2017-09-17 58 views
今日放工後,約左朋友食旺角呢間新開嘅車仔麵店。喺砵蘭街離遠已經見到旺囍車仔麵個招牌,好易搵到間舖,喺砵蘭街同豉油街交界。可能因為係平日,所以一入去就有位,而且坐得好舒適。入到去見到裝修好有特式,墻上面有用紅字寫住菜式嘅鐵皮,好有懷舊車仔麵檔嘅風格。值得一讚嘅係餐廳點菜用可重複使用嘅膠餐牌,非常環保!而且筷子用膠盒裝住放喺枱上,相比起舊式車仔麵檔用筷子筒插住筷子,比較衛生同乾淨!食物選擇方面,除左車仔麵外,有好多特式小食可以選擇,比一般車仔麵店更多元化!最後我同朋友點左秘製口水雞,秘製雞中翼,車仔麵我揀左辣汁爽脆魷魚,麻辣豬耳,烏冬底同埋中辣嘅秘製辣汁。而朋友就揀左魚肉春卷,炸鯪魚球,幼麵底,中辣嘅麻辣汁,另外湯底加左沙爹汁。揀好食咩之後,店員好快就幫我地落好單,好有效率!朋友話加左沙爹汁嘅湯底香好多,加埋新鮮炸起嘅鯪魚球同魚肉春卷,十分香口同埋彈牙。而我果碗烏冬吸收左秘製辣汁都十分惹味,個辣汁魷魚同麻辣豬耳都十分爽脆同入味。我地點嘅小食,秘製口水雞 — 雞肉十分滑,加埋個秘製口水雞醬,好好味!雞中翼經過油炸後,唔單止更香口,而且可以令個秘製醃料味道更突出,食唔停口!呢餐飯加埋兩杯凍飲,

呢餐飯加埋兩杯凍飲,都係百零蚊,十分之抵!店員服務好好,而且好有禮貌!
今餐飯食得好開心!有機會一定會再encore!
Type of Meal
Dinner
2017-09-13 74 views
今天經過豉油街,見到一間名叫旺囍車仔麵,突然想到現代人食野鍾情日式放题、火鍋,我記得小時候,我們鍾情雲吞麵和車仔麵,而當年的車仔麵真的用木做的,在街邊擺賣,旁邊放有2一3張簡陋的木枱和木凳仔,雖然環境不太好,但個個都食到津津有味,轉眼數拾年,車仔麵還在,但也改變了,它不在街邊賣改到舖裏,而食物也加多左現代的元素,今晚好想懷舊一下,就和老公去旺囍食車仔麵。店舖雖然不大,但都整潔乾淨。環保餐牌,值得一讚!豬皮爽口、豬紅滑,咖哩陳皮魚蛋真的好香陳皮味,和味豬大腸是用新鮮豬腸,所以特別有口感,所有材料都好入味,幼麵爽口,配微辣和沙嗲汁,再加蔥特別惹味!超甜蘿蔔、惹味豬軟骨夠林、黄金魚片頭和炸綾魚球彈牙、豬皮爽口。材料入味,配粗麵加蔥加秘製辣汁,十分美味。小食:辣汁爽脆魷魚,爽口彈牙又惹味,令人食不停口!跟餐8蚊,底飲!

店舖雖然不大,但都整潔乾淨。

環保餐牌,值得一讚!

小食:辣汁爽脆魷魚,爽口彈牙又惹味,令人食不停口!

跟餐8蚊,底飲!
2017-09-08
Type of Meal
Dinner
2017-09-13 44 views
好開心呀,原來旺角呢邊有車仔麵食。一行入去覺得佢嘅裝修好特別,見到唔同嘅車仔麵嘅餸,都會掛喺嗰個牆上面。就好有以前老街嘅感覺。淨係講個張餐牌,就已經見到佢係用好環保嘅方式,只係用支顏色筆剔一剔,又可以循環再用。我同朋友都好鍾意食炸魚皮,所以我哋都點左個炸魚皮食。好大碟,而且都幾脆口。我用來送左成碗面都未食完。之後我哋叫到成枱都係嘢食,有雞翼米線,伴少少通菜。量真係好多,有一下真係擔心自己食唔晒。啲雞翼好入味,的確用滷水汁浸過,而且成個碗有四隻,唔似出邊食車仔麵檔,最多只係比三隻。之後我哋仲叫咗生菜鮻魚肉湯,魚肉又唔會有些腥味,仲有好多生菜,平時喺出面好少食到咁大碗了。最後仲叫咗杯鮮豆漿,由於食到太熱所以我哋叫凍飲。佢整到好似台式飲品咁,有塊膠可以比飲管整串。出邊咁大塵都唔使驚啦,可以慢慢飲。
好開心呀,原來旺角呢邊有車仔麵食。

2017-09-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2017-09-13 82 views
旺角豉油街呢度原來有車仔麵食。呢度比較細,食得比較辛苦。同埋呢度嘅洗手間好唔衛生,建議如果要去洗手間一早去咗先。我哋都好肚餓兩個人買咗兩碗面,再加小食。我冇睇到我朋友原來咁啱都係落咗豬紅大腸,而我點嘅小食,咁岩有一個係韭菜朱紅大腸蘿蔔。雖然有少少重複左,但係我哋都食得晒。因為要讚一讚呢度啲豬紅,係真係豬紅嚟嘅!平時喺其他地方食到嘅,可能係雞紅。呢度$40就已經有好大碟嘅韭菜,據說韭菜係有潔肺嘅功能,食多啲都無妨啦。同埋呢度嘅蘿蔔亦都好大件,夠爽口。我朋友叫咗幼面而我就叫咗薯粉。薯粉亦都係幼身嘅,冇諗過係店裏邊最後一個叫做薯粉嘅人yeah!成碗面嘅份量亦都好多,我叫左少少冬菇,啲冬菇真係有鮑汁味,好入味,同埋細細粒粒咁樣好易入口。碗裏面仲有少少菜心,新鮮同比一段餐廳既量多。另外個魷魚雖然啲肉質好,但係我反而唔係好鍾意佢嘅口感。我鍾意脆同爽嘅感覺,暫時欠奉。但係我哋都清晒。每人平均消費80幾蚊,食到咁多野,還好啦。
旺角豉油街呢度原來有車仔麵食。

每人平均消費80幾蚊,食到咁多野,還好啦。
2017-09-06
$85 (Dinner)
2017-09-13 41 views
夜晚收工同女友出旺角朗豪坊行街拍拖,心血來潮女友想食車仔麵,於是搵到附近一間車仔麵試下 - 旺囍車仔麵,門口裝修幾特別,真的有架車仔,仲寫住全港首創車仔飯,不過我地今次都是先食車仔麵。餐牌有齊市面上一般有的配菜,而囍旺特別在有「十大推介」!樣樣都好吸引,最後我點了秘制牛孖根,咖哩陳魚蛋,牛肚,另加口水雞。女友就點了秘制雞中翼,惹味豬軟骨和金菇。車仔麵份量比一般多,男士們不用怕不夠飽!麵的賣相都不錯,一碗麵除了客人點的配料,還贈送青菜,其他地方青菜多數需要加錢才有,而旺囍就當係「送」,抵讚!我先試了秘制牛根,軟硬度適中,因為我比較怕太硬和難咬的牛根,這裡就剛剛好,不錯!牛肚也算易咬口,不過不失。再來咖哩陳皮魚蛋,十分驚喜!不同出面的魚蛋多有雪味或鯹味,魚蛋真的食得出陳皮味,超級入味,出面真係好難食到,個人誠意推介,必食!女友亦開心「share」她的餸比我試下,秘制雞中翼很淋很入味,幾好!惹味豬軟骨,軟骨亦算易入口,整體口感不錯。金菇就索哂辣汁,食得辣的可以一試。最後來了口水雞,辣味較淡,適合廣東口味,而且雞肉很白滑,不錯!特別一提,旺囍竟然有五花茶供應,可以即時解到辣,好特別!食完我們兩

特別一提,旺囍竟然有五花茶供應,可以即時解到辣,好特別!

食完我們兩個都飽到上心口,這間真的是不惜工本,良心企業!下次有機會再試試「車仔飯」先😋🤤
2017-09-12 72 views
下班後和男友要到旺角買點東西,逛街前先去補充能量,食個便飯。邊走邊選餐廳時,見到>>>旺囍車仔麵<<<,被其立體招牌吸引,男友也喜歡麵食,於是入座去。 點麵的方法比較環保:在膠面餐牌畫上記號,店員收取並交廚房按單執餸,完成後可以清潔重用,無需棄置點餐紙。不過餐牌顏色有夠鮮艷,畫筆畫著略嫌不夠出色,幸好店員眼利未有遺漏。 冰的一碗是蕃薯粉,勝在彈牙;配料可謂構成海鮮車仔麵:炸鯪魚球新鮮炸起非常香脆,大大粒魚肉好實在;魚皮餃是冰相當喜歡的材料,貪其煙韌可口;手打魚肉很是彈牙,份量亦多;爽脆魷魚是餐廳推介之一,名副其實;炸魚皮分碟奉上,以保香脆鬆化。 男友的一碗則與傳統車仔麵較為接近:以出前一丁為麵底,配以既入味又軟稔的柱候牛腩(花椒味還很濃的說)、墨魚丸、金菇菜、木耳及炸魚皮,額外添腩汁,令麵食更見滋味。 飲品跟餐點較划算,茶啡類HKD9,汽水豆漿類HKD8。

飲品跟餐點較划算,茶啡類HKD9,汽水豆漿類HKD8。
$70 (Dinner)
2017-09-11 256 views
今晚路過旺角,在Openrice 搜尋附近餐廳,見到呢間車仔麵,好似OK,而且好耐無食車仔麵,所以就去試試,可能因為係旺角,好多內地人入去幫襯,仲有收支付寶和微訊支付。我們點了一個大腸、冬菇、爽脆魷魚、蘿蔔、幼麵($52),另一個牛腩、蘿蔔、油麵($30),秘制香妃雞($45),油菜($15),凍檸樂跟餐($9),凍檸七跟餐($9)大腸、冬菇、爽脆魷魚、蘿蔔、幼麵,大腸都幾肥美,可惜有些味道,蘿蔔係好甜,冬菇好入味。牛腩、蘿蔔、油麵,牛腩炆得好淋都幾好味,不過唔係坑腩。香妃雞的白鹵水汁好入味,而且雞肉好滑,雖然唔係新鮮,不過都做得幾好😋😋😋雖然幫襯車仔麵,就沒有期望任何服務,不過見到店內大部分員工都好親切和好招呼,呢點比較罕見。

油菜

大腸、冬菇、爽脆魷魚、蘿蔔、幼麵

牛腩、蘿蔔、油麵,牛腩炆得好淋都幾好味,不過唔係坑腩。
牛腩、蘿蔔、油麵

香妃雞

油菜
大腸、冬菇、爽脆魷魚、蘿蔔、幼麵
牛腩、蘿蔔、油麵
香妃雞
之前去旺角逛街後經常食放題!再食就要變豬啦>"<所以今日去左偏離旺角中心地帶,在朗豪坊附近的旺喜車仔麵,食我好喜歡的車仔麵~店面坐位不多,不過勝在環境清潔坐得尚算舒服~~!!採用開放式廚房,睇住廚師煮食,衛生100分~!餐牌要自己用顏色筆寫,寫好再交俾店員,可循環再用~所以寫之前要記得睇清潔上面是否乾淨啊~不然就會錯點食物XD點了一份十全十美,有十款車仔餸係入面,滿足晒有選擇困難症既朋友啊!!!!!另外單加了小食,有雞翼,炸鯪魚球, 腐乳通菜雞翼同鯪魚球都好香,炸得剛好通菜太多醬太鹹啦!怕鹹既朋友記得要求少腐乳~這裡的豆漿都很不錯~這麼多食物,總數都係$180,真心超值啊!而且這裡忘了帶錢還可以用八達通支付~總結食物不錯,不過環境會比較嘈雜~快食來說是一個不錯的選擇~但想要久坐就不太適合了~
之前去旺角逛街後經常食放題!
再食就要變豬啦>"<

所以今日去左偏離旺角中心地帶,
在朗豪坊附近的旺喜車仔麵,食我好喜歡的車仔麵~

店面坐位不多,
不過勝在環境清潔坐得尚算舒服~~!!

採用開放式廚房,睇住廚師煮食,衛生100分~!

餐牌要自己用顏色筆寫,
寫好再交俾店員,可循環再用~
所以寫之前要記得睇清潔上面是否乾淨啊~
不然就會錯點食物XD

點了一份十全十美,
有十款車仔餸係入面,
滿足晒有選擇困難症既朋友啊!!!!!

另外單加了小食,
有雞翼,炸鯪魚球, 腐乳通菜
雞翼同鯪魚球都好香,炸得剛好

通菜太多醬太鹹啦!
怕鹹既朋友記得要求少腐乳~

這裡的豆漿都很不錯~

這麼多食物,總數都係$180,
真心超值啊!

而且這裡忘了帶錢還可以用八達通支付~

總結食物不錯,不過環境會比較嘈雜~
快食來說是一個不錯的選擇~但想要久坐就不太適合了~
$90 (Dinner)
2017-09-10 36 views
咁行開旺角咁就隨便食嘢啦,見到依間呢車仔麵唔錯咁咪入去試吓囉。佢裏面有雖然唔係好大不過環境都好乾淨整潔,啲姐姐都好好人一入嚟就比餐牌我哋。我覺得佢個餐牌好正,咁就係好環保啦唔使用一張張紙,過咗膠跟住用啲蠟筆想去寫跟住可以循環再用。跟住首先點左個菜,腐乳通菜,d菜好新鮮,冇苦味,都幾好食架,不過如果可以多啲腐乳就好了。之後又再叫左個口水雞,同平時食個d吾同,個汁係分開,可以因應自己嘅辣去調味,雞好鮮嫩,我哋成碟都清哂。叫咗個三餸嘅河粉,有豬耳(有少少辣),大腸(係超好食架食落去軟綿綿),豬紅(比較出面嗰啲係實小小),我覺得幾好食。叫咗個秘製辣汁,原來我個人覺得都幾辣(申利食吾到辣)之後呢另一個,叫咗肥牛(唔會太老),牛坑腩(十分推介,呢個係超好食架,煮得超入味),魚皮餃(有三隻,皮溥),之後叫左腩汁,好濃郁嘅味道。之後叫咗個豆漿,個豆漿都幾好飲,甜度適中。咁再叫左個凍檸檬七喜,凍冰冰,正。整體感覺,餐廳環景唔錯,乾淨舒服,啲嘢食又好食喎,係旺角裏面好難搵,又平又正。食物:8/10環境:7/10服務:7/10價錢:6/10推介指數:75/100

之後叫咗個豆漿,個豆漿都幾好飲,甜度適中。

咁再叫左個凍檸檬七喜,凍冰冰,正。

食物:8/10
環境:7/10
服務:7/10
價錢:6/10
推介指數:75/100
得閒在旺角朗豪坊遊蕩,總會找到輪近香港特色小店, 揾間又要乾淨又要平靚正、又要門面裝修企理, 見附近街口店員派的單張,不妨就一試吸引了我😊 小店装修以一架大型手推車,同以往D老店迫迫窄窄有所不同, 小店面積不大,餐牌自己圈畫,特大彩色落單食物牌, 可重用抹走再循環再用非常環保不會浪費🖒 而且以半開放式簡约廚房, 內外都可觀察到他們如何運作可放心食用, 而他們自家調製辣味有4種,辣度由微辣至大辣 ; 湯底可以以自己心水同心情有幾辣就食幾辣也得, 不妨再配合埋牛腩汁真系惹味一流, 正所謂人生懂得mix and match才是有霸氣才是皇道。 港式經典小店美食非常貼心 😘碗麵黎臨都幾大碗, 餸既價錢由$9蚊$10蚊$12蚊不等! 想食平又要滿足自己又要有飽肚感而又想提高生活水平,而又想靈活有變化…… 十幾廿款餸隨意挑選, 絕對系地道之中地道,食車仔麵勾起童年回憶, 2017年值得推介,店員服務態度幾好落單快手, 雖然舖頭位置唔太顯眼,用心享受下次會再來幫襯 ​ 本人推介: 1)辣汁魷魚類 2)牛孖筋骨 3)和味豬大腸 *必叫* 4)魚皮餃 5)魚肉春卷 6)牛肚 聽到餸名
得閒在旺角朗豪坊遊蕩,總會找到輪近香港特色小店,
揾間又要乾淨又要平靚正、又要門面裝修企理,
見附近街口店員派的單張,不妨就一試吸引了我😊

小店装修以一架大型手推車,同以往D老店迫迫窄窄有所不同,
小店面積不大,餐牌自己圈畫,特大彩色落單食物牌,
可重用抹走再循環再用非常環保不會浪費🖒

而且以半開放式簡约廚房,
內外都可觀察到他們如何運作可放心食用,
而他們自家調製辣味有4種,辣度由微辣至大辣 ;
湯底可以以自己心水同心情有幾辣就食幾辣也得,
不妨再配合埋牛腩汁真系惹味一流,
港式經典小店美食非常貼心

😘碗麵黎臨都幾大碗,
餸既價錢由$9蚊$10蚊$12蚊不等!
[旺囍車仔麵]十幾廿款餸隨意挑選,
絕對系地道之中地道,食車仔麵勾起童年回憶,
2017年值得推介,店員服務態度幾好落單快手,
雖然舖頭位置唔太顯眼,用心享受下次會再來幫襯

聽到餸名都流曬口水,魷魚爽口煮得入味,
大胃口D再追加埋[秘製雞中翼]小食,
欣賞距滷水鼓油汁出神入化、雞肉嫩、多肉汁、沒有雪味、唔會太咸!!

旺囍車仔麵
地址: 旺角豉油街11-17號萬利商業大廈地下4-5號舖
1K
夜晚收工後到旺角行街,想來個quick dinner,就去了試這間於朗豪坊附近的旺囍車仔麵。小店格局,面積不大,難免會坐得有點擠擁,不過環境就比舊式的車仔麵店光猛而企理衛生。車仔麵配料十分多元化,選擇繁多,隨意配搭豐儉由人,令人三心兩意,結果不知不覺下越點越多 XD除了車仔麵之外,還有小食供應。 秘製雞中翼 $30一碟有六隻,份量不少,雞翼經秘製醃至入味,不過略嫌肉質稍為乾身了點,而且上枱時不夠熱辣辣。 腐乳通菜 $15油菜份量很多,載到碟子滿滿的,通菜保持青綠的色澤,其清爽口感配上鹹中帶辣的腐乳可以增進食慾。 這碗選了柱候牛坑腩、蘿蔔、魚皮餃和甜酸齋,蘿蔔味道清甜不苦澀,小巧的魚皮餃餃皮口感柔韌。 因為兩碗也點了甜酸齋,所以以一個大碟放了兩碗份量的甜酸齋,最欣賞店家將這些多汁的配料分開上,不會浸在湯中溝淡味道。牛坑腩肉質已夠軟滑,不會過韌,沒有被牛腩塞在牙縫的難受感覺。 配上油麵,麵量相當澎湃,一個女生未必可以KO全碗麵。 另一碗就選配了墨魚丸、龍蝦丸、豬扒和甜酸齋,兩款丸類都不太特別,只屬一般貨色。 一整塊豬扒真是啖啖肉,難得的是煎豬扒沒有變成「柴皮」,入口肉質依然鬆化,不會煮得過

除了車仔麵之外,還有小食供應。

秘製雞中翼 $30
秘製雞中翼

腐乳通菜 $15

腐乳通菜

柱候牛坑腩、 蘿蔔、魚皮餃和甜酸齋

甜酸齋

柱候牛坑腩

配上油麵,麵量相當澎湃,一個女生未必可以KO全碗麵。
油麵

墨魚丸、 龍蝦丸、豬扒和甜酸齋薯粉

一整塊豬扒真是啖啖肉,難得的是煎豬扒沒有變成「柴皮」,入口肉質依然鬆化,不會煮得過乾而難以咀嚼。
豬扒

這一碗伴以彈牙有咬勁的薯粉和清湯,正好適合平日吃得清淡的我。
薯粉

飲品選了凍豆漿,不過豆味不濃,喝下去的味道反而令我想起盒裝的維他奶

凍豆漿
2017-09-05
$80 (Dinner)
柱候牛坑腩
豬扒
2017-09-05 44 views
旺囍車仔麵好近旺角地鐵站,就係朗豪坊附近,好容易搵到。行到攰見佢個招牌又大又閃,又諗唔到食咩,就諗住入去試下啦。入到去地方唔算大,不過都有高櫈位同普通位。一望個餐牌就見到本店十大推介,叫做十全十美富貴麵。我見乜都有又係推介就叫左佢。下面有餐牌可以見到有咩餸,但我特別推介豬大腸(好入味)、靚冬菇(好滑好香)、魚片頭同蘿白(硬度岩岩好)。我配左油麵,值得試下。而我朋友叫左南乳豬手同魚肉春卷,幾香、幾有水準,配米線都唔錯既。另外仲叫左炸魚片,我鐘意浸落啲湯度先食。講起啲湯,個湯底加左腩汁,可能係啲餸有少許辣或者腩汁有啲辣,但令到個湯底好正!加埋杯落左一包糖篤到啲檸檬爛既熱檸水,超好飲😎環境正正常常,服務態度幾好,價錢係旺區算係ok,可以睇下以下餐牌,呢度落單幾特別,係用抹到既筆,餐牌好得意係板黎,幾環保。
旺囍車仔麵好近旺角地鐵站,就係朗豪坊附近,好容易搵到。

十全十美富貴麵

南乳豬手加魚肉春卷米線

炸魚皮

2017-09-04
$80 (Dinner)
十全十美富貴麵
南乳豬手加魚肉春卷米線
炸魚皮
​ 成日出旺角,食黎食去都係米線呀,魚蛋呀,掃街之類, 食到悶,所以上下openrice附近有乜好食。 就俾我search到依間旺囍車仔面,門面好易搵, 一坐低,就有人俾menu我地,係用過膠片做嘅menu, 用蠟筆選食物,好環保。 我就要咗蕃薯粉,牛坑腩,雞翼尖,豬紅,魚肉,炸魚皮,蟹籽丸,豆漿。 豬紅好嫩滑,夠入味,男朋友話魚肉春卷最正,有炸過,牛腩炆得好入味,豬腸無怪味。 男朋友就出前一丁,牛孖根,豬大腸,牛腩,豬軟骨,魚肉春卷同豆漿。 叫咗咁多至係159炸!!!!! 碗麵重要好大碗,麵黎到果陣我見到小咗炸魚皮, 就問店員,原來魚皮係新鮮即炸嫁,所以要等耐小小。 餸量亦有好多,遮住哂d麵。最好食既就係炸魚皮,好香脆,粉好薄,等得耐都值得既! 豆漿唔係店家自己整,係工場送過黎既,豆香,唔太甜幾健康既感覺。 男朋友好鐘意食辣,所以一見到辣椒醬佢必試, 依個醬同坊間紅色既唔同,依個係鹹香花椒重dd既,唔太辣。 話說食食下我就留意到有中英對照menu,方便旅客食下地道車仔麵,同埋有得八達通俾錢。 係旺角行街不妨一試!

成日出旺角,食黎食去都係米線呀,魚蛋呀,掃街之類,
食到悶,所以上下openrice附近有乜好食。

就俾我search到依間旺囍車仔面,門面好易搵,
一坐低,就有人俾menu我地,係用過膠片做嘅menu,
用蠟筆選食物,好環保。

叫咗咁多至係159炸!!!!!

碗麵重要好大碗,麵黎到果陣我見到小咗炸魚皮,
就問店員,原來魚皮係新鮮即炸嫁,所以要等耐小小。

男朋友好鐘意食辣,所以一見到辣椒醬佢必試,
依個醬同坊間紅色既唔同,依個係鹹香花椒重dd既,唔太辣。

係旺角行街不妨一試!
平時搵食都係食放題 今日心血來潮 就一於同Friend 食車仔面啦 中學回憶>< 係旺角行完街 就搵到呢間旺囍車仔面 手睇落去新開冇耐 一入到去 雖然唔係好大間 但都有唔少人 整體黎講都算乾淨 同埋裝修都幾特別 只係D位細左少少 唔咁理多 真係好肚餓 就快D拎住個點心紙劃劃劃 個點心紙係環保果D 可以多次使用 同埋員工都幾多下 所以一有需要好快就會有人招呼....講番野食先 D餸比想像中多料 因為平時食親D餸幾拼都係得果兩三粒 而呢間野就D餸仲多過D面 呢樣值得一讚 最正係牛坑腩 肥瘦岩岩好 而且好入味 同埋爽脆魷魚 好爽口 只係辣左少少 可能個人唔太食得辣啦 之後我地仲點左D小食 生菜手打魚肉湯 好清甜 同埋好多菜 仲有d雞中翼都嫩滑 呢間野都幾正 同埋價錢合理 而且多選擇 下次會再黎 ^D^
之後我地仲點左D小食 生菜手打魚肉湯 好清甜 同埋好多菜
2017-09-03 34 views
朋友剛剛都係旺角放工 所以就睇下附近有咩野食 我地好耐都冇食車仔麵 而呢間旺囍又係開左冇幾耐 就試下佢啦~其實都幾易搵 都幾近地鐵站~店入面的裝飾好有五六十年代的感覺~ 仿佛一下子時光倒退了~ 回到爸媽相識的時候~再食埋咁有代表的車仔麵😎😎👍🏻佢地係open kitchen 比客人睇到佢地碗麵慢慢由不同的麵條 配上各樣食材 澆上湯汁 再撒一大把蔥花 香味一層一層的送到客人鼻子 未食都已經流晒口水啦🤤🤤🤤我同朋友都點了鮮豆漿 好有豆味 濃郁又健康!😋😋😋我朋友叫左呢個加底車仔麵~配料有豬大腸 牛腩 牛筋 鴨腎 果然重口味 haha😝😝😝我都唔執輸 叫左個豬大腸 豬手 河😎😎😎我地既車仔麵都加左牛腩汁 令湯底更加濃郁 牛味突出 讓麵條完完全全吸引晒湯汁既鮮味😍😍😍 好正! 最後我同朋友都食到連湯汁都飲埋 可見那味道真的不是普通貨色呀😇😇我最中意食豬大腸~真心入味 愈食愈滋味 超想encore 😂😂豬手中唔錯~ 夠味道 又夠淋身😁😁😁如此大食的我們 都點了些小菜:蠔油菜心🍀 同 辣味鮪魚🐙Yummy yummy 😚😚😚😚佢地落單係用木顏色之類的筆係過左膠既餐牌上寫野的~超多選擇 真的不可以說

其實都幾易搵 都幾近地鐵站~

我同朋友都點了鮮豆漿 好有豆味 濃郁又健康!😋😋😋

我朋友叫左呢個加底車仔麵~

配料有豬大腸 牛腩 牛筋 鴨腎 果然重口味 haha😝😝😝

我都唔執輸 叫左個豬大腸 豬手 河😎😎😎

我最中意食豬大腸~
真心入味 愈食愈滋味 超想encore 😂😂

豬手中唔錯~ 夠味道 又夠淋身😁😁😁

如此大食的我們 都點了些小菜:
蠔油菜心🍀 同 辣味鮪魚🐙
Yummy yummy 😚😚😚😚

佢地落單係用木顏色之類的筆係過左膠既餐牌上寫野的~
超多選擇 真的不可以說笑呀~~~~🤣🤣
所以我地揀既時候都諗左好耐🙈🙈 選擇果難症呀🤣🤣🤣