2023-09-28 56 views
朋友好推介呢間餐廳,終於抽到時間來試下!環境好舒服寧靜,木系復古style打卡一流👍🏻兩個女仔不停打卡好開心🥰.🧈蟹黃芝士通心粉 $98🍱B.Y.O.B Build Your Own Bento 自選便當 $128🍜壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋 $128☕️百利甜酒鮮奶咖啡 $50☕️Dirty +$15.喜歡呢到lunch set用木盤上好日式🥰最鐘意烏冬!煙煙韌韌,流心蛋好治癒,仲有三文魚籽😍 牛肉煮得出色,配上燒汁甜甜地好好食😋.通心粉也不錯,濃厚蟹肉口味配上芝士,好多醬汁creamy邪惡但好正😂通粉口感煙韌煮得剛好👍🏻.便當🍱有好多野食勁開心🥳仲有得自由配搭!大讚蕎麥麵口感好好!配上酸酸地柚子汁好fresh岩哂而家天氣🔥.來cafe緊係要嘆杯咖啡☕️dirty 滑身味道濃厚好高質👍🏻bailey coffee 濃濃咖啡香和酒香,酒杯🍸賣相打卡正😎.最後set lunch仲有甜品😍 北海道牛乳布丁濃厚牛奶口味非常細滑,無諗過咁高質!.環境真係勁舒服又打卡,好岩chill番個下午,店員人又好,lunch set好有誠意,值得推介👍🏻

🧈蟹黃芝士通心粉 $98
🍜壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋 $128
☕️百利甜酒鮮奶咖啡 $50
☕️Dirty +$15

2023-09-27 492 views
今次嚟到銅鑼灣嘅cafe食brunch,呢度都幾多打卡位,樓底又夠高,weekend喺度hea吓chill吓都幾舒服☺️ ⭐️ 唐揚炸雞楓糖漿班戟($108) ❤️9.0呢個真係必叫🌟 首先夠打卡able,你見佢連糖漿都係熊仔樽咁cute cute 就知🙊 味道亦冇令人失望👍🏻 炸雞香脆嫩滑,又夠大塊兩個人share都好夠食!班戟厚實帶點鬆軟,重點係好重蛋香😍 配上楓糖漿、青蘋果片同埋水波蛋真係大滿足🤤⭐️蟹黃芝士通心粉 ($108) ❤️7.8蟹味都幾突出,食落都惹味👍🏻 不過佢唔係勁多芝士拉曬絲嗰隻mac and cheese,而我就鍾意邪惡拉絲嘅多啲🫣⭐️Baileys Latte ($50) ❤️8.0Baileys味超重,比我以前試過嘅baileys latte 重酒味,個樣又打卡able,可以一試👍🏻⭐️香蕉Oreo碎奶昔 ($58) ❤️8.5呢個組合唔會唔好飲🤤 佢嘅奶昔唔係好杰身,飲落都唔會太滯,唔錯!⭐️Matcha-gato ($48) ❤️7.8其實係抹茶雪糕、抹茶醬配Lotus餅~ Lotus餅喺我眼中有乜加乘作用🤣 但抹茶醬幾重回甘,配上奶香重嘅雪糕都唔好食👍🏻 大家想食啲冇咁飽

⭐️ 唐揚炸雞楓糖漿班戟($108) ❤️9.0

⭐️蟹黃芝士通心粉 ($108) ❤️7.8

⭐️Baileys Latte ($50) ❤️8.0

⭐️香蕉Oreo碎奶昔 ($58) ❤️8.5

⭐️Matcha-gato ($48) ❤️7.8
其實係抹茶雪糕、抹茶醬配Lotus餅~ Lotus餅喺我眼中有乜加乘作用🤣 但抹茶醬幾重回甘,配上奶香重嘅雪糕都唔好食👍🏻 大家想食啲冇咁飽肚嘅甜品的話都可以叫嚟過下口癮~
  • 百利甜酒鮮奶咖啡
  • 唐揚炸雞配楓糖漿班戟
  • 香蕉Oreo碎奶昔
美式懷舊風餐廳「Couch Club」餐廳的每個角落都放置了充滿美式復古的海報、燈箱及掛牌,相當適合打卡😍 除左環境吸引,食物都好吸引😋唐揚炸雞配楓糖漿班戟 $108🍗班戟係美式款🥞好厚身,但又唔會好實,質感幾鬆軟,加埋楓糖漿食完美既配搭!炸雞係大大塊炸雞扒,雞肉夠嫩仲有啲肉汁配埋流心蛋超正🤤蟹黃芝士通心粉🦀🍝呢個私心超推🤭 ,通心粉係用扭扭粉,每一粒都充滿着好厚嘅芝士🧀加埋蟹黃好香!濕潤度岩岩好 ,口感屬於彈牙有咬口😍壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋🍲牛脊肉有輕微燒過偏嫩滑,壽喜燒醬汁咸甜好開胃,稻庭烏冬爽口彈牙再配溫泉蛋好好味🤤明太子日式蛋捲呢個係意外🤣🤣 我地冇落單!但店員落錯單⋯直接請我哋食🥰反而有驚喜!本來以為好乾憎憎,食落又唔係 幾重蛋味,加埋明太子醬既咸香 幾開胃🫰🏻黑松露醬配粗薯條🍟薯條炸得岩岩 乾身唔油膩👍🏻 配埋黑松露醬 冇得輸🤣今次一行3個女仔食完全好夠飽!我哋平日夜晚去都唔係好多人 可以傾下心事幾好feel!不過可惜 夜晚變成酒吧 我哋想試咖啡特飲就冇!Couch Club (銅鑼灣)(10分為滿分)回顧率🌸:6/10食物質數🤤 :8/10環境⛲️:5/10服務👩🏻
美式懷舊風餐廳「Couch Club」

唐揚炸雞配楓糖漿班戟 $108🍗

蟹黃芝士通心粉🦀🍝

壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋🍲

明太子日式蛋捲
呢個係意外🤣🤣 我地冇落單!但店員落錯單⋯直接請我哋食🥰

黑松露醬配粗薯條🍟
薯條炸得岩岩 乾身唔油膩👍🏻
配埋黑松露醬 冇得輸🤣

今次一行3個女仔食完全好夠飽!

Couch Club (銅鑼灣)
(10分為滿分)
回顧率🌸:6/10
食物質數🤤 :8/10
環境⛲️:5/10
服務👩🏻‍💼:8/10
地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖
2023-08-16
$200 (Dinner)
今次去到一間位於銅鑼灣市中心餐廳的〔Couch Club〕,餐廳鄰近世貿中心隔離的Tower 535商場內,餐廳主打西、日式食品、如漢堡及炸物等等,而店內裝潢以Retro Pop美式風格及復古風為主,滑板、懷舊地磚、懷舊吊燈,牆上亦貼有不少特色海報。而餐廳另一邊亦設有舒適梳化位置,加上樓底超高的關係,所以環境特別舒服。餐廳亦是一間寵物友善餐廳,當天亦遇到不少食客帶著可愛狗狗來,戶外露天花園亦設有寵物友善區域,可惜因為前一天打颱風所以當天沒有開放,所以拍不到照片,我自己就很喜歡餐廳的環境了,估不到銅鑼灣鬧市中,竟然有一處環境清幽又寬敞的吃飯地方。【唐揚炸雞配楓糖漿班戟】(HK$108)一個配搭很特別的組合,大大塊炸雞放在班戟上,視覺上很吸睛,炸雞入口外脆內軟,軟嫩而有肉汁,班戟很厚身,有很香牛油味道,先吃炸雞再配上楓糖漿吃班戟,其實都很飽肚了。【蟹黃芝士通心粉】(HK$98)用了蟹黃及芝士焗通心粉,每條通粉都掛上橙黃色濃稠的醬汁,熱辣辣顯得非常入味,芝士邪惡但又不算很膩。【壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋】(HK$128)壽喜燒牛脊肉入口帶小小油花,烏冬本身有調味,入口亦很煙韌,切開日本溫

【唐揚炸雞配楓糖漿班戟】(HK$108)
唐揚炸雞配楓糖漿班戟
【蟹黃芝士通心粉】(HK$98)
蟹黃芝士通心粉
【壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋】(HK$128)
壽喜燒牛脊肉入口帶小小油花,烏冬本身有調味,入口亦很煙韌,切開日本溫泉蛋後,掛上蛋汁更惹味。
喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋
【宇治小山園抹茶】(HK$52)
用了日本的宇治小山園抹茶粉,抹茶濃郁味道不錯不太甜。
宇治小山園抹茶
【百利甜酒鮮奶咖啡.Baileys Latte】(HK$50)
Baileys甜酒跟咖啡平衡得不錯,入口有點像Tiramisu,拌勻後咖啡味道很突出,又不會苦澀。
〔Couch Club〕@couchclub_hk
香港銅鑼灣謝斐道535號Tower 535, 3樓302號舖
Shop 302, 3/F, Tower 535, 535 Jaffe Road, Causeway Bay, Hong Kong
2023-09-03
Lunch
  • 唐揚炸雞配楓糖漿班戟
  • 蟹黃芝士通心粉
  • 宇治小山園抹茶
2023-09-16 93 views
周末又帶啤啤🐶去玩,銅鑼灣都有大人小朋友可以醫肚嘅地方😋位於Tower 535 ,上兩層電梯就見到這間以美式復古裝潢嘅餐廳酒吧,戶外座位可以讓主子🐶有活動空間。 室內就以木系為主,樓底高,空間大,無拘束感😌至於菜式方面,選擇都幾多,其中仲有自由配搭嘅便當 B.Y.O.B.,揀主食、肉食、蔬菜/蛋我的BYOB ~慢煮紅酒牛肋條/手打雞肉餅/椒鹽玉子豆腐/蜜糖紫薯配蒟蒻/木魚湯烏冬牛肋條好易咬軟腍入味,肉餅煎得幾脆肉香而口感豐富推介仲有~自家製章魚吉列炸蝦波波,金黃色嘅波波勁脆,食落彈牙有咬口,上面有兩隻水波流心蛋,配酸甜芒果醬,配搭有新意甜品亦是必點,今次我就食左~芝士煙肉脆脆Croffle,酥脆煙韌croffle有三件,配上濃郁芝士、烤到脆卜卜嘅煙肉🥓及香滑雪糕🍦百利甜酒鮮奶咖啡抹茶檸檬梳打咖啡百利味好香但唔會太濃,順滑帶甜,而梳打好清新,配主食好啱
周末又帶啤啤🐶去玩,銅鑼灣都有大人小朋友可以醫肚嘅地方😋

牛肋條好易咬軟腍入味,肉餅煎得幾脆肉香而口感豐富
慢煮紅酒牛肋條

• 芝士煙肉脆脆Croffle
  • 百利甜酒鮮奶咖啡
  • 抹茶檸檬梳打
2023-08-27 122 views
星期日同老公出銅鑼灣Couch Club食lunch,無意中黎到呢間寵物友善餐廳,呢到環境舒適又寬落,所以有好多人都帶寵物黎chill下。野食同飲品方面都好岩打卡,味道都唔錯。雞軟骨爆谷桶雞軟骨外皮炸得比較深色,但係脆口架,爆谷主要係桶既底部,擺盤方式好有趣。唐揚炸雞配楓糖漿班戟首先有隻流心蛋,跟住有件香脆惹味既雞扒,再黎有兩件厚鬆軟既pancake,鹹甜鹹甜甘。蟹黃芝士通心粉芝士通心粉絕對係邪惡既代表,又點會唔好食。飲品叫左Dirty同Baileys Latte。Baileys Latte好igable,味道有啲似tiramisu,好飲。Dirty比較fruity。

野食同飲品方面都好岩打卡,味道都唔錯。

蟹黃芝士通心粉
芝士通心粉絕對係邪惡既代表,又點會唔好食。
蟹黃芝士通心粉
飲品叫左Dirty同Baileys Latte。
Baileys Latte & Dirty

Baileys Latte

Dirty比較fruity。
Dirty

2023-08-27
Lunch
Baileys Latte
銅鑼灣搵一間舒服嘅cafe,依間都係一間不錯的地方,地方闊落又唔多人食物方面應該都有一d唔係平常cafe有的食物,但因為我之後要食晚飯,所以只叫左2杯飲品。鮮奶咖啡,拉花做得好有心機,味道都不錯,適合大部分客人,咖啡味道香又不會太苦。綠茶,不是日本綠茶,係西式綠茶,飲落不會負擔太重。
綠茶,不是日本綠茶,係西式綠茶,飲落不會負擔太重。
Tea
銅鑼灣寵物友善cafe 🐶🐱裝修以美日Retro Pop作為靈感睇得出裝修好有心思所以有好多靚靚既打卡位 可以帶埋寵物去影靚相環境好寬敞 樓底又夠高 空間感十足仲有outdoor 座位👍🏻食物種類都算多同多款精品咖啡同特式特飲💯🌟 壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋牛脊肉口感爽嫩軟滑帶點嚼勁牛味同油花適中 配上煙韌彈牙既稻庭烏冬同鹹甜適中既壽喜燒汁同溫泉蛋 真係非常開胃😋🌟蕃薯條蕃薯條炸得外脆內綿滑 味道香甜帶蕃薯香氣🍠🌟雜莓雙層班戟Pancake厚身得黎鬆軟帶蛋香味配上酸酸甜甜既mixed berries 減低膩感👍🏻仲有granola同藍莓🫐等 食落口感更豐富🌟 鮮奶咖啡口感順滑 奶味濃而又不失咖啡香氣🌟宇治小山園抹茶拉花好可愛🐱抹茶味濃飲落帶回甘 無粉粒奶同茶比例剛好 👍🏻
銅鑼灣寵物友善cafe 🐶🐱

🌟宇治小山園抹茶
拉花好可愛🐱
抹茶味濃飲落帶回甘 無粉粒
奶同茶比例剛好 👍🏻
呢個星期都嚟咗535大樓幾次,之前都冇發現呢度開咗一間新嘅fusion餐廳,估唔到帶俾我咁多驚喜,除咗帶有美式幽默感嘅裝修,餐牌菜式的名稱及配搭亦十分有個人特色。無論是酒吧枱內的室內位置,還是室外的座位都好有空間感,讓人感到非常有情調風格。雞軟骨爆谷桶玩味十足的爆谷桶,居然內有乾坤!竟然真係有爆谷配合埋雞軟骨一齊出,而且仲有鹹甜兩款口味🤭因為我真係好鍾意食爆谷,仲要配合埋雞軟骨鹹鹹地帶彈牙爽脆嘅咬口,意外地非常夾!牛油果蟹肉他他配法包完整的蟹肉件讓人感到非常讚嘆,牛油果不會太熟卻與紅椒洋蔥形成爽口及軟滑的質感,配合豆芽帶出爽脆鮮甜嘅味道,加埋法包一齊食,瞬間成為美味佳餚。蟹黃芝士通心粉圖片看下去以為份量像小食,怎知道上菜後發現份量也不少,醬汁剛好掛麵,融合蟹黃的芝士表面會帶點香脆,品嚐到每一口軟滑的通心粉融入了芝士醬汁的香濃可口,通心粉煮得剛剛好不會太熟,喜歡這彈牙而柔軟的口感。唐揚炸雞鬆餅上面頂層還有一隻水波蛋,切開後蛋黃一湧而下,完美融合炸雞與鬆餅🥞非常大件的炸雞炸得外脆內嫩,表皮略帶點蜜糖的甜味,配合鬆餅鹹鹹甜甜的,形成強烈的口感對比,而且鬆餅口感非常實在鬆軟,單是這一份鬆餅已經

牛油果蟹肉他他配法包

唐揚炸雞鬆餅
上面頂層還有一隻水波蛋,切開後蛋黃一湧而下,完美融合炸雞與鬆餅🥞非常大件的炸雞炸得外脆內嫩,表皮略帶點蜜糖的甜味,配合鬆餅鹹鹹甜甜的,形成強烈的口感對比,而且鬆餅口感非常實在鬆軟,單是這一份鬆餅已經非常飽肚滿足🤭
2023-08-05
$250 (Breakfast)
  • 唐揚炸雞鬆餅
2023-08-19 28 views
週末自然醒,落銅鑼灣食個brunch 🍽️🍴Couch Club 裝修有點美式復古感覺,坐大梳化好似去左朋友屋企甘舒服😍環境舒適外,食物也有水準。🍱B.Y.O.B. Build Your Own Bento可以自由組合主食,蔬菜及肉類,好合乎個人心意。❤️選了🍚日本珍珠米, 🥔蜜糖紫薯配蒟蒻, 明太子日式蛋卷🥚, 味噌比目魚🐟,烤牛肩胛🐂明太子日式蛋卷最有驚喜,蛋卷鬆軟,甜甜地包住惹味嘅明太子,😍另外比目魚都好厚身肥美。😋🥑🦀牛油果蟹肉他他配法包清新嘅蕃茄,香滑牛油果同啖啖肉嘅蟹肉,健康滋味。👍☕瑪琪雅朵香濃咖啡展開美好一天😀🍑白桃芒果冰茶非常冰凍解渴。
週末自然醒,落銅鑼灣食個brunch 🍽️🍴

環境舒適外,食物也有水準。

可以自由組合主食,蔬菜及肉類,好合乎個人心意。❤️

🥑🦀牛油果蟹肉他他配法包

清新嘅蕃茄,香滑牛油果同啖啖肉嘅蟹肉,健康滋味。👍

☕瑪琪雅朵

香濃咖啡展開美好一天😀

🍑白桃芒果冰茶

非常冰凍解渴。

今日去銅鑼灣找朋友食午飯。 最近見到新開的餐廳賣相和環境都好吸引。仲要是Petfriendly,一於去試一試。 餐廳以美式復古餐廳作為主題。復古家居感。讓人可以放鬆一下,與三五知己Chill 下。午市的餐牌有不同選擇,包含一杯飲品。另可右配小食。 我哋叫了一個午市套餐,另外散叫其他食物。我地叫左以下食物。唐揚炸雞配楓糖漿班戟($108)水波蛋漿融入楓糖漿內。令香口脆脆肉汁嫩滑的唐揚炸雞味道更為豐富。香軟牛油香厚厚的Pancake上還加上焦糖的青蘋果,飽肚滿足。果汁洛神花梳打($47)夏日炎炎最岩飲五顏六色嘅梳打,消下暑打下卡。TropicalBreeze 洛神花果汁梳打 的果汁香甜,消暑一流。蟹肉炒天使麵($108)天使麵的口感是朋友愛的意粉。淡淡的蒜香配上蟹肉,小清新的一道意粉。 +雞軟骨爆谷桶(+15)+吉列炸蝦(+$25)+吉列炸蠔(+$25)炸物小食都炸到剛剛好金黃色,非常酥脆,新鮮熱辣。+Flat White(+$15)
今日去銅鑼灣找朋友食午飯。

最近見到新開的餐廳賣相和環境都好吸引。
仲要是Petfriendly,一於去試一試。

餐廳以美式復古餐廳作為主題。
復古家居感。

讓人可以放鬆一下,與三五知己Chill 下。

午市的餐牌有不同選擇,包含一杯飲品。
另可右配小食。

我哋叫了一個午市套餐,另外散叫其他食物。

我地叫左以下食物。
唐揚炸雞配楓糖漿班戟($108)

水波蛋漿融入楓糖漿內。
令香口脆脆肉汁嫩滑的唐揚炸雞味道更為豐富。

果汁洛神花梳打($47)
夏日炎炎最岩飲五顏六色嘅梳打,消下暑打下卡。

蟹肉炒天使麵($108)

天使麵的口感是朋友愛的意粉。
淡淡的蒜香配上蟹肉,小清新的一道意粉。

+雞軟骨爆谷桶(+15)

+吉列炸蝦(+$25)

+吉列炸蠔(+$25)
炸物小食都炸到剛剛好金黃色,非常酥脆,新鮮熱辣。

+Flat White(+$15)

2023-08-17
$180 (Lunch)
銅鑼灣新開左一間美式復古餐廳,一嚟到見到咁retro同咁多打卡位都眼前一亮,好特別,仲歡迎帶埋寵物一齊影下相餐廳食物同飲品選擇都多,仲有埋甜品,今次我哋嗌咗以下食物試吓:Build Your Own Bento (BYOB) 呢個concept幾好,自選便當可以揀兩款蔬菜/蛋同兩款肉食,肉食揀咗生薑五花腩片,煎魚,而蔬菜/蛋就揀左椒鹽玉子豆腐同溫泉蛋,配上湯烏冬,煎魚外脆內軟,椒鹽玉子豆腐都整得香口,面頭椒鹽皮好薄,入邊仲保留到玉子豆腐軟腍嘅質地👍🏼肉眼溫泉蛋丼飯,切條嘅肉眼肉質軟腍,配上熟度啱啱好嘅溫泉蛋同三文魚籽,味道creamy而且好夾唐揚炸雞配楓糖醬班㦸,勁鍾意呢個班㦸同埋勁特別,個班㦸係美式款好厚身,但係食落又好鬆軟同香口,加埋楓糖漿甜甜鹹鹹咁,但係又好夾,塊炸雞炸得好香脆,啖啖肉得嚟,雞肉又夠嫩,仲有啲肉汁,仲加咗隻流心蛋同蘋果片中和油膩感,好正飲品方面都好打卡同埋有驚喜,鮮橙蝶豆花梳打顏色好靚,濃味得來又唔算太甜,好refreshing同消暑解渴。另一杯就係bailey咖啡,兩者嘅味道都好濃郁,上面仲有少少朱古力粉,好飲

銅鑼灣ᴛᴏᴡᴇʀ 535不嬲都有好多野食其中一間就係呢間美式復古ᴄᴀꜰᴇ Couch Club餐廳設計走美式ʀᴇᴛʀᴏ ᴘᴏᴘ風格每個角落都充滿懷舊風味 仲有貼滿美式海報嘅打卡牆特別鐘意係高樓底下一條條清晰而見嘅木樑˘͈ᵕ˘͈美食方面主打美日ꜰᴜꜱɪᴏɴ嘅創意菜式大部份都係上午11點半後先供應 今次朝早黎到淨係試咗佢地嘅ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ同咖啡順帶一提 歡迎毛孩的喔~𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ ᴏᴋɪɴᴀᴡᴀ ʙʟᴀᴄᴋ ꜱᴜɢᴀʀ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ‣ $𝟛𝟠 ♡原味ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ都幾厚 質感偏扎實雖然唔係ꜱᴏᴜꜰꜰʟÉ嘅口感 但都幾鬆軟而且無咩粉感黑糖味黎講都唔會太甜 以呢個價錢非常有驚喜.ᐟ❀ ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ ‣ +$𝟙𝟝 ᴡɪᴛʜ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ❀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴄ ‣ $𝟝𝟝ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴇ漸層好靚 可惜太甜 比例做得麻麻( ・-・̥ )
銅鑼灣ᴛᴏᴡᴇʀ 535不嬲都有好多野食
特別鐘意係高樓底下一條條清晰而見嘅木樑˘͈ᵕ˘͈
美食方面主打美日ꜰᴜꜱɪᴏɴ嘅創意菜式
大部份都係上午11點半後先供應
今次朝早黎到淨係試咗佢地嘅ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ同咖啡
順帶一提 歡迎毛孩的喔~

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
Okinawa  Black  Sugar  Pancake

原味ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ都幾厚 質感偏扎實
雖然唔係ꜱᴏᴜꜰꜰʟÉ嘅口感 但都幾鬆軟而且無咩粉感
黑糖味黎講都唔會太甜 以呢個價錢非常有驚喜.ᐟ
Flat  White
Espresso  Tonic

❀ ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴄ ‣ $𝟝𝟝
2023-08-08 51 views
.任君選擇日式便當@couchclub_hk (銅鑼灣).呢間同之前去過嘅一間太子Cafe Vibe好似 你可以自己選擇主食 & 配菜 for 你嘅meal set大部分選擇都係日式感為主詳情大家可以自己睇menu.1.木魚湯烏東 +(椒鹽玉子豆腐 + 香蒜雜菇漬)&(唐揚炸雞配他他醬 + 烤牛肩胛)$128.✅✅✅✅🆗菜式選擇好多 價錢合理牛肉 & 炸雞都好好味烏東少少餡但整體好滿意.2.肉眼溫泉蛋丼飯 $148✅✅✅✅🆗.呢排對於溫泉蛋 & 牛嘅combo毫無抵抗力再加埋壽喜燒感就perfect肉質幾好 但醬汁略顯唔夠可以request多啲就會perfect價錢合理但相比之前去過大角咀一間專門食牛丼嘅餐廳 就略嫌無咁抵但係呢個地段 呢個環境我覺得合理 🤓✅.3.牛奶布甸跟餐附送嘅甜品出奇哋好味奶味出.. 口感都creamy rather than jelly type..係一個值得食嘅餐後甜點.希望大家食得開心 & 放心⚠️佢哋都係🐶🐱friendly但注意音量 行徑 以免影響其他食客因而被投訴就唔好了😜.#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健
任君選擇日式便當
@couchclub_hk (銅鑼灣)
大部分選擇都係日式感為主
佢哋都係🐶🐱friendly
但注意音量 行徑
以免影響其他食客因而被投訴就唔好了
😜

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic西餐 #calorieswithmic日本餐 #calorieswithmic甜品 #calorieswithmicdogfriendly

前身是 ᴛʜᴇ ᴀʟᴘ 的 ʟᴏᴜɴɢᴇ ʜᴀᴋᴜʙᴀ最近轉型成洋食咖啡店的 ᴄᴏᴜᴄʜ ᴄʟᴜʙ挑高小木屋沒有拆除 格局跟以前差不多盡頭兩組桌椅風格變得較美式玩味也是大家到訪的熱門打卡位是毛孩也可到訪的 ᴘᴇᴛ-ғʀɪᴇɴᴅʟʏ 咖啡店餐點主打美日風格 ᴄᴏᴍғᴏʀᴛ ғᴏᴏᴅ既有美式邪惡的漢堡跟奶昔也有自由配搭的日式定食以及丼飯還有不少輕食 甜點 跟咖啡可選擇𓋪 ʙ.ʏ.ᴏ.ʙ ʙᴜɪʟᴅ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ ʙᴇɴᴛᴏ木魚湯烏冬 | 味噌茄子 | 溏心蛋 |雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁 |生薑五花腩片可從餐牌中選擇一款主食 小食主菜各兩款組合成豐富的日式定食 由 ʜᴋᴅ 𝟷𝟸𝟾 起鹹香帶綿密口感的茄子是必點小食ᴊᴜɪᴄʏ 又彈牙的雞肉餅也很驚喜𓋪 蕃薯條從日式定食框框跳出來 有蕃薯條即炸超大籃 甜甜口感總是停不下來啊𓋪 沖繩黑糖班戟早餐限定的其中一款班戟厚厚兩塊班戟 ᴛᴇxᴛᴜʀᴇ 是像白糖糕的豐盈面頭烤得微脆 意外很喜歡這種質感 黑糖漿微甜不膩 早餐 ᴀᴋᴀ 甜品兩不誤重點價錢也超親民 只需 ʜᴋᴅ 𝟻𝟶 多呢𓎾 柚子薑茶𓎾 ʟᴀᴛᴛᴇ班戟早餐 sᴇᴛ 還包括拿鐵一杯也太佛心 友人點
前身是 ᴛʜᴇ ᴀʟᴘ 的 ʟᴏᴜɴɢᴇ ʜᴀᴋᴜʙᴀ

食物款式真的很多 這次點不完呢
下次還想要嘗嘗鹹食版的班戟啊
夏日炎炎跟毛孩一起在空調下用餐也很可以啊
2023-07-29
$150 (Lunch)