再訪小鹿餐廳,喜歡佢座位寬敞,枱與枱之間空間足夠,能夠坐到啱哂打卡嘅金色鳥籠就更加開心,而且星期一至四餐廳又會有唔同優惠🥳今次叫咗份Set Dinner for two $438 🤗🔅Starter — Daily Soup🔅Starter — 黑松露意大利雲吞 +$10薯仔煙肉湯味道濃郁;而意大利雲吞上枱時已經聞到黑松露嘅香氣🤩🔅Main — 德國豬手扒·德國腸·脆薯角粉紅色嘅🐖豬手肉嫩,咸味剛好,外層亦烤得帶點煙韌感覺🔅Pasta — 香濃芝士煙肉煙斗粉充滿芝士的奶香味道,粒粒煙斗粉都載滿芝士醬汁,啱哂愛芝士嘅朋友,配搭煙肉又增加多一重口感😋🔅藍色美人魚 $58 顏色非常ig-able📸,雪璧加入菠蘿汁同檸檬汁,味道微微帶點酸,好refreshing🔅酸莓樂園 $42唔好俾個酸字嚇怕😆,其實係加入咗lime同lemon juice,令士多啤梨汁味道變得清新

🔅Starter — Daily Soup
🔅Starter — 黑松露意大利雲吞 +$10

🔅Main — 德國豬手扒·德國腸·脆薯角
粉紅色嘅🐖豬手肉嫩,咸味剛好,外層亦烤得帶點煙韌感覺

🔅Pasta — 香濃芝士煙肉煙斗粉

🔅藍色美人魚 $58

🔅酸莓樂園 $42

又嚟到 #香港100間必去cafe 今次就帶大定嚟到觀塘,試吓人均 $130嘅8婆下午茶!店舖以鹿為主題,以綠色及白色為主調,感覺好舒壓!🦌靜享北歐森林風[鹿鹿下午茶]二人餐 $338🦌 咸點秋葵蝦蟹籽吉列蠔水牛城雞翼焗明太子蟹肉酥盒煙三文魚花卷牛油果蛋白手指治🦌甜點一口芝士撻蘋果金寶批日式蛋卷 -抹茶迷你蛋糕 -檸檬芝迷你木糠布甸 馬卡龍- 焦糖/ 芒果🦌Iced Matcha Lattee / Flat White (另有花茶(幸)可選)Overall 嚟講人均$130真係勝價比高,咸點做得非常出色,而甜點方面唔會死甜,係好食嘅~ 地方都非常寬敞,店員服務細心,絕對係勝價比之選!大家經過不妨一試!如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼🦌Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)🦌觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室🦌Openrice 平台訂購享有75折優惠 (只限堂食)⏰ 可使用日期由2023年7月1日至2023年9月30日⚠️適用於星期一至日,下午2時30分至下午4時45分⚠️

🦌靜享北歐森林風[鹿鹿下午茶]二人餐 $338

迷你蛋糕 -檸檬芝
迷你木糠布甸
馬卡龍- 焦糖/ 芒果

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🦌Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)
🦌觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

🦌Openrice 平台訂購享有75折優惠 (只限堂食)
⏰ 可使用日期由2023年7月1日至2023年9月30日
⚠️適用於星期一至日,下午2時30分至下午4時45分⚠️
2023-07-06
$130 (Tea)
Dining Offer
Coupon
2023-07-09 42 views
星期六都有lunch set 嘅Deer Kitchen,第一次黎呢個鹿仔主題餐廳,白綠色為主,環境幾舒適,可以靜靜傾下偈,仲有幾張大卡位同打卡鳥籠位,幾特別Lunch set 包沙律/湯,主菜,飲品🍗 烤惡魔春雞(half) 香濃燒汁賣相好巨型嘅半隻春雞,比我心目中嘅春雞大好多😀切落去肉質嫩滑多汁,好有雞肉味,就算雞胸都好滑,整得好有水準,配菜仲有紫薯泥,特別又好食🥩紐西蘭草飼西冷 香濃燒汁牛扒煎得好靚,有坑紋😃生熟度剛剛好,味道濃有咬口,又係有紫薯泥做配菜,代替左薯條,幾健康沙律同蘋果茶,咖啡都ok,食晒全部野都幾飽😬😬原來6點後仲有10蚊一隻生蠔優惠,好抵食呀

Lunch set 包沙律/湯,主菜,飲品
🍗 烤惡魔春雞(half) 香濃燒汁

🥩紐西蘭草飼西冷 香濃燒汁

2023-07-09 37 views
♡♡♡📍 Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室餐廳嘅位置都幾方便😚,而且裝修方面真係有啲鹿仔做裝飾,話仲有一個打卡位俾人影相🤩~上菜嘅速度都幾快~覺得係個幾適合傾偈嘅地方~🍽️黑松露野菌酥盒好精緻!真係好香嘅黑松露味!而且酥皮,勁香脆~係可以一口既size~外型上好QQ🤣🤣🍽️龍蝦湯/轉酥皮超濃郁既龍蝦味!色澤勁靚😚😚!因為太耐冇試過酥皮湯,而且都只係加18蚊,所以都想試吓!覺得個酥皮焗得勁靚🤩!勁中意食!再將酥皮浸入龍蝦湯裏邊,真係勁正🥰!🍽️黑松露燒烤菇意大利飯燒烤菇勁出眾😂!有一大隻菇係度🤣🤣~意大利飯好香再配埋黑松露真係一流~呢種嘅香味真係令人難以抗拒🤤🤤!意大利飯軟硬度適中,食起上黎岩岩好😚~🍽️生蠔平均只係10蚊一隻既生蠔🤭!真係勁平勁抵🤩🤩!同埋都幾新鮮,而且生蠔都幾肥美🤣~🍼人魚之淚一打開menu 就比呢個吸引左,個名又改得幾好聽😂😂,實物出到黎都可以打下卡~入邊仲有爆珠!口感勁Q🤭~🍼黑鑽森林幾有層次嘅朱古力沙冰😂,仲有啲朱古力碎,令到成杯嘢飲有啲咬口🤤~而且味道都啱啱好又唔會太甜,都幾好飲😝~
♡♡♡
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

🍽️黑松露野菌酥盒

🍽️龍蝦湯/轉酥皮

🍽️黑松露燒烤菇意大利飯

🍽️生蠔

🍼人魚之淚

🍼黑鑽森林
🧡生蠔🦪 ($10/隻)一坐低就俾佢個優惠吸引住,買滿$100就可以加$10叫1隻蠔😍我地叫左半打😂當日係日本生蠔!! 平均都幾厚肉,肉質爽口而且頗creamy,夠新鮮😋強烈推介😆🍽️Set dinner 2人餐 $438包2 starter🥗+1 main🐟+1 pasta🍝 我哋叫咗一個跟餐沙律🥗同黑松露意大利雲吞🥟(+$10)🥗沙律有誠意一啲都唔求其😍竟然有幾片salami😆嗰汁酸酸地好fresh好開胃😚雲吞既汁好香黑松露香味🤪加上脆脆絲好有口感👍🏻🧡焗威靈頓三文魚🐟(+$20)蘇皮一啲都唔厚,上枱仲香噴噴,三文魚好嫩好淋😋配菜仲有紫薯蓉,呢個配搭幾有創意又健康,值得一讚👍🏻蘇皮入面仲有波菜同三文魚都好夾!🧡香濃芝士煙肉煙斗粉🧀芝士加煙肉係絕配😍 加上煙斗粉口感煙韌又掛汁😋🧡藍色美人魚🍹($58)杯mocktail有菠蘿汁、檸檬汁同雪碧。賣相好靚,打卡一流🤣🧡黑鑽森林 🍫($58)朱古力沙冰嘅感覺,味道唔會太甜,夏天飲超爽🥰整體餐廳空間感十足,坐得舒服得黎又有私隱度😌而且服務態度仲好好添😊食物質素高得黎真心幾抵食😇
🧡生蠔🦪 ($10/隻)

沙律
黑松露意大利雲吞

🧡焗威靈頓三文魚🐟(+$20)

🧡香濃芝士煙肉煙斗粉🧀
芝士加煙肉係絕配😍 加上煙斗粉口感煙韌又掛汁😋
香濃芝士煙肉煙斗粉

🧡藍色美人魚🍹($58)
藍色美人魚

🧡黑鑽森林 🍫($58)
朱古力沙冰嘅感覺,味道唔會太甜,夏天飲超爽🥰
黑鑽森林

沙律
黑松露意大利雲吞
香濃芝士煙肉煙斗粉
藍色美人魚
黑鑽森林
2023-07-07 60 views
🇭🇰Deer Kitchen🍽️🍽️觀塘西餐廳餐廳係the wave 工廈西餐黎講 佢地環境都幾舒服樓式高 裝修有花心機 所以價錢定位都較高級weekend 黎唔算太多人 位與位之間都有一定距離 傾計方便☺️Set Dinner for 2 (💰$438)🥩慢煮紐西蘭牛柳伴香煎砵酒鵝肝(+💰$108)將食材疊起 賣相又幾特別🤣鵝肝入口即溶 牛柳慢煮過所以都軟身特別用左紫薯蓉 蕃茄 燒汁拌碟 配菜不錯🍝虎蝦 小龍蝦 龍蝦汁扁意粉(+💰$28)虎蝦有4隻 開左邊 所以好方便食意粉彈牙 份量幾多 龍蝦汁唔會話太濃鹹🦪時令生蠔(+💰$60/6pc)人均消費滿$100就可以加錢食生蠔生蠔都大隻靚仔既🐳Blue Mermaid(💰$58)Blue Curacao, Pineapple Juice, Lemon Juice, Sprite🌿Aurora(💰$52)Green Apple, Mint, Lime, Apple Juice, Light Frozen
🇭🇰Deer Kitchen🍽️🍽️觀塘西餐廳
餐廳係the wave 工廈西餐黎講 佢地環境都幾舒服
樓式高 裝修有花心機 所以價錢定位都較高級
weekend 黎唔算太多人
位與位之間都有一定距離 傾計方便☺️

Set Dinner for 2 (💰$438)

🥩慢煮紐西蘭牛柳伴香煎砵酒鵝肝(+💰$108)
將食材疊起 賣相又幾特別🤣
鵝肝入口即溶 牛柳慢煮過所以都軟身
特別用左紫薯蓉 蕃茄 燒汁拌碟 配菜不錯

🍝虎蝦 小龍蝦 龍蝦汁扁意粉(+💰$28)
虎蝦有4隻 開左邊 所以好方便食
意粉彈牙 份量幾多 龍蝦汁唔會話太濃鹹

🦪時令生蠔(+💰$60/6pc)
人均消費滿$100就可以加錢食生蠔
生蠔都大隻靚仔既

🐳Blue Mermaid(💰$58)

🌿Aurora(💰$52)
2023-07-07 48 views
之前食過荃灣分店既晚餐,味道幾好今次去開觀塘見到有分店,一於試下😆weekend唔多餐廳有lunch食,呢間仲要環境好舒服,服務又好🥰套餐包左餐飲,蒜蓉包,沙律或餐湯,食到好飽!每個月逢一至四都會有唔同嘅優惠可以加購,今個月晚市食滿$100就可以用$10加購生蠔,好抵🥰🍝意式肉醬·紐倫堡腸扁意粉 $118香濃蕃茄肉醬再配紐倫堡腸,意粉硬度岩岩好,份量多男仔食都夠飽!🐟香煎時令魚柳芝士焗帆立貝•海蝦牛油忌廉汁 $138魚柳超大條,煎到外脆內滑!仲有好香芝士既帆立貝,紫薯蓉好綿好味,最底仲有蝦!超豐富

🍝意式肉醬·紐倫堡腸扁意粉 $118

🐟香煎時令魚柳芝士焗帆立貝•海蝦牛油忌廉汁 $138
2023-07-05 44 views
呢間餐廳位於觀塘,佢係用鹿🦌做主題既,所以叫deer kitchen。環境好寬敞舒適,人流不太多,店內的打卡位也很多。🫖療癒花園花茶 Lemon & Ginger Tea呢個花茶有很香的薑及檸檬味,很開胃。🦐秋葵蝦 Okra stuffed Shrimp Paste感覺就像釀三式椒一樣,蝦肉彈牙,秋葵味道不過不失。🦀蟹子吉列蠔 Deep-fried Oyster with Crab Roe炸蠔味道還可以,外脆內軟,有沙律醬加持。🦀焗明太子蟹肉酥合 Baked Mentaiko and Crab Meat Vol-au-vent酥皮牛油味豐富,蟹肉味淡淡的,還可以。🐓水牛城雞翼鎚 Buffalo Chicken Wing Stick有水牛醬的味道,雞翼肉質鮮嫩。 🍣煙三文魚花卷 Smoked Salmon with Sour Cream Canapés味道就像出面的壽司🍣一樣。🥪牛油果蛋白手指治 Avocado and Egg White Finger Sandwiches 這個三文治的包是黑色的,蛋沙律加了牛油果🥑,普通的三文治。🧀一口芝士撻 Mini Cheese Tart 芝士撻皮

🫖療癒花園花茶 Lemon & Ginger Tea
呢個花茶有很香的薑及檸檬味,很開胃。

感覺就像釀三式椒一樣,蝦肉彈牙,秋葵味道不過不失。

炸蠔味道還可以,外脆內軟,有沙律醬加持。

酥皮牛油味豐富,蟹肉味淡淡的,還可以。

有水牛醬的味道,雞翼肉質鮮嫩。

味道就像出面的壽司🍣一樣。

這個三文治的包是黑色的,蛋沙律加了牛油果🥑,普通的三文治。

🧀一口芝士撻 Mini Cheese Tart
芝士撻皮同餡有點分離,芝士味是淡淡的,偏向酸。

🍎蘋果金寶撻 Apple Crumble Tart
蘋果味不濃,偏甜。

🍰日式蛋卷Japanese Cake Roll
綿綿的,輕輕的。

🍰迷你蛋糕 Mini Cake
是芝士蛋糕來,感覺芝士味可以再濃一點。

🧀迷你意大利芝士杯 Mini Tiramisu Cup
感覺像木糠布甸🍮一樣。

馬卡龍 Macaron
就是甜。

甜品下午茶適合慢慢一路聊天一路進食,靜靜的環境十分之唔錯。

#deerkitchen #療癒花園花茶#LemonGingerTea #秋葵蝦 #OkrastuffedShrimpPaste #蟹子吉列蠔 #Deep-friedOysterwithCrabRoe #焗明太子蟹肉酥合 #BakedMentaikoandCrabMeatVol-au-vent #水牛城雞翼鎚
#BuffaloChickenWingStick #煙三文魚花卷 #SmokedSalmonwithSourCreamCanapés #牛油果蛋白手指治 #AvocadoandEggWhiteFingerSandwiches #一口芝士撻 #MiniCheeseTart #蘋果金寶撻 #AppleCrumbleTart #日式蛋卷 #JapaneseCakeRoll #迷你蛋糕 #MiniCake #迷你意大利芝士杯 #MiniTiramisucup #馬卡龍 #Macaron
2023-06-29 66 views
放工到觀塘食飯,the wave 全棟都有好多美食,我地今次試左少女風既deer kitchen餐廳。1人餐叫左烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁,上菜覺得冇咩特別,但食落好香軟帶住陣陣果香,味道甜甜地。烤得岩岩好有明顯網紋又有油香滲出,與醬汁融合,入口真係好鮮嫩juicy。另外好少可配菜係用紫薯蓉,新鮮得黎覺得仲健康D添,紫薯蓉係清甜不漏,呢個配搭令人驚喜!前菜仲有個沙律,辣豬腸配住蘋果同新鮮菜,好開胃。特色夏威夷PIZZA,呢度既pizza係方型薄脆,熱辣辣好好味,上菜已經切好左6塊。一摺卷起食就唔會漏晒出黎又有滿滿既餡料。有豐富既配料例如,菠蘿、parma ham、煙三文魚、車厘茄、火箭菜,又有fresh既蔬菜、又有肉同埋油香,食完好想食第二塊。 意大利雙重朱古力,超級靚一個圓波波既杯裝住,飲落好有奶香同埋因為舖面有大大個cream,所以飲落好幼滑。西瓜物語,夏天必點。有西瓜溶之外仲有雪碧同埋益力多做base,再加埋少少檸檬汁,好消暑清新。杯外仲插住一片西瓜,由內到外的爽。餐廳位置the wave大廈,裝潢好靚有少女風。晚市食滿$100 可以以$10加生蠔,非常抵!

前菜仲有個沙律,辣豬腸配住蘋果同新鮮菜,好開胃。

2023-06-28 46 views
呢間Deer Kitchen以小鹿為主題,有鳥籠造型嘅座位同以鹿的裝飾做佈置,好打卡able。侍應們好勤快,看到水杯無水都主動加水👍Set Dinner for 2 $438🔹️是日餐湯~大蒜薯蓉湯是日餐湯係大蒜薯蓉湯,大蒜味道唔會太強烈,薯蓉濃湯入口,加入炒香的洋蔥煮帶出香甜味道,湯質濃稠,口感幼滑。🔹️是日沙律沙律菜用黑醋汁調味,仲有蘋果片同意大利腸,味道豐富嘅前菜。🔹️蟹籽蟹肉明太子扁意粉 +$28啖啖都有蟹籽蟹肉明太子,咬落啲蟹籽仲卜卜聲,扁意粉嘅麵條都好掛汁,每條扁意粉都均勻沾上明太子醬十分creamy🤤!🔹️焗威靈頓三文魚 +$20焗威靈頓三文魚 即叫即做👍鬆化酥皮包裹肉質嫩滑嘅三文魚,仲有香濃菠菜芝士餡,賣相精美,味道豐富;底部仲用左紫薯做配菜👍水牛城雞翼 (6隻) +$68雞翼炸得鬆脆香口,內裡肉質嫰滑,加上酸香微辣的醬汁,味道層次豐富。醬汁係另上,可以自己調較辣度👍荔枝魅影 $48Lychee | Lime | Mint | Soda Water酸酸嘅青檸加、甜甜嘅荔枝加埋薄荷葉,再注入梳打水,味道清新怡人,提升清新感覺。北極光 $52Green Apple | Mint |
侍應們好勤快,看到水杯無水都主動加水👍

Set Dinner for 2 $438
🔹️是日餐湯~大蒜薯蓉湯

🔹️是日沙律
沙律菜用黑醋汁調味,仲有蘋果片同意大利腸,味道豐富嘅前菜。
是日餐湯,是日沙律

🔹️蟹籽蟹肉明太子扁意粉 +$28
蟹籽蟹肉明太子扁意粉

🔹️焗威靈頓三文魚 +$20

水牛城雞翼 (6隻) +$68
水牛城雞翼 (6隻)

荔枝魅影 $48

北極光 $52
Green Apple | Mint | Lime | Apple Juice
蘋果汁嘅沙冰配青蘋果的香氣與清爽口感,加入酸酸嘅青檸,讓人心曠神怡!
荔枝魅影,北極光

這裡嘅特飲必推👍

⭐️而家餐廳做緊優惠,人均消費滿$100可以以$10換購時令生蠔一隻 (6隻起計)

同埋每個月份週一至週四都會有特別優惠
(當月優惠可於用餐當日向店員確認)
2023-06-20
$360 (Dinner)
是日餐湯,是日沙律
蟹籽蟹肉明太子扁意粉
焗威靈頓三文魚
水牛城雞翼 (6隻)
荔枝魅影,北極光
  • 水牛城雞翼(6隻)
朋友生日,近近地一齊跳完舞在觀塘吃個西餐,在the WAVE直上6樓,一出lift就見到,環境挺寬敞的~門口有兩隻鹿很signature。我們點了個Dinner set for 2,包湯/沙律、一個main + 一個pasta/ risotto~$438前菜:*一份沙律本身以為沙律很普通沒有期望(純粹為要吃點菜而點的),但沙律除了菜還有蘋果片、煙囪肉、杏仁等,個汁還有少少酸梅味,很清新開胃。*黑松露意大利雲吞 +$10比平時佞食開的意大利雲吞中隻,黑松露味都夠,皮屬偏厚類型。*焗威靈頓三文魚(需時20-30分鐘) +$20個人覺得必食~ 雖然說焗威靈頓通常配牛,但原來配三文魚都很不錯!上碟時賣相很好看,個底鋪了紫薯,紫薯本身很香很滑,個威靈頓焗三文魚很酥脆,切開時熱辣辣,入面亦內有乾坤,夾有菠菜,整體非常好味😋海鮮意大利飯海鮮配料種類都幾多,有蝦、青口、蜆肉、魷魚等,risotto個汁都幾好味,覺得個飯再煮淋少少就更合我口味~龍眼樂園花茶(壺)$48療癒花園花茶(壺)$48兩款花茶都幾香,本身想試Mocktail ,但我們兩個都不喝凍飲的🤣花茶是一大壺,有用個小蠟燭熱住,個座是心形超可

前菜:
*一份沙律

*黑松露意大利雲吞 +$10
比平時佞食開的意大利雲吞中隻,黑松露味都夠,皮屬偏厚類型。

*焗威靈頓三文魚(需時20-30分鐘) +$20

龍眼樂園花茶(壺)$48
療癒花園花茶(壺)$48
兩款花茶都幾香,本身想試Mocktail ,但我們兩個都不喝凍飲的🤣花茶是一大壺,有用個小蠟燭熱住,個座是心形超可愛!

平日晚上不算很多人,見到有家庭慶祝生日,餐廳的職員都很友善幫拍照呢~
2023-06-26
$310 (Dinner)
海鮮意大利飯
觀塘既Deer Kitchen 位於The Wave 6樓,地理位置非常方便。餐廳空間亦非常闊落,同荃灣一樣係用綠色草園同鹿做主題令人賞心悅目。餐廳店員效率極高,上菜速度好好!👍🏻【香濃芝士煙肉蛋黃薄餅】$168薄脆既pizza食得好方便亦唔覺heavy, 香濃芝士係有拉絲效果架!記住趁熱食!😋【蟹籽蟹肉明太子扁意粉】$198小編超級推介! 個汁係超creamy既白汁,有大量既魚子同蟹肉附係汁上超正!啖啖都好幸福!🥰🥰【墨西哥粟米脆片】$98墨西哥nachos 係配有3種醬畀你沾黎食,本身熱辣辣上菜已經好正,每塊食前沾埋醬真係食得好享受!❤️【 酸莓樂園】$48夏日炎炎,呢杯酸莓樂園酸酸甜甜非常解渴開胃🤩【 意大利雙重朱古力】$48每一啖都有好香既朱古力奶味,仲有whipping cream 撈埋勁好飲😘如果喜歡食蠔的話,Deer Kitchen 有個抵食之選$10生蠔! 只需晚市6點後光顧滿$100便可以換購優惠價架啦!💥 🦌Deer Kitchen🦌觀塘 (The Wave)📍 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

【香濃芝士煙肉蛋黃薄餅】$168

【蟹籽蟹肉明太子扁意粉】$198

【墨西哥粟米脆片】$98

【 酸莓樂園】$48
夏日炎炎,呢杯酸莓樂園酸酸甜甜非常解渴開胃🤩

【 意大利雙重朱古力】$48

💥 🦌Deer Kitchen🦌觀塘 (The Wave)
📍 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

2023-06-26 36 views
早排同同事lunch 尼食 4人同行1人免費 好抵食 呢到環境幾舒適 同埋餐廳用色主調係我鍾意既綠色🤭 見佢夜晚生蠔$10/隻 所以今晚再尼食先尼左半打生蠔🦪 同2杯野飲 朋友飲西瓜物語 我就要左杯粉紅pinky pinky (西柚)生蠔雖然唔算肥 但勝在夠新鮮🌊 野飲方面西瓜物語落左乳酸 酸酸甜甜🫶🏻西柚沙冰🍧就fresh 啲 食完頭盤涼透心💃 🤵🏻‍♂️好快就收走左蠔殼幫我地上熱食 黑松露薯條🍟一放低已經一陣好香既黑松露味湧出尼☺️ 薯條係厚肉連皮薯條 超正 白酒蜆扁意粉口感比一般意粉好 淡淡既蒜蓉味 唔會搶左蜆味 上面仲有一堆迷你芽菜 幾特別 蒜片辣椒蝦有陣胡椒味 放上多士上面食味道岩岩好差唔多食完個陣有枱客好多小朋友 🤵🏻‍♂️主動問要唔要bb櫈 好nice

格局好有田園嘅感覺🌱 特登揀左鳥籠嘅位置 好非一般嘅體驗 😆呢度嘅特飲靚之餘 仲好好飲~ 晚市食滿$100 可以以$10 換一隻蠔超抵食😍 可惜我唔食蠔🤧______________________________♡ 人魚之淚 $52mango, fresh milk, butterfly pea, popping boba 見到裡面用嘅材料就知一定唔伏😌 外觀比100分🥳 質感算薄 口感因爲爆珠變得豐富✨ 有得打卡之餘 飲落清新又甜🤍☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8/10♡ 軟殼蟹牛油果意大利飯 $158軟殼蟹同牛油果實在太夾💞 軟殼蟹炸得香脆 飯裡面有洋蔥同牛油果粒增添口感 啲cream食落亦唔會太漏 🥰 大推~☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8.6/10♡ 蟹籽蟹肉明太子扁意粉 $198 蟹籽同蟹肉嘅份量都好多😍 醬汁惹味 意粉掛汁 很不錯呢✨☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8.6/10♡ 荔枝魅影 $48______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹
呢度嘅特飲靚之餘 仲好好飲~

♡ 人魚之淚 $52

🖇 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
  • 軟殼蟹牛油果意大利飯
  • 蟹籽蟹肉明太子意大利飯
2023-06-24 1118 views
呢到以白色同綠色為主,行田園風格,仲有好多唔同鹿🦌既畫作🖼️、裝飾🎍同擺設🐦‍⬛,唔同樣貌同姿勢既都有,感覺可愛,令人食得幾開心同舒服😌 野食方面都幾高質同埋幾有層次,係幾有心思既餐廳🍴(5 😍 係滿分,🤩係半分)烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁 🔥🇪🇸🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)好多西班牙豬🇪🇸🐷係放養野外,食既係橡果而因為橡果有豐富既油份同蛋白質,所以豬肉🐷會比較肥美同埋有比較濃郁既豬味🐷,今次既肥瘦適中,烤得恰到好處,入口鮮嫩juicy唔會柴,有啲焦香同油香幾唔錯~ 旁邊仲有啲酸酸甜甜既番茄仔🍅、爽脆既豆角同埋甘甜綿密既紫薯蓉🍠,整體唔錯~軟殼蟹牛油果意大利飯 🦀️🥑🇮🇹🥘 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)個軟殼蟹🦀️炸到🔥金黃酥脆,炸皮唔會太厚,有油香又唔覺得漏,另外size幾大隻同新鮮,唔會有油益味,味道幾鮮甜~ 另外個牛油果🥑一啲都唔hea,唔會就咁切片放喺面,而係將牛油果肉🥑打埋入個汁到,令到個意大利飯🇮🇹就更加清香同creamy~ 同時仲有啲翠玉瓜粒🥒同甜椒粒🫑,會比較有咬口同均勻啲~人魚之淚 🧜‍♀️💧- $52 (好味指數:😍😍😍😍)呢杯好啱打卡,上枱既時候藍白漸

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁

軟殼蟹牛油果意大利飯

人魚之淚 🧜‍♀️💧- $52 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯好啱打卡,上枱既時候藍白漸層好分明,攪勻左之後係淡淡既天藍色,配埋人魚之淚🧜‍♀️💧呢個名好有詩意,蝶豆花🪻顏色好靚但係無咩味,所以有酸酸甜甜又芳香既芒果味🥭,配埋幾香濃既奶🥛味幾好飲,驚喜既係仲有爆爆珠⚪️,一咬開就爆汁,更加有層次~

意大利雙重朱古力 🇮🇹🍫 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯朱古力🍫用既係意大利朱古力🇮🇹🍫,可可味道馥郁,甘香又有啲沙沙地既口感,同時因為有牛奶🥛同cream,所以保持到質感順滑,唔會太甜都唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$250 (Dinner)
烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁