2024-01-23
隱藏於商業大廈內四川麵店,裝修主要走復古中式元素.餐廳售賣套餐為主,包括麵食,小食飲品及甜品,有辣有唔辣,選擇繁多.中式麵食來說價格屬於中上,但確實在於不同種類辣味食品亦不會清一色同味,在各有特色下卻令人驚喜🔸 麵食+飲品+小吃($98)▫️瘋狂肥腸面▫️夫妻肺片(+$33)▫️熱檸茶豬大腸滷得非常入味,大腸內肥油都已經刮乾淨,質感彈牙而不肥膩.厚而彈,食落口感很好.麵底粗幼適中而掛汁. 夫妻肺片辣味濃又帶麻香,好惹味,如果份量多一點就更滿足🔸麵食+飲品+小吃($98)▫️正宗重慶酸辣粉▫️泡椒鳳爪▫️凍檸茶(+$6)重慶酸辣粉口味辛香,麻辣兼備,層次分明.加入大量芫荽及花生,增強不少香口感覺.而且薯粉粗身彈牙,越食越滋味.而泡椒鳳爪共三隻,辣中微酸,帶有後勁,接受唔到太辣嘅朋友仔要留意!
🔸 麵食+飲品+小吃($98)
▫️瘋狂肥腸面
▫️夫妻肺片(+$33)
▫️熱檸茶
🔸麵食+飲品+小吃($98)
▫️正宗重慶酸辣粉
▫️泡椒鳳爪
▫️凍檸茶(+$6)