Restaurant: Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
Info:

平時無辣不歡,好鐘意食辣野 🌶️今日收工係中環附近搵左間食川菜既餐廳 😍佢地有幾種唔同既套餐組合分別 1️⃣(A)瘋狂小面 2️⃣(B)瘋狂飲品 3️⃣(C)瘋狂小食4️⃣(D)瘋狂甜品💰$109一set1️⃣(A)瘋狂小面 🌟瘋狂豌雜面雜醬味好濃、裡面有肉碎末而且豌豆帶有點鮮甜味撈混所有野一齊食覺得愈食愈起勁 👍🏻鹹味同辣味互相中和,味道多種刺激感 😍🌟瘋狂肥腸面 肥腸好夠冧 又索哂麻辣湯既味道好入味 👍🏻湯底又濃味配菜有花生🥜粒 唔係平時一般果種花生呢到既辣度令人對川菜改觀唔會真係辣到食唔到 🫡2️⃣(B)瘋狂飲品 🌟熱羅漢果冬瓜茶店員都好體貼咁比左冰杯唔洗係個咁熱天氣都飲熱野 👍🏻🥹飲落唔會覺得甜 感覺都無用糖煮開的 🤪又解渴又怕飲太多甜野 🤣🌟烏梅汁酸酸甜甜解渴又開胃3️⃣(C)瘋狂小食🌟棒棒雞 💰+$33開頭以為係口水雞黎 🤔不過都一樣係麻辣汁底 🌶️不過就唔係一件件雞變左係雞肶肉位置🍗肉質都好鮮嫩可口 😍🌟紅油耳片 💰+$33豬耳爽口撈埋麻辣汁好開胃 🤤4️⃣(D)瘋狂甜品🌟成都老冰粉 食完所有辣既野食要食返個甜品 🍮傳統黎講大家都話冰粉係有助解辣 👍🏻份量好夠食而且食落唔會覺得成口糖清新清涼口感 🥹同埋真係
平時無辣不歡,好鐘意食辣野 🌶️
今日收工係中環附近搵左間食川菜既餐廳 😍

4️⃣(D)瘋狂甜品
💰$109一set

1️⃣(A)瘋狂小面
🌟瘋狂豌雜面
雜醬味好濃、裡面有肉碎末
而且豌豆帶有點鮮甜味
撈混所有野一齊食覺得愈食愈起勁 👍🏻
鹹味同辣味互相中和,味道多種刺激感 😍

🌟瘋狂肥腸面

傳統黎講大家都話冰粉係有助解辣 👍🏻
份量好夠食而且食落唔會覺得成口糖
清新清涼口感 🥹同埋真係覺得有降溫作用

啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒

瘋狂小面 (中環)

📍地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
☎️ 電話: 23113905

#香港美食 #中環美食 #啤啤遊食團 #美食推介 #中環美食推介 #香港美食推介 #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #beef #川菜 #四川 #粉麵類 #川菜美食 #中菜 #中餐 #美食 #food #平民遊
#中環平民菜
#bearbeareat
#bearbeareat中環
2K
2023-06-22 67 views
#快靚正車仔式川麵店朋友係中環上班族 約佢食lunch但又唔想破費預咗去茶記 最後跟佢上樓食川麵 預設ABCD餐牌價錢 上菜快-⭐蕃茄牛肉麵套餐 $109 ⭐🥒蒜泥青瓜🥤羅漢果冬瓜茶🥣成都老冰粉最豐富嘅係D餐 一個價錢 有小食/麵食/茶飲/甜品 仲要係9秒9就上齊晒啲嘢食 超高效率💨 更難得嘅 係食物質素相當唔錯👍 自家製鮮茄醬湯🍅味道濃郁 鮮酸開胃 薄切牛𦟌如果改為鮮牛肉 咁就更正🤗 最後嚟一碗冰粉做甜品 清一清味蕾 -⭐肥腸麵套餐 $106 ⭐招牌紅湯嘅麻勁辣度夠 新鮮水麵柔軟吸汁所以要趁快食 好鬼滋味😋 滷水豬大腸洗得乾淨 脂肪唔算多 想食得豐富啲 不妨追加雞蛋酸菜豌豆之類 口感更佳-📍瘋狂小面中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
#快靚正車仔式川麵店
⭐蕃茄牛肉麵套餐 $109 ⭐
🥒蒜泥青瓜
🥤羅漢果冬瓜茶
🥣成都老冰粉

⭐肥腸麵套餐 $106 ⭐

2023-06-20 61 views
📍瘋狂小面中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓下次會嗌辣啲!A(瘋狂小面)+B(瘋狂飲品)+D(瘋狂甜品) 套餐 $981️⃣A:酸辣粉(BB辣、少麻、走蔥) 🌕🌕🌕🌕🌗幾大碗!炸醬超多😋,豬肉碎肥瘦參半。薯粉煙韌有咬口,但不至於好難咀嚼🥲。我以為正宗川菜會好辣,所以叫咗BB辣、少麻,但輕鬆食完,我覺得同三哥5/10小辣差唔多🤣。下次應該會試小辣/中辣。2️⃣B:Coke Zero +$10雪得好凍 好正!3️⃣D:成都老冰粉(凍) 🌕🌕🌕🌕🌕冇切到好細舊,大大舊咁好滿足,口感冰凉爽滑!有淡淡紅糖味,唔會太甜。上面有唔同配料增加味道層次:青提子乾、花生碎、甜酒釀👍🏻👍🏻👍🏻。4️⃣A:酸菜豬肚面(不麻)🌕🌕🌕🌗🌑同事都係嗌咗個A+B+D套餐,佢A嗌咗酸菜豬肚面。呢個只有白湯,雖然話係酸菜湯,但飲落只有淡淡酸菜味,飲落好順。豬肚好多,可以食到最後,冇腥味。個麵有啲似日本拉麵同蘭州拉麵嘅混合體,唔油但好有彈性,唔錯🤤!收工時間同個同事去食dinner吹下水,呢間係樓上舖,但人流唔少!同埋食完唔會趕人,可以坐耐啲傾下計~

下次會嗌辣啲!

1️⃣A:酸辣粉(BB辣、少麻、走蔥) 🌕🌕🌕🌕🌗

2️⃣B:Coke Zero +$10
雪得好凍 好正!

3️⃣D:成都老冰粉(凍) 🌕🌕🌕🌕🌕

4️⃣A:酸菜豬肚面(不麻)🌕🌕🌕🌗🌑

2023-06-17 84 views
我今日去咗中環嘅瘋狂小面,食咗幾款成都麵食,味道真係唔錯,令人回味無窮。🐤泡椒鳳爪味道非常正宗。泡椒鳳爪嘅鳳爪彈牙有嚼勁,加上微辣嘅泡椒醬汁,味道非常開胃。🐂擔擔面加牛肚一款非常正宗嘅面食,麵條夠彈牙,牛肚嘅香味同擔擔醬嘅味道相得益彰,真係好好味。佢嘅擔擔面特別之處係佢用干拌面形式,而唔係湯麵,真係少有喺香港可以食到嘅。🐃紅湯大排麵加牛肉紅湯嘅麵底非常濃郁,加上大塊嘅牛肉,味道非常豐富。而且餐廳嘅牛肉都非常嫩,真係好好食。大牌方面亦都蚊得非常夠入味,而且帶有一啲軟骨嘅位置,非常過癮!瘋狂小面係一間非常值得一試嘅成都川菜餐廳。佢嘅擔擔面真係非常正宗,配合其他菜式,味道更加豐富。如果你鍾意辣味同川菜嘅話,一定要嚟試下呢間餐廳。👅味道💛💛💛💛💛👨‍💼服務💛💛💛💛💛🍽環境💛💛💛💛💛💦衛生💛💛💛💛💛💯抵食💛💛💛💛💛

🐤泡椒鳳爪

2023-06-17
Type of Meal
Lunch
2023-06-16 64 views
我非常喜歡這家餐廳的米線!米線很Q彈,口感非常好,湯頭也很鮮美,搭配上濃郁的辣椒醬,味道更加美味。另外,店員非常親切,服務態度也非常好。裝潢簡單卻乾淨整潔,就算是快速用餐,也非常舒適。不論是一個人用餐或是和朋友一起來,都是一個很不錯的選擇。強烈推薦給喜愛美食的朋友們!
位於中環一間滿足嗜辣之人嘅餐廳附近冇乜類似食呢類型嘢食嘅選擇佢喺商廈嘅一樓同地鐵站距離幾近舖頭貼心地有安排啲自閉位俾人自己食不過天時暑熱喺呢頭返工嗌外賣都方便嘅小面係指以唔同調味合成嘅麻辣素面分湯麵和乾撈兩種之後再細分唔同配搭呢間有套餐可以主食加小食飲品甜品價錢係中環嚟講唔算貴可以去過吓口癮瘋狂擔擔麵同瘋狂豌雜麵嘅分別係豌豆兩種都係有唔同口感嘅乾拌麵麻辣度揀正常已經好夠味非常啱夏天食鍾意食湯麵嘅可以揀紅或白或蕃茄湯有麵有酸辣粉亦可以另外加餸我自己口味比較鍾意呢兩款👍🏻小食類試咗鐘水餃係比較甜嘅紅油抄手棒棒雞係類似口水雞夫妻肺片係麻辣味嘅豬雜片我自己偏向鍾意加小食多過喺麵度加餸其實唔嗌升級嘅飲品同小食係幾抵食而且碗麵本身嚟嘅時候以為好細碗點知原來食完都幾飽㗎千奇唔好低估咗一碗麵加個小食嘅份量
位於中環一間滿足嗜辣之人嘅餐廳

其實唔嗌升級嘅飲品同小食係幾抵食
而且碗麵本身嚟嘅時候以為好細碗
點知原來食完都幾飽㗎
千奇唔好低估咗一碗麵加個小食嘅份量
$120 (Dinner)
2023-06-16 76 views
下班能吃辣是一種幸福☺️。這家餐廳以辣味料理為主打,提供了多種惹味辣味餐點。餐廳環境整潔乾淨,紅色椅有川菜辣店的味道👅 我點了酸辣粉、酸菜豬肚面和一些小菜~ 酸辣粉裡面有酸菜、豆芽、肉絲和豆皮,最重要的是那些Q彈的薯粉。湯汁的味道非常濃郁,酸酸辣辣的口感非常開胃🤤泡淑鳳爪十分入味,辛辣開胃🌶️ 吃一小口已辣得好刺激!酸菜豬肚面,這是一碗熱氣騰騰的豬肚湯,湯裡面有酸菜,不會辣,湯的味道非常鮮美,豬肚口感嫩滑,面條十分有彈性~蒜泥青瓜,清爽口感而且充滿蒜香👍🏻👍🏻👍🏻

泡淑鳳爪十分入味,辛辣開胃🌶️ 吃一小口已辣得好刺激!

蒜泥青瓜,清爽口感而且充滿蒜香👍🏻👍🏻👍🏻

2023-06-14 145 views
在中環想醫肚,見到這間辣野,可以頂頂辣癮。在大廈一樓,一入門有點像入到古裝劇客棧的感覺。餐牌簡潔易明,源自巴蜀,主打重慶小面,以蔥蒜醬醋辣椒調味的麻辣素面,其中以牛肉面與雜醬豌豆面最為常見。我點了瘋狂豌雜面套餐 $120豌雜面第一次試,是較地道的重慶美食。以豌豆與雜醬為主料,配上大量蔥姜蒜撈起~豌豆大大粒很軟糯,食落口感潤滑。麵條好有勁道,食落好爽!!!溫馨溫示會比較辣同麻,不能吃辣的記得叫bb辣或走辣。雜醬的香甜令人回味無窮。蒜泥青瓜凍冰冰好解辣!!蒜味十足,好爽脆~推薦!!成都老冰粉必叫!!!冰粉有點像啫喱,滑溜溜的,晶凝通透!!有花生、提子、酒糟、黑白芝麻,口感層次豐富配上少少糖水,真的好清涼舒服!!烏梅汁即是酸梅湯,酸酸甜甜好開胃!☁️ 雜醬豌豆面☁️ 蒜泥青瓜☁️烏梅汁(常溫)☁️成都老冰粉(凍)

我點了瘋狂豌雜面套餐 $120

☁️ 雜醬豌豆面
☁️ 蒜泥青瓜
☁️烏梅汁(常溫)
☁️成都老冰粉(凍)
  • 瘋狂豌雜麵
2023-06-13 61 views
同喺中環返工嘅朋友食lunch,搵左間以中環地段黎講價位中等嘅川菜餐廳試試😗12.30黎到,等左大概10分鐘就入座了~🍜紅湯瘋狂肥腸麵 $87 🌕🌕🌕🌗🌑兩個麵都揀左套餐組合A+B,包一主食同飲品。湯底幾夠味,個麵都好掛湯,而且麵條質感頗彈牙👍🏼肥腸份量頗足,可惜唔夠「肥」,而且食落有啲乾。🍜紅湯瘋狂牛肉麵$87 🌕🌕🌕🌗🌑湯底都好濃郁,麵條加芫茜同湯一齊食簡直係冇得輸嘅組合😆牛肉瘦嘅部分較多,不過都唔會太鞋。整體而言,啲餸可以做得更好,但麵條同湯底都唔錯,而且呢個價錢包埋飲品,都係可接受嘅價錢範圍,中環嘅上班族不妨試試😝

🍜紅湯瘋狂肥腸麵 $87 🌕🌕🌕🌗🌑

🍜紅湯瘋狂牛肉麵$87 🌕🌕🌕🌗🌑

中環平價川菜🌶️睇你食得幾辣😏《酸菜豬肚面 $98》呢個麵係唔辣既,相對比較清淡,啱晒冇咁重口味既人士,豬肚煮得好淋幾好食,酸菜唔會太酸,幾啱大眾口味🙈《瘋狂碗雜面 $98》呢個瘋狂碗雜面揀左BB辣,個辣味係偏向麻辣個種,會令人忍唔住食唔停口😂個麵加左好多碗豆同肉碎,撈埋一齊食好好食,輕鬆清晒😂《高湯蒸蛋 +$20》蒸蛋唔錯,清清地蒸得幾滑,仲加左啲肉碎同蔥花係面,味道食落唔會太單調👍🏻《成都老冰粉(凍)》呢個冰粉食落似平時飲台式飲品個啲愛玉咁,啫喱質感,但味道一啲都唔甜,又夠冰涼,配埋少少花生粒幾好食!《金桔檸檬》食完呢啲重口味既野飲杯金桔檸檬🍋好清爽,好解膩!瘋狂小面中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓[⭐️5分為滿分]味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
中環平價川菜🌶️睇你食得幾辣😏

《酸菜豬肚面 $98》
酸菜豬肚面

《瘋狂碗雜面 $98》
瘋狂碗雜面

《高湯蒸蛋 +$20》
高湯蒸蛋

《成都老冰粉(凍)》
成都老冰粉(凍)

《金桔檸檬》
食完呢啲重口味既野飲杯金桔檸檬🍋好清爽,好解膩!
金桔檸檬

服務⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-06-10
$100 (Lunch)
酸菜豬肚面
瘋狂碗雜面
高湯蒸蛋
成都老冰粉(凍)
金桔檸檬
  • 成都老冰粉
  • 瘋狂豌雜麵
  • 蒸蛋
2023-06-12 51 views
今日諗住去瘋狂小面食辣麵,點知點餐嗰陣淨係揀咗辣度,揀咗白湯,冇揀到紅湯所以冇辣,平日嘅下晝好多人等咗好耐落咗單,亦都要再等好耐先有碗麵,點知到左都唔係辣麵,有啲失望,但係冇辦法啦點錯咗,關食,點知佢唔辣嘅湯底都幾好食過唔錯!
肥腸麵
2023-06-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
  • 成都老冰粉
2023-06-12 45 views
🍽️:瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)今日放工係中環附近,同朋友想食下辣野,搵到呢間瘋狂小面。入口係商業大廈嘅一樓,去到大廈門口有指示牌指示,唔使驚搵唔到。餐廳麵食有3款套餐可以揀,我叫左麵+小食+飲品+甜品。我點左肥腸酸辣粉+紅肉柚子+棒棒雞+成都老冰粉。朋友就點左個瘋狂牛肉麵。酸辣粉個碗面鋪滿左肉碎,湯底揀左BB辣+小麻; 辣度對我黎講岩岩好,唔會食到好辛苦;而且個粉軟硬度都拿捏得好好,好易咬但又唔會過淋👍🏻肥腸洗得好乾淨無異味,大大舊軟淋淋👍🏻棒棒雞即係手撕雞,辣辣地幾惹味🌶️最後係成都老冰粉做甜品,食完辣嘢食碗冰冰凍凍嘅冰粉就最好不過,都幾多份量,食完飽哂😃
🍽️:瘋狂小面 (佳德商業大廈) (中環)

餐廳麵食有3款套餐可以揀,我叫左麵+小食+飲品+甜品
棒棒雞即係手撕雞,辣辣地幾惹味🌶️
2023-06-11 39 views
天氣熱辣辣,行行吓街突然好想食啲開胃嘢,記得之前同事介紹過呢間川菜餐廳,於是去試一試,餐廳位置好方便,喺中環長扶手電梯附近嘅商廈1樓。.佢有3個套餐組合揀,啱晒唔同食量嘅人士選擇😛都係$87/$98/$109,呢個價錢喺中環區可以食飽而又好味,真心抵食😆👍🏻.▪️瘋狂牛肉面我揀咗紅湯,BB麻 &BB辣,有點驚喜,湯底好濃郁,飲落又濃香又唔油,而牛肉一啲都唔硬😳仲要超入味‼️仲好貼心咁有兩條菜,麵條咬落勁有口感,推介👏🏻.▪️蒜泥青瓜 蒜香好重,配埋青瓜真係夏天開胃之選.▪️成都老冰粉有山楂、花生、芝麻、提子乾,冰涼得嚟又唔太甜,好啱女士食😛.▪️烏梅汁酸酸甜甜咁,真係好解渴,好適合咁熱嘅天氣飲
▪️瘋狂牛肉面
▪️蒜泥青瓜
蒜香好重,配埋青瓜真係夏天開胃之選
▪️成都老冰粉
有山楂、花生、芝麻、提子乾,冰涼得嚟又唔太甜,好啱女士食😛
▪️烏梅汁
酸酸甜甜咁,真係好解渴,好適合咁熱嘅天氣飲

近排揾到間正宗川茶餐廳😍菜式辣到好過癮🤪🤪我地揀左2份套餐 都係$109 入面有主食、小食、飲品、甜品▪️瘋狂擔擔面肉碎醬同辣椒油都好多!!配上蔥、芫荽、青瓜絲 撈勻一齊勁惹味面質十分彈牙 煮得剛剛好▪瘋狂牛肉面一上到黎見到個湯底好紅就知一定好香辣🤣牛肉有好多塊 而每塊都好大舊湯底味道麻辣得黎又好香同樣面質好有咬口 唔會煮到淋晒✨▪泡椒鳳爪總共有3隻 每隻都好入味 而且凍凍地嘅涼菜十分適合夏天食🧊呢個味道係麻多過辣 十分惹味▪棒棒雞(+$33)呢個係麻辣手撕雞 份量好多~每一塊都充滿住麻辣醬汁😋▪成都老冰粉大碗冰粉上面有提子乾 芝麻 花生味道甜甜地 解辣一流!▪️烏梅汁(常温)甜甜酸酸 解渴又開胃常溫都涼涼地~.✍🏻整體:呢間喺中環嘅留上川菜鋪地點好就腳如果中意食辣嘅記得要食呢間 辣得好過癮🤣.📍瘋狂小面中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
近排揾到間正宗川茶餐廳😍
菜式辣到好過癮🤪🤪

▪️瘋狂擔擔面
肉碎醬同辣椒油都好多!!
配上蔥、芫荽、青瓜絲 撈勻一齊勁惹味
面質十分彈牙 煮得剛剛好

▪泡椒鳳爪
總共有3隻 每隻都好入味 而且凍凍地嘅涼菜
十分適合夏天食🧊

呢個味道係麻多過辣 十分惹味

▪棒棒雞(+$33)
呢個係麻辣手撕雞 份量好多~
每一塊都充滿住麻辣醬汁😋

▪成都老冰粉
大碗冰粉上面有提子乾 芝麻 花生
味道甜甜地 解辣一流!

▪️烏梅汁(常温)
甜甜酸酸 解渴又開胃
常溫都涼涼地~

✍🏻整體:
呢間喺中環嘅留上川菜鋪地點好就腳
如果中意食辣嘅記得要食呢間 辣得好過癮🤣
2023-06-05 71 views
呢日又嚟到中環,係中環街市兜咗一圈,只見到人山人海,想搵個地方食嘢都比較困難,行行吓接近2點時來到“瘋狂小麵”,見到陸續有人買單,有啲空位,唔好執輸就喺度食碗麵吧。廚師推介嘅瘋狂肥腸麵,其中豬大腸以傳統川式手法處理,將腸內壁所有油脂清除再以川香調料小火燜三小時至肥腸軟糯,非常之好味,再有飲品 羅漢果冬瓜茶,前菜蒜泥靑瓜及成都老冰粉就係一個套餐組合,100零蚊,抵!!至於蕃茄牛肉面套餐 就由蕃茄牛肉面,紅枣銀耳湯,泡椒鳯爪和烏梅汁組成,當中蕃茄湯由師傅精心製作,再加埋自家製鮮茄醬,令到碗麵有濃郁的蕃茄味,好味又健康💚💙