2020-10-17
唔講都唔知原來大角咀有好多西餐廳,仲好多人喺嗰度飲酒傾偈,好有氣氛!今次我哋就去咗其中一間食佢嘅招牌豬手!泥呢間點可以唔叫豬手!我就揀左德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律第一啖食就覺得個豬手皮燒得好脆,但肉質仲係到好嫩滑,亦好入味。配埋酸椰菜一齊食好夾,薯仔沙律個醬汁同出邊街食嘅唔同,佢加左芥茉醬撈粒粒生薯仔,可以解油膩作為食肉愛好者嘅我仲叫咗個法式燒春雞,分量比豬手少,兩個人share就好fit味道都唔錯,但係有啲overcooked咁原來燒春雞底下仲有炸薯角!炸得唔會太over, keep到薯仔texture另外仲點左香蔥芝士焗薯條,仲extra加咗$25配巴拿馬風乾火腿~ 薯條好大盤,上面就有大量芝士醬mix蔥同Parma ham碎,增加左層次 好滋味!飲品仲叫左一杯rosee 同apple cider豬手配啤酒,傾下食下野就過左一個好relax嘅晚上