2021-04-21 2315 views
中菜竟然都有放題😳🤩看到ClubONE推岀的「襟撈放題」可以4小時仼食中菜,立即帶媽媽一同去嚐嚐😋👉🏻食物: 4/5每位入座會先送下列食品:▪️蟲草花燉螺頭湯 或 竹笙濃湯碗仔翅💯必飲!最大加分位!兩款湯都是超級足料,非常濃郁,令人想一飲再飲!▪️撈起 超級好意頭!齊齊撈起😂 ▪️金沙波士頓龍蝦 (半隻)龍蝦肉鮮甜,鉗位啖啖肉!加上咸蛋黃,邪惡又惹味😈▪️杞子花雕BB鴿 (半隻)有驚喜!入口帶淡淡酒香👍🏻鴿肉嫩滑▪️Movenpick雪糕另外共有3️⃣0️⃣款菜式任點任食,包括小食及小菜,總有一款合口味😋 整體味道中規中矩,以下是幾款我覺得值得點的菜式:▪️大良污糟雞用紅棗及冬菇蒸雞,整體鮮甜嫩滑,冬菇大件又入味!▪️XO醬炒蚌柳XO醬香辣,蚌份量多而且新鮮,再加上翠玉瓜及三色椒及雲耳,健康又惹味▪️避風塘海蝦香辣惹味之選😋▪️咸菜大脷豬肚胡椒味突岀、足料▪️薏米浸淮山極多瑤柱及薏米,足料!淮山口感非常粉可惜吃得太飽,未能嚐盡每一款小菜😂 今晚是平日每人收費$268,免茶芥、免加一,都算可以一試。

👉🏻食物: 4/5

每位入座會先送下列食品:

▪️蟲草花燉螺頭湯 或 竹笙濃湯碗仔翅

▪️撈起
超級好意頭!齊齊撈起😂

▪️金沙波士頓龍蝦 (半隻)
龍蝦肉鮮甜,鉗位啖啖肉!加上咸蛋黃,邪惡又惹味😈

▪️杞子花雕BB鴿 (半隻)
有驚喜!入口帶淡淡酒香👍🏻鴿肉嫩滑

▪️Movenpick雪糕

▪️大良污糟雞
用紅棗及冬菇蒸雞,整體鮮甜嫩滑,冬菇大件又入味!

▪️XO醬炒蚌柳

▪️避風塘海蝦
香辣惹味之選😋

▪️咸菜大脷豬肚
胡椒味突岀、足料

▪️薏米浸淮山
極多瑤柱及薏米,足料!淮山口感非常粉

2021-03-31 1563 views
酒樓環境闊落,樓底高,坐得好舒服$268 撈起任食套餐,包加一茶芥,抵,呢個offer全線club one都有!每人一份有話梅乳煲、黃金龍蝦,同埋最好意頭既撈起撈起有好多蔬菜,又有柚子,又清新賣相又靚,正!黃金龍蝦每人半隻,咸蛋黃份量蛋又香,龍蝦肉彈,yummy,如果有一隻就好喇乳鴿相對清淡,淡淡酒味同梅香,幾有酒意其他小菜任食,款式又多份量適中,最鍾意金湯涼瓜、避風塘蝦、咕嚕蝦球,其實蔬菜類都ok,不過不能盡錄
酒樓環境闊落,樓底高,坐得好舒服

每人一份有話梅乳煲、黃金龍蝦,同埋最好意頭既撈起
撈起有好多蔬菜,又有柚子,又清新賣相又靚,正!
乳鴿相對清淡,淡淡酒味同梅香,幾有酒意

2021-01-15 2921 views
尋日同媽咪去Club One吃了點心放題後,我們見到他們的宣傳單張有「雙冬羊腩煲」及「尚活海鮮鍋」,非常吸引,忍唔住都買來試吓。🔥雙冬羊腩煲🔥羊腩大件厚肉,口感軟稔,配料有枝竹、北菇、馬蹄、冬筍和惹味大蒜!🦞尚活海鮮鍋🦞2️⃣選1️⃣鍋底:🐤藥膳雞鍋 或🐟酸菜魚鍋!而我就選擇了酸菜魚鍋!個湯底越食越入味,好足料🤩!另外火鍋配料都相當吸引,仲有我最愛大元貝,真的很大隻!所有海鮮都非常有鮮味,龍躉都大大件!雖然寫四人份量,但我們六人份量都剛剛好,大滿足!✨火鍋配料有✨澳洲龍蝦 (約1斤):1隻🦞大元貝:4隻活海蝦:4隻🦐龍躉(約1斤) :1條🐟花膠件:4件鮮雞:半隻🐔時令蔬菜籃 :1份🥬

🔥雙冬羊腩煲🔥

🦞尚活海鮮鍋🦞
2️⃣選1️⃣鍋底:🐤藥膳雞鍋 或🐟酸菜魚鍋!

火鍋配料有✨
鮮雞:半隻🐔
時令蔬菜籃 :1份🥬

TakeAway
2021-01-15 2374 views
尖東海旁嘅悠閑、海天一色嘅靚景,位處帝國中心嘅club one 兩者兼備,喺咁靚嘅婚宴場地嘆茶,心情特別好呢🥰靚場靚景、服務又好,桌上單張推介午市放題,端好茶睇吓景,挑選一下自己嘅喜好,一個價錢已經包含了特盛五式,精緻小食點心、歡迎任點任食,如此排埸,相信有佢咁平,都冇佢咁靚🥳🥳🥳特盛五式頭盤我選了花膠濃湯碗仔翅,湯頭濃郁香甜,啖啖翅仔黏黏的,帶著花膠嘅口感,作為午飯嘅頭啖湯,的確有點浮誇🤣🤣🤣名貴的不止於此,原隻鮑魚仔上加上黑魚子,配合吞拿魚酥盒,中西合璧,十分精緻。雪山义燒包唔駛多介紹,椰皇灌湯餃,啖啖椰子飄香,比傳統食法更勝一籌👍🏻貼心嘅服務員提醒心太軟甜品可以擺尾柯打,其他小食可以逐一入單。事實證明出品新鮮快捷,食下傾下,飲茶竟然都有Fining Dining 嘅感覺。價錢$168一位,真的是早食早享受,超值呢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭐️Club ONE 會所推出午市點心放題,今日就忍不住要帶媽咪試一下。首先無敵海景🌊和服務員的態度都已經一百分了💯!入正題,午市點心放題入座即送特盛五式!✨✨✨🥢墨魚籽原隻鮑魚酥 🥢椰皇灌湯餃 🥢杏汁白肺湯/花膠濃湯碗仔翅 🥢雪山叉燒包 🥢朱古力心太軟 另外,可任食3️⃣6️⃣款小菜及點心,當中包括口水雞、臘味、乾炒牛河、流沙包等,選擇豐富,現時只需$1️⃣4️⃣8️⃣位就能享受到,價錢相當合理,即回本🤩!我和媽咪都覺得食物質素非常之高⬆️,尤其是椰皇灌湯餃🥟,非常清甜😋,灌湯餃大大隻✨!另外都不得不讚花膠濃湯碗仔翅,好入味,又足料✨!另外我們前菜叫了口水雞、雞絲粉皮、丹麥叉燒。而小菜就叫了咕嚕肉、避風塘龍躉腩、黑松露元貝炒蛋🥚!最後就我們就品嚐心太軟✨,想不到中菜餐廳都能做出出色的西餐甜品👍🏻!總括而言,無論環境、服務態度、食物素質都真心滿分!🤩

入正題,午市點心放題入座即送特盛五式!✨✨✨
🥢墨魚籽原隻鮑魚酥
🥢椰皇灌湯餃
🥢杏汁白肺湯/花膠濃湯碗仔翅
🥢雪山叉燒包
🥢朱古力心太軟

總括而言,無論環境、服務態度、食物素質都真心滿分!🤩
2020-11-17 1604 views
因疫情關係,而某啲事令到我哋需要幫襯clubone,不過唔緊要,之前食過荃灣,今次嚟食尖沙咀嘅中菜放題,入到嚟見到有大閘蟹 係佢其中送嘅一樣,之前應該係會畀龍蝦,而家用大閘蟹代替都叫有驚喜, 因為都好耐冇食大閘蟹,不過本身唔會特別話想去食,咁送一隻就可以食下囉,送嘅嘢特別快上,我都明白係整定嘅,但你一次過上曬搞到我都唔知食邊樣好,其實蟹就冇叫佢上住但都突然拎咗埋嚟,咁搞到都唔知食邊樣先,冇辦法啦一定係食蟹先啦因為凍咗唔好食,蟹唔算話好特別 我諗大概都係四兩到四兩半,因為都幾細隻,不過上網睇其他任食大閘蟹嘅酒樓好多個肺黑曬,所以佢呢兩隻冇事都ok啦,味道就正常但就冇乜膏,咁我哋揀咗翅, 呢度係一碗湯黎,我哋問過侍應佢話呢個就係翅啦,咁佢文字同相就變左有少少出入,係荃灣食過乳鴿好食,呢度都幾好食可以一試,麻辣貢菜,麻辣味好表面貢菜冇乜味,可以唔使試,沙薑豬手之前食過都知佢係麻辣,幾好食,黑松露元貝炒滑蛋呢個好食,鮑魚就比較細隻百零蚊買罐頭鮑其實都有啲大隻啲都唔叫貴呀但係咁就肉酸咗少少仲要用咁大個煲,放兩粒咁細嘅鮑魚再加兩舊西蘭花,可以加多兩粒花菇會好睇啲,其他嘢都正常冇話特別難食不過我哋因

呢度都幾好食可以一試,

麻辣貢菜,麻辣味好表面貢菜冇乜味,可以唔使試,

沙薑豬手之前食過都知佢係麻辣,幾好食,

黑松露元貝炒滑蛋呢個好食,

鮑魚就比較細隻百零蚊買罐頭鮑其實都有啲大隻啲都唔叫貴呀但係咁就肉酸咗少少仲要用咁大個煲,放兩粒咁細嘅鮑魚再加兩舊西蘭花,可以加多兩粒花菇會好睇啲,其他嘢都正常冇話特別難食不過我哋因為某啲原因要畀正價所以計落 其實唔抵食,如果二百令蚊都可以試下。
  • 乳鴿
2020-11-02 1506 views
見到club one做緊小菜放題價錢吸引$230就有齊以下小菜我哋第一輪就點左呢啲小菜冷盤正常熱盤就叫咗個胡椒豬肚 可惜個豬肚係唔熱嘅不過不得不提嘅係咕嚕蝦 (可惜冇影到相)係出奇地好食😋😋以下嘅小菜就係跟人數上菜 每人一份乳鴿味道幾好 鹹度岩岩好 皮都脆其餘食物就正正常常不過湯同埋雪糕就冇影到湯有兩款 一個雞湯一個翅湯可以揀我自己就飲咗雞湯 味道都係正常冇乜特別而朋友就飲咗翅湯都係冇乜特別😂😂😂但係$230來講算係咁而且呢度book位唔難即日都有 所以大家諗唔到食咩都可以食下 佢地點方面價錢又平👍🏻🙈
見到club one做緊小菜放題價錢吸引
$230就有齊以下小菜

我哋第一輪就點左呢啲小菜
冷盤正常
熱盤就叫咗個胡椒豬肚 可惜個豬肚係唔熱嘅

不過不得不提嘅係咕嚕蝦 (可惜冇影到相)
係出奇地好食😋😋

但係$230來講算係咁

Type of Meal
Dinner
2020-09-21 1444 views
停左好耐無寫食評了今晚同家人(3大人,1小朋友)去試吓食中菜放題,早前光顧過另一九龍灣分店放題,環境同呢間相差好大,起碼不是地板+硬板櫈。侍應都有禮貌,而且主動收拾碟子及加水,又會提醒客人慢慢享用,用餐時間內都可落單,食物不會令人失望,但不會令人有太深刻印象但牛𦟌特別入味,我連續落了3次單,每碟餸菜份量適中,可以慢慢品嘗大部分既菜式。星期六晚食放題不用$300,環境又舒適,不失為日式放題的另一選擇,尤其與家中長輩同行
停左好耐無寫食評了

2020-09-19 1178 views
等咗差不多兩個月,二人限聚放寬至四人,終於可以同班姐妹食飯聚吓,意外發現呢間做開酒席既酒樓有中式放題,即管試一試。睇睇張菜單,選擇都算唔少,望落去好多小菜都想試。呢個放題價每位會包龍蝦🦞半隻、燒乳鴿半隻、鮑魚一隻、燉湯或翅一碗、小菜任食及最尾每人一杯Movenpick 🍨,以2百幾蚊一位計,算抵食。味道方面,大家一致認為好有水準,唔會見放題就hea,每樣味道都唔錯,極力推介龍蝦、話梅豬手、咕嚕蝦、牛仔肉、啫啫生菜。呢啲放題機會真係疫情先有,因為場地真係主打婚宴,唔係疫情,真係冇可能有呢啲放題。另外,要讚一讚侍應們服務都好好,不停換碟同加茶。此外,呢度仲有維港夜景,如果黃昏時候到達,景色優美。仲有一點要讚就係呢個放題每晚只有一輪,即係真係可以6點食到9點幾因為9點last order,跟家人或朋友真係可以好好慢慢享受晚餐,唔怕俾人趕走做第二輪晚市。
話梅豬手
美極牛仔肉
2020-09-18
$277 (Dinner)
話梅豬手
美極牛仔肉
2020-07-06 876 views
出發前上網睇到ClubONE出左送題, 好似幾吸引, 但老人家未必啱食就留翻下次先啦.店員個晚好識做, greeting時會同客人講父親節快樂. (店員都有爸爸, 尼晚都要返工真係辛苦曬)食物基本上都滿意, 只係略嫌濃味, 老人家鐘意清淡少少.場地有影相位, 食完飯店員好貼心地幫手影張全家幅.
食物基本上都滿意, 只係略嫌濃味, 老人家鐘意清淡少少.
場地有影相位, 食完飯店員好貼心地幫手影張全家幅.
石窩蒜片牛仔柳
薑蔥焗桶蠔
蛋白杏仁茶
Other Info. : 影相位有氣派
2020-06-20
$191 (Dinner)
Celebration
Father's Day
石窩蒜片牛仔柳
蛋白杏仁茶
  • 薑蔥焗桶蠔
2020-07-02 509 views
與家人又惠顧clubone 維港皇宴,當晚叫了「鮮茄野菌濃湯雜菜煲」值得推介給專吃素菜顃客人,菜料十足又新鮮,份量亦足夠。場地寬敞,服務員又有禮貌,裝潢又好時尚。還有一款「花膠元貝燉瓜脯」湯,材料足,二人份量$88,但可分4碗湯。湯水青青地,適合夏天飲用。
鮮茄野菌雜菜煲
2020-06-28
鮮茄野菌雜菜煲
2020-06-24 5161 views
日式放題很普遍, 中菜放題又有沒有試過呢? ClubOne維港皇宴推出的「粵。放題」, 基本上以$277就能享逾$406的菜式!! 再加上地點就腳, 環境舒適及靚景, 都幾唔錯~ 踏進維港皇宴,   門口位置非常寬敞,  始終是專營婚宴場地,   佈置也不俗.   再往前走, 整個大廳是海景的啊~ 感覺開揚,  到埗時正值日落, 看到醉人景致. 以下5款是每位入座就能獲送的菜式, 可說是非常回本! 包括: 金銀蒜蒸波士頓龍蝦(半隻, 原價$98) 蠔皇生扣鮑魚一隻(原價$98) 鹽香燒乳鴿(半隻, 原價$32) 蟲草花響螺燉老雞 或 濃湯竹笙大碗翅(原價$148) Movenpick雪糕或芒果布甸以金銀蒜去蒸龍蝦, 鮮味突出, 肉質實淨, 鉗位都敲碎了, 吃時很方便. 鮑魚都算大隻, 軟滑兼帶少少黏牙, 以蠔油去煨, 是最慣常吃到的.  很久沒吃乳鴿啦~ 這份做得很惹味, 皮脆肉嫩, 基本上不需沾淮鹽, 味道已經相當夠. 到湯品類, 我選了滋補的燉老雞, 原汁原味, 碗內亦有雞件、蟲草花、螺頭及豬展肉, 好足料. 朋友選了大碗翅, 同樣地非常多料, 湯頭濃郁.
金銀蒜蒸波士頓龍蝦(半隻, 原價$98)
蠔皇生扣鮑魚一隻(原價$98)
鹽香燒乳鴿(半隻, 原價$32)
蟲草花響螺燉老雞 或 濃湯竹笙大碗翅(原價$148)
Movenpick雪糕或芒果布甸

朋友選了大碗翅, 同樣地非常多料, 湯頭濃郁.
至於任點任食的項目, 包括8款前菜、16款精選小菜及8款健康小菜, 款款都吸引.
看到已口水流的是四川口水雞, 雞皮爽滑, 醬汁搭配惹味, 辣味剛好. 後面那碟青瓜海蜇及陳醋雲耳也很開胃.
沙薑豬手, 感覺就很骨膠原, 也是啊~ 雖說是沙薑, 但帶少許辣味, 吃得過癮, 吃完一粒就要追吃. 不得不讚, 豬皮夠爽口!
雞絲粉皮賣相稍為遜色, 粉皮卻夠煙韌Q彈, 我與朋友也吃不停口.
小菜方面, 我們點了7款, 超級喜歡秘製橙花骨, 幾乎粒粒都是骨連肉, 肥瘦均稱, 橙香醬汁緊緊黏著肉排, 好香口.
蜜桃咕嚕蝦, 又是另一款惹味菜式, 凡是有咕嚕汁的菜式, 都是酸酸甜甜, 然後加上大大隻彈牙蝦球, 完勝!!
食過兩道濃味菜式, 相比之下, XO醬炒蚌柳能讓味蕾稍作調整, 清淡爽口, 朋友嗜辣, 海鮮沾些口水雞醬汁, 味道立即提升至另一境界.
前菜吃過豬手, 小菜又點話梅扣豬手? 對! 不點的話就覺可惜啦, 因為扣得很入味, 特別喜歡那口感, 幾乎入口即溶而卻又非糊爛, 碰上開胃的話梅作醬汁, 很快就吃光一鍋.
店員端來一份荷葉, 咦? 我們有點了甚麼呢? 原來是大良污糟雞, 雲耳、紅棗及雞件都滲著淡淡荷香.  建議未吃就不要打開荷葉, 以保持溫度.
喜歡吃炒蛋的話, 不妨試試黑松露元貝炒滑蛋, 很多元貝, 蛋也夠香滑, 總之又是用料足!
最後, 啫啫芥蘭煲, 份量挺多, 惹味之選! 啫啫煲的醬料是香中帶微辣, 而那辣又一閃即逝, 絕不會令喉嚨嗆火, 重點是芥蘭的爽脆, 好味!
甜品是movenpick雪糕或芒果布甸, 每位獲送一客.
粵。放題是2位起計的, 而每位是$230(原價$328), 加一及茶芥後, 價格是$277.  由於小菜份量也挺大碟, 若二人吃的話, 可先點2-3款, 肚皮還有空間就再點啊, 不要浪費食物.   供應時間為6pm-9pm
2020-06-18
$277 (Dinner)
  • 四川口水雞
  • 蠔皇生扣鮑魚
  • 金銀蒜蒸波士頓龍蝦
  • 鹽香燒乳鴿
2020-06-16 3539 views
位於尖沙咀的Club One,是間很有名的婚宴中菜館。餐廳近推出 粵菜放題,價格相宜,入座即送每位價值超過$400的食品,比每人放題的價格更便宜,當然要來試試啦。粵。放題 $230/位(特價) $328(原價)只需每人兩百多元,便可享受粵菜仼食放題,難怪有不少客人光顧啦。仼食小菜超過30款,前菜、冷盤、熱炒、蔬菜和煲類匀備,相信所有人都能飽腹而歸呀。率先呈上入座即送菜式,包括: 金銀蒜蒸波士頓龍蝦、蠔皇生扣鮮鮑魚、鹽香燒乳鴿、蟲草花饗螺燉老雞、濃湯竹笙大碗翅和movenpick雪糕。金銀蒜蒸波士頓龍蝦,很大一隻呢。龍蝦切半,鋪滿蒜蓉和香蔥,香氣四溢。龍蝦已蒸熟入味,肉質軟彈,味道不錯。蠔皇生扣鮮鮑魚,用鍋子呈上,保持熱度。鮑魚煮至腍軟,醬汁濃郁,調味剛好,質素不俗。鹽香燒乳鴿,呈上時傳來熱度和油香,乳鴿皮香脆,皮下充滿脂肪和鴿油,非常邪惡呀。蟲草花饗螺燉老雞濃湯竹笙大碗翅陳醋木耳。酸酸甜甜,作為前菜一流。蜜桃咕嚕蝦。首次品嚐咕嚕蝦,用蝦子做材料比用豬肉更得我歡心,蝦子大隻彈牙,口感很好,又酸又甜,小朋友一定喜歡啦。最後有一人一盒Movenpick 雪糕,很滿足的一餐哦。
位於尖沙咀的Club One
,是間很有名的婚宴中菜館。

粵。放題 $230/位(特價) $328(原價)

只需每人兩百多元,便可享受粵菜仼食放題

率先呈上入座即送菜式

金銀蒜蒸波士頓龍蝦

蠔皇生扣鮮鮑魚

鹽香燒乳鴿

蟲草花饗螺燉老雞

濃湯竹笙大碗翅

陳醋木耳。酸酸甜甜,作為前菜一流。

最後有一人一盒Movenpick 雪糕
,很滿足的一餐哦。
2020-06-13
2020-06-01 1249 views
今次又惠顧會所1号尖沙咀的分店「維港皇宴」,本入和家人都很喜歡去這分店食晚飯,分店經理很熱誠照顧客人需要,其他員工亦很有禮貌,食物又有水準,所以我的家人現已時時這場食飯。當天的燒腩仔係我在會所1号食了咁多間之中最好食的一間,皮脆肉滑超好食。另瑤柱蛋白炒飯的飯炒得乾身剛好,上面放了瑤柱絲混合飯一齊食好香味好食。場內環境又可以望到維港海景,檯與檯空間又夠。這店值得去試試。
丹麥皇冠叉燒
瑤柱蛋白炒飯
燒腩仔
蟲草花蒸雞
2020-05-17 1144 views
限聚令放寬,朋友即刻約食飯,想唔到母親節前夕都訂到位。酒家有靚海景,每枱之間唔太迫。點心有質素,當中最特別係紅菜頭腸粉,好食過紅菜頭沙律。另今日孖寶有健康炒飯拼粉絲蝦煲@188,抵食同好味。
2020-05-09
$140 (Lunch)