2018-11-22 77 views
琴晚老婆生日,我地一家三口去吃晚飯,老婆最中意吃西餐,選擇在荃灣吃飯時因為近屋企,為了不想老婆失望,我還用盡心思的在openrice,尋找美食,選擇左近荃灣廣場的一家西餐,吃完又可以去廣場行下,一舉二得! 一走進店,就看到木樓梯,往上走,還有一小層吃飯的地方,這個設計還是滿特別的,圍數不多,可是有一個吧檯,可以把酒一番,定是有另一番味道。 用凹凸不平的瓷磚做一個墻的裝飾,很頓時有很溫馨的感覺。 我們坐在靠窗口的位置,還好訂了位置,一直有walk in ,可惜都沒有位置了,好在我這次早有準備,一早訂了位置。 麵包(跟餐)沙律(跟餐)沙律好新鮮,老婆就最鍾意啦!在沙律菜上淋上油醋,就是能夠保持沙律最美味的鮮菜味,已經足夠!黑松露蘑菇湯(跟餐再升級)黑松露蘑菇湯是女女最喜歡飲的湯,廚師用多種菇類打磨,還可以飲到粒粒的蘑菇香菌味。流心芝士牛肉丸$48濃郁的芝士味加上酸甜的番茄汁,牛肉丸口感一流,牛肉肉香和芝士味相得益彰,每顆都份量十足,好吃又扺吃呢! 炭燒安格斯牛肉眼扒 $198我叫了一個六成熟的牛肉眼扒,肉質和口感配合得很好。相比一些西餐廳吃牛扒,叫了5成的,到我這裡來,一般都會成了7成的,

用凹凸不平的瓷磚做一個墻的裝飾,很頓時有很溫馨的感覺。

麵包(跟餐)

沙律(跟餐)

黑松露蘑菇湯(跟餐再升級)

流心芝士牛肉丸$48

炭燒安格斯牛肉眼扒 $198

我叫了一個六成熟的牛肉眼扒,肉質和口感配合得很好。相比一些西餐廳吃牛扒,叫了5成的,到我這裡來,一般都會成了7成的,這家六成就是六成熟,不會因太熟而浪費了這塊高質扒!

炭烤黑毛豬肩柳 $148

經理介紹左依個菜,因為肉質比較嫩滑,較易給女女吃,一口咬下,有股碳燒的香味,肉很淋,還有炸紫蕃薯和黃番薯條作為配菜,脆口的番薯條格外好吃;黑毛豬肩柳配合蘋果蓉,酸甜的蘋果汁,讓整個吃法的格調也不同了,又可以去除黑毛豬的肥膩感,十分有心思的配搭!

幸福是如此簡單,又一個開心大滿足的晚上!
Celebration
Birthday
  • 炭燒美國極黑安格斯牛肉眼扒
2018-11-22 75 views
今日中午約咗朋友去荃灣取東西, 途經荃灣廣場附近, 正直lunch time, 商場內太多人, 結果去咗商場側邊條街搵嘢食。結果揀咗一間叫Cossi 的西餐廳作為今日的午餐, 內裏裝修分兩層, 我被安排坐樓下位置,樓底高,裝修實而不華, 有種好relax的感覺……坐低之後,我 order咗午餐set A, 烤龍眼肉野菌芝士漢堡包配薯條, 套餐包括是日餐湯、麵包 、主食、甜品及飲品, 今日的餐湯是甘筍湯, 個湯好好飲,因為甘筍味好濃, 麵包就略嫌焗得唔夠脆, 主食上枱後聞到好香的碳燒烤味, 龍蝦肉好大舊, 食完飯餸上tiramisu甜品, 飯後我叫了一杯熱咖啡 ,好正!午餐的份量略嫌細咗啲,女仔食就啱啱好,男仔就可能唔夠了, 不過65蚊一個咁好質素嘅午餐真係好抵,讚!

2018-11-22
2018-11-21 50 views
小編向來覺得意大利的所有元素也滲透着浪漫和文化氣息,一字一句也別樹一格地有層次。這次,小編發現荃灣有一間以意大利文 — Cossi 作店名的性價比超高的西餐廳。其實 Cossi”源自意大利文“to cook”的意思,取其 “Culinary Arts” 之意,供應洋溢想像力與創造性的美酒佳餚。大家看到這裡,有否覺得整件事果然很「意大利」呢!環境方面,Cossi 的氣氛浪漫,喑暗的燈光營造浪漫氣氛。另外餐廳有吧枱,方便打工仔放工喝杯酒,「吹下水」。説回正題,小編發現 Cossi 的價格相當合理,重點是質素挺高的,性價比之高令人興奮!首先,Cossi 的主菜有非常多的選擇,總有一款適合您,唯獨選擇困難症患者可能會辛苦一點啊....小編這次二人分別點了 香煎法國鵝肝配美國安格斯牛柳 及 炭燒黑毛豬扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉。兩個主菜分別可轉套餐配以沙律、餐包和南瓜濃湯(當天湯款)。另外,當天亦有小食炸蠔送上。由沙律説起,沙律新鮮,沙律菜沒有任何苦澀味和草青味,而且沙律中有柚子和椰果等鮮果味,額外提鮮。南瓜濃湯非常吸引,南瓜味十足且滑,喝得出十分足料和香甜,這是因為餐廳把南瓜打成蓉,綿密細緻。湯裡甚

南瓜濃湯非常吸引,南瓜味十足且滑,喝得出十分足料和香甜,這是因為餐廳把南瓜打成蓉,綿密細緻。湯裡甚至仍有一絲絲的南瓜肉,如把餐包點湯更棒!

炸蠔很美味,雖然只是蠔仔來的,但炸得尤其酥脆,作為小食絕對一流。

主菜方面~

香煎法國鵝肝配美國安格斯牛柳 (七成熟):

鵝肝煎得內脆內鬆軟,鵝肝味香。安格斯牛柳夠厚,大大份,肉質挺嫰滑,夠juicy.

炭燒黑毛豬扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉:

黑毛豬扒肉身很厚,很欣賞餐廳炭燒得十分到位,因為厚豬扒容易出現外焦內生情況。豬扒外燒得夠香口,內𥚃肉質鮮嫩,豬味濃郁,加上蘋果蓉酸酸甜甜作點綴,中和吃肉的飽膩感。而且,豬扒有很多配菜,溫泉蛋大烤菇很特別,有蛋香亦有菇香,洋蔥圈夠脆口。另外,脆香蕃薯條既原味又香口,純蕃薯香味恰到好處。
2018-11-20 51 views
今日陪同事去荃灣廣場買嘢,之後準備食晚餐,走出荃灣廣場見到成條街都係食店,同事和我一致睇中食意大利菜的COSSi,餐廳分樓下和閣樓,格調高雅,燈光柔和。入座後,餐廳逢星期一至四都會送給每位客人一隻即炸炸蠔,香脆可口。所主菜加38元有沙律、餐湯、咖啡或茶,再加20元升級湯黑松露蘑菇湯/龍蝦湯沙律菜新鮮,黑松露蘑菇湯香味濃郁,口感滑溜。餐包脆口。主菜:烤法國芥茉露斯瑪莉法式羊架、濃香雞汁白豆 :羊架7成熟,肉質程粉紅色,鮮嫩有肉汁又入味。墊底的薯蓉幼滑帶甜味。餐飲:雪碧汽水沙律、龍蝦湯,餐包。龍蝦湯鮮甜,湯裏還有一隻爽口的蝦。慢烤鐵板脆皮德國咸豬手:豬手外層皮炸過好脆口,因為是慢烤,所以肉質鮮嫩可口又入味。凍咖啡味濃,夠冰凍。煙三文魚、阿拉斯加蟹肉、蟹籽意大利飯:煙三文魚惹味,阿拉斯加蟹肉鮮甜,意大利飯creamy,加了蟹籽更添口感。

沙律菜新鮮,
黑松露蘑菇湯香味濃郁,口感滑溜。
餐包脆口。

主菜:

餐飲:雪碧汽水

沙律、龍蝦湯,餐包。龍蝦湯鮮甜,湯裏還有一隻爽口的蝦。

凍咖啡味濃,夠冰凍。

2018-11-08
Type of Meal
Dinner
Cossi裝修十分有格調,有兩層既餐廳,樓上可容許多人的聚會。一進餐廳由服務生接待,帶領到近吧台的位置。環境十分寧靜及企理,裝修都十分有格調。自家製意大利鮮茄海鮮意粉意粉的配料有魷魚,青口,蝦,各海鮮都十分鮮味,份量都十分足夠。炸蠔小食每日都會有不同的小食送的,剛好這天是炸蠔,外皮酥脆,蠔都十分新鮮同爽口。炭燒黑毛豬肩㧕伴脆香蕃薯條蘋果蓉黑毛豬非常鬆軟,肉汁緊緊鎖緊,入口很容易咬斷。蕃薯條都十分脆口伴上蘋果蓉,味道十分新鮮,連食了幾口。每日餐湯- 羅宋湯主食可以加錢變做套餐,套餐有湯和沙律及餐飲。今次叫了紅湯,湯未上之前有餐包附上。羅宋湯的配料十足,餐包沾上羅宋湯,香味和口感十足。荃灣的西餐選擇相當多,這間的價錢,食物質素和服務,都值得再encore
自家製意大利鮮茄海鮮意粉

炸蠔小食
炭燒黑毛豬肩㧕伴脆香蕃薯條蘋果蓉

每日餐湯- 羅宋湯
2018-11-04
Type of Meal
Dinner
2018-11-17 73 views
今晚行開荃灣廣場 睇吓有冇新野可以試吓見到對面開咗間西餐廳個門面好似幾靚就入咗去試吓餐廳入邊有兩層 我哋坐上面嗰層 原來都有幾多位餐牌好多野食😍價錢都唔貴我地點左蒜蓉金磚包,好脆好香黑松露薯條蜜糖芥末雞翼 主菜要咗個法國鵝肝配牛柳 原來食落都幾飽😆主菜加$38可以要埋個沙律餐有沙律有包同埋湯 仲有嘢飲都幾抵 上咗2樓都唔驚無人嚟招呼你因為枱面有個可以禁呼叫嘅掣 好方便 上菜速度都幾快 員工又好有禮貌 叫多杯嘢飲埋單先四百幾蚊咋好抵下次黎可以試吓坐下面 應該都好好feel
今晚行開荃灣廣場 睇吓有冇新野可以試吓

見到對面開咗間西餐廳
個門面好似幾靚就入咗去試吓

餐廳入邊有兩層 我哋坐上面嗰層
原來都有幾多位
餐牌好多野食😍價錢都唔貴

我地點左蒜蓉金磚包,好脆好香

黑松露薯條

蜜糖芥末雞翼

主菜要咗個法國鵝肝配牛柳

上咗2樓都唔驚無人嚟招呼你
因為枱面有個可以禁呼叫嘅掣 好方便

上菜速度都幾快 員工又好有禮貌

叫多杯嘢飲埋單先四百幾蚊咋好抵

下次黎可以試吓坐下面 應該都好好feel
$200 (Dinner)
  • 香煎法國鵝肝配美國安格斯牛柳
  • 蒜蓉金磚包
返咗工後幾耐冇試過一家人出街食晚餐👪。今日想去一間好少少嘅西餐廳度食飯,就近近哋去咗荃灣。門面裝修簡約用咗黑色呢做門框,招牌就用白色,做咗一個反射嘅效果,令人好容易見得到。餐廳唔係好大,當日去到大約夜晚七點半,都有幾枱客人,挺熱鬧。店舖嘅面積營造到餐廳一個好溫馨嘅氣氛。👪三個人叫咗三份晚餐,而我就揀咗📍烤美國水牛城bbq汁豬肋排 $138晚餐先送上餐湯同沙律;額外加咗20蚊要黑松露蘑菇湯。蘑菇味好濃,仲帶出淡淡黑松露味,都係比較杰身少少,忌廉味唔重,相信應該放好多磨菇去煮,令到佢有蘑菇嘅清甜,同埋有菇粒口感。📍沙律喺西式沙律菜配上秘製醬汁,簡約清新。🥗📍豬肋排🐷大小有如1.5隻手掌大,但係就會比較闊同埋肉厚,如果就咁睇可能會覺得唔係好夠飽,但係因為豬肋排屬於肉類,食落嘅時候其實好容易就會有爆感。欣賞佢個水牛bbq汁,微酸中有種 照燒嘅香味,肉質嫩,軟淋入味,唔會有豬嘅騷味。最後嘅餐飲為晚餐放下完美嘅序幕。☺️快樂嘅生活並唔需要太奢侈,平民西餐廳都會搵到佢值得欣賞嘅地方,溫馨親切感、侍應對每一枱食客嘅關照、當然仲有餐廳環境令到客人各方面都能夠投入呢場溫馨嘅飯局💕

📍沙律喺西式沙律菜配上秘製醬汁,簡約清新。🥗

最後嘅餐飲為晚餐放下完美嘅序幕。☺️
2018-11-16 61 views
荃灣有咁高質素既西餐廳😍😍各方面都好impressed!Well Steak 🐂份量好大方,調味亦好出色,very good!鵝肝芝士意粉,非常好味👍🏻👍🏻推薦!芝士味好香濃,加埋肥美鵝肝真係食到lamlam利👅👅👅前菜既柚子沙律😌絕不欺場,非常新鮮好味後面既龍蝦湯同埋香脆蒜包🔥都正!餐前小食,唔錯黑松露薯條超香松露味🤤Mojito & Lychee Punch 🍹🍸Cocktail 做得非常好,黃金比例,bartender都好專業!見到有情調、令人放鬆既裝潢,齊全既drink menu ,我好快又會再黎小酌幾杯😋享受一下美食
荃灣有咁高質素既西餐廳😍😍各方面都好impressed!

鵝肝芝士意粉,非常好味👍🏻👍🏻推薦!
芝士味好香濃,加埋肥美鵝肝真係食到lamlam利👅👅👅

前菜既柚子沙律😌
絕不欺場,非常新鮮好味
後面既龍蝦湯同埋香脆蒜包🔥都正!

餐前小食,唔錯
黑松露薯條超香松露味🤤

Mojito & Lychee Punch 🍹🍸

2018-11-16 28 views
嗚,估唔到荃灣有間咁高質嘅隱世西餐廳,我行咁耐都係第一次遇到,係第一次食到咁高水準嘅西餐,入到去餐廳真係充滿西或餐廳嘅味道,令人好舒服嘅感覺,連侍應都非常有禮貌呀,急不及待就叫野食,首先叫左個白酒煮蜆,個白酒味都幾勁呀,啲蜆又 juicy,🤘🏿🤘🏿爆汁好正,最後湯都飲埋,之後黎左前菜小食,好似係龍蝦沙律多士😂😂,個味就係好好味,多士又脆!然後叫左芝士焗蠔,整得好入味,芝士沙律調味滿分,蠔又新鮮,冇得輸!🤪🤪主菜要黎了,叫左美肩扒,估唔到價錢雖然一百幾蚊,但係個肉質好好食,又冇筋,又有肉汁,好水準,燒得好靚,另外一個主菜,我叫左煎挪威三文魚,煎得好靚,另外有塊蟹肉忌廉餅,好好味,主要佢底下個粟米汁好正🤪🤪,第一次食咁嘅配搭,同三文魚好夾!😍😍
2018-11-16 40 views
放工約同事吹水食飯,行過呢間Cossi ,望入去感覺舒適有型有格調,所以就入去試一試黑色噴上木色特別型格餐廳內有個小小的閣樓,還有吧枱,食飯之餘還可以傾計飲返杯我order 左個肉眼扒,肉眼很有牛香,肉汁非常juicy , 再加上炭燒令肉味更香濃同事order左羊架,很有羊臊味,肉質好淋,好好食另外我哋再叫咗一個小食—-紫薯/番薯條紫薯番薯,非常香甜,炸得又脆又可口如果飲酒傾下偈嘅話呢個小食都非常一流,好值得推介整體嘅評價都非常👍🏻👍🏻
黑色噴上木色特別型格

餐廳內有個小小的閣樓,還有吧枱,食飯之餘還可以傾計飲返杯
再加上炭燒令肉味更香濃
同事order左羊架,很有羊臊味,肉質好淋,好好食
另外我哋再叫咗一個小食—-紫薯/番薯條
紫薯番薯,非常香甜,炸得又脆又可口
如果飲酒傾下偈嘅話呢個小食都非常一流,好值得推介
整體嘅評價都非常👍🏻👍🏻

• 黃金紫薯脆條配自家製蛋黃醬
2018-11-15 1746 views
表妹結婚了,新娘當然不是我。陪媽媽買禮物送表妹,打開 Openrice search 到附近Cossi 唔錯,一於去試下餐廳樓底高,有上下兩層,地下有酒吧區,飲酒傾計幾好一坐底,侍應好細心送上籃放手袋,再送上餐牌打開餐牌介紹“Cossi”源自意大利文“to cook”的意思,寓意追求愜意、夢想的生活態度,醉人的美食中,感受生活的情趣 繼續打開餐牌,食物種類頗多,有頭盤、自家製漢堡、意大利松露系列、意大利麵、意大利飯、扒類主菜、甜品一應俱全  order 主菜可以加$38轉套餐,有沙律、餐湯餐茶
用小竹伐放意大利包,焗得外層微脆 沙律
沙律爽脆,用上意大利陳醋特別好食, 龍蝦湯 +$20橙紅色龍蝦湯,入口鮮味,湯內有蝦肉,絕無欺場待應每枱送上吉列炸蠔確實小驚喜,炸蠔香脆鮮味  炭烤黑毛豬肩柳 $148
黑毛豬肩上有炭燒過格仔紋,配蕃薯條同大菇伴菜。黑毛豬肩柳肉質頗腍,帶有炭火焦香,黑毛豬配上旁邊蘋果蓉,去除油膩之餘,更令豬肩柳味道提升蕃薯條香脆程度有100分 炭烤BB羊T骨 $138BB羊T骨比較少見,BB羊份量唔會太大份,帶微微羶香唔會太濃,加上炭火焦香,入口嫩滑多汁,旁邊還有薯蓉同大

餐廳樓底高,有上下兩層,地下有酒吧區,飲酒傾計幾好

一坐底,侍應好細心送上籃放手袋,再送上餐牌

order 主菜可以加$38轉套餐,有沙律、餐湯餐茶

用小竹伐放意大利包,焗得外層微脆

沙律
沙律爽脆,用上意大利陳醋特別好食,

龍蝦湯 +$20
橙紅色龍蝦湯,入口鮮味,湯內有蝦肉,絕無欺場

待應每枱送上吉列炸蠔確實小驚喜,炸蠔香脆鮮味

炭烤黑毛豬肩柳 $148

蕃薯條香脆程度有100分

炭烤BB羊T骨 $138
BB羊T骨比較少見,BB羊份量唔會太大份,帶微微羶香唔會太濃,加上炭火焦香,入口嫩滑多汁,旁邊還有薯蓉同大菇伴菜同樣美味

最後送上餐茶

$200 (Dinner)
2018-11-14 47 views
本熊同熊嫂繼續揸車四圍飲食今次黎到荃灣區主要係openrice 望到呢間位於荃灣廣場對面既小店人氣幾高又評價不錯因為怕無泊車位, 所以一般都較早出門我到達既時候係第一枱客當時員工眼見只有一名, 好有禮貌有笑容Cossi 既午餐都非常實惠, 全部100蚊內有交易由意粉到牛排都有選擇但由於一場黎到, 本來想點幾個小食試下但原來佢地午市係不提供小食, 我估可能係人手唔夠呱呢一點非常失望, 因為佢午餐既份量唔多, 無小食唔夠飽點左午餐入面最貴既牛排, 外表係幾好, 有紋理但食入口時只有雪藏味, 一點肉味都無, 肉質亦較硬估計原材料上面質素唔太好我個人寧願佢收貴50蚊, 但選料上用番好少少食完後亦同預計一樣, 仍然肚餓總結之言不過不失, 但以揸車黎光顧而言就略帶失望如果可以增加人手, 係午市度提供埋小食, 我應該會再次光顧
本熊同熊嫂繼續揸車四圍飲食
今次黎到荃灣區
主要係openrice 望到呢間位於荃灣廣場對面既小店
人氣幾高又評價不錯

因為怕無泊車位, 所以一般都較早出門
我到達既時候係第一枱客
當時員工眼見只有一名, 好有禮貌有笑容

Cossi 既午餐都非常實惠, 全部100蚊內有交易
由意粉到牛排都有選擇
但由於一場黎到, 本來想點幾個小食試下
但原來佢地午市係不提供小食, 我估可能係人手唔夠呱
呢一點非常失望, 因為佢午餐既份量唔多, 無小食唔夠飽

點左午餐入面最貴既牛排, 外表係幾好, 有紋理
但食入口時只有雪藏味, 一點肉味都無, 肉質亦較硬
估計原材料上面質素唔太好

我個人寧願佢收貴50蚊, 但選料上用番好少少
食完後亦同預計一樣, 仍然肚餓

總結之言不過不失, 但以揸車黎光顧而言就略帶失望
如果可以增加人手, 係午市度提供埋小食, 我應該會再次光顧
2018-11-04
$90 (Lunch)
2018-11-13 1325 views
朋友係荃灣收工即慶約食飯,見無野做又耐無見就過左去搵佢dinner,荃灣廣場對面多左好多小品西餐廳,揀左呢間望落都幾decent既就入左去。Grill Angus Ribeyes Steak 🥩 $198可選擇五成或七成熟,揀左五成👌🏻牛扒無落調味餣製過,碳燒味好濃,牛味尙算重近筋位既位置要花多少少時間咬有火箭菜沙律、燒菇同薯蓉伴碟Truffle Fries 🍟 $48係粗薯條,炸至金黃色又夠脆有淡淡既黑松露油香配茄汁如果配埋黑松露醬會更完美☺️Caesar Salad with Smoked salmon 🥗 $78 有三大塊煙三文魚沙律菜係羅馬生菜好新鮮咬落夠脆口又甜Caesar source 撈埋落去份量岩岩好既唔中意食咁多醬既朋友可以嗌少醬喔!Apple Crumble 個面烘得好脆,入面就軟身,就咁食會偏甜少少,配上電糕食味道就岩岩好👌🏻Cossi位於荃灣廣場對面,距離荃灣西西鐵站都算近,地點方便。環境係木既裝修為主,感覺舒服,有上下兩層,設包場服務喔👌🏻

可選擇五成或七成熟,揀左五成👌🏻
牛扒無落調味餣製過,碳燒味好濃,牛味尙算重
近筋位既位置要花多少少時間咬
有火箭菜沙律、燒菇同薯蓉伴碟
Grill Angus Ribeyes Steak

Truffle Fries 🍟 $48
係粗薯條,炸至金黃色又夠脆
有淡淡既黑松露油香配茄汁
如果配埋黑松露醬會更完美☺️
Truffle Fries

有三大塊煙三文魚
沙律菜係羅馬生菜好新鮮
咬落夠脆口又甜
Caesar source 撈埋落去份量岩岩好既
唔中意食咁多醬既朋友可以嗌少醬喔!

Apple Crumble
Apple  crumble

環境係木既裝修為主,感覺舒服,有上下兩層,設包場服務喔👌🏻
2018-11-07
$270 (Dinner)
Truffle Fries
Apple  crumble
2018-11-12 40 views
今日和朋友往荃灣cossi食晚餐聚會, 我們點了炭燒黑毛朱扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉配沙律, 面包、南瓜湯、蝦多士和凍朱古力, 朋友點了七成熟炭烤美國牛肩扒和香炸法國鵝肝配蘋果醬。炭燒黑毛朱扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉炭燒朱扒肉質鮮嫩食落有肉味有油花, 配上蘋果蓉食落醒胃, 配菜車厘茄食落開胃, 而脆蕃薯條食落金黃爽脆, 是日沙律是蝦沙律, 蝦食落新鮮彈, 菜新鮮爽口配上黑醋食落醒胃, 面包食落軟綿,南瓜湯溫度適中, 南瓜味香濃, 蝦多士多士香脆, 蝦食落彈牙, 配上沙律醬食落惹味,最後凍朱古力味道香濃, 甜度適中,整份炭燒黑毛朱扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉配沙律, 面包、南瓜湯和凍朱古力份量十足, 美味滿足;朋有點的七成熟炭烤美國牛肩扒, 肉質煙韌鬆軟,軟韌度適中, 食落有烤燒香味,肉味濃郁, 最後香炸法國鵝肝配蘋果醬鵝肝煎得金香有油花, 食落惹味, 配上蘋果醬能中和鵝肝的油膩口感, 口感十足。餐廳座位舒適, 食物美味, 價錢合理, 適合情侶和三五知己聚會好地方, 我和朋友食了一頓高質的西餐。
沙律和南瓜湯
香炸法國鵝肝配蘋果醬
凍朱古力
炭燒黑毛朱扒伴脆香蕃薯條蘋果蓉
蝦多士
2018-11-06
$286 (Dinner)
呢間位於荃灣廣場個頭, 地方裝修全部都幾靚, 主打西餐,多士黎講因為面層加左好多醬料所以食落去會好Creamy ,但外皮就會keep住好脆口.肉丸很好食, 味道很濃, 肉丸口感好軟, 好易咬開的, 呢道小菜我覺得必點, 份量不算多, 唔會影響主菜個邊.牛扒黎講, 有小小燒焦既味, 因為整法既問題, 同時都會香小小,牛本身調味不多, 如果主食牛本身既肉味既話大可以就咁食, 不過我覺得如果有小小薯菜去配會更好食, 同埋會飽d 其實個人就中意飯去配黎食, 我覺得會夾d 但係好多西餐廳都唔會夾飯.漢堡就好大件, 愎慢切黎食會好D , 味道其實唔錯, 尤其個牛肉, 牛肉味本身好重, 加埋煙肉更加一流, 中意食Heavy小小既人一定要試!
呢間位於荃灣廣場個頭, 地方裝修全部都幾靚, 主打西餐,
多士黎講因為面層加左好多醬料所以食落去會好Creamy ,
但外皮就會keep住好脆口.
肉丸很好食, 味道很濃, 肉丸口感好軟, 好易咬開的,
呢道小菜我覺得必點, 份量不算多, 唔會影響主菜個邊.
牛本身調味不多, 如果主食牛本身既肉味既話大可以就咁食,
不過我覺得如果有小小薯菜去配會更好食, 同埋會飽d

加埋煙肉更加一流, 中意食Heavy小小既人一定要試!
2018-11-12