幸福雞煲🐔🍲 | 雞煲+火鍋🌶️❤️鼎家喜筷有做任食雞煲 $168/head 雞煲係有限時90分鐘 無限添加雞件 價錢合理店員開爐之後計時2分鐘就食得 雞件真係岩岩好除左雞之外 仲有一堆配菜作為調味 紫洋蔥、辣椒、芹菜、芫茜雞肉好嫩滑 雞有雞味 雞煲既調味都十分惹味🌶️🌶️我地叫左bb辣🌶️ 但都好夠味 任飲菊花薏米&檸檬洛神 +28蚊/head🍹🍹🍹我地只係點左菊花薏米 但都飲唔曬一樽一樽都好大樽 菊花薏米偏清淡 可以幫助消化同埋解熱氣可以幫助清一清個口味蔬菜拼盤 有娃娃菜 金菇🍄 鮮冬菇🍄 粟米🌽🌽食得多雞肉 都要食返少少蔬菜轉下口味雞煲越煮越濃味 蔬菜唔洗淥太耐就可以食 因為如果太熟會吸曬辣汁 而岩岩好熟就可以吸到汁之餘又唔太辣🌶️🌶️珊瑚蚌 其實係海參嘅內腔肌肉煮熟之後有咬口 而已有海鮮既鮮味打邊爐食幾過癮豬肉片🐖🐖 似五花腩肥瘦適中 一半肥一半肉 豬肉片可以吸曬d汁 變到好特別🍴整體評價:雞煲調味十分出色 惹味之餘可以食到食材既本味🍲🍲雞肉嫩滑而唔會過老 新鮮有雞味 🐔🐔各樣另叫既配菜都係新鮮 有質素 🌽🍄+$28 任飲菊花薏米&檸檬洛神 都係好好既配搭🍹🍹推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️—————
幸福雞煲🐔🍲 | 雞煲+火鍋🌶️❤️

鼎家喜筷有做任食雞煲 $168/head
雞煲係有限時90分鐘 無限添加雞件 價錢合理
店員開爐之後計時2分鐘就食得 雞件真係岩岩好
除左雞之外 仲有一堆配菜作為調味 紫洋蔥、辣椒、芹菜、芫茜
雞肉好嫩滑 雞有雞味 雞煲既調味都十分惹味🌶️🌶️

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📌 荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖
⏰ 星期一至日 11:00 - 21:30

付款方式
AlipayHK 支付寶 現金 八達通 微信支付 OpenRice Pay
2022-08-10 123 views
鼎家喜筷荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖難得放假約左朋友出黎荃灣Donki行下,有一排無黎海之戀商場,原來開左好多唔同既餐廳,見到呢間<鼎家喜筷>,離遠已經有鼎爺既嘜頭,應該係信心既保証,呢到除左有普通炒粉麵,燒味之外,仲有得食雞煲,好係幾正咁,所以就決定入黎試下幸福雞煲職員將雞煲送到黎檯面既時侯已經聞到香味撲鼻,面層鋪滿左芫茜菜,望落已經覺得好吸引,經過加熱後雞肉同秘製既醬汁混為一體,非常惹味,完全係食到停唔到口,而且值得一讚既就係呢到既雞件大小適中,唔會全部都係得D雞碎。。食完一鍋當然唔夠喉啦,叫職員幫手加雞,餐廳好快手幾分鐘就已經幫我地添加左,而且雞既質素keep住高質,唔會因為後加質素有所下降。。雞煲係任食形式,90分鐘內可以不斷添加,成人$168/小童$98, 仲可以揀不同既辣度(BB辣,中辣,大辣) ,shopping完黎嘆返個惹味雞煲就岩晒啦淨係食雞當然未滿足啦,雞煲仲可以加入清湯打邊爐,餐廳有唔同既新鮮火鍋配料可以選擇,我地分別點左桂花蚌,雜錦丸類,炸魚皮同埋五餐肉
鼎家喜筷

2022-08-08 110 views
荃灣站📍鼎家喜筷-買唔到MC演唱會飛(暫時)唯有去aeon睇下會唔會偶遇MC😂結果當然係冇。海之戀原來有鼎家喜筷,見到有任食雞煲又去試下😋幸福雞煲90分鐘無限添($168一位)今次要左中辣🔥🌶,恰到好處!雞煲好惹味,夠濃夠辣,店員有幫我地計時⌛️,3分鐘後岩岩好可以食,雞件幾嫩滑👍🏻一開始完全冇加水,連附送既蔬菜(金菇、娃娃菜、粟米、冬菇)都照放落去淥,結果就比較重口味😂😂😂😂雞件可以無限任添,不過每次加雞都預返少少時間,食到2/5 左右開始叫加雞等得黎就差唔多。加雞既雞件同一開始既雞件係一樣,同樣係秘製雞件,唔會係冇調味😋之後加湯同埋加料打埋邊爐🍲分別要左豬肉片($88)、雜錦丸拼盤($48)、響鈴($58)、出前一丁($18)。其實食完雞煲都幾飽下,不過總係眼闊肚窄😂😂😂仲要出前一丁係有兩個麵餅🫢飽到上心口!環境方面,店舖裝修簡潔,係牆身同天花有霓虹燈裝飾,感覺新潮。座位間隔適中,坐得舒服。
荃灣站📍鼎家喜筷

海之戀原來有鼎家喜筷,見到有任食雞煲又去試下😋

幸福雞煲90分鐘無限添($168一位)

2022-08-06 135 views
荃灣海之戀商場鼎爺開左間鼎家喜筷行輕鬆舒適路線主打燒味燒鵝今次見到有雞煲任食無限任添雞煲加湯可以打邊爐雞煲有三種辣度選擇Bb辣,中辣,大辣今次我哋揀左bb辣,辣味偏甜雞件斬得大大件而且嫩滑厚肉見到雞件份量好足搵到哂一對雞比,雞翼誠意滿分另外加左28蚊一位任飲菊花薏米對於食開雞煲既朋友黎講都知雞煲越食越辣足料既冰凍菊花薏米解辣一流由於食左兩round雞煲所以有小小飽但又唔想浪費左個湯所以叫左桂花蚌過下隱桂花蚌大塊得黎夠爽口再加魚皮索汁一流最後一客蔬菜拼盤作呢餐既完結
荃灣海之戀商場

鼎爺開左間鼎家喜筷

行輕鬆舒適路線

主打燒味燒鵝

今次見到有雞煲任食

無限任添雞煲加湯可以打邊爐

雞煲有三種辣度選擇

Bb辣,中辣,大辣

今次我哋揀左bb辣,辣味偏甜

雞件斬得大大件

而且嫩滑厚肉

見到雞件份量好足

搵到哂一對雞比,雞翼

誠意滿分

索汁一流

最後一客蔬菜拼盤

作呢餐既完結

2022-08-06 192 views
幸福雞煲 每位$168,90分鐘無限添加秘製雞件,上檯時職員會蓋上煲蓋計時,夠鐘便可以打開,唔洗自己睇住,既方便又貼心。我地叫左小辣,打開見到一片翠綠嘅芫茜🤡同時陣陣香味撲鼻🤤搞到隔離檯都想叫。稍為攪拌一下,熱辣辣的雞煲非常吸引🤤🤤雞肉鮮嫩,帶點酒香,見到除左雞件之外用料有紫洋蔥、辣椒、芹菜、芫茜等等,令到整個雞煲非常之惹味~ 食到差唔多就可以加料打邊爐,不過由於秘製雞件實在太出色,我地encore左一份已經飽左,於是食埋蔬菜拼盤嘅冬菇、金菇、粟米、京白菜都到頂了🫠飲品方面有花茶、芝士奶蓋、沙冰等選擇,呢荔枝蘆薈綠茶清甜得黎又有口感,啱曬打邊爐/雞煲。
幸福雞煲

稍為攪拌一下,熱辣辣的雞煲非常吸引🤤🤤

2022-07-30
$200 (Dinner)
2022-08-04 110 views
鼎家喜筷今日提早收工,可以早少少去荃灣跑個步,然後食個豐富既晚餐。聽聞海之戀商場頂樓有間鼎爺開既餐廳,主打燒味同中式點心之餘,仲有雞煲食添!😊😊餐廳食物種類繁多,但由於我地太肚餓,我地最後揀咗九十分鐘任添雞煲,刷餐勁。 雞煲有三個辣度比大家選擇,由於我地唔太食得辣,我地最後揀咗BB辣。😆😆落單後,等雞煲上枱佢先會開始計時,絕對唔會呃你時間!而一上枱已經見到雞保勁足料,除咗大大件既雞件之外,仲見到有大量荽茜,紅葱頭,蒜頭同辣椒,未食已經流晒口水。而雞肉方面,肉質好嫩滑,而雞皮又唔會過肥,食落都唔會好膩。店員服務態度好抵讚,我地差唔多食完第一轉雞,佢地已經主動問我地要唔要加雞! 大食既朋友都一定可以食飽!😜😜我地都叫咗其他配料,包括炸魚皮,雜丸拼盤,珊瑚蚌,雜菜等等。炸魚皮好香脆,索晒啲雞煲既辣汁,非常惹味。雜丸有牛丸,貢丸,魚蛋同墨魚丸。個人最鐘意墨丸同魚蛋,入口爽彈,唔會太粉,好好食!而珊瑚蚌份量一啲都唔吝嗇,一落鍋就要拎上黎架啦,味道都唔錯。😍😍我地加咗28蚊加咗個菊花薏米水。飲料滲出啖啖菊花香味,而且冇落過多糖水,所以非常解渴。而重點係可以添飲架,大家黎到都可以叫呀。🥰🥰
鼎家喜筷

荃灣海景鼎爺雞煲放題!幸福雞煲 $168/位🕘90分鐘無限添秘製雞件🔥小辣🥬另包蔬菜拼盤滿滿濃厚醬汁嘅雞煲,新鮮雞件鮮嫩可口,入口啖啖肉夠晒惹味,重點係可以無限添食,最驚你食唔飽!本身自帶醬汁已經夠多,可以加埋蔬菜拼盤落去雞煲,呢個食法蔬菜都好入味!任飲指定飲品 $28/位菊花薏米 / 檸檬洛神 兩款任飲真心推介,佢一壺嘅份量真係夠晒食完雞煲打埋邊爐都飲唔晒,重點好清新開胃,唔會飲到你一肚水,菊花薏米好清香清滯,檸檬洛神酸酸甜甜夠醒神開胃!火鍋配料桂花蚌 $98 / 烏冬 $28因為雞煲本身已經夠飽,諗住打埋邊爐試多一個海鮮,真係好新鮮,加埋濃湯湯底,口感好爽口,味道唔會俾雞煲味搶走晒,下次可以再試唔同種類海鮮!加一服務費鼎家喜筷 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖
荃灣海景鼎爺雞煲放題

任飲指定飲品 $28/位

火鍋配料
桂花蚌 $98 / 烏冬 $28

加一服務費

鼎家喜筷 (荃灣)
2022-07-27 162 views
今日和朋友喺海之戀行街,行到肚餓,經過鼎家喜筷見到有90分鐘任食「幸福雞煲」,毫不猶豫就入咗去食。之前食過佢哋主打嘅燒鵝,水準甚高。今次嘅雞煲,絕對有驚喜。幸福雞煲不到5分鐘已經set好個爐,放上已煮到半熟嘅雞煲。開咗火之後,不到3分鐘就聞到香濃嘅麻辣味,一打開煲蓋啲香味直撲過來,忍唔住馬上夾咗件雞髀食,肉質鮮嫩,而且肥瘦適中,混上秘製嘅麻辣醬汁,令你食完一件有一件,好快就成煲K.O.咗。服務員都十分醒目,馬上幫我哋添加雞件,抵讚。套餐還附上新鮮蔬菜一份,種類都幾多,分別有娃娃菜、冬菇、粟米和金菇。除此之外我哋追加左火鍋配料:桂花蚌、墨魚丸和烏冬。食到咁上下就將雞湯倒入雞煲裏面,煲滾後就開始打邊爐。桂花蚌份量也不少,而且夠新鮮,墨魚丸大大粒夠彈牙。再將烏冬撈埋麻辣雞湯一齊食,真係超好味。檸檬洛神甜酸味適中,清熱解辣,仲係無限添加。

檸檬洛神
甜酸味適中,清熱解辣,仲係無限添加。

Type of Meal
Dinner
2022-07-25 124 views
幸福雞煲食到好幸福~原來鼎爺喺海之戀開左餐廳,主打燒味飯小菜之外,佢地仲有90分鐘無限添加雞嘅幸福雞煲(送新鮮蔬菜一份),好抵!⭐幸福雞煲($168)辣度: 有3個辣度揀,因為唔太食得辣,而BB辣就岩岩好! 配料:大量芫荽、辣椒、香蔥蒜頭,未食都已經覺得好香醬汁:超香濃惹味份量:超多,而且件件都好厚肉,大大件,覺得佢地好似件件都係雞比肉咁,唔多肥膏!雖然佢係任食,但我地都冇再加雞,太多了!⭐飲品薄荷檸檬蝶豆花茶($42)薄荷青蘋果蘆薈綠茶($32)唔會話好甜,2杯都係清清地,好解渴同消滯另外我地仲order 左其他配料:⭐雜錦丸拼盤 ($48)共8粒唔同丸,包括:牛丸,魚蛋,香菇貢丸和墨魚丸各兩粒,全部都好彈牙爽口⭐鮮腐竹 ($38)豆味濃,入口滑身,吸左雞煲辣汁好正📍鼎家喜筷荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖#eatwithlittleme #foodie #foodiehk #food #hkfoodie #instafood#foodphotography#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodiehk#foodie#
幸福雞煲食到好幸福~

⭐幸福雞煲($168)

辣度: 有3個辣度揀,因為唔太食得辣,而BB辣就岩岩好!
配料:大量芫荽、辣椒、香蔥蒜頭,未食都已經覺得好香
醬汁:超香濃惹味

⭐飲品
薄荷檸檬蝶豆花茶($42)
薄荷青蘋果蘆薈綠茶($32)
唔會話好甜,2杯都係清清地,好解渴同消滯

另外我地仲order 左其他配料:
⭐雜錦丸拼盤 ($48)

⭐鮮腐竹 ($38)
豆味濃,入口滑身,吸左雞煲辣汁好正

📍鼎家喜筷

#foodphotography
#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodiehk#foodie#hkblogger#hk
#荃灣 #荃灣美食 #鼎家喜筷 #海之戀 #雞煲
2022-07-21 170 views
聽聞荃灣海之戀有間餐廳係鼎爺嘅愛徒煮理,餐廳走新派燒味同Café路線,有自家制招牌茶飲同新式燒味定食做概念,而且佢哋嘅燒味係由鼎爺嚴格監製,有品質保證~最近餐廳推出咗秘製醬汁嘅《幸福雞煲》,堂食嘅話雞件係90分鐘無限添食~而且辣味有3個辣度揀,BB辣、中辣、大辣,醬汁香濃惹味,而且配料好多 有紫洋蔥、芫荽、辣椒等等,雞件大大件,食得出係黃油雞,肉質仲要好嫩滑👍🏻👍🏻真係超好味~~隨雞煲會送一個新鮮蔬菜籃,食完雞煲就可以落清湯烚菜,如果仲係唔夠飽,可以另外點火鍋配料~~我就另外點咗鮮腐竹 $38鮮腐竹吸曬個秘製醬汁,真係超正呢~食雞煲梗係要配返杯沙冰,夠曬凍,唔會好甜,爽啊👍🏻👍🏻左後 - 柚子乳酸沙冰 $44右前 - 芒果沙冰 $48下次要試埋佢哋嘅燒味至得,而家外賣自取仲做緊9折優惠啊~~雞煲都可以外賣架~~ 買返屋企慢慢嘆!.幸福雞煲 下午4點後起開始成人 每位$168小童 每位$98

我就另外點咗鮮腐竹 $38
鮮腐竹吸曬個秘製醬汁,真係超正呢~

雞煲梗係要配返杯沙冰,夠曬凍,唔會好甜,爽啊👍🏻👍🏻
左後 - 柚子乳酸沙冰 $44
右前 - 芒果沙冰 $48
沙冰

下次要試埋佢哋嘅燒味至得,而家外賣自取仲做緊9折優惠啊~~
雞煲都可以外賣架~~ 買返屋企慢慢嘆!
下午4點後起開始
成人 每位$168
小童 每位$98

$230 (Dinner)
沙冰
2022-07-20 92 views
👁‍🗨幸福雞煲(7.5/10)💲168.好耐冇食過雞煲啦🥹呢日食左呢間鼎爺開既雞煲🤔入面既裝修公仔都用左鼎爺卡通版既樣做招牌🥲呢度主力推介係90分鐘飲食雞煲,可以任食雞件,仲會送埋一個蔬菜籃,入面有金菇,娃娃菜,冬菇,三同埋粟米,份量都係吾少🧺兩個人食其實另外叫多一兩樣配料都已經夠哂飽😂因為就算冇添食啲雞件,入面啲雞既份量都已經有好多😬成個既雞煲都非常惹味,揀左bb辣,辣到岩岩好,岩哂吾係好食得辣既我,每一舊雞又大又滑,多數都係雞脾位咁😇打到咁上下,加湯變打邊爐果時,就會感覺比就咁食雞果時辣,不過辣度都仲接受倒.👁‍🗨 鮮腐竹(7/10)💲38.鮮腐竹份量都幾多,用離打邊爐吸哂啲叫湯既精華🤡食落都滑身有腐竹味.👁‍🗨炸魚皮(7.5/10)💲48.➰炸魚皮又係打邊爐吾會少得既野😂離到見倒個份量都有啲嚇親,因為都幾大碟,一塊一塊咁疊住,每一塊都大大塊又長身,非常香口,吾會有油益味,呢個推介 .👁‍🗨 雜錦丸拼盤 (7/10)💲48.呢個雜錦丸拼盤有4款,每款有兩粒,入面有牛丸,白魚蛋,墨魚丸同貢丸,每一粒都爽口彈牙,牛丸同墨魚丸味道都突出,食完雞煲入面啲雞,再食丸,真係夠哂飽😂😂.👁‍🗨
👁‍🗨幸福雞煲(7.5/10)💲168
👁‍🗨 鮮腐竹(7/10)💲38

👁‍🗨炸魚皮(7.5/10)💲48

👁‍🗨 雜錦丸拼盤 (7/10)💲48

👁‍🗨 荔枝蘆薈綠茶 (7/10)💲34

本身諗住叫芝士奶蓋茶,點知冇哂🥹但係呢杯荔枝蘆薈綠茶都好飲既,食完咁濃味既雞煲飲番啲清淡啲既野fresh下🤡甜度算係適中,有三大粒荔枝肉,粒粒蘆薈,好有咬口
🔛 整體評分(7/10)
2022-07-17 116 views
有朋友話我知,荃灣海之戀商場鼎家喜筷係鼎爺有份開,質素一定有保證,當然唔會錯過,約定同事放工一齊去試試!餐廳佈置得好雅緻,每個角落都有鼎爺嘅影子。例如用光管做成鼎爺卡通頭像,十分可愛!餐廳主打平民版高質新型燒味Café,現推出【90分鐘秘製幸福雞煲放題】其間無限添加秘製幸福雞煲,同事和我都好想試吓!幸福雞煲 配送「新鮮蔬菜1份」,啲雞好滑好入味!連雞皮都好爽口,醬汁以麻辣的雞煲醬調配而成,濃郁惹味!雞件夠麻香,有3個辣度揀,我哋揀咗BB辣,超好味!之後無限追加雞煲,真係越食越好味,停不下來!另外還有免費加湯打邊爐。火鍋配料都好新鮮,價錢唔貴。魚蛋、墨魚丸都好彈牙,鮮腐竹口感軟腍滑溜。每位加28元就可以任飲鼎家茶,兩款都係好足料,係低糖健康飲品。菊花薏米功效是疏散風熱,平肝明目、清熱解毒等。檸檬洛神能增進食慾、清熱、解渴、降壓、促進代謝。

之後無限追加雞煲,真係越食越好味,停不下來!
另外還有免費加湯打邊爐。

菊花薏米功效是疏散風熱,平肝明目、清熱解毒等。
檸檬洛神能增進食慾、清熱、解渴、降壓、促進代謝。
鼎爺:「點啊?啲嘢食好唔好食先?」我:「好食呀!」鼎爺:「講真㗎 !唔好講門面野,係咪真係好食?」我: 「講真㗎 !啲雞好滑好入味!連雞皮都好爽口! 」以上係真實對話!海之戀Donki同層有間「鼎家喜筷」餐廳,係藝人李家鼎名下餐廳之一,餐廳嘅嘜頭公仔正係按照頂爺個樣設計。前幾日去咗食雞煲,除咗雞煲好食之外,仲撞見鼎爺本人係自己餐廳食嘢,真人好有禮貌好隨和!講返餐廳,餐廳都幾寬敞、座位鬆動、燈光夠光猛、望落去乾乾淨淨。➺➺幸福雞煲$168/位90分鐘內無限添食祕製雞件。Gas爐勁猛火,成個雞煲幾分鐘就滾起,雞件熱辣辣!好多調味香料,雞件好大塊,但係非常入味,啖啖肉,仲好滑!鼎爺話咁滑因為係新鮮雞!個精粹係個祕製汁,包滿成塊雞件,BB辣啱啱好,好惹味!侍應早早就端上一壺湯,食完雞煲之後我哋就自行加湯打邊爐,加完湯之後,好似食緊麻辣火鍋,食物淥完已經夠晒味唔使再點醬汁!➺➺隨雞煲附送蔬菜拼盤$88一個,娃娃菜、金菇、冬菇都好索湯汁,再叫多個豬肉片$88 有9大塊,性價比高!食雞煲打邊爐唔可以忽略飲品,每位+$28日蚊就可以任飲菊花薏米或檸檬洛神,不過見到有好多其他特色飲品,所以就叫咗:➺➺凍
鼎爺:「點啊?啲嘢食好唔好食先?」
我:「好食呀!」
鼎爺:「講真㗎 !唔好講門面野,係咪真係好食?」
我: 「講真㗎 !啲雞好滑好入味!連雞皮都好爽口! 」

➺➺幸福雞煲$168/位

➺➺凍荔枝蘆薈綠茶$34
➺➺凍鮮檸檬薏米水$42
兩杯飲品賣相都好靚,夠清新解渴,但後尾發現一杯唔係幾夠飲,建議都係+$28任飲之前提過嗰兩款飲品比較好。

***加一服務收費
2022-07-16 80 views
荃灣海之戀商場,有很多高貴西餐廳,不過,走上幾層,就會找到這家價錢親民,而愛玩小生覺得好味的中式餐廳!餐廳以「鼎家喜筷」作為品牌名,而且LOGO也是一個光頭伯伯,不知道跟那個TVB 鼎爺有沒有關係呢?打開餐廳,簡直包羅萬有呀!有經典的燒味,茶餐廳的小菜,更有窩夫甜品!不得了呀!今次跟朋友來主要食任食雞煲連火鍋,價錢都是每人二百蚊以內!抵食呀!可能因為平日夜晚,餐廳人數也不多,而我們就叫了BB辣,輕輕的辣椒味,加上醬汁,非常惹味呢!雞件都好足料,有雞髀、雞胸和雞頭,而且雞肉好有肉地,又大大粒,口感滑溜,BB辣醬汁,咸咸地又有少少辣,引起胃口呀!最後,我們多叫一次雞件呀!食完個雞煲之後,就請店員加湯水變成打邊爐啦!因為食了兩份雞件,已經開始食到有點飽肚,所以我們點了三款配料!我們點了時令蔬菜,蔬菜好新鮮,口感鮮爽,脆甜!此外,貢丸也是必點,豬肉、香菇份量平均,超有咬口呀!

今次跟朋友來主要食任食雞煲火鍋,價錢都是每人二百蚊以內!抵食呀!可能因為平日夜晚,餐廳人數也不多,而我們就叫了BB辣,輕輕的辣椒味,加上醬汁,非常惹味呢!

星期日假期沒有遠行,只到了荃灣幾個商場閒逛搵食!沒想到鼎家喜筷除了出名的燒味外竟推出雞煲放題!餐廳周圍都可以見到Q版鼎爺icon幸福雞煲 90分鐘無限添秘製雞件配料以單點形式,任飲飲品有兩款$28/位任飲但佢地嘅茶飲感覺好吸引,忍唔住叫番杯黎試烏龍芝士奶蓋 $38 奶蓋濃稠順滑,口味是甜的!茶底是無糖,所以要拌勻喝柚子乳酸沙冰 $40 柚子味濃郁清新,超適合悶熱覆天幸福雞煲 $168/位 90分鐘無限量雞件,送菜盤另單點了火鍋料 蟹棒都是比較高價少見的豆卜份量超多,超抵食!燒味夾饃雙併$60 叉燒+燒鵝口味雙併 燒鵝比叉燒的鬆化同充滿油香!
星期日假期沒有遠行,只到了荃灣幾個商場閒逛搵食!

沒想到鼎家喜筷除了出名的燒味外

竟推出雞煲放題

餐廳周圍都可以見到Q版鼎爺icon

幸福雞煲 90分鐘無限添秘製雞件

配料以單點形式,任飲飲品有兩款$28/位任飲

但佢地嘅茶飲感覺好吸引,忍唔住叫番杯黎試
烏龍芝士奶蓋 $38
奶蓋濃稠順滑,口味是甜的!茶底是無糖,所以要拌勻喝

柚子乳酸沙冰 $40
柚子味濃郁清新,超適合悶熱覆天

幸福雞煲 $168/位 90分鐘無限量雞件,送菜盤

另單點了火鍋料 蟹棒都是比較高價少見的

豆卜份量超多,超抵食!

燒味夾饃雙併$60

叉燒+燒鵝口味雙併
燒鵝比叉燒的鬆化同充滿油香!
2022-07-03
$200 (Dinner)