2010-09-08 15 views
星期日相約好友聚談, 原本約在燈籠街但太多人, 突然想起呢間美式意大利都唔錯, 所以走過黎食, 入座時8點待應話要9點俾返卡位佢坐吧台, 保障佢自已but都無乜所謂, 選了$250/275的餐牌任食.....先點頭盤, skip左沙律and 湯, 點了兩轉主菜, 真係飽到呢先黎兩個頭盤- 好既係風干腿好食, 唔好既係份量太大, 好明顯任食係食款唔係食量的, 兩個人點食兩個什錦拼盤呢???? Cold Cut拼盤- 主要都係食Prama Ham, 唔使講野, 正, 仲有個水牛芝士蕃茄都ok, 叫左個買包夾ham食, 包包外脆內軟, 加埋欖油黑醋, 爽...可惜無叫啤酒, 兩樣夾埋仲正什錦熱小食拼盤- 燒雞翼, 炸尢魚 and 炸軟腳蟹, 呢盤野超行貨, 唔及格, 尢其係個雞翼, 係我食過最唔好食既.....係唔浪費食物既情況下食晒食完呢兩個都飽左一大半, 所以真係要skip晒所有starch....之後叫主菜, 佢有幾個菜以限叫一次, 所以叫左1. 白酒煮青口- 青口大大隻既死實實青口, 當然唔好食, 個汁一般, 無啦啦送你幾件蒜蓉多士, 如果係麵包會好正but呢個時侯.........

之後叫主菜, 佢有幾個菜以限叫一次, 所以叫左

1. 白酒煮青口- 青口大大隻既死實實青口, 當然唔好食, 個汁一般, 無啦啦送你幾件蒜蓉多士, 如果係麵包會好正but呢個時侯.........要走starch

2. 燒羊架走薯菜- 明明叫走薯菜, 點知個嬸嬸聽完就算, 到上菜既時侯係跟薯菜的, 聽落好少事but 嬸嬸你知唔知好多人連樹皮都無得食呵.......羊架超肥, 去肥後只得小肉一塊, NZ平野, 將貨就價, 食就好食, 不過超肥....一般人未必頂得住

3. 芝士焗龍蝦pasta走pasta- My Dish of the Night, 上菜只有半隻焗龍蝦
2010-09-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 龍蝦
  • 羊架
  • 凍肉拚盤
2010-08-29 13 views
主角初時說去pizza hut,但我覺得pizza hut的pizza太港式,而且剛巧見到fat angelo有pizza coupon,就改來這裡。誰知食物水準大跌!先order了添飲飲品: 凍檸茶、熱檸茶、紅莓汁 $36-$42 (呢d最唔抵飲, 但大家也叫了,只好一齊叫)。凱撒沙律,唔知waiter講咩,總之話同我地upgrade左個沙律,抵d。最後upgrade了那碟,有洋蔥、蕃茄、生菜,好食過碟凱撒沙律law。碟凱撒沙律的芝士片,太大片,粉粉的羶味,不是個個接受。跟著沙律來的一籃麵包,竟然是全場最好食!圓形「法包」皮脆芯鬆軟;黑欖意大利包,也是好吃之選。香草新薯,很差很差!!焗唔夠,薯芯好似一層層爽爽地,又沒味道!!每人吃一口已想放棄。自選配料pizza: 免治牛肉、菠蘿、意大利鹹魚,菠蘿是沒味的新鮮菠蘿。可能是自選,所以三樣料的味道不是太夾,不過她的pizza質地是ok的。醬燒豬助骨(美式烤醬)$158。點解條ribs好似蒸熟咁架!?一點兒燒焦痕跡都無架!!?真是越食越無癮!拌碟的蕃茄青椒,得香草味!好寡law!係咪呢間分店水準差d呢!?連叫個待應都難。以前去過中環店、荃灣
!
。碟凱撒沙律的芝士片,太大片
,粉粉的羶味,不是個個接受。
係咪呢間分店水準差d呢!?連叫個待應都難。以前去過中環店、荃灣店都ok咕噃!
攪得大家很掃興!甜品都無mood叫喇
! $1個pizza後,平均每人都要百多元,最緊要唔好食吖麻,好唔抵!!
upgrade沙律
凱撒沙律
香草新薯
自選配料pizza
醬燒豬助骨(美式烤醬)
2010-08-27
$120 (Dinner)
2010-08-03 5 views
同方小姐去試肥天使...!肥天使在做promo....$1 大pizza....!!!!咁除左pizza,我地叫左意大利飯, 和薯角!!!!!!!!!咁又除左呢三樣, 肥天使又送一筒包 (hello..係真係一筒...!!) 加一碟沙律!!!突然想健康又叫了兩杯西柚汁..wawawa....我地只係兩個咩都想試卻只得一個胃的女子....還不怕死的在肥天使前吃了兩大份木糠布甸***(wellwell....呢兩個木糠又係一大正野!!!!!)好, 筒包係好味的, 尤其兩支餅!! 不過怕死的我們skip啦....hahhaha沙律...正!! 開胃開胃拿, 去到薯角! 薯角堅正! 但超大兜!咩係超大兜! 係兩份平時正常size薯角!!!!!但超好味!!!去到呢個位, 其實我已經飽..!意大利飯!! 同平時食開個d好似唔同, 但佢都係正的! 不過又驚食唔到pizza...hahha好pizza!!!痴線的大份!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!係"痴線的大份"!HAHHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!好好好!!!最後我地都算勁, 食剩兩件pizza,兩個包, 少少飯...
同方小姐去試肥天使...!
突然想健康又叫了兩杯西柚汁..
還不怕死的在肥天使前吃了兩大份木糠布甸***

沙律...正!! 開胃開胃
拿, 去到薯角! 薯角堅正! 但超大兜!
去到呢個位, 其實我已經飽..!
係"痴線的大份"!
HAHHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!

打包番黎今日lunch!!!正!!!!!!!
好正呀肥天使...HAHHAHAHHAA
2010-08-01
$124 (Dinner)
2010-08-03 14 views
星期六約左幾個朋友仔黎個飯局,一直想試試fat angelo's.見open rice又有coupon,仲唔俾我大大個藉口黎試試呢間意式美國菜田園沙律+麵包籃先送上跟主菜的麵包同沙律,好似座山咁高的麵包籃未食睇見都飽飽地.麵包外脆內軟加埋黑醋,橄欖油伴吃,不錯!當中的麵包條最討我歡心~沙律大大份絕不欺場 而且都幾新鮮 十分醒胃烤雞凱撒沙律雞肉烤得老老的 唔嫩口 不好吃 個dressing味道都不太好 呢個沙律比起送既失色好多 真係估佢唔到呢炸雞翼併燒豬肋骨甜甜的燒烤醬豬肋骨 肉質十分軟腍 味道很好 因為cool牙咬唔到炸雞翼無試,聽朋友仔話都不錯吃辣肉腸pizza用左open rice coupon加$1換的 蕃茄醬甜甜的味道,加埋肉腸片的肉香味 配埋啤酒大口大口吃真係一流!黑松露醬鮮蝦燴意粉一出埸我地都你眼望我眼,d黑松露醬哩埋左係邊度??算啦,食落味道都唔錯 蝦肉爽口 意粉彈牙 但我諗用放大鏡都搵唔到d黑松露醬囉白酒燴鮮青口 啖啖肉肥美青口加埋creamy白酒醬汁 好好吃 旁邊的蒜蓉包點埋d汁一齊食好快吃光光tiramisu朋友仔個個舉白旗投降食唔落 仲好~~無人同我爭最愛既ti

tiramisu朋友仔個個舉白旗投降食唔落 仲好~~無人同我爭最愛既tiramisu
"芝"味十足 蛋糕本身也很濕潤 惟一唔好就係酒味淡到feel唔到啊
服務則有待改善,客人唔算多但都漏單同落錯野,訓醒未呀佢地?
用左coupon埋單每人都係百幾蚊,十分抵~!!點左咁多菜都食得晒,我地幾個女仔要捧住個肚走,食完呢次真係變左肥天使喇><
2010-07-31
$180 (Dinner)
2010-07-20 7 views
兒子往年的學業成績大至上令人滿意,趁現在仍是暑假期間,放多點假陪他到處吃喝,做些親子活動也蠻不錯的。今天就選了到這間美式意大利餐廳午膳,順便用 Open rice 提供的優惠券,以 $1 換個薄餅試試。我們到達時約下午一時半,店內客人寥寥可數,約有三、四檯左右,餐廳地方非常闊落,檯與檯之間都有點距離。環顧四周,古雅的佈置、懷舊的裝潢、牆上懸掛的黑白復古照片,加上輕柔的音樂,令人彷彿有着置身於意大利家庭的溫馨感受。唯一美中不足的是我們被安排坐的四人卡位,座位比較狹窄,看來只適合我這等矮小身材的師奶仔。至於食物方面,我們就點了午市套餐的蟹肉天使幼麵,迷迭香燒雞及牛扒屋精選薄餅。麵包 -- 無論是選主菜,午餐或薄餅,店員都會主動遞上一籃麵包,內裏包括有麵包條、香草包及農夫包,基本上這籃超巨形的包,份量肯地超越各人的食量,真的單吃包已能佔據胃納的一半配額。首先嚐的是麵包條,正宗的 Grissini 只用麵粉、水和酵母焗製,樸實無華,但外表色澤金黄,幼身而且卜卜脆,一口咬下,鬆化軟熟,滲出淡淡的麵粉香,用來蘸汁醬吃,開胃又容易消化。不過這裏的麵包棒棒,絕非新鮮出爐貨色,又乾又硬,沒有

麵包 -- 無論是選主菜,午餐或薄餅,店員都會主動遞上一籃麵包,內裏包括有麵包條、香草包及農夫包,基本上這籃超巨形的包,份量肯地超越各人的食量,真的單吃包已能佔據胃納的一半配額。首先嚐的是麵包條,正宗的 Grissini 只用麵粉、水和酵母焗製,樸實無華,但外表色澤金黄,幼身而且卜卜脆,一口咬下,鬆化軟熟,滲出淡淡的麵粉香,用來蘸汁醬吃,開胃又容易消化。不過這裏的麵包棒棒,絕非新鮮出爐貨色,又乾又硬,沒有煙韌軟熟口感,確令人有點失望。香草包就比麵包條出色得多,雖然也不是剛烤起來的,而且口感較硬,但香草味入口清新舒暢,無論塗上牛油或與西洋醋和橄欖油同吃,都令人有種香酥爽脆,越嚼越香的感覺,如能用來沾著濃湯吃,相信食味更佳。至於農夫包就外脆內軟,質感煙韌,外層如法包般鬆脆,內裏輕身鬆軟,如能挖空內裏,放些咖喱醬汁同吃,肯定令人吃不停口。

田園沙律 -- 這個 House Italian Salad 材料包括有常用的生菜、蕃茄、洋葱和橄欖,面頭淋上大量的意大利黑醋及沙拉汁,幾有地中海 feel。 各款蔬菜都頗為新鮮,生菜入口爽脆,蕃茄片酸甜美味,洋蔥片夠 juicy, 入口清新怡人,纖維量高,加上酸酸甜甜的黑醋汁,味道可口美味,配搭得宜,令人十分醒胃,不會像一般的沙律醬那麼油膩,是健康而飽肚的素食,相信定能攫取一眾女士們的歡心。

迷迭香燒雞 ($118) -- 迷迭香是一種來自地中海地區,野生的矮小芳香灌木,外形細長,具甜香的葉片,含豐富精油成份。新鮮或乾燥的迷迭香葉子可以做香料,在傳統的地中海料理裡,常會添加迷迭香的葉子來增加食物的風味。迷迭香獨特的濃濃香味,更是意大利和法國料理不可缺的香料。根據臨床實驗,迷迭香的花、子,確有活化腦細胞、减輕頭痛暈眩、消除胃腸脹氣、幫助睡眠、防治掉髮之功。至於這裏的迷迭香燒雞,份量為半隻,已分開五件,件頭頗大,色澤微黃,送上檯時還傳來陣陣燒雞香氣,可惜雞肉入口偏乾,肉汁甚少,而且較為嚡口,味道越入就越淡,要連著雞皮吃才嚐到點點的香草味,大概是放醃料的時間掌握得未夠準確,以至香草味未能完全滲進雞肉當中,影響食味。反而墊底的炸薯角令人有點驚喜,外脆內軟,外層沒有加上大量的調味料,在沒加茄汁之下,能夠吃出薯仔的原味。

蟹肉天使幼麵 ($98) -- 天使麵 (Capelli d' angelo) 的名字雖美,但處理時卻有不少細節要留意,它屬意大利麵條中最幼細的種類,要煮得軟滑而熟韌,時間掌握要十分準確。將天使麵放入油鹽沸水內煮至水再滾便要熄火,浸 1 至 2 分鐘,讓麵條保留一點硬度,以免稍後加入醬汁再煮時會浸腍。而且天使麵上碟時宜盡量疊高成塔狀,醬汁則淋在碟邊,令天使麵不會因醬汁久浸而變腍。至於這個蟹肉天使幼麵,蟹肉份量極少,所以也吃不出甚麼鮮味,蕃茄醬汁更近乎零,整碟麵乾巴巴的,有點像吃中式的鮮茄肉絲炆米,雖然麵條煮得夠腍身,但就完全沒有軟滑柔韌的質感,唯一可取的是蕃茄的酸甜味,令麵條較易入口。不過以這個價錢吃一碟像中式炆米的麵條,確也不值得啊!

牛扒屋精選 ($1 換購) -- 這款薄餅的材料其實非常簡單,只有黑椒牛扒、青椒及洋葱,12" 的薄餅分為八件,用一個高腳的托盆盛載着,帶點高高在上的氣勢。薄餅的餡料比較特別,因為較少薄餅店以牛扒作餡料,但其實所謂牛扒,原來是烤過的薄切牛肉,不過牛肉肉汁完全沒有因烤過而流失,入口 juicy, 芝士份量也不少,味道香濃,餅皮邊緣綑著一層香脆的焦邊,批底鬆脆可口,但吃至近圓心位置,餅皮入口帶點煙韌,很有嚼勁,一點也不覺油膩,口感爽脆,充滿意式風味,令人回味無窮。

凍檸茶 -- 我一向都認為凍檸茶的靈魂是檸檬而不是茶,因為茶就算有多好飲,它始終都是茶,如果要喝茶,就不用多加檸檬,簡直畫蛇添足,但檸檬就不同了,它絕對能影響茶的味道。現在的檸檬不同以前,已經少了檸檬味,有些檸檬是苦的,有些又毫無味道,已少有遇到真正檸檬酸味的檸檬。至於這杯跟餐的凍檸茶,未「篤」檸檬之前,先喝一口茶,帶點微甜的茶味,跟住「篤」好檸檬後,之前的甜味,完全被檸檬蓋過,和茶味產生化學作用,減去茶的苦澀味,還帶着點點檸檬的清香,也算不錯。

由於先前吃了太多麵包,就算合三人之力,連 pizza 也吃剩半個,胃內根本再騰不出空檔,惟有放棄我至愛的甜品。雖然這頓午餐的食品,並非全部令人恰意,但如一家人能常常圍桌而坐,談天說地,實也賞心樂事,而這次午餐結賬為 $238.70, 也未算太花費。

佈置古雅
蟹肉天使幼麵
牛扒屋精選
凍檸茶
2010-07-19
$80 (Lunch)
佈置古雅
裝潢懷舊
餐廳地方闊落
2010-07-15 5 views
呢度啲意粉的確唔錯個汁都岩岩好 唔會太膩 !不過個雞翼真係冇乜特別 .. 只係就甘炸而已Waiter 都好友善 !! 係略嫌講野細聲左啲因為朋友唔想食太貴既關係 所以都唔係嗌左好多野不過因為本身嗌一個主菜就送田園沙津同好巨型既麵包籃 .. 同埋$1 pizza所以都唔擔心唔夠飽 !
呢度啲意粉的確唔錯
個汁都岩岩好 唔會太膩 !
不過個雞翼真係冇乜特別 .. 只係就甘炸而已

Waiter 都好友善 !! 係略嫌講野細聲左啲

因為朋友唔想食太貴既關係 所以都唔係嗌左好多野
所以都唔擔心唔夠飽 !
酸酸地幾開胃
配埋個醬唔錯
唔食羊 ..
恰到好處
好普通
好濃咖啡味 .. 不過冇餅底!
2010-07-14
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
配埋個醬唔錯
恰到好處
  • 忌廉雞肉西蘭花蝴蝶粉
  • Ribs
一直知道Fat Angelo's是間不錯的餐廳,但一直怕貴和沒機會去食.直到有一天和朋友慶祝,第一次有機會食!Pizza: 味道不錯.餅吾會太痴牙.吾會話勁'留'..苛炸墨魚咀:吾會太油.食落吾會話腥腥的..炸得脆脆的.幾好味: Dcake:一般.不出色,不難食.但是份量太大.女生吃不完..下次點小一點就Okay了.!我覺得價錢好似有點下調了..以前真的很貴..宜家服務也很好!絕對值得試一下. !!
直到有一天和朋友慶祝,第一次有機會食!
Pizza: 味道不錯.餅吾會太痴牙.吾會話勁'留'..苛
cake:一般.不出色,不難食.
但是份量太大.女生吃不完..下次點小一點就Okay了.!

我覺得價錢好似有點下調了..以前真的很貴..
宜家服務也很好!絕對值得試一下.
!!
一般....
$120 (Dinner)
  • Pizza
2010-06-06 5 views
普通食LUNCH!公司係附近, 周圍覓食俾我們找到fat angelo's . 點知又幾好喎!!!我們食了2 個意粉 同1 個burger set. 食到超爆飽, 正正正!!!!Fettucine with Salmon 忌廉三文魚闊麵---D 三文魚很有味道, 唔似罐頭個D 喎, 闊面係我至愛, 我覺得佢整得好好!!Baked Farfalle with Chicken 焗忌廉雞絲蝴蝶粉 ---有D 太creamy, 但係D 粉很好Classic Cheese Burger 特級芝士漢堡包 ---食唔晒!!!太大了, 勁大份量! 但好好食喎!!!!整體很好!!!個appertizer 都好多!!!
普通食LUNCH!

我們食了2 個意粉 同1 個burger set.
食到超爆飽, 正正正!!!!

Fettucine with Salmon 忌廉三文魚闊麵

---有D 太creamy, 但係D 粉很好
Classic Cheese Burger 特級芝士漢堡包

---食唔晒!!!太大了, 勁大份量! 但好好食喎!!!!

整體很好!!!個appertizer 都好多!!!
忌廉三文魚闊麵
2010-06-03
$80 (Lunch)
忌廉三文魚闊麵
wow
2010-05-31 6 views
The CWB branch is now offering buy 3 get 1 free for set lunch!so attractiveI was attracted by this promotionThough this promotion is not as 抵as the $1 嘆 12" 薄餅優惠it is still very good laand there is unlimited refill for ice tea for the lunch setthe pasta and pizza in Fat Angelo's are of high qualty, also for the bread and saladFajita pizza and 芝士焗吉列雞胸 are highly recommended
so attractive

it is still very good la

今日同舊同事慶祝生日選擇左黎Fat Angelo's~己經黎幫襯過好多次~覺得D服務越黎越好~有水準又有進步~個女侍應非常有禮貌~好細心了解我地既需要~佢知道我舊同事生日重送左一件蛋糕比佢~蛋糕則面同左士多啤梨伴碟而蛋糕上面就插左一枝臘蠋~又點埋火重幫我地揸相機影相添~認真細心呀~今餐用左1元嘆12寸薄餅優惠券~認真抵食夾大件食到好滿足~有D飲品飲完可以再飲唔使額外收費~我地叫左三杯不過每人都添左二杯真係好鬼抵呀!
2010-05-25
$100 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • peach tea
  • chocolate cake
  • green salad
(Non-member)
2010-05-11 15 views
食開日本餐既我..悶悶地想轉口味 同事提議去Fat Angelo's 食Lunch,話有買3送1優惠 四個女仔就浩浩盪盪咁落去開餐估唔到set lunch 都有田園沙律同麵包送沙律酸咪咪勁開胃麵包條好脆好好味! 四個女仔叫左4個lunch 再加2個甜品,食到好開心埋單每人都係$80幾蚊,一張紅衫魚有找 扺呀餐飲居然有得添飲,真係少見
食開日本餐既我..悶悶地想轉口味
四個女仔就浩浩盪盪咁落去開餐

估唔到set lunch 都有田園沙律同麵包送
沙律酸咪咪勁開胃
埋單每人都係$80幾蚊,一張紅衫魚有找
扺呀

餐飲居然有得添飲,真係少見
白菌忌廉闊麵, 小女至愛
Tiramisu
芝士餅
  • 白菌忌廉闊麵
2010-04-20 12 views
雖然有任食~ 但係始終未試過係度任食~因為一碟gei份量咁大.人少的話~ 兩三碟都夠飽~ 任食唔係好抵~我gei目標~ buffalo wings- 有點令我失望~ 炸得耐左.入面無乜肉汁.好乾身. 個dressing都無乜blue cheese 味..pasta 就唔錯~ 個creame sauce不太膩~加上一人一杯draught beer~飽晒~
雖然有任食~ 但係始終未試過係度任食~
因為一碟gei份量咁大.
人少的話~ 兩三碟都夠飽~ 任食唔係好抵~

我gei目標~
pasta 就唔錯~ 個creame sauce不太膩~

加上一人一杯draught beer~
飽晒~
$150 (Dinner)
因為價錢,Fat Angelo's一向不太是我們外出會選擇的餐廳,難得看見openrice有1元12''pizza的coupon,然後要趁機來吃坐下之後waiter說happy hour點任何不是refill的飲品都買一送一,就和女友點了cookies n cream,原價42元一杯現在可以有兩杯,很creamy,應該是cookies和cream在上下面是咖啡的House Italian 田園沙律點任何main dish/pizza都隨餐附送,本來想加28元upgrade要Caesar salad,還加28還只是upgrade小的(而且不是chicken Caesar salad)就沒有加,普普通通,洋蔥味太嗆,當作是開胃前菜還okSteakhouse Deluxe 牛扒屋精選Pizza我們點了這個,因為原價的話我們一定不會點來試的! 牛肉很好吃就算是烤完都仍很juicy,cheese很多,批是薄底的,而且一點都不油膩Slow Cooked Baby Back Ribs 醬燒豬肋骨 我們點了Honey Mustard 汁…但這裡的Honey Mustard是芥末味很重的,honey的感

House Italian 田園沙律

Steakhouse Deluxe 牛扒屋精選

我們點了Honey Mustard 汁…但這裡的Honey Mustard是芥末味很重的,honey的感覺倒是吃不太到=.=0....所以下次應該會點bbq sauce

Tiramisu 意大利芝士餅
兩個人已經吃到超飽,但還是堅持要試一下這裡的tiramisu,點了一個小的,別看它小小一磚,其實很高的,吃下去果然真的是名不虛傳,一般外面吃的tiramisu的cream/cheese都是超輕像吃空氣的,這裡的真的有cheese味,很dense又不失香滑,真的很好吃(也很滯說真的!)

侍應很貼心服務也很周到

我們以為加1服務費pizza是照原價加1,點知都無!
兩個人吃到捧著肚子離開,加起來是269!!
House Italian
Steakhouse Deluxe
Slow Cooked Baby Back Ribs
tiramisu
2010-04-17
$135 (Dinner)
House Italian
Steakhouse Deluxe
Slow Cooked Baby Back Ribs
tiramisu
  • pizza
2010-03-09 14 views
今晚與兩位舊同事來到銅鑼灣,摒棄一般的中式及日式菜館,來到 Fat Angelo's 吃西餐。未步入餐廳,已見門外貼有「ALL YOU CAN EAT」的任食優惠,閒日每位 $250,三心兩意之際,店員建議入內坐下才作決定吧。看看菜牌內食物,單叫一份扒餐也要近二百元,雖然時間已達晚上九時,我們還是覺得任食較為划算,因為除了任點菜牌內食物外,還包兩杯酒精飲品,而其他普通飲品如凍檸茶、汽水等亦免費任飲,所以最後便決定選任食的。凍肉雜菜頭盤:有各樣的意大利 cold cuts,包括巴拿馬火腿、沙樂美腸、辣肉腸及意式肉腸等,還有意大利芝士及橄欖。質素如一般酒店自助餐的 cold cuts,味道還不錯,卻不見得很驚喜吧。頭盤併盤:熱併盤包括酥炸軟殼蟹、紐約雞翼及炸魷魚筒。軟殼蟹炸得香脆,但味道只屬一般;雞翼略帶甜酸,味道較為新鮮;最好的卻是魷魚筒,香脆有咬口,味道也很好。 白菌忌廉湯/忌廉海鮮湯:三個人點了兩款餐湯,前者啖啖白菌粒,後者略見魚柳粒,味道均不錯,但也不算太突出。燴羊膝:羊膝燴得很淋,輕輕用刀一切便能把骨肉分離。汁料的味道很好,但似乎未能完全滲透入羊膝內吧。慢烤燒牛肉:12 安士牛扒

凍肉雜菜頭盤:有各樣的意大利 cold cuts,包括巴拿馬火腿沙樂美腸辣肉腸意式肉腸等,還有意大利芝士橄欖。質素如一般酒店自助餐的 cold cuts,味道還不錯,卻不見得很驚喜吧。
頭盤併盤:熱併盤包括酥炸軟殼蟹紐約雞翼炸魷魚筒。軟殼蟹炸得香脆,但味道只屬一般;雞翼略帶甜酸,味道較為新鮮;最好的卻是魷魚筒,香脆有咬口,味道也很好。

慢烤燒牛肉:12 安士牛扒以慢火燒烤,外層烤成甘香微焦,內裡仍見鮮紅,以為會較鮮嫩,但相反地肉質卻比較韌。

意式錦繡薄餅:薄餅用上薄身餅底,烤得香脆,鋪面有辣肉腸、牛肉、蕃茄、芝士等,口感及味道均一流,是全晚最好的一道。

辣蒜西蘭花:菜式為意大利名字,但味道卻似我們一般的鹽水灼西蘭花,只是加上一點辣味而已。

特濃朱古力餅:質地較實,朱古力味的確很濃郁,不錯。

瘋狂雪糕新地:瘋狂在於用上 5 個雪糕球,味道為朱古力、士多啤梨及雲呢哪味。味道一般,但飽餐後吃的確會飽得瘋狂!

飲品方面,小弟點了紅白酒各一杯,而舊同事卻點了 Hoegaarden 一大杯,最後竟然飲不完,還想貪其免費的飲品先要看看閣下的胃口吧!

另外,餐牌說明任食優惠不限時段任食,但當我們點了一輪菜時,店員則指是晚因為要清洗地毯關係會較早關門,而 last order 時間為十時半。雖然吃到十時半我們已經飽得不能再吃,但變相定了時限似乎會有點掃興吧。

凍肉雜菜頭盤 Cold Antipasti Platter
頭盤併盤 Hot Appetizer Platter
白菌忌廉湯 Wild Mushroom Soup / 忌廉海鮮湯 Zuppa di Mare
燴羊膝 Lamb Osso Buco
慢烤燒牛肉 Slow Roasted Prime Rib, au jus
意式錦繡薄餅 Pizza Carne Misto
辣蒜西蘭花 Broccoli Aglio e Olio
特濃朱古力餅 Dense Chocolate Torta
2010-03-03
$275 (Dinner)
頭盤併盤 Hot Appetizer Platter
意式錦繡薄餅 Pizza Carne Misto
  • 燴羊膝 Lamb Osso Buco
2010-01-22 34 views
與友人影完畢業相後, 5個人來這間吃晚飯.田園沙律: 蔬菜新鮮爽脆, 枱面放了橄欖油和黑醋, 可自行調配, 很開胃!Mozzarella and Tomatoes: 蕃茄新鮮, Mozzarella口感不錯.French Fries: 薯條一般, 還以為會有芝士鋪面....pizza: 沒有薄批選擇, 材料份量也較少三文魚闊麵: 三文魚份量大小適中, 不會很"鞋", 汁也調得很好!餐飲: cocktail買一送一(需7pm前落order), 我和另一友人要了cosmopolitan, 味道非常古怪, 苦澀的....很難飲!!! 其他人叫了lemonade和apple tea, 可以無限refill, 友人說普普通通.侍應態度一般, 可能因為人手非常不夠吧!價錢偏貴, 與食物質素不成正比, 不過勝在環境舒適優雅.
與友人影完畢業相後, 5個人來這間吃晚飯.

pizza: 沒有薄批選擇, 材料份量也較少

侍應態度一般, 可能因為人手非常不夠吧!
價錢偏貴, 與食物質素不成正比, 不過勝在環境舒適優雅.
田園沙律
French Fries
pizza
三文魚闊麵
cosmopolitan
2010-01-17
$170 (Dinner)
三文魚闊麵