2023-06-22
平時無辣不歡,好鐘意食辣野 🌶️今日收工係中環附近搵左間食川菜既餐廳 😍佢地有幾種唔同既套餐組合分別 1️⃣(A)瘋狂小面 2️⃣(B)瘋狂飲品 3️⃣(C)瘋狂小食4️⃣(D)瘋狂甜品💰$109一set1️⃣(A)瘋狂小面 🌟瘋狂豌雜面雜醬味好濃、裡面有肉碎末而且豌豆帶有點鮮甜味撈混所有野一齊食覺得愈食愈起勁 👍🏻鹹味同辣味互相中和,味道多種刺激感 😍🌟瘋狂肥腸面 肥腸好夠冧 又索哂麻辣湯既味道好入味 👍🏻湯底又濃味配菜有花生🥜粒 唔係平時一般果種花生呢到既辣度令人對川菜改觀唔會真係辣到食唔到 🫡2️⃣(B)瘋狂飲品 🌟熱羅漢果冬瓜茶店員都好體貼咁比左冰杯唔洗係個咁熱天氣都飲熱野 👍🏻🥹飲落唔會覺得甜 感覺都無用糖煮開的 🤪又解渴又怕飲太多甜野 🤣🌟烏梅汁酸酸甜甜解渴又開胃3️⃣(C)瘋狂小食🌟棒棒雞 💰+$33開頭以為係口水雞黎 🤔不過都一樣係麻辣汁底 🌶️不過就唔係一件件雞變左係雞肶肉位置🍗肉質都好鮮嫩可口 😍🌟紅油耳片 💰+$33豬耳爽口撈埋麻辣汁好開胃 🤤4️⃣(D)瘋狂甜品🌟成都老冰粉 食完所有辣既野食要食返個甜品 🍮傳統黎講大家都話冰粉係有助解辣 👍🏻份量好夠食而且食落唔會覺得成口糖清新清涼口感 🥹同埋真係
今日收工係中環附近搵左間食川菜既餐廳 😍
4️⃣(D)瘋狂甜品
💰$109一set
1️⃣(A)瘋狂小面
🌟瘋狂豌雜面
雜醬味好濃、裡面有肉碎末
而且豌豆帶有點鮮甜味
撈混所有野一齊食覺得愈食愈起勁 👍🏻
鹹味同辣味互相中和,味道多種刺激感 😍
🌟瘋狂肥腸面
傳統黎講大家都話冰粉係有助解辣 👍🏻
份量好夠食而且食落唔會覺得成口糖
清新清涼口感 🥹同埋真係覺得有降溫作用
啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒
瘋狂小面 (中環)
📍地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
☎️ 電話: 23113905
#香港美食 #中環美食 #啤啤遊食團 #美食推介 #中環美食推介 #香港美食推介 #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #beef #川菜 #四川 #粉麵類 #川菜美食 #中菜 #中餐 #美食 #food #平民遊
#中環平民菜
#bearbeareat