2019-03-04 216 views
如果鐘意食滷水,一定一定一定要試左食肥姐先,不過因為實在太受歡迎,所以大部份時間條隊都好長,真係唔太趕時間先好排。食過其他滷水店嘅墨魚生腸,都係覺得肥姐好食D,今次見2~3PM 嘅時間人未至於好多,即排~條隊行得好快架,排嘅時侯好諗定要食啲乜,如果唔係企到嘅時候好大壓力架(哈哈哈~)今次點左墨魚生腸紅腸豬頸肉,全部滷味食物都用冰鎮著,可能係爽脆口感嘅原因,內臟處理的都很乾淨,新鮮又有嚼頭墨魚:爽口彈牙大生腸:爽脆得黎有嚼頭紅腸:鹹香豬頸肉:爽脆得黎有肉香配上肥姐秘製豉油、甜醬同埋芥辣,就係肥姐迷人之處。芥辣又夠辣而且小小攻鼻,鐘意就正嘅,不過平時唔係好食得辣嘅朋友,可能走芥辣會食得舒服D喇。另外有選擇困難症套餐:-細皇牌:一串腎, 一串墨魚, 一串細生腸($29)。 大皇牌:一串腎, 一串墨魚, 一串大生腸($34)。

墨魚生腸紅腸豬頸肉

墨魚:爽口彈牙
大生腸:爽脆得黎有嚼頭
紅腸:鹹香
豬頸肉:爽脆得黎有肉香

另外有選擇困難症套餐:-

細皇牌:一串腎, 一串墨魚, 一串細生腸($29)。
大皇牌:一串腎, 一串墨魚, 一串大生腸($34)。
2019-03-03
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
墨魚生腸紅腸豬頸肉
2019-03-02 194 views
上次食完成日心旭旭想再食肥姐, 今日趁有時間就去食個tea。😍😍 我一直都覺得,佢有咁多嘢食好難揀, 睇佢門面全部貼曬牌, 真係花多眼亂。。 但係阿姐好快手,就算排長龍都好快排到, 所以大家記得揀好、諗好先至行去排隊。。我最鍾意係細皇牌, 感覺上冇咁貴。。😂三串29蚊,有墨魚、雞腎、細生腸。。一定要記得要芥辣, 個芥辣好出色,好好味。👍 個人覺得如果唔落芥辣, 淨係得鹵水味,好似冇咁好味,有啲“寡“。。佢用隔油紙整咗一個兜仔,裝住三串食物。 論盡嘅人就真係要小心啲, 好容易食到好“呢hea“。。 😂 (白色衫已遭殃)

我最鍾意係細皇牌, 感覺上冇咁貴。。😂
三串29蚊,有墨魚、雞腎、細生腸。。

2019-02-28
Type of Meal
Tea
2019-03-02 154 views
次次經過肥姐小食店都想食,但次次都排曬長龍。今日食完lunch經過,人龍竟然唔係太長,心情立即好興奮,當然買返串過下口癮啦。由於飯後飽肚,只係叫左一串大生腸。(其實好想食大王牌,因為當中包括有大墨魚,火雞腎,同埋大生腸,一次滿足三個口味,下次lunch 食小d,再嚟)放心,大生腸果然無令我失望。肉質厚身,而且煮同雪既時間啱啱好,口感又爽又涼快。配上店主嘅秘製醬汁,再加埋甜醬同芥辣,鹹甜適中,仲有小小辣味,果然信心保証。決定下次再排過
次次經過肥姐小食店都想食,但次次都排曬長龍。

放心,大生腸果然無令我失望。
肉質厚身,而且煮同雪既時間啱啱好,口感又爽又涼快。

決定下次再排過
TakeAway
  • 大生腸
2019-03-01 179 views
話說我真係好耐冇食過肥姐了~ 因為人真係太太太太太太多了🤒🤒🤒今次食到係因為見到條短短地~就去排喇!其實佢地既流量係好快!唔使等好耐就到我😬😬😬唔知食咩既朋友仔可以要佢地既套餐,佢哋將佢哋最好買嘅滷味Patrick一個套餐等大家唔使諗得咁辛苦😚😚《大皇牌套餐》 $34墨魚🦑 & 大生腸 & 火雞腎墨魚:好爽口彈牙大生腸:相對地冇墨魚咁爽口,比較稔身!火雞腎:雞腎本身有少少鹹鹹地嘅味道~爽口秘製豉油、甜醬同埋芥辣都係我食肥姐嘅原因~佢哋嘅豉油甜甜地,甜醬嘅味道唔係好似其他鋪頭咁有陣怪味!而芥辣又夠辣而且小小攻鼻~仲有其實佢哋個豬頭肉都好好食!唔知而家仲有冇得賣嚕🙂🙂最後,我覺得餐牌貼得太多,有啲混亂😂

今次食到係因為見到條短短地~就去排喇!
其實佢地既流量係好快!唔使等好耐就到我😬😬😬

《大皇牌套餐》 $34

墨魚🦑 & 大生腸 & 火雞腎

墨魚:好爽口彈牙
大生腸:相對地冇墨魚咁爽口,比較稔身!
火雞腎:雞腎本身有少少鹹鹹地嘅味道~爽口

秘製豉油、甜醬同埋芥辣都係我食肥姐嘅原因~

仲有其實佢哋個豬頭肉都好好食!唔知而家仲有冇得賣嚕🙂🙂

最後,我覺得餐牌貼得太多,有啲混亂😂
2019-03-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
  • 大皇牌套餐(雞腎,大生腸,大墨魚)
2019-02-26 154 views
每次去旺角同油麻地,對腳都,會自動行去肥姐果到。獨愛肥姐嘅墨魚🐙:新鮮、爽脆彈牙,加埋d甜醬芥辣,夾到無朋友,勁正👍👍👍今次一個人就order左4串,挑戰膽固醇極限😝

今次一個人就order左4串,挑戰膽固醇極限😝
2019-02-25
2019-02-22 171 views
講起墨魚生腸, 就一定諗起肥姐。😍 食過返尋味, 試過其他小食店嘅生腸, 即刻覺得冇得比。😂今次係下午茶時段, 見人少少就即刻排隊。😂 實在太受歡迎, 長期都大排長龍。 今次叫咗細皇牌一串腎, 一串墨魚, 一串細生腸($29)。 其實叫set抵好多🤔。 另外佢有大皇牌,一串腎, 一串墨魚, 一串大生腸($34)。其實排隊嘅時間好短, 因為佢哋真係好快手。😂 最好用排隊嘅時間諗定要食啲乜, 咁就唔使塞住喺度。細皇牌3串:佢呢個用紙包嘅方法都幾特別😂 (個人覺得有啲危危乎, 拎嘅時候仲好容易hi到d醬) 味道方便真係冇得比, 佢個芥辣好好味, 唔會好攻。 另外食材方便,個腎同墨魚都好淋😍, 串生腸又唔肥又薄又脆。正👍
細皇牌3串:

2019-02-21
Type of Meal
Tea
2019-02-21 183 views
來到旺角霖起第一樣想食嘅必定係食肥姐,應該冇咩人會話唔識,逢星期一至星期日📆晴天或者雨天☀☔都大排長龍嘅一間小食店👍🏻所以每次黎到,見到唔算太多人都會叫翻個皇牌慰勞下自己呢個超級吃貨🤤肥姐主打滷味小食,而且種類都唔少,有大細皇牌套餐:墨魚,大/細生腸,雞腎,鴨舌,豬心,紅腸等等。通常最多人會叫大/細皇牌,細皇牌好多時去食都會賣曬,自然會轉大皇牌,生腸同墨魚我最愛,一試難忘,爽口彈牙。職員會問我地要唔要甜醬同芥末,啱開始我會走芥末,但有一次唔記得講走芥末,食起身又幾夾,不過記得要叫少醬。呢款街頭小食真係值得一試,經常大排長龍唔係冇原因的~
呢款街頭小食真係值得一試,經常大排長龍唔係冇原因的~
  • 墨魚
  • 大生腸
  • 生腸
2019-02-18 191 views
冇食肥姐一排,原來肥姐又出咗新嘢。呢一個Jumbo有齊曬所有嘢食,我哋一行四人就夾咗一份係食。份Jumbo勝在有多幾款嘢食,同埋唔使排隊就叫到。分量都尚算足夠,但相比起嗌四份大皇牌,就好似四份大皇牌抵食啲。

$30 (Other)
2019-02-14 130 views
夜市上的一家小小鋪子,生意卻極度火爆,拍著長長得隊。 主打生腸、墨魚、雞胗,加起來一份就是皇牌套餐。 要了芥末醬不加甜醬,它家的調料是要單獨加錢的,好像是3蚊一包吧。 成品色澤鮮艷,口感就是新鮮、生脆,芥末味,總體口感還是不錯,值得品嘗!
2019-01-15
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
2019-01-27 323 views
除左有大小皇牌:墨魚,細生腸,大生腸,火雞腎。還有鴨脷(舌),豬心,豬潤(肝),豬脷(舌),紅腸,豬耳,豬頭肉,豬頸肉,共11種雖然$113hkd但超大一盒,同朋友夾黎食都抵😇肥姐小食秘製的豉油和甜醬加上微微沖鼻的黃芥末醬,滷味全都冰鎮著,保持涼爽的口感,內臟處理的都很乾淨,新鮮又爽脆,😍😍如果食唔到咁多推薦大皇牌(墨魚大生腸火雞腎)喜個人認為大生腸比小的更有嚼頭😋

雖然$113hkd但超大一盒,同朋友夾黎食都抵😇
如果食唔到咁多推薦大皇牌(墨魚大生腸火雞腎)喜
個人認為大生腸比小的更有嚼頭😋
2019-01-22 313 views
黎到旺角,梗係要食番串鹵水墨魚啦。名不虛傳,呢度嘅墨魚爽脆夠味,唔會食完得陣水味係口,鹵水煮得入哂味,又唔會過龍。冷卻方面,保持到墨魚入口脆卜卜。食完只會得一個念頭,就係*好想食多串*。如果你一串唔夠,筆者推薦你食埋豬耳,同樣好爽脆,係真係脆架。一個字,正!如果你唔想排隊,可以用一百多元買個大雜錦,咩料都有,仲唔使排隊添。不過就好貴><用餐日期:20/1/2019是餐費用:$26味道:10/10環境:5/10性價比:10/10
黎到旺角,梗係要食番串鹵水墨魚啦。

食完只會得一個念頭,就係*好想食多串*。

一個字,正!

墨魚
2019-01-20
墨魚
2019-01-14 257 views
肥姐唔洗介紹喇掛?好冇食?好,不過以前的肥姐再好啲。紅腸,本身唔可以粉,佢有少少粉。以前 玫瑰露比較多,依家冇乜。玫瑰露對紅腸好緊要,冇嘅話紅腸只係屎。退步了,可惜。好普通,有時油麻地碧街阿叔走鬼檔仲好食過佢。大墨魚,淋咗少少,以前實淨啲,實淨啲好,但佢依然算係好食。芥辣有少少過咗龍。豬頸肉,有一陣魚肝油味,爽嘅,係好味嘅。但唔係真係好好,好好好好食。生腸,爽嘅,彈牙嘅,係唔錯嘅。加咗價,總括以前好啲。
肥姐唔洗介紹喇掛?好冇食?好,不過以前的肥姐再好啲。

生腸,爽嘅,彈牙嘅,係唔錯嘅。

加咗價,總括以前好啲。
2019-01-14 193 views
登打士街最長既人龍非肥姐莫屬! Order果陣講求速度 最緊要快手!!! 最鐘意食皇牌( 生腸+墨魚+雞腎 ) 加 芥末同埋甜醬🥰 不過通常佢地會落好多 唔係咁鐘意多醬既可以叫佢地少醬未食過既朋友都可以試下皇牌👑

未食過既朋友都可以試下皇牌👑

2019-01-13 184 views
黎到旺角地頭唔想坐低食野但又想掃街唔去旺中,依間人龍小食店就啱曬我地😋.大皇牌🏆 $32依個大皇牌就犀利啦🤩入面有大墨魚🦑、大生腸仲有火雞腎🐔三款野食都好爽口彈牙,唔會癡牙,最重要係佢食落有種好新鮮嘅feel但又唔會有臭味👅職員好好咁問我地要唔甜醬芥末,跟住落左好多俾我地😳結果啲醬重手得濟有少少喧賓奪主嘅感覺,下次可以叫少醬~不過不枉排左條人龍一陣,依款街頭小吃的確值得一試👍🏻.巧味道指數👅:7.5/10再食過指數🏃🏻‍♀️:8.0/10錫荷包指數💸:7.5/10.肥姐小食店 (旺角)旺角登打士街55號4A舖.
大皇牌🏆 $32
巧味道指數👅:7.5/10
再食過指數🏃🏻‍♀️:8.0/10
錫荷包指數💸:7.5/10
肥姐小食店 (旺角)
旺角登打士街55號4A舖
2019-01-04 241 views
小妹其實黎親旺角都好想食但係成日都大排長龍 相信好多人都食過咁出名既"肥姐小食店"小妹叫左: 大墨魚($12): 墨魚好鮮味豬潤($8): 豬潤好爽口 細生腸($8): 小妹不嬲都偏愛細生腸多過大生腸, 細生腸一樣爽口 配埋佢既醬汁同芥辣, 真係好夾   呢間小食店既食物真係誠意十足, 價錢又唔係貴, 希望佢可以保持
小妹其實黎親旺角都好想食
但係成日都大排長龍

相信好多人都食過咁出名既"肥姐小食店"

小妹叫左:
大墨魚($12): 墨魚好鮮味

豬潤($8): 豬潤好爽口

配埋佢既醬汁同芥辣, 真係好夾

大墨魚, 豬潤, 細生腸

2018-12-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
大墨魚, 豬潤, 細生腸
  • 大墨魚