2023-08-05 51 views
很少寫食評,但不說不得,價錢貴之餘,服務態度不見好,食完一個餐,就是難食!!!👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎什麼蟹子蟹肉意粉,有蟹殼,好難食,絕對不用再幫襯!未試過餐廳的西餐這麼難吃👎👎👎👎不會再幫襯
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
什麼蟹子蟹肉意粉,有蟹殼,好難食,絕對不用再幫襯!

未試過餐廳的西餐這麼難吃

👎👎👎👎不會再幫襯
朋友約在觀塘食飯,選擇了「Deer Kitchen」,餐廳距離港鐵站數分鐘路程,環境寬敞,而且有鳥籠座位可供打卡,每個月份週一至週四都會有特別優惠,當月優惠可於用餐當日向店員確認。我和朋友分別點了餐湯和沙律。是日餐湯為紅薯忌廉湯,而沙律有添加辣肉腸和蘋果,感覺特別。意大利惡魔烤春雞•脆薯條主菜一點了春雞。雖然叫惡魔烤春雞,肉質比想像中嫩滑,就連雞胸部份都不會柴。一旁附有少量沙律及薯條,分量頗足。海鮮意大利飯主菜二點了意大利飯。海鮮豐富,分別有青口、魷魚、蝦仁等,飯粒軟硬適中,入口creamy。酸莓樂園各自點了一杯特飲,餐廳提供多款特飲無論喺名字和外表都好特別!酸梅樂園是草莓醬加上梳打水、青檸和檸檬汁,清爽解膩。人魚之淚我喺因為名字所以點來試試,漸層效果很美。賞心悅目,紫色轉變至白色和黃色總讓人聯想起黃昏的海灘。飲品主要有芒果汁、碟豆花和牛奶組成,爆珠波波增加口感。

意大利惡魔烤春雞•脆薯條

海鮮意大利飯

酸莓樂園

人魚之淚
2023-08-02 1829 views
星期日晚去觀塘睇下有咩好食,見到The Wave六樓有間西餐廳環境唔錯,小清新感覺,坐得舒服,決定去試試。明太子蟹肉酥盒 $138————————————酥盒一入口非常酥脆,明太子同蟹肉好夾,一啖一個酥盒真係好正好滿足。秘制虎蝦天使麵 $168————————————果然係秘制,雖然以蕃茄醬為基礎,但卻唔係一個普通嘅蕃茄醬意粉🍝帶點惹味嘅辣味,加上乾蝦米添加咗一點鹹香嘅味道,再加上羅勒帶出獨有嘅香氣。配上一隻大蝦,正。軟殼蟹牛油果意大利飯 $158————————————意大利飯煮得剛好,外軟內韌,裏面仲有一點點生嘅口感。獨特嘅牛油果醬汁滲透每一啖飯,加上三色椒,味道更加豐富。軟殼蟹炸得香脆。意大利雙重朱古力 $48————————————好Rich嘅朱古力,加上Cream,好睇又好飲。冷泡水果茶 $68————————————近排天氣真係好熱,好易口渴,飲杯凍凍嘅水果茶就啱晒,又清又解渴,加上水果嘅甜味,非常適合依個天氣,飲完感覺清爽咗。打算搵日平日時間去多次食,因為逢星期一至四餐廳就會有特別優惠👍🏼

明太子蟹肉酥盒 $138
明太子蟹肉酥盒

秘制虎蝦天使麵 $168
秘制虎蝦天使麵

軟殼蟹牛油果意大利飯 $158
軟殼蟹牛油果意大利飯

意大利雙重朱古力 $48
意大利雙重朱古力

好Rich嘅朱古力,加上Cream,好睇又好飲。

冷泡水果茶 $68
冷泡水果茶

2023-07-30
$372 (Dinner)
  • 秘制虎蝦天使麵
  • 明太子蟹肉酥盒
2023-08-02 40 views
觀塘~西餐廳 西西里海鮮風情薄餅 $168薄餅上枱熱辣辣,餅皮薄身脆口,有多種西西里海鮮鋪面推介可以黎試試軟殼蟹牛油果意大利飯 $158軟殼蟹好大隻炸得幾酥脆,配上牛油果意大利飯口感幾Creamy,配起來意大利飯整體唔會太漏。雪山雞翼 $88小食雪山雞翼有6件,灑上芝士粉甜甜地有啲韓式炸雞風味西瓜物語$48北極光$52餐廳最啱打卡呃 like 就係顏色非常鮮艷嘅特調飲品,一打開drink menu 就有選擇困難症,暑假啱食西瓜所以叫左杯西瓜物語,甜度剛剛好我中意甜度,有西瓜容配益力多甜甜酸酸飲落好開胃;北極光有青蘋果、青檸、薄荷、蘋果汁加入冰塊打成沙冰,飲落好清新薄荷味清爽淡淡青檸味,特飲好有驚喜。餐廳做緊$10生蠔大家可以試試~餐廳:Deer Kitchen🦌觀塘 (The Wave)地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
觀塘~西餐廳

西西里海鮮風情薄餅 $168

軟殼蟹牛油果意大利飯 $158

雪山雞翼 $88
小食雪山雞翼有6件,灑上芝士粉甜甜地有啲韓式炸雞風味

西瓜物語$48
北極光$52

餐廳做緊$10生蠔大家可以試試~

餐廳:Deer Kitchen🦌觀塘 (The Wave)
地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
2023-08-01 45 views
餐廳逢週一至週四都會做特別優惠,而家每個月仲會轉唔同優惠!當中最抵食一定係無限量加$10/隻新鮮生蠔🦪,但係當日我哋太夜去所以賣晒🥹下次一定要早啲去食🤣如果一大班人去食join埋佢哋VIP就更加抵食╰☆凱撒沙律(煙三文魚/巴馬火腿)$98(regular)$98 (Large)$138揀咗配巴馬火腿🥰肉質柔軟,羅馬生菜口感爽脆,食落酸甜開胃🤤╰☆特色夏威夷pizza $168Pizza薄身勁脆,配料又多,有帕爾馬火腿,菠蘿🍍,羅勒,櫻桃番茄,火箭菜,煙熏鮭魚,非常豐富╰☆玫瑰柚子蜜雞翼 $98雞翼脆得嚟帶啖啖柚子香,面頭仲放咗玫瑰花瓣做點綴╰☆焦糖燉蛋 $68焦糖燉蛋滑嘟嘟,啖啖都有陣陣豐富嘅奶香,入口滑溜香甜╰☆Mocktail飲品款式都幾多,而且打卡一流📸️藍色美人魚 $58,藍色好夢幻,入口夠氣微甜酸莓樂園 $48,用咗🍓、檸檬汁、酸橙同梳打水,味道酸甜醒胃
餐廳逢週一至週四都會做特別優惠,而家每個月仲會轉唔同優惠!
如果一大班人去食join埋佢哋VIP就更加抵食

╰☆凱撒沙律(煙三文魚/巴馬火腿)$98
(regular)$98 (Large)$138
揀咗配巴馬火腿🥰肉質柔軟,羅馬生菜口感爽脆,食落酸甜開胃🤤

╰☆特色夏威夷pizza $168

╰☆玫瑰柚子蜜雞翼 $98
雞翼脆得嚟帶啖啖柚子香,面頭仲放咗玫瑰花瓣做點綴

╰☆焦糖燉蛋 $68
焦糖燉蛋滑嘟嘟,啖啖都有陣陣豐富嘅奶香,入口滑溜香甜

╰☆Mocktail
飲品款式都幾多,而且打卡一流📸️

藍色美人魚 $58,藍色好夢幻,入口夠氣微甜
ෆ 𝘿𝙚𝙚𝙧 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣 (𝙏𝙝𝙚 𝙒𝙖𝙫𝙚) ෆ 收工搵同朋友傾計食飯必去!🍽️焗威靈頓三文魚 魚肉鮮嫩多汁焗得剛剛好 每一口都帶來滿足感😋🦞另外仲有龍蝦酥皮湯 好濃郁湯底鮮甜滑順 令人回味無窮🥣🦀如果你鍾意蟹肉同明太子你要試下佢地嘅蟹籽蟹肉明太子意大利飯每一啖都係好好味嘅結合配上香濃嘅明太子醬汁 正🦀🍛🥖鵝肝控絕對不能錯過佢地嘅法式鵝肝多士酥脆的麵包包裹著濃郁的鵝肝 幸福感瞬間爆發!🥖🍞而且佢哋餐廳每月份週一至週四都會有特別優惠(當月優惠可以用餐當日向店員確認)ෆ 推介菜式ෆ 焗威靈頓三文魚龍蝦酥皮湯 蟹籽蟹肉明太子意大利飯法式鵝肝多士ෆ 𝘿𝙚𝙚𝙧 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣 (𝙏𝙝𝙚 𝙒𝙖𝙫𝙚) ෆ 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食
ෆ 𝘿𝙚𝙚𝙧 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣 (𝙏𝙝𝙚 𝙒𝙖𝙫𝙚) ෆ

收工搵同朋友傾計食飯必去!

🍽️焗威靈頓三文魚 魚肉鮮嫩多汁

🥖鵝肝控絕對不能錯過佢地嘅法式鵝肝多士
酥脆的麵包包裹著濃郁的鵝肝
幸福感瞬間爆發!🥖🍞

而且佢哋餐廳每月份週一至週四都會有特別優惠
(當月優惠可以用餐當日向店員確認)

ෆ 推介菜式ෆ
龍蝦酥皮湯
蟹籽蟹肉明太子意大利飯
法式鵝肝多士

ෆ 𝘿𝙚𝙚𝙧 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣 (𝙏𝙝𝙚 𝙒𝙖𝙫𝙚) ෆ
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
位於觀塘的西式餐廳,供應西餐為主,有單點的餐牌,亦有套餐選擇;另外還可以優惠價換購$10生蠔,份量是半打起。晚市較為寧靜,座位較多,地方空間闊落。Appetizers: 墨西哥粟米脆片粟米脆片,加添了調味料、芝士及橄欖片烤焗,十分香脆,配上莎莎醬、酸忌廉及牛油果,沾上醬汁一起吃,味道更香口。Pasta & Risotto: 北海道帶子海鮮意大利飯 意大利飯粒較硬身,醬汁濃稠,滿滿的白汁忌廉,海鮮有帶子、魷魚、蝦仁、青口、大蜆,飯裡面還有三色椒及洋蔥粒。Pasta & Risotto: 海蝦番茄辣肉腸扁意粉海蝦有數隻,大大隻,肉質爽彈、鮮味;底下還有辣肉腸片及三色椒,蠻豐富;扁意粉掛滿了番茄醬汁,很惹味。Mocktail: 三色世界三款果汁混合而成的特飲,橙汁味道先鮮明,甜中帶微酸,蠻開胃的。Coffee: 抹茶鮮奶 抹茶不算濃郁,鮮奶味較重,甜度恰好。
位於觀塘的西式餐廳,供應西餐為主,有單點的餐牌,
亦有套餐選擇;
另外還可以優惠價換購$10生蠔,份量是半打起。
晚市較為寧靜,座位較多,地方空間闊落。
Appetizers: 墨西哥粟米脆片

粟米脆片,加添了調味料、芝士及橄欖片烤焗,十分香脆,
配上莎莎醬、酸忌廉及牛油果,沾上醬汁一起吃,味道更香口。
Pasta & Risotto: 北海道帶子海鮮意大利飯

意大利飯粒較硬身,醬汁濃稠,
Pasta & Risotto: 海蝦番茄辣肉腸扁意粉

海蝦有數隻,大大隻,肉質爽彈、鮮味;
Mocktail: 三色世界

Coffee: 抹茶鮮奶

抹茶不算濃郁,鮮奶味較重,甜度恰好。
📌 Deer Kitchen (The Wave) - 觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室🗓(26/7) 星期三 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:呢間咁有特色嘅鹿主題西餐廳共有兩間分店,分別係觀塘同荃灣,我今日就去左觀塘分店度食飯,同大家分享下我呢餐嘅用餐體驗。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:呢間西餐廳嘅食物都偏向有特色同精緻,有1人或2人嘅set dinner可以選擇,但最吸引一定係佢地做緊$10/隻新鮮生蠔換購,仲要係唔限量,而家等我同大家講下🦌🍽味道先。🧾Set Dinner for 1 $238 - 叫左個1人set dinner,套餐會包一個餐湯或沙律,一份主菜同餐飲。餐湯或沙律就揀左餐湯,今日就係周打蜆湯,呢個湯好濃郁,入口好滑溜,仲有食到唔少蜆肉。🐟焗威靈頓三文魚(+$20) - 主菜就揀左要加$20嘅焗威靈頓三文魚,一上枱個賣相已經要比好高分,個酥皮更加值得一讚,好香牛油味但又唔油,薄身得嚟又夠酥脆,一切開就見到入面滿滿的三文魚肉,三文魚又唔會焗得過熟,肉質嫩滑又軟淋,配埋一齊焗嘅菠菜餡同伴碟嘅忌廉汁,味道真係好match,配菜就係好creamy嘅紫薯蓉
🗓(26/7) 星期三 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

🐟焗威靈頓三文魚(+$20) - 主菜就揀左要加$20嘅焗威靈頓三文魚,一上枱個賣相已經要比好高分,個酥皮更加值得一讚,好香牛油味但又唔油,薄身得嚟又夠酥脆,一切開就見到入面滿滿的三文魚肉,三文魚又唔會焗得過熟,肉質嫩滑又軟淋,配埋一齊焗嘅菠菜餡同伴碟嘅忌廉汁,味道真係好match,配菜就係好creamy嘅紫薯蓉底,坊間都係偏少見。
焗威靈頓三文魚

🥫🧀肉醬千層闊麵 $158 - 點解另一個無叫set dinner,係因為我見到餐牌有我最鐘意嘅肉醬千層闊麵,所以我就選擇散叫一個。
我鐘意食千層闊麵係因為佢有好豐富濃厚嘅芝士配合蕃茄同肉醬,再比一層又一層嘅闊麵夾住嚟食,口感同層次係其他款式意粉比唔到我的,呢間餐廳佢各方面都做得唔錯,一個千層闊麵應有嘅野佢都做到晒,味道方面都調教得唔錯,配埋面頭嘅香草醬/蕃紅花/菜苗,香濃得嚟唔會過份重口味。
肉醬千層闊麵

🦪🦪🦪新鮮生蠔 $10 - 你無睇錯,真係$10/隻,餐廳做緊優惠,晚上6點後只要人均消費滿$100就可以無限量叫$10/隻新鮮生蠔。
我地兩個人就叫左半打,當日係愛爾蘭產地嘅生蠔,size都ok,有輕微海水味,口感偏爽口帶少許creamy質地,最重要係夠新鮮,性價比極高,超推介👍。
愛爾蘭生蠔

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 餐廳都有不少特飲,當中亦見到有唔少好靚嘅mocktail,我就叫左當中兩款,包括"人魚之淚"同"藍色美人魚",味道都可以同出面d酒吧媲美,外觀當然就係好賞心悅目,影相/打卡一流。
人魚之淚/藍色美人魚

🍽環境:餐廳環境裝修/佈置都好靚,正如我講,呢間係一間鹿主題餐廳,所以室內都有大量鹿主題嘅佈置同擺設,部分牆身仲會用上綠色假草做裝飾,成個感覺好似去左園林咁,感覺好舒適輕鬆。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務好好,我由坐低到埋單都見佢地好忙,但佢地仍然keep住好有禮貌嘅服務態度,亦會好詳細介紹/講解menu同優惠推廣,落單後亦會同你覆返一次單以防落漏,提供服務同上菜/收碟速度都快。

💰💸價錢:今日食左呢餐咁滿足嘅西餐,埋單都只係$600左右,當中最抵食一定係無限量加$10/隻新鮮生蠔,雖然我只係叫左半打,但鐘意食蠔嘅朋友仔就千祈唔好錯過喇。

🐲💬總結:我幾滿意今次呢餐晚餐,無論環境/食物質素等等都唔錯,當中做緊嘅$10/隻蠔呢個優惠就更加係錦上添花啦。店員亦有介紹,餐廳係週一至週四都會做特別優惠,而家每個月都會轉唔同優惠。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❣️
2023-07-26
$300 (Dinner)
肉醬千層闊麵
愛爾蘭生蠔
人魚之淚/藍色美人魚
  • 人魚之淚
  • 藍色美人魚
  • 新鮮生蠔
環境好舒服,有鳥籠打卡座位,餐廳做緊promotion,人均消費滿$100就可以用$10換購1隻生蠔,不設上限🤤火焰西班牙黑毛豬肋骨 $288上檯嘅時候店員會將酒精倒落去然後點火,豬肋骨經過火焰洗禮後燒烤香味更加突出肉醬千層寬麵 $158寬麵層層疊,每層都舖滿咗濃郁綿密嘅蕃茄肉醬,味道豐富有層次綠島奇遇 $48呢杯係有青檸、金橘同埋檸檬汁嘅mocktail,金橘同檸檬味道好夾又清新西瓜物語 $48西瓜mocktail好清新,加咗益力多令到成杯mocktail更加有層次

火焰西班牙黑毛豬肋骨 $288

肉醬千層寬麵 $158
寬麵層層疊,每層都舖滿咗濃郁綿密嘅蕃茄肉醬,味道豐富有層次

綠島奇遇 $48

西瓜物語 $48
Type of Meal
Dinner
  • 火焰西班牙黑毛豬肋骨
2023-07-25 26 views
Deer Kitchen (The Wave) (觀塘).觀塘區要搵食除左工廈之外,the wave都有好多選擇!. ▪️ 軟殼蟹明太子蟹肉黃金薄餅 ▪️.薄批pizza好正,勁薄脆,軟殼蟹都好大隻個人偏愛食薄嘅pizza!. ▪️ 北海道帶子海鮮意大利飯 ▪️.有青口,魷魚🦑,蜆等海鮮,帶子煎得啱啱好,半生熟,個蜆勁肥又甜又鮮飯粒偏硬身.▪️水牛城雞翼▪️.個醬係另外上,唔喜歡嘅可以就咁香脆炸雞翼.▪️西瓜物語/緣島奇遇▪️.呢到好多特飲選擇仲要又靚又好飲我飲西瓜物語🍉,好似西瓜汁溝益力多咁,好清新!佢呢排仲做緊$10一隻生蠔🦪 🖤
Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)

觀塘區要搵食除左工廈之外,the wave都有好多選擇!

▪️ 軟殼蟹明太子蟹肉黃金薄餅 ▪️
薄批pizza好正,勁薄脆,軟殼蟹都好大隻
個人偏愛食薄嘅pizza!

▪️ 北海道帶子海鮮意大利飯 ▪️
飯粒偏硬身

▪️水牛城雞翼▪️
個醬係另外上,唔喜歡嘅可以就咁香脆炸雞

▪️西瓜物語/緣島奇遇▪️
呢到好多特飲選擇仲要又靚又好飲
我飲西瓜物語🍉,好似西瓜汁溝益力多咁,好清新!

佢呢排仲做緊$10一隻生蠔🦪 🖤
放工時間🕑觀塘很多人👫今日同朋友預早book左 偉業街 *_THE WAVE_* 6樓 *_DEER KITCHEN_* 依間餐廳,朋友介紹有水準既意大利餐廳🍽️_MAIN_ 🍖烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁+$48香噴噴嘅黑毛豬鞍,非常juicy🧄,肉質軟綿綿,很特別配菜甜紫薯🍠另有一番滋味🥢晚市套餐$238 _STARTER_ 🥠黑松露意大利雲吞 加 $10雲吞皮煙韌香濃嘅黑松露值得推介🥢🍚蟹籽蟹肉明太子意大利飯$198🥢啖啖蟹籽同蟹肉,傳統意大利飯有咬口感,質感是軟稔中帶點煙韌,食落去的感覺與普通白飯不同非常creamy, 吃了可以飽很久,少量就很夠了🍸MOCKTAIL三色世界$48蔓越莓,蘋果,橙清新可口🍸MOCKTAIL綠島奇遇$48金桔,檸檬,酸酸甜甜非常開胃🌟特飲 好多款選揀🌟餐廳每個月份週一四都會有特別優惠 (用餐時向店員確認)

_MAIN_
🍖烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁+$48

🥢晚市套餐$238
_STARTER_
🥠黑松露意大利雲吞 加 $10
雲吞皮煙韌香濃嘅黑松露值得推介🥢

🍚蟹籽蟹肉明太子意大利飯$198

🍸MOCKTAIL三色世界$48
蔓越莓,蘋果,橙清新可口
🍸MOCKTAIL綠島奇遇$48
金桔,檸檬,酸酸甜甜非常開胃

🌟特飲 好多款選揀
🌟餐廳每個月份週一四都會有特別優惠 (用餐時向店員確認)
2023-07-24
2023-07-22 25 views
今晚我哋嚟到觀塘區呢度去鋸扒, 其實都係第一次嚟到wave度鋸扒,因為朋友介紹咁入到去佢裝修都幾有格調,同埋都坐得舒服, 咁我哋就叫咗個set。煙肉薯仔湯&沙律:湯底濃郁,充滿了煙肉的香氣,薯仔的甜味和湯的鮮美。每一口都充滿了溫暖和舒適的感覺,是一道令人懷念外國生活的湯。 沙律亦都唔錯,啲菜都幾新鮮。烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁:豬鞍烤得外焦內嫩,肉質鮮美多汁。搭配著香濃的燒汁,每一口都充滿了豐富的口感和獨特的風味。真係一個令我有讚不絕口的享受。虎蝦小龍蝦龍蝦汁扁意粉:扁意粉以虎蝦、小龍蝦和龍蝦汁為主要成分,帶來一個豐富的海鮮風味。虎蝦和小龍蝦烹煮得鮮嫩多汁,搭配著濃郁的龍蝦汁,讓每一口都充滿了鮮美和小龍蝦的豐富風味。意粉煮得剛好有嚼勁,吸收了龍蝦汁的味道,讓這道意粉菜餚更加美味可口。最後飲埋杯特飲三色世界&玫瑰 latte就閃人。Overall呢一間餐廳其實個環境都唔錯 而且服務都唔錯,同埋食物都算係有水準, 行過呢頭嘅朋友可以嚟呢度試下。 因為呢一間餐廳星期一至四都有D優惠,有興趣嘅話大家可以去到問下店員。

• 烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁
2023-07-21 16 views
叫左個晚市套餐 包餐湯/沙律 2個主食 同2杯飲品🥤🍣焗威靈頓三文魚 +20主食叫左焗威靈頓三文魚,平時食開係牛,見三文魚好特別,所以就叫左黎試。略嫌嗰酥皮焗得唔夠,入面仲係好似粉團既味道,不過三文魚就焗得岩岩好,無好老都夠滑,但如果魚油味再重啲就會再出色啲!🦐虎蝦小龍蝦肉龍蝦汁扁意粉 +28呢個叫做不錯不失,係幾有龍蝦味,都夠大碟,但就無乜記憶點既一道菜🐥水牛城雞翼 +68呢道菜係全晚最出色既一道,雞翼炸得香,夠熱多脆,而嗰醬汁就係另上,自己點既,可以控制番自己想要多少 🍒冷泡水果茶呢個係特飲黎,套餐並無包到,亦都無特價 。不過飲落都幾fresh,最重要係無好甜!即使平時飲開無糖都接受到,但另外加$68叫哩個特飲😹
叫左個晚市套餐 包餐湯/沙律 2個主食 同2杯飲品🥤

🍣焗威靈頓三文魚 +20

🦐虎蝦小龍蝦肉龍蝦汁扁意粉 +28

🐥水牛城雞翼 +68

🍒冷泡水果茶
2023-07-20 34 views
奔著生蠔來的!!叫了一打!果然新鮮好吃。10元一個,好抵食!寬意粉,千層麵最好吃😋下次再來必點點了兩個飲品拍照很上鏡,味道中規中矩,但是也非常值得環境好、食物不錯、服務態度非常棒
寬意粉,千層麵最好吃😋下次再來必點
點了兩個飲品拍照很上鏡,味道中規中矩,但是也非常值得

環境好、食物不錯、服務態度非常棒
2023-07-15
Waiting Time
16 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
昨天去咗觀塘試左呢間喺棟新大廈的餐廳. 呢間deer kitchen走簡約田園風,以綠色為主調,配以鹿做主題佈置,環境舒適幾啱忙碌打工仔午飯抖抖氣忘卻煩憂. 我哋早到人哋剛開鋪,霸左個特式座位,食食下近一點左右全埸爆滿,故事教訓記得book位,因為見walk in 嘅真係冇位要食檸檬. 講返正題,Lunch set 抵食算affordable, 西餐百幾蚊有涷飲+ 沙律/ 餐湯+ 主菜絕對係fair deal. 我哋兩個人一人要一樣前菜share食,沙律清爽新鮮,是日餐湯係甘筍忌廉湯味道濃厚. #香煎時令魚柳大蝦配明太子忌廉汁個龍利柳魚煎得香脆但肉質鮮嫩亦不乾身,個蝦好爽身結實點埋個醬汁剛剛好,配菜除咗有番茄露筍呢啲常見疏菜,比較驚喜有紫薯蓉甜甜地健康又開胃,份量亦多夠飽肚. #牛油果海蝦意大利飯賣相平實樸素不過原來禾稈冚珍珠,內藏五六隻海蝦,非常鮮甜彈牙,飯粒粒分明軟硬道適中醬汁有牛油果香.順帶一提,見有$10 蚊換購一隻蠔(唔知可以換幾多呢). 不過今次冇試,可以搵日tea/dinner 試試佢,見個tea set 相都好靚可以打卡. Btw見佢有個membership 年費都幾筍

#香煎時令魚柳大蝦配明太子忌廉汁

#牛油果海蝦意大利飯

順帶一提,見有$10 蚊換購一隻蠔(唔知可以換幾多呢). 不過今次冇試,可以搵日tea/dinner 試試佢,見個tea set 相都好靚可以打卡. Btw見佢有個membership 年費都幾筍deal( 俾$500 送$900 另有全年九折), 都有啲興趣given 多左去觀塘蒲頭,可惜店員忙住應付lunch peak hour嘅人潮未方便搞,大家都趕返工,咁唯下次先啦. 同埋據說每個月週一至週四都有不同優惠,記得問下店員喇!
2023-07-13
$200 (Lunch)
  • 牛油果海蝦意大利飯
  • 香煎時令魚柳大蝦配明太子忌廉汁