2014-02-10 9487 views
元朗日式放題,建議先訂位(爆滿)! 提前訂位還有海膽送。餐紙內容多樣,上菜速度快、熟食夠熱,不欺場。值得推薦,聚餐或慶生的好地方!今晚唯一的缺點是對著大門囗,冷冷的風呀.....
元朗日式放題,建議先訂位(爆滿)! 提前訂位還有海膽送。
餐紙內容多樣,上菜速度快、熟食夠熱,不欺場。
值得推薦,聚餐或慶生的好地方!
今晚唯一的缺點是對著大門囗,冷冷的風呀.....
海膽
壽司
炸物
燒羊扒
酒蛤
2014-02-10
$190 (Dinner)
Chinese New Year
海膽
2014-01-14 7981 views
成日經過呢間日本料理,諗住老公就嚟生日所以尋晚就同老嚟呢到慶祝順便試吓啲味道,首先讚吓啲服務態度比十個好,事緣 Book 位時我就問生日有冇咩優惠啦,跟住對方講完每位價錢後就話前一日訂位有88折或者生日嗰位會半價,咁我問邊個優惠抵啲,之後對方好耐心咁話如果係用88折抵啲,咁對方就 mark 低我哋嘅 “電視框”輪到食物方面: 1. 生食: 刺身同壽司都係新鮮即場由師傅做,啲刺身仲砌到好靚,唔似某啲放題咁求其堆晒一堆落隻碟好似垃圾咁比客人,啲三文魚好鮮甜,推介食品: 三文魚同黃金魷魚壽司2. 熟食 : 啲嘢食都係超熱,有啲炸物唔會好大碟,每碟都係細細碟咁,等唔會一下子食飽飽,推介食品 : 炸雞軟骨粒(細細粒咬落去好得意嘅感覺)、七味炒牛肉(雖然落咗好多七味粉但一啲都唔辣食落去甜甜地,啲肥牛又煮得啱啱好唔會靱)、羊架 (我亨亨話超正唔會羶)整體嚟講平靚正,尋晚食得好滿足,唯一美中不足係地方有啲狹窄

輪到食物方面:
1. 生食: 刺身壽司都係新鮮即場由師傅做,啲刺身仲砌到好靚,唔似某啲放題咁求其堆晒一堆落隻碟好似垃圾咁比客人,啲三文魚好鮮甜,推介食品: 三文魚同黃金魷魚壽司
整體嚟講平靚正,尋晚食得好滿足,
唯一美中不足係地方有啲狹窄
  • 羊架
  • 辣㕲魷魚
  • 軍艦壽司
2013-12-14 6522 views
媽媽明天生日,自助餐訂唔到就試下呢間,之前見過雜誌介紹過,一直想試都冇機會,打電話去730有位,於是就立刻訂定啦。可惜我家不嬲都鐘意即興,佢有個優惠係早一日訂枱滿4位想每位一板海膽。不過其實佢都有生日優惠/其他優惠,但係就只可以用其中一個。好,不多說,放下相先!
2013-12-14
$188 (Dinner)
  • 雞軟骨
  • 汁燒雞肉串
2013-12-03 5609 views
魚生

整體上黎講都不過不失。

值得一試! 厚切的又頗新鮮! 食了幾回! 正!

整體上黎講都不過不失
2013-11-16 4927 views
軍艦紫菜好脆,黃金魷魚極好食!,壽司飯夠細,串燒火侯恰到好處,特別推介雞脾姑。炸物都係特別推介,粉唔多,好足料。芝士年糕好彈牙。魚生夠凍,幾新鮮,要幾多來幾多。貝柱特別甜芝士焗帆立貝好香軟殼蟹同芝士蝦卷物超好食,香脆可口,必食推介羊架都係推介天婦羅麻麻環境尚算寬敞,唔多位,唔多人,唔會太嘈,只係侍應唔夠多,落單要等,但好有禮貌
魚生夠凍,幾新鮮,要幾多來幾多。貝柱特別甜
芝士焗帆立貝好香
軟殼蟹同芝士蝦卷物超好食,香脆可口,必食推介
羊架都係推介
天婦羅麻麻
2013-10-26 3996 views
前一晚訂位人慶祝店鋪不大,款式都幾多特別推介南瓜天婦羅,甜甜地芝麻雞翼,咬落肉汁爆出黎金菇肥牛鍋,豆腐嫩滑炸魷魚鬚,熱呼呼端上檯,好食美中不足的是一品料理一客既份量太少要同時order三,四客太足夠
前一晚訂位人慶祝
店鋪不大,款式都幾多
特別推介南瓜天婦羅,甜甜地
芝麻雞翼,咬落肉汁爆出黎
金菇肥牛鍋,豆腐嫩滑
炸魷魚鬚,熱呼呼端上檯,好食
美中不足的是一品料理一客既份量太少
要同時order三,四客太足夠
$180 (Dinner)
2013-10-06 3398 views
難得放假去遠點由kowloon 到元朗,好想食放題,但係聽聞哩區係冇咩邊間放題...之後早幾日上網search比我搵到哩間,男友仔即時book位~ 我同男朋友早到左,一到就有位,而且員工服務態度都好好~ 落單出單都好快手,唔駛點等一開始當然黎刺身,竟然來左好肥美的三文魚腩,仲要黎左兩轉~帶子就切細粒左點,吞拿魚冇咩味~ 但係整体都好有水準之後sushi ,同出面元氣的質素差不多,另人喜出望外因為唔太中意食油野,炸物比較少叫羊架比我想像中麻麻,好硬又唔夠香最滿意係三文魚頭同雞軟骨同雞皮,熱得黎又唔太油,香氣四溢^^員工又會定時加茶~  唔錯唔錯^^

一開始當然黎刺身,竟然來左好肥美的三文魚腩,仲要黎左兩轉~

帶子就切細粒左點,吞拿魚冇咩味~ 但係整体都好有水準

之後sushi ,同出面元氣的質素差不多,另人喜出望外
因為唔太中意食油野,炸物比較少叫
羊架比我想像中麻麻,好硬又唔夠香

員工又會定時加茶~  唔錯唔錯^^

2013-10-06
2013-10-05 2961 views
今日黎左試元朗一間放題,間野係元朗交通廣場,名叫瀛喜,早一日訂4個人會送一板海膽,淨係依樣都低返,今日實在食得好飽,因實在太多好野食,有刺生,熟食,同炸物,仲有一個蟹粥,真係好味到不得了,下次我會約埋一班好友再黎食!
2013-10-05
2013-10-04 968 views
魚生魚生很好! 厚切的又頗新鮮! 食了幾回! 正! 壽司飯魚生超薄! 所謂的帆立貝壽司便有點兒細隻得過份! 香蒜牛柳粒的牛肉很淋但冇牛肉味! 牛肉鍋幾好味。 炸物比較粉。 整體上黎講都不過不失。 值得一試! 厚切的又頗新鮮! 食了幾回! 正! 壽司飯魚生超薄! 所謂的帆立貝壽司便有點兒細隻得過份! 香蒜牛柳粒的牛肉很淋但冇牛肉味! 牛肉鍋幾好味。 炸物比較粉。 整體上黎講都不過不失。 值得一試
魚生

整體上黎講都不過不失。

值得一試! 厚切的又頗新鮮! 食了幾回! 正!

值得一試

2013-10-04
2013-09-30 459 views
朋友介紹的,所以一試! 因為訂左位既關係,所以唔洗點等位點菜紙內的選擇很多。有驚喜 魚生很好! 厚切的又頗新鮮! 食了幾回! 正! 壽司飯魚生超薄! 所謂的帆立貝壽司便有點兒細隻得過份! 香蒜牛柳粒的牛肉很淋但冇牛肉味!牛肉鍋幾好味。炸物比較粉。整體上黎講都不過不失。值得一試!
朋友介紹的,所以一試!

因為訂左位既關係,所以唔洗點等位

點菜紙內的選擇很多。有驚喜

值得一試!
2013-09-30
  • 魚生
2013-09-14 504 views
朋友生日,遍尋元朗區放題,大部份都試過,見到呢間瀛喜,就決定黎試下。預早一日book 位,約左8點30分,結果早左到,現場見到好多人,都幾爆,結果都要等到8點35分先入座。食物方面,算多選擇,而且叫完好快上,刺身叫幾多黎幾多,唔駛好似其他放題咁,叫10 件黎5件,值得一讚!刺身幾新鮮,夠凍,抵讚!壽司飯量適中。味付八爪魚螺肉都好味。天婦羅都炸得幾好食!牛奶鍋香濃!仲有一隻蕃薯仔唔記得影相,但細細粒,好甜,食完再叫左兩碟。羊架就咸左少少,可接受

刺身幾新鮮,夠凍,抵讚!壽司飯量適中。
味付八爪魚螺肉都好味。

天婦羅都炸得幾好食!牛奶鍋香濃!
仲有一隻蕃薯仔唔記得影相,但細細粒,好甜,食完再叫左兩碟。

羊架就咸左少少,可接受
Other Info. : 生日優惠其中一人半價,但小童優先
2013-09-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 刺身
2013-09-06 373 views
今日係我個朋友生日,,於是同佢去食放題,係旺角食放題就食得多喇,第一次係元朗食,估唔到元朗都有啲禁好食嘅放題,,首先,係佢日本番薯,(其實都唔記得係咪叫依個名),不過佢係用牛油黎調味啲番薯細細粒好可愛,食個時有陣陣嘅牛油香同番薯嘅甜味,我地仲叫咗兩碟,,兩碟都清晒,每碟都有十粒左右,,怕食晒嘅叫一碟好喇  ,,=)之後就後個辣味八爪魚,,,食第一條個時唔覺得佢辣,,點知好戲在後頭,,啲辣味慢慢出黎,可能我本身唔食得辣,所以覺得佢辣啦,,但我另一位朋友不停禁叫依個食,,就知好食啦,,仲有原來依到係有幫人慶祝生日嘅服務嫁,,不過要事先同佢講,,我地因為第一次去唔知有依樣嘢,,P.S:點解會知係因為當日有其他生日,,間嘢無啦啦熄燈,我地仲以為係停电,,原來佢係係廚房入面拎個插咗蠟燭嘅嘢出黎,,我睇唔到係咩,,但啲fd話係壽司,,

Other Info. : 係fb 讚好同打卡有折,,
2013-08-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 八爪魚
2013-08-29 17 views
今日一行七人黎元朗搵食,見到瀛喜日尤魚料理都算多人入去食,我地就入去試試。一坐底馬上睇下有咩選擇,都同旺角個啲差唔多。咁我地先叫左啲刺身試試!首先點左啲三文魚刺身,甜蝦刺身,八爪魚刺身。都算幾鮮甜不錯之後點串燒等熟食,串燒有羊架添,一級棒!之後有辣味尤魚,都不錯!雞軟骨都算可以,但天婦羅多粉左啲啲。推介依到嘅燒羊架,黎食真係要試試!

首先點左啲三文魚刺身,甜蝦刺身,八爪魚刺身。都算幾鮮甜不錯

之後點串燒等熟食,

串燒有羊架添,一級棒!
之後有辣味尤魚,都不錯!
雞軟骨都算可以,但天婦羅多粉左啲啲。

推介依到嘅燒羊架,黎食真係要試試!
Other Info. : 必試羊架
2013-08-29
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Tasting Event
  • 燒羊架
2013-08-26 380 views
元朗日本菜周街都係,但日式放題就一隻手數得晒,之前一直都只可幫襯「Txgether」,但自從大半年前左右「瀛喜」開咗之後,我地就有新選擇啦!已經幫襯咗幾次,食物質素唔錯,刺身新鮮,有時仲會有肥美嘅腩位,真係食幾件腩位都抵返!另外鍾意佢嘅壽司細細件亦好味,唔會俾一大舊飯質飽你。熟食方面選擇多,推介燒羊架同埋炸魷魚鬚,平時去酒樓飲茶叫一碟炸魷魚鬚都成三十蚊啦!總括嚟講,抵!
總括嚟講,抵!
2013-08-26
Type of Meal
Dinner
  • 燒羊架
2013-08-26 328 views
我個人其實不太喜歡吃生的,所以這次就講一下這裡的熟食,特別是炸物和串燒。 串燒裡頭我個人推薦串燒雞肉它的味道略甜,醬汁充足,吃上去不會顯得太乾,而燒雞皮串是一種相當創新 的菜式,吃下口感微妙,介乎於乾硬和香脆之間,取得一個鬼異的平衡。燒黑豬仔腸是另一道比較少見的菜 式,不過味道和口感均一般,不太推薦。 炸物類食物中我最為推薦忌廉薯餅, 金黃色的外皮有著微脆的口感, 內裡卻相當軟糯。 吉列蝦卻味道略怪, 微苦, 不推薦。
2013-08-26
$178 (Dinner)