2018-10-24 245 views
享丼丼係一間幾有特色既日式餐廳。你問我,我會覺得佢係一間日式茶餐廳,不過佢地既食物質素都唔差,價錢非常化算。魚生刺生質素呢個地段呢個價錢呢個份量算係十分好。午餐小食就奇怪左少少,有啲印度風。。。午巿係比較多優惠。我估佢意思係買三送一,四一同行一人免費。午巿有呢個自選,令我諗起車仔麵。所以先話似日式茶餐廳。呢個超值午餐係完全唔合乎邏輯地抵食。大食既朋友,一定要㨂呢個,真心無得輸。唔知佢點賺錢番黎。。。總結:午巿好選擇,一個人都唔驚,四個人黎更好,記得㨂自選,食到你反肚。

魚生刺生質素呢個地段呢個價錢呢個份量算係十分好。

午餐小食就奇怪左少少,有啲印度風。。。

午巿係比較多優惠。我估佢意思係買三送一,四一同行一人免費。

午巿有呢個自選,令我諗起車仔麵。所以先話似日式茶餐廳。

2018-10-11 85 views
聽到呢間餐廳個名咁響當當,喺門口睇完餐牌覺得幾啱食,就入去試下。餐廳主要以卡位為主,坐得好舒適。隨即叫番幾杯野飲,鹹檸檬雪碧係我至愛,可以爽一爽喉嚨。朋友都叫咗一杯好濃郁嘅朱古力暖一暖個胃。除咗厚厚嘅餐牌之外,仲有啲特別優惠餐牌,最優惠嘅係凡惠顧套餐或定食滿$80以上,就可以加$1換購刺身或者壽司,好抵食呀!我哋都唔執輸,+$1 要甜蝦刺身。甜蝦都好大隻,口感爽口彈牙,新鮮美味。女士們最鍾意食豆腐,可以養顏,隨即叫咗一份芝麻醬冷豆腐,芝麻醬鋪滿晒喺豆腐面頭,食落去質感好滑溜。仲有韓風炸雞翼,雞翼好大隻,食落去外皮香脆,入面嘅雞肉肉質鮮嫩。另外日本山葵醬炸蝦都同樣滋味。除此之外仲叫咗啲壽司,包括火炙三文魚、鰻魚同埋我最鍾意嘅火炙左口魚邊壽司,食落去簡直有入口即溶嘅口感。重頭戲一板海膽,海膽呈現鮮橙黃色,食落去全部都係鮮甜無比,根本唔需要點豉油Wasabi,已經好好食了。

餐廳主要以卡位為主,坐得好舒適。

隨即叫番幾杯野飲,鹹檸檬雪碧係我至愛,可以爽一爽喉嚨。
朋友都叫咗一杯好濃郁嘅朱古力暖一暖個胃。

我哋都唔執輸,+$1 要甜蝦刺身
甜蝦都好大隻,口感爽口彈牙,新鮮美味。

另外日本山葵醬炸蝦都同樣滋味。

2018-10-11 68 views
去個活動之前醫下肚仔,入去旺角通菜街一間日本菜餐廳食晚餐。餐廳招牌以紅色為主,門面非常當眼,所以好容易搵到餐牌種類多款選擇,而且有晚市套餐提供,一個套餐包含多款食物都只係$100有找。超值自選晚餐$99,A、B、C食物各選一款,當中包括前菜、小食同埋主菜,套餐中附送四款茶類飲品,如果唔啱飲,仲可以加錢換購其他特色飲品。我就揀選左雜錦刺身五片,當中嘅三文魚條紋平均,食落去有口感之餘,味道新鮮。小食日本山葵醬炸蝦🍤,吉列外皮炸得香脆可口。主菜就是牛肉稻庭湯烏冬,食完已經好飽肚。朋友就叫其他食物,包括散叫同埋套餐類別,四個人連埋食一板海膽價錢都只係$600有找,感覺性價比高,而且食物質素有保證,值得一試。
去個活動之前醫下肚仔,入去旺角通菜街一間日本菜餐廳食晚餐。

餐廳招牌以紅色為主,門面非常當眼,所以好容易搵到

小食日本山葵醬炸蝦🍤,吉列外皮炸得香脆可口。

主菜就是牛肉稻庭湯烏冬,食完已經好飽肚。

2018-10-08 55 views
十月時間秋風起,又到食飯時間。過開旺角當然要從回舊地。(因為食過所以再食)今次叫左一個牛肉飯餐,一個七味海鮮餐,個牛肉飯(個牛肉好得)而海鮮餐都唔錯,美中不足係個冷烏東上的茄子(個🍆樣子不太好,而味道就)一如既往食個餐加任食刺身壽司個刺身依然新鮮美味,今次多左壽司任食,發現一點小驚喜。就係火炙三文魚同左口魚。一上枱飄出陣陣香味個左口魚仲要入口即溶(係我食過最好食的燒壽司)。食完依餐,感覺係香港的日式快餐,快正抵。正正就係吸引我的地方,平凡中的不平凡。
今次叫左一個牛肉飯餐,一個七味海鮮餐,個牛肉飯

一如既往食個餐加任食刺身壽司

• 火炙壽司
2018-09-27 67 views
因為想食拉麵和日式食物, 所以就幫襯下依間。原本期望唔高, 不過食落其實都唔差。( 其實附近有太多食肆, 依區競爭非常大。)下午茶時段唔需要等位, 而且比較寧靜。<日式咖哩炸雞飯 + 味噌湯>日式咖哩好美又惹味; 炸雞炸得脆, 又唔會太乾有肉汁, 時間啱啱好。<加州卷 + 炸餃子野菜湯拉麵>加州卷出奇地美味, 完全冇「揸流灘」。 炸餃子譯係出色, 唔似一般雪藏貨。拉麵睇落普通, 但其實都做得好唔錯。<凍奶茶>唔差<柚子蜜>好飲依度嘅下午茶時段, 係一個幾好 hea 嘅地方。

下午茶時段唔需要等位, 而且比較寧靜。

<日式咖哩炸雞飯 + 味噌湯>

<凍奶茶>
唔差

<柚子蜜>
好飲

依度嘅下午茶時段, 係一個幾好 hea 嘅地方。
2018-09-19
$43.5 (Tea)
加州卷 + 炸餃子野菜湯拉麵
湯拉麵
炸餃子
  • 加州卷+炸餃子野菜湯拉麵
  • 加州卷+炸餃子野菜湯拉麵
2018-09-21 978 views
媽媽發現旺角一間專食丼專門店,丼set價錢$99,另加$79任食刺身壽司,最啱大胃王。由魚生丼到牛肉丼都有,平平地食個丼又得,大胃王加$79食盡刺身壽司又得,平均$170有刺身任食,性價十分高丼set可以A、B、C各選一款,奉送餐茶還有素食料理晚餐想輕食可以$1,有碟刺身另加$79任食刺身壽司,種類頗多任食刺身拼盤 (另加$79)6款魚生款款鮮甜,沒有腥味,有三文魚、甜蝦、大赤蝦、刺身蝦、北寄貝、三文魚壽司、花之戀、火炙左口魚壽司A: 豆腐沙律豆腐幾滑,加上胡麻醬幾開胃B: 吉列日本蠔外層炸得金黃酥脆,日本蠔鮮甜蠔味重C: 雜錦角切鰻魚飯蒲燒鰻魚放珍珠米,旁邊放有茄子、螺肉,鰻魚juicy 沒有鯹味,配上飽滿珍珠米,非常美味C: 野菜稻庭烏冬稻庭烏冬纖巧細緻,口感柔滑,簡單用鰹魚湯煮熟,加上紅蘿白、白菜、冬菇,簡單美味

丼set可以A、B、C各選一款,奉送餐茶

還有素食料理

晚餐想輕食可以$1,有碟刺身

另加$79任食刺身壽司,種類頗多

任食刺身拼盤 (另加$79)

A: 豆腐沙律
豆腐幾滑,加上胡麻醬幾開胃

B: 吉列日本蠔
外層炸得金黃酥脆,日本蠔鮮甜蠔味重

C: 雜錦角切鰻魚飯

C: 野菜稻庭烏冬
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
風暴前夕雖然都要返陣夜的確係頹啲😢但無阻我同朋友返工前開大餐既好心情😆是日俾朋友帶住去覓食最後黎左間嘆下日本野😆!享丼丼位於旺角通菜街喺旺角站或者油麻地站過黎都十分方便😆呢度環境裝修簡約但周圍掛滿唔同日式風味既擺設同埋布簾😆而卡位座位設計有空間感坐得幾舒服☺️十足居酒屋風格😆🇯🇵除左一般午市定食仲有另一份特別定食餐牌選擇而且加$79仲有刺身壽司任食🍣🤩夠哂吸引之餘又抵食😝☺️定食主食前會先送上鯛魚薄切小卷🐟小卷鯛魚夠鮮甜之餘😋食落肉質一啲都唔鞋😆🐟配合埋沙律菜包住一齊食🥗以及灑上一點芝麻粒🤤口感爽脆之餘亦夠Fresh😆配合特製醬油亦帶出魚既鮮味☺️而定食亦有附上五款小食同埋麵豉湯😋十分豐富😆🙌🏻🍱小食包括唐揚炸雞、炸餃子、炸蠔、麻醬嫩豆腐同埋中華沙律😋麵豉湯內亦有椰菜絲等蔬菜配料😝足料之餘亦絕不馬虎☺️蒲燒珍寶鰻魚飯鰻魚果然夠哂珍寶🐟🙊大大塊厚肉之餘肉質亦好嫩滑肥美😋配合埋鰻魚燒汁一流🤤另外茄子亦煮得夠軟身😆食落入味好Juicy🍆😋咖哩香煎雞排飯店員會另上咖哩汁俾客人自行控制份量😆避免影響口感之餘亦顯細心體貼☺️有四塊雞排份量都幾多夠哂足料😋🐔而雞排配合醃料煎得夠香之餘😝肉質亦夠嫩滑而且食落唔會
風暴前夕雖然都要返陣夜的確係頹啲😢
但無阻我同朋友返工前開大餐既好心情😆
是日俾朋友帶住去覓食
最後黎左間嘆下日本野😆!

享丼丼位於旺角通菜街

口感爽脆之餘亦夠Fresh😆
配合特製醬油亦帶出魚既鮮味☺️
而定食亦有附上五款小食同埋麵豉湯😋
十分豐富😆🙌🏻🍱
小食包括唐揚炸雞、炸餃子、炸蠔、麻醬嫩豆腐
同埋中華沙律😋

而玉子微甜甚有蛋香🥚🤤
食落質感夠滑嫩唔會乾身😆

2018-09-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$175 (Lunch)
鯛魚薄切小卷
蒲燒珍寶鰻魚飯定食
咖哩香煎雞排飯定食
刺身
如果好想盡情狂吃刺身壽司,但又不想花幾百元吃放題的話,這間新開餐廳會是個經濟之選,價錢平民之餘,質素還比一般放題更佳,令人喜出望外。餐廳的定食選擇頗多,隨餐還附送麵豉湯、飲品、前菜、小食五點,相當豐富。前菜是鯛魚薄切小卷,厚嫩的魚生包著小青菜,味道清新,好開胃。小食五點款款都出奇地好吃,尤其吉列蠔香脆多汁,餃子皮脆餡滿,胡麻豆腐滑溜惹味!和風西冷牛肉飯醬汁調得美味,牛肉份量多,肉質嫩口,好有肉味。另一定食是七味海鮮盛合配冷稻庭烏冬,炸魚炸得金黃,恰到好處,魚肉嫩滑,充滿油香。吉列蝦同樣香脆,不會好油,蝦肉彈牙。冷烏冬麵質煙韌富彈性,配上厚切茄子意外的夾。任食刺身及壽司的選擇比想像中多,本以為如此便宜又任食下質素可能很一般,誰知大有驚喜。刺身壽司賣相俱佳,絕不馬虎,而且件件都好新鮮,質素令人十分滿意,完全不比一般壽司店的遜色。也想不到即使再encore數次都仍能保持水準。三文魚色澤靚又夠肥美,脂肪均勻。最驚喜是赤蝦超大隻好厚肉,肉質非常彈牙爽口,鮮味十足。就連少有的左口魚裙邊都好出色,嫩滑無比,魚油豐滿。壽司都不能錯過,全部均是即叫即製。火炙三文魚壽司肉質好嫩滑,滲出啖啖魚油,非常美味。

任食刺身壽司的選擇比想像中多,本以為如此便宜又任食下質素可能很一般,誰知大有驚喜。

壽司都不能錯過,全部均是即叫即製。
火炙三文魚壽司肉質好嫩滑,滲出啖啖魚油,非常美味。
帶子很厚身,肉質新鮮爽滑,味道鮮甜,完全不會有雪藏味。
火炙左口魚燒得好香,滿是魚油,嫩滑得驚人。
花之戀壽司有肥美的三文魚和大量鮮脆蟹籽,加入美味的沙律醬,是完美的組合。

還有十多款飲品任飲,特別喜歡凍低糖綠茶,甜度剛剛好又不會淡,更有啖啖茶香,清涼解渴。
2018-09-14 371 views
旺角登打士街唔太顯眼既兩旁, 其實有唔少食肆小店, 價錢相比集團式食肆便宜一點。經過見到呢間日本菜餐廳, 門外展示了不少優惠menu, 望入餐廳格局不是貴價那種, 於是同朋友就入去諗住食個平平地既dinner。見到其中一張menu非常吸引, 食滿HK$80定食套餐, 每位再加HK$79, 更可以無限時任飲任食壽司、刺身!對於放題達人既我地, 絕對唔會錯過!我就ORDER左個定食【咖哩香煎雞扒飯定食】HK$89定食配有味噌湯、一隻煎餃子、一粒炸雞件、一隻吉列蠔, 同埋一碟沙律~重點放於主菜既定食, 咖哩汁分開上, 雞扒雖不是香口, 但肉質確實很滑, 肉汁豐富, 點上沙律醬, 更加正!個人亦很喜歡個咖哩汁, 咖哩夠香, 而且甜甜的, 撈飯食簡直一流!朋友就叫左個【鰻魚汁玉子豬扒飯定食】HK$89豬扒好香脆而juicy. 加左鰻魚汁令飯不單調, 鹹鹹地, 仲有螺肉食tim~壽司、刺身任食有以下選擇, 雖然刺身質素不是高質, 對於$79任食黎講, 選擇多, 而且可以食到盡, 絕對抵食! 三文魚沒有明顯既魚油, 質感偏林赤貝 薄切, 但口感略爽赤蝦 大大隻, 可惜有一兩隻帶少少腥希靈魚 質素最好

見到其中一張menu非常吸引, 食滿HK$80定食套餐, 每位再加HK$79, 更可以無限時任飲任食壽司刺身!

對於放題達人既我地, 絕對唔會錯過!

我就ORDER左個定食【咖哩香煎雞扒飯定食】HK$89

咖哩香煎雞扒飯定食

朋友就叫左個【鰻魚汁玉子豬扒飯定食】HK$89

鰻魚汁玉子豬扒飯定食

壽司刺身任食有以下選擇, 雖然刺身質素不是高質, 對於$79任食黎講, 選擇多, 而且可以食到盡, 絕對抵食!

三文魚沒有明顯既魚油, 質感偏林
赤貝 薄切, 但口感略爽
赤蝦 大大隻, 可惜有一兩隻帶少少腥
希靈魚 質素最好, 甜甜的

壽司方面, 火灸款可迫出少量魚油, 幾香

野飲方面, 除左有罐裝汽水, 仲有餐廳自家沖既低糖綠茶、檸茶、奶茶~

$79 既任食雖然抵食, 但眼闊肚窄, 食左個豐富定食, 其實都飽左8成, 胃口大既朋友就更加抵食!
最後埋單發現冇加一服務費, 要再講多次, 抵啊!
2018-09-13
咖哩香煎雞扒飯定食
2018-09-13 57 views
到旺角買東西,剛好晚飯時間,經過這間應該是新開張不久的享丼丼,便決定試試。餐廳座位寬敞,充滿著日本風的佈置擺設,而且乾淨企理,讓人感覺舒服。晚餐有不少套餐和定食的選擇,讓人的選擇困難症又發作了。如果惠顧$80或以上的套餐或定食,還可加$59任食刺身,加$79更任食刺身及壽司。若食量沒那麼大的話,也可加$1點3款指定刺身或花之戀一件。因為我們食量不算很大,所以點了2個$99套餐,另再散點了一些食物,沒加錢任食刺身壽司。芝麻醬豆腐沙律加了飯素,味道更豐富;金菇牛肉卷的牛肉夠軟稔,醬汁的味道亦調得恰到好處;壽司上的刺身整體合格,入口不會太冰凍,亦沒有腥味,特別海膽更是鮮甜,飯握得夠實,不會太軟太硬,醋酸味剛好。燒鯖魚沒有燒到太老太乾,保持肉質濕潤軟滑;加州卷不會一咬即變鬆散,材料和飯的比例適當;鰻魚飯竟有螺肉,有點意外,而鰻魚肉屬厚身,口感有彈性,醬汁不會太甜,可惜有我最討厭的茄子。1蚊加點的北寄貝刺身和花之戀質素也不差,北寄貝不腥,三文魚亦算肥厚。芝士春卷 $29薄脆的春卷內包著軟心芝士,芝士味濃。山葵沙律醬炸蝦 $32炸到金黃鬆脆,炸漿厚度亦可接受,且沒有很油,內裡的蝦生熟度剛剛好,口感

晚餐有不少套餐和定食的選擇,讓人的選擇困難症又發作了。

如果惠顧$80或以上的套餐或定食,還可加$59任食刺身,加$79更任食刺身壽司

若食量沒那麼大的話,也可加$1點3款指定刺身或花之戀一件。

芝士春卷 $29
薄脆的春卷內包著軟心芝士,芝士味濃。

山葵沙律醬炸蝦 $32
炸到金黃鬆脆,炸漿厚度亦可接受,且沒有很油,內裡的蝦生熟度剛剛好,口感保持爽彈。

因為餐的海膽軍艦質素不錯,喜歡海膽的我們再點了一個海膽手膽,海膽的份量不算少,亦和軍艦的海膽一樣鮮甜不腥。

總括來說,熟食和海膽有驚喜,價錢算合理,這次試新餐廳感覺不錯。
$150 (Dinner)
2018-09-13 43 views
女兒又發現美食,旺角的享丼丼,食滿80元以上套餐或定食,就可以加$79刺身壽司任食,飲品任飲。我們放工後行左一陣女人街就前往享丼丼,餐廳地方整潔,座位多數是卡位,坐得舒適。首先要選80元以上的定食或套餐,我們選了定食,再加錢任飲任食刺身壽司。定食奉送的有:小食5點(吉列炸蠔、炸餃子、炸雞、芝麻醬豆腐沙律、中華沙律)和鯛魚薄切小卷。味道清新,還有味噌湯。鰻魚汁玉子豬扒飯:份量都不少,豬扒厚切,炸至金黃色,外脆肉嫩,還有辣味螺肉和茄子,加上特製滑蛋鰻魚汁,好美味!蒲燒珍寶鰻魚定食:鰻魚厚肉又大塊,燒至金黃色,加上特製鰻魚燒汁,彈牙又惹味!任食刺身和飲品都有多款選擇。第一碟刺身是由廚師發辦,差不多有齊紙上的刺身,各款刺身新鮮,擺設精美。我們特別喜歡肥美的三文魚,爽口的赤貝和刺身蝦,鮮甜的大赤蝦和有頭甜蝦。今晚任食我們主攻刺身,已經夠飽,壽司要留待下次再來試。

任食刺身和飲品都有多款選擇。

今晚任食我們主攻刺身,已經夠飽,壽司要留待下次再來試。
2018-09-07
Type of Meal
Dinner
  • 鰻魚汁玉子豬扒飯
  • 蒲燒鰻魚珍寶定食
2018-09-12 67 views
係旺角行行下街,見到呢間餐廳做定食+59蚊可以任食刺身,勁抵喎,即刻入去試下啦。餐廳地方唔算大,但環境舒適,台與台之間唔會太逼,空間感十足。食物種類非常多,原來除左刺身任食,連飲品都係任飲架。估唔到連麵豉湯都有得飲,正!海膽帶子蟹子魷魚丼一上台已經嘩左聲,係成板海膽架,海膽好鮮甜,絕對係新鮮貨,一啖海膽一啖刺身一啖飯,超滿足!鰻魚汁玉子豬扒飯定食豬扒即叫即炸,熱辣辣,厚切多汁,配合埋個鰻魚汁,會不自覺地食左勁多飯。任食刺身淨係蝦都有三款選擇,推介赤蝦,超大隻,超肥美。赤貝都好鮮甜,全部刺身都好新鮮,絕對唔係將貨就價。我地試左一轉之後,就主攻赤蝦甜蝦同赤貝。飲品叫左低糖綠茶同麵豉湯麵豉湯有驚喜,好好飲,唔係一般餐廳求其開水沖果d,有誠意。任飲任食埋單都係3佰幾,好抵食,鐘意食刺身既一定要試。

海膽帶子蟹子魷魚丼

任食刺身

飲品叫左低糖綠茶同麵豉湯
麵豉湯有驚喜,好好飲,唔係一般餐廳求其開水沖果d,有誠意。

任飲任食埋單都係3佰幾,好抵食,鐘意食刺身既一定要試。
今日放假同老公去旺角搵食,行過見到尼間新開嘅食店有任食刺身,只係79蚊,好吸引,就入去開餐啦!店內環境尚算整潔寧靜,店員安排我地坐四人卡位,幾舒服原來刺身壽司任飲任食係要惠顧80蚊以上嘅套餐或定食再加79蚊享用的,所以我地先選擇兩個定食先,選擇好多,花多眼亂,為左一陣可以食多d刺身,我決定叫d無咁易飽嘅食物我揀左尼個健康素食料理套餐,有青瓜小卷,炒野菜同茄子冷烏冬,青瓜小卷味道不錯,正正常常,炒野菜炒得幾香,茄子冷烏冬,烏冬爽口彈牙,茄子酸酸地好入味,再撈埋個酸辣醬非常開胃惹味老公叫左個超值自選套餐,好豐富,芝麻醬豆腐沙律做得非常出色,豆腐好滑,個汁調得好好味炸蝦🍤非常新鮮甜美,炸得好脆,不錯黑椒厚燒牛肉飯,牛肉好林而且無筋,有牛味,醬汁亦非常惹味食完套餐,主角出場,刺身拼盤,單睇賣相已值回票價,每款刺身都有齊比你試試,食過好味再無限encore我鍾意尼種感覺,哈哈哈......刺身質素仲要非常好,新鮮甜美食完可以tick紙再encore呀!不過我地已經飽飽地Encore左好小,唔制呀!最後飲埋杯茶,捧住個肚走人大胃王一定要來試試,埋單350,平過一般日式放題一大截,值得推薦比各位試試

店內環境尚算整潔寧靜,店員安排我地坐四人卡位,幾舒服

健康素食料理套餐

超值自選套餐

炸蝦🍤非常新鮮甜美,炸得好脆,不錯
黑椒厚燒牛肉飯,牛肉好林而且無筋,有牛味,醬汁亦非常惹味

任食刺身拼盤

我鍾意尼種感覺,哈哈哈......
刺身質素仲要非常好,新鮮甜美

任食點餐紙

食完可以tick紙再encore呀!不過我地已經飽飽地

追加刺身

Encore左好小,唔制呀!

飲品

最後飲埋杯茶,捧住個肚走人

健康素食料理套餐
超值自選套餐
2018-09-12 51 views
上星期出旺角行街 行到餓餓地就去醫肚 收到傳單望落唔貴就入咗去🤣 餐廳應該係新開 望落幾企理同新淨 地方都算大 大部分都以卡位為主 所以都坐得好舒服 而且有唔少貓貓既畫 令人覺得好可愛🐱重點哩到提供free Wifi 岩哂遊客或者好似我地成日機不離手既人 😬餐牌既選擇都唔少 我地就簡咗兩個定食 另外仲加咗$59 嘆刺身任食🤤除咗任食 仲可以任飲 岩哂我地✌🏻 選擇都唔少 有冷有熱選擇 低糖都有 夠哂貼心 連味噌湯都可以任飲 我朋友都飲左3大碗 不過我就鐘情人手沖製既凍檸茶😆 不得不讚 凍檸茶沖得相當好飲 有茶味🍵 茶底唔係太濃亦唔會太苦澀 檸檬🍋香 加堆糖水份量得宜 成功做咗一杯稱職既檸茶每款定食都包幾款前菜 包括 鯛魚薄切小卷 味道正常 新鮮惹味 中華沙律🥗 豆腐配芝麻醬 炸雞塊🍗 炸餃子🥟同炸吉列蠔 鯛魚刺身切得薄薄 包住新鮮既沙律菜 點上沙律醋 好開胃 🤤整體都唔錯 炸物夠熱夠脆 唔會話凍冰冰❄我所點既係蒲燒珍寶鰻魚定食 鰻魚大大片 肉厚配上濃味既鰻魚汁 撈埋飯食岩岩好💕醬汁香甜 油膩感唔算大 鰻魚魚皮有燒過 有小骨 但肉質係幾肥美 就價錢而然 性價比算高👍🏻而朋友點既係七味海

而朋友點既係七味海鮮盛合+冷稻庭烏冬 海鮮盛合有唔同海鮮炸物 炸蠔 炸蝦 🍤同炸三文魚扒 三文魚扒令我好有驚喜 炸粉薄薄既 超香脆 用上濃郁魚脂既三文魚扒令魚油四溢 魚肉嫩滑肥美 好正👅 冷稻庭烏冬滑嘟嘟 撈埋甜酸醬 酸酸甜甜 夾上炸物原來味道都好配合🥢

黎到重點一定係任食刺身 有成12款刺身可以簡 有三文魚 赤蝦 刺身蝦 甜蝦 北寄貝 赤貝等等 算係多元化 先黎一碟刺身拼盤 樣樣可以試下 再簡自己心水再Encore 三文魚厚切肥美 赤蝦鮮甜 刺身蝦爽彈美味 我覺得整體都唔錯 比想像中有驚喜 如果放題為左食刺身既你可以一試 $59 既價錢任飲任食 絕對能夠暫時滿足到你一時既「刺身癮」性價比高☺️😊
今日去完旺角買嘢, 途經廣華醫院對面, 好多小食嗰條旺角登打士街街, 地鋪有間新開嘅日式料理店。 我哋見到門口大大個招牌有許多新開優惠。 加79蚊仲可以追加任食刺身壽司同飲品。 唔使諗即刻入去坐低嘆下冷氣先。有好多定食套餐,特惠晚餐。 自選套餐超過$80 便可加$79任食壽司刺身和飲品, 計落條數幾抵, 仲好似冇限時坐幾耐。選了兩個套餐都超過$80 前菜係鯛魚沙律。 用鯛魚刺身包醬沙律菜, 淋上和風沙律汁, 清新開胃。和風西冷牛肉飯 $89牛肉飯好惹味, 個汁加埋紅洋蔥煮到好香。 小食四點: 海帶絲好爽好乾身。 吉列炸蠔 雖然細隻但熱辣辣, 麻醬豆腐, 味道調配得唔錯, 豆腐唔會出水。 炸餃子估唔到都幾好食, 個皮仲脆。 仲有件炸雞底下都有沙律醬調味, 炸得幾鬆脆,雞肉嫩滑juicy. 珍寶鰻魚定食 $99好厚好大塊嘅鰻魚差啲睇唔到碗飯。 鰻魚汁唔會太鹹, 鰻魚肉質肥美, 加上稍為剪煎香了一下, 令鰻魚唔會太過腍身, 送飯一流!刺身壽司任食,飲品任飲(每位加$79)任食部分都係用剔紙仔估唔到飲品 会包括茶餐廳嘅凍檸樂(仲有檸底),凍奶茶,凍檸茶..唔係淨係得罐裝汽水。 刺身

選了兩個套餐都超過$80

和風西冷牛肉飯

和風西冷牛肉飯 $89
牛肉飯好惹味, 個汁加埋紅洋蔥煮到好香。

珍寶鰻魚定食 $99

刺身壽司任食,飲品任飲(每位加$79)
任食部分都係用剔紙仔

刺身拼盤
先來了一碟擺得好靚。
甜蝦刺身好鮮甜, 我哋encore了兩三 round. 覺得回本了。

推介赤蝦,超大隻, 有一隻手掌咁長, 最重要有蝦嘅甜味,又
encore 了. 三文魚係勁厚切, 都算肥美。 北寄貝同赤貝都鮮甜。 鯛魚就好一般。 甜蝦都屬於大隻。

刺身加凍檸樂原來都好

偶然都會漏單, 還好店員好快手追單。

壽司方面, 只試了數款。天婦羅蝦卷 較為普通。 蟹子軍艦 炙燒三文魚, 質素唔錯正正常常。
帶子壽司鮮甜。 軍艦唔錯, 紫好菜脆!
鯛魚沙律
和風西冷牛肉飯