Restaurant: Crab Fairy
Info:

2023-12-23 252 views
叫咗佢哋最基本嘅餐, 有龍蝦, 鮑魚, 貝殼類, 有蝦, 有蟹, 聽落好豐富, 但份量 . . . . .龍蝦係龍蝦仔半隻(每位)鮑魚,貝殼類每位只有一隻 ( 有咩貝殼類可以睇佢個menu, 計埋鮑魚都係得四款)膏仔蟹每位半隻太平洋饅頭蟹每位半隻 ( 完全冇肉, 得少少膏, 個店員同我話食佢個鲜味, 一啲肉都冇 ,我都唔知點樣食到佢鮮味).海鮮質素一般般, 份量完全唔夠, 同太子某一間 食同類型嘅蒸海鮮, 完全冇得比。 佢有節日前夕或公眾假期收費。 綜合食物質素份量同價錢, 完全唔合格,

龍蝦係龍蝦仔半隻(每位)
膏仔蟹每位半隻

2023-12-19 96 views
天氣開始涼,去食蒸鍋就啱晒。今日去到銅鑼灣蟹仙海鮮蒸氣鍋,老闆做海鮮批發,海鮮靚絕。環境非常闊落,座位舒適。多款套餐非常抵食。醬料盤非常精緻。主角海鮮上場,非常新鮮。全程有店員負責,服務周到。韓國斧山珍珠蠔,海水味重,味道鮮甜。加拿大野生大赤蝦,新鮮爽口,入口彈牙,味道鮮甜。台灣九孔鮑魚,大隻厚肉,口感十足,鮮甜多汁。黃金翡翠螺,肉厚肥實,螺味重,彈牙有口感。大西洋野生青口,啖啖肉,鮮甜美味。紐西蘭月亮貝,散發著新鮮海帶香氣,帶淡淡海洋味。第二盤海鮮更加精彩。澳洲青年龍蝦,非常大隻,啖啖肉,好多膏。太平洋饅頭蟹,非常新鮮,肉質結實,蟹膏濃郁。野生膏仔蟹,罕有大隻,肉質結實,肉多鮮甜。有機蔬菜籃,有粟米、娃娃菜同唐生菜,蔬菜新鮮翠綠。粥充滿海鮮精華,鮮味十足。最後附送滋潤椰汁燉雪燕,非常完美。
天氣開始涼,去食蒸鍋就啱晒。
今日去到銅鑼灣蟹仙海鮮蒸氣鍋,老闆做海鮮批發,海鮮靚絕。
環境非常闊落,座位舒適。
多款套餐非常抵食。
醬料盤非常精緻。
主角海鮮上場,非常新鮮。
全程有店員負責,服務周到。
韓國斧山珍珠蠔,海水味重,味道鮮甜。
加拿大野生大赤蝦,新鮮爽口,入口彈牙,味道鮮甜。
台灣九孔鮑魚,大隻厚肉,口感十足,鮮甜多汁。
黃金翡翠螺,肉厚肥實,螺味重,彈牙有口感。
大西洋野生青口,啖啖肉,鮮甜美味。
紐西蘭月亮貝,散發著新鮮海帶香氣,帶淡淡海洋味。
第二盤海鮮更加精彩。
澳洲青年龍蝦,非常大隻,啖啖肉,好多膏。
太平洋饅頭蟹,非常新鮮,肉質結實,蟹膏濃郁。
野生膏仔蟹,罕有大隻,肉質結實,肉多鮮甜。
有機蔬菜籃,有粟米、娃娃菜同唐生菜,蔬菜新鮮翠綠。
粥充滿海鮮精華,鮮味十足。
最後附送滋潤椰汁燉雪燕,非常完美。
2023-12-19 75 views
朋友話帶我去食海鮮,每款海鮮仲係本身做海鮮出生意老闆精心挑選,所以海鮮非常有質素。餐廳位於謝斐道,鄰近地鐵站。餐廳主打海鮮套餐,以人頭計算。海洋上場,有台灣九孔鮑魚,加拿大野生大赤蝦,大西洋野生青口,紐西蘭月亮貝,黃金翡翠螺,韓國斧山珍珠蠔。過程由店員協助,蒸煮倒數設計時器,不會蒸過龍。韓國斧山珍珠蠔鮮味濃郁,清甜爽口。加拿大野生大赤蝦蝦大大隻,鮮甜爽口。黃金翡翠螺肉厚肥實,肉質彈牙有嚼勁。台灣九孔鮑魚口感紮實,營養豐富。大西洋野生青口肉細質挺,鮮甜多汁,海水味濃。紐西蘭月亮貝鮮肉圓滿鮮 - 帶有極鮮咸香味。之後再上,太平洋饅頭蟹,澳洲青年龍蝦,野生膏仔蟹,店員提醒海鮮唔洗加味加調味。澳洲青年龍蝦龍蝦鮮味,肉爽彈牙。太平洋饅頭蟹爆曬膏,蟹膏味濃,鮮味突出。野生膏仔蟹蟹肉鮮甜,味道濃郁。有機蔬菜籃清蒸蔬菜,原汁原味,健康有益。粥底加上蔥、莞茜、甜菜莆,非常鮮甜。椰汁燉雪燕最後送上甜品,非常滋潤。
餐廳位於謝斐道,鄰近地鐵站。
餐廳主打海鮮套餐,以人頭計算。
過程由店員協助,蒸煮倒數設計時器,不會蒸過龍。
韓國斧山珍珠蠔
鮮味濃郁,清甜爽口。
加拿大野生大赤蝦
蝦大大隻,鮮甜爽口。
黃金翡翠螺
肉厚肥實,肉質彈牙有嚼勁。
台灣九孔鮑魚
口感紮實,營養豐富。
大西洋野生青口
肉細質挺,鮮甜多汁,海水味濃。
紐西蘭月亮貝鮮
肉圓滿鮮 - 帶有極鮮咸香味。
澳洲青年龍蝦
龍蝦鮮味,肉爽彈牙。
太平洋饅頭蟹
爆曬膏,蟹膏味濃,鮮味突出。
野生膏仔蟹
蟹肉鮮甜,味道濃郁。
有機蔬菜籃
清蒸蔬菜,原汁原味,健康有益。
粥底加上蔥、莞茜、甜菜莆,非常鮮甜。
椰汁燉雪燕
最後送上甜品,非常滋潤。
2023-12-17 57 views
第一次海鮮蒸鍋,就獻咗俾呢間餐廳,老闆係做海鮮批發,所以用料非常新鮮,而且海鮮品種都好少會喺坊間搵得到。食嘅時候會有職員幫你蒸同夾俾你,服務周到,而且蒸每一款海鮮之前都會同你介紹吓,成個用餐過程輕鬆愉快😄尊貴海鮮套餐 $4491. 野生膏仔蟹🦀係呢度嘅招牌,就算切開咗都仲識得郁,超級新鮮!2. 太平洋饅頭蟹🦀佢嘅外型好似拳頭咁好得意,佢主要係食蟹膏,所以會比較少肉。3. 野生琵琶龍蝦🦞第一次食呢種龍蝦,啲肉好甜,冇諗過都有咁多橙色膏🤤4. 台灣九孔鮑魚比一般嘅鮑魚細隻,但因為咁而更加有咬勁,爽口彈牙,唔會咬唔開。5. 日本野生大赤蝦🦐蝦頭爆汁爆膏,仲要係橙紅色嘅,而蝦身肉質厚實,一路食一路覺得好幸福🥰6. 大扇貝扇貝嚟講我最鍾意食佢橙色嗰個位,而呢兩隻都超級肥,加分!7. 蘇格蘭蟶子足足有我隻手掌咁大,一粒沙都冇好加分,佢嘅味道清新,口感脆爽,作為前菜非常合適💯8. 黃金翡翠螺🐚輕輕一撩就拎到出嚟,肉質煙韌鮮美,仲帶有淡淡嘅海水味👅9. 韓國斧山珍珠蠔🦪蠔味濃郁,入口即化!10. 有機蔬菜籃🥬估唔到就咁蒸熟佢咩汁都唔點都可以咁好食,果然係新鮮靚菜👍🏻最後仲有粥同甜品,個粥吸收晒海鮮嘅精

尊貴海鮮套餐 $449
1. 野生膏仔蟹🦀
係呢度嘅招牌,就算切開咗都仲識得郁,超級新鮮!

2. 太平洋饅頭蟹🦀
佢嘅外型好似拳頭咁好得意,佢主要係食蟹膏,所以會比較少肉。

3. 野生琵琶龍蝦🦞
第一次食呢種龍蝦,啲肉好甜,冇諗過都有咁多橙色膏🤤

4. 台灣九孔鮑魚

5. 日本野生大赤蝦🦐

6. 大扇貝
扇貝嚟講我最鍾意食佢橙色嗰個位,而呢兩隻都超級肥,加分!

7. 蘇格蘭蟶子

8. 黃金翡翠螺🐚
輕輕一撩就拎到出嚟,肉質煙韌鮮美,仲帶有淡淡嘅海水味👅

9. 韓國斧山珍珠蠔🦪
蠔味濃郁,入口即化!

10. 有機蔬菜籃🥬
估唔到就咁蒸熟佢咩汁都唔點都可以咁好食,果然係新鮮靚菜👍🏻

最後仲有粥同甜品,個粥吸收晒海鮮嘅精華,唔需要落調味料都已經足夠鮮味,而甜品就係椰汁燉雪燕,淡淡嘅味道啱晒我呢啲唔鍾意食太甜嘅人😋
2023-12-17 65 views
今天我去了一家位於銅鑼灣的著名海鮮攤位,嘗試了他們的蒸汽火鍋。這家店非常有名,已經有很多連鎖店了,我們這次選擇了他們最經濟實惠的套餐,價格大約是400多港幣。儘管這個套餐價格不高,但是裡面有龍蝦/琵琶蝦,還有他們最受歡迎的小公蟹,蟹很大只,肉質飽滿,蟹黃也非常濃郁。所以這兩個主菜已經讓我們非常滿足了。此外,他們還提供其他海鮮,比如他們很有名的新西蘭青口、扇貝,以及各種貝殼類。最後是他們的湯底,是用粥底做的,整個用餐氛圍非常好,真的物有所值!
2023-12-17 49 views
今日約咗兩個海鮮控朋友食海鮮粥底火鍋 朋友介紹呢間蟹仙蒸氣火鍋啲海鮮好新鮮 仲要好特別 唔同其他嘅火鍋店 聽聞係老闆自己直接入貨 當然要嚟試吓啦!地點好近地鐵站 方便就腳 樓高兩層 座位都算闊落 我哋每人都叫咗個海鮮套餐 有9款海鮮+蔬菜同埋個粥底 每款海鮮都有唔同嘅蒸煮時間 店員將海鮮放上蒸鍋 好有耐性地講解每樣嘅原產地同食法 超級讚👍🏻日本赤蝦 台灣九孔鮑魚 饅頭蟹 琵琶龍蝦 菲律賓奄仔蟹 日本珍珠蠔 加拿大馬刀貝 日本元貝全部都好新鮮 食完滿口海水味 好食到不得了 食完蔬菜後 重頭戲嚟啦 咁多海鮮嘅精華滴落啲粥度 配上蔥花同菜脯 唔需要任何調味料 已經好鮮甜 雖然已經好飽 都忍唔住食兩碗 最後店員仲送上每人一碗嘅椰汁碎燕做飯後甜品 超窩心🥰我同兩個朋友食完後都非常滿意 值得推介👍🏻👍🏻
一到冬天無論係屋企或者出去打邊爐次數都比較多,想轉下食海鮮蒸氣火鍋,就相約好朋友一齊食入座後店員會先蒸一蒸餐具非常衛生 餐牌亦有很多套餐選擇,可以按照自己鍾意食的海鮮去選擇套餐,我們點了一個尊貴海鮮套餐!有多款海鮮及蔬菜籃。每樣海鮮都有服務員幫我們放入蒸鍋,完全不用自己動手。 海鮮包括有:鮑魚、大虎蝦、青口,刀貝蚌和生蠔等,鮑魚厚肉彈牙,大虎蝦肉質爽口,其餘海鮮都好新鮮。 龍蝦大大隻,肉質透白清甜,每一啖都蝦味濃郁,蝦頭帶點蟹膏,正! 大黃奄蟹-每隻蟹都一開二,蟹膏多到覆蓋住蟹肉,蒸熟後蟹膏好香濃又啖啖肉,不用任何醬汁原汁原味已經好好食 蔬菜籃裏面全部都係有機蔬菜,新鮮又有益! 最後食返個之前所有海鮮的精華都放落這個粥底,超鮮甜好味 每人都食咗一大碗!

說起蒸海鮮,當年在香港還沒有那麼流行的時候,已經吃過蟹仙,這麼多年屹立不倒,自然有他過人之處 。吃海鮮蒸鍋時一般不加任何腌料,完美地展現海鮮本身的鮮甜,新不新鮮,一吃便知主打野生海鮮,並不是尋常可以在街市買到的品種,店員每次會來負責蒸,每次兩款,時間剛剛好,透露老闆都是從事海鮮行業很多年,所以喜歡搜羅不同國家罕見的海鮮給大家,以我們點的餐$449就可以品嘗到10款海鮮,真的十分划算重點推介 .ᐟ.ᐟ◆ 野生琵琶龍蝦 / 第一次見這種龍蝦,體積和平時波士頓龍蝦差不多,但肉質更鮮甜結實,且膏也鮮甜◆ 菲律賓野生膏蟹 /很久沒吃到膏蟹(最近都是吃大閘蟹)膏的甜美細膩又與大閘蟹的有所不同,由於個頭不小,蟹身內的肉都被我吃光了,超鮮甜,店員姐姐都驚嘆吃得很徹底◆ 蟶子王◆ 台灣花尾龍躉片◆ 台灣九孔鮑魚 / 韓國斧山珍珠蠔◆ 紐西蘭刀貝蚌 / 月亮貝◆ 黃金翡翠螺 / 加拿大野生大赤蝦最後再蒸新鮮蔬菜,及蒸鍋下吸收了所有海鮮精華的粥底,店員還送了甜品椰汁燉雪燕給我們享用,清新又滿足• ───────────────蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓• ───

重點推介 .ᐟ.ᐟ

◆ 蟶子王
◆ 台灣花尾龍躉片

◆ 台灣九孔鮑魚 / 韓國斧山珍珠蠔
◆ 紐西蘭刀貝蚌 / 月亮貝
◆ 黃金翡翠螺 / 加拿大野生大赤蝦

• ───────────────

蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下至1樓

• ───────────────

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #銅鑼灣美食推薦 #銅鑼灣美食 #海鮮 #海鮮蒸鍋
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2023-11-26
$450 (Dinner)
2023-12-05 49 views
好耐無食過海鮮餐啦! 識食既人都知道 海鮮一定係清蒸先食到最原汁原味同埋鮮味!! 😋呢間餐廳既海鮮蒸氣鍋係香港真係好少有 食物質素果然無令我失望🤩難得食海鮮餐, 就揀左個高級少少既刁鑽海鮮套餐✨呢個set包既食材好豐富 亦都有好多選擇呀同埋要讚下呢到既服務好好呀會有專人幫你烹調每一道海鮮 每樣海鮮既蒸煮時間都會計時所以每一樣都係保留到最佳既口感🙌🏻🙌🏻✨- 頭盤 - ✨蟹黃海哲冰涼既海哲加上蟹黃好夾 仲有青瓜絲一齊食十分爽口 好開胃😚✨- 貝類海產 -✨八頭南非鮑魚紐西蘭刀貝蚌韓國斧山珍珠蠔特別鍾意鮑魚同埋刀貝蚌, 鮑魚有咬口而唔會韌刀貝蚌好爽口好好食, 珍珠蠔好肥美鮮甜🦪✨- 刺身拼盤 -✨鮮花賣相好靚好驚喜! 仲有煙花效果 一定要打卡啊😍😍🦞冰鎮原隻澳洲龍蝦刺身🦐冰鎮北海道野生牡丹海老🐚加拿大北極貝龍蝦刺身真係第一次食 肉質彈牙同埋好鮮甜🤤✨- 重點海鮮 -✨🦞野生琵琶龍蝦🦀野生膏仔蟹琵琶龍蝦真係必食推介呀👍🏻蝦肉嫩滑爽口 超好味而膏仔蟹真係好多膏 超正🤩最後龍蝦蝦身仲會加落蟹粥粥底🍲蟹粥吸收晒龍蝦既鮮味同精華 無得輸👏🏻我就鍾意配埋清蒸有機蔬菜 成餐超級無敵飽仲有甜品 - 椰汁燉

好耐無食過海鮮餐啦! 識食既人都知道
海鮮一定係清蒸先食到最原汁原味同埋鮮味!! 😋
呢間餐廳既海鮮蒸氣鍋係香港真係好少有
食物質素果然無令我失望🤩

難得食海鮮餐, 就揀左個高級少少既刁鑽海鮮套餐✨
呢個set包既食材好豐富 亦都有好多選擇呀

✨- 貝類海產 -✨
八頭南非鮑魚
紐西蘭刀貝蚌
韓國斧山珍珠蠔
特別鍾意鮑魚同埋刀貝蚌, 鮑魚有咬口而唔會韌
刀貝蚌好爽口好好食, 珍珠蠔好肥美鮮甜🦪

✨- 刺身拼盤 -✨
鮮花賣相好靚好驚喜!
仲有煙花效果 一定要打卡啊😍😍

🍲蟹粥吸收晒龍蝦既鮮味同精華 無得輸👏🏻
我就鍾意配埋清蒸有機蔬菜 成餐超級無敵飽

仲有甜品 - 椰汁燉雪耳 ✨
食完feel 到好滋潤養生😚 哈哈
只要用現金或者轉數快付款, 就會免費送架啦!
🦀🦀 蟹仙朋友知我鐘意食海鮮就同我黎銅鑼灣既蟹仙食蒸氣鍋新鮮既海鮮用黎蒸就最好食食到海鮮本身最新鮮既味道我地揀左呢個$449二人餐有九款海鮮一個蔬菜籃另外粥底及醬油費 $15/位點完餐之後只需要等食因為全程有人幫你計時蒸野食見到店員走來走去好忙碌 🦀野生膏仔蟹 好多肉好新鮮 🦀大平洋饅頭蟹 呢隻蟹唔多見 個樣呆呆的 無乜肉主要係食蟹膏🦞龍蝦爽口鮮甜🤤台灣九孔鮑魚好彈牙🦐加拿大野生大赤蝦大大隻 肉質彈牙🤤黃金翡翠螺 大大塊肉🤤韓國斧山珍珠蠔 好CREAMY🤤仲有大西洋野生青口同紐西蘭刀貝蚌添🥬有機蔬菜籃 有粟米有娃娃菜🍚食完海鮮就可以食個粥底完全無落調味料但個粥都好鮮甜🍨最後每人一碗椰汁燕窩有驚喜大大啖燕窩 好養顏
🦀🦀 蟹仙

完全無落調味料但個粥都好鮮甜
🍨最後每人一碗椰汁燕窩有驚喜
大大啖燕窩 好養顏
2023-12-01 19 views
天氣涼涼地就想食熱野 經過謝斐道見到呢間餐廳做緊優惠價$449有十款野食上樓梯時見到大大隻蟹係牆上 睇黎蟹係必食海鮮呢平時都好鐘意食海鮮 特別係蒸既海鮮原汁原味呢度有專人幫你煮埋 完全唔使擔心唔知每隻海鮮要煮幾耐店員仲好有禮貌介紹每款海鮮的特色 仲強調佢地既海鮮係野生 特別鮮味加拿大野生大赤蝦太平洋饅頭蟹 野生膏仔蟹兩款蟹各有特色 饅頭蟹出面好少有 外形圓圓地主要食蟹羔為主膏仔蟹好鮮甜 蟹羔蟹肉都多 龍蝦入口鮮甜爽口彈牙鮑魚 青口 黃金翡翠螺 珍珠蠔 好新鮮食完海鮮就上蔬菜籃 最後一人一碗吸收晒海鮮精華既粥仲有每人一碗椰汁燕窩 好滿足
上樓梯時見到大大隻蟹係牆上 睇黎蟹係必食海鮮呢
食完海鮮就上蔬菜籃
最後一人一碗吸收晒海鮮精華既粥
仲有每人一碗椰汁燕窩 好滿足
2023-12-01 18 views
又到收工尋找美食時間今次黎左銅鑼灣既蟹仙叫左449套餐 部份海鮮唔需要點醬汁先可以食到海鮮既鮮味~ 野生膏仔蟹啖啖厚肉,肉質鮮甜,而且好多膏,蟹膏味道甘香。店員話香港只有幾個海鮮批發商可以拎到貨,所以市面上好難搵 太平洋饅頭蟹 蟹肉嫩滑,季節限定係石頭蟹交配季先食到 澳洲青年龍蝦 龍蝦肉質彈牙肥美,味道好鮮甜 台灣九孔鮑魚蒸得岩岩好,食落彈牙 加拿大野生火赤蝦 蝦肉鮮甜美味 黃金翡翠螺 螺肉肥美,呢個我有加d醬汁食 韓國釜山珍珠蠔肉質飽滿 , 多汁 大西洋野生青口 好食 , 配上自家製蟹黃醬 , 遺慼只有一粒 有機蔬菜籃 欣賞有菜食,粟米超甜 另外仲有粥底食 , 個粥吸收左全部海鮮汁,好鮮味👍
又到收工尋找美食時間
今次黎左銅鑼灣既蟹仙
叫左449套餐
部份海鮮唔需要點醬汁
先可以食到海鮮既鮮味~

野生膏仔蟹

太平洋饅頭蟹
蟹肉嫩滑,季節限定
係石頭蟹交配季先食到

澳洲青年龍蝦
龍蝦肉質彈牙肥美,味道好鮮甜

台灣九孔鮑魚
蒸得岩岩好,食落彈牙

加拿大野生火赤蝦
蝦肉鮮甜美味

黃金翡翠螺
螺肉肥美,呢個我有加d醬汁食

韓國釜山珍珠蠔
肉質飽滿 , 多汁

大西洋野生青口
好食 , 配上自家製蟹黃醬 , 遺慼只有一粒

有機蔬菜籃
欣賞有菜食,粟米超甜

另外仲有粥底食 , 個粥吸收左全部海鮮汁
,好鮮味👍
與朋友慶祝生日來了~~~這裏很多採用蒸嘅方法,突顯海鮮嘅鮮味!甚至連醬汁都不用點!首先是太平洋饅頭蟹。蟹肉很滑,據說不常有,是季節限定!接下來是澳洲青年龍蝦。肥美的龍蝦肉質而聞名,肉質鮮嫩、口感彈牙。台灣九孔鮑魚口感彈牙,鮮美的口感。加拿大野生大赤蝦,份量十分足夠也很鮮甜。接下來是黃金翡翠螺。而螺肉非常大。韓國釜山珍珠蠔是口感脆嫩,入口後散發出濃郁的蠔香。然後是大西洋野生青口。此外,餐廳還提供有機蔬菜籃和粥底。有機蔬菜籃包含了鮮甜的有機蔬菜。而粥底則是一道可以放各種海鮮食材再作搭配。

首先是太平洋饅頭蟹。蟹肉很滑,據說不常有,是季節限定!

台灣九孔鮑魚口感彈牙,鮮美的口感。

加拿大野生大赤蝦,份量十分足夠也很鮮甜。

接下來是黃金翡翠螺。而螺肉非常大。

韓國釜山珍珠蠔是口感脆嫩,入口後散發出濃郁的蠔香。

然後是大西洋野生青口。

• 澳洲青年龍蝦
  • 太平洋饅頭蟹
  • 尊貴海鮮套餐
2023-11-26 56 views
今次叫咗個刁鑽海鮮套餐。海鮮好鮮甜, 完全唔使點豉油。 服務好, 店員安排食物次序,幫我哋蒸埋,仲逐一講解海鮮來源。 蟹皇海蜇採用蟹膏淆成醬, 撈埋海蜇一齊食,口感豐富,味道層次高。 龍蝦、帶子、北極貝、海老剌身上。 瀨尿蝦肉質香甜, 黃膏肉蟹好鮮味。珍珠蠔,刀背蚌有一陣海水鮮味。店員安排用龍蝦頭煲粥, 仲幫我哋起肉, 成晚海鮮嘅精髓就集中起嗰鍋粥裏面,超正!成餐飯食得好滿足,食物份量啱啱好,飽但係唔滯。消費約$1,000一人(有叫酒),個人覺得性價比高。
2023-11-25
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2023-11-25 23 views
今日去咗一間銅鑼灣嘅海鮮檔食蒸氣火鍋,呢間嘢已經係非常之出名咗好多連鎖店,我哋今次去咗食佢哋最經濟實惠嘅一個套餐,雖然係四百幾蚊,但係又有龍蝦或者琵琶蝦,仲有佢哋最熱門嘅奄仔蟹,啲蟹好大隻好肥同埋入邊好肥,啲膏又非常濃郁非常甜,所以呢兩個主菜已經食得非常之滿足,另外佢哋亦都會有其他海鮮,例如佢好出名嘅紐西蘭青口,帶子,同埋唔同嘅貝殼類,最後就係佢哋嘅湯底係粥底嚟嘅,成個用餐氣氛都好好,真係物有所值!