2022-10-14
首先講咗呢度嗰環境先,裝修靚,座位舒服,如果你有寵物,你仲可以坐外面,呢啲天氣望住嗰夜景🌃真係好chill😌 煙燻四喜素鵝 $88 - 一星期前係川川食過類似嘅,要$108,外形相似,呢度味道更突出,但又未稱上好食🙈日本柚子黑醋香芒汁脆蝦球 $268/6件 - 蝦球🍤好脆亦食得出好新鮮,但兩嗰汁有太強烈對比,芒果汁太淡,黑醋汁太酸🙈 如果真係有嗌一定要食咗香芒汁先😆潮式粿肉卷 $188/8件 - 大致係馬蹄、冬菇、豬肉,做到好脆口,放耐咗都無淋到,嗰酸汁做得啱啱好,整體係做得幾好,味道見仁見智,但性價比略低🫣京葱羊肉片 $238 - 好少羊肉,味道偏辣,唔食得辣要三思🌶️ 但好足京葱,拎返去再加羊肉抄都好夠味😂黑松露法葱炸子雞 $308/半隻 - 必食之選💗💗 無骨嘅炒子雞,皮好脆,點埋黑松露醬一試難忘😆煙燻片皮鴨 $388 - 要預早一日前訂位先有呢嗰價,原價係$688❤️ 特價嘅嘢係餐廳係見唔到,要download 佢嗰App “FAM囍公館”先睇到所有優惠😌 佢介紹有兩種食法,第一種係點糖點醬直接食,第二種就係普通包皮加配料食,我自己都係鍾意傳統食法多啲,佢嗰鴨燒得好好,仲係脆皮😆
煙燻片皮鴨 $388 - 要預早一日前訂位先有呢嗰價,原價係$688❤️ 特價嘅嘢係餐廳係見唔到,要download 佢嗰App “FAM囍公館”先睇到所有優惠😌 佢介紹有兩種食法,第一種係點糖點醬直接食,第二種就係普通包皮加配料食,我自己都係鍾意傳統食法多啲,佢嗰鴨燒得好好,仲係脆皮😆 但係塊皮就唔係咁均勻,同厚咗少少🤏🏻
和牛鳳肝生炒飯 $228 - 食唔到好突出嘅配料,但係整體好食,炒得粒粒分明,唔油膩😆
總括嚟講,加埋茶🍵錢$20/位,5個人食咗$1987,人均$400/人左右,雖然環境好,但服務態度就麻麻地🙈 成枱都係碟都無人行埋嚟執嘢,呢嗰位都扣咗啲分,食物質素就有啲參差,有啲做得好好,有啲好麻麻🙈 但係如果呢啲天氣坐外面,一邊食嘢,真係好舒服🌬️ 不過我係坐入面😆