2021-10-12 117 views
高質西班牙餐廳今日放工去左澳海城行下,可能太耐冇去,都冇留意佢原來有第三期,行過去都幾多野食,好似一條食街咁,我地揀左呢間西班牙餐廳,佢有室內同室外,室外都幾舒服,仲可以帶埋寵物一齊去添,室內裝修都幾有心思,有好多酒既擺設,好大好闊落。店員都好細心,見我仲等緊我朋友,就叫我入去坐住先,仲問我使唔使飲杯水先。我地叫左個西班牙奄列,黑松露蒜蓉包,松露野菌忌廉闊條麵,另外再叫左三個甜品🍮。西班牙奄列- 奄列入面有薯仔🥔洋蔥🧅,再煎香佢,唔錯。黑松露蒜蓉包 - 除左有黑松露之外,仲有蒜蓉🧄,洋蔥🧅同香草🌿,香口惹味。松露野菌忌廉闊條麵 - 呢個好好味,夠creamy ,超多菇菌,好足料。西班牙吉拿棒 - 呢個可以叫做西班牙油炸鬼,即叫即整,洒上肉桂粉,再點朱古力醬袋,旁邊有士多啤梨 🍓同藍莓🫐,酸酸地中和返油炸感覺。西班牙燉蛋 - 個焦糖燉蛋都幾大個,上面既焦糖會普通既厚啲,好香脆,燉蛋做得夠滑,抵食!吉士拿破崙 - 個酥皮超級鬆脆。
高質西班牙餐廳

西班牙奄列- 奄列入面有薯仔🥔洋蔥🧅,再煎香佢,唔錯。

吉士拿破崙 - 個酥皮超級鬆脆。
2021-10-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 西班牙燉蛋
  • 西班牙吉拿棒
有個朋友同我提過好多次話大角咀有間環境好chill野食又好食既西班牙菜,今晚終於有機會跟佢黎食好野😂一黎到果然好似去左外國咁!😮環境大,裝修同D背景音樂好有feel,仲有戶外座位👍我地request左唔要餐前小食,點左西班牙傳統陳醋燴豬仔脾,西班牙炒辣肉腸同西班牙海鮮飯,一於黎個西班牙大餐🤣陳醋燴豬仔脾係西班牙經典菜式,平時西餐好少食得到👍味道酸甜開胃之餘仲滲透住陳醋獨有既香味😍豬仔脾肉質勁嫰滑!!🤤重點係一撕就撕得開,啖啖肉食起上黎好方便😆伴碟薯條香脆唔油膩,仲灑左少少辣粉係面😋平時食🍕果陣食到一兩塊辣肉腸已經覺得個味好突出好惹味,第一次食一整碟既版本,爽呀!🤣口感比起其他腸類偏硬身啲,加左蒜頭同微甜既醬汁一齊炒,食落香口但唔會太辣,有啲似韓式甜辣雞醬味既腸,個人黎講幾中意😂海鮮飯份量超多!店員一放低就聞到勁香既蝦味😯青口新鮮無沙,飯粒有咬口,味道唔算太濃,飯裡面混合左好多魷魚仔,蜆肉,紅黃椒同蒜片,香口而且口感豐富😛最後我地食到勁飽兼打包左半份海鮮飯走人😂😂

一黎到果然好似去左外國咁!😮
環境大,裝修同D背景音樂好有feel,仲有戶外座位👍
西班牙傳統陳醋燴豬仔脾

陳醋燴豬仔脾係西班牙經典菜式,平時西餐好少食得到👍
味道酸甜開胃之餘仲滲透住陳醋獨有既香味😍

豬仔脾肉質勁嫰滑!!🤤
重點係一撕就撕得開,啖啖肉食起上黎好方便😆
伴碟薯條香脆唔油膩,仲灑左少少辣粉係面😋
西班牙炒辣肉腸

西班牙海鮮炒飯

海鮮飯份量超多!

店員一放低就聞到勁香既蝦味😯

最後我地食到勁飽兼打包左半份海鮮飯走人😂😂
2021-10-11
$290 (Dinner)
西班牙炒辣肉腸
  • 陳醋燴豬仔脾
  • 西班牙海鮮飯
2021-10-11 287 views
西班牙狂牛料理姐妹店西班牙近十年的足球水準非常高,而其西班牙式的料理同樣引人入勝,非常迷人。今次與朋友去完奧運站的西九龍捐血站,就吃一頓豐富的西班牙菜補充體力。小食 燒烤味墨西哥脆片 (要收費,無限添食)香烤牛舌配蕃茄莎莎第一道上菜的料理 - 西班牙式牛舌莎莎。四大片厚牛舌,蕃茄與莎莎醬又好夾,跟朋友每人兩片相當開胃!西班牙經典燒雞 (全隻) 配 黑松露炒野菌落單時店員會提示需要等候45分鐘,因為要現做現烤,當然沒有問題。吃完其他小食後就會上台,兩隻大雞脾+超大塊雞胸,哂滿了西班牙式香草於表面,燒得不會太熟,很好吃的燒雞。黑松露炒野菌炒得非常惹味,往往我都很喜歡野菌類的美味配肉~馬德里傳統燉牛肚應該是比較冷門的西班牙馬德里料理吧?因為在食評中的選擇頻率比較少,但我們覺得好有特色。這道很像中式料理,又甜又咸的醬汁混入到牛肚和紅蘿蔔條之中,如果有一碗白飯就會更加好味。離開時,店員介紹他們在太子有另一間分店CHANNEL3,同樣都是西班牙料理,以酒吧形式經營,可以睇波,都幾好啊。Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號鋪#奧海城 #
西班牙狂牛料理姐妹店

小食 燒烤味墨西哥脆片 (要收費,無限添食)

香烤牛舌配蕃茄莎莎

西班牙經典燒雞 (全隻) 配 黑松露炒野菌

馬德里傳統燉牛肚

大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號鋪

#奧海城 #Cocina3 #Tapas #大角咀 #奧運站 #香港 #西班牙菜 #烤牛舌 #蕃茄莎莎 #馬德里燉牛肚 #燒雞 #SPAINISHFOOD #西餐 #足球 #睇波 #酒吧 #CHANNEL3 #捐血 #香港人 #打風 #豐富 #引人入勝 #墨西哥脆片

2021-10-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
餐廳環境幾大間 有多款西班牙菜式同tapas: 西班牙奄列 西班牙海鮮飯 地道紙包魚 churros~~~ 牛扒都好似幾出名🙈一坐底就有墨西哥脆片食($45) 芝士味好香濃 同脆卜卜 仲有忌廉醬可以點 勁快就清完一兜🤭 食晒店員仲會主動refill😛 .▫️龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148一上菜勁香😍 闊條麵食落煙韌卦汁 食落夠creamy 龍蝦汁夠濃郁多汁🤤 海鮮有大蝦青口同帶子粒~.▫️德國蜜糖燒豬手 $248勁巨型既豬手😳😳😳 打完卡可以叫店員幫你地切件🙈 有蜜糖中和左豬手既鹹香 食落帶脂香感 肉質細緻但略嫌唔夠脆口 另外個sauce幾加分 有少少啤酒味幾特別 令味道更香濃~每款main都可以揀一份配菜 我地揀左酸忌廉焗美薯 酸酸地很開胃 仲有啲煙肉脆粒係面 我真的好喜歡吃焗薯🥺.▫️heineken $62食豬手點可以唔飲生啤😛 8點前係happy hours所以會平啲喔~~~ 揀左依款都幾易入口 唔會太苦 配埋豬手飲剛剛好😚 餐廳仲有其他調酒喔🙆🏼‍♀️.總結,食物質素都唔錯且大份 尤其個豬手真係超巨😂 氛圍同普通西餐差唔多 坐得幾舒服的 又無催我地走🙈 可以收工黎同frd happy

▫️龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148

▫️德國蜜糖燒豬手 $248

▫️heineken $62
總結,食物質素都唔錯且大份 尤其個豬手真係超巨😂 氛圍同普通西餐差唔多 坐得幾舒服的 又無催我地走🙈 可以收工黎同frd happy hour下~ 有人慶祝生日 餐廳都會配合播生日歌 好有氣氛😆 店員服務態度都好好🙆🏼‍♀️
2021-10-07 186 views
呢日係奧海城等老公放工,無意中發現到呢間幾有格調嘅西班牙酒吧餐廳,見到地方幾寬敞,大大張紅色梳化,裝修有d 似歐洲酒窖嘅感覺,比個環境吸引我入去試一試佢嘅嘢食☺️餐前小食:Nacho $45當你一坐低冇耐,店員就會比一碟仔嘅Nacho,再加埋芝士醬,原來呢個餐前小食係收費架,可以refill,如果唔要記得同店員講啊😉【芒果蟹肉沙律】$118呢個沙律賣相夠哂精緻,芒果酸酸地加埋蟹肉食就啱啱好,食落感覺清新開胃,蟹肉又多,唔錯!【西班牙陳醋燴豬仔髀】$148豬仔髀好容易切開,肉質比較硬身,但唔乾唔韌,冇咩肥肉,西班牙陳醋嘅味道同中國陳醋味差唔多,而呢度嘅陳醋係偏酸,越食越開胃。最欣賞佢個薯條炸得好脆,就算擺耐咗都仍然好脆😋【龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵】$148一上枱就聞到好香嘅龍蝦汁味,龍蝦汁比較濃稠,每條麵都掛滿龍蝦汁,麵質偏向腍身。一定要讚讚呢碟意粉好足料,除咗有大蝦、青口,重有唔少蜆肉、魷魚粒,大蝦較乾身,但唔霉,係一碟味道唔錯又足料嘅闊條麵。【西班牙吉拿棒】$58嚟到西班牙餐廳就一定要試吓呢款西班牙傳統甜品,呢個甜品應該算是係今餐飯最抵食㗎喇,五十幾蚊有咁多吉拿棒,好香嘅玉桂味,點埋朱古力

餐前小食:Nacho $45

【芒果蟹肉沙律】$118

【西班牙陳醋燴豬仔髀】$148
西班牙陳醋燴豬仔髀

【龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵】$148

【西班牙吉拿棒】$58
西班牙吉拿棒

嚟到西班牙餐廳就一定要試吓呢款西班牙傳統甜品,呢個甜品應該算是係今餐飯最抵食㗎喇,五十幾蚊有咁多吉拿棒,好香嘅玉桂味,點埋朱古力醬,夠哂滿足☺️
西班牙陳醋燴豬仔髀
西班牙吉拿棒
1K
2021-10-06 54 views
#大角咀 #奧海城 👭地鐵出口走到商場, 要再沿商場走一段路才到達三期, 抬頭望指示牌都好易搵! 三期好多食肆, 今次先試試西餐!🦞龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $148 ~ 好香濃蝦味! 大蝦爽口彈牙, 青口係BB青口, 口感嫩滑! 🍝闊條麵軟硬度剛剛好, 龍蝦汁滿滿的掛麵, 內裡好多海鮮粒, 最愛其中的🦑魷魚, 唔靭又彈牙! 🐖德國蜜糖燒豬手 配 煙三文魚沙律 $248 ~ 2大片煙三文魚, 唔腥, 沙律菜夠新鮮爽脆, 仲有小蕃茄! 燒豬手超大一隻, 外皮燒得香脆, 沒有多餘油脂, 肉質軟嫩, 唔會燒到又乾又嚡, 正’s! 超抵食! 🍋Lime Soda & Lemon tea @$48! 🥜Nuts 墨西哥脆片 $45 ~ 坐低侍應就會比, 唔要記得提早出聲喇!🤗
#大角咀 #奧海城

🍋Lime Soda & Lemon tea @$48!

Type of Meal
Dinner
2021-10-06 57 views
Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar (大角咀)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•西班牙經典燒雞(全隻)配意式牛油炒香草薯仔粒$228•西班牙雞肉辣肉腸燴飯$138•Tiramisu$68••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:叫西班牙經典燒雞嘅時候店員提醒需要等30-45分鐘,通常聽到呢句都會好開心🤣🤣因為證明可以食到隻即焗即烤嘅雞🥺會juicy好多!呢到嘅燒雞已經分好咗兩舊雞髀兩舊雞胸,咁就唔洗自己喺到花時間慢慢切同埋一下就食到啖啖肉啦!呢隻雞味道都幾唔錯!有啲松露味,而且肉都幾嫩☺️配菜少有地可以揀,有八款唔同款式,有沙律同炒雜菌揀,係唔想食澱粉嘅朋友嘅天堂🥺🥺今次揀嘅薯仔粒都唔錯,好香牛油味另一款主菜叫咗西班牙雞肉辣肉腸燴飯,呢個燴飯嘅質地比較濕少少,汁似乎用咗茄汁同其他香草,雞肉同辣肉腸唔會話太少,夾埋飯食都得意架😉Tiramisu有非常豐富嘅芝士,中間用咗海綿蛋糕吸

♥️餐點:
•西班牙經典燒雞(全隻)配意式牛油炒香草薯仔粒$228
•西班牙雞肉辣肉腸燴飯$138
•Tiramisu$68
♥️食評:
Tiramisu有非常豐富嘅芝士,中間用咗海綿蛋糕吸滿espresso,食入口好滿足,旁邊都有伴一啲cream同埋生果,呢個cream要讚一讚!幾好味,好輕盈,不過食完要做多啲運動🥲
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
2021-10-05 46 views
鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬成晚最期待佢個鵝肝,呢個比較特別係配燕麥餅,估唔到鵝肝除左同多士好搭,同燕麥餅都好搭,另外佢仲有啲蟹肉同魚子醬,令呢碟前菜味道好豐富。芒果蟹肉沙律賣相一百分,整到成個蛋糕既形狀,面頭係好淺黃色既芒果肉,啲芒果冇酸味帶有少少香甜味,夾埋佢有少少咸既蟹肉食非常開胃。西班牙海鮮炒飯食西班牙菜點少得佢個海鮮炒飯,佢呢個係我食過最大碟,適合三至四人食,飯入面好多配料,除左最明顯既青口同大蝦,仲有好多一粒粒魷魚同蜆肉,非常足料。
鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬

2021-10-05 101 views
-{奧運西班牙餐廳🍝}今次黎到奧海城食西班牙菜😌先黎左個任食嘅nachoes加40蚊!🤤西班牙海鮮炒飯🤤 ($198)依個係半份 但都好多😂啖啖都有海鮮!有魷魚蜆肉等等 不過蝦就得一隻 正正常常啦 飯質地似意大利飯👀👖褲評: 7/10🤤板燒西班牙黑豚肉西配酸忌廉薯仔🤤 ($158)見到用明火去烤啲肉 個黑豚肉係爆多肉汁😍烤到啲汁鎖曬落個肉度🤩就咁點鹽食已經好夠吊味🥳個忌廉薯仔就普通啲👖褲評: 7.8/10🤤吉拿棒🤤 ($58)即係churros!!有9嚿 有肉桂粉喺面☺️☺️另配朱古力同cream 個人鐘意朱古力醬多啲😗👖褲評: 7.5/10奧運站原來都有啲特色嘅餐廳🤗特別推介個churros同黑豚肉😌😋性價比: 7.8/10服務: 7.5/10環境: 8/10🚩Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar🚩地址: 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai大角咀
{奧運西班牙餐廳🍝}

🤤西班牙海鮮炒飯🤤 ($198)

👖褲評: 7/10

🤤板燒西班牙黑豚肉西配酸忌廉薯仔🤤 ($158)

👖褲評: 7.8/10

🤤吉拿棒🤤 ($58)

👖褲評: 7.5/10

板燒西班牙黑豚肉西配酸忌廉薯仔
吉拿棒
板燒西班牙黑豚肉西配酸忌廉薯仔
吉拿棒
[ #caloriefoodie大角咀 ]• 𝙲𝚘𝚌𝚒𝚗𝚊 𝟹 𝚃𝚊𝚙𝚊𝚜 𝚁𝚎𝚜𝚝𝚊𝚞𝚛𝚊𝚗𝚝 & 𝙱𝚊𝚛 •🐿最近突然之間好想食西班牙海鮮炒飯上網揾到呢間評價唔錯 於是就拉埋朋友去試試啦餐廳裝修有異國風情既感覺 有點chill-🧀墨西哥脆片 💰$45一坐低 店員就放低咗一兜墨西哥脆片同他他醬每逢晚市都會有 芝士味脆片可以無限仼添他他醬味道酸酸甜甜 同脆片好夾 唔錯既餐前小食-🥘西班牙海鮮炒飯 💰$288食得西班牙菜 又點少得呢道代表菜呢 西班牙菜必食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و份量大得驚人 用一個大鍋裝起 起碼夠3-4個人食海鮮方面有兩隻大蝦 五隻青口 仲有魷魚、帶子等等炒飯口感creamy 重香料味 食落仲有啲辣辣地建議一大班人黎食 可以試埋餐廳其他野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-🥞朱古力班戟 💰$78由三層班戟組成 中間會夾住忌廉、香蕉表層灑滿朱古力碎 因為大大粒有厚度 咬落有口感加埋朱古力醬既加持 班戟充滿朱古力味٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و見到隔離枱慶祝生日 都有嗌甜品食原來餐廳會安排煙花蠟燭 搞到我都好想要🤣-🍸 𝙱𝚕𝚞𝚎 𝙳𝚒𝚊𝚖𝚘𝚗𝚍 💰$82Fresh Lychee, Lychee, Lime Juice,
[ #caloriefoodie大角咀 ]

每逢晚市都會有 芝士味脆片可以無限仼添
他他醬味道酸酸甜甜 同脆片好夾 唔錯既餐前小食
🥘西班牙海鮮炒飯 💰$288

份量大得驚人 用一個大鍋裝起 起碼夠3-4個人食
海鮮方面有兩隻大蝦 五隻青口 仲有魷魚、帶子等等
炒飯口感creamy 重香料味 食落仲有啲辣辣地
建議一大班人黎食 可以試埋餐廳其他野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🥞朱古力班戟 💰$78
朱古力班戟

由三層班戟組成 中間會夾住忌廉、香蕉
表層灑滿朱古力碎 因為大大粒有厚度 咬落有口感
見到隔離枱慶祝生日 都有嗌甜品
原來餐廳會安排煙花蠟燭 搞到我都好想要🤣
🍸 𝙱𝚕𝚞𝚎 𝙳𝚒𝚊𝚖𝚘𝚗𝚍 💰$82
𝙱𝚕𝚞𝚎 𝙳𝚒𝚊𝚖𝚘𝚗𝚍

Fresh Lychee, Lychee, Lime Juice, Vodka, Blue Curacao
淨係cocktail 餐牌已經有5-6頁既選擇

朱古力班戟
𝙱𝚕𝚞𝚎 𝙳𝚒𝚊𝚖𝚘𝚗𝚍
𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚂𝚚𝚞𝚊𝚜𝚑
2021-10-01 48 views
🌞🌞《Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar》聽著鬥獸場🏟觀眾們的歡呼聲🎉!穿著閃耀裝束🌟的鬥牛勇士步出戰場!手拿著標誌性🎖的紅布與利劍🗡,迎接狂牛的到臨。甫入餐廳就仿如走進鬥牛🐮勇士⚔️嘅國度,餐廳內裝潢很歐洲🛡古典風⚜️,環境超寬敞😆!戶外部份也椰林🥥樹影🌴,加上播住輕快跳躍💃🏼🕺🏼嘅音樂,不其然令人放鬆☺️和開心🥳起來,食慾也大增呢😙😙!🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🔶香烤牛舌配蕃茄莎莎 HKD$128***-***-***-***-***-***-***-***-***呢個係一道驚喜菜🎉!牛舌係小編逢見👀必點系列😜!廚師毫不吝嗇😙,牛舌超厚兼大塊😆!配合埋蕃茄莎莎🍅一齊食😋,一啖裡邊有齊清新🌱蕃茄香🍅和爽口牛舌嘅口感,很夾🖐🏼!依家諗返起仲好回味😚!而且一碟仲有4⃣️大件添😍😋!🔶天多尼鷄肉自家手打簿餅 (12寸) HKD$138***-***-***-***-***-***-***-***-***-***-***-***手工Pizza👋🏻超級無敵大大份😍!12寸😱!係12寸呀😱😱!餅底烤得很香很脆💥!上邊嘅芝士🧀同蕃茄醬一早已經成為了好朋友👯,手拉手!是但拎起一件,
🌞🌞

🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑

🔶香烤牛舌配蕃茄莎莎 HKD$128

🔶天多尼鷄肉自家手打簿餅 (12寸) HKD$138
手工Pizza👋🏻超級無敵大大份😍!12寸😱!係12寸呀😱😱!餅底烤得很香很脆💥!上邊嘅芝士🧀同蕃茄醬一早已經成為了好朋友👯,手拉手!是但拎起一件,都有數唔盡嘅千絲萬縷關係🤣!
On top嘅醃烤雞肉🐥味道同整個pizza🍕底都好夾!雞肉大大舊😙,啖啖肉,有d仲夾住雞軟骨添🥳!

🔶龍蝦🦞汁大蝦海鮮濶條麵 HKD$148
除咗隻超級大蝦🦐、青口之外,廚師仲用上了魷魚🦑同濃蝦汁一齊去煨濶條麵😙!醬汁很均勻,條條掛汁😋!呢道菜也貫徹咗西班牙🇪🇸偏濃味嘅特質,看似普通意粉碟上枱,但其實碟底很深,份量很大🤤!

🔶Sunset Song HKD$82
🔶Barcelona HKD$78
***-***-***-***-***-***-***
Sunset Song 係杯酒精飲品🍸,清清嘅生果🍏味帶出淡淡酒香🥃;而Barcelona則是一杯 Mocktail,mix咗士多啤梨🍓、橙🍊、檸檬🍋同紅石榴汁,再打成沙冰上杯😋。兩杯味道都正,只是Size太細,一杯實在唔多夠喉🙂!

🔶Nachos HKD$45
***-***-***-***
客人甫入座,店員會送上一兜墨西哥脆片🔸和一小碟餐廳自家嘅特色醬🥣,仲可以任點任食😍!脆片就咁食其實會有點膩,但當點左佢哋自製特色醬之後,小編食到停唔到咀呀😋😋!

🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑🦑

乘著餐廳背景音樂🎵,呢一餐食得輕鬆開心😝之外,大家都食到好full…😂, 本來小編仲諗住喺正餐之後,就order 埋西班牙名物「吉拿棒」Churros🥨嚟嘆下!點知每碟菜上枱都大大碟😫!兩個人食都食唔晒😑,點再order 呢個西班牙油炸鬼啊🥺?

🪞:Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar
📮:大角咀奧海城3期地下G22號舖

#SofoodSogoodsochill #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood
2021-09-29 121 views
琴日係紀念日慶祝所以特登揀咗間靚靚哋嘅餐廳本身見佢咁多好評 就滿懷歡喜咁去食點知竟然失望而回首先一開頭會上個脆片跟醬嗰醬酸酸甜甜但一啲都唔好食同啲脆片唔夾叫咗個海鮮龍蝦湯個湯可以話完全冇龍蝦味 入邊嘅海鮮都好明顯係冰鮮嘅有魷魚 蜆 呢啲基本野最最最最奇怪嘅係竟然有紅蘿蔔真係冇諗過一個龍蝦湯入邊竟然會有紅蘿蔔然後叫咗個出名嘅西班牙海鮮炒飯個炒飯5分鐘就上枱好明顯係一早已經炒好 等擺上堂上邊有兩隻好大嘅蝦 味甜但肉質好梅至於啲飯好似葡汁雞皇飯咁 味道一啲都唔正宗 又唔好食 最後仲嗌左個香烤牛舌配蕃茄莎莎牛舌好淋 但係好重腥味 同莎莎醬唔夾食咗一啖就唔想食了
琴日係紀念日慶祝

味道一啲都唔正宗 又唔好食

最後仲嗌左個香烤牛舌配蕃茄莎莎
牛舌好淋 但係好重腥味 同莎莎醬唔夾
食咗一啖就唔想食了

如果有行開奧海城嘅朋友應該都留意到依間餐廳,每次行過都會比門口個侍應招攬入去食晚餐😹餐廳非常闊落,磚屋既設計係大商場入面少見嘅裝修,仲有室外位置非常chill😚發覺好多住依度附近嘅街坊會落嚟簡單慶祝生日,因為佢地會為客人播生日歌同有枝噴得好燦爛嘅蠟燭🎂餐廳食物選擇非常多,主菜有幾十款選擇,有來自不同國家嘅菜式,pizza, pasta同扒等等😛而主打就係西班牙嘅菜式,所以小編都專揀西班牙嘅野食😇一入座唔知侍應就會送上一兜nachos($45),係可以仼添嘅,但唔想要嘅朋友記得講聲比侍應聽阿🤫—《 #西班牙地道紙包魚》$188 ⭐⭐⭐️呢味紙包魚都幾新鮮,唔係間間西班牙餐廳都有,所以就決定要嗌黎試吓😎用牛油紙包住魚柳去焗係為咗保留魚嘅水份,令魚汁唔會烤乾,亦都可以令醃料味道更容易滲透到魚肉入面😇一打開張紙就有一大陣橙味撲鼻而來🍊原來餐廳用咗鮮橙肉同橙皮,代替平時常用嘅檸檬汁來做醃料😲味道確實令人感到異常新鮮,可惜使用橙肉橙皮比平時常用嘅檸檬濃味得多,彷似遮蓋左魚肉嘅鮮味😵‍💫—《 #西班牙陳醋燴豬仔髀》$148 ⭐⭐⭐️同樣地,呢味西班牙陳醋燴豬仔髀都係比較少見嘅菜式,諗住一探究竟西班牙陳醋

《 #西班牙地道紙包魚》$188 ⭐⭐⭐️

《 #西班牙陳醋燴豬仔髀》$148 ⭐⭐⭐️

同樣地,呢味西班牙陳醋燴豬仔髀都係比較少見嘅菜式,諗住一探究竟西班牙陳醋係咩味😌一上枱見到有三大嚿豬仔髀,都覺得餐廳頗為慷慨,而且陳醋味撲鼻而來😂可惜一入口,驚覺其實同一般嘅中式糖醋排骨一樣味🐷不過唔同嘅係豬仔髀啖啖肉,入邊尚保留到肉汁,大家可視佢為一碟中"西"fusion菜🌏

《 #西班牙雞肉辣肉腸燴飯》$138 ⭐⭐⭐️

因為驚點一份去西班牙炒飯(Paella)就已經飽咗,所以就揀咗第二樣😣睇餐牌上面嘅圖片,個燴飯係鮮紅色相當吸引,所以上枱見到嘅時候有少少失望🙍🏿‍♂️不過食落係真係好友西班牙特色,超多蒜片,連埋個汁都幾香口😂個辣肉腸嘅口感同平時啲腸唔多相似,層衣都係軟林林,雞肉普通🧐勝在燴飯同啲肉嘅份量都好多😗

《 #西班牙奄列》$88 ⭐⭐💥

西班牙蛋餅係西班牙菜入面嘅comfort food,係呢度菜名叫做西班牙奄列😀一份正宗嘅西班牙蛋餅只係需要五樣材料: 洋蔥、薯仔、蛋、鹽、橄欖油,而呢度就用三色椒代替咗洋蔥,味道好唔好食真係見仁見智🥸份量唔算好大,只係比拳頭大少少✊🏻

2021-09-21 44 views
話說小編朋友話冇食過西班牙野好耐 所以揀左間西班牙餐廳黎食 上網見到呢間嘅評語唔錯 而且又約咗喺呢頭所以最後就黎左呢間 最令小編印象深刻係用皮革套包住餐具 幾特別 一坐低 侍應就會送上一盤nachos ($45) 雖然要收費不過可以refill西班牙海鮮炒飯 ($288)小編同朋友都好細食 但見到網上話西班牙海鮮炒飯係必食 而且身為海鮮控既小編 其實去親西班牙🇪🇸餐廳都必叫😂點知一上枱原來係勁大全盤😰我諗夠三至四個人食 香氣撲鼻 好正 有兩隻大蝦🦐爽口彈牙 同5隻青口 仲有好多魷魚粒🦑同蜆肉係飯入面所以差唔多每一啖都會有海鮮嘅鮮味👍🏼佢仲有西班牙辣肉腸喺入面 所以真係好多層次🤪西班牙小食拼盤 ($178)因為想每樣都試d所以叫個拼盤都唔過分呀😅有西班牙辣肉腸、蘑菇🍄、芝士🧀波波同薯仔波😌蘑菇同薯仔波正正常常反而辣腸好惹味同埋因為新鮮炸起嘅車打芝士波波 仲可以有拉絲嘅效果😙凱撒沙律 ($108)要食返啲菜平衡下所以朋友就建議叫個沙律🥗沙律都好大碟 d菜都好爽脆新鮮 同埋放左炸到脆的煙肉碎🥓 咸香味十足 令成個沙律味道提升 另外佢地個沙律好特別係會配埋一個水波蛋🍳 感覺非常健康 同時補充蛋

西班牙海鮮炒飯 ($288)

西班牙小食拼盤 ($178)

凱撒沙律 ($108)
要食返啲菜平衡下所以朋友就建議叫個沙律🥗沙律都好大碟 d菜都好爽脆新鮮 同埋放左炸到脆的煙肉碎🥓 咸香味十足 令成個沙律味道提升 另外佢地個沙律好特別係會配埋一個水波蛋🍳 感覺非常健康 同時補充蛋白質☺️
2021-09-17 47 views
係大角咀探完朋友仔,就決定係附近搵食。見到哩間餐廳好似好好氣氛,就俾佢吸引左入去。 一坐得已經有d snack 放低俾你chill 下enjoy 下。 哩個係細心加分位 芒果蟹肉沙律 芒果又香又甜,撈埋d 沙律, 啖啖蟹肉。 正👍🏻 鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬鵝肝煎到好香口,外面脆脆地,入面又軟綿綿,加埋蟹肉,口感好豐富👍🏻 龍蝦汁大蝦海鮮濶條面 濃濃嘅龍蝦汁🦞配上濶條面係絕對嘅配答! 大大隻大蝦食落好爽口,唔係果d 煮到過曬火只係用黎裝飾ge 蝦西班牙地道紙包魚 見到哩個紙包魚覺得好得意。 平時紙包雞見得多,紙包魚都係第一次見。因為紙包嘅關係,d 魚肉黎到上都仲係保持住濕潤度,好嫩滑,抵讚! 佢仲有包埋薯條同薯菜,超級無敵滿足嘅飽😊 好開心無簡錯,嘗試下西班牙風味👍🏻👍🏻

係大角咀探完朋友仔,就決定係附近搵食。
見到哩間餐廳好似好好氣氛,就俾佢吸引左入去。

芒果蟹肉沙律
芒果又香又甜,撈埋d 沙律, 啖啖蟹肉。 正👍🏻

鵝肝蟹肉燕麥餅配黑魚子醬

龍蝦汁大蝦海鮮濶條面
濃濃嘅龍蝦汁🦞配上濶條面係絕對嘅配答!

西班牙地道紙包魚
佢仲有包埋薯條同薯菜,超級無敵滿足嘅飽😊

好開心無簡錯,嘗試下西班牙風味👍🏻👍🏻