旺角有間樓上居酒屋~深宵食堂,主打串燒、小食、燒物,炸物,一品料理,前菜,主菜⋯ 選擇眾多,日本櫻花裝修風格好有日本feel,環境舒適,好適合情侶約會或者一班朋友嘅生日聚會。蟹肉煙三文魚沙律 $58蟹肉食落好香甜、煙三文魚份量都幾多,蟹籽鋪面脆口感,沙律酸甜好開胃。煙肉荔枝卷(1串) $38煙肉卷荔枝,清甜多汁,軟嫩的口感,煙肉鹹香,配合起來很美味。芥末和風炸雞 $48和風炸雞金黃酥脆,雞肉好嫩滑,多肉汁,配搭芥末醬汁真係太好吃了。魷魚大板燒 $42好掛住大阪,所以食大阪燒,擺盤賣相相當精緻,魷魚再加上秘製醬汁,食落非常之香口,外酥內軟,口感細緻,好正!黑松露炒烏冬 $58炒烏冬口感彈牙,菇菌非常好味,沾上黑松露醬汁,仲好有鑊氣,好味道。香蒜和牛粒石鍋飯 $88廚師推介!石鍋飯配珍珠飯粒粒分明,口感豐富又美味,香蒜和牛粒都好足料,每一啖都食到肥瘦適中和牛粒,油脂非常香,肉質香嫩,食落好惹味!雪糕杯 $12甜品亦有另一推介必點之選!焙茶、豆腐味道同樣好好食,令人一食愛上!

蟹肉煙三文魚沙律 $58

煙肉荔枝卷(1串) $38

芥末和風炸雞 $48

黑松露炒烏冬 $58

香蒜和牛粒石鍋飯 $88

雪糕杯 $12

$200 (Dinner)
  • 魷魚大阪燒
  • 黑松露炒烏冬
  • 煙肉荔枝卷
  • 香蒜一口和牛粒
唔知大家鐘唔鐘意happy friday去啤一啤既感覺呢🤣 小編就好鐘意😚 而啤酒點可以冇串燒🍺 今日黎到既居酒屋係旺角同銅鑼灣都有分店,而且高質cp值高!🌟 芝士蟹肉玉子燒 ($78)呢個玉子燒係必點,因為賣相已經啱曬打卡😙 蛋既味道香濃而夠滑,配料都唔少架。🌟 唐揚雞軟骨 ($32)呢個雞軟骨我比💯 佢炸完之後外面有一陣黑椒蜜糖包住,而唔係坊間單調既炸粉雞軟骨,必食👍🏻🌟 厚燒牛舌/和牛串/葡萄豚肉串/ 芝士年糕($38/$68/$38/$38)呢度既串燒都非常出色,值得一讚係牛舌,本身夠厚身,燒出黎彈牙juicy🥰🌟 香蒜焗蠔/蟹肉海膽炒飯 ($52/$88)呢兩個正常發揮,焗蠔主要都係比蒜味蓋過。*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 芝士蟹肉玉子燒 ($78)

🌟 唐揚雞軟骨 ($32)

🌟 香蒜焗蠔/蟹肉海膽炒飯 ($52/$88)
呢兩個正常發揮,焗蠔主要都係比蒜味蓋過。

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-07-29 53 views
這兩個星期天氣實在太熱了, 令人完全沒有煮食的意欲, 特別是我家廚房窗戶正對斜陽。今晚就跟媽咪去了旺角Ducas Laddas的這家小店, 應該算是居酒屋吧。我們看中是他們的串燒, 因為款式多而且可以一串串點, 那就算兩個人也可以試很多。我們這頓點了: 煙肉荔枝卷、芥末和風炸雞、鹽燒原條五花腩、鹽燒秋葵、川燒茄子、冰燒菠蘿、汁燒白鱔, 主食算了深宵冷烏冬。飲品就點了柚子茶和巨峰提子梳打。最喜歡他們的汁燒白鱔,肉質肥美彈牙。五花腩原條烤香,份量十足。怕膩可配冰燒菠蘿一起吃,非常清新。茄子原條上, 調味較重,但喜歡茄子的一定會喜歡。因為太熱,所以特別點了冷烏冬,果然入口冰涼清爽,吃完都唔會覺負擔。不要問我為何不點啤酒, 著實因為本週試著戒酒精,下次再戰吧!不過巨峰梳打味道夠濃,也很好喝。

2022-07-24
Type of Meal
Dinner
2022-07-22 67 views
深宵食堂2🦑汁燒大魷魚 $78醬汁同魷魚好夾而且魷魚烤得好香👍🏻-🐓唐揚雞軟骨 $42甜甜哋 好似蜜糖黑椒味🍯雞軟骨卜卜脆 超正🤩-🦀 甲羅燒 $78蟹膏配魚籽一流🤤-🍍 𣲙燒菠蘿 $38菠蘿香甜多汁最重要係冇楂🤣好彩order咗幾串 唔冼掙 🤪-🎏 汁燒白鱔 $72白鱔超肥美 肉質實得嚟又嫩而且仲要冇乜骨👍🏻🐟-🐄 厚燒牛舌(1串)$38我同朋友都好鍾意食牛舌 所以叫咗三串🤣牛舌真係好厚但一啲都唔韌推介👍🏻
深宵食堂2

我同朋友都好鍾意食牛舌
所以叫咗三串🤣
牛舌真係好厚但一啲都唔韌
推介👍🏻
今日同朋友嚟到位於旺角嘅深宵食堂🥢裝修好似日本居酒屋🏮一入到去以為自己去咗日本🇯🇵🤣講番啲嘢食先🙌🏻🍆川燒茄子$68好大份 絕對要同朋友share👯‍♀️茄子好淋 唔會好辣 蒜味非常特出🧄 -🧅炸洋蔥圈 $38洋蔥圈外脆內軟 炸得金黃香脆🤩-🥩香蒜—口和牛粒 $68和牛果然唔同啲👍🏻一咬落去牛脂味道湧哂出嚟 真係好香🤤醬汁偏甜 有少少似日式烤肉醬-🦀 蟹肉海膽炒飯 $88炒飯用咗珍珠米 蟹肉海膽都好鮮味-🐷 香辣豬頸肉 $58豬頸肉有啲厚度 咬落去口感一啲都唔韌
今日同朋友嚟到位於旺角嘅深宵食堂🥢

🦀 蟹肉海膽炒飯 $88
炒飯用咗珍珠米 蟹肉海膽都好鮮味

🐷 香辣豬頸肉 $58
豬頸肉有啲厚度 咬落去口感一啲都唔韌

又到晚餐時間, 呢間居酒屋已經係我心水餐廳清單📝入面等左好耐, 咁啱行到彌敦道Ladder Dundas附近就拉埋朋友一齊試.上到去由於時間尚早, 餐廳暫時無咩人, 坐底後就開始越來越多人LU~~蟹肉煙三文魚沙律~ $58一人份量, 蟹肉味道鮮甜, 沙律菜新鮮, 加上沙律醋拌勻好清爽又開胃!~豚肉露荀卷~ $38豚肉上塗左一層燒汁去燒食落甜甜地, 再加上咀嚼間滲出清甜爽脆嘅露筍, 係串燒中最佳嘅配搭!~和牛串~ $68肉質肥瘦均匀, 燒到大概7成熟, 吾會好韌, 有牛味!~芝士脆肉瓜~ $28燒到芝士溶得剛好, 脆肉瓜嘅鮮味亦緊緊地鎖住左係入面, 超好味!~川燒茄子~ $68上面鋪左蒜蓉醬, 灑上香蔥及香料, 茄子燒到好腍, 最重要係唔會太油!~吉列松版牛~ $58吉列外層炸到脆卜卜, 牛肉肉質軟腍, 一啖一口!~名古屋雞翼~ $42炸得皮脆有肉汁, 雞翼面上帶有芝麻, 食落好香口惹味!~松露三文魚焗大啡菇~ $52大啡菇內勁JUICY, 上面鋪上芝士, 三文魚及松露, 口感豐富有層次!~香蒜焗蠔~ $52蠔上鋪滿晒蒜蓉, 食落好夠蒜香, 蠔幾鮮甜完全唔腥!

~蟹肉煙三文魚沙律~ $58

~豚肉露荀卷~ $38

~和牛串~ $68
肉質肥瘦均匀, 燒到大概7成熟, 吾會好韌, 有牛味!

~芝士脆肉瓜~ $28

~川燒茄子~ $68

~吉列松版牛~ $58
吉列外層炸到脆卜卜, 牛肉肉質軟腍, 一啖一口!

~名古屋雞翼~ $42
炸得皮脆有肉汁, 雞翼面上帶有芝麻, 食落好香口惹味!

~松露三文魚焗大啡菇~ $52

~香蒜焗蠔~ $52
蠔上鋪滿晒蒜蓉, 食落好夠蒜香, 蠔幾鮮甜完全唔腥!

2022-07-18 106 views
好耐冇食日本串燒啦,今日去旺角行街,知道呢間良心小店好耐,決定今晚去食😋呢個居酒屋裝修、擺設充滿日本feel,播d日本歌,真係好似去咗日本咁🤣汁燒白鱔:好好味、好肥美,入口即溶,個口充滿魚油嘅香味,一d都唔腥,同埋好少地方有得食😋😋厚燒牛舌:我同朋友最愛食牛舌,每次食串燒必點之一,呢個嘅牛舌好香、好淋😍和牛串:好香牛味又juicy,好大粒但係又好淋香蒜焗蠔:好香蒜味,d蠔好飽滿,一放入口好juicy,一d都唔乾,仲好香蠔味👍🏻炸芝士蝦球:咬落去卜卜脆,個蝦好爽又彈牙,加埋芝士好好食😋連埋上面嘅沙律醬好夾吉列松板牛:個皮好酥化又薄,唔會食到成口粉,而個松板牛好有牛香味又淋,加埋個醬汁食冇咁膩芝士蟹肉玉子燒:平時嘅玉子燒比較老,但係呢個蛋好滑、好嫩,切開後入面嘅芝士會流出嚟,好好味呀!仲有蟹味添😋呢間居酒屋環境唔錯又坐得好舒服,同朋友吹水食飯真係一個好選擇。同埋d職員態度好好👍🏻

汁燒白鱔

厚燒牛舌

和牛串

和牛串:好香牛味又juicy,好大粒但係又好淋

香蒜焗蠔

炸芝士蝦球

汁燒白鱔
厚燒牛舌
和牛串
香蒜焗蠔
炸芝士蝦球
2022-07-11 50 views
係#旺角 行街,突然好想食串燒上網搵一搵,就搵到呢間#深宵食堂 雖然旺角周街都有有#串燒 食但得太熱又太攰,始終想坐低食下野,休息下位於旺角既Ladder Dundas ,由油麻地地鐵站A1岀口行過黎都只係3分鐘😍一岀電梯就感覺到好舒服,佢地既係日本🇯🇵feel,上黎打下卡都正呀👍🏻脆炸日本大腸 $32多曬脆👍🏻我本身唔食炸大腸😂都俾佢吸引咗😋香辣豬頸肉 $58啖啖肉加上辣粉正呀👍🏻👍🏻👍🏻厚燒牛舌 $38咬落鬆軟,多汁牛油燒粟一燒 $48原來原條粟米🌽,粟米夠甜👍🏻👍🏻同埋燒得好靚松露三文魚焗大啡菇 $52佢個茹又唔會燒到好乾,配上松露三文魚簡直係「正」呀👍🏻香蒜一口和牛粒 $68呢個和牛粒又幾好食喎👍🏻蟹子沙律🥗$68蟹子沙律係冇得輸,唔會太多醬,很好食😋牛油蒜燒大扇貝 $48燒得啱啱好,咬落好多汁👍🏻👍🏻👍🏻可樂 $16深宵食堂 (旺角)📍地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
係#旺角 行街,突然好想食串燒
上網搵一搵,就搵到呢間#深宵食堂
雖然旺角周街都有有#串燒 食
但得太熱又太攰,始終想坐低食下野,休息下

脆炸日本大腸 $32
多曬脆👍🏻我本身唔食炸大腸😂都俾佢吸引咗😋

香辣豬頸肉 $58
啖啖肉加上辣粉正呀👍🏻👍🏻👍🏻

厚燒牛舌 $38
咬落鬆軟,多汁

牛油燒粟一燒 $48
原來原條粟米🌽,粟米夠甜👍🏻👍🏻同埋燒得好靚

松露三文魚焗大啡菇 $52
佢個茹又唔會燒到好乾,配上松露三文魚簡直係「正」呀👍🏻

香蒜一口和牛粒 $68
呢個和牛粒又幾好食喎👍🏻

蟹子沙律🥗$68
蟹子沙律係冇得輸,唔會太多醬,很好食😋

牛油蒜燒大扇貝 $48
燒得啱啱好,咬落好多汁👍🏻👍🏻👍🏻

可樂 $16

深宵食堂 (旺角)
📍地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 3樓

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-06-30 94 views
入到去就係濃濃既日本氣息,木系裝修,櫻花,明亮既環境,宮崎駿既電影海報,有種置身於居酒屋的感覺,坐下來就開始回想去日本旅行的片段~來這裡一定叫串燒, 我地叫左豚肉露荀串, 大蔥雞肉串, 煙肉荔枝卷, 呢幾款雖然係得一串, 但食完就會知道真係值得同埋唔算貴。仲點左雞泡魚干(HKD$78), 送酒必備小食, 呢個作為前菜, 一路食一路飲住啤酒等野食到, 正!煙肉荔枝串燒(HKD$38)煙肉不會過脆,還保有柔軟的口感,包住暖暖的荔枝,一咬爆汁,得意的口感,咸甜咸甜的,真係要點來食。豚肉蘆筍卷(HKD$38) 柔嫩既蘆筍被煎到脆口既豚肉包住,很甜,又是爆汁之串。😆炸魷魚(HKD$58)係炸得好脆系列, 係個D外脆內軟既朋友, 分量都夠多, 中意食香口野既都會叫黎食。😍蟹肉海膽炒飯(HKD$88)因為我見人地叫既烏冬唔係好大碟, 所以就叫左呢個做主食, 起碼兩個人都夠食。面頭有滿滿既蟹籽同真係有海膽蟹肉係到,撈埋飯一齊食好好味。最重要係佢既炒飯炒到乾身,唔會濕。除左紙仔上面既野食之外, 記得睇牆上既menu, 因為係深宵限定, 我仲搵左好耐點解冇玉子燒,😂原來係牆上面既menu到, 鬼馬啦!!芝
入到去就係濃濃既日本氣息,
木系裝修,櫻花,明亮既環境,宮崎駿既電影海報,
有種置身於居酒屋的感覺,
坐下來就開始回想去日本旅行的片段~

煙肉荔枝串燒(HKD$38)
煙肉不會過脆,還保有柔軟的口感,包住暖暖的荔枝,
一咬爆汁,得意的口感,咸甜咸甜的,真係要點來食。
煙肉荔枝串燒

豚肉蘆筍卷

炸魷魚(HKD$58)
炸魷魚

蟹肉海膽炒飯(HKD$88)
蟹肉海膽炒飯

原來係牆上面既menu到, 鬼馬啦!!

芝士蟹肉玉子燒好大份, 中間芝士有拉絲, 熱辣辣加埋柔軟既口感, 係完滿既句號。飽到癲~

呢度仲有得食海鮮類既野, 例如辣酒煮蜆, 大虎蝦, 燒聖子, 燒扇貝等等,
因為就當我地差唔多食完既時候, 見到隔離檯既人有叫呢幾樣, 賣相都好吸引。
我同朋友就開始諗點解自己冇叫到,唯有下次黎食。

2091 views
  • 煙肉荔枝卷
  • 雞泡魚干
  • 豚肉露筍卷
2022-06-27 118 views
同朋友去左呢間餐廳食日本串燒。餐廳好多日式佈置,我哋坐左係figures前面既位置。叫左兩個主食,一d小食同串燒。柚子汁凍豆腐 $48作為前菜呢道都算幾好,柚子汁酸酸甜甜好開胃,個沙律菜同埋滑豆腐,食落口感好清新。芥末和風炸雞 $48炸雞外脆內軟,點埋芥末幾好食。魷魚大板燒 $42份量岩岩好唔會太多,魷魚同木魚味道幾夾。京蔥牛舌飯 $52個燒幾惹味,牛舌好香。豚肉露筍卷 $38 燒烤味濃厚,豚肉燒到好香,露筍就清甜好食。豚肉葡萄串 $38葡萄燒完仲有汁,食出果香。豚肉好食。鹽燒秋葵 $28秋葵配木魚同燒汁,味道好岩。蟹肉海膽炒飯 $88足料抵食,海膽蟹籽新鮮,多蟹肉。芝士年糕 $38質感柔軟,芝士滑身,好食。
同朋友去左呢間餐廳食日本串燒。

餐廳好多日式佈置,我哋坐左係figures前面既位置。

叫左兩個主食,一d小食同串燒。

柚子汁凍豆腐 $48
柚子汁凍豆腐

芥末和風炸雞 $48
炸雞外脆內軟,點埋芥末幾好食。
芥末和風炸雞

魷魚大板燒 $42
份量岩岩好唔會太多,魷魚同木魚味道幾夾。
魷魚大阪燒

京蔥牛舌飯 $52
個燒幾惹味,牛舌好香。
京蔥牛舌飯

豚肉露筍卷 $38
燒烤味濃厚,豚肉燒到好香,露筍就清甜好食。
豚肉露筍卷

豚肉葡萄串 $38
葡萄燒完仲有汁,食出果香。豚肉好食。
葡萄豚肉串

鹽燒秋葵 $28
秋葵配木魚同燒汁,味道好岩。
鹽燒秋葵

蟹肉海膽炒飯 $88
足料抵食,海膽蟹籽新鮮,多蟹肉。
蟹肉海膽炸飯

芝士年糕 $38
質感柔軟,芝士滑身,好食。
芝士年糕

蟹肉海膽炸飯
芝士年糕
  • 蟹肉海膽炒飯
2022-06-26 50 views
呢度好多漫畫嘅公仔擺設,又有日本漫畫宮崎駿電影海報,櫻花佈滿天花。飲品:我就揀飲巨峰提子梳打,凍柚子茶,我覺得天氣熱,飲梳打好正。呢度要食串燒、燒物、丼飯,缺一不可⋯⋯咁我就叫左1)日式炒野菜,又炒得幾好味,唔會炒到淋曬。2)汁燒鱈魚櫻花蝦石鍋飯,鱈魚煎得好香脆(唔識煎,肉就好容易散),飯面有櫻花蝦、東菇粒、葱粒,我自己食晒成個石鍋飯都得,唔想同老公分😜3)天氣熱,揀柚子汁凍豆腐,食落凍凍地,好消暑。4)汁燒白鱔,燒得唔乾,鱔嘅汁唔咸,好食。5)蒜香大虎蝦,上枱時熱辣辣好香。6)蒜燒大啡菇,我嘅至愛,點可以唔食。7)牛油燒蕃薯仔,細細粒容易食🤣
呢度要食串燒、燒物、丼飯,缺一不可⋯⋯
咁我就叫左
1)日式炒野菜,又炒得幾好味,唔會炒到淋曬。
3)天氣熱,揀柚子汁凍豆腐,食落凍凍地,好消暑。
4)汁燒白鱔,燒得唔乾,鱔嘅汁唔咸,好食。
5)蒜香大虎蝦,上枱時熱辣辣好香。
6)蒜燒大啡菇,我嘅至愛,點可以唔食。
7)牛油燒蕃薯仔,細細粒容易食🤣
2022-06-26 49 views
晚飯時間黎到旺角彌敦道575號,潮流特區斜對面覓食,基本上全幢都係以食為主!3樓就有呢間深宵食堂,炸物串燒再叫杯酒都幾寫意!香辣豬頸肉 $58主要以七味粉烹調,豬頸肉肉質爽勁,肉邊都香脆!和牛串(2串) $68和牛串肉汁豐盛,脂肪比例平均厚肉,好有咬口!吉列松版牛 $58精華在於個醬——酸汁,令到吉列炸粉一啲都唔太膩,但呢款松版牛既味冇咁重。炸洋蔥圈 $38送酒精選,炸得脆!魷魚大板燒 $42好多木魚花既大板燒,蛋味較濃!蟹肉海膽炒飯 $88蟹肉炒飯再鋪上三文魚籽同海膽,蟹肉唔多炒得還好,海膽4口都夠新鮮!黑松露炒烏冬 $58呢款都算係咁多款較為出色,黑松露醬較重口味,炒烏冬醬汁偏甜唔錯!麒麟啤酒 $48環境裝修優美,對住彌敦道景都開揚舒服,服務都好。食物就好似每食一啖都好似吸乾啲口水,一定要叫野飲or酒黎配搭!整體都值得支持既小店💛💛💛💛值得一試

香辣豬頸肉 $58
主要以七味粉烹調,豬頸肉肉質爽勁,肉邊都香脆!

和牛串(2串) $68
和牛串肉汁豐盛,脂肪比例平均厚肉,好有咬口!

吉列松版牛 $58

炸洋蔥圈 $38
送酒精選,炸得脆!

魷魚大板燒 $42
好多木魚花既大板燒,蛋味較濃!

黑松露炒烏冬 $58

麒麟啤酒 $48

2022-06-22 1690 views
上星期放假同朋友出去食飯,估唔到彌敦道Ladder Dundas三樓有間咁好食的日式燒物餐廳,以日本櫻花和風設計,餐牌選擇眾多,燒物,炸物,一品料理,前菜,主菜…..等等大蔥雞肉串(1串)$32經過醬燒的大蔥不但不會有辛辣味,而是甜甜的超級好吃!雞肉香嫩也很好吃😋煙肉荔枝卷(1串)$38煙肉捲起清甜的荔枝,2隻唔同既口感,荔枝甜+煙肉鹹,配合得岩岩好,美味😘😘鹽燒原條五花腩$58金黃酥脆又多汁的鹽燒五花腩,真係太好吃了😋川燒茄子$68多汁軟嫩的茄子肉搭配濃濃的蒜蓉,味道令人一吃愛上😋和風牛肉餅$32外酥內鬆軟,口感細緻,沾上日本醬汁,正😄日式炒野菜$48炒和風椰菜雜菌,簡單就是好味👍京蔥牛舌飯$52汁煮牛舌,洋蔥,紅蘿蔔絲,沙律菜,紫菜配珍珠飯,口感豐富又美味😗😗軟殼蟹沙律$72炸得酥脆可口的軟殼蟹配和風沙律菜,超正👍巨峰提子梳打$38荔枝玉露$32燒物配清涼解渴梳打一流😋😋

大蔥雞肉串(1串)$32

煙肉荔枝卷(1串)$38

鹽燒原條五花腩$58
金黃酥脆又多汁的鹽燒五花腩,真係太好吃了😋

川燒茄子$68
多汁軟嫩的茄子肉搭配濃濃的蒜蓉,味道令人一吃愛上😋

和風牛肉餅$32
外酥內鬆軟,口感細緻,沾上日本醬汁,正😄

日式炒野菜$48
炒和風椰菜雜菌,簡單就是好味👍

京蔥牛舌飯$52

軟殼蟹沙律$72
炸得酥脆可口的軟殼蟹配和風沙律菜,超正👍

巨峰提子梳打$38荔枝玉露$32
燒物配清涼解渴梳打一流😋😋

2022-06-19
$259 (Dinner)
Celebration
Father's Day
Book左檯同朋友去呢度食野😋係油麻地地鐵站一出 行幾步就到 好方便👏店員都好nice 做野好快手👍安排我地坐係窗邊位置 一低頭就見到成條彌敦道 一邊傾計 一邊食野 好舒服🥳芝麻八爪魚 ($48)酸爽既八爪魚 入口即溶又開胃🤤芝士年糕 ($38)必試!!芝士唔肥膩 暖暖地既半流心芝士 香甜又有口感🫶🫶炸洋蔥圈($38)& 炸魷魚 ($58)炸物都做得非常出色 香脆唔油膩🫰魷魚香噴噴 爽口彈牙 份量十足 好抵食👏魷魚大阪燒($42)& 一口台灣腸($38)& 牛油燒蕃薯仔($28)香滑既魷魚+郁下郁下好得意既鰹魚乾 & 切成一口一口既蜜糖腸 & 肥嘟嘟既紫薯仔 食落飽肚又美味 大滿足!😋巨峰提子梳打 ($38)濃郁既巨峰提子味 甜甜地又涼快 邊食串燒邊飲 勁正🫰🫰

芝麻八爪魚 ($48)
酸爽既八爪魚 入口即溶又開胃🤤

芝士年糕 ($38)
必試!!芝士唔肥膩 暖暖地既半流心芝士 香甜又有口感🫶🫶

炸洋蔥圈($38)& 炸魷魚 ($58)

巨峰提子梳打 ($38)
濃郁既巨峰提子味 甜甜地又涼快 邊食串燒邊飲 勁正🫰🫰

深宵食堂📍旺角彌敦道575號🎑環境成間舖頭都好有feel,一面牆貼咗宮崎駿啲海報,一面就有日本好多動漫,例如海賊王、火影忍者嘅海報,幾有feel,同埋啲燈光暖暖地,加埋啲櫻花,成個好日本春天居酒屋嘅feel,好適合三五知己嚟食下嘢傾下計!🍱食物🍚主食蟹肉海膽炒飯 $88聽到個名都覺得係奢侈嘢,果不其然,一上到嚟見到金燦燦嘅海膽同一大羹嘅蟹子鋪喺面頭,再加埋炒飯入面無處不在嘅蟹肉絲,會話係痛風套餐咁,但係值得嘅,一定要撈勻咗之後先好食,海膽係飯入面起到一種奶油嘅作用,入口好順滑,好香,蟹味又好出,而蟹子同紫菜提供咗口味上嘅唔同,撈埋鑊氣重、粒粒分明嘅蛋炒飯嚟食真係一流!推薦度: 😋😋😋😋😋深宵冷烏冬 $48呢個烏冬雖然都係主食,但係喺成餐飯入面起到一個解膩嘅作用,因為佢喺凍食,撈埋日式芝麻醬,甜甜地嘅芝麻香,好開胃,而且烏冬好彈牙、好有彈性,撈埋蟹柳、蟹子同紫菜,實在好容易食到停唔到!推薦度: 😋😋😋😋🍖小食厚燒牛舌 $76呢串牛舌由於係厚切嘅關係,所以好有咬口,並且唔會咬唔爛,軟嫩多汁,調味又恰到好處,淡淡地鹽味,啱啱好可以吊出個鮮味,幾高質~推薦度: 😋😋😋😋螢光魷魚 $48去壽司郎
深宵食堂

🍖小食

厚燒牛舌 $76
推薦度: 😋😋😋😋

螢光魷魚 $48
壽司郎應該都食過螢光魷魚壽司啦, 呢度嘅質素一啲都唔輸壽司郎,一咬就爆汁,有啲海水嘅鹹味出咗嚟,個魷魚本身又煙煙韌韌咁,幾爽口又開胃嘅小菜,而且上面有啲金箔,幾靚,但係份量多翻少少就更加過癮了!

汁燒雞肶菇 $28
一上台,以為係竹籤串住幾舊大蘿蔔,睇真啲先發覺係雞肶菇,足以見到究竟係有幾肥美先有咁嘅視覺效果,佢外皮烤到有啲乾,但係入面又極度多汁,係誇張到爆汁嘅程度,真係好鮮美,加埋上面嘅木魚花同特製汁食真係好惹味,我個friend係連碟底剩低嘅木魚花都唔放過,佢話啲汁撈木魚花都好好食~

炸芝士蝦球 $32
蝦肉好彈牙,而外皮又新鮮滾熱辣地炸得好脆,口感好豐富,包裹住啲芝士,一口爆汁,好邪惡,口感,而且芝士味濃,兩樣嘢好夾 🤩

和風牛肉餅 $32
好貼心咁幫我地切成咗兩塊,食落有啲似可樂餅,一樣係好脆好熱,配埋酸酸甜甜嘅汁,真係好好食!

松露三文魚焗大啡菇 $52
照樣好貼心咁幫我地切成四舊,大啡菇上面釀滿芝士、三文魚塊同少少松露醬,食落好滿足,大啡菇嗰種脆脆地韌韌地嘅口感係一個好好嘅承載物,令到入面釀住嘅嘢變到更加惹味,仲增添咗啲菌類嘅鮮甜,好出色!

芝士年糕 $38
個外皮烤到有少少焦,幾有風味,而且年糕軟軟糯糯,配埋入面可以拉絲嘅芝士,好夾

🍶飲品

咖啡燒酒 $48
我本身就唔係幾飲得酒,所以覺得個酒味太重,但係我frd就話呢種聽落好黑暗嘅組合其實好夾,但係酒精濃度應該都有翻咁上下,佢飲到三分二就已經有啲wingwing地,大家都可以試下