2022-10-22 102 views
聽聞荃灣海之戀商場有很多特色美食,所以專登約朋友在那裡食個tea,傾下計。那裡的食店果然令人花多眼亂,最後選擇了店舖好光猛,有個光頭的Q版公仔招牌(後來才知道是鼎爺)的鼎家喜筷。我們叫了燒味夾饃雙拼、麻辣鮮魷魚鬚、 泡沫咖啡及水果茶。用薄片蒸包夾住燒味的夾饃雙拼,好似片皮鴨的食法,口感不錯; 魷魚鬚夠爽,個汁又惹味,加埋兩杯飲品,組成一個不平凡的下午茶配搭。
2022-10-19 49 views
依晚去咗荃灣西站海之戀入面嘅「鼎家喜筷」,天氣涼涼地,我地決定食暖笠笠嘅雞煲~飽肚暖身又滋味,食完仲可以打埋邊爐。🔶 幸福雞煲 $168/每位限時90分鐘~而雞件仲可以無限添加,仲配送新鮮蔬菜1份,都好抵食喎,點菜嗰時可以揀埋辣度,最小可以揀BB辣,我地唔想太刺激所以點咗BB辣。一嚟到香噴噴呀!滾返兩三分鐘就食得,秘製雞件好滑好惹味,BB辣得有層次,辣度剛剛好~第1轉雞件都好多, 我哋差唔多食晒之後都已經好飽好滿足了~🔶火鍋配料嘆完雞煲仲可免費加湯底打邊爐 。配送嘅新鮮蔬菜當日有唐生菜丶粟米丶冬菇丶金菇,我地再點咗啲配料~包括珊瑚蚌 $68丶烏冬 $28丶炸魚皮 $48。烏冬一碟居然有2個,抵食呀! 炸魚皮浸少少湯,入口又脆口又惹味。🔶任飲花茶 $28/每位點雞煲可以加少少錢任飲凍花茶,有2款揀:菊花薏米、檸檬洛神。點左清熱嘅菊花薏米~打邊爐啱晒。估唔到原來1大壺上嚟㗎!估計每人都飲咗3-4杯。

🔶 幸福雞煲 $168/每位

🔶火鍋配料

🔶任飲花茶 $28/每位

2022-10-18 47 views
鼎爺的食物,本身一向已很有質素,而今次還推出幸福雞煲一個價錢任吃,那我就真的不客氣了😋😋幸福雞煲~雞煲內的雞件,在限定時間內,都是無限追加任吃的,雞件都是以原隻雞為主,會有齊雞翼雞腳,雞肶及雞胸肉等,而雞的質感是新鮮雞的質感,完全沒有雪藏味,雞皮是爽身的;醬汁選了微辣,味道剛剛好,非常惹味,侍應還會配備好清湯可自行加添,而每次加雞件的同時,也會有部份新的醬汁同時倒進雞煲內,所以完全不會越食越鹹或變淡~因任吃關係,所以配料都是點簡單的,響鈴,腸仔,蔬菜及四寶丸,但四寶丸最驚喜,都是帶有鮮味的,不是平日街市買到的丸,完全兩種味,很彈牙~飲品有兩種,菊花薏米及檸檬洛神,每位加28元就可任飲,因每次點都是2L,所以只喝了檸檬洛神,酸酸甜甜的,加上冰涼感覺,很適合吃雞煲喝~

幸福雞煲雞煲內的雞件,在限定時間內,都是無限追加任吃的,雞件都是以原隻雞為主,會有齊雞翼雞腳,雞肶及雞胸肉等,而雞的質感是新鮮雞的質感,完全沒有雪藏味,雞皮是爽身的;醬汁選了微辣,味道剛剛好,非常惹味,侍應還會配備好清湯可自行加添,而每次加雞件的同時,也會有部份新的醬汁同時倒進雞煲內,所以完全不會越食越鹹或變淡~

2022-10-15 60 views
今日同朋友去咗食雞煲,好耐冇食雞煲啦!!!😃😃😃味道比較甜香料味道唔算重,但值得一提雞肉好滑身,仲可以無添加雞肉我哋係團購買雞煲配料選擇唔多,不過就每次比好大份如果經過附近都可以試吓!
今日同朋友去咗食雞煲,好耐冇食雞煲啦!!!😃😃😃
我哋係團購買雞煲配料選擇唔多,不過就每次比好大份
如果經過附近都可以試吓!
2022-10-15 54 views
朋友住荃灣海之戀,我地去完Shopping, 我建議食雞煲,佢就帶我去呢間,話好抵食.....😃位於荃灣海之戀嘅🌟鼎家喜筷🌟為鼎爺私房菜旗下餐飲品牌我地2人點左🥘90分鐘無限添加幸福雞煲可「無限添加」秘製雞件 可免費加湯底打邊爐 餐廳環境幾濶落,仲有好多菜式選擇真係有排試🥘雞煲有三個辣度可以選擇我地揀咗BB辣店員幫我地撈勻雞煲嘅芫荽,蔥蒜,辣椒,再焗一陣就食得聞到陣陣麻辣香氣醬汁好香濃越食越惹味同埋幾辣🐥雞件件件都好新鮮好厚肉肉質鮮嫩份量夠曬多我地2個人食足90分鐘都無添加雞件1大煲都好夠食隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」另外可以加錢添加丸類,蔬菜🥬我地加左好多蔬菜蔬菜籃:冬菇,金針菇,粟米,娃娃菜。全部都夠新鮮爽甜。仲加左烏冬同埋即食麵,份量幾多,麵類吸收雞醬辣汁,好滋味!🥤咁辣梗係要配埋凍飲,呢款都係任飲我地揀左檸檬洛神清熱消滯,酸酸甜甜夠開胃🥤朋友另外點左棉花糖朱古力凍飲朱古力味香濃,啱曬佢口味雞煲放題真係好啱嗜辣嘅大胃王保證食到夠,帶朋友嚟挑戰下啦!

位於荃灣海之戀嘅🌟鼎家喜筷🌟
為鼎爺私房菜旗下餐飲品牌

我地2人點左
🥘90分鐘無限添加幸福雞煲
可「無限添加」秘製雞件
可免費加湯底打邊爐

餐廳環境幾濶落,仲有好多菜式選擇
真係有排試

🥘雞煲有三個辣度可以選擇
我地揀咗BB辣

店員幫我地撈勻雞煲嘅芫荽,蔥蒜,辣椒,再焗一陣就食得

聞到陣陣麻辣香氣
醬汁好香濃
越食越惹味同埋幾辣

🐥雞件件件都好新鮮好厚肉
肉質鮮嫩
份量夠曬多
我地2個人食足90分鐘都無添加雞件
1大煲都好夠食

隨附新鮮「新鮮蔬菜籃1份」
另外可以加錢添加丸類,蔬菜

🥬我地加左好多蔬菜

🥤咁辣梗係要配埋凍飲,呢款都係任飲
我地揀左檸檬洛神
清熱消滯,酸酸甜甜夠開胃

🥤朋友另外點左棉花糖朱古力凍飲
朱古力味香濃,啱曬佢口味

雞煲放題真係好啱嗜辣嘅大胃王
保證食到夠,帶朋友嚟挑戰下啦!

話說前排同朋友去海之戀Donki行街買野,諗住係附近食埋飯🥰無意中就發現有間餐廳有個好大既爺爺嘜頭,原來係鼎爺既餐廳👨🏼‍🦲Menu有好多唔同款式既美食,包括招牌燒味、中式飯類、鍋飯等等🤓不過今次黎係食佢個秘製幸福雞煲,賣相吸引味道都唔錯架(≧∀≦) ▪️幸福雞煲收費成人:每位$168 (原價$188)小童:每位$98 (原價$108)供應時間:下午 4 時起就有得嗌啦🔛 9️⃣0️⃣分鐘無限添加秘製雞件,辣度分左4級 (BB辣、小辣、中辣、大辣)🌶小編就揀左小辣,越食會越入味每件雞件都好大舊,肉質好嫩滑,味道濃郁😆 ▫️加配🔸豆卜 $28豆卜開半吸汁一流,份量都幾多可以同朋友開心share😊 🔹炸魚皮 $48必食推介🐟就咁食都好香脆,放入鍋煮一煮口感即刻唔同左 🔸出前一丁 $18粉麵類有出前一丁同烏冬,吸左啲好好食🍜 🔹牛丸 $48口感彈牙厚實,另外仲有香菇貢丸、墨魚丸同魚蛋選擇,一份有8粒選擇都好多🐮 🔸蔬菜拼盤 $88 期間限定每枱免費贈送「新鮮蔬菜1️⃣份」內有冬菇、 粟米、金菇、娃娃菜,同雞煲個汁好夾😄 🔹花茶 (任飲$28@位)食雞煲又點可以唔飲野🍹怕各自叫唔夠飲既朋友仔可以加錢任飲檸檬洛

▪️幸福雞煲收費
成人:每位$168 (原價$188)
小童:每位$98 (原價$108)
供應時間:下午 4 時起就有得嗌啦🔛

▫️加配
🔸豆卜 $28
豆卜開半吸汁一流,份量都幾多可以同朋友開心share😊

🔹炸魚皮 $48
必食推介🐟就咁食都好香脆,放入鍋煮一煮口感即刻唔同左

🔸出前一丁 $18
粉麵類有出前一丁同烏冬,吸左啲好好食🍜

🔹牛丸 $48

🔸蔬菜拼盤 $88

🔹花茶 (任飲$28@位)
雞煲又點可以唔飲野🍹怕各自叫唔夠飲既朋友仔可以加錢任飲檸檬洛神/菊花薏米,檸檬洛神有驚喜✌🏻飲落去酸酸地有助減低油膩感😝
2022-10-10 49 views
以為呢間餐廳得燒味飯,點知有雞煲食喎!仲好正添!一煲雞煲 揭開一堆芫茜!好鍾意🤣~煲一陣就食得,好多雞塊呀,成隻雞係入面咁~雞肉好滑好香,夠味又唔會過重口味! 仲可以!無限任添雞塊! 同識食朋友仔撑枱腳唔怕唔夠食啦!有唔同辣度揀,bb辣就滿足到我啦😆雞煲最正就係 可以 一秒變 邊爐換個形式再嘆過😆火鍋配料都唔少嗌左 象拔蚌 珊瑚蚌 ,十下十下~超正😋仲有蔬菜拼盤就係送嘅~金菇真係無限索汁🤣 好味~仲可以加配 無限任添 菊花薏米水/檸檬洛神嘩~啲料多到,真係有料到,幾清幾好飲~打邊爐最岩配呢啲~
以為呢間餐廳得燒味飯,點知有雞煲食喎!
仲好正添!

一煲雞煲 揭開一堆芫茜!好鍾意🤣~

仲可以!無限任添雞塊! 同識食朋友仔撑枱腳唔怕唔夠食啦!

有唔同辣度揀,bb辣就滿足到我啦😆

雞煲最正就係 可以 一秒變 邊爐
換個形式再嘆過😆

火鍋配料都唔少
嗌左 象拔蚌 珊瑚蚌 ,十下十下~超正😋

仲有蔬菜拼盤就係送嘅~
金菇真係無限索汁🤣 好味~

仲可以加配 無限任添 菊花薏米水/檸檬洛神
嘩~啲料多到,真係有料到,幾清幾好飲~
打邊爐最岩配呢啲~

2022-10-07
2022-10-04 127 views
之前睇飲食節目介紹過呢間燒味,今次終於黎試下有屯馬線黎荃灣西方便好多 一到店外見到得意q版鼎爺公仔,簡單但神似店內座位佈局麻麻,似大牌檔/茶記,牆上雖然有得意裝飾 ,如 「鵝全部都係鵝 、「起筷 」等,但好難影,更唔好話到卡呃like天花&餐紙都寫住 Ding Li —鼎李,玩味十足, 食物有燒味、點心、小食、雞煲打邊爐,仲有特飲&甜品,選擇都幾多現場好多人食雞煲 $168任食係抵既,不過今次為燒鵝髀而來,唔試雞煲喇好可惜店員話燒鵝髀賣晒,唯有試柑橘燒鵝(例) $178介紹話鼎家燒味以無添加味精為宗旨&全部店内即燒制招牌柑橘燒鵝用了鮮橙、檸檬和青檸等鮮果醃製。上枱時燒鵝上鋪滿橙皮絲, 鵝皮脆,配鵝肥膏,非常邪惡但極香配以鮮橙熬製而成的鼎家手工製柑其橘醬,配搭新穎但又好夾,正!荷香籠仔鰻魚飯$88: 荷葉飯好香又軟硬適中,鰻魚肥美,燒汁唔會太甜,yummy鼎家點心拼盤 $95: 鼎家鮮蝦餃,黑松露燒賣,鮮蝦菜苖餃(每款兩件),三款點心都唔錯,皮薄餡多,最驚艷係辣椒油,唔太辣但勁香,非常惹味陳皮綠豆鱆魚蓮藕湯$65:足料及甜,湯清唔油,不過唔算非常出色凍檸茶跟飯+$8,抵飲火山華田$34
之前睇飲食節目介紹過呢間燒味,今次終於黎試下

好可惜店員話燒鵝髀賣晒,唯有試柑橘燒鵝(例) $178

介紹話鼎家燒味以無添加味精為宗旨&全部店内即燒制

凍檸茶跟飯+$8,抵飲
火山華田$34(走奶)滿滿嘟華田粉,好滋味

前菜青瓜雲耳好入味
2022-10-02 65 views
今晚同屋企人食雞煲打邊爐☺️發現e間餐廳都有做雞煲所以就去試下,價錢都幾抵食,仲有得90分鐘冇限加雞件😌食肉獸必點呀🐥當然仲有可以追加其他配料😆我地點左BB辣,食落雞件都好入味同埋份量都幾多😋肉嫩🐥我地覺得幾正所以仲加左幾次雞😆仲有送左蔬菜盤👍🏻全部都好fresh😋另外都追加左烏冬,墨魚丸同珊瑚蚌😍 墨魚丸入面真係有粒粒墨魚🤤珊瑚蚌食落爽爽脆脆,入面仲爆湯汁😌👍🏻烏冬辣辣地😋我地仲點左菊花薏米水,味道帶香香嘅菊花味,都解到辣👍🏻☺️

仲有送左蔬菜盤👍🏻全部都好fresh😋

我地仲點左菊花薏米水,味道帶香香嘅菊花味,都解到辣👍🏻☺️
2022-10-02 64 views
每隔一段時間就會想食雞煲今次黎食鼎家喜筷🤤🤤鼎爺出名煮嘢食叻,所以餐廳都有水準🤤叫左BB辣,係明智嘅選擇,因為會越煮越辣🥵呢間嘅辣係少少麻,辣個口腔個種,我中意😂😂唔係辣喉嚨/舌頭個種個汁好惹味😋😋雞件可以無限添加!!😍😍二人同行仲送菜盤雞肉好嫩滑但又入味🤤🤤係我食過最嫩嘅雞煲🤤但我地加雞嘅雞件就無咁嫩滑,可能個時就收工所以煮得較耐食完雞煲可以加湯打邊爐我地叫咗香脆嘅魚皮,吸汁一流嘅響鈴,好彈又鮮味嘅丸類(⁠。⁠・⁠ω⁠・⁠。⁠)⁠ノ⁠♡嘢飲方面我地叫咗$28任飲嘅菊花薏米同洛神檸檬我個人中意飲洛神檸檬,酸酸甜甜好開胃😆溫馨提示:大家早啲去~~限時個半鐘但當日我地8點多啲去食,9點20分就開始催我地走要清潔姐姐都叫我地下次早啲去😂
每隔一段時間就會想食雞煲
今次黎食鼎家喜筷🤤🤤

鼎爺出名煮嘢食叻,所以餐廳都有水準🤤

叫左BB辣,係明智嘅選擇,因為會越煮越辣🥵
呢間嘅辣係少少麻,辣個口腔個種,我中意😂😂
唔係辣喉嚨/舌頭個種
個汁好惹味😋😋

雞件可以無限添加!!😍😍二人同行仲送菜盤
雞肉好嫩滑但又入味🤤🤤
係我食過最嫩嘅雞煲🤤
但我地加雞嘅雞件就無咁嫩滑,可能個時就收工所以煮得較耐
食完雞煲可以加湯打邊爐

嘢飲方面我地叫咗$28任飲嘅
菊花薏米同洛神檸檬
我個人中意飲洛神檸檬,酸酸甜甜好開胃😆

溫馨提示:大家早啲去~~
姐姐都叫我地下次早啲去😂

2022-09-28 51 views
因為係去朋友屋企食所以叫咗外賣雞煲全隻堂食有得任加雞外賣就冇呢種福利啦所以外賣真係一啲都唔抵叫咗bb辣 不過都仲係好辣唔食得辣嘅朋友真係唔好挑戰 叫返唔辣嘅好啲如果唔係 佢隻辣都真係幾惹味幾好食🫶🏻
因為係去朋友屋企食

唔食得辣嘅朋友真係唔好挑戰 叫返唔辣嘅好啲
如果唔係 佢隻辣都真係幾惹味幾好食🫶🏻

TakeAway
2022-09-28 64 views
呢間餐廳啲嘢食好多元化而且都好抵食🤩🤩佢唔止有炒小菜、雞煲、點心就連西式甜品、芝士奶蓋茶都有賣超勁😂😂餐廳環境好舒服,好乾淨光猛座位好闊落仲有啲好得意嘅裝飾☺️☺️我哋嗰日揀咗個雞煲餐佢真心超抵食😨😨每人百幾蚊就可以無限任添雞啲雞仲要勁大件,勁多肉又滑喎唔似出邊嗰啲麻辣雞骨煲😑😑佢啲雞全部啖啖肉正🤤🤤建議鍾意食辣嘅朋友挑戰中級或以上會好啲😂😂我哋另外再加錢叫咗啲配料打邊爐佢啲配料份量超多好似份午餐肉咁40幾蚊有一大碟啲丸都好好味🥰🥰建議大家嚟呢間餐廳試吓而且佢咁多位都好適合gathering🥳🥳
呢間餐廳啲嘢食好多元化
而且都好抵食🤩🤩

佢唔止有炒小菜、雞煲、點心
就連西式甜品、芝士奶蓋茶都有賣
超勁😂😂

餐廳環境好舒服,好乾淨光猛
座位好闊落
仲有啲好得意嘅裝飾☺️☺️

我哋嗰日揀咗個雞煲
佢真心超抵食😨😨
每人百幾蚊就可以無限任添雞
啲雞仲要勁大件,勁多肉
又滑喎

40幾蚊有一大碟
啲丸都好好味🥰🥰

建議大家嚟呢間餐廳試吓
而且佢咁多位都好適合gathering🥳🥳
之前聽過同事話海之戀商場呢間鼎家喜筷嘅雞煲唔錯,今晚放工就同老公嚟咗呢度食🐔雞煲🍲見到店面呢個公仔就估到呢間「鼎」家喜筷 同「鼎」爺脫不了關係😂門口已經有個「爺爺」樣喺度迎賓🤭小店好光猛,睇落好乾淨,坐得寬躺舒服😌除咗雞煲之外,呢度其實主打燒味❗️仲有足料靚湯、特色飲品、日式鍋飯、點心、甜品等選擇添🤓小小一間店,食物都幾多元化👏🏻雞煲價錢每位計算,成人$168一位,90分鐘無限量添加雞件🤩絕對可以食到飽🤭嗌呢個任食雞煲仲會送一份新鮮蔬菜拼盤👍🏻食完雞煲可以加湯打邊爐食下菜👏🏻雞煲可以自選辣度:BB辣、中辣、大辣~同老公一齊都係揀番BB辣算了🤭🍲揀完辣度之後,過咗10 分鐘左右,雞煲正式上枱😍店員話要煲多2分鐘先🤭2分鐘之後,店員炒咗幾下,跟住話1分鐘後就可以食🤤雞肉同醬汁混合得好均勻💯每一件都黐滿晒醬汁🥹雞件岩岩炒起熱辣辣♨️又夠大件👏🏻唔係半骨半肉咁🤭雞肉好入味,肉質亦好實在🤩嫩得來又唔爛,似清遠走地雞嘅厚實口感😍肥肉位唔多,口感好嫩滑❗️而且雞煲醬超惹味🤤食落仲有啲麻辣香添☺️估唔到送嘅嗰份蔬菜拼盤都幾多菜😲有:娃娃菜、粟米、冬菇、金菇❗️勝在夠新鮮,洗得夠乾淨👍🏻唔錯😃雜錦丸拼盤 $48有
之前聽過同事話海之戀商場呢間鼎家喜筷嘅雞煲唔錯,
今晚放工就同老公嚟咗呢度食🐔雞煲🍲

門口已經有個「爺爺」樣喺度迎賓🤭
小店好光猛,睇落好乾淨,
坐得寬躺舒服😌
除咗雞煲之外,呢度其實主打燒味❗️
仲有足料靚湯、特色飲品、
日式鍋飯、點心、甜品等選擇添🤓
小小一間店,食物都幾多元化👏🏻

雞煲價錢每位計算,成人$168一位,
90分鐘無限量添加雞件🤩
絕對可以食到飽🤭
嗌呢個任食雞煲仲會送一份新鮮蔬菜拼盤👍🏻
食完雞煲可以加湯打邊爐食下菜👏🏻
雞煲可以自選辣度:BB辣、中辣、大辣~
同老公一齊都係揀番BB辣算了🤭

雞肉同醬汁混合得好均勻💯
每一件都黐滿晒醬汁🥹
雞件岩岩炒起熱辣辣♨️
又夠大件👏🏻唔係半骨半肉咁🤭
雞肉好入味,肉質亦好實在🤩
嫩得來又唔爛,似清遠走地雞嘅厚實口感😍
肥肉位唔多,口感好嫩滑❗️
而且雞煲醬超惹味🤤
食落仲有啲麻辣香添☺️

估唔到送嘅嗰份蔬菜拼盤都幾多菜😲
有:娃娃菜、粟米、冬菇、金菇❗️
勝在夠新鮮,洗得夠乾淨👍🏻
唔錯😃

雜錦丸拼盤 $48
有牛丸、魚蛋、香菇貢丸、墨魚丸各兩粒❗️
D 丸咬落去口感好軟熟,
完全冇急凍丸feel😲
魚蛋真係傳統魚蛋檔嗰款手打魚蛋😳
已經好耐冇食過呢個味道了~
墨魚丸都好出色,
有墨魚肉粒所以咬落去有啲口感,
而且味道香濃👏🏻
老公就特別鍾意個香菇貢丸,鮮味又多汁👍🏻

響鈴 $58
唔知點解呢款響鈴特別吸湯,
咬落去超有爆汁感🙈
而且食落仲有好明顯嘅腐竹味,
咁濃嘅雞汁湯底都掩蓋唔住🤭

打邊爐點可以唔飲返啲清飲品😌
加$28就可以任飲▶️菊花薏米➕檸檬洛神花◀️兩款消滯解毒嘅飲品❗️

但一jar已經好多😳
兩個人應該食晒一餐飯都飲唔晒🙈
我哋揀咗檸檬洛神花,
但飲落山楂味比較濃郁🤭
消脂消滯又止喝💕
2022-09-27
$250 (Dinner)
2022-09-21 83 views
自從海之戀商場開業之後,荃灣西站就愈來愈方便,不單可以逛街,還有大量餐廳選擇。與家人閒逛完之後,就開始覓食,經過見到以鼎爺之名開的中式餐廳,很難得在商場都會有雞煲,而且還是無限添加雞!🔺幸福雞煲($168/位):90分鐘無限添加秘製雞件,四點開始供應,辣度有分3(BB辣、中辣、大辣),雖然我不太吃得辣,不過BB辣的辣度我都可以接受到,不過後來不停加熱後慢慢開始變更加辣時就加湯變打邊爐~雞煲的主角—雞,每件雞的大小都平均,而且肉質非常嫩滑,味道濃郁。店員哥哥非常友善,一開始幫我們先炒炒雞,還有提醒我們煮雞的時間。餐廳還送了一盤新鮮蔬菜,有娃娃菜、冬菇、金菇和粟米,非常抵食!加配🔺豆卜($28):口感軟腍而且有嚼頭,豆卜開半吸汁一流,打邊爐邊豆卜必食原因。而且份量都頗多,至少有十幾粒。🔺鮮腐竹($38):較為薄身但不會軟爛,口感滑順🔺雜錦丸拼盤($48):每款各兩粒,有牛丸、香菇貢丸、墨魚丸、魚蛋,丸類的口感都彈牙厚實,尤其香菇貢丸多汁濃郁,口感扎實飲品🔺鐵觀音芝士奶蓋($40):鐵觀音的茶底清新,奶蓋的口感綿密,味道微甜帶有芝士鹹香。🔺柚子乳酸沙冰($40):十分開胃的柚子沙冰,味道酸酸

加配

🔺鮮腐竹($38):較為薄身但不會軟爛,口感滑順

飲品

🔺柚子乳酸沙冰($40):十分開胃的柚子沙冰,味道酸酸甜甜,而且可以喝到有柚子皮和果肉,整杯飲品都非常清新解渴。

2022-09-18 1545 views
🚩鼎家喜筷平時放工都會同男朋友喺海之戀隔離個體育館度做gym,今日做gym之前就順便過嚟試吓依間雞煲!好特別地依間雞煲係雞件任fill,其他火鍋料可以散嗌~啱晒淨係想食雞嘅人😛〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雞煲 $168位呢度嘅雞煲有得俾你揀辣度,一坐低其實已經聞到好香嘅麻辣味!落單冇耐雞煲就已經上咗嚟,雞件切得大大件,而且好厚肉!雞肉都十分入味,咬落好嫩滑,一啲都唔柴!加雞件嘅時候先知道,原來嗰啲唔係一般嘅白切雞件,係預先已經有調過味㗎啦!🌈珊瑚蚌 $68大概有7-8件,淥一淥就食得!爽口夠脆😆中間嘅空位都是滿滿的汁🌈響鈴 $58總共有成半盒咁多,一大班friend share就啱啱好!🌈出前一丁 $18估唔到足足有兩個麵餅!$18又的確幾抵!成餐飯嘅結尾放返個出前一丁落去,吸滿晒所有嘅湯汁精華,超讚🌈任飲花茶 $28位花茶有得揀薏米菊花/檸檬洛神花~ 前者微甜,飲得出淡淡的菊花味,見到佢嘅樽底都好足料㗎,食雞煲咁熱氣梗係要飲番啖滋潤吓!後者酸酸甜甜,十分之開胃,Fill多幾次雞件都唔驚啦!#Kyla荃灣 #Kyla西餐〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🥢地址:荃灣大河道100號海之戀商場3
🚩鼎家喜筷
🌈雞煲 $168位

🌈珊瑚蚌 $68

🌈響鈴 $58
總共有成半盒咁多,一大班friend share就啱啱好!

🌈出前一丁 $18

🌈任飲花茶 $28位

#Kyla荃灣 #Kyla西餐
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🥢地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖
🌟推薦指數:8/10
$350 (Dinner)