2020-10-23
今日收工約咗🐢🍯去行SOGO,血拼之前梗係要依飽個肚先啦。搭叮叮經過灣仔見到呢間裝修幾簡約又有蛋包飯食嘅餐廳,就俾佢吸引咗入嚟試吓。蜜糖豬頸肉蛋包飯,佢啲豬頸肉表面搽咗蜜糖,外層燒到脆卜卜,屯門好驚豬頸肉好肥嘅我都覺得好好味,因為咁樣食落口原來一啲都唔肥膩嘅感覺,好有驚喜。個蛋包飯個蛋都做得好滑,而且好厚身,有啲位好似玉子咁厚,幾唔錯,只係入面包嘅原來係白飯唔係炒飯,不過加咗個椰汁嘅話味道都唔錯。雞絲冷麵,呢個味道比較清,食落好Fresh嘅感覺,而且咁低卡路里好啱減肥嘅人食。蒜泥白肉,呢個蒜泥白肉味道比較淡,因為佢唔係每一塊都沾滿晒蒜泥,而係啲蒜泥舖左喺面,但係都唔係好夠汁去令到每一塊都入味。另外我哋仲加咗$15試埋佢個手拿杯湯,今晚嘅湯係雪梨桂圓排骨湯,好滋潤,最重要嘅係佢完全冇味精,啱晒我呢個湯怪。