Restaurant: Crab Fairy (Universal Mansion)
Info:

1K
2024-09-27 10504 views
念念不忘這間蒸海鮮餐廳「蟹仙」,位於尖沙咀最緊要夠晒方便,價錢也相當合理,尊貴海鮮套餐 食足8款海鮮 折完$449全部每日新鮮到貨,海鮮質素好好,透過猛火蒸氣更加食到原汁原味,掌握最佳蒸煮時間,熱騰騰上,避免平時食海鮮,轉頭就凍晒風味大減,呢度有專人幫手,我淨係負責食就得啦當日就揀咗以下嘅海鮮海鮮:野生膏仔蟹/韓國釜山鰻魚/野生琵琶龍蝦/台灣九孔鮑魚/大西洋野生青口/韓國斧山珍珠蠔/黃金翡翠螺/蟹黃大元貝雖然比起平時價錢相宜,質素一樣咁高,encore 仲可以優惠價加購,最愛當然係鮮甜彈牙的琵琶龍蝦,多膏好飽滿,大元貝非常好厚肉加上自家製蟹黃醬,味道更加惹味,好味完全唔需要醬油!店家大推的「菲律賓膏仔蟹」,香港只有數間海鮮批發商可以取到貨,所以很難得可以吃得到,蟹膏呈綠色相當豐腴,鮮味濃,食到海鮮的原味!最後嘅粥,集合海鮮汁精華!加上芋頭、豬骨、粟米、菜脯及蔥等,配料咁多差啲食唔晒,最後再食甜品「椰汁雪燕」,真材實料又唔會太甜,大家都好滿意👍—————————————————蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

當日就揀咗以下嘅海鮮
韓國斧山珍珠蠔/黃金翡翠螺/蟹黃大元貝

—————————————————

蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)
  • 澳洲青年龍蝦
  • 台灣九孔鮑魚
  • 越南大虎蝦
6 day(s) ago 0 views
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)地理位置好方便!位於香港中心,遊客最多既尖沙咀諾士佛臺附近,非常方便易搵😊但如果係行上去既就要先行一段頗為斜既斜路,但為咗食好野,行得辛苦少少都唔怕!如果係自己開車上去,上面都有咪錶位👍一行到上去已經大大隻字見到蟹仙😊,地址係天文台圍2號環海大廈2期地舖一入到餐廳,已經聞到好香既海鮮鮮味😋餐廳寬敞,坐得舒服,而且店員招呼好好,會主動上前介紹餐廳,同埋會幫忙蒸海鮮食材👍今次就叫咗個最經濟實惠,同埋覺得性價比高既$400幾海鮮餐😋已經有好多海鮮食材野生膏仔蟹,膏滿肉鮮,口感細膩,蟹黃濃郁韓國釜山野生鰻魚,肉質好滑嫩😋鰻魚好正澳洲青年龍蝦,大大原隻龍蝦,啖啖龍蝦肉😍秘製原隻南非乾鮑,鮑香濃郁,口感彈牙👍👍大西洋野生青口,青口都係唔使任何醬油已經好好味,反而沾咗醬油會被蓋過本身既鮮味加拿大野生海虎蝦,虎蝦好大隻😍韓國釜山蠔,蠔肉肥美鮮甜,口感滑嫩

蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
已經有好多海鮮食材

野生膏仔蟹,膏滿肉鮮,口感細膩,蟹黃濃郁
韓國釜山野生鰻魚,肉質好滑嫩😋鰻魚好正
澳洲青年龍蝦,大大原隻龍蝦,啖啖龍蝦肉😍
秘製原隻南非乾鮑,鮑香濃郁,口感彈牙👍👍
加拿大野生海虎蝦,虎蝦好大隻😍
韓國釜山蠔,蠔肉肥美鮮甜,口感滑嫩
2025-03-04 0 views
📍蟹仙😍香港高質素海鮮私房蒸氣石碢👍~餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~尊貴海鮮套餐(每位$449)😍有10款海鮮再加蔬菜粥底火鍋甜品🤪又飽肚又好味😘~澳洲青年龍蝦😍好耐冇食過咁正嘅龍蝦🥰勁多膏肉質鮮嫩😍~加拿大野生野虎蝦🤪非常新鮮嘅虎蝦🥰仲未死得晒😘仲郁緊☺️~韓國釜山蠔🥰好耐冇食過咁爽口嘅蠔😘真係勁高質☺️完全冇腥味👍~蟹黃大元貝😘超級大隻元貝😘😘配上餐廳新鮮刮出嚟嘅蟹黃食🤪正到爆呀👍~秘製原隻南非乾鮑☺️鮑魚爽口彈牙😍😍勁新鮮🥳調味亦都做得非常之好👍~滲透咗海鮮精華嘅粥底火鍋🥰加上香蔥同菜譜食味道真係一流👍📍蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) (尖沙咀)尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
📍蟹仙😍香港高質素海鮮私房蒸氣石碢👍

鮑魚爽口彈牙😍😍勁新鮮🥳調味亦都做得非常之好👍

~滲透咗海鮮精華嘅粥底火鍋🥰
加上香蔥同菜譜食味道真係一流👍

📍蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢
(環海大廈) (尖沙咀)
2025-02-27 0 views
蟹仙海鮮私房·蒸氣石碢(尖沙咀)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖蟹仙餐廳一直以來都以其對食材的高要求而聞名。這裡的每一種蟹類都經過精挑細選,確保質量上乘。專業的蒸煮技術和精確的時間掌控,使得每道菜品都展現出獨特的風味,食材的搭配從清淡到濃烈,令人驚喜。這次我點了尊貴的海鮮套餐,內含多種頂級海鮮,包括野生膏蟹、加拿大海虎蝦、澳洲青年龍蝦、太西洋青口、秘製南非乾鮑、韓國釜山蠔、蟹皇大元貝、蟶子以及有機蔬菜。澳洲青年龍蝦肉質鮮嫩且富有彈性,口感清新。秘製的南非乾鮑肉質厚實,口感滑順,令人難以忘懷。野生膏蟹以其豐滿的蟹膏和鮮美的肉質獲得讚譽,肉質滑嫩且味道甘甜。加拿大的野生海虎蝦肉質紮實且多汁,口感極佳。蟹皇大元貝風味獨特,蟶子的口感同樣滑順,帶有自然的鮮甜。太西洋青口同樣鮮美,帶有海洋的獨特風味。韓國釜山蠔則滑嫩可口,散發著強烈的海鮮鮮甜。此外,我們還選擇了食慾瘦拼盤,裡面包括了濟州黑毛豬肉、黑安格斯牛肉和紐西蘭嫩羊片,每一種肉質都鮮嫩多汁,風味各異,令人陶醉。品嚐完這些美味的海鮮和肉類後,餐廳會將海鮮和肉汁熬製成粥。這碗香濃的海鮮粥,吸收了海鮮的鮮味,營養十分豐富,非常滋味!
蟹仙海鮮私房·蒸氣石碢(尖沙咀)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

蒸氣火鍋之《蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢》尖沙咀除左出名韓國野之外,近年來都多左好多唔同款式嘅美食,包括今日去嘅活海鮮蒸氣火鍋「蟹仙」私房菜😆。尊貴海鮮套餐:野生蟹仔膏+韓國釜山鰻魚+野生琵琶龍蝦+秘製原隻南非乾鮑+大西洋野生青口+加拿大野山海虎蝦+韓國釜山珍珠蠔+蟹皇大元貝+黃金翡翠螺+有機蔬菜籃總共九款海鮮,一款蔬菜、一個粥底。海鮮方面非常新鮮😋。野生蟹仔膏、蟹皇大元貝、野生琵琶龍蝦及大西洋野生青口,入口海水味都重。蟹膏鮮香、琵琶龍蝦肉質爽口啖啖肉,而大元貝上面配襯嘅海膽醬十分濃郁味,青口嫩滑爽甜,基本上海鮮唔需要點豉油都已經好好味😋 粥底方面,九款海鮮嘅味道溶入咗粥底,每啖粥都有海鮮味道,加上菜脯、蔥花、南瓜同埋排骨,令到粥嘅味道更加豐富飲品:選擇左陳皮柑桔檸檬茶,淡淡茶香,有少少酸酸咪咪,啱曬做我地食咗咁多卡路里及咁濃厚味道後嘅飲品🙊總結:香港粥底海鮮店舖雖多,但呢一間絕不錯👍🏻。海鮮新鮮之餘,店員服務態度亦都好好。食前都會介紹,以及同客人講點樣食會最好食👍🏻。另外,餐廳鼓勵客人用現金或轉數快付款,因為仲會送多客是日甜品😋。
蒸氣火鍋之《蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢》

尊貴海鮮套餐:

飲品:

總結:
2025-02-13
Type of Meal
Dinner
2025-02-26 0 views
蟹仙尖沙咀天文台圍2號環海大廈二期地舖經開尖沙咀,老友推介海鮮蒸氣石鍋 ,環境舒適,海鮮鮮味十足,果然冇介紹錯。😋加拿大野生海虎蝦 口感煙韌,蝦膏鮮甜。🤤黃金翡翠螺和台灣九孔鮑魚 煙韌彈牙,肉汁豐富,鮮味慢慢滲出。😁韓國釜山鰻魚 皮香肉滑,加wasabi和醬油效果更佳。😸韓國釜山珍珠蠔 蠔味濃郁,好味道!🤤大西洋野生青口和蟹黃大元貝 海水味濃,鮮甜爽口,加蟹黃提升層次,好味道!😻野生琵琶龍蝦 蝦膏蝦肉鮮甜爽口,用小匙羹吃比較輕鬆。😁野生膏仔蟹 肉質鮮甜,蟹膏香滑,蟹鉗肉爽口彈牙。😘有機蔬菜籃 新鮮多汁。😃椰汁燉雪燕 甜度適中,椰味香濃,雪燕夠滑,好sweet。💖蟹仙 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,回頭率高。😎🤘🏻
蟹仙

尖沙咀天文台圍2號環海大廈二期地舖

加拿大野生海虎蝦 口感煙韌,蝦膏鮮甜。🤤

韓國釜山鰻魚 皮香肉滑,加wasabi和醬油效果更佳。😸

韓國釜山珍珠蠔 蠔味濃郁,好味道!🤤

野生琵琶龍蝦 蝦膏蝦肉鮮甜爽口,用小匙羹吃比較輕鬆。😁

野生膏仔蟹 肉質鮮甜,蟹膏香滑,蟹鉗肉爽口彈牙。😘

有機蔬菜籃 新鮮多汁。😃

椰汁燉雪燕 甜度適中,椰味香濃,雪燕夠滑,好sweet。💖

蟹仙 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,回頭率高。😎🤘🏻

2025-02-18
餐廳環境寬敞明亮,位置方便,令每一位食客都能輕鬆找到。更令人感到窩心的是,店員會用熱蒸氣為餐具消毒,確保每一位客人都能安心享用美食,好窩心又放心。呢度出名淨係食蒸氣海鮮,而且海鮮係每日新鮮到港,當我見到有一個半價的尊貴海鮮套餐,毫不猶豫地點了呢個套餐,果然沒有失望,性價比之高令人驚喜。我今日食咗個 尊貴海鮮套餐,真係好抵食。所以要推薦俾大家。整體上我都好滿意,而且海鮮有海水味,所有海鮮都好新鮮,而且好鮮味,仲有專人幫我計時去蒸海鮮,實在係一個好貼心嘅服務,店員都好有禮貌,我好開心呀。尊貴海鮮套餐內有頭盤先來,秘製原隻南非乾鮑魚,再加個炆冬菇,實在太好味啦,鮑魚有啲似桔梗鮑魚嘅味道。烹調同醬汁都配合得非常之好。野生膏仔蟹 好鮮嘅蟹肉味,而且好容易就可以剝到殼。太平洋饅頭蟹 蟹膏豐滿,鮮味十足,讓人回味無窮。澳洲青年龍蝦龍蝦好新鮮,而且仲有膏添。大西洋野生青口野生青口特別唔同,又大又好味,肉質厚實,海水味濃,感受到大海的氣息。加拿大野生海虎蝦好新鮮嘅加拿大野生海虎蝦,鮮甜可口,完全不需要任何醬汁,肉質彈牙。韓國釜山蠔,口感滑嫩,又大又鮮,肥美。紐西蘭刀貝蚌,蟹皇大元貝同樣新鮮,有海水味味道

我今日食咗個 尊貴海鮮套餐,真係好抵食。所以要推薦俾大家。

尊貴海鮮套餐內有

野生膏仔蟹
好鮮嘅蟹肉味,而且好容易就可以剝到殼。

太平洋饅頭蟹
蟹膏豐滿,鮮味十足,讓人回味無窮。

澳洲青年龍蝦
龍蝦好新鮮,而且仲有膏添。

大西洋野生青口

加拿大野生海虎蝦

韓國釜山蠔,口感滑嫩,又大又鮮,肥美。

紐西蘭刀貝蚌,蟹皇大元貝
同樣新鮮,有海水味味道,而且好鮮甜,好好食嘅海鮮啊。

有機蔬業籃,新鮮嘅蔬菜,仲專人為我哋蒸煮所有食材,真係好開心好滿足。

完美的粥底
所有蒸海鮮的精華都融入了底層的粥底,攪拌均勻後再加熱,香氣四溢,實在是無法抗拒。所有嘅海鮮精華所在,再撒上少許蔥花和菜莆,讓這道海鮮粥更加美味,讓人心滿意足。

最後所有嘅蒸海鮮,精華滿咗喺底層嘅粥底,將個粥底再攪勻加熱,實在係大滿足,所有嘅海鮮精華所在,再加少少蔥花同菜莆,更帶出食物嘅美味,充滿咗海鮮嘅粥。

總結,蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢,不僅提供新鮮的海鮮,還有貼心的服務和舒適的用餐環境。這裡的海鮮真係值得一試,讓每位食客都能體驗到海的鮮味與大自然的配合,如果你是鍾意食海鮮,這裡絕對是你不能錯過的美食天堂!
2025-02-25 0 views
今日食既呢間係位於尖沙咀既蟹仙, 位置都算方便, 就係尖沙咀, 我同友人叫左呢個尊貴海鮮套餐, 每位449, 一共十款海鮮由於加左粥底, 開爐之前已經見到佢放左係爐底, 等陣所有海鮮既鮮味既來源就係蒸既海鮮台灣九孔鮑魚首先食既呢個係鮑魚, 就咁頭盤黎講超鮮味, 即刻對之後既食物更期待韓國釜山鰻魚估唔到鰻魚係鮮到就咁蒸已經好好味, 係有D骨係入面但都係好易可以整到出黎, 主要係個鮮味同平時食既醬汁鰻魚好大分別, 完全係另一個境界兩款龍蝦之中我揀左既係青年龍蝦, 肉味較鮮而且爽口彈牙!!韓國釜山珍珠蠔超超超大隻而且極鮮, 其實醬汁都唔洗點, 個原味已經極香極好味基本上全部都好鮮味!! 最後再食埋呢個粥底真係無敵好味, 仲要份量超多的!!

台灣九孔鮑魚

韓國釜山鰻魚

兩款龍蝦之中我揀左既係青年龍蝦, 肉味較鮮而且爽口彈牙!!

韓國釜山珍珠蠔

2025-02-12
Type of Meal
Dinner
2025-02-24 0 views
天氣又開始突然凍返,但係又唔想食打邊爐,因為怕熱氣,於是就諗到朋友一齊食蒸氣石碢,基本上就係食蒸海鮮,相對嚟講更加健康,但係亦都可以保持身體暖笠笠。之前食過其他餐廳,但係今次嚟到呢間之後發現其實呢間都真係又抵食又好味。今次我哋要咗尊貴海鮮套餐,有蟹、鰻魚、龍蝦、鮑魚、青口、蝦、蠔同埋貝類,再加埋蔬菜,真係好豐富。呢度嘅店員都真係好犀利,一個人招呼到我哋五張枱,完全都唔覺得佢做到踢晒腳,反而有一種好放鬆嘅感覺,每樣嘢逐樣逐樣咁幫我哋整,我哋就只係負責食嘢同埋傾偈。呢度嘅奄仔蟹喺老闆由菲律賓揀過嚟嘅,特別有海水味,蟹肉口感好正!估唔到最後更加有椰汁燉雪耳甜品。

估唔到最後更加有椰汁燉雪耳甜品
2025-02-24 0 views
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)地址:天文台圍2號環海大廈2期地舖要食海鮮,一定非依間莫屬😋海鮮食材非常新鮮,海鮮勁鮮甜😍😋而且店員會幫忙蒸埋👍務求食材既味道係蒸得剛剛好,唔會蒸到過咗龍,導致鮮味流失!~真心超讚,套餐都係明碼實價,唔會海鮮價!而蒸既過程,海鮮既鮮汁會流晒落個湯底到,最後係會煮埋一碗粥,粥就吸收晒海鮮既濃郁鮮味,每啖都超正!👍👍又好味,又新鮮,又飽肚😊食咗每人$400幾既海鮮餐,有好新鮮既蟹,龍蝦,鮑魚,虎蝦,蠔😍勁多海鮮!野生膏仔蟹,膏滿肉鮮,口感細膩,蟹黃濃郁,入口即化韓國釜山野生鰻魚,肉質鮮嫩,油脂豐潤,內裡滑嫩澳洲青年龍蝦,肉質緊實彈牙,鮮甜無比,簡單烹調已經可以突顯到其天然美味秘製原隻南非乾鮑,鮑香濃郁,口感軟糯彈牙,滋味醇厚,層次豐富大西洋野生青口,肉質飽滿鮮嫩,海味十足加拿大野生海虎蝦,虎蝦大大隻,唔使沾醬油已經夠晒味韓國釜山蠔,鮮味十足,超正好鮮甜
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
地址:天文台圍2號環海大廈2期地舖

野生膏仔蟹,膏滿肉鮮,口感細膩,蟹黃濃郁,入口即化
韓國釜山野生鰻魚,肉質鮮嫩,油脂豐潤,內裡滑嫩
大西洋野生青口,肉質飽滿鮮嫩,海味十足
加拿大野生海虎蝦,虎蝦大大隻,唔使沾醬油已經夠晒味
韓國釜山蠔,鮮味十足,超正好鮮甜

2025-02-24 0 views
今日有朋友約咗我喺尖沙咀食晚餐,早幾日都已經開始諗吓食乜好,於是上網一睇見到尖沙咀有一間都幾抵食嘅海鮮蒸鍋,就係我最鍾意食嘅嗰種清蒸海鮮,再食海鮮粥,而且呢度仲有第二位半價嘅優惠,於是就即刻上網訂位,食完之後都真係好滿意。今次要咗尊貴海鮮套餐,$449一位都好抵食!都要特別講吓呢度啲嘢真係好好人,會好細心咁樣逐樣逐樣幫你準備。呢度有好多款海鮮,最鍾意就係有韓國釜山嘅野生鰻魚同蠔。加埋就係有琵琶龍蝦,另外啲都刀貝同青口都好新鮮。奄仔蟹其實就係處女蟹,所以特別新鮮特別嫩口,同外面食到嘅真係有分別,有海水味,正啊!最後竟然有燉雪耳做甜品!!!

最後竟然有燉雪耳做甜品!!!
2025-02-23 0 views
“ 蟹仙海鮮”食蒸海鮮鍋最正👍欣賞店員有禮貌,專業解釋每款海鮮,大部分來源都是“野生”不是“養殖”食時連醬汁都不用,才食到海鮮原有鮮味,最正是唔使自己做,又有店員安排蒸海鮮,真的無介紹錯👍“尊貴海鮮套餐”原價$898 特價 $449秘制原隻乾鮑(還有冬菇)澳洲“野生”琵琶龍蝦(鮮甜爽口)菲律賓“野生”膏仔蟹(鮮甜到呢)韓國釜山“野生”鰻魚(魚肉彈口)大西洋“野生”青口(鮮甜到不得了)加拿大“野生”海虎蝦(爽口鮮甜)韓國斧山珍珠蠔蟹皇大元貝黃金翡翠螺還有機蔬菜籃所有海鮮蒸熟原來下面還有粥底,索曬海鮮啲精華,真係無得輸👍👍以為已完啦甜品凍椰汁燉雪燕簡直完美配搭😍
“ 蟹仙海鮮”
“野生”
不是
“養殖”
食時連醬汁都不用,
才食到海鮮原有鮮味,
最正是唔使自己做,
又有店員安排蒸海鮮,
真的無介紹錯👍

“尊貴海鮮套餐”
原價$898 特價 $449

秘制原隻乾鮑(還有冬菇)
澳洲“野生”琵琶龍蝦(鮮甜爽口)
菲律賓“野生”膏仔蟹(鮮甜到呢)
韓國釜山“野生”鰻魚(魚肉彈口)
大西洋“野生”青口(鮮甜到不得了)
加拿大“野生”海虎蝦(爽口鮮甜)
韓國斧山珍珠蠔

甜品
凍椰汁燉雪燕
簡直完美配搭😍

2025-02-22 0 views
同朋友去左尖沙咀食呢間蒸海鮮,叫左尊貴海鮮套餐 $449/位,已經包左好多款海鮮,職員仲會幫手蒸全部野食🤩野生膏仔蟹: 職員特別介呢個係佢地招牌菜,因為街市好難買到野生膏仔蟹,蟹好多膏,而且蟹肉好甜,啖啖肉🤤韓國釜山野生鰻魚:呢個鰻魚勁厚身,食落好爽脆🤩澳洲青年龍蝦:呢個龍蝦好實肉好鮮甜,仲有膏可以食😍秘製原隻南非乾鮑:呢個係炆左既鮑魚,炆得好腍好好食,配埋冬菇好正🤤大西洋野生青口:呢個食到有海水味,職員特別提醒呢個青口唔洗點豉油,因為本身都有咸味,唔錯,我食過最好食既青口😆加拿大野生海虎蝦: 呢個蝦都係勁新鮮,肉質彈牙爽口👅韓國釜山蠔: 呢個蠔好大隻,而且蠔味好濃🤤蟶子: 呢個都係好甜好好食😋蟹皇大元貝:有蟹黃係元貝面,超正🤩有機蔬菜籃:蒸菜都好甜好好食👅最後仲有粥,充滿海鮮既精華既粥,超甜😝同埋甜品椰汁雪燕,好滋潤😍

韓國釜山野生鰻魚:呢個鰻魚勁厚身,食落好爽脆🤩

澳洲青年龍蝦:呢個龍蝦好實肉好鮮甜,仲有膏可以食😍

加拿大野生海虎蝦: 呢個蝦都係勁新鮮,肉質彈牙爽口👅

韓國釜山蠔: 呢個蠔好大隻,而且蠔味好濃🤤

蟶子: 呢個都係好甜好好食😋

蟹皇大元貝:有蟹黃係元貝面,超正🤩

有機蔬菜籃:蒸菜都好甜好好食👅

蒸海鮮主要吃原汁原味,所以食材非常重要‼️這家店進門後就會看到水缸養著不少海鮮,能看出來非常新鮮~ 我們點了尊貴海鮮套餐,$449/位可以吃到大概9款海鮮,可按需追加。.🎈野生膏仔蟹店名叫蟹仙,可以看出來餐廳對蟹類很有信心!店員介紹他們家的蟹都是野生蟹,肉味很鮮甜。.🎈韓國釜山野生鰻魚店員推薦配搭芥末一起吃,果然別有一番風味.🎈澳洲青年龍蝦龍蝦頭也有不少膏,肉質很彈牙,不加任何調味已經很好吃.🎈秘製原隻南非乾鮑鮑魚配搭冬菇,用的是乾鮑所以口感很好.🎈大西洋野生青口青口也是店員的特別推薦,新鮮野生青口肉質很肥美,能吃到海水的咸鮮味!.🎈加拿大野生海虎蝦蝦肉彈牙,鮮味不錯.🎈韓國釜山蠔size有巴掌大小,份量誠意滿滿。蒸過之後還是很水潤.🎈蟶子同樣size很大,肉質鮮美.🎈蟹皇大元貝元貝上面有蟹黃醬,不用加任何調味都很好吃.🎈有機蔬菜籃.

🎈野生膏仔蟹

🎈韓國釜山野生鰻魚

店員推薦配搭芥末一起吃,果然別有一番風味
🎈澳洲青年龍蝦

龍蝦頭也有不少膏,肉質很彈牙,不加任何調味已經很好吃
🎈秘製原隻南非乾鮑

鮑魚配搭冬菇,用的是乾鮑所以口感很好

🎈大西洋野生青口
🎈加拿大野生海虎蝦
蝦肉彈牙,鮮味不錯
🎈韓國釜山蠔
size有巴掌大小,份量誠意滿滿。蒸過之後還是很水潤
🎈蟶子
同樣size很大,肉質鮮美
🎈蟹皇大元貝
元貝上面有蟹黃醬,不用加任何調味都很好吃
🎈有機蔬菜籃
如果你鐘意食海鮮,呢間蟹仙主打蒸氣海鮮,有專人幫你處理所有食材,完全唔洗煩,嚟到負責食就得 🙌🏻 餐廳喺尖沙咀諾士佛臺尾嗰條斜路,行到盡頭就會見到。呢度地方夠闊落,有個小型養殖池,啲海鮮游嚟游去,睇落幾新鮮 🦐 我同朋友叫咗個 $449 海鮮套餐,包括 9 款海鮮 + 有機蔬菜,分量啱啱好,食得飽之餘又唔會太 Heavy 👇🏻 🦀 菲律賓野生奄仔蟹 (必食!) 蟹膏多到爆,未蒸已經見到啲膏流曬出嚟!蒸完之後,蟹肉一梳梳,鮮甜又彈牙,完勝人工養殖嘅奄仔蟹 🤤 🦐 野生琵琶蝦 呢隻蝦本身喺養殖池度游嚟游去,新鮮度高!琵琶蝦未必人人食過,佢嘅蝦肉似細細隻嘅龍蝦,爽口彈牙,仲帶少少蝦膏~ 🧡 蟹黃大元貝 元貝肉質鮮嫩,蒸完啖啖肉汁!加埋炒過嘅蟹黃醬,味道豐富又唔會搶走元貝嘅原汁原味 #好食!🦪 紐西蘭刀貝蚌 刀貝蚌肉質厚實爽口,咬落仲帶有少少韌性,本身啲貝香味已經幾濃,唔需要任何調味都夠味~ 🐚 秘製原隻南非乾鮑 鮑魚入口軟嫩彈牙,滿滿鮑汁香味 👍🏻 🐟 其他海鮮精選 套餐仲包括加拿大野生海虎蝦、韓國釜山珍珠蠔同鰻魚,仲有大西洋野生青口,每款都品質穩定 ✨ 🥬 有機蔬菜 食完咁多海鮮,再嚟一盤
海鮮套餐
菲律賓野生奄仔蟹
🦀 菲律賓野生奄仔蟹 (必食!)
🦐 野生琵琶蝦

🧡 蟹黃大元貝
紐西蘭刀貝蚌
🦪 紐西蘭刀貝蚌
秘製原隻南非乾鮑
🐚 秘製原隻南非乾鮑
鮑魚入口軟嫩彈牙,滿滿鮑汁香味 👍🏻
加拿大野生海虎蝦
大西洋野生青口
🐟 其他海鮮精選
有機蔬菜
🥬 有機蔬菜
食完咁多海鮮,再嚟一盤有機蔬菜清清味蕾,清甜又健康 🌱
海鮮蒸煮粥底
🍲 海鮮蒸煮粥底
呢個粥底用豬骨熬煮,再加入蔥同菜脯,吸收咗啲海鮮精華,暖胃又飽肚!
比利時小麥白啤
🍻 比利時小麥白啤
食咁豐富嘅海鮮,飲返兩杯佢哋嘅比利時小麥白啤,清新唔會太搶味,值得一試!
$460 (Dinner)
秘製原隻南非乾鮑
比利時小麥白啤