Restaurant: Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
Info:

大家都知中環比較多貴價少少嘅餐廳,所以T小編今日自己一個係附近就搵左間平價嘅餐廳試下🤪呢間餐廳係喺1樓,所以大家未必留意到佢。餐廳充滿中國風,好似去咗四川咁。呢度都有好多組合俾大家揀。T小編今次一個人去食,所以就自己嗌左個餐食。真係鐘意食辣嘅朋友真係唔好錯過,因呢度嘅辣唔會令你失望👏🏼T小編唔食得辣,但又想過下癮,嗌左個bb辣同少麻都食到有啲熱xdd仲可以叫多啲朋友一齊嚟食,嗌多幾款唔同嘅野食開心share呀🤣

🍜瘋狂膽膽麵
🐔棒棒雞
🥤烏梅汁
🧊成都老冰粉 (凍)
Type of Meal
Tea
嘢食味道okay 冰粉好好味價錢略貴 但偶爾食一次都冇問題嘅最奇怪係服務同環境 佢係樓上舖嚟 入到去覺得裝修有啲殘舊 啲貨喺樓面周圍疊 俾人一種工廈小店 好平民嘅感覺環境略暗 唔光猛又唔覺得乾淨服務都幾差 上到去冇人理啦近乎自己搵位咁就連Waiters都愛理不理咁 又冇講解過餐牌 舉手又等得耐加上佢水都冇一杯俾我哋連自助都冇得斟而最後埋單又要自己出去埋但竟然發現餐廳要收加一服務費唔明間舖deliver 咗咩服務唔好呃10%好冇?
嘢食味道okay 冰粉好好味

連自助都冇得斟
而最後埋單又要自己出去埋
但竟然發現餐廳要收加一服務費

唔明間舖deliver 咗咩服務
唔好呃10%好冇?
  • 成都老冰粉
  • 瘋狂肥腸面
2023-08-14 98 views
店名: 瘋狂小面地址: 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓香港站C出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今冷黎到位於中環嘅瘋狂小面,兩個人分別叫左1個A+B+C set & 1個A+B+C+D set,都十分之夠飽,好滿足🥰1st setA:酸辣粉+大排(+$21)❤️❤️❤️❤️❤️碗粉叫左小辣,小麻 雖然食落都唔算辣 但聞上嚟同食都係好香辣味同埋食到尾都食有啲麻。 而配料方面有勁多炸醬,芫荽同蔥好夾煙煙韌韌嘅薯粉。個肉排燜得好腍同入味加埋中間有啲軟骨會食得好爽。B:紅肉柚子(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️一般嚟會覺得係好甜嘅果汁,但飲落唔算甜好清新 真係好啱食濃味野。C:紅油耳片(+$33)❤️❤️❤️❤️豬耳好爽口同埋浸哂落啲辣油到食真係好夠味☺️2nd setA:瘋狂肥腸麵(紅湯)❤️❤️❤️❤️❤️叫左個少辣少麻,對於食得辣嘅我黎講個味道幾溫和,湯頭啱啱好有種紅燒湯嘅感覺,唔會好鹹,肥腸都清得好乾淨唔會好肥,個麵都好掛湯,綜合黎講食得好滿足😚B:冰糖雪梨汁(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️相比紅肉柚子會甜d,但隻甜唔係令你起痰嗰啲,配上d辣嘢反而好解渴好消暑,好飲😌C:棒棒雞(+$33)❤️❤️❤️❤️
店名: 瘋狂小面

2nd set
A:瘋狂肥腸麵(紅湯)❤️❤️❤️❤️❤️

B:冰糖雪梨汁(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️

C:棒棒雞(+$33)❤️❤️❤️❤️❤️
d雞應該有調味過,配上濃郁嘅辣醬&紅油味道好正,仲辣過個麵,愛辣人士表示食得好過癮😗

D:成都老冰粉(凍)❤️❤️❤️❤️❤️
初嚐冰粉的我覺得個甜品好解渴,唔會好甜,而且有好多配料😆例如提子乾、山楂塊、芝麻、花生、似係酒釀過嘅米,綜合埋一齊口感豐富,消暑好選!
2023-08-12 109 views
瘋狂小面 (佳德商業大廈) 地址: 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓電話: 23113905=====================只賣湯麵同撈麵,四川辣酸口味的湯,在夏日沒胃口的日子,總能令人回復食慾小食要了木耳同蒜香拍青瓜,常見的小食,是跟餐的。喜歡個湯濃味得來,唔會令人好快口渴。簡單的麵條,加上不同的餸,做構成不同口味的麵條肥腸麵個腸中間有脂肪,口感qq 另一個是撈擔擔麵,肉醬炒得好香,微辣程度在夏天開胃得來又唔會食到身水身汗。愛吃辣的人必來哦。再加碗冰粉,夏天最佳組合
瘋狂小面 (佳德商業大廈)

電話: 23113905

=====================

小食要了木耳同蒜香拍青瓜,常見的小食,是跟餐的。

肥腸麵個腸中間有脂肪,口感qq

愛吃辣的人必來哦。

再加碗冰粉,夏天最佳組合
2023-08-11 134 views
以前不嬲幫襯開覺得好好食,點知今次成班人一齊去食話啲面差過之前好多唔知點解…咁都算啦,我明明加咗錢加大,點知碗麵嚟到同我另外幾個人嘅面係一模一樣,好似仲少咗啲添,咁我問個服務員好似冇加大喎,佢話有,咁跟住話唔夠同佢講佢再交俾我啦,咁我都諗住算嫁啦,點知佢忽然間走來問我夠唔夠使唔使加,咁我話加啦,跟住佢走咗佢經過好多次都冇比嗰啲面我…好講大話囉,我又冇話要係佢主動問我,跟住又孤寒唔俾?啲面又差咗?以後都唔幫襯佢

2023-08-11
$120 (Lunch)
2023-08-09 84 views
今日去哩間朋友成日食嘅中環飲堂 - 瘋狂小面食野,絕對係中環上班族嘅好選擇!平時不嬲鐘意食湯面,哩度嘅餐牌好簡單,湯面有白湯(唔辣)同紅湯, 可以揀唔同餸嘅配搭,另外仲有兩種伴面選擇,梗有一款啱你口味🤗 今日我就揀左紅湯面: 🍴瘋狂肥腸面+牛肉 - 湯頭顏色好靚而且唔會好油,飲一啖又唔算太辣,應該係三小辣左右,又香又濃,有誠意。肥腸好得!肥美得黎唔韌,同個湯面好夾,必點之選👍🏻👍🏻👍🏻追加嘅牛肉似牛腩,炆得夠稔,抵讚! 成碗面份量都好足,男仔食都夠飽肚,掂👍🏻🍴小食: 泡椒鳳爪 - 套餐包一個小食,哩個比碗面更辣,越食越上癮,高質!不過如果鳳爪無骨就更好啦🍴飲品: 紅肉柚子 - 食完辣野當然要飲杯凍野解下辣,哩杯紅肉柚子有真果肉,酸酸甜甜,解渴又解辣,推介!😍

地方有d隱蔽,又係隱世小店系列。不過上到黎都幾多人,睇黎好多識食之人專登黎呢度食喎!中國風、川式嘅環境,地方大,坐位多,有卡位,亦都有多人嘅枱拼埋一齊,自閉嘅面壁位都有!任君選擇, 總有一種座位坐得你舒服😆menu一張剔一碗麵,麵可以揀乾撈麵/湯麵,再揀加餸,小食,甜品,飲品。👍👍👍推介瘋狂豌雜麵! 🍜比較特別啲。特色嘅重慶小麵豌豆雜醬口感潤滑,平時其他地方真係少見!碗豆嘅軟糯同面條再加雜醬嘅香甜,味道配合得剛剛好!🍜牛肉湯麵朋友叫咗呢個,都話好好食。好彩同朋友黎食,咁可以一次過試到多幾種小食:🥢泡椒鳳爪:個辣度好正!🥢高湯蒸蛋:勁嫩滑!上面好多肉醬!推介👍🥢鐘水餃:類似紅油抄手,味道微辣甜甜地,有芝麻香口,又係推介之選👍羅漢果冬瓜茶😋🥣成都老冰粉食完辣野食呢個真係冇得頂!透心涼冰粉,配提子乾、花生、芝麻,屬香口既冰粉👍📝填menu嗰陣,右下角可以填埋做會員,星期一至日3-6pm會員送甜品架!
地方有d隱蔽,又係隱世小店系列。
不過上到黎都幾多人,
睇黎好多識食之人專登黎呢度食喎!

中國風、川式嘅環境,
地方大,坐位多,
有卡位,亦都有多人嘅枱拼埋一齊,自閉嘅面壁位都有!
任君選擇,
總有一種座位坐得你舒服😆

menu一張剔一碗麵,
麵可以揀乾撈麵/湯麵,再揀加餸,小食,甜品,飲品。

👍👍👍推介瘋狂豌雜麵! 🍜
比較特別啲。
特色嘅重慶小麵豌豆雜醬口感潤滑,
平時其他地方真係少見!
碗豆嘅軟糯同面條再加雜醬嘅香甜,
味道配合得剛剛好!

🍜牛肉湯麵
朋友叫咗呢個,都話好好食。

好彩同朋友黎食,
咁可以一次過試到多幾種小食:
🥢泡椒鳳爪:個辣度好正!

🥢高湯蒸蛋:勁嫩滑!上面好多肉醬!推介👍

羅漢果冬瓜茶😋

🥣成都老冰粉
食完辣野食呢個真係冇得頂!
透心涼冰粉,配提子乾、花生、芝麻,
屬香口既冰粉👍

📝填menu嗰陣,右下角可以填埋做會員,
星期一至日3-6pm會員送甜品架!
2023-08-09 48 views
-豆腐火腩飯經常比人話係男人的浪漫,但對我黎講男人的浪漫莫過於麻辣與啤酒。今日放工有空,所以相約友人去呢間瘋狂小面食個麻辣面同啤一啤。-食物: 有唔同的配搭,可以只係食面同飲品$87,加多一個小食就$98,加埋甜品就$109。我地就點左以下幾樣食物。瘋狂擔擔面:乾撈的擔擔面,有花生,麻辣味重,反而花生醬味唔太出。配料十分充足,有啲似四川涼面。瘋狂牛肉面: 麻味重於辣味,有幾塊牛肉,配上蔥花,味道不錯。棒棒雞(+$33): 實際上是麻辣手撕雞,分量不算多,夠一個人吃。如果要兩個人吃,建議點大份(+$65)涼拌木耳: 不過不失! 啤酒($20/500ml): 物有所值,樓下happy hour 或7-11買都不只這個價錢! 環境: 因為餐廳位於大廈一樓,要爬樓梯上去。餐廳座位寬闊,晚上用餐,兩人都可以坐四人座。瘋狂小面 (佳德商業大廈)地址: 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓電話: 23113905

涼拌木耳: 不過不失!

瘋狂小面 (佳德商業大廈)
電話: 23113905
2023-08-08
$150 (Dinner)
  • 瘋狂擔擔麵
2023-08-09 45 views
由川式小吃到正宗川菜,以師傅多年的手藝烹調,可謂是經典的川味餐廳🤩 泡椒鳳爪鳳爪肉質細緻多汁,泡椒稍微有點辣🔥 蒜泥青瓜青瓜爽脆酸甜,配搭蒜泥令味道更香濃🙂瘋狂肥腸面肥腸香滑,麵條爽口,加上湯底夠矖瘋狂,幾好☺️番茄牛肉面牛肉切成薄片,有點像牛展,番茄湯底採用了鮮蕃茄,先用溫水去皮,再用白鑊方式除去蕃茄青草的氣味,之後再用4小時慢煮方式調製而成,的確唔簡單😮 成都老冰粉冰粉顆粒分明,吃下去啖啖啫喱的口感✨ 羅漢果冬瓜茶冬瓜醇厚不膩,浸著羅漢果香清甜😁 紅棗銀耳湯銀耳有口感而滑溜溜的,味道也不會太甜,適合減肥人士💁🏻烏梅汁烏梅有點像酸梅汁,酸酸甜甜🤞🏻好味指數:8/10性價比指數:8/10餐廳名稱:瘋狂小麵餐廳地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓電話:23113905

泡椒鳳爪
鳳爪肉質細緻多汁,泡椒稍微有點辣🔥

蒜泥青瓜
青瓜爽脆酸甜,配搭蒜泥令味道更香濃🙂

瘋狂肥腸面

肥腸香滑,麵條爽口,加上湯底夠矖瘋狂,幾好☺️

番茄牛肉面

成都老冰粉
冰粉顆粒分明,吃下去啖啖啫喱的口感✨

羅漢果冬瓜茶
冬瓜醇厚不膩,浸著羅漢果香清甜😁

紅棗銀耳湯
銀耳有口感而滑溜溜的,味道也不會太甜,適合減肥人士💁🏻

烏梅汁
烏梅有點像酸梅汁,酸酸甜甜🤞🏻

好味指數:8/10

Dinner
  • 成都老冰粉
  • 瘋狂牛肉麵
2023-08-07 62 views
位於中環川菜風味嘅《瘋狂小面》,店舖坐位都算多,仲有套餐嗌都幾抵食🥢滷水拼盤呢份拼盤有豬肚、牛脷、牛肚、牛腱。牛脷同牛肚都滷得腍軟香濃,牛腱則係滷得軟綿綿,豬肚爽口令人咀嚼時好有彈性,滷水汁完全滲透入啲肉好入味🥢瘋狂肥腸面佢哋嘅麻同辣度都可以分開,豬大腸以傳統川式手法處理,再用川香調料小火燜三小時,食落嘅口感彈軟糯,麵質質軟硬適中🥢蒜泥青瓜青瓜非常清爽,青瓜片脆口又帶咗啲咸香蒜蓉,而且調校嘅味道啱啱好,唔會好韌🥢泡椒鳳爪香辣味啱啱好,仲有微微麻感,鳳爪肉質爽口🥢高湯蒸蛋蒸蛋質地好細緻,好似絲絲綿綿咁,滑嫩得黎入口即化,而蒸蛋嘅上邊仲有啲滷肉同埋蔥花,味道更加豐富,啲滷肉醬汁都滲透入蒸蛋入面,增加咗層次同口感🥢成都老冰粉老冰粉嘅口感似涼粉,入面有黑白芝麻更香,啲冰粉真係非常清新,啱啱食嘅時候天氣仲熱,佢哋嘅冰粉真係好適合解暑

🥢滷水拼盤

🥢瘋狂肥腸面

🥢蒜泥青瓜

🥢泡椒鳳爪
香辣味啱啱好,仲有微微麻感,鳳爪肉質爽口

🥢高湯蒸蛋

🥢成都老冰粉
2023-07-09 353 views
一直bookmark咗所以有期待 星期六晚7點左右入座 冇預約 卡位好舒適寬敞 適合聚會點餐紙只有套餐選擇 我點了番茄牛肉麵+小食 飲品 朋友點了招牌肥腸麵 餐點好快到 本身見到餐牌話番茄湯用10公斤番茄煲 都係推介黎 所以即刻飲啖湯試味 講真睇顏色 好淺色好多水咁 連番茄蓉都冇咩 飲落去點解有陣怪味 叫朋友試味 佢話就係肥腸味🙄 我自己係唔食內臟唔食腸 所以只能說出有陣怪肉味😐 咁我唔知係廚房煮完肥腸麵(根據出餐次序真係咁)跟住唔洗唔沖直接煮下一份搞到咁定點啦。 我食完就覺得100蚊一碗垃圾湯底⋯⋯ 仲要加一 出面求其一間茶記做嘅番茄湯可能都好味過佢小食就不過不失 份量算多嘅 但係碗麵真係好失望 食完心靈空虛 d面份量就女生夠食囉 我就好唔開心要即刻搵甜品食嗰種。

小食就不過不失 份量算多嘅
2023-07-08
$108 (Dinner)
2023-06-29 344 views
呢間小麵係一樓,下面大大個招牌寫住‘南記’,唔係朋友介紹真係未必見到😂🔸瘋狂肥腸面套餐 $109 A+B+C+D-蒜泥青瓜-瘋狂肥腸面冰紅湯(辣)少辣少麻-烏梅汁(常溫)+ 冰 $3-紅棗銀耳湯(凍)🥒青瓜爽脆,同辣嘅湯麵一齊食好滋味,又可以中和下辣味。🐷豬大腸夠軟糯麵,麵條煙韌,麻辣適中~🥤烏梅汁 酸酸甜甜味道剛剛好,加冰係冰另上~🥣紅棗銀耳湯,清新甜甜地🔸瘋狂大排面套餐 $98 A+B+C/D-泡椒鳳爪-瘋狂大排面紅湯(辣)少辣少麻-雪花啤酒+ $ 15.0🐔泡椒鳳爪用微辣嘅泡椒汁泡製,味道非常開胃。鳳爪咬落彈牙有嚼勁,幾好食~🐽大排紅湯嘅麵底非常濃郁,大牌份量很夠有三件, 肉味很香濃很入味, 質地香酥軟嫩,拉麵配蔥,辣得黎很香口。

🔸瘋狂肥腸面套餐 $109 A+B+C+D
-蒜泥青瓜
-瘋狂肥腸面冰紅湯(辣)少辣少麻
-烏梅汁(常溫)+ 冰 $3
-紅棗銀耳湯(凍)

🥒青瓜爽脆,同辣嘅湯麵一齊食好滋味,又可以中和下辣味。
🐷豬大腸夠軟糯麵,麵條煙韌,麻辣適中~
🥤烏梅汁 酸酸甜甜味道剛剛好,加冰係冰另上~
🥣紅棗銀耳湯,清新甜甜地

🔸瘋狂大排面套餐 $98 A+B+C/D
-泡椒鳳爪
-瘋狂大排面紅湯(辣)少辣少麻
-雪花啤酒+ $ 15.0

2023-06-29 232 views
放工之後朋友話好想食辣嘢,所以我就帶咗佢去瘋狂小面度食🤣因為喉嚨痛所以今次我自己就冇揀到辣嘢。呢間不嬲價錢合理,味道又好,平時都會行過嚟食lunch🌶️🍜蕃茄牛肉麵加煎蛋我揀咗唔辣嘅蕃茄牛肉麵,估唔到蕃茄湯底都幾好,真係有蕃茄肉。牛肉原來係牛𦟌,肉質唔靭。另外煎蛋其實係炸蛋,皮好酥脆,我鍾意。🍲瘋狂肥腸麵朋友叫咗小辣,佢話覺得個味好地道,我試咗少少,肥腸好乾淨唔會有怪味,配埋啲麻辣好好食。🍗棒棒雞我哋仲叫咗兩個小食,其中一個係棒棒雞,雖然係紅色嘅油,但係實際上唔係太辣,係帶有香味嘅麻辣。🥟鍾水餃醬油加麻辣再加水餃仲好食,每一粒水餃都係細細粒,會食唔停口🤣🥤烏梅汁解辣得來又好飲。🍬成都老冰粉好似係甜品,但係其實又唔係甜品(?)有啲花生有啲芝麻少少糖漿+大菜糕,好地道嘅味道

🍜蕃茄牛肉麵加煎蛋

🍲瘋狂肥腸麵

🍗棒棒雞

🥟鍾水餃

🥤烏梅汁
解辣得來又好飲。

🍬成都老冰粉
有個friend推介我嚟中環呢一間瘋狂小面食川菜💞💞位置就喺直中環Donki後邊南記隔離嘅佳德商業大廈,餐廳裝修充滿古色古香嘅感覺🥢🥢今次我哋就揀咗一個BB辣度嘅瘋狂肥腸麵套餐 $109🤤🤤呢個餐就包咗一碗肥腸麵🍜🍜🍜一份蒜泥青瓜🥒🥒一杯烏梅汁😋😋再加個紅棗銀耳湯😍😍 肥腸麵嘅麻辣適中食落個身暖笠笠,肥腸夠晒軟糯,份量亦都相當多😋😋蒜泥青瓜可以中和個辣到👍🏻👍🏻蒜味濃郁,再加多杯酸酸甜甜嘅烏梅汁😚😚😚最後食返個凍嘅紅棗銀耳湯做甜品作結,真係超滿足🤩🤩🤩另外我哋都揀咗個蕃茄牛肉麵套餐 $98🥰🥰呢個餐就包括蕃茄🍅🍅牛肉麵🍜🍜冰糖雪梨汁🍐🍐同埋成都老冰粉😋😋蕃茄湯鮮味十足🍅🍅🍅完全冇嗰種青草嘅味道🥗仲有少少豬骨湯味🤤🤤成個蕃茄湯超濃郁🍅牛肉鮮嫩😍冰糖雪梨汁勁潤喉👍🏻👍🏻最後再配埋一個有晒花生🥜芝麻😘提子乾嘅成都老冰粉,凍凍地嘅冰粉,味道非常夾🤩🤩🤩食飽仲可以去附近Donki行街消化一下🛍🛍
有個friend推介我嚟中環呢一間瘋狂小面食川菜💞💞

今次我哋就揀咗一個BB辣度嘅瘋狂肥腸麵套餐 $109🤤🤤
呢個餐就包咗一碗肥腸麵🍜🍜🍜一份蒜泥青瓜🥒🥒一杯烏梅汁😋😋
瘋狂肥腸面
份量亦都相當多😋😋蒜泥青瓜可以中和個辣到👍🏻👍🏻蒜味濃郁,

食飽仲可以去附近Donki行街消化一下🛍🛍
$120 (Dinner)
  • 瘋狂牛肉麵
  • 番茄牛肉麵
  • 肥腸麵
  • 瘋狂肥腸麵
  • 冰粉
  • 烏梅汁
去日本咁多日都無食過辣野,一番黎就忍唔住同港島番工ge朋友嚐辣🤤瘋狂牛肉面(紅湯)BB麻 BB辣 $109湯底好濃,好似紅燒牛肉麵咁,朋友食得辣,佢話下次再食要中辣🤣面質唔算彈牙,但感覺啱啱好☺️最驚喜係牛肉,正正方方,食落超"冧",相信婆婆👵🏻都食到😆而且完全唔會有渣💯瘋狂擔擔面 BB麻 BB辣 $109一黎到見到勁多肉醬,係乾拌麵果種,無湯的,麵同牛肉麵一樣,d麵未撈已經上曬色😍😍,食落帶有麻醬味,十分惹味,啱我呢d重口味ge人😌,同樣唔太辣,啱初食辣而有想體會川菜ge人,而且好貼心有幾條菜芯,仲有唔少青瓜絲,有番d膳食纖維☺️**落單時我講咗走花生,店員即刻問有冇花生敏感❗所以大家留意下啊~夫妻肺片 +$33上碟好多芫荽😂,MENU顯示有一隻辣椒,的確比起BB辣更辣😮,程度大約小辣至中辣,而且牛舌、牛肚切得好薄,所以好吸辣汁,辣得黎但好上癮🤭燒椒茄子 +$33出奇地覺得好辣🙈,明明MENU顯示只有半隻辣椒,可能加咗香醋同一啲青辣椒,形成的酸辣係我食唔到ge辣🥲,蘸夫妻肺片汁會更好🤓,整體都幾開胃,只不過加錢叫就…份量可以多d🙈 成都老冰粉食川菜一定要叫ge甜品,滑嘟嘟,清涼舒服,十分
瘋狂牛肉面(紅湯)BB麻 BB辣 $109

瘋狂擔擔面 BB麻 BB辣 $109

夫妻肺片 +$33

燒椒茄子 +$33

成都老冰粉

食川菜一定要叫ge甜品,滑嘟嘟,清涼舒服,十分解辣!🤗
飲品類型健康,自家煲的,味道正常😚
2023-06-21