2018-11-09 196 views
食物很不錯, 食兩個鐘。放題都幾抵,食物質量都唔錯,整體都覺得很不錯。但本來係到7:45結單,個服務生就6:40分開始催我哋,催左五六次! 好似不想人食嘢咁!真係好嫐,服務質素真的好差!

2018-11-05 895 views
今晚好開心,老公知我喜歡去尖以咀極尚食放題,因為我之前食過後,讚極尚食物質素和招呼都好好,所以佢今日一出糧就訂定位請我去食,我們去尖沙咀行左一陣就去加連威老道的極尚大喜屋附近排隊等入座,來過的客人都知每晚都有人龍排隊,證明極尚受歡迎的程度。準時入座後,即落單叫刺身先,侍應忙於招呼客人入座,但亦不忘我們已入座的客人,接點菜紙、上菜都好快。一盆美麗又新鮮的刺身就在面前,甜蝦、赤海蝦、鮮赤貝、象拔蚌、北海道帶子都好爽甜。油甘魚、三文魚、希靈魚好鮮味。還有時令限量的松葉蟹腳,好鮮甜。北海燒帆立貝:帆立貝焗到金黃色,醬料是沙律醬加三色椒,帆立貝鮮甜,味道帶甜酸。燒香草羊鞍:用質素上等的羊鞍,經過香草醃製,再燒至大約七成熟,肉質鮮嫩,香草味濃,超正!天婦蝦:蝦炸得不油膩,香脆可口,蝦肉十分爽口。一口甜番薯仔天婦羅:外層酥脆,番薯仔口感軟糯,味道清甜。芝麻雞翼:外層香脆,肉質鮮嫩有汁,加入芝麻更添香口。燒有機菠蘿:金黄色的菠蘿鮮甜多汁。鹽燒海蝦:蝦新鮮,肉質鮮味彈牙,加少許海鹽更美味。蒲燒鰻魚壽司:鰻魚惹味夠大片,壽司飯調味剛剛好,一口一舊超好味。我最喜歡吃的3.6牛奶布甸,奶味香濃又滑溜。蜜瓜味雪

天婦蝦:蝦炸得不油膩,香脆可口,蝦肉十分爽口。
一口甜番薯仔天婦羅:外層酥脆,番薯仔口感軟糯,味道清甜。
芝麻雞翼:外層香脆,肉質鮮嫩有汁,加入芝麻更添香口。
燒有機菠蘿:金黄色的菠蘿鮮甜多汁。

鹽燒海蝦:蝦新鮮,肉質鮮味彈牙,加少許海鹽更美味。

我最喜歡吃的3.6牛奶布甸,奶味香濃又滑溜。蜜瓜味雪條好好味。

每人一杯名貴雪糕。
2018-11-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2018-11-05 21132 views
公司每月都攪生日會,如果當月有同事生日,就由公司支付生日會費用,由生日同事選擇食乜,如果人多生日就由年紀最大的話事,同事們大多喜歡去尖沙咀極尚大喜屋日本料理,個個都讚極尚招呼週到,連飲品也不需客人自取,而且食品高質,味道不錯。所以今晚的生日會在極尚舉行。我們又有口福了!每次食放題最期待的就是刺身,一上檯,大家見到甘新鮮的刺身,都食過不停,甜蝦、北海道帶子鮮甜,鮮赤貝爽口、三文魚厚切,魚油豐富。多款壽司中我比較喜歡火炙的,例如帝皇蟹棒黃金燒、牛油燒帆立貝等,用火燒過會提升食物的香味,味道更濃。北海燒帆立貝,將沙律醬等放在帆立貝上燒焗至金黃色,帆立貝鮮味,也有沙律醬的甜味,不錯。極上咖哩炒蟹,出面食尼味蟹係好貴,現在任食,真係好底,咖哩味調得非常好味又夠香,少少辣,蟹又鮮味,真的要食多幾轉!多款燒物都好味,尤其蒲燒鰻魚串,燒鰻魚加上燒汁,十分惹味。鹽燒青春花魚燒得香口,肉質細嫩。天婦羅炸得香脆,粉漿不太厚,蝦爽口,番薯仔香甜。炸物我喜歡芝麻雞翼,皮脆肉嫩,加上芝麻更香口,還有紫心香芋丸。雙重口感,外脆內軟。瑤柱花甲粥,粥底夠綿,用小粒瑤柱煲,再加上花甲,味道十分鮮甜。最後食甜品,除了點餐紙
多款燒物都好味,尤其蒲燒鰻魚串,燒鰻魚加上燒汁,十分惹味。
鹽燒青春花魚燒得香口,肉質細嫩。
天婦羅炸得香脆,粉漿不太厚,蝦爽口,番薯仔香甜。
最後食甜品,除了點餐紙上的多款甜點外,另外還有每位客人限量一杯的名貴雪糕,幾款口味中,我選了朱古力味。
  • 北海燒帆立貝
  • 甜品
  • 芝麻雞翼
  • 天婦羅
  • 咖哩炒蟹
2018-10-27 278 views
2018.10.18 有内地的朋友来深圳,赶着星期五带朋友来香港,第一站就选择了这家店,来之前做了功课,看网友极力推荐的店,怕人多提前在网上定好了座位💺,可按店里写的告示要求排队,为了守规矩到了12:00还在等…过了时间也没人理,谁知已经有客人进去了,中午客人不是很多。 好像自助餐都是坐在两边的卡位,位置还算舒服,餐厅🍴配有湿纸巾。 点单是事先按分类印好的单,打勾就可以了,下单放在桌边服务员💁就会过来取,食材新鲜,但品种少了点,不知道是不是中午的缘故。 第一次在这写点评,有点不习惯。
2018.10.18

第一次在这写点评,有点不习惯。
2018-10-18
$272.5 (Lunch)
  • 雪糕
  • 牛舌
2018-10-24 438 views
上星期為左慶祝朋友畢業,我地特登book放題來慶祝。講到放題,大家一致認同去尖沙咀既極尚大喜屋,因為之前食過味道有所保證!當日,我地排隊等入座已經非常期待了!入到餐廳,店員會帶位,十分體貼。因為人數很多,所以餐廳內比較熱鬧!見到依然全full,深信食物吾會差!相是離開的時候才影。海膽壽司:可以說是本人主要食既一道菜式!因為海膽質素一點也不差,完全吾系腥臭味道。海膽入口即溶,帶點點甘香味。紫菜帶點脆口,壽司飯也不乾不硬,所以三者一同食用令我回味無窮!刺身:刺身種類非常多選擇!每款刺身也切得相當厚身,所以食落也充滿左口感。最討好我的,一定是三文魚,口中會有魚油味和鮮味!甜蝦同樣鮮甜,但赤貝比較腥。另外,仲有長腳蟹食添,真系啖啖肉,帶點咸海味!鹽燒海蝦:海蝦size吾細,肉質彈牙實肉!的確吾系死蝦,而且燒得剛好。天婦羅蟹棒、蕃薯:外面炸得非常脆身,少帶油膩。蟹棒和蕃薯依然甜甜的,兩者同樣不錯啊!香芋丸:即叫即炸既香芋丸口感十分香脆,入面既香芋甜度剛好,相信大人小朋友也喜歡食用!咖哩炒蟹:咖哩不帶太辣,反而香口。有部份炒蟹帶蟹膏,簡直一流!蟹肉帶點甜味,也是個不錯的小菜!甜品:奶凍是我最愛的甜

刺身刺身種類非常多選擇!每款刺身也切得相當厚身,所以食落也充滿左口感。最討好我的,一定是三文魚,口中會有魚油味和鮮味!甜蝦同樣鮮甜,但赤貝比較腥。另外,仲有長腳蟹食添,真系啖啖肉,帶點咸海味!

甜品:奶凍是我最愛的甜品,因為滑口之外,味道甜甜的,同時牛奶味濃郁啊!
2018-10-22 418 views
上網訂有85折但要9:15pm先可有位,打去都係話9:15pm有位的,1行5人9:05pm係門口等,等到9:50pm先有得入,足足等35mins,一坐底立即order刺身,等15mins後盤刺身終於到了即係10:10pm,跟住連單都到叫我地埋單先,真過份、食都未食就埋單先·跟住侍應仲講多句30mins後就Last call,我即時吓一聲!有冇攪錯呀!侍應再答我冇錯,85折就係咁....到11:15pm侍應就大聲係埸內叫11:15pm啦好走喇。我食完哩次真係怕怕.
到11:15pm侍應就大聲係埸內叫11:15pm啦好走喇。
我食完哩次真係怕怕.
2018-10-13
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$290 (Dinner)
Celebration
Birthday
2018-10-21 398 views
食過咁多間放題, 呢間係唯一一間由開店至今水準同人氣都一樣keep得住掂! 今個月gathering, 我地一致決定揀左呢間食放題, 去過既人都知最好都係預先book位, walk in有機會未必順利入座, even book左位, 都要預早到餐廳門外排隊等待準時入座。講真, 每次經過呢間放題, 總排著長長既人龍, 確實係人氣之店!餐廳座位唔算闊落, 但勝在食物款式多, 而且質素好搭夠~食放題第一ROUND絕對要點一大盤刺身滿足下視覺同味覺!每款刺身都非常新鮮, 而且是厚切! 三文魚爽, 帶魚油香, 間中仲會搭幾件三文魚腩松葉蟹鮮甜, 不是浸過鹽水迫出鮮味果種象拔蚌很爽口, 不帶半點腥   壽司款式亦不少, 壽司size比一般壽司店既細, 可以食多幾款都唔怕快飽海膽軍艦: 海膽鮮甜, 近乎入口即溶, 一d腥味都冇芝士扇貝: 扇貝唔會焗到乾, 連同沙律醬一齊焗, 味道較濃咖哩炒蟹: 平時係街市買蟹都至少百幾蚊隻, 呢度竟然有任食!!! 咖哩帶微辣, 而且充滿蛋香味, 雖然不是每隻蟹既肉質都係超實肉, 只是林林地 (不是水汪汪果種) 個汁正到如果唔係放題, 我一定會叫個飯黎撈汁食!珊湖蚌:

餐廳座位唔算闊落, 但勝在食物款式多, 而且質素好搭夠~
放題第一ROUND絕對要點一大盤刺身滿足下視覺同味覺!

松葉蟹鮮甜, 不是浸過鹽水迫出鮮味果種
象拔蚌很爽口, 不帶半點腥

海膽軍艦: 海膽鮮甜, 近乎入口即溶, 一d腥味都冇

芝士扇貝: 扇貝唔會焗到乾, 連同沙律醬一齊焗, 味道較濃

珊湖蚌: 炒得幾有穫氣, 珊湖蚌幾爽, 香菇有些少香油香

榴槤炸蛋: 表面炸得乾身脆口, 入面有明顯既流心榴槤, 杰杰的, 甜甜的, 榴槤香味陣陣散發著, 正啊!

粟米粒: 撈左牛油, 甜甜地

天婦羅蝦: 同樣表面炸得乾身鬆脆, 隻蝦幾鮮甜

串燒蝦: 蝦肉爽口, 唔會痴殼, 表面加左D鹽吊味

串燒牛舌: 唔會太乾, 加左少少黑椒黎吊味, 牛舌略帶咬口, 唔會太韌

燒菠蘿: 稍為有D酸

野飲方面除左罐裝汽水、支裝果汁/烏龍茶任飲外, 仲有好幾款餐廳自己調製既飲品, 例如Fruit punch....

甜品款式都有好幾款, 但去到尾聲雖然有唔少款式都因為飽到食唔落, 所以去到甜品都只能order少少
牛乳布甸: 超級香滑, 近乎入口即溶, 奶味香濃, 少少甜, 正!
馬卡龍外皮脆, 入面甜甜地...都幾好食!

最後每人仲可以自選一款雪糕做完美句號....

上檯夠快, 食物質素keep到水準, 服務更是招呼周到, 絕對係值得黎多幾次!!!
2018-10-16
$350 (Dinner)
2018-10-17 330 views
叫咗十八樣不同食物,係兩個鍾之內來得九樣食物.然後話時間已到. 有嫌疑遺背"放題"之定義. 有啲食物要逐樣追先有. 食物質素好, 夠新鮮環境裝飾正常,但超迫如果係兩人座位的話
叫咗十八樣不同食物,係兩個鍾之內來得九樣食物.
食物質素好, 夠新鮮
環境裝飾正常,但超迫如果係兩人座位的話
2018-10-13 289 views
呢間放題都係朋友介紹噶。同老公三個仔女過去食完。嗯,味道真係好掂,食材好新鮮。擺設好特別。環境不錯不錯啊。小朋友都好中意食。款式又多。老少鹹宜。特別個刺身。好新鮮忍唔住點左兩份。。
2018-10-12 260 views
This restaurant is a japanese buffet restaurant. There is a variety of food here, like oyster, sashimi, sushi. The drink here is free of charge, like coke and sprite. Food is very good here. The staff here are very nice too. I would recommend my friend to eat here.
2018-08-06
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 海膽軍艦
  • 芝士年糕
  • 雪糕
2018-10-12 478 views
全家人除左我,都超級鍾意食日本野。特別係呀媽,食親壽司刺身就笑騎騎,不過作為一家之煮,呀媽其實好慳家,平時逐碟計錢,佢就會就住我地荷包唔捨得叫。今次就趁佢生日,同家姐一齊請佢食放題,等佢開開心心食到夠本為止。大喜屋其實都食過幾次,刺身質素真係好穩定,夠新鮮又夠凍,擺盤都好靚,見得下人。款式超級多,我諗有超過一百樣野食,要寫真係寫唔完,就寫下特別有印象既野食啦。呀媽同家姐至愛就係帶子刺身,厚肉又鮮味,原隻既蝦刺身好甜又大隻,家姐話出面賣好貴,三文魚俾既部位都好靚好肥美。雖然我唔係超鐘意食刺身但都好多野啱食,例如燒和牛,甜甜地,好嫩好正仲有炸物芝麻雞翼脆口又惹味,每次黎都必食,呀爸呀媽超鐘意炸榴槤波波,有爆漿既感覺。雖然唔係話平,一個人都成3百蚊,但係佢既食物質素同款式選擇,的確係值回票價,一次過滿足哂成家人既日本胃口。
全家人除左我,都超級鍾意食日本野。
特別係呀媽,食親壽司刺身就笑騎騎,
不過作為一家之煮,呀媽其實好慳家,
平時逐碟計錢,佢就會就住我地荷包唔捨得叫。
今次就趁佢生日,同家姐一齊請佢食放題
等佢開開心心食到夠本為止。

大喜屋其實都食過幾次,刺身質素真係好穩定,
夠新鮮又夠凍,擺盤都好靚,見得下人。
款式超級多,我諗有超過一百樣野食,
要寫真係寫唔完,就寫下特別有印象既野食啦。

呀媽同家姐至愛就係帶子刺身,厚肉又鮮味,
原隻既蝦刺身好甜又大隻,家姐話出面賣好貴,
三文魚俾既部位都好靚好肥美。

雖然我唔係超鐘意食刺身但都好多野啱食,
例如燒和牛,甜甜地,好嫩好正

仲有炸物芝麻雞翼脆口又惹味,每次黎都必食,
呀爸呀媽超鐘意炸榴槤波波,有爆漿既感覺。

雖然唔係話平,一個人都成3百蚊,
但係佢既食物質素同款式選擇,的確係值回票價,
一次過滿足哂成家人既日本胃口。
$300 (Dinner)
2018-10-09 390 views
好耐以前已經覺得大喜屋係一間非常唔錯的放題,但當身邊的澳門朋友、內地朋友,甚至台灣來的朋友,都指定要吃呢間的時候,令我覺得佢已經在不知不覺間成為香港標誌性放題餐廳。而其中我覺得最標誌的就係佢地既刺身有蟹腳,新產品仲有象拔蚌添~老實講每間放題的大多數產品其實都係類似的食物,點樣去突出到自己,就要追求食物的質素、新鮮度同烹調口味了。咖喱炒蟹夠入味~燒帆立貝夠口感豐富~雞翼夠金黃香脆~香草燒羊鞍夠Juicy~鍋物夠大份~吃到撐住肚皮都停唔到手的時候仲有咩唔滿足既呢?啊~有~ 應該係差咗個Haagen Dazs雪糕,哈哈~

而其中我覺得最標誌的就係佢地既刺身有蟹腳
,新產品仲有象拔蚌添~

咖喱炒蟹夠入味~

燒帆立貝夠口感豐富~

雞翼夠金黃香脆~

香草燒羊鞍夠Juicy~

鍋物夠大份~
吃到撐住肚皮都停唔到手的時候仲有咩唔滿足既呢?

啊~有~ 應該係差咗個Haagen Dazs雪糕,哈哈~
2018-10-05
$300 (Dinner)
食過唔少放題可以encall嘅都係得呢一間,佢叫極尚大喜屋比同牌子嘅殿大喜屋低一級,但係對於細食嘅我來講都已經夠做。我哋嗰日食夜晚第二輪,差唔多8:45先入到去都仲係好多人甚至去到走嗰陣都仲有人入嚟食。第一round食刺身啦,我哋手多多咁樣喺三文魚隔離寫咗個腩字,估唔到佢又真係比腩我喎,呢啲少少又窩心嘅互動其實都幾好呀!之後我哋嗌左唔少特色壽司,分量少少地啱晒放題食而我哋最鍾意嘅都係出面冇嘅燒鰻魚,對於我來講鰻魚僅次於三文魚之下,呢度嘅燒鰻魚極之好食,佢燒出嚟熱辣辣加埋啲燒汁同鰻魚嘅質感融為一體,咬落去食幾下即刻融化晒所以我哋都嗌左幾串黎食。另外呢度嘅燒羊架都比出面出色,因為衛生問題佢唔會燒得好似屋企煮嘅半熟,但係佢唔會燒得好熟同好硬,鎖得着肉汁!放題最後一環就梗係甜品啦,最開心就係呢度有出面冇嘅movenpick同埋haagen dazs,雖然都係得一杯冇得任食但對於要減肥嘅我來講足夠有餘啦,如果唔夠食佢仲有其他甜品同埋雪條提供添一定可以裝飽你甜品個胃☺️

2018-10-06 320 views
真是一間非常貼地的自助餐,首先地方非常狹窄,行動不便或帶著寶寶就不建議前往了因為連嬰兒車也不能放在餐桌旁。我帶著10個月大的寶寶還有我媽跟老婆坐下來點餐,跟服務員要多一支筆他竟然毫不客氣把筆直接丟到檯上,我的寶寶就在我身旁,什麼都沒說就直接走開。要是我在茶餐廳遇上這種服務態度我不會說什麼,但要我花快300多去接受這種服務態度我就絕對不行而且作為家長就更加不能接受。所以最後決定頭也不回轉去了殿大喜吃 多付一點少點折磨!
2018-10-06
$250 (Lunch)
同事聚餐,之前訂咗七點,早到十分鐘,侍應小姐一個黑面,以責備的語氣話早到唔好,原來早到都係有錯,聽完侍應小姐訓話完後就不情願地引我們入坐,其實當時入面仲有位。入坐之後,寫紙點食物,當晚枱號為34,遞交單俾侍另一個侍應小姐,佢即時變成教官話枱號寫錯,係A34,要重新寫過,抱歉我係睇唔到枱號係有A字。上食物速度好快,可能枱比較細,或者我們進食速度太慢,侍應再上食物時發現枱面無位俾佢擺食物,佢又黑面企定等待,我們想方法騰出位置,然後再從侍應手上取食物再放在枱面。呢個情況反覆重演五至六次。唯一侍應無黑面情況係埋單同準時離開餐廳。食物質素唔差。如果要去呢間,大家要準時到達,唔好早到同遲到。問清楚枱號同埋要時時刻刻為枱面預留空位,咁就唔會為難職員,自然佢哋就會交出專業服務態度。

食物質素唔差。

2018-10-05