Restaurant: COUCOU RESERVE (AIRSIDE)
Terms & Details:
2024-08-16 1546 views
今日係airside行街,呢到呢間湊湊好多人等位,原來有新既lunch set,性價比好高,又有自助吧,就決定入去試下自助吧有水果、涼菜有涼拌魚皮及雞髀菇,仲有任食鹵肉飯,一定夠飽佢地既小火鍋午餐配埋前菜同鴨血豆腐,夠哂份量經典紅顏花膠雞小火鍋配烏冬 雞肉係冇骨既,湯底夠濃郁,配埋烏冬食好正寶島慢煮番茄牛肉小火鍋配烏冬 蕃茄湯夠哂fresh,牛肉啖啖肉炆得好林身仲可以半價加配飲品,兩杯都各有特色冰黃金桔茶大紅袍燕麥奶茶Lunch set仲有埋紅豆布甸做甜品,夠哂滿足

佢地既小火鍋午餐配埋前菜同鴨血豆腐,夠哂份量

經典紅顏花膠雞小火鍋配烏冬
雞肉係冇骨既,湯底夠濃郁,配埋烏冬食好正

寶島慢煮番茄牛肉小火鍋配烏冬
蕃茄湯夠哂fresh,牛肉啖啖肉炆得好林身

仲可以半價加配飲品,兩杯都各有特色
冰黃金桔茶
大紅袍燕麥奶茶

Lunch set仲有埋紅豆布甸做甜品,夠哂滿足
༺ 湊湊‧甄選 ༻湊湊火鍋新出午市套餐,做會員即可享有自助吧~ 自助吧有水果、前菜及滷肉飯,滷肉飯味道不錯😚🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵➳ 老壇酸菜魚小火鍋($88)酸菜魚少辣,魚肉嫩滑!配料有芽菜酸菜和木耳~ 而且有鴨血豆腐和滷肉娃娃菜作配菜!感覺好豐富🥰➳ 高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵($98)黑輪麵是烏冬,配菜豐富😆有鮮蝦、牛肉、牛丸、福袋、芝士蟹柳、芝士丸、蘿蔔和生菜~ 湯底像關東煮湯底比較清🙈➳ 經典珍珠奶茶($29)➳ 粒粒紅柚茉香茶($33)兩杯飲品都好大杯, 做會員可半價加購~ 湊湊火鍋新出午市套餐,做會員即可享有自助吧
༺ 湊湊‧甄選 ༻

🪄︎︎◝✩ 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬 ⤵
➳ 老壇酸菜魚小火鍋($88)

➳ 高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵($98)

➳ 經典珍珠奶茶($29)
➳ 粒粒紅柚茉香茶($33)
兩杯飲品都好大杯, 做會員可半價加購~
湊湊火鍋新出午市套餐,做會員即可享有自助吧
2024-08-08 1495 views
《湊湊》多分店眾所周知,今日來到Airside,見到6樓都有一間,心血來潮想試吓,餐廳環境舒適,職員安排我們坐窗邊位,可以用二維碼落單,原本想食火鍋,但發現原來現在有全新半自助台式午市套餐,即是叫一個套餐便可享用自助吧,可以任食滷肉飯、前菜及水果等,真係非常超值!午市套餐有多款選擇,我叫了以下兩個:🌟經典紅顏花膠雞小火鍋花膠湯底味道濃郁,雞肉嫩滑,套餐還有小食鴨血、滷豆腐、滷水蛋等,配烏冬都好好食。🌟高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵材料豐富,蝦肉新鮮,湯底亦都好鮮甜。職員自動奉上甜品,原來係紅豆豆腐花,好有驚喜!大滿足!

午市套餐有多款選擇,我叫了以下兩個:
🌟經典紅顏花膠雞小火鍋

🌟高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵
材料豐富,蝦肉新鮮,湯底亦都好鮮甜。

職員自動奉上甜品,原來係紅豆豆腐花,好有驚喜!大滿足!

啟德Airside台式火鍋店午市限定推出了半自助套餐🤘🏻餐廳空間廣闊,落地大玻離透視陽光,望見廣闊的啟德一帶。午市推出的半自助餐,是以台式定食為主,客人可以在自助區域任食台式肉燥飯、水果、餐前涼拌小吃,全都是任吃的!🤘🏻而午市套餐則選了以下兩款,《台北燉排骨飯》$88有小小微辣的排骨湯,以台式的方法烹製,排骨大大舊,啖啖肉,肉容易離骨,口感軟熟易咬,而且豆腐也很入味,送飯一流!《高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵》$98非常豐富足料的鮮蝦牛肉八寶黑輪麵,黑輪麵即是烏冬,食材很足料,包括有鮮蝦、牛肉、貢丸、牛丸、福袋、蝦柳,湯底也很清新可口。
啟德Airside台式火鍋店午市限定推出了半自助套餐🤘🏻

餐廳空間廣闊,落地大玻離透視陽光,望見廣闊的啟德一帶。

而午市套餐則選了以下兩款,
《台北燉排骨飯》$88

《高雄鮮蝦牛肉八寶黑輪麵》$98

朋友剛知道湊湊有午市餐套就找我去食,半自助午市套餐竟$100有找?記得經openrice訂座喇!先睇餐牌飲品選擇多*如做了湊湊會員,like fB社交平台, 可以拎埋飲品半價優惠點了花膠雞小火鍋和蕃茄牛肉小火鍋。之後去自助吧拎 是日前菜:小小辣魚皮和小小辣雞脾菇、肉燥飯和 是日水果:橙肉瓜和西瓜。10分鐘左右小火鍋已到,好有效率。拎完自助吧已有東西吃。花膠雞湯較杰身,花膠都大舊,意外地還有粒小鮑魚?!蕃茄湯蕃味濃,牛肉有五舊,發現可以不叫烏冬,個人比較喜歡肉燥飯。加錢要了大紅袍珍珠奶茶和美人烏龍珍珠奶茶,果然茶味和經典的有分別,很香醇。想不到還有 迷你紅豆豆腐花 為甜品作結尾,好開心。很滿足的一餐。略嫌最入的座位較熱,頭20分鐘都在出汗。
記得經openrice訂座喇!

先睇餐牌
飲品選擇多

魚皮和雞脾菇
肉燥飯
10分鐘左右小火鍋已到,好有效率。拎完自助吧已有東西吃。
慢煮蕃茄牛肉小火鍋和紅顏花膠雞小火鍋 追加 珍珠奶茶
花膠雞湯較杰身,花膠都大舊,意外地還有粒小鮑魚?!
慢煮蕃茄牛肉小火鍋
想不到還有 迷你紅豆豆腐花 為甜品作結尾,好開心。
迷你紅豆豆腐花
很滿足的一餐。略嫌最入的座位較熱,頭20分鐘都在出汗。
2024-08-01
$102 (Lunch)
魚皮和雞脾菇
肉燥飯
慢煮蕃茄牛肉小火鍋和紅顏花膠雞小火鍋 追加 珍珠奶茶
慢煮蕃茄牛肉小火鍋
迷你紅豆豆腐花
  • 慢煮蕃茄牛肉小火鍋和紅顏花膠雞小火鍋追加珍珠奶茶
之前喺尖沙咀食過呢一間,同朋友慶祝生日揀咗喺啟德新商場食。🩷由台灣過江龍開到嚟香港,啟德分店終於有食啦。鍋底方面,由於我有選擇困難症😆所以今次揀咗鴛鴦鍋底,喇沙湯底&清涼椰子雞。椰子雞湯好清香,個人十分推介喇沙湯底,有冇人鍾意去新加坡食喇沙湯,呢度呢款鍋底完全做到我喺新加坡食嘅海鮮喇沙鍋味道喎,濃頭好濃郁而且充滿喇沙香氣。冰鮮白鱔片 薄薄嘅白鱔片放落湯底淥一淥就食得,冇泥味好緊要,彈牙鮮甜👍🏻爽口牛黃喉 個人推介喇沙湯底食呢款好夾,牛黃喉都係入湯淥一淥就食得,入口勁爽彈!另外都推介呢一款90%鮮蝦肉製人氣蝦滑,蝦滑食落啖啖蝦肉,入口口感好滑咬落好爽彈!蝦肉嘅比例好多,所以食落都好鮮呀。油麥菜浸落湯度吸晒湯同埋各款海鮮嘅精華鮮甜!必食推介大家呢款澳洲西岸曼杜拉龍蝦🦞龍蝦即叫即劏,上枱嘅時候仲郁吓郁吓好生猛啊新鮮嘅龍蝦肉配上濃香喇沙湯底真係冇得輸!另外仲有自助區域有唔同款式嘅前菜同埋時令水果自選,仲有台式肉燥飯添!加分整體來講餐廳用餐環境舒適,而且闊落。所以都幾適合同一大班friend一齊聚會打邊爐。
之前喺尖沙咀食過呢一間,同朋友慶祝生日揀咗喺啟德新商場食。
🩷
由台灣過江龍開到嚟香港,啟德分店終於有食啦。

喇沙湯底&清涼椰子雞

90%鮮蝦肉製人氣蝦滑

必食推介大家呢款澳洲西岸曼杜拉龍蝦🦞
澳洲西岸曼杜拉龍蝦
龍蝦即叫即劏,上枱嘅時候仲郁吓郁吓好生猛啊
澳洲西岸曼杜拉龍蝦
新鮮嘅龍蝦肉配上濃香喇沙湯底真係冇得輸!

喇沙湯底&清涼椰子雞
90%鮮蝦肉製人氣蝦滑
  • 喇沙湯底
2024-07-12 764 views
第n次到访,家人聚餐好去处菠萝冰沙解腻免费的鸭血吃个够海鲜很新鲜且分量大小食多样化老人小孩都很巴适贴心的服务态度从小菜到最后的甜品保证你走着进门扶着墙出门哈哈哈
2024-07-12
Type of Meal
Dinner
2024-06-25 661 views
花膠雞湯非常濃郁,好飲,食材新鮮,調味都好好,好多醬料選擇,仲有西瓜同哈密瓜,芋泥波波都好好食。台式飲品好多選擇,茶底同奶都好香,飲得出唔係cheap cheap茶粉沖出來的麻辣鴨血豆腐湯底的鴨血同豆腐任添,呢個好抵食,同埋好滑好嫩,都好好味overall very good and nice dining experience, highly recommend for people who want to try out Taiwanese hot pot.
2024-06-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 花膠雞湯  麻辣鴨血豆腐鍋
之前開張嚟食過一次,嗰陣係單點。呢次經過發現有二人套餐,係鴛鴦煲同海鮮拼盤仲有美國牛添,對比起上次真係超級抵,自助枱度啲水果超級甜,仲有滷肉飯可以任裝超級適合無飯不歡嘅人。
二人套餐
二人套餐
2024-06-20 486 views
難得放假休息一日,見時間仲早就book定位去湊湊打邊爐。airside cou cou is great with wonderful enviroment and brillant service . 未上菜之前叫定一份鴨血頂住肚先。鴨血好入味叫左一個胡椒豬肚鍋。豬肚好入味,雞肉大大件。加上必要嘅牛肩肉,牛味好重,好好味。食物都保持一貫水準,仲有任食生果,好味道。下次一定再黎!職員服務態度非常好,而且有禮貌心得大家歡心!鴨血好吃!

2024-06-20
2024-06-17 405 views
好味,抵食,服務好!環境清幽,容易攞位,服務員解釋貼心!上食物速度快,食物款式補給充足,自助枱衛生乾淨,令食客感覺舒服。雖然有兩小時時間限制,但如果人數不太多,店家願意給顧客更多時間享受美食,朋友更可以談天說地!
Dining Offer
Tasting Event
2024-06-11 411 views
吃来吃去,还是最喜欢他们家的火锅!我是吃不出来火锅的区别的人,但是和其他的相比他们家就真的很好吃!一直人都很多。经常过来都会排队排很多人,记得刚来香港的时候这家店就在了,真的是好多年了,在餐饮竞争这么大的香港能开这么久还这么火爆,也真的味道说了算的!还有就是好像服务没有以前细心了,希望商家不要松懈!客不少,挺火爆的,菜品齐全,价格合理,量也不小。喜欢鵝腸,煮一會就有味儿。其他菜中规中矩,印象不深。锅底挺辣,但是不够香,感觉差点意思,整体挺好,美中不足的就是锅底,而我最在意的就是锅底,有点可惜。
2024-06-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2024-06-05 417 views
今晚同朋友嚟試呢間湊湊火鍋打邊爐。裝修不錯,枱與枱之間有足夠嘅空間。食物種類繁多,質素都好。宜家商場仲做緊優惠,滿港幣400減港幣100.滿800減200。抵食呀!
2024-05-27 638 views
湊湊火鍋價錢貴以為服務食物質素都會比較好, 卻讓人大失所望。 星期六晚上只有6點至8點兩個小時的營業時間,實在太短促,難以好好享受用餐。海鮮拼盤的蝦並非新鮮活蝦,而是已經死去變質的"梅"蝦;聖子我們煮了只是一分鐘卻口感如橡膠, 無法下嚥。雖然經過投訴後,店方換了幾隻新鮮的蝦,但聖子卻依舊沒有更換,只提供一杯免費飲料作補償。牛肉雖然不柴硬,但卻缺乏應有的牛肉香味;湯底也沒有什麼特色,味道也很寡淡,卻要收取高達兩三百港幣的價格,實在不太合理。供應的響鈴也只是普通包裝貨色,缺乏特色。醬料選擇看似很多但是無論加入多少味道卻是欠奉。另外,用餐過程中經常找不到服務員,需要自己主動尋求幫助。服務員的專業度和服務態度也有待提升,多數似乎只是臨時工作,反應遲緩,態度也不太熱情周到。總的來說,湊湊火鍋的價格高昂,但實際的服務和食物質素卻未能滿足期望,讓人很失望。希望店方能夠在各方面作出改善,提升用餐體驗。
醬料選擇看似很多但是無論加入多少味道卻是欠奉。
2024-05-25
$480 (Dinner)
2024-05-24 538 views
星期四晚book咗6:30入可能係平日同埋時間比較早都冇乜人坐到張卡位仲可以見到街外景色環境唔錯之後叫咗個二人餐仲可以用埋商場送嘅優惠券過$800可以減$200 包一個鴛鴦鍋底牛肉,海鮮拼盤,菜食材都好新鮮另外仲做緊一個優惠,$8一隻生蠔真係好抵食,超新鮮好鮮甜同好大隻雖然扣咗coupon但係都係比較貴環境食材都算高質素所以大時大節嚟慶祝吓都好值得
星期四晚book咗6:30入
可能係平日同埋時間比較早都冇乜人
坐到張卡位仲可以見到街外景色
環境唔錯
包一個鴛鴦鍋底牛肉,海鮮拼盤,菜
食材都好新鮮

另外仲做緊一個優惠,$8一隻生蠔

真係好抵食,超新鮮好鮮甜同好大隻
雖然扣咗coupon但係都係比較貴
環境食材都算高質素