2019-01-15
今日同朋有銅鑼灣行完街,一行四人,去咗京花朝食晚餐,又試新野!總括黎講味道唔錯,銅鑼灣尼講價格又唔算太貴門面充滿中國風湯方面只係嗌咗2個大家share叫左一人份量原盅燉湯,雖然唔大碗,但味道清甜甘香,湯料豐富,有龍眼有瘦肉有雞腳,一人份量剛剛好,個人中意呢個燉湯。另一個三絲瑤柱羹,味道偏濃,我中意清淡所以覺得有d咸,而中意濃味既朋友就覺得好好味。而且用料都好充足,瑤柱亦都足夠餸方面,真係好多選擇,好多野想食!如果多啲人一齊食可以試到多啲最後嗌咗以下幾樣半隻扁皮鴨,鴨肉肥瘦適中,不太薄不太厚,而且皮脆,都幾香,半隻份量足夠四人享用水煮牛肉味道偏辣,兩位男士中意食辣,覺得好惹味岩食。牛肉份量足夠,咬口上都算唔靭,粉皮厚薄剛好!佢哋清晒成碗!我好怕辣,食左細細咬都無食喇上湯金菇翡翠苗,上湯清甜,金菇同菜苗撈埋一齊,吸收上湯既精華,食菜既同時又能享受到上湯既味道,配搭得唔錯 瑤柱蛋白炒飯,掛住食,差啲相都無影!哈哈,飯比較淡味,岩晒我口味最後有拔絲香蕉,作為甜品黎講都唔錯,賣相好靚,炸左既香蕉名脆內軟,但唯獨本人唔太喜歡食甜野,所以覺得佢甜左少少
門面充滿中國風
湯方面只係嗌咗2個大家share