2011-10-30 461 views
有時行經屋企附近既一個小型商場都唔會太留意間野係食咩餐,以為只係食cake飲野既地方,但無意中有一日俾我見到有set lunch 同set dinner,都幾抵食啊!於是乎老婆唔係好想煮飯既晚上就同左老公去試下,又幾好喲。Set dinner有湯,沙律,主菜,甜品,飲品,重要係全日唔駛加一服務費。沙律:醬汁味道特別,好開胃。蘑菇湯:唔係平時飲果種,攪碎左D菇落去整湯,飲落口有D蓉響口既感覺。南瓜湯:南瓜味勁重,清甜。老公叫左澳洲肉眼牛扒餐($78),要左8成熟,但真係唔係好熟,意粉就頗為油左D&乾身左D。老婆叫左沙拉汁併龍脷魚柳辫($55)份量好足,汁甜甜酸酸同魚柳好夾;未食過D西餐廳係將D意粉炒左先上碟,呢下都幾用心。薄荷咖啡:咖啡味偏重,完全飲唔到mint既味道,咖啡味道亦有點怪怪。Vanilla & Chocolate Puffs :凍食,咬感不錯。

沙律:醬汁味道特別,好開胃。

南瓜湯:南瓜味勁重,清甜。

$70 (Dinner)
2011-01-14 227 views
繼續生日飯,最終選擇食過幾次的Fantastic Ladies Cafe因為太喜歡黑椒牛柳絲意粉,因為唔會乾到食唔到,而且間cafe附近好少類似餐廳加上這間餐廳都不會趕人走環境是很舒服脆脆的蒜蓉包,而且是新鮮出爐 熱熱的南瓜湯,充滿南瓜味 好喜歡飲 魚柳煙肉天使麵 黑椒牛柳絲意粉,有少許乾身,加上牛柳絲好香配上黑椒更加入味 XO醬海鮮扁意粉 最吸引,有了新鮮海鮮加上XO醬炒,更加野味 白汁雞絲長通粉 小食拼盤,薯角、薯圈、司華力腸 薯角同薯圈炸出黎好脆雲石芝士蛋糕 雜莓芝士蛋糕 雖然兩件cake較外面size很細...但雜莓確實好食 來一杯熱chocolate coffee,個味道一般,少了coffee味道
加上這間餐廳都不會趕人走
環境是很舒服
脆脆的蒜蓉包,而且是新鮮出爐
熱熱的南瓜湯,充滿南瓜味
好喜歡飲
魚柳煙肉天使麵

黑椒牛柳絲意粉,有少許乾身,加上牛柳絲好香
配上黑椒更加入味
XO醬海鮮扁意粉
最吸引,有了新鮮海鮮加上XO醬炒,更加野味
白汁雞絲長通粉
小食拼盤,薯角、薯圈、司華力腸
薯角同薯圈炸出黎好脆
雜莓芝士蛋糕
雖然兩件cake較外面size很細...但雜莓確實好食

2010-12-16
$50 (Dinner)
Celebration
Birthday
2010-12-17 159 views
看到網上食評對這間悠閑閣的意見都很正面,所以來這裡試一試。到達的時候是下午茶時段,不過仍然可以叫餐牌上的午餐。這是午餐的湯和餐包,南瓜湯和野菌湯。南瓜湯有怪怪的味道,野菌湯就不錯。蒜蓉餐包幾香脆。朱古力咖啡&榛子咖啡 - 兩杯的外觀一樣,看不出分別,兩杯的咖啡味都偏淡,味道就榛子咖啡比較好一點,朱古力咖啡朱古力味不夠。翠玉蘑菇甘筍意粉 $31 - 忌廉味幾濃,不過太鹹了意式蝦仁帶子長通粉 $35 - 茄子味幾開胃好味,不過蝦仁可能不太新鮮有腥味。雖然吃得飽飽的最後還是忍不住叫了個甜品,加$9要了這個雲石芝士蛋糕,size頗細,本來不抱太大期望,一試之下很有驚喜,下層是朱古力海綿蛋糕,上面的cream cheese中間夾著朱古力,咬下去會咬到一片片朱古力的感覺,好味!店內裝修簡單為主,牆上有懷舊poster,地板就是醒目搶眼的黑白格仔地。
看到網上食評對這間悠閑閣的意見都很正面,所以來這裡試一試。
到達的時候是下午茶時段,不過仍然可以叫餐牌上的午餐。

翠玉蘑菇甘筍意粉 $31 - 忌廉味幾濃,不過太鹹了

南瓜湯和野菌湯
朱古力咖啡&榛子咖啡
翠玉蘑菇甘筍意粉
意式蝦仁帶子長通粉
2010-11-27
$37 (Dinner)
2010-08-06 103 views
早排,爸爸帶我同媽咪嚟呢度食晚餐,佢話係社企餐廳,一於支持吓!呢個位置有點格攝。一入到去,感覺舒服!見到有啲外國名星嘅相!分兩邊,我哋坐喺近廚房嘅枱,另一邊近收銀同門口。當時都幾 Full !呢度有個大黑板,寫上晚餐 Menu !我哋叫嘅套餐,前菜有雜菜沙律、蒜蓉包及甜品小果撻! 爸爸選擇:秘製蜜糖雞扒-飯 $47 配南瓜湯 + 熱檸茶爸爸話好食,通常佢都無咩意見! 媽咪選擇:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜湯 + 熱好立克個賣相真係唔錯,件羊架都唔細!可惜,我無影相。我用半條魚柳同媽咪交換咗少少羊肉嚟食!羊肉夠腍夠嫩! 我的選擇:沙律汁併龍脷柳-三色絲意粉 $47 配南瓜湯 + 巨峰綠茶我見三色絲意粉咁特別又吸引!一於試吓!原來係黃、紅、青椒絲!不過意粉比較快凍!估唔到有咁大件龍脷柳架!好驚喜!仲夠入味。南瓜湯 - 質感幾滑,可惜唔係想像中咁濃南瓜味!至於巨峰綠茶,味道怪怪地,好似提子糖味!爸爸攞定 $200,預計會找番三十幾$,點知出門口先發覺找咗 $20!可能係已加一,不過 Menu 未 update;媽咪話當做善事!反正咁多人服務我哋!

呢個位置有點格攝。

呢度有個大黑板,寫上晚餐 Menu !

我哋叫嘅套餐,前菜有雜菜沙律、蒜蓉包及甜品小果撻!

爸爸選擇:秘製蜜糖雞扒-飯 $47 配南瓜湯 + 熱檸茶
爸爸話好食,通常佢都無咩意見!

媽咪選擇:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜湯 + 熱好立克
個賣相真係唔錯,件羊架都唔細!可惜,我無影相。
我用半條魚柳同媽咪交換咗少少羊肉嚟食!羊肉夠腍夠嫩!

我見三色絲意粉咁特別又吸引!一於試吓!
原來係黃、紅、青椒絲!不過意粉比較快凍!
估唔到有咁大件龍脷柳架!好驚喜!仲夠入味。

南瓜湯 - 質感幾滑,可惜唔係想像中咁濃南瓜味!
至於巨峰綠茶,味道怪怪地,好似提子糖味!

沙律汁併龍脷柳三色絲意粉
$60 (Dinner)
沙律汁併龍脷柳三色絲意粉
  • 香草焗羊架意粉
2010-05-24 49 views
同朋友食BIRTHDAY LUNCH環境好靚, 好岩傾計、HIGH TEA約$30元一個SET LUNCH(包餐湯同特飲) 真係好抵平時普普通通一間茶餐廳都要呢個價錢啦呢到仲要坐得好舒服, 又唔會俾人趕走xddddddd意粉味道偏咸,有改善空間, 但餐湯同特飲就真係好好飲!!!!!!!!!!!!!!!!!!見到有cheese cakes 賣, 個樣好靚, 而且好平,好想食, 但真係太飽啦!!唔係一定叫幾件講真, 呢間cafe真係好正! 好岩同friend密密傾美中不足的是呢到位置唔太近市中心, 交通唔係咁方便, 唔係一定會常去光顧!!
同朋友食BIRTHDAY LUNCH
環境好靚, 好岩傾計、HIGH TEA

約$30元一個SET LUNCH(包餐湯同特飲) 真係好抵
平時普普通通一間茶餐廳都要呢個價錢啦
呢到仲要坐得好舒服, 又唔會俾人趕走xddddddd

唔係一定叫幾件

講真, 呢間cafe真係好正! 好岩同friend密密傾

煙鴨胸意粉 $33
2010-04-27
$30 (Lunch)
Celebration
Birthday
煙鴨胸意粉 $33
2010-04-16 38 views
這晚得十幾度仲要落雨tim,選擇了這間不用帶雨傘而且座得舒適的餐廳 真的很凍所以點了黑椒牛柳絲意粉-即叫即炒熱騰騰香辣惹味,食完成身都暖"粒粒",這裡的服務員很有善很勤快,一定會再來的 但......這寒冷天氣比較少人,對於初哥寫食評又是完美主義的我來說,什麼都要擺到靚一靚才影相,搞到他們很其怪的望著我,弄得我很不好意思呢
2010-04-15
$33 (Dinner)
門外望入餐廳內已感到舒適寫意
餐廳以白色為主感覺清新舒暢,半玻璃外牆日間透光晚間空間感十足
晚餐有16款選擇款式頗多
我愛這裡餐飲選擇特多而且還是特色飲品tim ^ __ ^
蘑菇湯-香濃,蒜茸包-香脆
黑椒牛柳絲意粉-即叫即炒熱騰騰香辣惹味,食完成身都暖"粒粒",餐飲叫了胚芽炭燒咖啡-勁多胚芽ar
2009-12-25 20 views
因為我係聖誕節去,所以只係得聖誕套餐可以簡 又冇咩選擇 不太好.叫咗大蝦牛柳粒 d蝦都可以,但係d牛柳粒真係好硬 硬過柴皮 !我既朋友叫既唔知咩羊架好味好多 都真係唔錯 食得過 : )套餐仲有朱古力/ 雲呢拿雪糕 我食既朱古力味好好食 ! 不過唔知係米佢自己整.飲品都唔錯 ! 我叫咗荔枝乳酸 good 係我鍾意既 : ) 唔會話太甜/太酸!服務方面就very good ! 好笑容 : )本身我地坐既房有人既 等到冇曬人佢地比我地成班人關門玩! 好好呀 : )
我既朋友叫既唔知咩羊架好味好多 都真係唔錯 食得過 : )

服務方面就very good ! 好笑容 : )
$120 (Dinner)
2009-06-08 27 views
某個週末帶著我家大人嘗試區內社企餐廳,第一選擇的樂悠悠出了點岔子,轉到對面另一間同是社企餐廳的悠閒閣。本打算佔據四人桌舒服一點,但桌椅間擺放密度實在高,桌面又沒有及時收拾好,最後坐在牆邊的2人桌反而更舒適,飽飽的大人只點飲料,那我就來2個tea set那就化算很多。下午茶的"每日意粉"其實就從午餐餐單裡的意粉中任選,只是份量較少和沒有麵包/餐湯而已;選了xx蜆肉螺絲粉,結果因蜆肉不夠而改了海鮮,上桌後還變了xo醬炒,哈...賺到了! 螺絲粉份量其實也不少而且煮得有嚼頭,雖不是彈牙之流但已不是港式餐廳水準了,連大人本來飽飽也忍不住吃了一點; xo醬帶點微辣,味道是頗刺激的; 海鮮切得碎碎,細數過有一隻透明"水晶"蝦仁分成兩小段; 切得薄得像總的帶子肉數片,薄得連味道也嘗不清了;海鮮以魷魚圈和八爪魚最多,兩者沒甚味道但還算彈牙,還有小段蟹柳,這就是海鮮的全部了。反而配菜那紅綠燈三色椒味道甜美,更為ok。 看到鄰桌小姐的白汁意粉熱騰騰的更像不俗,又再一次感到"隔離飯香"了。蛋糕set可選2款,結果選了提拉米蘇及雲石芝士餅; 前者由下而上以蛋糕/軟芝士/蛋糕/軟芝士/朱古力粉而成, 質感很軟

蛋糕set可選2款,結果選了提拉米蘇及雲石芝士餅; 前者由下而上以蛋糕/軟芝士/蛋糕/軟芝士/朱古力粉而成, 質感很軟但邊邊帶點乾,相信不是即日貨色,芝士味道輕輕,質感軟軟不是太甜,可以接受; 雲石芝士餅質感較實在但其實同樣是軟身的,鬆軟海綿蛋糕中間有一層脆朱古力, 吃來感覺豐富一些又有點驚喜,雖不是正宗製法反而有點特別, 由於有些朱古力在中間,所以朱古力味道較為濃烈,像吃朱古力蛋糕多一點,味道也以後者較佳。

自己點了菠蘿乳酪,味道帶有點點不太天然的菠蘿味,乳酸味同樣不太重,不過加起來酸酸甜甜,在炎夏裡就很合適了。

大人的茉香綠茶變了茉香奶茶,她也大無畏的喝光,評語為茶味很淡不夠茉香,味道相當一般。

大電視裡不停地播著貓王的音樂片段,時光倒流起碼三十年。
xo醬海鮮螺絲粉
菠蘿乳酪
雲石朱古力芝士蛋糕
提拉米蘇
2009-05-26 2 views
第一次看見這Cafe是在一份雜誌上食物.價錢.成立的背景滿吸引吧!!但是它位置於一個比較奇怪的輕鐵站上-建生一個連屯門人都覺得不太方便的地方我倆都覺得很新鮮刺激對於看地圖有障礙的人無論看多少次我都是會迷路的倒不如玩一玩迷路記吧!一開始真的想像不來一個陳舊的商業內找一間像樣的CAFE哈哈...我們都找了一會找到了踏進的一刻真的有種踏到另一個世界去了它的裝潢真的可以可能是晚上昏黃的燈光加上桌上的蠋光氣氛不錯我點的是三文魚扒配CREAM SAUCE 而他就要了蜜桃煙鴨胸其實價錢真的相當實惠湯.沙拉.主菜.餐飲雖然價錢低,但份量並不馬虎鴨胸足足有一整條鴨胸有多而我的三文魚扒也不甘示弱令一個不大吃魚的我都吃得不想停餐飲我便點了朱古力咖啡本天真以為會比焦糖的低一點一嚐之下香濃的朱古力味但咖啡又不致失去主角的位置NICE服務其實真不錯其實餐廳是9:30關門的但我們居然到10:00先走太好了
第一次看見這Cafe是在一份雜誌上
食物.價錢.成立的背景
滿吸引吧!!

但是它位置於一個比較奇怪的輕鐵站上-建生
一個連屯門人都覺得不太方便的地方
我倆都覺得很新鮮刺激
對於看地圖有障礙的人
無論看多少次我都是會迷路的
倒不如玩一玩迷路記吧!

一開始真的想像不來
我點的是三文魚扒配CREAM SAUCE
而他就要了蜜桃煙鴨胸
其實價錢真的相當實惠
湯.沙拉.主菜.餐飲
雖然價錢低,但份量並不馬虎
鴨胸足足有一整條鴨胸有多

其實餐廳是9:30關門的
但我們居然到10:00先走
太好了
2009-05-21
$60 (Dinner)
2009-04-02 3 views
之前食了附近另一間社區協作計劃所資助的餐廳-悠閒茶座,今次就去了同樣是資助的餐廳-悠閒閣 Fantastic Ladies Cafe!那天剛好看完醫生,想去一間比較舒服的餐廳來個下午茶!就跟朋友來到那裡,播放著懷舊的歌曲,我們坐在近水吧大電視前一張四人桌!身後放了很多林林總總的懷舊海報,電視播放著懷舊歌曲的MV,看見餐牌有很多款下午茶,可惜沒有胃口,想食一些重口味的,決是我點了-薄餅!朋友就點了-蕃茄雞扒意粉!薄餅:看到真的呆了,原來是那個樣子!早知不點那一款!餅底其實是類似硬朱仔包那種,很硬我都咬不開了!如果沒生病的話,我寧願叫兩件蛋糕好了..蕃茄雞扒意粉:朋友點的,他說不錯味道可以,而且份量都不少!其間因為我要食藥,女侍應很好的送來了溫水,如果兩間比較的話我還是偏愛悠閒閣,只少環境和食物水準上我都比較喜歡!
之前食了附近另一間社區協作計劃所資助的餐廳-悠閒茶座,

那天剛好看完醫生,想去一間比較舒服的餐廳來個下午茶!
身後放了很多林林總總的懷舊海報,電視播放著懷舊歌曲的MV,
看見餐牌有很多款下午茶,可惜沒有胃口,想食一些重口味的,
決是我點了-薄餅!朋友就點了-蕃茄雞扒意粉!

薄餅:看到真的呆了,原來是那個樣子!早知不點那一款!
餅底其實是類似硬朱仔包那種,很硬我都咬不開了!
如果沒生病的話,我寧願叫兩件蛋糕好了..

蕃茄雞扒意粉:朋友點的,他說不錯味道可以,而且份量都不少!

其間因為我要食藥,女侍應很好的送來了溫水,
2009-03-25 3 views
今日同d同事出街食飯, 上左openrice睇下有咩好介紹. 見到呢個食意大利菜, 諗住平平地就試下.去之前已經知係社會企業, 本來抱住只要d食品衛生就算啦.誰不知, 原來佢地食物素質十分好. 南瓜湯好夠味, 主菜本人食左黑椒蜆海鮮天使麵(唔油, 食完好想再食), 飲品(有30幾款), 我喜愛咖啡(咖啡都有6種).8個人叫左8個餐另加8件芝士蛋糕都係hk$308. (午餐由30元至38元)每位服務員都非常有禮, 我地去果陣成間餐廳都坐滿人, 但每位服務員都好好笑容.當然你唔可以將佢地同高級意大利菜相比, 但以價錢相對食物素質, 我覺得佢非常非常正.我住附近的, 下次帶父母一齊去食.
見到呢個食意大利菜, 諗住平平地就試下.
去之前已經知係社會企業, 本來抱住只要d食品衛生就算啦.

我住附近的, 下次帶父母一齊去食.
2009-03-25
$35 (Lunch)
  • 咖啡非常正
2009-02-26 25 views
前陣子,看了報紙報導此企業小店,為社區中青年提供山就業機會,真係十分有意思,所以特地前來支持!晚餐由$30-$65,包餐飯及飲品,$3x是意粉類,$4x-$65的是扒類,扒類可配意粉或飯,更可加$10轉蛋包飯,另配沙律及甜品。由於報導指此店由樓面及廚房的工作人員,都是新陪訓的,故早帶包容之心試嚐!環境︰裝飾及格調很不錯,白配青蘋果綠,很簡約明快的感覺,真的帶有北歐感覺。可以不知為何會播Bon Jovi的Rock N’ Roll music,比較嘈吵呢!意見︰改播純音樂或小鳥大自然的叫聲,都很配合北歐的裝潢氣氛。食物︰是夜試了$65的澳洲牛扒 及 $4x藍帶豬扒 配意粉1)沙律 – 是罐頭生果加耶果,一舨。意見︰改用新鮮蔬菜/生果比較健康可口。2)湯 – 南瓜 / cream 湯 – 不錯呀,香濃。3)牛扒 – 肉質及肉味不錯,可是火路要控制得宜,出現,一半過熟,一半只是而熟,未及medium rare的程度,味亦過咸。 藍帶豬扒- 味道ok,有新意,豬扒中夾著一片ham及cheese,可是breaded太厚,豬肉太乾了。意見︰西餐就要用西餐的食材及煮法,grill不是pan fri

食物︰是夜試了$65的澳洲牛扒 及 $4x藍帶豬扒 配意粉

1)沙律 – 是罐頭生果加耶果,一舨。

意見︰改用新鮮蔬菜/生果比較健康可口。

2)湯 – 南瓜 / cream 湯 – 不錯呀,香濃。

意見︰西餐就要用西餐的食材及煮法,grill不是pan fried!火路很重要,努力研習吧!

4)意粉 – 太軟身及油。

5)飲品 - 做得不錯呀,比附近的台式食店做得還好呢!

6)甜品 – 楊枝甘露,可是無評語。(因為提了兩次,都遲遲未有,可能忘了吧!)

服務︰一般,樓面基本只有一個待應,有時有個女的幫忙,可是女生又是做飲料的一員。

整體︰真的盡心盡力,但要生存就更要進步!同村的,平的、好吃的很多很多,雖然裝潢不錯,但食本最基本的食品一定要做好吧!努力!希望下次到來,可以做到水準,有很大的進步空間呢!

其他︰不知為何,常有青年出出入入,由「接待處」來回走入廚房旁的門,來回於店內,比較打擾食客呢。還會讓人覺得廚房重地,有不穿制服者出入,不太專業及衛生。樓面及廚房的,都要注重儀容,把制服扣好,把頭髮整理,甚或帶上帽更好!

真希望你們接納意見,好好改進,生意蒸蒸日上!
2008-12-17 17 views
我上次去食個煙鴨胸, 好好味, 個南瓜湯又夠味, 可能位置偏僻左少少, 所以晚上唔係太多人食, 靜靜地享受一個晚餐實在唔錯, 加上食物唔多油, 食完一餐晚餐的感覺好健康加$8有一件CAKE, 個CAKE好好甜, 唔太甜, SIZE剛剛好

特別之處是此餐廳是香港循理會主辦的社會企業計劃,呢間餐廳是一班經培訓後的婦女開設,個門口不是位於大街,相信是由於租價問題吧......抱住少許支持及試下的心態進入,裏面裝修卻算華麗,拍拖環境一流......枱上還點有蠟燭添加浪漫氣芬,我是食晚餐的......那裏是賣歐陸色的意大利菜。叫了個長通粉及天使麵,木瓜湯及磨菇湯,竟出乎意料的好味......最終我還推介那裏的雲石芝士蛋糕......少許奇怪的是那裏的飲品卻是台式......不過也是極有水準的,支持社會自強企業或去開附近的話就去試下吧,價錢也算是平宜的。

宣傳相
$40 (Dinner)
宣傳相
  • 雲石芝士蛋糕
2008-08-23 12 views
兩間社會企業所辦的餐廳只相隔一條馬路,光顧完cafe fusion後走到對面寶怡花園的悠閒閣吃蛋糕。推門而入,餐廳分開左右兩部份,在這裡當侍應都要兩邊跑的,只是這裡又是一個網上照片比實際好看的例子。選了最角落的座位坐下,面帶笑容的中年女侍應已將包裝得漂亮的餐牌送上,打開一看...為什麼蛋糕旁邊貼著停售的小標貼??? 原來店中的蛋糕櫃壞了,所以沒有蛋糕供應! 那只好選其他,問過侍應沙律只以罐頭水果所制,不喜歡!! 那來個蕃茄雞扒湯意粉+朱古力咖啡好了。帶著點點失望心情看著外國演唱會,朱古力咖啡先到,冰塊跟朱古力一同打得粉碎,表面形成一層豐厚朱古力泡沫冰,咖啡味道不明顯,反而朱古力的味道較突出,像喝朱古力多一點,這杯飲品甜度不太高,加上朱古力味道濃,可以接受!蕃茄湯意粉以一個大飯碗送上,艷紅的湯底上灑上點點蕃茜碎作點綴,顏色上頗為吸引!湯裡有著大約一個蕃茄份量的新鮮蕃茄,好吃!!湯底味道很像媽媽所煮的味道,跟其他餐廳的蕃茄湯有點不同,莫非是因為出自媽媽級廚師之手關係??意粉意外地彈牙,吃來很爽的感覺,完全沒有港式茶餐廳那軟趴趴意粉的通病,很意外哩!!雞扒炸得金黃,第一口時還有點脆脆,後來

蕃茄湯意粉以一個大飯碗送上,艷紅的湯底上灑上點點蕃茜碎作點綴,顏色上頗為吸引!湯裡有著大約一個蕃茄份量的新鮮蕃茄,好吃!!湯底味道很像媽媽所煮的味道,跟其他餐廳的蕃茄湯有點不同,莫非是因為出自媽媽級廚師之手關係??意粉意外地彈牙,吃來很爽的感覺,完全沒有港式茶餐廳那軟趴趴意粉的通病,很意外哩!!雞扒炸得金黃,第一口時還有點脆脆,後來浸軟了風味就大減!雞扒醃得非常入味,個人覺得偏咸了一點點,用來配湯粉還可,用來配白飯可能會咸了一點哩;以下午茶來說,這份量實在足夠有餘!!

兩位女侍應服務態度很好,結帳時幫我寫菜的女侍應主動告訴我:下星期有蛋糕吃了,雪櫃快修理好啦!! (好好好!!) 廚房裡幾位媽媽級員工似乎工作得相當開心,看她們在開放式廚房工作時也聊得相當愉快,真替她們高興!不過有時聲浪會較高,在餐廳裡又似乎不太恰當哩。

以食物來說,悠閒閣似乎稍勝;但以環境來說,cafe fusion實在棒得沒話說,兩者皆有優點,想不到屯門這個地方也有兩間質素頗高的社會企業餐廳,我會繼續支持支持的

餐廳logo
餐廳部份
凍古古力咖啡
蕃茄雞扒湯意粉
$25 (Tea)
蕃茄雞扒湯意粉