Restaurant: Evvoke
Info:

2024-06-08 70 views
油尖旺區煲仔飯是最出名的,呢一日未到咗佐敦試一間高檔嘅煲仔飯。餐廳裝修雅致,中式風格,高檔的感覺。🌟廣式臘味煲仔飯真材實料,份量非常多有三款臘味,臘鴨、臘肉同埋臘腸,之前我好怕食臘鴨,因為出面多數都好鹹,但係呢間餐廳臘鴨唔會咁鹹,送飯啱啱好。特登影臘肉,晶瑩剔透,脆口好味。臘腸唔使講肥瘦適中,飯焦仲脆 !🌟甜蜜咕嚕肉咕嚕肉係嫩滑梅頭肉,沒有肥膏,但係嫩脆甜口。🌟小炒皇用少少辣椒吊味,非常香口,再加埋蝦乾同花生,好惹味。🌟特飲清新可口,唔想飲汽水,飲特飲係非常好嘅選擇。走嘅時候見到其實有即食包裝可以買,非常方便快捷。

🌟廣式臘味煲仔飯

🌟甜蜜咕嚕肉
咕嚕肉係嫩滑梅頭肉,沒有肥膏,但係嫩脆甜口。

🌟小炒皇
用少少辣椒吊味,非常香口,再加埋蝦乾同花生,好惹味。

🌟特飲
清新可口,唔想飲汽水,飲特飲係非常好嘅選擇。

走嘅時候見到其實有即食包裝可以買,非常方便快捷。

2024-06-02
$280 (Dinner)
2024-06-07 99 views
以前係呢附近返工,成日都過來食lunch或者dinner,但轉工之後都好少過來呢邊。今日剛好在九龍站,就決定行過一條橋過來食個懷念左好耐嘅廣東煲仔飯!雖然好耐冇來,但呢到依然好乾淨,裝修有d古色古香,又不失時代感。以前都係坐地下,今次坐醒咗一樓,發現呢度生意真係好好,好開心呢到d野食當然都keep到好好食!茶我地點左玄米茶,超好飲。食物方面要左港式臘味煲仔飯,同甜蜜咕嚕肉,最後當然要點埋一碟菜啦,所以要左瑤柱上湯田園時蔬。臘腸用左茅台去醃製,超級好食,甜甜地又夠香!店員仲會幫你準備成個煲仔飯,飯焦超級脆,但係又唔會過硬。

茶我地點左玄米茶,超好飲。

打風的日子選擇去食煲仔飯都幾特別,憶食尚臘味煲仔飯餐廳座落柯士甸站附近,里面環境舒適,乾淨,感覺好寫意。//今日心思思想食係川味臘腸滑雞煲仔飯米飯粒粒分明,口感一流,臘腸,滑雞美味濃郁,煲仔飯上面點綴有蔥,芫荽,加少少醬油,各種香味使人流口水. //服務員第一時間幫客人爬鬆啲飯。no啲豉油落去服務一流。抵讚。//金黃色香脆飯焦仲可以加上湯。最後嗰啲飯焦攞返入廚房,加上上湯滾幾滾。一煲飯兩種食法。湯飯非常好味.一粒米都唔晒。//另外還有麻婆豆腐煲,也特別適合大人小朋友、少少辣,香噴噴,好開胃醒神。推薦啊!//瑤柱蝦米雜菜煲:熱騰騰的健康新鮮蔬菜,蝦米的鮮味,好飲//二杯特飲,一杯雜果賓治,一杯菠蘿特飲,勁解渴

//今日心思思想食係川味臘腸滑雞煲仔飯

//瑤柱蝦米雜菜煲:熱騰騰的健康新鮮蔬菜,蝦米的鮮味,好飲

//二杯特飲,一杯雜果賓治,一杯菠蘿特飲,勁解渴
2024-06-01 136 views
星期五晚,上堂過後,約埋食飯有同學仔book 咗8位,入到鋪頭一陣焦香坐低窗旁,先飲為敬菊花茶落淡淡香,飲落味適中唔太濃👍品茗過後,先上一碟清藕,點點醬味香不太辣再嚟上過䱽魚一夜干,味不太鹹,微鮮跟住主角上枱⋯⋯史上最殘忍嘅飯食⋯⋯“煲⋯仔⋯飯”伙記介紹食腸前要飲茶清舌,試吓啲腸香,鴨稱為「麻鴨」無咁肥同油,但唔乾,幾好👍跟手上埋個滑鷄殘忍飯⋯⋯「殭屍」味濃濃鷄件滑,不俗⋯⋯👍加埋個黃金蝦,淡黃香而不油,好嚐過滿腹,上個經典反沙芋,可能未到時節,爽爽的最後,送上桃膠一份,清涼潤甜⋯⋯👍介紹番條腸⋯⋯唔飲酒嘅我,唔知茅台係咩味⋯⋯但香味唔太濃,👍👍👍
星期五晚,上堂過後,約埋食飯

有同學仔book 咗8位,入到鋪頭一陣焦香

坐低窗旁,先飲為敬

菊花茶落淡淡香,飲落味適中唔太濃👍

品茗過後,先上一碟清藕,點點醬味香不太辣

再嚟上過䱽魚一夜干,味不太鹹,微鮮

跟住主角上枱⋯⋯史上最殘忍嘅飯食⋯⋯
“煲⋯仔⋯飯”

跟手上埋個滑鷄殘忍飯⋯⋯「殭屍」味濃濃鷄件滑,不俗⋯⋯👍

加埋個黃金蝦,淡黃香而不油,好

嚐過滿腹,上個經典反沙芋,可能未到時節,爽爽的

最後,送上桃膠一份,清涼潤甜⋯⋯👍

介紹番條腸⋯⋯

唔飲酒嘅我,唔知茅台係咩味⋯⋯但香味唔太濃,
👍👍👍
2024-05-23 55 views
📍佐敦《憶食尚臘味煲仔飯》  #佐敦世一煲仔飯✨港式臘味煲仔飯 $𝟏𝟕𝟕 🍲臘味煲仔飯本身都好常見,但配料咁豐富擺到咁靚嘅煲仔飯真係好誇張😍煲仔飯有臘腸、臘肉及南安板臘鴨,油香滲入自家農場的東北五常大米。食落真係世一煲仔飯,好出色👍🏼👍🏼👍🏼尤其飯焦黄金焦脆,飯都粒粒分明,充滿油香!✨辣子雞丁 $𝟏𝟑𝟕 🌶️🐓辣子雞好惹味,雞皮炸得超脆口,但同時間雞肉又做到好嫩口,送酒一流既小菜,不過注意真係要食得辣既人仕先好叫🔥✨瑤柱蝦米雜菜煲 $𝟏𝟏𝟕 食完香口既食物,食啲清淡既菜中和返,仲飲返碗清甜的雜菜湯,材料豐富有西蘭花、菜心、白菜、瑤柱和蝦米🦐簡簡單單已經帶出清甜既味道🥬✨雜果賓治特飲 $𝟑𝟗 凍冰冰飲特飲可以消除油膩感覺,入口清爽!🥤最後配埋糖水可以話係完美!糖水好夠凍,唔會過甜🤤最後值得一讚嘅喺呢度嘅服務態度真係好好,店員會介紹菜單菜或,又會同客人傾下計。仲會幫手刮起飯焦,非常貼心!好適合同長輩一家大細聚餐👨‍👩‍👦‍👦味道:𝟗.𝟓/𝟏𝟎   性價比:𝟗/𝟏𝟎
📍佐敦《憶食尚臘味煲仔飯》
#佐敦世一煲仔飯

✨港式臘味煲仔飯 $𝟏𝟕𝟕
🍲臘味煲仔飯本身都好常見,
但配料咁豐富擺到咁靚嘅煲仔飯真係好誇張😍
煲仔飯有臘腸、臘肉及南安板臘鴨,
油香滲入自家農場的東北五常大米。
食落真係世一煲仔飯,好出色👍🏼👍🏼👍🏼
尤其飯焦黄金焦脆,飯都粒粒分明,充滿油香!

✨辣子雞丁 $𝟏𝟑𝟕
🌶️🐓辣子雞好惹味,雞皮炸得超脆口,
但同時間雞肉又做到好嫩口,送酒一流既小菜,
不過注意真係要食得辣既人仕先好叫🔥

✨瑤柱蝦米雜菜煲 $𝟏𝟏𝟕
食完香口既食物,食啲清淡既菜中和返,
仲飲返碗清甜的雜菜湯,
材料豐富有西蘭花、菜心、白菜、瑤柱和蝦米🦐
簡簡單單已經帶出清甜既味道🥬

✨雜果賓治特飲 $𝟑𝟗
凍冰冰飲特飲可以消除油膩感覺,入口清爽!🥤

最後配埋糖水可以話係完美!
糖水好夠凍,唔會過甜🤤

最後值得一讚嘅喺呢度嘅服務態度真係好好,
店員會介紹菜單菜或,又會同客人傾下計。
仲會幫手刮起飯焦,非常貼心!
好適合同長輩一家大細聚餐👨‍👩‍👦‍👦

味道:𝟗.𝟓/𝟏𝟎
性價比:𝟗/𝟏𝟎
2024-05-18
$300 (Dinner)
  • 港式臘味煲仔飯
通常食煲仔飯嘅地方都係好噏耷同埋市井,但係呢間專門由自家工廠製臘味煲仔飯嘅餐廳,樓高兩層,環境好開揚同埋乾淨,請朋友,宴客都絕對唔失禮!川味臘味煲仔飯-$177自家製廣式川味鮮肉臘腸、臘肉同埋南安板鴨,味道有少少麻辣,創新得來好過癮。五常大米🍚米飯口感煙靭,粒粒分明,再淋上古法瓦缸頭抽,少少甜又唔會過鹹,好好味!黑松露雞煲傳統雞煲加入黑松露醬,送上嚟已聞到香氣撲鼻,雞件嫩滑可口,調味唔會過鹹,依然食得出雞嘅鮮味,配菜有洋蔥,紅黃椒等等。小炒皇材料有韭菜,魷魚,白飯魚,腰果等,食得出好有鑊氣,火口控制得好,韭菜甜嫩,加上海鮮精華,送酒一流!菠蘿特飲水果特飲夏日炎炎飲特飲可以消除油膩感覺,滿滿嘅氣泡水,清新怡人!

川味臘味煲仔飯-$177

黑松露雞煲

小炒皇

菠蘿特飲
水果特飲
夏日炎炎飲特飲可以消除油膩感覺,滿滿嘅氣泡水,清新怡人!
  • 黑松露雞煲
2024-05-18 62 views
Book咗間煲仔飯餐廳,希望對煲仔飯好有要求的佢可以喜歡🙂‍↔️😋食完佢話好味🥰佐敦主打煲仔飯「憶食尚臘味煲仔飯」近柯士甸站,交通方便。環境舒適乾淨企理,每一枱都有屏風間隔,私隱度極高,座位寬闊,間隔一流。當天叫咗煲仔飯+2餸及特飲😋✅廣式臘味煲仔飯煲仔飯米飯煮得剛剛好,上面鋪滿了各種美味的臘味包括:油鴨、臘腸及臘肉飯底有一層非常香脆的飯焦,非常之有口感。✅小炒王韭菜鮮甜嫩綠,配料豐富。夠晒鑊氣👍✅甜蜜咕嚕肉用上適中嘅豬肉外皮香脆。配菜有洋蔥新鮮菠蘿及三色甜椒。香甜可口☺️😃✅士多啤梨特飲✅芒果特飲最後還叫了2杯特飲,解渴之選👍
佐敦主打煲仔飯「憶食尚臘味煲仔飯」
當天叫咗煲仔飯+2餸及特飲😋
✅廣式臘味煲仔飯
飯底有一層非常香脆的飯焦,非常之有口感。
✅小炒王
韭菜鮮甜嫩綠,配料豐富。夠晒鑊氣👍
✅甜蜜咕嚕肉
✅士多啤梨特飲
✅芒果特飲
最後還叫了2杯特飲,解渴之選👍
TakeAway
Type of Meal
Dinner
  • 廣式臘味煲仔飯
《憶食尚臘味煲仔飯の食評》 by@ihungry.hk憶食尚臘味煲仔飯店就係一間集經典港式地道餐廳,由入面裝修到餐牌設計,都能親身感受到呢間店嘅用心獨到🔥!踏入店內,就會被一股陣陣嘅臘香撲鼻而來,勾起你對煲仔飯嘅無限嚮往,最出名嘅當然係佢哋嘅招牌自家工廠製造嘅臘腸、臘肉同埋臘鴨,仲有好多港式大排檔小菜,,務求令每位客人品嚐到最地道最正宗嘅港式美食🇭🇰!🔸『川味臘味煲仔飯 - $177』自家製臘腸、臘肉同埋臘鴨超香濃,米飯口感粒粒分明,再加埋煲仔飯本身嗰個特別嘅煲法,令粒粒米飯鮮香惹味,充滿臘味香,超正!🔸『避風塘炸茄子 - $117』呢款炸茄子真係一啲傳統嘅大排檔小菜!店家先用獨門秘方將茄子醃漬,然後先將佢炸到香脆酥香,炸後亦唔會失去茄子本身嘅鮮香味同滋味😈!🔸『椒鹽一口骨 - $127』椒鹽一口骨落鑊炸到香脆酥脆,令骨肉由裏到外滲入椒鹽香脆嘅味道,咁先至最最正宗!每啖落口就會聽到脆脆嘅口感,仲爆晒肉汁,絕對令你一試難忘😍!🔸『特飲 - $39』▶️芒果特飲、士多啤梨特飲想解解膩,就一定要試吓呢兩款特飲啦!🤪iHungry肚餓指數:8/10
《憶食尚臘味煲仔飯の食評》 by@ihungry.hk

🔸『川味臘味煲仔飯 - $177』
🔸『避風塘炸茄子 - $117』

🔸『椒鹽一口骨 - $127』

🔸『特飲 - $39』
▶️芒果特飲、士多啤梨特飲

想解解膩,就一定要試吓呢兩款特飲啦!

🤪iHungry肚餓指數:8/10
2024-05-13 62 views
本身好鍾意食煲仔飯,冇諗到竟然係佐敦搵到間🥰🥰店員好好服務,不過記住訂枱呀!煲仔飯嘅飯粒粒分明,飯焦好好食!店員仲幫手整起飯焦!係臘味有少少咸🤣🤣其他都好好!
2024-05-13 46 views
憶食尚的臘味煲仔飯令我好回味周末放工後,再去食返碗廣式臘味煲仔飯$177南昌板鴨-肉嫰,油脂香,微咸臘腸-用豬背同豬後腿肉製造3肥7瘦黃金比例滿滿肥油香五常米-種植地含水分較多非常爽口同淋身飯焦非常香脆,粒粒分明食左2大碗瑤柱上湯菜心$97菜心好大條淋身,又甜湯底有瑤柱,蒜頭非常香,非常鮮味蝦仁炒蛋$167滿滿一碟有10隻非常爽口彈牙既蝦仁非常足料炒蛋炒得好靚有少少蛋液,岩岩好熟,火喉控制得好菠蘿士多啤梨特飲$39
憶食尚的臘味煲仔飯令我好回味

炒蛋炒得好靚
有少少蛋液,岩岩好熟,火喉控制得好

菠蘿士多啤梨特飲$39
2024-05-11
$177 (Lunch)
2024-05-12 72 views
食尚的臘味煲仔飯令我好回味周末放工後,再去食返碗廣式臘味煲仔飯$177南昌板鴨-肉嫰,油脂香,微咸臘腸-用豬背同豬後腿肉製造3肥7瘦黃金比例滿滿肥油香五常米-種植地含水分較多非常爽口同淋身飯焦非常香脆,粒粒分明食左2大碗瑤柱上湯菜心$97菜心好大條淋身,又甜湯底有瑤柱,蒜頭非常香,非常鮮味蝦仁炒蛋$167滿滿一碟有10隻非常爽口彈牙既蝦仁非常足料炒蛋炒得好靚有少少蛋液,岩岩好熟,火喉控制得好菠蘿士多啤梨特飲$39清爽菠蘿配上帶點酸的士多啤梨加梳打水非常消暑
食尚的臘味煲仔飯令我好回味

菠蘿士多啤梨特飲$39

清爽菠蘿配上帶點酸的士多啤梨加梳打水
非常消暑
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$199 (Dinner)
  • 瑤柱蝦米雜菜煲
  • 玄米茶
餐廳分上下兩層,裝潢似傳統茶樓,環境好安靜舒適枱與枱之間唔會太迫,而且有屏風分隔開,亦有VIP房間提供足夠私隱度~位置超方便,柯士甸站行出嚟5分鐘就到✨廣式臘味煲仔飯($177)煲仔飯上枱有驚喜,好大煲‼️2個人夠曬食臘味係自家工場製造,臘肉同臘腸係用茅台酒加土黑豬肉製成雖然唔係好食得出茅台酒味,但臘腸肥瘦適中,有肉鮮味~係三款入面最好食🤤臘肉腍身,臘鴨鹹鹹香香,連骨都好入味食煲仔飯,最重要就係飯焦🤭米飯乾身,飯焦脆卜卜,大推✨櫻花蝦炒金銀絲($167)係出面比較少有既煲仔菜式~櫻花蝦炒粉絲,其他材料仲有雞蛋絲、芽菜等熱辣辣好惹味‼️炒得好香,粉絲煙韌彈牙~✨芥菜排骨煲($137)呢個菜係比較清淡,芥菜好新鮮,排骨煮得軟淋而湯底加咗胡椒和黃豆,飲完成個人都好暖煲仔飯比較乾身,飲埋呢個湯滋潤返就岩岩好👍🏻臨走嘅時候仲發現,呢度有仲有盒裝煲仔飯,可以買返去做手信真係幾得意😎

餐廳分上下兩層,裝潢似傳統茶樓,環境好安靜舒適
位置超方便,柯士甸站行出嚟5分鐘就到

✨廣式臘味煲仔飯($177)
煲仔飯上枱有驚喜,好大煲‼️2個人夠曬食
臘味係自家工場製造,臘肉同臘腸係用茅台酒加土黑豬肉製成
臘肉腍身,臘鴨鹹鹹香香,連骨都好入味
食煲仔飯,最重要就係飯焦🤭米飯乾身,飯焦脆卜卜,大推

✨櫻花蝦炒金銀絲($167)
係出面比較少有既煲仔菜式~
櫻花蝦炒粉絲,其他材料仲有雞蛋絲、芽菜等
熱辣辣好惹味‼️炒得好香,粉絲煙韌彈牙~

✨芥菜排骨煲($137)
呢個菜係比較清淡,芥菜好新鮮,排骨煮得軟淋
而湯底加咗胡椒和黃豆,飲完成個人都好暖
煲仔飯比較乾身,飲埋呢個湯滋潤返就岩岩好👍🏻

️‍高質港式煲仔飯 價錢合理 超級值得一試!店鋪非常有心機 真係每樣嘢都自家調配👍🏻仲可以買多幾份返屋企自己整~ 地理位置都好方便係正柯士甸站附近 廣式順味健仔飯 ($177 兩人份) 臘味包括臘肉、臘腸 同埋臘鴨 三個之中我會話臘肉係最香 油脂感最豐富 但係臘腸就最特別 茅台酒味幾出🥂 係餐廳自家製既臘腸 有別於其他地方🫶🏻 就算加埋少少老抽都唔會太鹹飯都係比較特別唔係用普通泰國米 我覺得比較 粒粒分明 有咬口🍚 如果鍾意飯焦既朋友一定要試試!😋蕃茄雞蛋湯舖 ($97) 蕃茄湯底酸酸may may 好開胃🍅 炒蛋非常滑 半熟狀態 同埋蛋味好香🍳幼麵非常重麵粉味🍜 唔知大家get唔get 係超級香 唔會好容易斷!黃金蝦😍 ($177) 黃金蝦剛上菜熱辣辣食 幾好食🦐 蛋我個人覺得可以在多少少咸蛋味四季豆干燒雞脾菇 ($127) 四季豆+雞脾菇應該有輕輕炸過再炒好夠鍋氣😎 仲有少少辣!味道:🍙🍙🍙🍙.5/5 📍憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)地址:佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
️‍高質港式煲仔飯 價錢合理 超級值得一試!
店鋪非常有心機 真係每樣嘢都自家調配👍🏻
仲可以買多幾份返屋企自己整~
地理位置都好方便係正柯士甸站附近

廣式順味健仔飯 ($177 兩人份)

蕃茄雞蛋湯舖 ($97)
蕃茄湯底酸酸may may 好開胃🍅
炒蛋非常滑 半熟狀態 同埋蛋味好香🍳

黃金蝦😍 ($177)
黃金蝦剛上菜熱辣辣食 幾好食🦐
蛋我個人覺得可以在多少少咸蛋味

四季豆干燒雞脾菇 ($127)
四季豆+雞脾菇應該有輕輕炸過再炒好夠鍋氣😎 仲有少少辣!

味道:🍙🍙🍙🍙.5/5

📍憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)
地址:佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
廣式順味健仔飯  (2人份)
番茄雞蛋湯麵
四季豆干燒雞脾菇
黃金蝦
廣式順味健仔飯  (2人份)
番茄雞蛋湯麵
四季豆干燒雞脾菇
黃金蝦
  • 臘味煲仔飯
2024-05-04 2801 views
{臘味煲仔飯大餐 -$605}試過幾次上網見到人哋食呢間煲仔飯,覺得吸引到痹!今日放假就過去食吓啦!估唔到原來嗰度交通都幾方便,柯士甸站行過去幾分鐘就到,餐廳門口仲有大量路邊停車位,啱晒我呢啲駕駛人士!♦️廣式臘味煲仔飯臘味煲仔飯就食得多,擺到咁靚嘅煲仔飯真係更加吸引,除咗外貌,原來仲好有內涵,油鴨、臘腸、臘肉三種食材都發揮到極致,各有千秋,而且互相配合,我最鍾意係佢哋嘅招牌茅台臘腸,估唔到整成臘腸都真係有好香酒味!煲仔飯最令人感動嘅地方就係米飯做到粒粒分明,啱啱熟而且有口感!仲有美味嘅飯焦!♦️芥菜排骨煲芥菜排骨煲清淡得來又好味,湯底用咗黃豆排骨,仲有濃濃嘅胡椒味,最適合就用嚟配襯比較寒涼嘅芥菜,加埋佢煮得腍身唔會散晒嘅排骨!又係一個開胃菜!♦️甜蜜咕嚕肉用上咗肥瘦適中嘅豬肉,外皮香脆滋味可口!用上嘅配菜包括洋蔥、菠蘿、紅椒等等都係爽脆香甜嘅,係一個出色嘅咕嚕肉!值得一讚嘅喺呢度嘅服務態度真係好好,店員會隨時隨地望住你有咩需要即時配合,例如係我哋處理飯焦嘅時候,店員就即刻走埋嚟幫手刮起飯焦,非常貼心!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #憶食
{臘味煲仔飯大餐 -$605}

♦️廣式臘味煲仔飯

♦️芥菜排骨煲

♦️甜蜜咕嚕肉

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #憶食尚臘味煲仔飯 (佐敦)
佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖
  • 甜蜜咕嚕肉
  • 芥菜排骨煲
2024-05-03 218 views
今晚去咗間環境高級雅致嘅中菜館,店内裝潢考究,屏風將枱同枱之間隔開,保持私密性。樓梯旁嘅牆上加咗幾幅畫,增添咗藝術氣息,而碗碟上嘅花紋同蝴蝶刻工,更顯得細緻。滋潤燉湯食材嘅精華都完美融合入湯底,湯水清澈透明,飲到蟲草花嘅甘香,瘦肉鮮美,龍眼肉嘅甜味提升咗整體滋味,滋補養生。風味小炒皇 韭菜經過快火快炒,保持住咗清脆同新鮮,魷魚炒到外表微焦,口感彈牙。甜蜜咕嚕肉每一塊咕嚕肉都炸得外皮酥脆,肉質保持軟嫩,酸甜汁中和油脂,甜味恰到好處。廣式臘味煲仔飯用上自家製臘味 - 臘腸、腊肉、臘鴨,味道鮮香,充滿着濃郁嘅香氣,米飯用上黑土種植五常米,煲仔飯底部有一層香脆嘅飯焦,必試之選。另外叫左2杯特色飲品,顏色鮮艷吸引,味道清新又解渴。

廣式臘味煲仔飯

另外叫左2杯特色飲品,顏色鮮艷吸引,味道清新又解渴。