2024-05-16
成日出街食,有時都想食得健康啲🌱位於佐敦嘅「我行我素」係社企餐廳,佢哋主打低碳生酮食物,不定時仲會為弱勢社群提供免費飯盒❗️餐廳仲會不定時安排Live Band 🎤🥬發你個財財 (泰式生菜包)呢個係用左新豬肉同醬汁,加埋爆香左嘅薄荷葉一齊炒,超香又惹味💓同平時食緊嘅泰式生菜包差唔多,個人覺得仲更加好食😆除咗包生菜食,送飯都一流👍🏻🍝烏卒卒 (雜菌黑松露忌廉意粉)雜菌加埋黑松露忌廉,真係超香,意粉軟硬適中菌類份量好多,差唔多每啖都食到😋🍆豪大大茄茄子大推❗️又脆又香😋炸粉包晒切件茄子炸到好酥脆,咬開茄子好嫩,仲保留小小濕潤,點埋醬汁真係停唔到口😝🍟純素新炸魚柳配薯條炸魚咬開真係似真魚柳,配自家黑松露醬,yummy 薯條係原個薯仔切開去炸 ,唔會炸到過乾🥗魚兒他他拉薩3.0底層係新鮮三文魚同沙律醬mix ,中間有洋蔥碎,蕃茄碎,口感豐富💓中間係壓碎嘅牛油果,香滑濃味,面頭係切片無花果,點上小量黑醋汁,好睇又好味🔺如果太多牛奶味,朱古力味無掟企🔺綠油油奶昔每杯奶昔都用左Vegan Collegen ,螺旋藻粉, 牛油果,完全冇甜味,好健康
餐廳仲會不定時安排Live Band 🎤
🥬發你個財財 (泰式生菜包)
🍝烏卒卒 (雜菌黑松露忌廉意粉)
雜菌加埋黑松露忌廉,真係超香,意粉軟硬適中
菌類份量好多,差唔多每啖都食到😋
🍆豪大大茄茄子
🍟純素新炸魚柳配薯條
炸魚咬開真係似真魚柳,配自家黑松露醬,yummy
薯條係原個薯仔切開去炸 ,唔會炸到過乾
🥗魚兒他他拉薩3.0
🔺如果太多牛奶味,朱古力味無掟企
🔺綠油油奶昔