中環餐廳眾星雲集,要搵到間平民少少食個 Quick Lunch 都唔容易 😳 最近發掘咗間性價比好高嘅小店,牆身掛上一系列台灣青春愛情片嘅海報感覺溫馨 😽 店員細心有禮貌,留意唔好嗌太多菜式,因為食物都幾大份,千祈唔好眼闊肚窄造成浪費啊 😎❀ 特濃豆乳湯素菜烏冬|$79鮮美雞湯中加入香醇豆乳,湯底呈奶白色,配上偏幼身嘅稻庭烏冬掛湯一流 💦 配料有紅蘿蔔、粟米、冬菇、響鈴、油揚同小棠菜等多種新鮮蔬菜同豆製品 🥕🌽 即使嗰日想食得 Light 啲,都可以好豐富 🍲油揚索盡濃郁湯底,咬落爆汁,麵嘅份量都幾多,如果可以多啲湯仲正 👅❀ 蔥油土雞肉飯|$79呢款係我最鍾意 🤓 雞肉肉質嫩滑,畀得好足料一啲都唔小氣 🤣有少少雞皮更加有彈性,即使雞胸肉都完全唔嚡,火候掌握得啱啱好,而且毫無雪味可見選料用心 ❣️ 白飯粒粒飽滿,淋上香噴噴嘅蔥油,表面再灑上滿滿油蔥酥,飯粒油潤、蔥香四溢,滷蛋都夠入味 😋 食到最底會有少少油,如果怕肥嘅朋友仔可以同店員哥哥講聲,但我 ok 因為食得開心就得啦 hehee 😝❀ 綜合關東煮|$68日式嘅經典 Comfort Food,小驚喜係綿密嘅木棉豆腐,坊間比較少見 🍢

❀ 特濃豆乳湯素菜烏冬|$79

蔥油土雞肉飯

❀ 蔥油土雞肉飯|$79

❀ 綜合關東煮|$68
日式嘅經典 Comfort Food,小驚喜係綿密嘅木棉豆腐,坊間比較少見 🍢 咬開福袋係滿瀉嘅軟糯年糕,到底有冇人會唔鍾意呢個組合 🤤 湯底略鹹,如果清啲會更好 🥰

❀ 燙青菜|$26
油麥菜淋上少許豉油及油蔥酥,增添香氣就唔會太 Dry 🥬

❀ 芋圓仙草凍|$38
店員哥哥送上芋圓前畀咗兩隻碗,仲覺得奇怪,一上檯嚇親我,一碗頂平時兩碗咁制 😆 鋪上大量芋圓地瓜圓同紫薯圓,蜜紅豆仲有滑捋捋仙草,使唔使咁足料先 🤩 食得滿足又唔會過甜,惟芋圓有少許粉粒,男朋友同我一致認同紫薯係最煙韌好味道 🍠💜

❀ 冷泡四季春|$24
台灣嘢多數比較重口味又多煎炸小食,讚吓呢度唔止得手搖,飲返啖冷泡茶,清爽一下都幾舒服呢~🍵

📍 一起食堂
中環域多利皇后街2號地舖
2022-06-13
$150 (Dinner)
蔥油土雞肉飯
2022-06-17 41 views
呢一間台式餐廳都食過幾次🍴價錢真係好平 好抵食!最鍾意就係花雕麻油雞湯麵🍜上枱嘅時候已經聞到好香嘅麻油味 再加埋花雕酒湯底飲落好濃郁🥃雞肉份量好多 而且仲好嫩滑🐔
2022-06-13 265 views
呢一間台灣菜真係又平又好食😋之前都去過佢地觀塘嘅分店 今次就試下中環呢間😆.📌花雕麻油雞湯麵 $89花雕酒用左一個盒仔分開裝 因應自己想要嘅份量再加落去 今次我地就加哂落去 個酒味都幾濃烈 平時唔太飲酒嘅可能會覺得有少少苦🥃入面有四舊雞 質地偏實 但都嫩滑嘅🐔冬菇索左湯好入味 軟腍腍好食😋仲有紅棗、杞子、小棠菜 感覺都幾養生😌.📌蔥油雞肉乾拌麵 $79上次食過好好食 所以要encore 但今次有啲失望🙍🏻肉燥醬嘅份量唔夠多 撈左啲麵之後每條麵都得好少肉燥 食落唔係好夠味🙈好彩雞肉嘅份量都夠多 相對就冇咁dry 加埋面頭嘅蔥同埋炸蒜 成個感覺就豐富左啲😎.📌魯肉飯 $69魯肉半肥瘦 加埋個肉汁撈飯 簡直一流 有想一啖接一啖食嘅感覺🤩佢仲有啲酸菜係側邊 食到有啲膩嘅時候 就可以食少少酸菜 即刻醒哂胃🤤旁邊有三舊細細嘅紫薯入面 唔會話太甜 都幾好食 仲有枝豆同泡芙 正常發揮🍠.📌黑糖豬軟骨飯 $79呢個真係好好食 係MVP✨豬軟骨炆得好腍 好入味 仲要好juicy 軟骨位仲有入口即溶嘅感覺🐷食落好幸福😚不過黑糖味唔係好重~旁邊啲酸薑好醒胃😆仲配埋三款配菜:紫薯、泡芙同枝豆 好豐富🍱.📌鹽酥雞

📌花雕麻油雞湯麵 $89
湯底

📌蔥油雞肉乾拌麵 $79

📌魯肉飯 $69
魯肉飯

📌黑糖豬軟骨飯 $79

📌鹽酥雞 $38
上次食過呢個鹽酥雞 覺得好出色 決定今次再encore😍啲雞炸得好脆 食落油膩 仲幾juicy🐔份量都好多 呢個價錢性價比好高‼️

📌燙青菜 $26
油麥菜面頭有蔥同炸蒜調味 令個菜食落味道唔會太單調🥬
湯底
魯肉飯
燙青菜
之前試過觀塘既一起食堂,原來中環都有分店!今晚就黎食個晚飯先返屋企!地點方面非常方便,係中環街市附近。餐牌簡單一張紙,有麵,飯,季節限定烏龍麵,小食,飲品,同甜品,選擇都唔少。冇收加一,自己剔紙落單。今晚一行二人決定叫兩個主食同幾款小食分享,好快就有野食啦。紅燒牛肉麵 $89一上台就聞到紅燒牛肉麵好香既牛肉湯味,但係飲落完全唔油。牛肉有5大件,又腍又重牛味,正呀,係帶少少肥膏啫。蔬菜有大大舊香甜紅蘿蔔同白蘿蔔各一,仲有一條新鮮小棠菜,另外灑上蔥花。個麵居然係烏龍麵,好驚喜。特濃豆乳雞烏龍麵 $89呢個湯勁香豆乳味,又滑又香甜,果然養生。豆乳湯味道好配烏龍麵,烏龍麵其實好似烏冬,非常之滑溜,個豆乳湯令麵條更香,絕配。醉雞卷4件,帶少少酒味,肉唔韌。另有兩大塊腐皮,好香又濃豆腐味。仲有一條新鮮小棠菜同蔥花。呢個特濃豆乳雞烏龍麵有特色,值得一試。吉列炸蠔 $48吉列炸蠔一客4件,炸皮香脆,入面隻蠔多汁又大隻,伴有沙律醬。日式一口芝士 $48日式一口芝士一客5件,熱辣辣炸起,皮脆而軟心,芝士味香濃,味道酸酸地。滷牛腱 $48滷牛腱一客4件,滷得好入味,質感又嫩口又重骨膠原,好正。上面灑上少少蔥

紅燒牛肉麵 $89

特濃豆乳雞烏龍麵 $89

吉列炸蠔

吉列炸蠔 $48
日式一口芝士

日式一口芝士 $48
滷牛腱
滷牛腱 $48
滷牛腱一客4件,滷得好入味,質感又嫩口又重骨膠原,好正。上面灑上少少蔥花同白芝麻粒。
炸花枝丸

炸花枝丸 $38
炸花枝丸一客4粒,非常彈牙,而且食到天然花枝味,唔錯。

鹽酥雞 $38
鹽酥雞份量勁多,炸皮非常脆,而雞肉都算嫩唔韌,食落好非常酥脆,味道帶少少辣,好抵食。

今餐所有食物都好食,炸物煎物新鮮熱辣,最緊要價錢實惠,上菜又快。食到飽飽先人均兩舊水,真係又抵又好食。
2022-06-08
$200 (Dinner)
吉列炸蠔
日式一口芝士
滷牛腱
炸花枝丸
2022-06-08 142 views
點了午餐來吃,真的抵食夾大件,除了基本主菜外,還有兩款小食及泡芙作甜品,大滿足‼️‼️原條蒲燒鰻魚飯~鰻魚超巨型,又厚肉,魚骨只有兩邊有,其他都是啖啖肉,定食裡還有枝豆,番薯及泡芙,很滿足的~和風牛肉烏龍麵~烏冬很細滑,肥牛份量又多,麵中還有水波蛋,鳴門卷及菜,整體來說,這個價位超值,豐富又好味~特濃牛乳雞烏龍麵~牛乳湯底很好喝,雞卷也很鮮味,還有腐皮及菜,餸是絕對夠的,這個整體有驚喜~鹽酥雞~外脆內嫩,炸得很香口~台灣烤腸~跟台灣吃到的是一樣,開始想念台灣了~芋圓仙草凍~套餐加12元便能換到,絕對是必選甜品,超抵食,有齊三色芋圓加鮮草,而芋圓更是推介,不是粉團,有很濃番薯及芋頭味~珍珠奶茶~茶味較香濃,珍珠軟冧好吃,套餐加12元便有,抵飲~愛玉荔枝綠茶~不太甜的,很清爽,加了愛玉增加了口感~

鹽酥雞~外脆內嫩,炸得很香口~

台灣烤腸~跟台灣吃到的是一樣,開始想念台灣了~

愛玉荔枝綠茶~不太甜的,很清爽,加了愛玉增加了口感~
2022-05-23 415 views
午飯又係要搵下野食,之前聽同事講味道不太好,畢竟聽說倒不如自己感受。呢度有樣好,可以 openrice 訂座,不用排隊等候。和同事二人一起前往,我點了花雕麻油雞湯麵,同事則點了特濃豆乳雞烏龍麵!先說花雕麻油雞湯麵,花雕酒以另一小杯盛載,可按個人口味而加添到湯麵中, 主菜是四塊雞肉卷,配有龍眼肉﹑紅棗﹑杞子、冬菇及小棠菜,還有三小碟配料,分別是中華沙律、泡芙和抹茶厥餅。老實講…縱使倒晒整杯花雕酒也吃不出酒香味,而且也吃不出有麻油香味!雞肉肉質嫩滑,麵就似最幼身烏冬,口感很煙韌,三碟小配料不過不失。同事說她的特濃豆乳雞烏龍麵,湯底似用腐竹餚制,都唔錯既!我地加配飲品…珍珠奶茶同愛玉鳳梨綠茶,雖然呢間餐廳係台式,但唔明點解台式茶都可以整得唔好飲,我杯珍珠奶茶既味道似港式奶茶,珍珠唔夠彈牙,同事杯愛玉鳳梨綠茶好淡唔夠味!另外我地亦點左甜品"芋圓仙草",呢個反而有驚喜,唔錯唔錯!整體黎講,不過不失!份量足夠一位女士,男士就可能唔夠飽。
同事說她的特濃豆乳雞烏龍麵,湯底似用腐竹餚制,都唔錯既!
另外我地亦點左甜品"芋圓仙草",呢個反而有驚喜,唔錯唔錯!
整體黎講,不過不失!份量足夠一位女士,男士就可能唔夠飽。
珍珠奶茶/愛玉鳳梨綠茶
2022-05-20 983 views
中環區出名嘅餐廳之一 一定係呢間 「一起食堂」Lunch time黎都多人 好在今日book定枱Menu選擇多 湯麵 飯 拌麵 小食 多款飲品 芋圓甜品雖然唔包飲品 但係加飲品可以+$12 平咗一半同埋每個包兩款前菜加一個甜品▶️ 前菜好似唔係日日一樣 今日係枝豆同中華沙律枝豆連皮 同埋冇加鹽調味 所以冇乜味 但幾爽口中華沙律鹹啲 好食😋▶️ 蔥油雞肉乾拌麵 ($79)份量大 麵好足 上面啲雞肉都唔少落咗啲好似麵豉嘅啡色醬 然後灑上蔥花 炸蒜 香蔥🧄另外仲有一隻滷水蛋 同一條白菜隔離附上一碗紫菜湯麵質比較硬身 同烏龍麵明顯唔同 望落扁啲實色啲佢唔煙韌彈牙 但質感唔錯 幾滑身 覺得有少少似linguine意粉🍝🐔雞肉算淋 略略鞋身 同埋有少少皮 不過撈埋一齊食係ok嘅滷水蛋非流心 但係好入味 而且蛋白位夠厚身 好似鐵蛋咁🥚幾好食唯一係冇乜蒽油味 原先麵比較乾身 所以一開始有少少一舊舊難撈 我自己就加咗啲紫菜湯落去食 一樣ok😋▶️ 泡芙甜品味道一般 因為唔係凍食 所以冇好似雪糕咁嘅效果入面全部cream 本身冇乜特別味▶️酥炸地瓜條 ($38)必試小食 一碟都幾多同一般西式快餐店嘅蕃薯條唔同🍠呢
中環區出名嘅餐廳之一 一定係呢間 「一起食堂」
Lunch time黎都多人 好在今日book定枱
Menu選擇多 湯麵 飯 拌麵 小食 多款飲品 芋圓甜品

雖然唔包飲品 但係加飲品可以+$12 平咗一半
同埋每個包兩款前菜加一個甜品
▶️ 前菜
好似唔係日日一樣 今日係枝豆同中華沙律
枝豆連皮 同埋冇加鹽調味 所以冇乜味 但幾爽口
中華沙律鹹啲 好食😋
▶️ 蔥油雞肉乾拌麵 ($79)
份量大 麵好足 上面啲雞肉都唔少

我自己就加咗啲紫菜湯落去食 一樣ok😋

▶️ 泡芙甜品
味道一般 因為唔係凍食 所以冇好似雪糕咁嘅效果
入面全部cream 本身冇乜特別味

▶️酥炸地瓜條 ($38)
必試小食 一碟都幾多
同一般西式快餐店嘅蕃薯條唔同🍠
呢個入面嘅地瓜好蓉 然後外面一層香脆薄炸粉
一咬就爆出甜甜地嘅蕃薯蓉👍🏻
甜品食都可以!勝在炸得乾身唔油膩
酥炸地瓜條

▶️愛玉荔枝綠茶 (+$12)
底部嘅愛玉原先係啫喱咁 同一般飲開嘅寒天唔同
呢個比較淋身 冇咁有咬口
但係都幾清涼嘅😌
荔枝綠茶味好出 揀咗半糖都仲幾甜 可能少返啲糖會好啲 不過都幾好飲🧋
愛玉荔枝綠茶
整體來講都唔錯嘅 雖然可能係地道化咗少少嘅台灣菜 不過好食嘅
建議大家試烏龍麵以外嘅嘢 因為朋友們食話同烏冬一樣 唔係好特別😗
環境相對細咗少少 坐得有啲逼 不過入面裝修嗰啲幾有特色 用台灣電影海報做裝飾🎞
服務態度非常好 有靚女姐姐s 超friendly😍
價錢冇加一 今餐大概$100/人 食得夠飽 中環區黎講算幾好
$100 (Lunch)
愛玉荔枝綠茶
2022-05-12 552 views
[味道一般中環台日便當🍱-一起食堂]同朋友嚟到中環食晏搵到間評價唔錯嘅台灣嘢於是入左去試吓😋-整體嚟講味道普通🥲性價比唔高不過喺中環價錢差唔多啦😗-便當🍱包括迷你番薯🍠泡芙同埋中華沙律🥗加$12就有台式飲品-😋夏日限定特濃豆乳雞烏龍麵 $89呢個似豆乳版腐皮烏冬😂雞件有五塊😗個湯有淡淡嘅黃豆味烏冬係讚岐烏冬😚幾彈牙腐皮記得要浸落湯度,如果唔係就冇咩味同有啲硬😂好味指數:🌕🌕🌕🌕-😋蟹肉茶漬飯 $99茶漬飯即係茶泡飯,是一種將米飯和配料淋上茶或高湯一起食用的日式料理😗不過呢個湯我就覺得冇咩特別蟹肉比我感覺有啲似味道海鮮杯麵啲蟹柳同埋有啲蟹殼整體來講麻麻哋😞😞好味指數:🌕🌕🌕🌘-😋珍珠奶茶🧋$12加配珍珠奶茶味道有啲淡,不過珍珠都幾煙靭。好味指數:🌕🌕🌕🌗-😋酥炸地瓜條🍠🍟$38酥炸地瓜條有特製炸粉,食落非常香脆,推薦推薦!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-📍💸人均消費:$130
[味道一般中環台日便當🍱-一起食堂]

😋夏日限定特濃豆乳雞烏龍麵 $89
呢個似豆乳版腐皮烏冬😂雞件有五塊😗
個湯有淡淡嘅黃豆味
烏冬係讚岐烏冬😚幾彈牙
腐皮記得要浸落湯度,如果唔係就冇咩味同有啲硬😂

好味指數:🌕🌕🌕🌕

😋蟹肉茶漬飯 $99
不過呢個湯我就覺得冇咩特別
蟹肉比我感覺有啲似味道海鮮杯麵啲蟹柳
同埋有啲蟹殼
整體來講麻麻哋😞😞

好味指數:🌕🌕🌕🌘

😋珍珠奶茶🧋$12加配
珍珠奶茶味道有啲淡,不過珍珠都幾煙靭。

好味指數:🌕🌕🌕🌗

😋酥炸地瓜條🍠🍟$38
酥炸地瓜條有特製炸粉,食落非常香脆,推薦推薦!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

📍
💸人均消費:$130

2022-05-11
$130 (Lunch)
豆乳雞烏龍麵
2022-05-05 432 views
👉喺中環街市隔離有間可以同時食到日式同台式食物嘅飯堂💛一次滿足兩個願望👉花鵰雞好滑☺️花鵰酒係另上,自己按份量加嘅,呢個做法個人覺得幾好,d酒味唔會話上到檯已經蒸發晒,酒味夠之餘又唔會去到苦👍👉關東煮個湯就比較清甜d,材料都多,有蘿蔔、福袋、貢丸等等,烏冬正正常常,不過不失啦🤏👉肉燥炒菜估唔到呢個配搭又幾match,d菜又新鮮同清甜👍👍幾好👉貢丸湯,我覺得個湯唔夠清(因為平時係台灣食既貢丸湯都係好清既)呢個就偏咸少少

2022-05-03 394 views
喺有返堂食之後嘅第一個weekend,繼續幫襯黃店💛 Search咗好耐中環有咩小店,搵到佢🤓餐廳就係喺中環街市對面,夜晚八點嚟到,間鋪冇人😅.*""*.·°∴ ☆…·…·…·…·…·…·…·☆·°*""*. .*""*.·°∴ ☆…·…·…🍜花雕麻油雞湯麵 $89佢嘅花雕酒係分開上 可以隨意根據自己喜好落🍶一上枱碗麻油雞湯麵超!級!香!😍麻油味世一!落完花雕酒後,我急不及待不 一羹湯試吓🥣救命!呢個湯底真係會上癮!酒香同麻油味完美配合!仲有啲雞好淋好滑,湯汁滲入哂啲雞度好正!雖然價錢唔平,但係好值得👍🏻🍡炸花枝丸 (4粒) $38台灣夜市嘅味道又點少得花枝丸!😋即炸起即食 外層仲係卜卜脆🤩非常彈牙!必試!

🍜花雕麻油雞湯麵 $89

雖然價錢唔平,但係好值得👍🏻

🍡炸花枝丸 (4粒) $38

2022-04-21 436 views
因為有事耽擱取外賣晚了約半小時,店家幫忙更換了熱湯,十分貼心!拿回家後味道依然很棒!牛肉不塞牙,並且麵條十分勁道。外賣還有折扣,總共89港幣,能有這樣的服務十分難得!
2022-04-21
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$89 (Lunch)
  • 紅燒三寶牛肉麵
2022-04-18 417 views
位於中環Donki對出嘅呢間台式食堂少有名氣,今次weekend假日去搭船順路試試呢間食堂💰味道ok可以接受👍🏻▪️黑糖豬軟骨飯 $79每個飯麵都會嘅三個小菜:紫色日本蕃粒薯🍠、中華沙律以及泡芙。呢個豬軟骨黑糖味就唔出,唔係好感受到,肉質都ok淋身,份量都算多;而個飯採用珍珠米,雖然淋身,但都好有嚼勁👍🏻另外滷蛋出乎意料入味好食😋▪️紅燒三寶牛肉麵 $99三寶包括了牛腱、牛丸、牛肋條!三者都好出色,炆得好入味,肉質稔身得黎又唔會太過稔,尤其仲食得到牛肋條入面嘅牛筋;牛丸都非常出色食到入面牛筋粒一啲都唔hea🐂湯底都好濃郁,配合彈牙煮到恰到好處嘅烏龍麵,大滿足🈵️比較推薦叫呢個🔥▪️仙草奶茶 +$12Lunch time無論weekend與否,只限11:30-15:00惠顧就可以+$12午市升級組合選配$25一下嘅飲品一杯👍🏻呢個仙草奶茶仙草嫩滑,奶茶味道絲滑細膩相當抵飲🧋不過少少好奇未飲無左5分1杯😂

▪️黑糖豬軟骨飯 $79

▪️紅燒三寶牛肉麵 $99

▪️仙草奶茶 +$12
  • 紅燒三寶牛肉麵
2022-04-03 617 views
諗住同朋友去愉景灣,所以大家相約喺中環站等。 諗緊食乜嘅時候,比我係網上發現到呢間特色餐廳,咁我哋就去試下啦。我哋星期日去嘅,所以基本上都唔係話太多人。 等咗大概一分鐘就入得去了。餐廳嘅環境都算乾淨,但係唯一嘅缺點就係比較迫 ,唔夠寬敞。基本上我哋嘅袋係冇位放嘅😅 但係店員嘅服務態度都算有禮。😁至於食物方面我哋叫咗蟹肉茶漬飯同埋黑糖豬軟骨飯,呢兩個飯都係餐廳推介嘅食物。 飲品就嗌咗珍珠奶茶 同埋愛玉鳳梨綠茶。黑糖豬軟骨飯嘅賣相ok,包咗啲前菜同埋甜品再加個湯。整體嘅味道都可以, 黑糖嘅味道可以重啲。唯一嘅缺點就係啲豬展骨有少少硬,如果啲豬軟骨淋啲就會更加好食 😋本人鍾意珍珠奶茶少糖。值得一讚嘅地方就係呢度可以畀客人選擇加多糖,中糖或者走糖。我叫佐中糖。黎到既珍珠奶茶甜度啱啱好, 恰到好處。至於朋友嗌嘅茶漬飯 佢話味道清清地幾好食。埋單每人90蚊到,唔算太貴。

就嗌咗珍珠奶茶 同埋愛玉鳳梨綠茶。
黑糖豬軟骨飯

我叫佐中糖。黎到既珍珠奶茶甜度啱啱好, 恰到好處。
蟹肉茶漬飯

至於朋友嗌嘅茶漬飯 佢話味道清清地幾好食。

埋單每人90蚊到,唔算太貴。
2022-04-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)
2022-04-01 306 views
今日臨時起意決定同事出去食 大家就揀左呢間上菜都算快 但上菜既姐姐就有啲莫名燥底 話我地坐得吾好 搞到佢上錯有困難 所以感覺不太良好叫左花鵰麻油雞湯面 一見到個下覺得咁少㗎….點知食食下都幾飽 因為我地系第二層 所以佢話配菜轉頭上 試左個湯頭都吾錯 雖然酒味吾重 但後尾原來花鵰酒系小杯另上🤪 加完濃味好多🤣配菜方面中華沙律 同泡芙 不過不失 個紫薯系凍食既 但我朋友個紫薯直頭結左冰…所以真系好睇運氣 雖然我個個遲上左 但就好彩佢可能已經解凍左一陣 無結冰🥺
今日臨時起意決定同事出去食 大家就揀左呢間

花鵰麻油雞湯面

但後尾原來花鵰酒系小杯另上🤪 加完濃味好多🤣

2022-02-18 623 views
今日同朋友到「一起食堂」食午飯。我哋叫咗花雕麻油雞湯麵、魯肉飯、炸花枝丸、鹽酥雞、蘆薈桂花雪梨茶、菊香黑枸杞茶。花雕麻油雞湯麵真係食得出有花雕味,但佢又未至於濃得來不能接受。雞肉都算嫩口,個湯都好得,唔會食咗之後覺得好口渴。魯肉飯食得到有台灣嘅味道,雖然表面睇落去份量唔算好多,但都夠食。因為佢基本上係一個套餐,附送有甜點,有小薯仔、中華沙律。炸花枝丸食得出佢真係剛剛炸出嚟,同埋唔多覺有好重嘅雪藏味。炸得來外面又脆口。鹽酥雞其實味道都唔錯,但相比其他幾樣食物,就感覺上冇咁特別。雖然店舖細小,但感覺到有種溫暖嘅感覺。

雖然店舖細小,但感覺到有種溫暖嘅感覺。