2008-05-15 15 views
因為有annual pass 有八折所以黎試下平日buffet 時間係6 點至10 點好過星期六日得兩個鐘時間食六點準時去到 ...食物種類雖然唔係十分多但係食物水準相當好樣樣都好好味另外食物 refill 快魚生新鮮 ... 尤其係吞那魚 羊架、牛扒、炸蝦卷都係推介唯一無咁好係甜品比較少但有機會都會再去食同埋現場有好多卡通人物走來走去同你玩所以係個度食野氣氛好開心
因為有annual pass 有八折
所以黎試下
平日buffet 時間係6 點至10 點
好過星期六日得兩個鐘時間食

六點準時去到 ...
食物種類雖然唔係十分多
但係食物水準相當好
樣樣都好好味
另外食物 refill 快
魚生新鮮 ... 尤其係吞那魚
羊架、牛扒、炸蝦卷都係推介
唯一無咁好係甜品比較少
但有機會都會再去食
同埋現場有好多卡通人物走來走去同你玩
所以係個度食野氣氛好開心

$350 (Dinner)
2008-05-08 23 views
阿仔四歲牛一,為他籌備了今次的生日party。原本$398一位的dinner buffet,因為早前兩公婆買了二張廸士尼全年通行証,獲贈了一張最多8人享用的酒店自助餐半價優惠coupon,現只需$219一位(連加一),另訂了一個一磅米奇老鼠頭生日蛋糕;七位成人費用合共$1730,至於同行三位小朋友全部不用付錢。奇怪的是,酒店竟沒有供應生蠔,少了這款回本保證食物,幸好有阿拉斯加長蟹腳,算是一種補償。蟹腳的確很巨型,是全晚重點食物之一。另涷蝦亦以體型取勝。這裏的甜點選擇頗豐富,且有軟雪供應。熱盤則以中式為主,如點心、燒味、草菇小蓎菜等;較美味的有甜豆炒帶子。另一款我認為頗美味的是西式芝士長通粉。另一焦點當然是滿場飛的廸士尼卡通人物,但忙於吃枱上甜點的阿仔似乎對食物更感興趣;反而大人和兩位小女孩被他們逗得很興奮。米奇老鼠更端來蛋糕和小禮物為阿仔慶祝,為自助晚餐營造一點歡樂氣氛,這可能比食物的質素更寶貴。每人可享用一杯飲品,除奶茶、檸茶或咖啡外,更可選擇橙汁,很能迎合小朋友的口味。但話說回來,若是以正價而論,這自助晚餐則略嫌貴了一點;加上只限吃2小時,未免有點匆忙。
$219 (Dinner)
  • 甜豆炒帶子,芝士長通粉,阿拉斯加長蟹腳,凍蝦
2008-04-08 36 views
今日同亞積及兩個朋友黎食buffet因為有六折ma一入去就俾minnie 嚇到成個彈起hehepluto 仲發我地脾氣tim~ 不過真係幾攪笑~成程buffet 都有disney 的卡通人物同我地影相都幾開心食物種類都幾多有:羊架薯條薯仔蝦片天婦羅沙津各款芝士三文魚蟹腳蝦巻物炒飯意粉通糕軟雪糕同埋好多甜品有白朱古力& 朱古力噴泉白酒jelly 士多啤梨酥同有mickey 頭的餅但有幾樣唔太好味例如:印度薄餅d 味好怪小籠包焦糖綿花糖? 好難食d豉油仲發現了一隻蚊子環境就幾靚食得都幾開心架
今日同亞積及兩個朋友黎食buffet
因為有六折ma

一入去就俾minnie 嚇到成個彈起hehe
pluto 仲發我地脾氣tim~ 不過真係幾攪笑~
成程buffet 都有disney 的卡通人物

焦糖綿花糖? 好難食
d豉油仲發現了一隻蚊子

環境就幾靚食得都幾開心架
2008-04-04 51 views
朋友有annual pass有20% off, 咁就try try 啦!!整體食物都好味,而且有很多款式選擇...有沙律、日式車仔麵、燒味、海鮮(翡翠螺/青口/長腳蟹)、中菜(炒野夠'獲'氣,仲有老火人蔘雞湯)、日本菜(炸物/壽司/刺身/熱盤)、印度菜(夠正宗,有印度米炒飯,又有雞同羊而且薄餅好味)、西餐(意粉/pizza/薯野/牛扒/羊架...)、10多款甜品、水果、朱古力噴泉...Mickey & Minnie Mouse/Gooft/Pluto 仲會主動走黎同你合照~

甜品
2008-03-31 84 views
生日既時候男友訂咗迪士呢酒店同我去度假, 晚餐就訂咗呢間餐廳. 食物既種類唔算太多, 但係質數幾好, 而且賣相唔錯. 其間仲有迪士尼卡通人物滿場飛同食客影相. 因為我嗰日生日, 男友喺嗰度訂埋生日蛋糕, 食到中途米奇同埋啲工作人員圍埋嚟一齊唱生日歌, 米奇送咗份生日禮物比我, 之後仲一齊切蛋糕潻. 所以呢餐都幾特別又難忘. 服務方面都唔錯, 啲識員會自動幫你楂相機影相, 又會攪氣氛,想食特別啲既buffet, 值得一試.
今年既情人節晚餐,男友醒目地揀咗呢度,因為唔會加價,況且我哋又未試過呢度既自助餐,點知原來真係咁好玩架喎...6點鐘時段唔full,有米奇,米妮同高飛周圍影,仲要由開始影到散場8點<服務>收碟快,侍應有禮醒目仲識搞氣氛,開放式廚房見廚師用心煮菜.<食物>種類比其他酒店少,但一定會飽,有刺身,凍海鮮,壽司,燒牛肉,燒味,湯粉,咖喱,沙律,意粉,數款熱盤,天婦羅,湯,生果,超多甜品,麵包,芝士...其中最好味既係凍蟹腳,刺身,咖喱,甜品,湯...二人共消費: $880

<服務>
收碟快,侍應有禮醒目仲識搞氣氛,開放式廚房見廚師用心煮菜.
<食物>

二人共消費: $880

2008-01-16 20 views
11/1(五) 8:30pm剛踏入新的一年,又要到樂園參拜米奇大人,走運地是次不用進樂園,僅到其酒店拜會拜會.由此可享自助餐半價之原故,跟男友及一對友人一行四人再訪Enchanted Garden.是次吃的是晚餐,食物選擇與早餐的理所當然地截然不同.款式未算繁多,而食味綜合而言可被評為水準以上.值得褒揚的有:凍蟹腳,蝦餃,燒賣,燒味,天婦羅,馬來亞雞翼,魚手指,羊架,鮮蘑菇湯,Tiramisu,芝士餅.較為不濟的:魚生,藍貝青口,白汁海鮮意粉,關東煮.服務不用多說,服務生如昔的稱職.督見友人面對極度熟識的character,依然天真無邪,稚氣十足,佩服!半價後的稱心自助餐(原價$398),說到底真的物有所值!
11/1(五) 8:30pm

半價後的稱心自助餐(原價$398),說到底真的物有所值!

翠樂庭餐廳
2007-09-24 28 views
自小喜歡高達,再不是就打打殺殺的本地漫畫,所以我同米奇老鼠,大纜扯唔埋。偏偏懂性後就不停的要去見佢老人家,是日也是一例。公司活動,包一餐自助午餐,地點就在這裡。論環境,絕對滿分,處處園林樹影,裝置優雅,樓底又高,沒有什麼可以批評的地方。食物種類都算多,而質數也可說是不很低。冷盤除了壽司刺身之外,還有幾款凍肉及凍蝦及海螺,當然也不會少了沙律的份兒,吃過帶子沙律,淡淡的,要再重手加沙律醬的;芝士併盤反而有不幾款,除了藍芝士,還有瑞士芝士Emmental、法蘭西的紅波Babybel及軟芝士Brie。雖然沒有美酒相伴,但每樣吃一點,也不錯。熱盤方面,中式的有各式點心、蒸魚、菜膽雞、鮑魚菇鵝掌、燒味等等。西餐則以小朋友選擇為主,腸仔、薯餅、火腿、焗豆都有,當然少不了的就是米奇老鼠頭的窩夫。反而最喜歡的是幾款印度食品,印式炒飯是用上正宗印度米,用上香料去炒,有咬口又夠香味。咖哩是牛油雞,不太辣,但冶味。印式薄餅不是正宗的,反而似中式的煎餅,配上咖哩,味道還不錯。還末飽,吃兩片厚切燒牛或淥一碗魚旦粉吃,包食飽。甜品選擇不少,有幾款芝士蛋糕,份量少少的法式燉蛋、藍莓慕絲及法式甜蛋卷,還有軟雪糕,都可以

甜品選擇不少,有幾款芝士蛋糕,份量少少的法式燉蛋、藍莓慕絲及法式甜蛋卷,還有軟雪糕,都可以算是十分豐富。

埋單298蚊再加一,結合環境跟食物質數,都算是物有所值。

題外話:少不了的,當然還有那幾隻「行行企企」的米奇老鼠、高菲狗及布魯圖,不過就不是我那杯茶。
2007-08-29 198 views
Went there last Sat and as expected, all food is standard and can hardly pick one standout for recommendation. Just one pt to remember, if u go there for birthday dinner, remember to tell them in advance as there will be some special gift + birthday song...

2007-03-18 94 views
為慶祝生日,我們一行三人到此餐廳晚餐,其實看過食評也不抱太大的希望,但聽說此餐廳會不停有迪士尼人物出現及可跟客人拍照,所以姑且一試。說回食物,沒有什麼貴價食品,冷盤方面,有蟹腳、蝦、青口、三文魚、油甘魚等……蟹腳畧咸,其他魚生食品完全沒有味道,不知在吃什麼似的。沙律賣相已不濟,所以沒有試。熱盤有鷄翼、炒飯、沙爹鷄串、炸南瓜、關東煑、咖哩、中東炒飯、燒鴨、叉燒、燒肉、點心、麵檔等……全屬一般,試食少許已無有興趣,平常自助餐的熱盤都會有火或熱水在食物下面維持溫度,這裡欠奉。甜品只有一款曲奇以米奇頭造型,其餘賣相都是一般,味道也是不值一提。全晚最欣賞的只有環境及卡通人物,但我們三人均覺得迪士尼卡通人物也太湄外了吧,在國外朋友或有小朋友的枱前,總是特別落力的表演,相反,每次在我們枱前經過,只是揮揮手,不特別把他拉住,他們是不會主動停留跟你拍照。希望他們照顧國外朋友及小朋友之外,也照顧一下像我們一樣的大朋友吧!畢竟我們的付出也是相同。難怪看到很多人只逗留一個小時多便離開。
2007-02-21 34 views
14/2(三) 8:30am請假一天,特意入樂園享受五星級之夜及享用其自助早餐.比平日上班起得還要早,於地鐵渾渾呆呆一句多鐘終於到達目的地;魂魄似乎依然尚未歸位.甫入餐廳會合已在餐廳內等待多時的男友後,坐了頃刻定定神後方才開始進餐.buffet臺上的食物款式及品類之繁多是本人嚐過眾多酒店之冠,每款淺嚐一小口足以教人飽至動彈不得!中式的如:車仔麵檔,小籠包,叉燒包,流沙饅頭,蝦餃,燒賣,馬碲糕,豉油皇腸粉,上海粗炒,肉絲炒麵,白粥,柴魚花生豬骨粥.西式有:沙律,煙三文魚,凍肉,麥片,麥皮,乾果,乳酪,奄列,薯餅,炸雞條,焗煙肉,香草炒什菌,焗豆,自製肉腸,烤蕃茄,烤南瓜,法式多士,熱香餅,窩夫,數款麵包,鬆餅(杏仁,朱古力,藍莓),蛋糕(香蕉及紅蘿蔔),酥餅(開心果,朱古力,蘋果,士多啤梨醬)其餘的有:印度咖哩,烤餅,烤三文魚,咖哩什菜,日式蒸餅,涼拌茄子,漬螺肉.新鮮生果(西瓜,菠蘿,哈密瓜及密瓜)非鮮榨的果汁4款(橙,西瓜,蘋果及西柚),全脂及脫脂奶等.食物方面全部皆是吃得過的水準,以西式尤甚;但未達超卓的級數.若然硬要挑剔的話,中式的豉油皇腸粉,上海粗炒及肉絲炒麵略為失色!而各款酥
14/2(三) 8:30am

食物方面全部皆是吃得過的水準,以西式尤甚;但未達超卓的級數.若然硬要挑剔的話,中式的豉油皇腸粉,上海粗炒及肉絲炒麵略為失色!而各款酥餅可做得再酥香鬆脆些!此外,咖啡的水準也倒退不少,未如以往般香濃!

至於環境格局高雅骨子,維多利亞式傢具襯以牆上油畫,街頭油燈,有一種於後花園嘗餐的雅意.加上如穿花蝴蝶,人見人愛的character及服務生的熱情招待,讓客人確切享受到一頓不亦樂乎的早餐!

用了cast member折扣(六折,原價$198),花費$260換取一個妙絕的早晨,值得值得!

2007-01-22 26 views
環境不是很卡通,但迪士尼朋友滿場飛,的確帶給大家很多歡樂。是晚很多小朋友生日,由於我們在樂園已與各卡通人物拍照,所以都沒有太大興致,但他們十分主動。食物方面算很全面,冷盤﹑熱盤﹑中式﹑西式﹑印度式﹑泰式﹑甜品等,樣樣都有,蠻多選擇。不太喜歡自助餐的我,都是志在來試下,食了一碟冷盤﹑一碟熱盤和一碟甜品就停手了。冷盤沒有生蠔,凍蟹和魚生不是太新鮮,熱盤比較吸引,很欣賞那小碗的猴頭菇湯。雪糕竟然是軟雪糕,好失望,不過可能小朋友鍾意。

2006-12-30 31 views
雖然D野食ok , 但最嬲就係等位.. 明明book 左8點, 都要等到9點先入到去! 坐低無人招呼,雖然係自助餐,但唔使無人理掛> <
2006-12-03 187 views
Enjoyed the Breakfast buffet at discounted price with the purchase of hotel package.Food selections are well quality ones which are not usually found from other lower graded hotels.Of course, it's fun for taking pictures with Mickey Mouse without waiting in a quene.

2006-11-27 37 views
迪士尼樂園開一年有多, 我就一次都未入過, 反而呢度lunch buffet 就唔止食過一次啦!...哈哈適逢聖誕節, 酒店裝飾好靚好有氣氛, 再加上迪士尼歐陸式設計, 真係好似有置身外地, 同渡假一樣感覺... 迪士尼投資咁大, 真係唔同d...厲害!自助餐其中一個優點就係,唔洗入樂園都會有幾隻迪士尼公仔逐客影相同簽名. 今日就有3隻, mickey, daisy and goofy. 老實講, 自己就無咩童真啦, 但佢地跳跳紮咁, 動作同反應又的確好搞笑, 所以氣氛搞得唔錯!唯一可惜就係服務方面唔係咁好, 工作人員對住客人態度ok, 但經常三五成群咁傾計, 想order又要叫幾次咁lor.食物方面, 味道其實只係屬於ok, 但勝在各地美食都有, 款式真係好多,仲有專為細路而設兒童食品, 例如米奇頭夾餅咁, 都真係又吸引又好味ga, 而例牌搶手魚生, 就refill 得好快! 甜品有黑白朱古力噴泉, 聖火木頭蛋糕等, 好正呀!略厭餐具平凡唔夠高尚, 可能用米奇餐具會更加好,更加有氣氛