撇開煩惱,我喺這間店嘅食物體驗真係正到爆炸🔥!首先,嗰啲蜜糖雞翼🍗,包你食咗一啖就停唔到口,糖香烤焦得啱啱好,啖啖肉地道得滯。平時我唔食雞翼皮,但喺度,我竟然毫不猶豫咁大口大口撕啖;個皮脆到即刻融入你味蕾,味正到喊出嚟。食住雞翼,點可以少咗意粉?佢哋個卡邦尼意粉夠曬level⚡,入口就知道大廚手勢有幾叻,意粉煮得啱啱好,醬汁嘅濃郁香味配得絕妙無比,我同桌旁嘅朋友隻手快過隻手去夾,幾乎秒清盤!再嚟食個香蒜炒雜菌🍄,炒得香氣四溢,每一啖都吸飽咗濃濃蒜香,每啖菌都Q彈得嚟鮮味十足,唔油膩到哂嘴,啱到不得了!店裡面嘅氣氛bingo🎉,搭配埋以質量並重嘅食物,喺呢度食飯可以話係開心到飛起嚟。下次行過呢個區執定要再過嚟試多轉,換轉新口味,享受一下啲宜家少有嘅滿足感啦!👍

2023-06-10 3138 views
昨日同朋友嚟食雞翼放題,幾年前食過一次,今次已經係第二次食。上次係三個人嚟食,今次兩個人。店舖比較細,環境玩味懷舊。洗手間闊落乾淨企理。一入到去店員見到我哋手持飲品,溫馨提示,我哋唔可以有外來飲品。由於天氣又熱又焗,我哋即時叫咗青檸梳打,價格少貴$3x-$4x雞翼放題時段分為18:00-20:00及20:00-22:00。每個時段會提前30分鐘last order而我地18:30到達,換句話說我哋可以落班嘅時間有一個鐘。價錢係$88/位加一除此之外,店員提醒我哋,如果食唔晒嘅雞翼係唔能夠打包拎走,並且需要罰款$10/隻。雞翼放題有五隻口味,但係由於我哋唔食甜,店員非常貼心幫我哋將蜜糖雞翼轉左其他味。五隻口味分別係辣味、香草、鹽味、水牛城以及蒜香。放題一開始店員會煮齊五隻味俾你。食哂試哂咁多隻味之後當要求落單時可要求只叫個別口味,唔需要全部都叫晒都可以。雞翼全部以炸嘅形式煮熟,趁仲熱嘅時候淋上現成調味粉或調味汁。味道正常。可能因為店舖人手比較少,除非舉手示意,否則都唔會過嚟清理枱面嘅雞翼骨。但係呢樣嘢都好小事,因為幫你叫佢哋之後會盡快過嚟協助令到我同朋友都絕對唔會再去嘅原因係因為我哋叫咗

店舖比較細,環境玩味懷舊。洗手間闊落乾淨企理。

令到我同朋友都絕對唔會再去嘅原因係因為我哋叫咗呢個放題,就開始全餐飯都處於被監視嘅狀態。職員不論經過或過嚟下單,每次都會同我哋講「食得唔夠乾淨」,「呢隻仲有啲啲肉黐住」,「我哋老闆坐咗喺嗰度,麻煩食得乾淨啲,如果食得唔乾淨老闆唔開心呀」,甚至乎老闆親身行過嚟問「係咪雞翼有咩問題?見你哋食啲雞翼仲有肉黐住」

其實食唔晒,罰錢呢樣嘢絕對OK,因為可以杜絕一啲瘋狂叫,但係食唔晒嘅人。但係咁樣比你離遠望住你點樣食嘢,行過你張枱見到嘅時候再個別指出咗兩隻雞翼,仲有一啲肉絲黐住。感受都幾唔良好。

如果大家覺得以上講得誇張,絕對值得你哋上去親身體驗下~
2023-02-12 3173 views
喺網上好出名嘅一間餐廳,因為經常這比唔同嘅YouTuber拍片~聽講佢哋嘅卡邦尼意粉係好好食,有宇宙第一卡邦尼之稱!所以一於嚟試下!個入口有啲格攝,有啲難搵,就算Google Maps去到樓下,都搵咗一陣(可能我路痴)上到去第一個感覺唔係特別好,有好多懷舊嘅物品,但係感覺好似有一陣味….入到去坐低之後就好啲,下午去嘅時候都有啲陽光,咁啱上到去冇乜人見到佢哋有雞翼放題好吸引,但係冇食到,覺得食唔到好多😂雞翼拼盤,比起雞翼放題少一隻口味(香辣味)我哋就叫做雞翼拼盤$88我好鍾意食好脆嘅雞翼!所以好鍾意,覺得好好味我最鍾意就係蜜糖味,但係朋友覺得啲醬料只係林喺雞翼上面,雞翼本身冇咩味卡邦尼意粉本身見到餐牌話係港式,非正宗,有啲伏咁不過一場嚟到冇理由唔食!我問咗一問個店員張圖上面紅色嗰啲係咩嚟,嗰啲咪好似好驚訝咁,佢答咗我嗰啲係素肉我之前食嘅素肉都好難食,嗰下真係有啲卻步😂所以我哋冇一人叫一個意粉,兩個人share一個,睇吓佢咩料先⋯⋯結果個意粉嚟到我哋兩個爭住食好好味!濃郁芝士味

聽講佢哋嘅卡邦尼意粉係好好食,有宇宙第一卡邦尼之稱!
所以一於嚟試下!

我哋就叫做雞翼拼盤$88
我好鍾意食好脆嘅雞翼!所以好鍾意,覺得好好味
雞翼拼盤

卡邦尼意粉本身見到餐牌話係港式,非正宗,有啲伏咁

結果個意粉嚟到我哋兩個爭住食
好好味!濃郁芝士味
2023-01-17 2019 views
食左炸雞翼放題,炸雞翼好乾,外皮厚粉,咬落去索索聲,炸野食多幾件根本食唔落野飲好好好X貴,最平個樣都要355種味道的雞翼都是一樣的炸雞翼,只係加唔同的醬淋落去,而且醬料唔似係自定製求其調味好冇誠意,例如水牛城雞翼或醉雞翼都冇,全部都係淋野上去就算懷疑蜜糖係用惠x百x賣最平個隻,有支毛筆送個款,好假的蜜糖味埋單時我行出去話埋單店員話100蚊88蚊加一等於$96.8做咩收多我3.2,我又冇話比小費其實冇服務可言,可能想谷客人買野飲,店員冇主動比水客人
食左炸雞放題炸雞翼好乾,外皮厚粉,咬落去索索聲,炸野食多幾件根本食唔落

野飲好好好X貴,最平個樣都要35

埋單時
我行出去話埋單
店員話100蚊
88蚊加一等於$96.8
做咩收多我3.2,我又冇話比小費
其實冇服務可言,可能想谷客人買野飲,店員冇主動比水客人
2022-12-10 1923 views
當日到呢間男友bookmark 左一段時間既餐廳想一試carbonara。當日下午左右到餐廳,沒有客人的,餐廳環境不算寬敞,放有懷舊香港擺設。當日兩人打算點Carbonara 腸粉和意粉試試,可惜店員告知我們廚師尚未番到,亦告訴我們需等待一段時間。um..呢種情況第一次遇到,我同男友都想照等,難得一場來到,我們亦點了雞翼拼盤。❣️雞翼拼盤雞翼整體很脆身亦乾身,味道不算出色。4種味道分別有蒜香、蜜糖、香草、鹽香,每款味道有3隻。雞翼整體口感都是將調味料放上雞翼面,雞翼原本並沒有入味。❣️特濃朱古力朱古力入口頗香濃亦香滑的,不會過甜。最後亦沒有等到Carbonara 嘅到來,因為廚師仲未番到🥲整體用餐體驗真係頗失望的。

❣️雞翼拼盤

雞翼整體很脆身亦乾身,味道不算出色。

❣️特濃朱古力

朱古力入口頗香濃亦香滑的,不會過甜。

2022-07-25 2576 views
Food were very slow and wings are dry as hell.Came for the all you can eat wings but it was very disappointing.The wings were all fried, but obviously over cooked. The five tastes felt basically the same except for the honey wings. And lol were VERY DRY. Not worth it.

整體食物同飲品質素非常高!呢個質素呢個價錢,絕對抵食!竟然仲比我地無意中發現隱藏menu?!!卡邦尼意粉 $88 👍🏻本身想叫呢度嘅特色 - 卡邦尼腸粉,好可惜賣哂!不過唔緊要,卡邦尼意粉一樣咁好食!個醬汁非常濃郁,仲有又特別又香嘅香草味!加上煙肉嘅煙燻咸味,剛好地均匀分怖係每條麵上,真係好好食呀!雞翼拼盆 $80 👍🏻本身都有考慮過叫雞翼放題,但其實如果好似我地咁會叫主食的話,其實叫個拼盆都已經啱哂!4種口味各3隻雞翼,呢度已經共12隻!雞翼都好好食,好脆口。味道上個人最中意蒜香味同蜜糖味,因為個味真係好出。蜂蜜玫瑰花蜜桃茶 $78 👍🏻係一大壼香噴噴又超好飲嘅茶!絕對不是一般得個香味但飲落麻麻個種!非常香甜,飲落甜到似荔枝味添!我地飲到意猶未盡之時,但又唔想再洗78蚊叫多壼,就想話叫店員係茶壼度加下水睇下會唔會仲有少少味。呢個時候發現。。。隱藏餐單!+ $10 加茶!講緊嘅加茶,係真係重新加到變反一壼全新嘅蜂蜜玫瑰花蜜桃茶!成件事即刻超抵呀!

卡邦尼意粉 $88 👍🏻

雞翼拼盆 $80 👍🏻

蜂蜜玫瑰花蜜桃茶 $78 👍🏻

隱藏餐單!+ $10 加茶!
2022-06-17 1380 views
之前喺中環都有食過carbonara腸粉,一直都有記住,估唔到喺九龍可以食返仲過之而無不及🤗 本身個carbonara汁調教得好好,加埋腸粉索曬啲汁真係一絕,但蒜香雞翼略嫌乾咗啲,但有大量乾蒜加返啲分🤪 整體嚟講算唔錯嘅,如果去嘅話佢個入口喺條巷仔入面要留心啲搵😅
2022-03-17 3593 views
聽說雞翼任食?不要聽是真的,$88雞翼放題,我見到隔離枱、隔隔離枱都叫雞翼放題,幾受歡迎。除了雞翼,聽說他們的名菜是卡邦尼意粉,$88。餐牌寫明不正宗卡邦尼,無生蛋味、走菇菌,我反而喜歡。意粉即叫即炒,那天我落單,可能剛剛隔離枱之前也叫了,所以一分鐘後卡邦尼意粉已經送到我面前,熱焫焫的。網上面有負評?不要看親身去一試,店員都是年青人,態度良好。可能由於有時候只有一個店員一腳踢,所以感覺服務不夠。不過我覺得去小店,難得慢活,有時間欣賞店主的舊唱機、舊唱片、舊相機擺設。另一次,我又自己一個人去,試食蒜香牛柳意粉,$88。意粉即叫即炒,賣相跟餐牌的一模一樣,有誠意。蒜香好多蒜,不喜歡蒜的朋友請留意,而我卻覺得蒜很香,牛柳可以接受,唔會太硬。唔通佢有男友?不要信是咁的,這間餐廳曾經是一段網片的場境,名叫《唔通佢有男朋友》,當年片中的男主角,吃蒜香牛柳意粉。而片中的女主角,就是吃卡邦尼意粉。這間小店,雖然在旺角鬧市,但是大廈門口在後巷,有點難搵。電梯很懷舊,連門口的探熱機都上過鏡,《開心的探熱機》。小店很小,只有幾張枱,容納十幾個人。很適合當前的香港,限聚令下,兩人一枱,及至一人一枱也可。一個人

一個人,一杯熱朱,可以慢活。

總評
味道:意粉好食,即叫即炒;
環境:小店,舒適;
服務:店員有禮貌;
衛生:女店員在一枱客走後,用消潔劑抹膠板和枱面,才迎另一批人客入座,抵讚。
$150 (Lunch)
  • 卡邦尼意粉
2022-01-22 4005 views
.#雞翼放題兩小時 有四款口味: 香草、蒜粒、蜜糖及椒鹽。由於人手不足 (樓面、廚房共兩人),所以點了第一輪已大概等了45分鐘,第一輪兩人份上了26隻 (10隻椒鹽、6隻香草、蒜粒和蜜糖各5隻),以椒鹽和蜜糖最惹味、香草和蒜粒也是流於表面,沒有什麼味道。由於只有兩小時,但餐廳規定要完成盤上的雞翼才可點下一輪。兩小時內大概兩人共吃了四十隻 (另叫兩輪,分別為12隻及4隻,可以不用叫齊四款口味),即叫即炸,平均HK$4.4/隻,CP值也算高。飲品另點了 #香蕉朱古力奶昔 (HK$55@),不會成口也是冰粒,似#smoothie 🧡 飲品價錢overall偏貴。另備 #alacarte menu,有意粉和小食拼盤。.值很再去指數 🌕🌕🌕🌖🌑 (5🌕為滿分.人均消費約 HK$120,需付加一服務費,惟沒有什麼服務😅 水也點了三次 | 服務一般 | 入座為兩小時 (疫情下安排) | 建議先電話訂座,座位較少

值很再去指數 🌕🌕🌕🌖🌑 (5🌕為滿分
2021-10-27 4306 views
朋友介紹黎準時開14點🤭平日時間黎唔多人幾好 起到傾下計靜靜地 聽下歌 傾吓密計不錯不錯.今次同朋友食雞翼放題有5隻味 每隻味6隻雞翼蒜香 香草 蜜糖 辣味 鹽香野飲叫左 一個花茶 一個青檸梳打
  • 雞翼放題
2021-10-07 3130 views
不知幾多N年冇去過樓上cafe, 喺周圍嘅優質食店都係10點趕人走嘅情況下,喺有限嘅時間入面同好朋友傾計,relax, 呢度係好選擇。朋友介紹嚟咗呢度,大廈嘅入口少少難搵,喺條後巷度推玻璃門入。唔係朋友帶可能真係搵佢唔到。上到去,擺設有心思,個婦科聖手牌匾一絕,不過掛住傾計冇影相,下次再嚟就會影。意粉好食! 朱古力好飲。店員同老闆都nice, 三五知己吹水,感覺好好。我哋冇點雞翼放題,始終我哋目的唔係食嘢,只想有個好地放聚舊。

冇得輸腸粉
2021-10-05
$140 (Dinner)
冇得輸腸粉
  • 卡邦尼意粉
2021-09-27 2425 views
喺ig見到呢間餐廳嘅廣告,心生一念,去咗whatsapp訂位,去食佢個雞翼放題。佢個雞翼放題係即叫即炸,隻隻新鮮炸超熱辣辣,正。佢先會每隻味都俾我地試咗先,然後等我地再叫邊隻味,咁樣就避免咗浪費!佢嘅雞翼炸得幾正!外脆,入面又多汁!唔會乾。而且最重要,雞翼係熟嘅!佢有5種味道:有蒜、蜜糖、香草、辣味同鹽味。個人嚟講,會鍾意蜜糖味,因為個蜜糖甜甜地,balance咗啲鹹味,真係令人一隻接一隻!雖然係即叫即炸,但係都唔會等好耐,好快上到碟!88蚊一個人,真心抵啊!

佢個雞翼放題係即叫即炸,隻隻新鮮炸超熱辣辣,正。

佢有5種味道:有蒜、蜜糖、香草、辣味同鹽味。

雖然係即叫即炸,但係都唔會等好耐,好快上到碟!

88蚊一個人,真心抵啊!
2021-09-25 1498 views
諗住同班friends一齊開心支持雞翼free flow, 大棚人主席幫我地book左頭圍6:00pm, 尾圍8:00pm, 主席話老闆娘book位時都得既(我地會keep住繼續叫野飲)...........點知當日又話唔得既, 唔知係咪多客..........😅..........主席有d失望........蜜糖雞翼有蜜糖味, 其他就麻麻地~~~~~下次有得坐返耐少少會好d啦, 終於又唔係星期六日紅日.............

蜜糖雞翼有蜜糖味, 其他就麻麻地~~~~~

2021-08-29 1407 views
三五知己 結伴成群 小聚會好地方目測地方最多可以容納20人到(?)系旺角區中小小cafeteria 龍華軒大廈入口要落足眼力留意下 (系一條後巷入面既側門)不然會系同一個地方錯過幾次😂雞翼放題 值得一試 cp值都高分左 4個時段提供任食放題值得一讚系cafe裝飾放左好多小巧思 包括個menu有啲位 好好笑 睇得出好用心經營同埋有個樣不繼出現系唔同角落 無論menu 𨋢門 入口 都見到佢既存左😂雞翼放題有4種味道 可以選擇 有蒜香🧄 香草☘️ 蜜糖🐝 椒鹽🌊一班朋友覺得蜜糖同椒鹽真系唔錯 可以round 2, round 3, round 4…..再叫黎食4款系炸雞翼黎 同埋唔算太油 唔會太乾身 保留到雞翼肉質亂嫩滑口感👆🏻👆🏻蒜香味👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻蜜糖味👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻椒鹽味👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻香草味👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻雞翼放題🤤🤤👆🏻👆🏻
三五知己 結伴成群 小聚會好地方
目測地方最多可以容納20人到(?)
系旺角區中小小cafeteria

龍華軒大廈入口要落足眼力留意下 (系一條後巷入面既側門)
不然會系同一個地方錯過幾次😂

香草味雞翼
👆🏻👆🏻香草味👆🏻👆🏻

👆🏻👆🏻雞翼放題🤤🤤👆🏻👆🏻
2021-08-28
$100 (Dinner)
蜜糖味雞翼
椒鹽味雞翼