2024-06-29 162 views
餃撚店,我一聽個名就好中意😂,店名玩味勁重,店面好港式懷舊feel~座位闊落,坐得舒服。lunch自選一人餐A+B+C+D  $68起 ,包主食,小菜,甜品同野飲,超級抵。我地點左兩個自選一人餐加籠小籠包。❤️香菇木耳豬肉煎餃餐 68蚊配新竹米粉肉骨茶湯底 +10蚊肉骨茶湯底味濃,煎餃皮脆,香菇木耳豬肉鮮味足料。*配上湯蒜子浸菜苗菜苗新鮮,爽嫰。*配桂花太白拉糕桂花太白拉糕,清甜Q彈。*凍自家煲製清熱五花茶 +5蚊五花茶清熱解毒,正👍❤️原味小籠包 32蚊食小籠包要小心新鮮熱辣,仲要爆汁,超正。❤️鎮店韮菜豬肉湯餃餐 68蚊配上海粗面大地魚湯底大地魚湯味清香,韮菜味濃,足料多餡肉,大件夾抵食。*配秘製脆青瓜酸酸甜甜,青瓜爽口,勁開胃。*配桂花太白拉糕*凍杞子龍眼菊花蜜 +5蚊清甜解渴又健康。餃撚店地址: 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖#餃撚店 #土瓜灣美食 #香港餃子 香港點心 #隱世美食 #香港美食 #平民美食 #HKEats #HKDumplings

❤️香菇木耳豬肉煎餃餐 68蚊
配新竹米粉
肉骨茶湯底 +10蚊
肉骨茶湯底味濃,煎餃皮脆,香菇木耳豬肉鮮味足料。

*配上湯蒜子浸菜苗
菜苗新鮮,爽嫰。

*配桂花太白拉糕
桂花太白拉糕,清甜Q彈。

*凍自家煲製清熱五花茶 +5蚊
五花茶清熱解毒,正👍

❤️原味小籠包 32蚊
食小籠包要小心新鮮熱辣,仲要爆汁,超正。

❤️鎮店韮菜豬肉湯餃餐 68蚊
配上海粗面
大地魚湯底
大地魚湯味清香,韮菜味濃,足料多餡肉,大件夾抵食。

*配秘製脆青瓜
酸酸甜甜,青瓜爽口,勁開胃。

*配桂花太白拉糕

*凍杞子龍眼菊花蜜 +5蚊
清甜解渴又健康。

地址: 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

2024-06-29
之前都同大家介紹過呢一間位於土瓜灣嘅餃子店😍 佢哋嘅出品好出色 不過上次淨係主要食咗佢哋嘅餃子同埋包點 😖 餃撚店其實仲有麵可以俾大家選擇🤣 嚟多幾次就可以試多好多款唔同嘢㗎啦😗.🐷椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻)呢款餃子荔芋味香濃 配合臘腸同香菇 鹹香味道十足🫶🏻.🐷XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃(4隻)翠玉瓜帶子同XO醬好夾 次次食都覺得好正 仲係諗唔明點解可以諗得到將一啲好似炒成一碟餸嘅嘢擺落去餃子裏面做餡料 咁聰明 餃皮薄脆 餡料鮮美 非常好味👍.🐷香煎蝦米韭菜餅(2件)韭菜餅金黃香脆 內裡蝦米鮮甜 每口都令人滿足😌.🐷套餐香菇木耳豬肉餃湯麵 配 米線 及 原味大地魚上湯餃子湯麵鮮甜可口 配米線同魚湯更加豐富 米線嘅質感仲要係有啲彈牙🤣 桂花太白糕甜而不膩 .🐷竹蔗茅根水上次嚟係飲熱嘅 而家天氣咁熱梗係飲返啲凍嘅 無論熱定凍 佢哋出品都係咁足料🫶🏻 強烈建議大家嚟揀吓啲養生嘅嘢飲🐷.餃撚店📍 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#中餐#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜灣 #土瓜灣美食
🐷椰香荔芋臘腸香菇餃(4隻)
呢款餃子荔芋味香濃 配合臘腸同香菇 鹹香味道十足🫶🏻
🐷XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃(4隻)
🐷香煎蝦米韭菜餅(2件)
韭菜餅金黃香脆 內裡蝦米鮮甜 每口都令人滿足😌
🐷套餐
香菇木耳豬肉餃湯麵 配 米線 及 原味大地魚上湯
🐷竹蔗茅根水
📍 土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

餃子控朋友介紹 話呢度嘅餃子好特別又好味 仲話其他餃子店食唔到😍特登去到拜訪 原來係楚撚記大排檔嘅姊妹店 果然真係掂👍好有驚喜✨湯餃餃子非常大粒🥟咬開啖啖肉 唔會皮肉分離 幾出色可以加$10轉其他湯底 但本身預設嘅大地魚湯都好特別好鮮甜 仲無咩味精🍲✨蒸餃個人最鍾意蒸餃🥹餃子皮特別煙韌 但唔係厚粉嗰種口感 飽滿結實 大大粒好咬口✨椰香荔芋臘腸煎餃呢個好有趣😁首先餃子外面煎得好靚 金黃色又香脆 內餡芋頭蓉+臘腸粒 仲有啲椰香 食落出奇地夾喎✨小心爆汁牛肉煎餅無改錯名 真係要小心!一咬開就爆汁🤣外面好焦脆 唔會有油溢味 牛肉餡食落勁juicy勁多汁 必點呢個💗✨肉骨茶小籠包配搭咁特別都係第一次食😀包住好多湯 真係有濃郁肉骨茶味 肉餡幾鮮 外皮唔會太厚仲有花雕醉雞味 都可以一試

✨湯餃

配搭咁特別都係第一次食😀包住好多湯
真係有濃郁肉骨茶味 肉餡幾鮮 外皮唔會太厚
仲有花雕醉雞味 都可以一試
2024-06-18 28 views
真係好餃好食-土瓜灣餃撚店Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station呢個位置係前楚撚記嘅舊店黎,而家變咗餃子店,店名都好似㗎😂點左薯仔排骨湯+韭菜蒸餃,可以當湯飲架,唔覺有味精wo😌韭菜蒸餃好紮實😂都好足料,另外點左芫荽煎餃,勁多芫荽😍蘿蔔絲煎餅都唔錯,好清甜好juicy😌牛肉餅普通,少左D香料味😅仲有好多款選擇㗎,下次可以嚟試埋其他湯底😙有肉骨茶、酸辣湯同芫荽湯☺️大家經過可以試試
真係好餃好食-土瓜灣餃撚店
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

$110 (Dinner)
2024-06-14 37 views
諗住放學帶阿女去學校附近食晚餐先再返屋企,阿女話最近喺學校食過餃子 叫我帶佢去食。 我地6:45pm就去到,有個妹子話好肚餓,急不及待快啲叫野食先。【椰菜雲耳香菇豬肉餃湯麵🍜】呢個餃好多材料,感覺啲料要爆出嚟!椰菜雲耳好爽口,豬肉好多汁,個麵又彈牙唔會煮到淋patpat。【椰香荔芋臘腸香菇餃🥟】呢個餃真係好有驚喜, 我本人係超級鍾意食芋頭臘腸,話就話佢有椰香但我食唔出有好濃嘅椰味,反而芋頭味好香同臘腸嘅油香味好夾,加上佢係煎餃,個皮好脆卜卜,阿女同我爭食添😂😂【🐮牛肉煎餅】其實我好鍾意食清真牛肉嘅牛肉餅,因為佢爆汁肉唔鞋。 估唔到呢度嘅牛肉餅都唔輸蝕, 我覺得如果再多啲肉汁會更加好。👍🏻【小籠包🥟】小籠包皮薄餡靚,入面啲湯好好飲,無得輸🫶🏼【擔擔麵🍜】店員姐姐拎碗麵過嚟時,已經聞到好香嘅花生味,少少辣嘅易入口,老公好快就清晒成碗,佢話好好味😋。【傳統蛋黃蓮蓉壽桃🍞】呢個係澱粉質怪阿女指定要食,佢真係好鍾意食包, 佢同我講 個包好多蓮蓉個咸蛋黃好大粒,兩個壽包佢食晒。【惹味黑醋海哲頭】估唔到黑醋配埋海哲頭係咁好食,酸酸辣辣好開胃, 我食到停唔到口最後我買左一打未煮嘅荔芋臘腸冬菇餃返屋企食

【椰菜雲耳香菇豬肉餃湯麵🍜】

呢個餃好多材料,感覺啲料要爆出嚟!

【椰香荔芋臘腸香菇餃🥟】

【🐮牛肉煎餅】

【小籠包🥟】

小籠包皮薄餡靚,入面啲湯好好飲,無得輸🫶🏼

【擔擔麵🍜】

【傳統蛋黃蓮蓉壽桃🍞】

【惹味黑醋海哲頭】

最後我買左一打未煮嘅荔芋臘腸冬菇餃返屋企食😍😍😍店員話最好7日內食啊,擺入冰箱就可以!
原先諗住去楚撚記…e宜…點解變左餃撚店…費事周圍滕…就轉食餃…對同一集團有信心先試下d餃子先煎荔芋臘腸香菇餃 見到呢個餡料好特別點黎試下。呢個有d似食緊芋頭糕既餃子版蒸韭菜餃 呢個好香韭菜味…好juicy…要提下…佢地個菜莆都好好味…配餃子食好夾花彫雞小籠包 呢個湯汁好濃花彫味…真係皮薄餡靚又多汁食完餃子見唔多…夠再加多d野食試下萵旬,雞腎, 呢兩個涼菜都好爽口…麻麻辣辣好惹味口水雞翼 呢個口水汁同出面好唔同…好似有d豆豉醬感…仲要單骨方便食牛肉餡餅 呢個超級多汁…食時要小心辣口同爆汁彈件衫都係呀🤣🤣見差唔多飽再點多個擔擔麵 … 個湯好香花生醬味…入面加左肉碎…麵底應該用左上海麵…麵質煙韌…最後連湯都飲哂朋友最尾仲隊多個壽包…我就無哂戰鬥力無試到。朋友話唔錯咁啦唔只小菜好味…出黎做餃子都做得好好味…
原先諗住去楚撚記…e宜…點解變左餃撚店…

費事周圍滕…就轉食餃…對同一集團有信心

先試下d餃子先

花彫雞小籠包 呢個湯汁好濃花彫味…真係皮薄餡靚又多汁

食完餃子見唔多…夠再加多d野食試下

萵旬,雞腎, 呢兩個涼菜都好爽口…麻麻辣辣好惹味

朋友最尾仲隊多個壽包…我就無哂戰鬥力無試到。朋友話唔錯咁啦

唔只小菜好味…出黎做餃子都做得好好味…

• 小心爆汁牛肉煎餅
  • 花雕醉雞汁小籠包
一直都聽朋友講土瓜灣有間好好味既餃子店今次終於同家姐黎左一試,真心未食過咁好味既!招牌❗️鎮店韭菜豬肉餃個名果然冇改錯!豬肉肥瘦適中好彈口,有鮮味又有肉汁😳韭菜亦都好配上原味大地魚上湯,仲有啲櫻花蝦襯托好鮮甜👍🏻必點❗️椰香荔芋臘腸香菇餃第一次見到咁新奇配搭既餃子😽呢個真係超超超好食!芋蓉係由好香濃既椰子同芋頭混合,口感香甜綿順👍🏻臘腸油份飽滿,咬開個下臘味味道香氣四溢!配埋少少香菇粒既鮮甜,真係意想不到咁好味🤤必點❗️花雕醉雞汁/十全肉骨茶小籠包小籠包皮薄餡靚,夾起時見到入面既湯汁搖來搖去😆小籠包上方沒有包實,夾起來要小心,但細心既地方係咁樣食啲湯汁冇咁易,唔驚會燙傷口👍🏻創新既花雕醉雞汁,香醇而溫潤適中的酒味,創意得黎超好吃!肉骨茶亦有濃濃既排骨及中藥味,食落覺得兩者味道非常夾🥰我自己就中意肉骨茶味多啲啲😝必食❗️小心爆汁牛肉煎餅煎餅外層煎得金黃,本來冇預想佢有好多汁,結果輕輕咬第一啖,肉汁已經爆左出黎,多汁程度拍得住小籠包🤣牛肉餡料有好香濃既牛肉味,而且好嫩好juicy~.總結:我真係第一次食咁好味既餃子、煎餃、小籠包同牛肉煎餅!每樣野食都好滿足!

一直都聽朋友講土瓜灣有間好好味既餃子店
今次終於同家姐黎左一試,真心未食過咁好味既!

招牌❗️鎮店韭菜豬肉餃
個名果然冇改錯!
豬肉肥瘦適中好彈口,有鮮味又有肉汁😳
韭菜亦都好
配上原味大地魚上湯,仲有啲櫻花蝦襯托好鮮甜👍🏻

必點❗️椰香荔芋臘腸香菇餃
第一次見到咁新奇配搭既餃子😽
呢個真係超超超好食!
芋蓉係由好香濃既椰子同芋頭混合,口感香甜綿順👍🏻
臘腸油份飽滿,咬開個下臘味味道香氣四溢!
配埋少少香菇粒既鮮甜,真係意想不到咁好味🤤
花雕醉雞汁/十全肉骨茶小籠包

必點❗️花雕醉雞汁/十全肉骨茶小籠包
小籠包皮薄餡靚,夾起時見到入面既湯汁搖來搖去😆
創新既花雕醉雞汁,香醇而溫潤適中的酒味,創意得黎超好吃!
肉骨茶亦有濃濃既排骨及中藥味,食落覺得兩者味道非常夾🥰
我自己就中意肉骨茶味多啲啲😝

必食❗️小心爆汁牛肉煎餅
牛肉餡料有好香濃既牛肉味,而且好嫩好juicy~
2024-05-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
花雕醉雞汁/十全肉骨茶小籠包
  • 花雕醉雞汁小籠包
  • 十全肉骨茶小籠包
2024-06-08 23 views
🥟想試土瓜灣呢間餃子店好耐啦😆餃子款式超級多,招牌韭菜香口非常,椰香荔芋臘腸香菇餃原創口味非常特別,水餃皮唔算好薄,食落有少少似鍋貼。套餐非常抵食,一個價錢有齊湯麵、小食、菜、甜品桂花太白拉糕同埋嘢飲,湯底仲可以自由選擇,今次揀咗酸辣金湯,微微辣十分開胃!另外仲試咗花雕醉雞汁小籠包,唔需要點任何醬汁都已經非常入味,熱辣辣嘅醉雞真係好有趣🤣一籠有三隻細細份真係好開心,因為仲可以試到好多其他口味嘅餃子又唔會太飽~
🥟
2024-06-05 41 views
去土瓜灣探完朋友啱啱出世嘅BB,於是嚟到附近嘅餃撚店食午餐,餐牌上有好多唔同組合,除咗餃子🥟之外,仲有煎餅、小菜同甜品等等,人均$100都唔使,點套餐仲可以追加唔同小食,好抵食呀!我哋首先叫咗一份鎮店韭菜豬肉餃湯麵餐🍜,有韭菜豬肉煎餃再配埋上海麵跟原味大地魚上湯,餃子大大粒超足料,而且煎餃表面金黃色,仲有少少焦香🤤 套餐仲有上湯蒜子浸菜心苗同桂花太白拉糕,份量十足。我哋另外仲點咗一份雙拼湯餃-椰菜雲耳香菇豬肉餃同埋跟香菇木耳豬肉餃,餃子肉餡多汁鮮嫩,皮薄餡靚,想要辣少少,可以加啲香辣菜脯,更加惹味😋呢度仲有幾款唔同嘅湯底,鍾意食餃子嘅朋友不妨嚟試試!✨鎮店韭菜豬肉餃湯麵餐✨原味小籠包✨雙拼湯餃✨香煎蝦米韭菜餅✨熱杞子龍眼菊花蜜✨鮮磨豆漿
鎮店韭菜豬肉餃湯麵餐
Type of Meal
Lunch
鎮店韭菜豬肉餃湯麵餐
2024-06-03 32 views
🥟土瓜灣嘅餃子店,其實係大名鼎鼎嘅楚撚店嘅副品牌呢間餃子店總共有幾個地舖 環境都幾闊落,夠多位☺️🥟雙重芝士粟米煙肉餃首先,食咗四隻煎嘅芝士餃子🧀芝士味道幾濃郁 咬落口有芝士汁唧出嚟 個皮煎得幾脆 而且唔會太燶 啱啱好 🫕🥟東北京蔥孜然羊肉餃🐑呢個我就食湯餃,係跟原味大地魚上湯熱辣辣嘅湯底飲落幾順口 有啲蝦米仔羊肉餃好大粒 入邊有充滿酥味嘅羊肉 又咬口🥟餃子嘅皮啱啱好 唔會話太薄 亦都唔會太厚🤗自己食晒六粒都啱啱好😍叫咗杯杞子龍眼菊花蜜🍯好似個碗咁大杯🤣好易入口 龍眼味香 仲有啲杞子嘅香味 女士一定要飲吓😗呢度都有生餃子賣我都分別叫咗半打XO醬翠玉瓜帶子蝦仁餃 & 椰香荔芋臘腸香菇餃餃子嘅味道真係幾特別而且價錢唔貴 拎返屋企慢慢煎慢慢食🥟🥟🤗
🥟土瓜灣嘅餃子店,其實係大名鼎鼎嘅楚撚店嘅副品牌
呢間餃子店總共有幾個地舖 環境都幾闊落,夠多位☺️

🥟雙重芝士粟米煙肉餃
首先,食咗四隻煎嘅芝士餃子🧀

🥟東北京蔥孜然羊肉餃🐑
呢個我就食湯餃,係跟原味大地魚上湯
熱辣辣嘅湯底飲落幾順口 有啲蝦米仔

帶子蝦仁餃 & 椰香荔芋臘腸香菇餃
餃子嘅味道真係幾特別
而且價錢唔貴 拎返屋企慢慢煎慢慢食🥟🥟🤗

2024-06-03 17 views
最近有發現一間好味嘅餃子店,喺土瓜灣內巷入邊,餐廳連住三間舖位。自選一人餐好抵食,$68就有,有菜有甜品有飲品。餃子非常好食,食得出材料新鮮🌟 鎮店非菜豬肉餃湯麵(4隻餃子)上湯蒜子浸菜心苗桂花太白拉糕(一件)竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水 +$5🌟+$28 原味小籠包(3隻)爆汁小籠包,肉汁鮮美。🌟雙拼湯餃(6隻)$40** 椰菜雲耳香菇豬肉餃(湯餃)+香菇木耳豬肉餃(湯餃)跟原味大地魚上湯,2款餃都用料豐富,最後我還外帶呢兩款生餃回家。🌟小心爆汁牛肉煎餅(2件)必點!肉汁非常非常多,牛肉煎餅兩邊煎過有啲脆,牛肉汁美味,比生煎包更好食。值得推介,食物份量多,鮮味,用心手作,而且價格親民。

自選一人餐好抵食,$68就有,有菜有甜品有飲品。
餃子非常好食,食得出材料新鮮
🌟 鎮店非菜豬肉餃湯麵(4隻餃子)
上湯蒜子浸菜心苗
桂花太白拉糕(一件)
竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水 +$5

🌟+$28 原味小籠包(3隻)
爆汁小籠包,肉汁鮮美。

🌟雙拼湯餃(6隻)$40
** 椰菜雲耳香菇豬肉餃(湯餃)+香菇木耳豬肉餃(湯餃)

🌟小心爆汁牛肉煎餅(2件)

值得推介,食物份量多,鮮味,用心手作,而且價格親民。

2024-05-27
$80 (Dinner)
2024-05-30 34 views
我今日放工後,約同好友去位於土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖的餃撚店食餃子,環境舒適,坐得舒服。我點左個 鎮店韮菜豬肉餃(湯餃)$38/6隻,跟原味大地魚上湯;好友點左個 原味大地魚上湯麵(上海粗麵)$23;另外點左椰香荔芋臘腸香菇煎餃(4隻)$29,原味小籠包(3隻)$32,超級芫茜豬肉蒸餃(4隻)$23,香菇木耳豬肉蒸餃(4隻)$23,東北京葱孜然羊肉蒸餃(4隻)$33。椰香荔芋臘腸香菇煎餃煎得皮脆餡香,芋香味濃;原味小籠包餡香味濃又多汁;東北京葱孜然羊肉餃好特色,羊肉味濃又好食。

• 東北京葱孜然羊肉餃
  • 原味小籠包
  • 椰香荔芋臘腸香菇餃
  • 香菇木耳豬肉餃
2024-05-21 2109 views
餐廳名「餃撚店」盞鬼有趣,吸引我們來吃個午餐,座位寬敞且冷氣夠,以餃子店來說坐得挺舒服呢~餃子款式多又創新,每碟餃子都會附上餃子名稱,有些還有爆汁提示,那就清楚易明,不會混淆款式啦。而除了餃子之外,這裏還提供麵食、小籠包、煎餅和數款甜品。朋友看到餐牌上的羊肉燒賣也心癢癢想試試,可惜我不吃羊的,不過覺得餐廳在食物配搭上很有創意呢!♡花雕醉雞汁小籠包$36 3隻 🥢必點🥢手工做的小籠包皮薄餡靚,輕輕咬下去,內裏的肉汁已經奪皮而出了!用上創新的花雕醉雞汁配小籠包,還有小醉勿駕駛提示字眼,創意十足~花雕醉雞汁味香醇濃郁,好吃!♡超級芫荽豬肉餃$23 4隻我們倆都吃芫荽,可以不用顧忌點來吃唷~喜歡吃芫荽的不要錯過,加了豬肉來平衡芫荽,感覺不會太重口味。♡椰香荔芋臘腸香菇餃$29 4隻 🥢必點🥢金黃色的外皮,煎得很香脆,咬下去是很特別的味道和口感,椰香芋頭出現在餃子裏,很有新鮮感呢!加上臘腸和香菇,口感香味更豐富啊!♡雙重芝士粟米煙肉餃$29 4隻外皮同樣煎成金黃色,咬了一口芝士已經流出來了!鹹香的芝士煙肉加上帶甜味的粟米,同樣是很好的配搭呢~♡小心爆汁牛肉煎餅$38 2件 🥢必點🥢牛肉餡料肉味香
餐廳名「餃撚店」盞鬼有趣,吸引我們來吃個午餐,
座位寬敞且冷氣夠,以餃子店來說坐得挺舒服呢~

餃子款式多又創新,每碟餃子都會附上餃子名稱,
有些還有爆汁提示,那就清楚易明,不會混淆款式啦。
而除了餃子之外,這裏還提供麵食、小籠包、煎餅和數款甜品
朋友看到餐牌上的羊肉燒賣也心癢癢想試試,
可惜我不吃羊的,不過覺得餐廳在食物配搭上很有創意呢!
花雕醉雞汁小籠包

♡花雕醉雞汁小籠包$36 3隻 🥢必點🥢
手工做的小籠包皮薄餡靚,
輕輕咬下去,內裏的肉汁已經奪皮而出了!
用上創新的花雕醉雞汁配小籠包,
還有小醉勿駕駛提示字眼,創意十足~
花雕醉雞汁味香醇濃郁,好吃!
超級芫荽豬肉餃

♡超級芫荽豬肉餃$23 4隻
我們倆都吃芫荽,可以不用顧忌點來吃唷~
喜歡吃芫荽的不要錯過,
加了豬肉來平衡芫荽,感覺不會太重口味。

♡椰香荔芋臘腸香菇餃$29 4隻 🥢必點🥢
金黃色的外皮,煎得很香脆,
咬下去是很特別的味道和口感,
椰香芋頭出現在餃子裏,很有新鮮感呢!
加上臘腸和香菇,口感香味更豐富啊!
雙重芝士粟米煙肉餃

♡雙重芝士粟米煙肉餃$29 4隻
外皮同樣煎成金黃色,
咬了一口芝士已經流出來了!
鹹香的芝士煙肉加上帶甜味的粟米,
同樣是很好的配搭呢~

♡小心爆汁牛肉煎餅$38 2件 🥢必點🥢
牛肉餡料肉味香濃,肉汁帶有牛肉香味,
意想不到的爆汁,因為外皮比小籠包厚身,
所以我們沒有防備,誰知道一咬爆汁程度非常厲害唷!
真的不要輕視警告,小心爆汁!哈哈~
傳統蛋黃蓮蓉壽桃

♡傳統蛋黃蓮蓉壽桃$8
很久沒有吃過這種傳統包點了,於是點了一個。
包雖然不太大,但內裏的餡料也是不少的,
剛蒸好熱辣辣,咬下去是傳統的蓮蓉香味,
加了蛋黃在內,多了一股鹹香味道。
足料惹味十全肉骨茶麵

♡足料惹味十全肉骨茶麵$33
可以選上海麵/新竹米粉/米線/紅薯粉/+$8稻庭烏冬,
我們選了紅薯粉,湯裏有冬菇、杞子和肉,
肉骨茶的湯底感覺滋養,
用來做粉麵的湯底都是第一次吃,感覺很創新。

✖️餐廳不設加一服務費
Type of Meal
Lunch
花雕醉雞汁小籠包
超級芫荽豬肉餃
雙重芝士粟米煙肉餃
傳統蛋黃蓮蓉壽桃
足料惹味十全肉骨茶麵
餃撚店📍土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖同事知我鍾意食餃子,叫我一定要試「餃撚店」,個店名好特別好易記,同事講過1次,已經記住左,咁啱今日黎開土瓜灣傾野,就去試一下。如果套餐啱食的話,自選一人餐好抵食!我地2人點左2個套餐,餐廳採用QR落單,上菜好快。今日品嚐了東北京蔥孜然羊肉餃和超級芫茜豬肉餃2款餃子,蔥孜然羊肉餃的外皮煎得金黃酥脆,一咬下去,每一口都能感受到羊肉的鮮嫩多汁,絕對是羊肉愛好者的最愛。超級芫茜豬肉餃既皮薄而富有彈性,豬肉餡料味道鮮美濃郁,搭配上豐富的芫茜,帶來了一種清新的口感。上湯蒜子浸菜芯苗既湯頭好鮮美,蒜子的香氣與菜芯苗既甜完美結合,令人胃口大開。秘制脆青瓜清爽爽口,絕對是一道解膩的好選擇。升級加配都好抵食,加$28有原味小籠包和加$34既小心爆汁牛肉煎餅,兩者都非常出色。原味小籠包的皮薄餡多,一口咬下去,湯汁四溢,充滿了濃郁的鮮肉香味。小心爆汁牛肉煎餅外酥內嫩,非常美味。甜點方面,桂花太白拉糕的口感綿密細膩,食到淡淡桂花的清香。豆漿濃稠滑順,杞子龍眼菊花蜜微甜滋潤,是一個美味又健康的選擇。這間餃子店除了食品非常出色,服務員的服務也很親切主動。如果你也是餃子愛好
📍土瓜灣馬頭圍道187號地下2及4號舖

這間餃子店除了食品非常出色,服務員的服務也很親切主動。如果你也是餃子愛好者,絕對不能錯過這家餃子店!

東北京蔥孜然羊肉餃

桂花太白拉糕及秘制脆青瓜

豆漿及杞子龍眼菊花蜜

上湯蒜子浸菜芯苗

超級芫茜豬肉餃
2024-05-11
$111 (Lunch)
東北京蔥孜然羊肉餃
  • 豆漿
  • 桂花太白拉糕
  • 秘制脆青瓜
2024-05-13 24 views
單骨口水鷄翼香煎韭菜餃一份(4隻。)超多汁好食原味小籠包(3隻)皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又有肉香,湯汁豐富小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38一咬肉汁爆出嚟,餅皮金黃香脆,不過有啲厚皮。牛肉餡料充足。超級芫茜豬肉湯餃,配原味大地魚湯芫茜份量多。仲有杞子桂圓菊花蜜🍯飲得出的誠意唔係水汪汪淡而無味
單骨口水鷄翼
香煎韭菜餃一份(4隻。)超多汁
好食
原味小籠包(3隻)
皮薄細滑唔易穿,餡料新鮮有彈性又有肉香,湯汁豐富

小心爆汁牛肉煎餅(2件)$38
一咬肉汁爆出嚟,餅皮金黃香脆,不過有啲厚皮。牛肉餡料充足。
超級芫茜豬肉湯餃,配原味大地魚湯
芫茜份量多。
仲有杞子桂圓菊花蜜🍯飲得出的誠意