2018-10-24 32 views
今晚同朋友出去食西餐 近近地就黎左呢間餐廳食 入面既主菜都可以加$38轉成餐 餐有湯 包 沙津同 野飲 可謂幾抵食呢所以都suggest 大家轉餐食叫左個青口食 白酒青口既酒味都幾重,而且有成6隻,分量幾多 龍蝦沙津多士係贈送的 好香脆湯係南瓜湯 南瓜味濃, 好creamy我先叫左個豬肩肉配炸蕃薯條配蘋果蓉 呢個豬肩肉應該係我食過最好食的 佢完全唔會韌 而且味道濃郁 配埋蘋果蓉食就更加可以突出佢既肉味朋友之後叫左個羊膝 羊膝好稔好容易咬開 而且醃得入味最後飲埋杯咖啡就prefect啦
今晚同朋友出去食西餐
近近地就黎左呢間餐廳食

入面既主菜都可以加$38轉成餐
餐有湯 包 沙津同 野飲 可謂幾抵食呢
所以都suggest 大家轉餐食

叫左個青口食

白酒青口既酒味都幾重,而且有成6隻,分量幾多
龍蝦沙津多士係贈送的 好香脆

湯係南瓜湯 南瓜味濃, 好creamy

我先叫左個豬肩肉配炸蕃薯條配蘋果蓉

呢個豬肩肉應該係我食過最好食的
佢完全唔會韌
而且味道濃郁 配埋蘋果蓉食就更加可以突出佢既肉味
朋友之後叫左個羊膝

羊膝好稔好容易咬開 而且醃得入味

最後飲埋杯咖啡就prefect啦
2018-10-18 44 views
朋友最近轉左喺荃灣工作,今天去荃灣買嘢,順道接她放工,一齊食個睌餐餐廳播出柔和音樂,燈光唔太光,好舒服,頓時整個人輕鬆哂只需加38.00便可以有沙律、湯及飲品沙律菜有火箭菜,新鮮爽脆,加左黑醋,好開胃香草麵包配自家製醬,麵包比較乾身,麵包醬入口咸咸地,好滑餐湯升級為黑松露磨菇湯,一上枱松露香味飄出,每啖湯充滿粒粒蘑菇,口感豐富炭燒安格斯牛肉眼扒肉眼扒size 大件,炭燒味道香,入面肉質幼嫰、多汁,牛味濃郁香煎三文魚配蟹餅、有機粟米Purée三文魚外面煎好香,魚皮香脆,魚肉鮮甜美味
餐廳播出柔和音樂,燈光唔太光,好舒服,頓時整個人輕鬆哂
前菜沙律
只需加38.00便可以有沙律、湯及飲品
沙律菜有火箭菜,新鮮爽脆,加左黑醋,好開胃

香草麵包配自家製醬,麵包比較乾身,麵包醬入口咸咸地,好滑

香煎三文魚配粟米蟹肉牌
香煎三文魚配蟹餅、有機粟米Purée
三文魚外面煎好香,魚皮香脆,魚肉鮮甜美味
前菜沙律
香煎三文魚配粟米蟹肉牌
  • 炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
  • 香煎三文魚配粟米蟹餅、有機粟米Puree
2018-10-17 42 views
超正既西餐廳😍😍環境同服務都幾好😳😳👍🏻-而且嗌咗幾樣野食全部無伏都好食😖個人幾鍾意呢幾樣👇🏻意大利流心芝士牛肉丸脆香干葱蜜糖雞翼煙三文魚意粉👅👅-芝士牛肉丸(圖2)整到超大粒 食落有d似starbucks個meatball pie🤣點埋茄汁真係好好食👍🏻-雞翼佢都炸得啱啱好 而且同樣地又係幾大隻🤪🤪 都幾香蒜味😳-主菜意粉都好好食 個意粉底軟硬度適中👀 醬唔算好多 食完唔全好膩👍🏻-牛扒同甜品都無失望🤣 終於有唔韌既牛扒 本身嗌左五成熟都怕佢會韌 結果啱啱好🤪 另外Brownie 整到流心又勁濃朱古力味👍🏻👍🏻滿分!-
超正既西餐廳😍😍
環境同服務都幾好😳😳👍🏻
而且嗌咗幾樣野食全部無伏都好食😖
個人幾鍾意呢幾樣👇🏻
意大利流心芝士牛肉丸
脆香干葱蜜糖雞翼
煙三文魚意粉👅👅
雞翼佢都炸得啱啱好 而且同樣地又係幾大隻🤪🤪 都幾香蒜味😳
$230 (Dinner)
2018-10-14 41 views
Cossi格局幾似酒吧,樓底好高,下層是好似酒吧設計,上層可以望落下面。一黎店員就送了龍蝦多士俾我們食。Main Course+$38就可以轉套餐,有湯、沙律和飲品,都幾抵食。是日餐湯是南瓜湯,湯都幾熱,如果再多D南瓜溶就再正D。蜜糖芥茉酥脆雞翼$48雞翼炸得超脆,雞肉好滑好多肉汁,蜜糖芥末的醬的份量剛剛好。炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒$188配菜有薯蓉同菇。安格斯肉眼扒7成熟好嫩滑,咬落去好多肉汁,肉味好香濃。香焗法國鵝肝黑松露巴馬臣芝士忌廉pasta$138鵝肝的味道香濃,伴埋黑松露同芝士一齊食,成個意粉好邪惡。最後飲埋杯凍咖啡同奶茶,好飽好滿足。

一黎店員就送了龍蝦多士俾我們食。

是日餐湯是南瓜湯,湯都幾熱,如果再多D南瓜溶就再正D。

蜜糖芥茉酥脆雞翼$48

雞翼炸得超脆,雞肉好滑好多肉汁,蜜糖芥末的醬的份量剛剛好。

炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒$188

配菜有薯蓉同菇。
安格斯肉眼扒7成熟好嫩滑,咬落去好多肉汁,肉味好香濃。

香焗法國鵝肝黑松露巴馬臣芝士忌廉pasta$138

鵝肝的味道香濃,伴埋黑松露同芝士一齊食,成個意粉好邪惡。

最後飲埋杯凍咖啡同奶茶,好飽好滿足。

2018-10-14 62 views
這天和男友去Cossi吃意大利菜,餐廳分兩層,我們被安排坐在上層,私隱度頗高。店員送上免費小食,是日是龍蝦沙律多士,多士烤得香脆,加上慷慨的龍蝦沙律,絕不欺場!意大利流心芝士牛肉丸($48)頗有驚喜,牛肉丸淋上肉醬,咬開竟是邪惡的流心芝士,惹味非常。香焗煙肉芝士廣島蠔($88)焗得金黃誘人,雖然蠔身較細,但廣島蠔蠔味濃郩鮮滑,加上煙肉和芝士更添鹹香。香煎法國鵝肝配美國安格斯牛柳($188)價錢親民,水準卻沒有將貨就價,鵝肝嫩滑豐腴,脂香四溢,如果表面能煎得微脆會更有口感。安格斯牛柳牛味濃郩,肉質細緻軟腍。煙三文魚、阿拉斯加蟹肉、蟹籽意大利飯($128)反而叫人有點失望,意大利飯太淋,欠缺咬口。煙三文魚切成碎也令口感較糊口,如果整片上賣相也會更討好。阿拉斯加蟹肉份量太少,主要靠蟹籽和白汁調味,味道較單調。整體食物對得住價錢,店員服務又殷勤友善,Cossi是大伙兒聚會的好選擇

2018-10-13 22 views
首先,餐廳氣氛好好,燈光好配合到餐廳個種有格調既感覺!先由小食開始講,我地叫左黑松露薯條、紫薯脆條、雞翼,三樣小食都好好味!特別係雞翼,好脆好香厚,隻味好好食!所以我地忍唔住encore左碟雞翼🤤之後就叫左黑松露三文魚子意大利飯同埋三式肉腸意粉,個意大利飯好有口感,味道亦都相當濃厚。 個肉腸意粉份量好多,份量俾飯多啲。我哋仲叫咗安格斯牛排,叫咗七成熟,食落熟咗少少,所以建議大家叫五至六成熟!塊扒好靚!差啲講漏咗啲湯,無論係自己叫既湯定係餐湯都超好飲!大家記得一定要飲湯,一定唔會後悔😍員工態度都好好,服務一流、貼心!呢間餐廳各方面都好好一定會帶朋友再嚟食!
首先,餐廳氣氛好好,燈光好配合到餐廳個種有格調既感覺!

個肉腸意粉份量好多,份量俾飯多啲。

員工態度都好好,服務一流、貼心!
呢間餐廳各方面都好好一定會帶朋友再嚟食!
2018-10-13 629 views
不時都會嚟荃灣食飯,尤其晌荃灣廣場、荃新天地一帶,因為小弟家住美孚,又近西鐵,一個站5分鐘唔使就過到嚟荃灣西站,極之方便。今晚就同朋友嚟到大壩街頭嘅「Cossi」用餐,貪其位置方便,近排又風評不俗,甚有潛力嘅食店。「Cossi」雖屬酒吧餐廳,但一啲都唔雜,嚟食飯嘅反而有少量家庭客。餐廳門面細細,其實內在環境狹長而深,下層近門口嘅喺用餐區,超高樓底及富情調氣氛喺賣點;入少少就設有酒吧區,嚟輕酌吓就啱晒。而上層小閣樓就喺另一個用餐區,感覺無下層咁正,但就靜局啲,店員更話呢度有包場服務,細細哋包個上層都唔錯。講開服務,真喺值得一讚,店員知我哋啲主菜喺「些牙」嚟食,就問我哋想分開上定一齊上,家下好多餐廳都「求求其其」,有乜上乜無晒次序;此外,小弟意外打翻個醬油碟落地,呢啲情況,遇到店員黑面不時都有,但同一位店員除咗叫話等佢處理之外,仲反問我有無整污糟啲衫褲,所以,服務一環又點可以唔俾滿分吖。打開餐牌,內頁第一版就有介紹店家名字「Cossi」嘅由來,原來喺源自意大利文,愚意追求愜意、夢想嘅生活態度,亦期望客人可以感受到生活中嘅情趣。再繼續翻開餐牌,食物嘅選擇頗多,有前菜小食、特色頭盤、自家製安格
再繼續翻開餐牌,食物嘅選擇頗多,有前菜小食、特色頭盤、自家製安格斯漢堡、意大利松露系列、意大利麵、意大利飯、多國不同菜系嘅主菜、甜品……等等,一應俱全。
但凡點主食類,如漢堡、松露系列、意大利麵、意大利飯、主菜等,都可以加$38變成套餐,即喺多咗沙律、餐湯及基本餐飲
。此外,更可加$20由是日餐湯升級為蘑菇湯或龍蝦湯,餐飲同樣可以加$20/$35轉為雞尾酒。
而最後幾頁,就喺一系列飲品,果汁、汽水、啡茶就基本架啦,既為酒吧,酒類飲品又點少得,啤酒、紅白餐酒、雞尾酒、無酒精雞尾酒同樣有供應。

蝦多士

突然間,送上一小客蝦多士,原來逢星期一至四(假期除外),惠顧晚市都會送廚師精美小食一份,是晚就喺香脆嘅蝦多士。面層喺用上自家打嘅蝦膠,感覺唔及用上一隻原蝦咁有睇頭,但味道唔錯,咬落亦爽口。
最後,我哋揀咗一客意大利飯及一客主菜,同樣加$38轉為套餐。見就算轉埋湯都唔算貴,索性加$20轉埋特色餐湯,欣賞佢哋喺一次過成套沙律、餐湯、麵包送上枱。
麵包(跟餐)

最別緻喺以一隻小竹木伐載住啲意大利香草包,更伴上自家調配嘅麵包醬,鹹香軟滑,但個人就覺得麵包稍為焗得乾咗少少。
麵包
沙律(跟餐)

簡簡單單嘅田園沙律淋上油醋,雖然無特別添加其他配料,但啲沙律菜入口新鮮爽脆,當然,如能加啲烤車厘茄或意大利蕃茄乾,就變得錦上添花啦!
沙律

黑松露蘑菇湯(跟餐)+$20

睇個名就知有幾堅啦,而確實,個湯睇表面已見有好多細微嘅蘑菌粒,未飲都聞到陣陣松露香,飲落菌味果然濃郁,質感柔滑。同埋,幾鍾意裝湯嘅小砵,好有一種天然感。
龍蝦湯(跟餐)+$20

橙紅色嘅色澤,睇落就好對辦,先試一口,雖然未喺一入口就嘩嘩聲,但啲蝦味頗為突出,口感同樣幼滑細膩,而且,湯內更混有少少蝦肉,絕無欺場。
龍蝦湯
烤南瓜、海鮮、芝士意大利飯 $128

咦,點解無烤南瓜嘅?撈勻成碟,飯底下有好多海鮮料,有大蝦、青口、魷魚圈,正所謂寶物沉歸底,而且,啲海鮮不俗,食得出有鮮甜味,喺新鮮貨而唔喺雪藏嘢;佢哋嘅意大利飯喺汁醬做得濃稠啲,飯粒濕潤且有咬口,飯心帶煙韌嘅口感,呢個時候,就知所謂「烤南瓜」晌邊,原來汁底喺南瓜汁,清甜而濃郁,與其喺咁,不如改為烤南瓜「汁」就仲貼切啦!
炭烤美國牛肩扒 $148

西冷、肉眼就食得多,牛肩扒就比較陌生啲,所以,多款扒類中就揀佢,試試喺點樣。賣相比較平實,而牛肩扒清楚睇到炭燒嘅烙紋,再配點薯蓉及雞脾菇作伴菜。啲牛肩扒我哋要咗5成熟,落刀已感到肉質好腍,色澤帶嫩紅色,卻無半點血水,入口嫩滑,肉味濃且富肉汁,且有炭火嘅焦香,覺得喺一件幾有質素嘅牛扒。
炭烤美國牛肩扒
咖啡、奶茶(跟餐)

餐後飲杯咖啡寧舍輕鬆、舒暢,再者,我哋另外加點一客甜點共享,所以,又點可以無杯咖啡嚟襯一襯。而小弟杯咖啡幾醇香,最窩心喺啲牛奶加熱過,可見細節位無「馬馬虎虎」隨便交貨。
咖啡、奶茶

焗玉桂菠蘿金寶配雪糕 $52

玉桂蘋果金寶食唔少,但玉桂菠蘿金寶就覺得會有驚喜,況且,菠蘿一向喺我心水水果之一,所以,就更想睇吓做成金寶會喺點。賣相同一般金寶無乜兩樣,都喺焗得金黃,口感香脆。插到底小試一羹,菠蘿果肉好清甜,裡面更加有提子乾,又夠玉桂香,伴上雲呢嗱雪糕,一熱一凍,食得過癮。
焗玉桂菠蘿金寶配雪糕
雖然,睇落好似只不過一間酒吧餐廳,但食得出師傅做菜有誠意,而且,環境又唔錯,服務又好,加上菜式嘅選擇配套多,較具彈性,碓能夠讓客人愜意用餐!
$245 (Dinner)
龍蝦湯
2018-10-11 32 views
難得同屋企人出街食 就搵間有格調而且配合父親中意食西餐既口味於是嚟左試呢間🙈唔係位於旺區有種隱世食店感覺👍🏻入面裝修幾文青 有個迷係bar area!適合同友人嚟飲幾杯🥂我地今餐食左好多野!先叫左2個set同啲小食加$30幾就有埋湯 餐飲 麵包 是日南瓜湯 我地加左錢換左黑松露湯 超香超好飲!連父親平時咁嘴刁都讚其中一個set既main係豬肋骨 好淋好好食 啲肉有入口即溶既感覺!同埋薯蓉好有味 唔會太乾比較易入口蟹籽三文魚意大利飯 可以睇到啲配料都好多好足料 同埋收啱啱好 食落唔會太濕好似一pat野咁蜜塘醬汁炸雞翼!每樣菜都係新鮮煮好 呢個都唔例外 好香脆 表皮炸得夠乾身但裏面又保持到肉汁我超中意食麵包 一見到黃金鏄即叫!😂又係啱啱焗好 我覺得唔醮汁比較好味!因為個汁同個包唔算太夾 但就咁食真係無得輸最後小食 如果中意紫薯番薯 一定必叫😂食落係好熱氣 但真係炸到咁細條仲要食到個味邊個係紫薯邊個係番薯 都咪話唔勁👍🏻總括係抵食 服務態度好好 食物質素好 可以再戰
難得同屋企人出街食

總括係抵食 服務態度好好 食物質素好 可以再戰
2018-10-04
Dinner
2018-10-09 37 views
家住荃灣的朋友之前有在此食過Brunch覺得很不錯,今次就嘗試dinner。Cossi有兩層,樓下有Bar檯,亦有幾張餐桌,氣氛好好,好適合傾計,而我們就貪得意揀坐上層。Dinner有很多選擇,有扒類、意大利飯、意粉、咸豬手、羊等等…只需加$38就可以轉為套餐,即除主菜外,會有甘荀湯、沙律、麵包和飲品,店員很客氣還加送了龍蝦多士!用甘荀湯作為餐前湯非常適合,輕怡得來又夠開胃,配上沙律和麵包簡直是一流的餐前享受。加送的龍蝦多士醬汁很惹味,多士很香口!主菜,朋友點了香煎挪威三文魚配粟米蟹肉餅、有機粟米Puree。他聲稱很愛各種三文魚的菜式,吃得多自然對三文魚很講究,很有要求。而他說這塊煎得香脆、呈金黃色的三文魚柳果然沒有令人失望,魚皮又香又脆,魚肉非常嫩滑多汁,魚油亦十分香。配菜有蟹肉餅、粟米蓉、薯蓉、洋蔥圈和菇,每樣食材都非常好味,與三文魚很夾!我點的炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒,配菜一樣有薯蓉、洋蔥圈和菇安格斯肉眼扒嫩滑多汁,經炭燒後一樣可以鎖住肉汁,還多了一份炭香的味道。炭香亦有提升肉香脂香的效果,看來Cossi的廚師是炭燒高手呢。今晚和朋友慢慢食、聊聊天,最好的地方是餐廳不會催促你埋

今晚和朋友慢慢食、聊聊天,最好的地方是餐廳不會催促你埋單,坐得舒服,氣氛又好,下次傾計食飯會再來!
2018-10-03
Dinner
  • 香煎挪威三文魚
  • 炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
2018-10-08 39 views
大壩街真係一條美食街,咩菜式都有得食,如果無頭緖嚟行一轉,保證會搵到心水美食,並且價位又親民,如果我公司響附近就好喇,起碼成日試到不同食肆。炭燒澳洲牛肉眼扒配薯菜 $85🥢🥢艮手是日餐湯又係我害怕嘅南瓜湯,用的是新鮮南瓜,打得幼滑,所以我會說服自己飲,但其實佢唔杰身又幾好飲。至於牛扒賣相吸引,叫5成熟啱啱好,不負所望,肉眼肉嫩多汁,但敗筆之處竟然係"炭燒",我食到嘅唔係炭香,而係炭燶味😥,整件扒就係咁被毀於一旦;幸好的是配菜不錯,脆薯角、沙律同燒菠籮都美味可口,未至於全軍覆沒⋯⋯一人共消費:$94

炭燒澳洲牛肉眼扒配薯菜 $85🥢🥢

一人共消費:$94
2018-10-05
2018-10-08 422 views
這幾年,身邊好友們一個一個誕下寶寶後就很難相約一聚,難得今天可以一起食晚飯,寶寶留在家中讓另一半照顧,我們可以好好歡聚一晚,吐吐生活日的不如意,也分享生活的快樂事,這些時間都讓人份外珍惜,所以真的要找一間合適的餐廳才行﹗為了遷就好友們趕回家照顧寶寶,所以選了朋友們居住的地居,好讓她們飯後以最短的時間回到家中,這次就選了荃灣Cossi這間甚有情調的餐廳⋯Cossi格調如酒吧,甚常高的樓底,下層酒吧設計,上層閣樓則是典型西餐廳的格局,燈光昏昏暗暗的很適合好友們暢談⋯餐牌首頁就有介紹COSSI名稱的由來,讓餐牌變成一本能閱讀的書籍,也對餐廳多一份了解,吃起來更感受到廚師的心思⋯Main Course+$38就可以轉套餐,有湯、沙律和飲品,是日餐湯是南瓜湯,另加$20可以升級做龍蝦湯,喜歡龍蝦湯的我就升級了龍蝦湯⋯難得一聚,當然要多點小食,蝦多士香脆美味,混合沙律醬很醒胃⋯脆香干蔥蜜糖雞翼炸得超級香脆,加上秘製醬汁配蜜糖跟雞翼成絕配,雞翼肉質亦很Juicy,讚﹗慢烤鐵皮脆皮德國咸豬手份量不不會大,很適合女孩聚餐,表皮脆脆的,肉質嫩滑,非常入味﹗炭烤美國牛肩扒我們點了五成熟,牛味頗濃,也沒有甚麼

脆香干蔥蜜糖雞翼
慢烤鐵皮脆皮德國咸豬手
炭烤美國牛肩扒
炭烤美國牛肩扒我們點了五成熟,牛味頗濃,也沒有甚麼筋,還帶著炭烤的味道,Yummy﹗
點餐的時候,朋友們都嚷著說要食扒,平常帶寶寶沒有好吃的,小朋友喜歡食麵、意粉、通粉這類,她們就需跟著吃,星期一至日如是,這天大家都好像要解放了,盡情來一餐自己喜歡的美食,沒有孩子在身邊可以鬆一鬆,看到她們的滿足,只能說句媽媽真的很偉大~
2018-10-04
$250 (Dinner)
脆香干蔥蜜糖雞翼
慢烤鐵皮脆皮德國咸豬手
2018-10-05 372 views
而家荃灣真係幾時都咁多人,今日約左朋友去荃灣廣場買野,到左晚飯時間,間間食肆都大排長龍,幸好友人係街坊,佢地話外區客通常都喺商場食飯,但佢地街坊就鍾意街邊食肆,通常比較人少,而且人情味多一點。友人就帶左我黎呢間COSSI西餐廳,就喺荃灣廣場隔離大壩街,走出商場,即時無左人逼人嘅感覺。餐廳分左上下兩層,樓下有BAR檯,旁邊亦有幾張餐檯,食飯飲酒任君選擇。而侍應就安排左樓上雅座比我地。樓上可自成一角,傾計都可盡情一點。主菜有多款選擇,有意大利飯又有各式扒類,有咸豬手、肉眼扒、牛肩扒、羊膝等,咁啱我地幾個都係食肉獸,啱晒我地呀。另外,所有主菜或飯類加$38就可轉套餐,包沙律、餐湯、咖啡或茶,夠晒豐富。由於我地坐樓上,但侍應都要招呼上下層客人,所以佢地設置左呢個按鈴比上層每一檯客人,當有需要時,按一按鈴,馬上就有侍應來,好貼心嘅服務呀。我地個個都加$38轉套餐,今日餐湯係南瓜湯,色澤較淺,味道較淡,但最緊要係個湯夠熱,都ok啦。套餐仲有沙律菜及麵包。沙律菜配有醬料,酸酸地夠醒胃,做前菜最合適不過了。咸豬手烤得唔錯,外皮夠脆而裡面嘅肉又唔會太乾,而且又拌有少量黑椒汁,加上用鐵板上,可保持豬手嘅溫
通常比較人少,而且人情味多一點。

走出商場,即時無左人逼人嘅感覺。

侍應就安排左樓上雅座比我地。

樓上可自成一角,傾計都可盡情一點。

咁啱我地幾個都係食肉獸,啱晒我地呀。

當有需要時,按一按鈴,馬上就有侍應來,好貼心嘅服務呀。

慢烤鐵板脆皮德國咸豬手
加上用鐵板上,可保持豬手嘅溫度,唔會咁快變凍,因為豬手一凍就唔好食架啦。

炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒,牛扒份量算大,
食落仲有陣陣炭燒味夠香夠濃,友人讚不住口。
炭燒美國牛肩扒

而呢個炭燒美國牛肩扒5成熟唔會太乾身,切起上黎好輕鬆,
放入口仲有濃厚肉汁,牛味十足。

幾個朋友食下傾下計,坐左成晚,餐廳又唔會催你埋單,
下次傾計食飯又有一個好地方選擇啦。
$250 (Dinner)
慢烤鐵板脆皮德國咸豬手
炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
炭燒美國牛肩扒
2018-09-25 114 views
今日經過呢頭順便望下附近餐廳,係門口見到有鵝肝炒蛋黑松露既menu, 然後心思思就入左去試下👍🏻👍🏻首先我覺得服務都算吾錯。2個burger都好好食啊😋鵝肝黑松露炒蛋burger, 非常香,味道好夾👍🏻 正牛肉burger 啖啖肉🙂 如果多少少汁可能仲好食🙂
首先我覺得服務都算吾錯。
2個burger都好好食啊😋
鵝肝黑松露炒蛋burger, 非常香,味道好夾👍🏻 正
牛肉burger 啖啖肉🙂 如果多少少汁可能仲好食🙂
2018-08-26 856 views
Crossi 是本人經常光顧的西餐廳,位於荃灣廣場旁邊,雖然附近有幾間食肆,但Cossi 的環境很吸引,有個小閣樓,我們也曾經坐過小閣樓上面;樓底夠高,空間感很大很舒服平日的一至四晚上會有廚師送的小食,是晚是田螺薯茸酥,味道不錯,田螺也頗大粒;轉了套餐,配餐湯及飲品,麵包放在小竹艇上,還配上好味的麵包醬,很用心呢南瓜湯 - 夠creamy,味道夠濃,有點點辣沙律配醋 - 酸酸的很開胃,柚肉甜甜的,不會只有酸味新鮮龍蝦西班牙海鮮燴飯 ($138 + $38)龍蝦尾夠大隻又肉厚,肉質爽甜,還配有青口及魷魚,很豐富~西班牙飯夠咬口,汁也有濃濃海鮮味,正很適合喜歡吃有口感的朋友24 個月巴馬臣芝士黑松露煙三文魚 Pasta ($98)意粉疊得高高的,很喜歡這樣子~芝士及黑松露味不會太濃,但個人喜歡這種不搶味的味道,意粉中還有很多粒粒熟三文魚,三文魚和意粉是超級夾,正熱檸茶用了 Lipton 茶包,濃濃的,不想浪費,如果可以加熱水就更好 氣氛好而且員工很有禮貌,絕對會繼續 Encore
Crossi 是本人經常光顧的西餐廳,
位於荃灣廣場旁邊,雖然附近有幾間食肆,
但Cossi 的環境很吸引,有個小閣樓,
我們也曾經坐過小閣樓上面;
樓底夠高,空間感很大很舒服

平日的一至四晚上會有廚師送的小食,
是晚是田螺薯茸酥,味道不錯,田螺也頗大粒;

轉了套餐,配餐湯及飲品,

麵包放在小竹艇上,還配上好味的麵包醬,
很用心呢

南瓜湯 - 夠creamy,味道夠濃,有點點辣

沙律配醋 - 酸酸的很開胃,柚肉甜甜的,
不會只有酸味

新鮮龍蝦西班牙海鮮燴飯 ($138 + $38)

龍蝦尾夠大隻又肉厚,肉質爽甜,
還配有青口及魷魚,很豐富~
西班牙飯夠咬口,汁也有濃濃海鮮味,正
很適合喜歡吃有口感的朋友

24 個月巴馬臣芝士黑松露煙三文魚 Pasta ($98)

意粉疊得高高的,很喜歡這樣子~
芝士及黑松露味不會太濃,
但個人喜歡這種不搶味的味道,
意粉中還有很多粒粒熟三文魚,
三文魚和意粉是超級夾,正

熱檸茶用了 Lipton 茶包,濃濃的,
不想浪費,如果可以加熱水就更好

氣氛好而且員工很有禮貌,
絕對會繼續 Encore
2018-08-22 165 views
陽光普照,梗係去遠少少食lunch,平時Cossi係要預先book先食到,今日難得可以Walk in就入到去食。我地5個人被安排上二樓,環境清靜。首先到的是餐湯加餐包,是日餐湯係南瓜湯,不太濃味,味道恰好。今次我點的是黑松露野菌卡邦尼長通粉,長通粉不肥膩,份量剛好,確實係有少少黑松露的味道。至於甜品方面,我就試左朱古力款,係好食的,不過偏甜!服務方面,雖然坐係二樓,但都有一個職員長期駐守,所以係落Order或者其他方面需要跟進的時候都能輕易找到他,不會被忽略。

至於甜品方面,我就試左朱古力款,係好食的,不過偏甜!

2018-07-20
Lunch