2023-09-05 31 views
香濃芝士煙肉煙斗粉 - $158.0煙斗粉軟硬適中, 又有咬口, 可愛的煙斗形狀, 好盞鬼. 用不同芝士跟煙肉煮理, 煙斗粉上面仲有一塊塊的Parmesan芝士, 撈暈後有拉絲 煙斗粉吸收曬所有材料嘅精華,真係食到停唔到口明太子芝士焗釀啡菇 - $88.0大啡菇本身就係無味, 但加了芝士同明太子去焗, 咁就唔同晒, 啡菇的味道即時比咸香芝士及明太子大大提升雪山雞翼- $88.0 / 6隻皮脆肉滑, 肉汁超豐富, 熱辣辣, 完全不油膩, 雞亦面有甜甜的蜜糖及大量芝士粉, 超邪惡綠島奇遇 - $48青檸+檸檬+金柑, 既清潤又酸酸甜甜,味道清新可口蘋果金寶配雪糕68熱辣辣即叫即造的蘋果金寶,當然要配上冰凍的雪糕啦! 蘋果金寶好有肉桂味, 配埋海鹽雪糕, 咸甜交雜, 再加上熱蘋果金寶, 然後一口凍雪糕,一凍一熱的感覺真係好正同好好味

香濃芝士煙肉煙斗粉 - $158.0
煙斗粉軟硬適中, 又有咬口, 可愛的煙斗形狀, 好盞鬼.

明太子芝士焗釀啡菇 - $88.0

雪山雞翼- $88.0 / 6隻
大量芝士粉, 超邪惡

綠島奇遇 - $48
青檸+檸檬+金柑, 既清潤又酸酸甜甜,味道清新可口

蘋果金寶配雪糕68
2023-08-31
2023-09-02 32 views
同朋友嚟到觀塘The Wave 嘅 Deer Kitchen 嘆返個英式下午茶🫖,餐廳以鹿為主題,牆身掛有鹿嘅裝飾同設有金色鳥籠座位,最適合三五打卡影相📸️。而餐廳每個月嘅星期一至四都有唔同嘅promotion優惠,今個月做緊晚市$10生蠔優惠,下次嚟食嘅時候可以再問問店員相關嘅詳情😚北歐森林風 🦌鹿鹿下午茶:✨鹹點分別有秋葵蝦、蟹籽吉列蠔🦪  、焗明太子蟹肉酥盒、水牛城雞翼、煙三文魚花卷同牛油果蛋白手指治 🥪。鹹點方面我就鍾意秋葵蝦、煙三文魚花卷同焗明太子蟹肉酥盒。秋葵蝦🦐入口清爽,仲有彈牙鮮味嘅蝦肉,而煙三文魚入口甘香濃郁,配上香脆餅乾,口感豐富。焗明太子蟹肉酥盒都好好食,脆卜卜之餘,仲有蟹肉呀~✨甜點包括一口芝士撻 、 蘋果金寶批、日式蛋卷、迷你蛋糕🍰、迷你木糠布甸🍮同馬卡龍。蘋果金寶批批面鋪滿金寶碎碎,中間夾著蘋果肉粒,帶有香濃嘅玉桂味。而迷你木糠布甸🍮 有香濃的cream 同餅乾碎,味道啱啱好唔會太甜😋
北歐森林風 🦌鹿鹿下午茶:
✨鹹點
✨甜點
Tea
2023-08-30 34 views
第一次來到餐廳坐落的the wave,走工業風,很有特色。這晚試了二人餐,不論是環境,還是食物皆不錯。二人餐選了德國豬手扒和黑松露燒烤菇扁意粉。當中特別喜歡沙律,新鮮味美。伴著豬手扒的脆薯角非常香脆,原不打算全數吃掉,卻是最先被吃光的!黑松露燒烤菇扁意粉一上桌即非常吸引眼球,賣相吸引,而味道也是有實際的,夠creamy之餘,扁意粉扎實、彈牙、掛汁,還啖啖菇,單就黑松露燒烤菇扁意粉評分的話,我會給滿分!備註一下,餐廳可以$10優惠價追加生蠔,個人覺得相當抵食,適合愛蠔人士可以無上限追加。
第一次來到餐廳坐落的the wave,走工業風,很有特色。

這晚試了二人餐,不論是環境,還是食物皆不錯。

2023-08-27 34 views
觀塘商廈有好多唔同類型嘅樓上餐廳,今次試咗呢間西餐廳,以鹿🦌為主題,綠色為主調,帶點森林系嘅感覺。.🦪 生蠔 $10/隻餐廳做緊優惠,晚市人均消費滿$100就可以換購$10/隻生蠔,好抵食!生蠔size都ok,肉質爽滑creamy,帶淡淡海水味,夠新鮮。.🦀 明太子蟹肉酥盒 $138酥盒焗得幾酥鬆,餡料都幾足,明太子鹹香惹味,同蟹肉好夾,一啖一件啱啱好。.🐥 雪山雞翼 $88雞翼新鮮炸起,外皮香脆,肉質咬落幾juicy,灑上滿滿帶蜜糖甜味嘅芝士粉,香口滋味( ˘ ³˘) .🥑 軟殼蟹牛油果意大利飯 $158軟殼蟹大隻厚肉,外層炸漿唔會太厚,炸得金黄酥脆,唔會有油膩感。Risotto煙韌有咬口,牛油果醬汁creamy包住飯粒,入面仲有芝士碎、牛油果肉、三色椒等,令口感同味道更豐富。.💧人魚之淚 $52餐廳嘅特飲賣相都幾靚,呢杯mocktail上層係蝶豆花、下層係芒果+鮮奶,漸層嘅顏色好夢幻!飲落似芒果乳酪,味道清新自然,驚喜係仲有爆爆珠,更增添口感。.總括而言:餐廳地方濶落,用餐環境舒適寧靜。食物質素不錯,選擇都算多,今次生蠔真係抵食,佢哋逢星期一至四都會有特別優惠*\(^o^)/* 平
🦪 生蠔 $10/隻

🦀 明太子蟹肉酥盒 $138

🐥 雪山雞翼 $88

🥑 軟殼蟹牛油果意大利飯 $158

💧人魚之淚 $52

總括而言:餐廳地方濶落,用餐環境舒適寧靜。食物質素不錯,選擇都算多,今次生蠔真係抵食,佢哋逢星期一至四都會有特別優惠*\(^o^)/* 平日放工同朋友食飯傾偈又多一個好選擇。
2023-08-26 30 views
📍Deer Kitchen觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室 🦔⸒⸒英式下午茶 $338/2ppl咸點有秋葵蝦、蟹籽吉列蠔、焗明太子蟹肉酥盒、水牛城雞翼鎚、煙三文魚花卷同牛油果蛋白手指治🥰吉列蠔炸到外脆內軟 好香口 蟹肉酥盒好酥化蟹肉份量唔少~甜點有一口芝士撻、蘋果金寶撻、日式蛋卷、迷你蛋糕、迷你意大利芝士杯、馬卡龍😆甜點最愛一口芝士撻!食落去牛油味香、芝士味都香濃馬卡龍唔會好甜 食落去酸酸地😛玫瑰鮮奶咖啡飲落去咖啡嘅苦味唔係好重~ 玫瑰味香小編仲揀左一壺花茶 配埋下午茶set慢慢嘆幾正😚
📍Deer Kitchen
觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室 🦔⸒⸒

英式下午茶 $338/2ppl

吉列蠔炸到外脆內軟 好香口 蟹肉酥盒好酥化
蟹肉份量唔少~

甜點最愛一口芝士撻!食落去牛油味香、芝士味都香濃
馬卡龍唔會好甜 食落去酸酸地😛

玫瑰鮮奶咖啡
飲落去咖啡嘅苦味唔係好重~ 玫瑰味香

小編仲揀左一壺花茶 配埋下午茶set慢慢嘆幾正😚
2023-08-25 39 views
🍖🍖🍖餐廳位於觀塘,好多朋友放工直接去食飯都非常方便,地方算寬敞,真係好岩happy Friday 同fd食飯傾計聚一聚,而且佢個晚餐二人晚餐$438另加一,包沙律/湯,兩份,主食兩份,飲品兩杯餐湯:薯仔煙肉忌廉湯用加煙肉碎少少既鹹味作調味剛剛好,唔覺好有忌廉,但好重薯仔味,每啖都有薯仔粉粉既質感,好足料👍🏻👍🏻👍🏻主菜一:德國豬手扒、德國腸脆薯角唔想要太多肉,所以簡依款雖然望落好似唔大,但其實都相當足夠,豬手皮好脆,而肉質厚而唔鞋,加埋蜜糖芥末醬,好夾👍🏻👍🏻👍🏻薯角酥脆,熱辣辣,唔覺有厚炸粉👍🏻👍🏻加埋有Size既腸同黑醋沙律,整份主菜都非常完整主菜二:香滑芝士煙肉煙斗粉煙肉乾好脆,鋪滿芝士片令整碟煙斗粉有好香濃芝士味,煙斗粉好In韌,好中意醬汁既質地好稠,好足夠地填滿煙斗👍🏻👍🏻特飲:三色世界($48)另外餐廳有好多款特別mocktail,跟餐可額外加錢order,睇menu 見到色彩繽紛都好吸引最後簡左三色世界,入面有紅莓、青蘋果、香橙,香橙味好重,蓋過左青蘋果,帶有少少紅莓味道,甜甜地都唔錯
🍖🍖🍖

餐湯:薯仔煙肉忌廉湯

主菜一:德國豬手扒、德國腸脆薯角
唔想要太多肉,所以簡依款
薯角酥脆,熱辣辣,唔覺有厚炸粉👍🏻👍🏻
加埋有Size既腸同黑醋沙律,整份主菜都非常完整

主菜二:香滑芝士煙肉煙斗粉

特飲:三色世界($48)

2023-08-25 74 views
Deer Kitchen之前嚟都係食佢個靚靚打卡Tea Set,今次同大少落開觀塘玩,咁就嚟就食個豐富lunch啦!餐廳環境係舒服嘅,不過今次我地又晏左嚟,坐唔到鳥籠大少係有少少失望,不過坐舒服嘅梳化位一樣唔錯嘅~今日我地就叫左兩個Lunch Set,每個set包餐湯/沙律同蒜蓉包,而且仲可以加配添~我地就叫左一份沙律、一個煙肉薯仔忌廉餐湯,當然唔少得蒜蓉包~餐飲就嚟左杯凍檸茶,另外大少就加錢叫左杯特飲Strawberry Garden,話有士多啤梨、青檸同梳打,好飲又足夠消暑~我嘅主菜就係 威靈頓雞圈釀芝士火腿 ,我覺得係唔錯嘅,威靈頓雞圈焗出嚟唔會好鞋物,而且加埋流心芝士一齊食,好有口感。另外唔好忘記底鋪嘅紫薯,滑口得嚟又夠很薯香,整體係好好味~大少嘅主菜係千島醬燒菠蘿芝士牛肉漢堡配薯條,原片燒菠蘿加埋大片牛肉漢堡,咬落juicy有肉汁,而漢堡仲配上番茄、生菜同芝士,食落口會太乾,好啱大少口味哦~我地最後仲加配左一份藍莓芝士蛋糕,夠溝身得嚟甜度適中,食完一件都不會太膩~

2023-08-18
Lunch
2023-08-23 55 views
喺openrice見過呢間餐廳好耐不過都未食過,呢日星期六嚟試吓,下午3點幾,都冇乜人食,直接入,仲有打卡雀籠位坐。pizza,料都算多,個邊幾脆,薄批秘制虎蝦天使麵個汁都幾辣同濃,可能因為入面有好多椒蝦爽口,幾香份量略少香濃芝士煙肉煙斗粉好濃嘅芝士味同洋蔥味,幾香都係份量少每樣大概一百多啲,得個主菜,乜都冇包,而且份量好少,味道正常,略貴。而餐廳唔算好打卡feel,只有幾張雀籠位,都唔算特別打卡靚,有個打卡下午茶set,見有人食都還好啦,如果想食tea打卡就可以一試。

pizza,料都算多,個邊幾脆,薄批
特色夏威夷薄餅

秘制虎蝦天使麵
個汁都幾辣同濃,可能因為入面有好多椒
蝦爽口,幾香
份量略少

香濃芝士煙肉煙斗粉
好濃嘅芝士味同洋蔥味,幾香
都係份量少
香濃芝士煙肉煙斗粉

2023-08-05
$200 (Tea)
1K
2023-08-21 33 views
我一向很喜歡這間以🦌 🦌 可愛鹿仔做環境主題的西餐廳,自從搬左去觀塘,呢幾日忍不住約埋朋友仔來到位於觀塘這間西餐廳: deer kitchen!午餐套餐已包餐湯麵包及餐飲, 都覺得比較著數,埋單大概每人$2xx 左右。鴨胸肉伴紫薯軟滑鴨肉新鮮熱辣,份量豐富美味可口!蟹肉魚柳伴紫薯新鮮蟹肉惹味十足,魚柳有兩大塊煎得剛好又好吃。甜品🍮檸檬撻伴雪糕🍋自家製的海鹽雪糕清新可口,配上酸酸甜甜檸檬撻使人心情愉悅。

鴨胸肉伴紫薯
軟滑鴨肉新鮮熱辣,份量豐富美味可口!

蟹肉魚柳伴紫薯
新鮮蟹肉惹味十足,魚柳有兩大塊煎得剛好又好吃。

甜品🍮
檸檬撻伴雪糕🍋
自家製的海鹽雪糕清新可口,配上酸酸甜甜檸檬撻使人心情愉悅。

呢間餐廳喺荃灣愉景新城都有分店而且每個月逢星期一至四都有特別優惠~環境好舒服 見到唔少鹿圖案嘅裝飾 幾有心思🦌Idiot lunch嚟到 獲安排坐喺鳥籠座位 好啱打卡😻食物質素都幾唔錯 味道份量擺盆各樣都做得足~-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥焗寶雲酥海魚柳•美式蟹餅 $138上碟嗰陣覺得外形好得意😆由上到下 分別係蟹餅 2塊魚柳 紫薯 好整齊咁疊埋一齊😆其中蟹餅同idiot想象中最大出入 係圓形嘅波咁 但味道反而有驚喜🤩一咬就食到入面好多餡 好豐富~不過略嫌表面落得太多沙律醬而魚柳嘅表面炸得好香脆 魚肉都非常軟身味道唔會太鹹或者太淡 啱啱好🥰❤️‍🔥紐西蘭草飼肉眼扒•香濃燒汁 $168肉眼扒嘅格仔紋睇落好吸引😆而扒本身都幾厚身大塊idiot切嘅時候發現塊扒有少少筋 但好神奇食落口又冇韌嘅感覺~同魚柳一樣 伴碟嘅紫薯本身嘅甜味好重 口感都好軟綿😋❤️‍🔥跟餐前菜/沙律/餐湯前菜有蒜茸包 另外可以揀沙律/餐湯 idiot同朋友咁啱試晒兩樣~沙律入面有蘋果粒 食得出好新鮮 整體味道好清爽🫶餐湯係甘荀南瓜湯 湯底好杰身 不過味道係偏淡味~-👩🏻‍🍳Idiots食過就算⚡️熱帶果園 (半價升級特
呢間餐廳喺荃灣愉景新城都有分店
而且每個月逢星期一至四都有特別優惠~
環境好舒服 見到唔少鹿圖案嘅裝飾 幾有心思🦌
Idiot lunch嚟到 獲安排坐喺鳥籠座位 好啱打卡😻
食物質素都幾唔錯 味道份量擺盆各樣都做得足~

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

同魚柳一樣 伴碟嘅紫薯本身嘅甜味好重 口感都好軟綿😋
紐西蘭草飼肉眼扒•香濃燒汁

❤️‍🔥跟餐前菜/沙律/餐湯
沙律入面有蘋果粒 食得出好新鮮 整體味道好清爽🫶
餐湯係甘荀南瓜湯 湯底好杰身 不過味道係偏淡味~

👩🏻‍🍳Idiots食過就算

⚡️熱帶果園 (半價升級特選飲品)/凍蘋果茶 (跟餐)
idiot加咗+$29升級呢杯熱帶果園 其實係菠蘿百香果梳打 味道偏甜少少~
而跟餐飲品有凍蘋果茶 唔駛另外加錢 味道冇熱帶果園咁甜 啱idiot口味多啲😽
熱帶果園
2023-08-19
$200 (Lunch)
焗寶雲酥海魚柳•美式蟹餅
紐西蘭草飼肉眼扒•香濃燒汁
2023-08-13 46 views
▫️ 紐西蘭草飼肉眼・香濃燒汁($168)👉🏻 牛扒🥩叫咗7成熟,都幾厚身大塊,煎到表皮脆口,肉質都幾腍,食落有油香,仲帶點Juicy👉🏻配菜幾特別,唔係薯條或者薯蓉,而係紫薯蓉,食落甜甜地,質感好綿⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 迷迭香燒春雞脆薯角($138)👉🏻 燒春雞🍗超大隻!雞肉外皮脆,肉質嫩,香草味非常濃,腌得好入味,薯角炸得好酥脆唔會好油,咬落軟綿綿⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 香脆單骨雞翼($42)👉🏻 雞翼炸到勁香脆,味道辣辣地超級惹味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️是日餐湯👉🏻雜菜湯味道濃郁鮮甜,蒜蓉包外脆內軟⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️是日沙律⭐️⭐️⭐️⭐️——————環境:餐廳係小清新路線。有花花草草嘅裝飾,仲有好大隻鹿🦌配合返主題,環境超級闊落,坐得好舒服.評分:7/10.平圴消費:~$200
▫️ 紐西蘭草飼肉眼・香濃燒汁($168)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 迷迭香燒春雞脆薯角($138)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 香脆單骨雞翼($42)
👉🏻 雞翼炸到勁香脆,味道辣辣地超級惹味

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️是日餐湯
👉🏻雜菜湯味道濃郁鮮甜,蒜蓉包外脆內軟

▫️是日沙律

——————
評分:7/10
平圴消費:~$200

2023-08-12 69 views
📍 HONG KONG 📍前兩日去咗用鹿做主題嘅cafe 同朋友chill下🦌Total 有12款鹹點甜點🫖鹹點#煙三文魚花卷 要影兩張相先卷得好靚🌸佢個餅重脆無走氣,煙三文魚都無話好鹹🍞#焗明太子蟹肉酥盒 呢個勁好食🤪面頭芝士加埋明太子蟹肉內餡🦀味道咸咸辣辣好惹味,如果大個啲就好啦🤤重有#牛油果蛋白手指冶 #水牛城雞翼 #蟹籽吉列蠔 #秋葵蝦 有齊海鮮肉同包🍞到甜品喇 #一口芝士撻 咸香加脆撻,好食🥧#蘋果金寶撻 好香肉桂味,送茶岩岩好🍵#迷你蛋糕 今日係檸檬芝士蛋糕🍰 食到creamy,加埋檸檬味好Fresh 🍋#日式蛋卷 今日係伯爵茶卷蛋 加埋#馬卡龍 焦糖同朱古力味🍫單買都可以買黎食🤣喺香港食high tea真係好貴㗎🥹呢個價錢嚟講CP值高,除咗可以飲茶仲可以飲咖啡☕️成間餐廳都有鹿嘅元素,staff 重會介紹吓d嘢飲,同朋友坐低打吓卡傾吓偈幾好👍🏻每個月份週一至週四都會有特別優惠,夜晚六點人均滿$100重可以用$10換生蠔食🦪下次夜晚嚟試吓先🦌仲見到佢夜晚六點人均滿$100重可以用$10換生蠔食🦪下次夜晚嚟試吓先🦌______________________________#H
📍 HONG KONG 📍
前兩日去咗用鹿做主題嘅cafe 同朋友chill下🦌
Total 有12款鹹點甜點🫖

甜品喇 #一口芝士撻 咸香加脆撻,好食🥧
#蘋果金寶撻 好香肉桂味,送茶岩岩好🍵

#High Tea Set
💰 HKD:338 For Two
2023-08-12 47 views
觀塘區長期勁多人,收工想搵位食飯都好難有時想同朋友catch up吓,唔想急急腳食完就走🥶 今次終於搵到一間環境寬敞安靜嘅西餐,可以慢慢坐傾吓計,食物質素亦唔錯✨生蠔勁抵食,$10就有一隻!🦪_____ _____ _____ ______ _____ _____ ▫️ 黑松露燒烤菇扁意粉 | $148意粉creamy有韌勁面頭放上原隻大啡菇,焗後仍然juicy黑松露味好濃郁,裏面仲有唔少菇粒同洋蔥粒,用料十足✨▫️蜆肉白酒汁扁意粉 | $158蜆肉清甜無沙,肉質彈牙白酒味唔濃,整體調味偏淡相較黑松露意粉light好多▫️煙三文魚凱撒沙律 | $118沙律醬同平時食到嘅有少少唔同平時唔食沙律菜嘅友人覺得好好食,仲要食晒😹▫️抹茶鮮奶 | $42Igable之餘仲要真係好飲!抹茶味好濃,唔會死甜入口順滑冇粉感
觀塘區長期勁多人,收工想搵位食飯都好難

生蠔勁抵食,$10就有一隻!🦪

▫️ 黑松露燒烤菇扁意粉 | $148
意粉creamy有韌勁
面頭放上原隻大啡菇,焗後仍然juicy
黑松露味好濃郁,裏面仲有唔少菇粒同洋蔥粒,用料十足✨

▫️蜆肉白酒汁扁意粉 | $158
蜆肉清甜無沙,肉質彈牙
白酒味唔濃,整體調味偏淡
相較黑松露意粉light好多

▫️煙三文魚凱撒沙律 | $118
沙律醬同平時食到嘅有少少唔同
平時唔食沙律菜嘅友人覺得好好食,仲要食晒😹

▫️抹茶鮮奶 | $42
Igable之餘仲要真係好飲!
抹茶味好濃,唔會死甜
入口順滑冇粉感
2023-08-08 49 views
早幾日終於去到呢間book mark好耐嘅餐廳啦☺️餐廳食物質素水準都唔錯👍而且服務態度好好💯原來餐廳每個月週一至週四都會有特別優惠,可以留意👀下次要試吓佢哋嘅晚餐先😁😁餐廳門口放置左好可愛嘅Deer同綠色牆,非常吸睛,打卡一流🤩我同朋友一人點左一份Lunch Menu ,我揀左牛扒,朋友揀左魚柳,食到十分滿足🤤餐包香脆蒜茸包兩片✌️是日沙律/餐湯我哋每款揀一,share試吓☺️我個人比較喜歡沙律菜,餐湯當日係蕃茄薯仔湯,個人覺得飲落偏單調及淡味香煎時令魚柳。芝士帆立貝。蕃茄莎莎醬呢個份量大滿足🤩有大大隻帆立貝、又有兩大塊魚柳,平時出面食多數只有一塊,呢度足足多一倍🤤🤤而且煎到好香,外層仲有少少薄脆,好正😋😋紐西蘭草飼肉眼,香濃燒汁呢塊牛扒我絕對俾高分👍點左7成熟,食落好香牛味,而且口感軟腍☺️一啲都唔會覺得靭…配菜紫薯好香好綿滑🤤🤤📍 Deer Kitchen (The Wave) (觀塘)觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室#deerkitchen #deer #打卡餐廳 #美食推介 #高質美食 #人氣推介 #觀塘美食 #高質餐廳 #yummy #kwuntong #thewave

餐包
香脆蒜茸包兩片✌️

是日沙律/餐湯

香煎時令魚柳。芝士帆立貝。蕃茄莎莎醬
呢個份量大滿足🤩

紐西蘭草飼肉眼,香濃燒汁
配菜紫薯好香好綿滑🤤🤤

觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

2023-07-29
Lunch
  • 香煎時令魚柳。芝士帆立貝。蕃茄莎莎醬
  • 紐西蘭草飼肉眼牛扒
每次搵觀塘食咩好 都會見到呢間餐廳 但一直都未食過 今次就約咗好耐冇見嘅朋友喺到食晚飯💁🏻‍♀️餐廳環境簡約 最令人注目嘅就係近門口嘅一幅綠油油植物牆同兩隻白色小鹿雕像🦌當晚去到幾乎見到張張枱都擺咗“Reserved” 有兩個鳥籠位都有人坐 仲有一家大小嚟食飯 所以想去嘅話book定先會好啲😉🍕牛油果水牛芝士薄餅 💰158未食已經聞到好香嘅芝士味🧀芝士咸咸哋超級香 有啲蕃茄仔 批底超超超薄 批邊好脆 不過牛油果份量就比較少 牛油果控表示唔滿足 但係好食嘅😋🍝蟹籽蟹肉明太子扁意粉 💰198意粉煙韌 軟硬度適中 好掛汁 明太子醬好creamy 唔會太鹹 蟹籽蟹肉好香 增加整體口感🦪生蠔 💰10/隻依家做緊優惠 人均消費滿$100 就可以$10一隻優惠價無限追加生蠔‼️我哋一人叫咗三隻 雖然唔係好飽滿 但味道鮮甜 淡淡海水味 性價比高🧇髒髒牛角窩夫 💰88牛角窩夫熱辣辣好酥脆 加上雲呢拿雪糕同Oreo碎 完滿結束呢個晚餐 兩個都食到好飽咁走🧋藍色美人魚 💰58<Blue Curacao, Pineapple juice, Lemon juice, Sprite> 因為睇menu見

🍕牛油果水牛芝士薄餅 💰158

生蠔

🧇髒髒牛角窩夫 💰88
髒髒牛角窩夫

🧋藍色美人魚 💰58
因為睇menu見呢杯顏色好靚而叫 飲落味道都唔錯 少少甜又唔會好酸 味道清爽
藍色美人魚

🧋黑鑽森林 💰58
<Chocolate chip, Fresh milk, Frozen>
朋友喺Chocolate lover 就叫咗呢杯朱古力沙冰 朱古力嘅味都冇想像中咁濃 但勝在唔甜 罪惡感冇咁大
黑鉆森林

🔔另設加一