今日放工之後約咗阿爸阿媽去奧海城食飯,行到遠啲嘅三期地下,見到有個侍應姐姐企係門口推介,就試下呢間西班牙🇪🇸野啦😆入面好大,仲有好多西班牙嘅佈置,好有氣氛*西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 $148*之前未試過呢個西班牙菜,平時食得最多嘅其實都係西班牙海鮮🦞飯,豬仔脾炆得好淋,陳醋味道入晒去,調味適中,醬汁惹味,酸酸甜甜咁都可以試下*西西里海鮮自家手打薄餅 $148*我自己本身鍾意食厚批多過薄批,呢度嘅厚度啱啱好,邊邊位夠脆,熱辣辣出爐。見到已經流口水🤤餡料都算豐富*龍蝦汁海鮮闊條麵 $148*除咗大蝦之外,仲有啲魷魚粒、帶子粒、青口,配埋龍蝦汁都幾夾,不過略嫌闊條麵淋身咗少少*雜莓班戟 $78*甜品賣相一流,三層班戟三個人分岩岩好,雖然冇雪糕,但係沾上啲忌廉一齊食,已經勁滿足

*西班牙傳統陳醋燴豬仔脾 $148*

*西西里海鮮自家手打薄餅 $148*

*龍蝦汁海鮮闊條麵 $148*

*雜莓班戟 $78*
2021-11-04 85 views
🐽仔想食🐷手。醒起奧海城有間西班牙餐廳。帕爾瑪火腿配蜜瓜🍈👧🏻為食妹超級鍾意食。Parma Ham咸咸香香。配上香甜多汁嘅蜜瓜。大愛❤️。蘑菇火腿自家手打薄餅🍕🍕邊比較脆口。餡料滿滿。最驚喜係🧀味道爆燈💡。可以拉到長長芝士🧀。德國蜜糖燒豬手超巨型🐽手。皮脆肉嫩。烹調時間剛剛好。order烤肉。免費選一款升級配菜。升級配菜八選一。我地選咗酸忌廉焗原隻美薯🥔。食完攬住個肚腩走😂。
🐽仔想食🐷手。醒起奧海城有間西班牙餐廳。
帕爾瑪火腿配蜜瓜🍈
蘑菇火腿自家手打薄餅🍕
德國蜜糖燒豬手
2021-11-02 91 views
今日去到奧運行街,想食d特別野唔係港式見到呢間西班牙菜就決定入去試下餐牌好多選擇,有沙律,素食,海鮮飯,扒類,全部都好吸引帕爾瑪火腿配蜜瓜西班牙菜又點可以錯過火腿呢!火腿好入味,咸度剛好配上清甜既蜜瓜,2種味道好夾一咸一甜無衝突,好神奇經典BBQ汁燒豬肋排呢道菜好考功夫,因為只要一過熟就會令肉碼實,失去口感但店家做得好好!肉質軟淋,好juicy火喉控制得完美好惹味西班牙慢煮和牛面肉牛面肉慢煮後超級軟淋用匙羹已經可以分得開牛味好重,亦充滿膠質口感好滿足
今日去到奧運行街,想食d特別野
唔係港式
見到呢間西班牙菜就決定入去試下

餐牌好多選擇,有沙律,素食,海鮮飯,扒類,全部都好吸引

帕爾瑪火腿配蜜瓜

西班牙菜又點可以錯過火腿呢!
火腿好入味,咸度剛好
配上清甜既蜜瓜,2種味道好夾
一咸一甜無衝突,好神奇

經典BBQ汁燒豬肋排

呢道菜好考功夫,因為只要一過熟就會令肉碼實,失去口感
但店家做得好好!
肉質軟淋,好juicy
火喉控制得完美
好惹味

西班牙慢煮和牛面肉

牛面肉慢煮後超級軟淋
用匙羹已經可以分得開
牛味好重,亦充滿膠質
口感好滿足
2021-10-31 72 views
冇得去旅行,唯有食下唔同國家嘅菜來補償呢個空虛感今日就去咗Cocina 食西班牙菜門口裝潢,已經感陣陣西班牙風情,入到去裝修擺設都好有西班牙特色,加上熱情洋溢嘅西班牙音樂,感覺好似入咗去另外一個國度。枱面好大,座位好闊落,可以好舒服咁坐喺度傾偈餐前小吃未點菜前,先有墨西哥薄脆配忌廉醬,墨西哥薄脆卜卜,食到停唔到口如果唔需要order,就記得坐底就同侍應講聲龍蝦汁大蝦海鮮闊麵有大大隻蝦加上青口,連同伴碟配菜,非常吸引食慾。龍蝦汁味道非常濃郁,感覺好creamy 香滑。每一條麵都能夠沾到龍蝦汁味道,份量比起一般西餐,份量算係頗大,推介炭燒美國頂級西冷扒 配煙三文魚沙律西冷扒份量好大,食落好有牛味,肉汁鎖住係肉扒𥚃面。肉質唔韌,仲好軟綿綿。炭燒製法,將牛嘅原味更能夠發揮出嚟,食到牛嘅原味。煙三文魚沙律採用嘅沙律菜好新鮮,每塊沙律菜都好爽脆。馬德里傳統燉牛肚感覺呢一道係好有西班牙特色嘅菜,將香濃美味嘅西班牙醬料燉牛肚,食落甜甜哋。牛肚係燉到好淋,好容易切開。牛肚同蘿蔔都燉到非常之入味,肉汁鎖住喺牛肚,食落口感豐富揚揚整體評分:9/10揚揚環境評分:9/10揚揚味道評分:8.5/10揚揚服務評分
冇得去旅行,唯有食下唔同國家嘅菜來補償呢個空虛感
今日就去咗Cocina 食西班牙菜

餐前小吃
如果唔需要order,就記得坐底就同侍應講聲

龍蝦汁大蝦海鮮闊麵

揚揚服務評分:8/10
揚揚抵食程度:8.5/10
揚揚返食機會:8.5/10
2021-10-30 2166 views
比較少接觸奧海城,係朗豪坊行過黎原來十分鐘都唔洗😮六點鐘到達已經有客人,七點幾就開始多人,環境寬敞舒適空間大,裝潢偏向歐洲古老酒窖風有啲特色,燈光微暗幾浪漫!有outdoor chill到震一震,不過天氣熱熱地,想嘆冷氣就揀左indoor🤣睇門面以為收費會好進取,又唔係喎😳 ◼️◾️▪️香烤牛舌配蕃茄莎莎 $128▪️◾️◼️牛舌早早已列入必嗌項目🥰omg果然無order錯!係激厚牛舌😳😳大約有1.5cm咁厚身!!煎封外圍鎖緊水份,內裡好軟熟keep到juicy又充滿油香❤️on top係蕃茄莎莎,無過多既調味,反而更突出果陣牛香,又可以平衡油膩感,配搭得宜👍🏻好唔錯既小食!◻️◽️▫️芒果蟹肉沙律 $118▫️◽️◻️發現廚師每次擺盤都唔同,保持新鮮感呢🤣!?激量蟹肉無呃人!!舖滿芒果粒及少少紫洋蔥,清甜得黎又比到你少少辛辣刺激,成個組合幾balance !講到最出色莫過於最上面果埋「白泡」😂😂原來係蘋果+百香果blend埋一齊打成泡沫,所以微微帶酸甜,唔怪得我咁鬼開胃喇😝◼️◾️▪️天多尼雞肉自家手打薄餅 $138▪️◾️◼️呢個pizza不得了!!口罩未除已索到好香😝因網上見到勁多芝士而心心眼左,可能我地掛住打卡,芝

◼️◾️▪️香烤牛舌配蕃茄莎莎 $128▪️◾️◼️

◻️◽️▫️芒果蟹肉沙律 $118▫️◽️◻️

◼️◾️▪️天多尼雞肉自家手打薄餅 $138▪️◾️◼️
呢個pizza不得了!!口罩未除已索到好香😝因網上見到勁多芝士而心心眼左,可能我地掛住打卡,芝士凍左已經無咁拉~~絲,但啖啖都食到鹹香芝士🥰加埋三色椒同埋醃左既香料雞,既足料又滋味,不過絕對要襯熱食,凍左餅底偏硬脆。

◻️◽️▫️西班牙傳統陳醋燴豬仔髀 $148▫️◽️◻️
陳醋??😳好似中西合璧左!上菜時出晒煙又勁香!初頭見佢膚色咁古天樂都擔心會好酸好重口味,結果比我預期易入口,單骨都可以放心大大啖咬落去,陳醋入晒去啲髀位🤤煮得唔會過老幾唔錯!好多薯條,見陳醋咁多汁所以唔好晒,出奇地又幾夾😏

◼️◾️▪️西班牙吉拿棒 $58▪️◾️◼️
第一次食有鬼佬油炸鬼之稱既Churros。即叫即炸,份量算幾多!果陣肉桂香令原本飽到上心口既我都不自覺吞左幾啖口水🤣唯有開啟第二個胃喇!外脆內軟,而且煙煙un un 幾好味喎!!私心較推點朱古力醬😝😝

◻️◽️▫️Margarita $78▫️◽️◻️
🤩比我想像中清新易入口既cocktail ,杯邊痴滿細鹽,第一啖飲落鹹鹹地,然後係青檸既酸酸咪咪,後勁係微微既酒味,好fresh😝完全係cocktail 入門必試🙌🏻

職員又多,唔擔心揮極手無人理🤣而且好夠helpful ,主動refill水主動問洗唔洗幫手影相,真心!適逢當晚有人生日,氣氛幾好,八卦既我即時同職員了解,原來只需前一日講定就可以係甜品到寫字及有噴煙花既蠟燭,仲唔洗額外費用tim 呀😗
  • 吉拿棒
  • 香烤牛舌配蕃茄莎莎
  • 天多尼雞肉自家手打薄餅(12吋)
2021-10-28 84 views
今晚想食特別啲去食西班牙菜餐廳裝修都好有心思用上紅色同鬥牛裝飾令人感覺置身異國一坐低已經送上西班牙小食Nachos食完可以再添~不過係收費㗎!菜式方面都少不了牛我地都揀左幾款牛😂香烤牛舌配蕃茄莎莎同圖片不符因為現實係牛舌勁厚🤤🤤牛舌香烤過後外脆內軟但唔係完全無咬口正!配上蕃茄莎莎做前菜唔會太膩西班牙慢煮和牛面肉和牛本身已經好淋滑仲用上和牛面肉更少運動所以更軟滑慢煮牛面肉好入味醬汁唔會太濃膩幾特別西班牙雞肉辣肉腸燴飯食西班牙菜好多時都會叫海鮮燴飯我地食次試下另一款口味效果又幾好喎!燴飯口感好好!相當出色!配上辣肉腸有少少微辣香辣惹味!我地當然無錯過西班牙特色甜品Churro佢呢度每件size唔大但有成九件可以一班人一齊分享!單食好香肉桂味~外脆內軟想再甜啲可以加上朱古力醬~非常滿足!
今晚想食特別啲

西班牙雞肉辣肉腸燴飯
食西班牙菜好多時都會叫海鮮燴飯
我地食次試下另一款口味
效果又幾好喎!
燴飯口感好好!相當出色!
配上辣肉腸有少少微辣
香辣惹味!

我地當然無錯過西班牙特色甜品
Churro
佢呢度每件size唔大
但有成九件
可以一班人一齊分享!
單食好香肉桂味~
外脆內軟
想再甜啲可以加上朱古力醬~
非常滿足!
2021-10-21
Dinner
🐂雖然不時到大角咀吃飯,但很少走到奧海城三期,網上看見了介紹,又想慶祝完成了project,便去試試西班牙菜。🌽🍺每桌都可以任添玉米脆片,下酒一流。只是「茶芥」位位$45,大概是酒吧經營常態?後來看到有食評說可以要求收走餐前小食,不喝酒的話可以問問。🦐🐷闊條麪和海鮮汁味道夠濃,不過貝類比較小,份量勉強足夠。黑豚腩肉壓軸出場,厚重大塊又油脂滿溢,其中一塊幾乎一半是肥膏,切開以後流出一條脂肪的小河。想像這是自己的血管,馬上吞不下去。沒那麼雪白肥膩的部分其實調味不錯,醬汁濃稠,肉質也不乾硬。🥞🍌好不容易完成了主菜,但沒有甜品的一餐不算完美,所以多叫了焦糖班戟。忌廉、水果和糖漿都沒少給,只是已經太膩了,嘗不出特別吸引的地方。👂電話訂位的話,也會有員工whatsapp確認訂位,還會事後詢問意見,有相應的回答,也算是把功夫做足了。▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📍Cocina 3 Tapas奧海城三期地下G22號舖🥰主菜味道香濃😅黑豚腩肉建議不怕三高人士挑戰🤔下次的話會想多試前菜💸酒水和餐前小食偏貴玉米脆片💲4️⃣5️⃣龍蝦汁大蝦闊條麪💲1️⃣4️⃣8️⃣慢煮西班牙伊比利亞黑豚腩肉💲2️⃣2️⃣8️⃣Murphy's 愛爾蘭黑啤💲8️⃣8️⃣焦

▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️

龍蝦汁大蝦闊條麪💲1️⃣4️⃣8️⃣

慢煮西班牙伊比利亞黑豚腩肉💲2️⃣2️⃣8️⃣

Murphy's 愛爾蘭黑啤💲8️⃣8️⃣

焦糖班戟💲7️⃣8️⃣

間唔中會想食下西班牙菜😋今次見到呢間環境幾有格調、空間感大,拍拖黎食應該幾好feel,所以就揀左呢間試下😚餐廳位於奧海城三期,距離奧運站行6-8分鐘左右,食完野出旺角都幾方便😆環境真心闊落,唔會太嘈雜,情侶拍拖/慶祝都好適合,現場有食客慶祝生日,餐廳會播生日歌,氣氛唔錯💓🔻Nachos $45一坐低就送上脆片😚可以醫下肚餓先🐽脆片好香口,點埋酸酸甜甜既醬汁好好食😋食唔停🙈🔻德國蜜糖燒豬手 $248好大份!比較適合3-4人,兩個人食實在太飽了😳外皮超級香脆 但又唔會硬到咬唔開🤩比起平時食燒肉塊脆皮更滿足!入面既肉質都好唔錯 脂香肉嫩🤤一路切仲一路有煙出 熱辣辣食落口超正❤️另外,配菜揀左薯仔粒,份量超多,有香草+牛油味,好香口,咬落口係「淋」身😋🔻龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148龍蝦汁味道濃郁,似飲緊龍蝦湯咁惹味😻😼海鮮材料豐富,除左有大蝦、兩隻青口,闊條麵裡面仲夾雜住唔少魷魚🦑同蜆肉,啖啖肉,鮮味十足👍🔻Tiramisu $68Tiramisu黎講份量都唔少,兩個人share食好夠😆口感軟滑,有香濃既咖啡味,唔會太甜,反而有少少苦澀味,感覺冇咁膩,罪惡感即時減半😂🔻Fruit Punch
間唔中會想食下西班牙菜😋

🔻Nachos $45
一坐低就送上脆片😚可以醫下肚餓先🐽
脆片好香口,點埋酸酸甜甜既醬汁好好食😋食唔停🙈

🔻德國蜜糖燒豬手 $248

🔻龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148

🔻Tiramisu $68

🔻Fruit Punch $62
好fruity,清甜解渴😍份量適中,一人飲一杯岩岩好!

📍Overall📍
食物質素頗高 環境氣氛一流
坐低慢慢傾計好舒服
服務都唔錯
值得一試💕
2021-10-26
$300 (Dinner)
2021-10-26 1311 views
去轉西班牙為友人慶生,餐廳好sweet又有儀式感,音樂轉換到happy birthday時見到「哇」出聲,皆因甜品會有噴火蠟燭和煙花,成件事擺上台面好開心和興奮,連我自己都好愉快,另一驚喜餐廳會即時曬相比生日寶寶留念,十分貼心!台面又大,兩個坐得舒服,所以不知不覺食了三個小時。.Nuts墨西哥脆片配自家沙律醬,食過唔停口,欲罷不能,$45任refill,如果不需要,記得食前和店員說。.板燒西班牙黑豚肉八成熟上台,厚切的黑豚肉,木碟上有獨有肉汁,鹽和香草,一路切肉汁bi出來,食落有微妙的炭烤煙熏味,跟烤肉可自選沙律或薯仔類食物,推介!.西班牙雞肉辣肉腸燴飯整碟西班牙飯份量好足,每口可以食到雞肉和腸,還有頗多的蒜片,每粒飯充滿醬汁,口感軟硬兼施,加點辣椒仔即刻昇華了!.西班牙吉拿棒每人可以有4-5條,玉桂味香濃,朱古力醬另上好細心,可以自己鍾意幾甜就點幾多,食完捧住肚腩仔回家。.Heineken Happy hour接近半價,抵飲!.Strongbow gold apple ciders呈金黃色,氣泡感好夠,不太酸偏甜,淡淡蘋果味,女仔好易入口。.
去轉西班牙
台面又大,兩個坐得舒服,所以不知不覺食了三個小時。
Nuts
板燒西班牙黑豚肉
西班牙雞肉辣肉腸燴飯
西班牙吉拿棒
Heineken
Happy hour接近半價,抵飲!
Strongbow gold apple ciders
2021-10-25
2021-10-25 83 views
今日喺奧海城搵食,原來一間好好情調嘅西班牙餐廳,好彩時間尚早有位,即刻入去坐低先!環境燈光好有格調,座位亦非常舒適👍🏻餐前小食係nachos 配芝士醬,好開胃呀☺️先叫咗杯mocktail, 呢杯Cinderella係柑橘加菠蘿汁,味道好清新,不過用呢隻咁有特色嘅杯要小心倒瀉😂龍蝦汁大蝦海鮮寬條麵 ($148) 除咗大蝦外,仲有青口魷魚等等嘅海鮮,配埋香濃嘅龍蝦汁同軟硬適中嘅寬條麵,好滿足呀!炭燒美國頂級西冷扒 ($298) 叫咗五成熟,火候控制得好好,亦冇血水流出,食落有輕輕的炭燒味,水準好高👍🏻配菜薯條上面有芝士同煙肉碎,薯條炸得好熱好香脆,淨係食薯條都夠飽啦😂總括而言,食物高質素,服務良好,物超所值!

總括而言,食物高質素,服務良好,物超所值!
2021-10-24
Dinner
星期一去食晚餐入座率大約20%食左海鮮Pizza龍蝦汁闊條麵Pizza 一切開,就出哂水,跟住d水吸哂入pizza塊包,芝士同餡料同塊pizza 包係完全分離狀態,芝士完全冇芝士味,未食過咁難食嘅pizza😣仲差過喺超市買嘅急凍pizza龍蝦汁闊條麵d汁水汪汪,唔係掛汁,係水浸麵坐低嚟哂main courses,水都冇杯其實我食嘢已經好低要求,Openrice都係read-only,想周圍搵好野食,平時好少出聲,但今次真係忍唔住出負評。😓😓😓😓😓
星期一去食晚餐
入座率大約20%
食左海鮮Pizza
龍蝦汁闊條麵

龍蝦汁闊條麵d汁水汪汪,唔係掛汁,係水浸麵

坐低嚟哂main courses,水都冇杯

2021-10-18
$160 (Dinner)
2021-10-20 79 views
街坊系列 – Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 💚小編最近去飲下野RELAX下☺️發現依家原來已經不勝酒力啦🥶19年後就戒左劈酒咁🥲原因明既就明啦大家有冇呢個情況🤗留言同小編分享下------------------------------環境: 地方非常大😍裝修好新淨有一般同卡位兩款👻枱面都夠闊亦有分室內同室外😎岩哂唔同人既需要加上柔和音樂🎼整個感覺好CHILL好舒服------------------------------食物: 地道西班牙鮮蕃茄煙肉多士 ($88)🍅味道酸酸甜甜😋係一道唔錯既開胃小菜加上煙肉鹹香🐷係好有層次既風味多士非常脆口😅但稍為偏油左少少龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 ($148)🦐份量唔錯👩🏻‍🤝‍👨🏼2個人SHARE食岩岩好煮麵既時間唔錯🥰軟硬程度掌握幾好最吸引小編既係個龍蝦汁🦞入口超濃郁加上個香氣四溢🤤非常提升到個食慾海鮮正常🦐大蝦夠入味夠哂彈牙板燒西班牙黑豚肉 ($278)🐷超高水準之作❤️小編私心推薦要試下有分八成同全熟🔥小編要左八成熟厚切黑豚肉啖啖滿足感爆燈之外😍火喉掌握非常好🥰肉質極為鮮嫰而且肉汁鎖得好好🔪切落去時仲會爆汁廚師做

小編最近去飲下野RELAX下☺️

食物: 8 /10
服務: 6 /10

地址: 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
人均消費: $ 200 - $ 400
#西班牙eatcovery #大角咀eatcovery💡 有格調打卡西班牙風小店小編一直都好想去西班牙旅行,到而家都唔知幾時先有得去,知道有間地點方便,而且好chill 有格調西班牙餐廳係奧海城,餐廳以磚屋既設計好少見到,環境好大而且仲有室外位置非常chill。🍽餐前小食 當你一坐低,店員就會比一碟墨西哥脆片,芝士味好香濃同脆卜卜,仲有酸甜忌廉醬可以點。食完仲可以無限refill,如果唔要記得同店員講,因為要收錢加。🍽西西里海鮮自家手打薄餅 一送黎已經勁香,餡料好豐富,有紅椒、黃椒、芝士、香草、洋蔥、魷魚同蜆肉,魷魚厚身得黎好彈牙,好爽。另外啲芝士鋪滿曬整個薄餅,食嘅時候有層層嘅拉絲。Pizza是由石爐烤焗而成,所以餅底好脆身,啖啖足料惹味。🍽西班牙陳醋燴豬仔脾呢個係西班牙經典菜式,豬仔髀好容易切開,肉質勁嫰滑,啖啖肉食起上來好方便。加埋個陳醋酸甜甜,越食越開胃。另外伴碟有薯條同好多甘筍,食起上黎口感夠曬豐富。🍽龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵一上枱就聞到好香海鮮味,果然好足料,除咗有大蝦、青口,重有唔少蜆肉、魷魚粒,海鮮好彈牙,肉質夠爽。 闊條麵食落煙韌,每條麵都掛滿龍蝦汁, 啖啖惹味。🍽西班牙
#西班牙eatcovery #大角咀eatcovery

💡 有格調打卡西班牙風小店

🍽餐前小食

🍽西西里海鮮自家手打薄餅

🍽西班牙陳醋燴豬仔脾

🍽龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵

🍽西班牙吉拿棒
呢款西班牙傳統甜品,炸到外皮香酥,入面暖嫩再加上好香嘅玉桂味,食時候沾埋香甜濃郁朱古力醬,$58就有咁多條,性價比好高。

ps/餐廳食物選擇非常多,主菜都有幾十款選擇,而且仲有酒飲,岩曬同朋友慢慢chill享受下。

#奧海城食咩好 #奧海城美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #奧海城 #奧海城西班牙菜 #相機食先  #spanish #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogge #foodlover #spanishfood  #西班牙 #concina3tapas
  • 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
  • 墨西哥脆片
  • 西班牙吉拿棒
  • 西班牙傳統陳醋燴豬仔脾
2021-10-14 103 views
🥣椰菜花忌廉湯雖然只帶淡淡嘅椰菜花味但因為忌廉比例少所以飲落好輕盈🦞海鮮汁藍青口海鮮手打闊條麵 $78海鮮汁係龍蝦汁 偏杰身而且香氣濃郁藍青口有5大隻 肉質肥美而且都好鮮甜手打闊條麵煙煙韌韌好有咬口裡面有魷魚粒 小蝦仁 蜆肉 翠玉瓜粒 紅蘿蔔粒 同埋爆多蒜片雖然個碟睇落唔係好大但都有一定嘅深度 所以份量都唔少🍔美式煙肉芝士漢堡配黑松露薯條 $88因為屋企人都唔食黑松露所以薯條嗌咗走黑松露。薯條幼身炸到好脆 調味啱啱好唔會太鹹蓋過咗薯仔味牛肉漢堡質地厚實有口感 而且無牛騷味芝士打卡效果一流但食落存在感唔高煙肉烘到脆身 加埋番茄同生菜好解膩
🥣椰菜花忌廉湯

手打闊條麵煙煙韌韌好有咬口
雖然個碟睇落唔係好大但都有一定嘅深度 所以份量都唔少
美式煙肉芝士漢堡配黑松露薯條
🍔美式煙肉芝士漢堡配黑松露薯條 $88
因為屋企人都唔食黑松露所以薯條嗌咗走黑松露。
薯條幼身炸到好脆 調味啱啱好唔會太鹹蓋過咗薯仔味
牛肉漢堡質地厚實有口感 而且無牛騷味
芝士打卡效果一流但食落存在感唔高
煙肉烘到脆身 加埋番茄同生菜好解膩
Other Info. : lunch set都幾抵食 包咗餐湯同埋熱飲 選擇亦唔少 有飯 意粉 披薩 扒類 漢堡 任君選擇💗
2021-05-27
Lunch
海鮮汁藍青口海鮮手打闊條麵
美式煙肉芝士漢堡配黑松露薯條
前菜 墨西哥脆片 $45我地第一次黎,所以唔知係要收錢既,仲以為免費😂。對得住價錢,主要係個醬好食,好開胃😏。如果你地呂想食既,唔知可唔可以同佢講話唔洗呢。帕爾瑪火腿配蜜瓜 $88上面有啲細吸管,吸管內有啲醬汁,睇落好鬼特別🤪。不過其實味道無大影響,又唔係特別甜或鹹。Ham同蜜瓜好夾好食,份量仲要好多😍。龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148龍蝦汁既味好出!好鮮!唔會一尾得個鹹味🤩。大蝦Size真係大蝦。出奇地有好多麵,平時啲西餐咪比幾條麵就算既,依到唔係,兩個人share一個麵就差唔多😂。西班牙慢煮和牛面肉 $198和牛面肉入味,好~淋~淋到比啊婆食都得,慢煮得唔錯😍。我無預到伴碟有咁多薯條,新鮮炸!我地完全食唔晒,抵食🤪。提拉米蘇 $68一個人食既份量,味道唔錯,不過個蛋糕可以再濕啲,姐係yam多啲咖啡🤔。成件事會更濃更香!雜莓班戟 $78份班戟好大份啊喂!啲Cream又好多!依份就係兩個人食既份量啦🤣。唔會過份甜,可一試。

前菜 墨西哥脆片 $45

帕爾瑪火腿配蜜瓜 $88

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148

西班牙慢煮和牛面肉 $198

提拉米蘇 $68

雜莓班戟 $78
2021-09-28
$350 (Dinner)