BBQ
2019-04-01 348 views
星期五晚,天氣又涼涼地,去燒嘢食就啱晒可能朝早落過雨,所以今日都唔算太多人穿過停車場之後,見到霓虹燈牌就係咖啦依個價錢真係好平只有六日同紅日會貴少少,但都仲係好平$110一個人任燒,真係不禁要講多次好平有個細細地公園仔,啱晒小朋友差唔多一揀好位,個爐就嚟到效率然後就可以去攞嘢食依到既肉都係獨立包裝,好乾淨衛生又唔使怕要將唔同汁既嘢放係同一個盤,變左同一個味乾淨得嚟,拎又方便另外就有個籃裝丸啊蔬菜啊依啲趁佢地仲整頓緊,我已經等唔切開始左燒豆卜好好食所以有一輪全部人都一齊燒緊燒雞翼覺得自己燒得好靚最後都要講多次,依個價錢既燒嘢食真係好抵
星期五晚,天氣又涼涼地,去燒嘢食就啱晒
可能朝早落過雨,所以今日都唔算太多人

穿過停車場之後,見到霓虹燈牌就係咖啦

依個價錢真係好平
只有六日同紅日會貴少少,但都仲係好平
$110一個人任燒,真係不禁要講多次好平

有個細細地公園仔,啱晒小朋友

差唔多一揀好位,個爐就嚟到
效率

然後就可以去攞嘢食

依到既肉都係獨立包裝,好乾淨衛生
又唔使怕要將唔同汁既嘢放係同一個盤,變左同一個味

乾淨得嚟,拎又方便

另外就有個籃裝丸啊蔬菜啊依啲

趁佢地仲整頓緊,我已經等唔切開始左燒

豆卜好好食
所以有一輪全部人都一齊燒緊

燒雞翼
覺得自己燒得好靚

最後都要講多次,依個價錢既燒嘢食真係好抵

2019-03-29
Dinner
2019-03-25 342 views
一直都不太喜歡燒烤,因又要搵爐,買嘢,要準備嘅嘢真係太多。近來朋友想燒嘢食,見天氣仲未好熱,就在朋友家附近的燒烤樂園燒烤。這些燒烤樂真的偉大,收費又唔貴。設施應有盡有。特別喜歡這裡環境,地方寬敞,企理。食物飲品都是很整齊的放好,隨你選擇。食物種類真的很多,我特別推薦他們的金牌义燒粒。餣得很入味。另一粒粒的,大小剛好。不會要燒很久又可一啖放落口。美味!另外忘了要讚他們的肉類,餣得很入味,和一份一份的包裝好,感覺乾淨衛生。

特別喜歡這裡環境,地方寬敞,企理。

食物飲品都是很整齊的放好,隨你選擇。

2019-03-25 619 views
燒烤樂園最方便就係兩手空空,揸車嚟到空地泊好行幾步俾錢入場,就可以享受BBQ嘅家庭樂有得飲有得食而晤使作任何準備~嚟到嘅時候佢大概有20台客, 天氣唔凍唔熱, 係BBQ的好時候, 好耐無一家人咁燒野食, 別有一番滋味比完錢入場會有paper tickets比我地, 先選好爐, 再去取一人一支已包既礦泉水, 一人一支燒烤叉, 食野既碟同叉; 自取蜜糖/鼓油同膠手套等等~我同阿仔率先幫襯燒烤食品, 醃左既肉類就一包包pack好就咁攞, 另外有個筲箕就用來載無醃既食物例如栗米, 青椒, 茄子, 豆泡, 鴨胸和煙肉等等...由細到大唔駛講, 燒野食一開始最鍾意燒腸仔呀, 紅腸呀, 丸呀, 快熟好味用來先醫肚的首選~ 到燒左d肉時, 要數我地最喜歡的有招牌叉燒粒, 細心的一粒粒, 好易燒又好味, 唔太濃的味道, 正~ 另外我亦十分喜愛麻辣雞亦(中亦)~但今晚我最喜歡的竟然是燒到卜卜爆香口既豆泡, 仲有燒幾下就熟又多汁的青椒~另有付費的牛油呀, 蓄薯呀, 不過已包既都已經好夠食, 如果多d人來一齊租埋麻將等玩一日仲過癮呢~

另外我亦十分喜愛麻辣雞亦(中亦)~

Dinner
2019-03-23 271 views
這家燒烤樂園已經有很多年的歷史,現在食物的口味和衛生度有了更好的提升,墨魚丸蘸上蜜糖汁放在火上烤,金黃的脆皮咬下去裡面還有粒粒墨魚的肉肉,好吃,烤魷魚也是一流,材料新鮮,烤好後鮮香無比。
2019-03-02 244 views
3 个月前食物水準可以,一包包装起已调味肉類,衛生好好,味道不錯,不過不太環保,造成很多膠袋的浪費。另外,蔬菜類切得太細件,難以烧烤,沒有锡纸提供,番薯要額外收费$2元1條,有點而那個。場地夠大,有高卡車,跳彈床,麻將耍樂,撈金魚等。

3 个月前

今年嘅香港好似唔見咗冬天,日日都好鬼熱,難得今個weekend凍咗少少,咁就去燒吓嘢食啦!不過,假期燒嘢食最怕霸唔到爐,仲要拎住一袋二袋,所以我哋去到屯門嘅富泰燒烤樂園,由兆康站行過去約15分鐘,如果揸車嚟,仲可以你免費泊車,都算幾方便架。收費已經包左一個爐,兩包炭,紙巾、一人一支燒烤叉同碟,仲有一支水同飲品。食物區選擇唔少,而肉類仲係真空獨立包裝,夠晒衞生之餘仲唔似出面將唔同嘅味道放埋同一隻碟,不過就相對唔環保喇。雞翼一包有4隻,味道有咖喱雞翼、蒜香雞翼、麻辣雞翼、香辣雞翼同南乳雞翼。我哋就最鍾意鹹香味重嘅南乳雞翼,醃得好入味。另一推介係咖哩魷魚,咖哩味超香,魷魚好彈牙!當然唔少得丸類同腸仔啦。 蔬菜類都有唔少選擇,而粟米係勁甜!而燒麵包係我最拿手嘅!

另一推介係咖哩魷魚,咖哩味超香,魷魚好彈牙!

當然唔少得丸類同腸仔啦。

蔬菜類都有唔少選擇,而粟米係勁甜!

而燒麵包係我最拿手嘅!
2019-02-23
朋友住在屯門,去她家與她孩子玩了一個下午後,晚上她就帶我到附近的富泰燒烤樂園。食物種類都不算少,最特別的是肉類都是獨立包裝的,這是我第一次去燒烤場遇到的,感覺真的很衛生,而且容易保鮮,非常難得!另外場地都非常乾淨,椅子亦是,打破了我對燒烤場以往的概念。飲品會每人有支水,另外再可以選多一款飲品,其他的燒烤場只送一支,這裡很有良心呢!爐一運送過來已火光熊熊,透的非常好,火勢好燒的食物才會好食!看雞翼很快很容易就燒好了!這是麻辣雞翼,我覺得可以再辣一點,因為雞翼的口味已經有三種,不食辣的自然會選不辣的,但想食辣的一定想辣點才過癮!看看招牌义燒色澤多有吸引,而且肉厚而實,真的不錯!值得一提是這邊的蜜糖是自己倒出來,這樣就不怕一罐蜜糖用不完會浪費,想法不錯呢!場地很大,朋友的小朋友亦能周圍跑跑跳跳地放電,而且不會很擠擁,煙又不會很侷促,是個不錯的燒烤場!下次又多個機會來找朋友再食過!

另外場地都非常乾淨,椅子亦是,打破了我對燒烤場以往的概念。

看雞翼很快很容易就燒好了!

看看招牌义燒色澤多有吸引,而且肉厚而實,真的不錯!

2019-02-14 169 views
感覺香港好似就黎冇冬天,趁少少涼又去下燒野食先🤪 黎屯門呢邊都幾空曠,環境都幾舒服🙈 可能係平日晏就既關係,唔算好多人。呢度既食物,丸類選擇都多,而肉類就pack起一包包,方便攞之餘亦都比較衛生。種類都多,未試得哂已經好飽🙈燒野食真係一個漫長既過程,心急就會焦哂。好彩我燒野食有一手,哈哈而呢度既豬仔骨係唔錯的,好夠味。燒燒賣係我最鍾意食既,食咗十幾粒都飽哂🙈最後影下相就走嚕,下次多d時間可以租埋麻雀打😆

最後影下相就走嚕,下次多d時間可以租埋麻雀打😆

2019-02-03 109 views
天氣開始轉涼,緊係要去bbq!家人揀左屯門嘅富泰燒烤樂園,貪佢園內好多遊樂設施,帶小朋友去fit晒可以放心比佢地放電唔使怕佢地扭計🙉收費好相宜,星期六日都係百零蚊一個人!而且無限時段任食😍 場內嘅燒烤食物除丸類腸仔外,全部都仲要係獨立包裝,衛生又唔怕容易整污糟,非常抵讚!😆食物種類都幾多,雞翼都已經有幾款口味!而且味道都唔差,我特別鐘意佢嘅咖喱魷魚,大大隻仲已經醃好晒唔使煩,彈牙又有口感!金沙骨做到好入味,燒完都仲係啖啖肉,嫩滑又惹味。場內仲好貼心裝左電視機,一路燒可以一路睇電視唔會怕悶🥰

場內仲好貼心裝左電視機,一路燒可以一路睇電視唔會怕悶🥰
2019-01-28 118 views
天氣凍凍地 又係時候圍埋一齊BBQ既日子啦🥳上午行完菠蘿山 夜晚就去bbq bbq場地理位置方便 屯門搭輕鐵 再行15mins左右或者 輕鐵再加巴士 k58 就快d 5mins如果你有車 更加可以自駕入黎 有得免費泊車💪🏻bbq收費好清晰 唔會有隱藏收費收費包括 食物「某部分收費除外」燒烤叉 炭 一支水 一張飲品卷 一次性開爐費bbq場好大 爐同爐隔得遠 唔會好迫 好有空間感😃除左入黎燒烤外 仲設有兒童遊樂設施 好適合一家大細一齊黎玩燒烤場採用自助方式拎食物 食物選擇都好多 當然有d要另外收費 好似某部份調味料 ⋯⋯ 但本身已包既食物種類都好多 大家唔洗擔心🤗最值得讚賞係燒烤場食物係獨立包裝份量細細 仲有哂調味好衛生 份量又岩岩好 仲好方便拎返埋爐燒添👏🏻肉類都好多 仲有d丸類 腸仔類 燒賣大家可以拎個籃 自由拎自己足夠既份量 但記得唔好浪費食物👍🏻當然 除左肉類多種類外蔬菜亦都選擇多多 食返d菜 先夠健康嘛😀蜜糖 係自己任添 免費調味提供👍🏻最推薦係燒雞翼 實在太多種蒜香 麻辣仲有金牌叉燒 估唔到叉燒 都有得拎黎燒 今日成家人都好開心 下次一定會再黎🥳
天氣凍凍地 又係時候圍埋一齊BBQ既日子啦🥳

最推薦係燒雞翼 實在太多種蒜香 麻辣

仲有金牌叉燒 估唔到叉燒 都有得拎黎燒
今日成家人都好開心 下次一定會再黎🥳
2019-01-22 133 views
今日同朋友去咗屯門燒野食!好興奮♥️入冬以嚟第一次燒野食期待咗好耐😂約咗好多次都約唔成秋冬點可以唔燒野食🔥🔥今次終於二人成團👫呢度好抵玩!一個價錢就可以由天光🌅燒到天黑🌃!唔好以為屯門好遠一架巴士就出返九龍西鐵🚇行過去都係十分鐘個場好大!有好多適合老中青嘅遊戲設施🙌🏻適合一家大細仲要有位泊車小朋友設施好安全有圍欄唔怕小朋友走衝咗去燒烤區大人可以愛放心將小朋友放低安心享受燒烤樂我地見到都想衝埋去玩😂飲品方面已經包水同罐裝飲品可以自費買啤酒食物就任食嘅選擇好多而且全部獨立包裝好乾淨好方便雞翼都有幾款唔同嘅味丸類腸類都好多選擇台灣腸,芝士腸都好好味芝士腸超濃郁仲有金沙骨同蜜汁叉燒都好好味!
今日同朋友去咗屯門燒野食!
好興奮♥️入冬以嚟第一次燒野食
期待咗好耐😂約咗好多次都約唔成
秋冬點可以唔燒野食🔥🔥
今次終於二人成團👫
呢度好抵玩!一個價錢就可以由天光🌅燒到天黑🌃!
唔好以為屯門好遠
食物就任食嘅
選擇好多而且全部獨立包裝好乾淨好方便
雞翼都有幾款唔同嘅味
丸類腸類都好多選擇
台灣腸,芝士腸都好好味
芝士腸超濃郁
仲有金沙骨同蜜汁叉燒都好好味!
2019-01-22 71 views
我其實一直都好鍾意燒野食平時都會約埋啲朋友去燒野食二人成團去燒野食都唔係第一次今次我為咗要燒到野食遷就我朋友入到屯門富泰😂😂😂今日係閒日,人唔多,呢到一個價錢由朝燒到晚野食任食!飲品包水同一罐野任可以自費另買啤油🍻有好多for小朋友玩嘅設施,小朋友可以玩盡一日仲有賽車game、撈金魚🤩🤩🤩我最鍾意去呢種燒烤場幫你開埋爐包你一包炭夠玩半日♥️野食方面全部獨立包裝好方便又乾淨👍🏻丸同腸嘅選擇都好多台灣腸、墨魚丸、燒賣、牛丸、貢丸乜都齊🙌🏻各款嘅扒,牛扒、雞扒、豬扒都有♥️雞翼都好多味道選擇蒜香!麻辣!香辣!仲有多春魚、魷魚、金沙骨、蜜汁叉燒推介下:雞翼、魷魚、叉燒都好好味♥️
我其實一直都好鍾意燒野食
平時都會約埋啲朋友去燒野食
二人成團去燒野食都唔係第一次
今次我為咗要燒到野食
遷就我朋友入到屯門富泰
😂😂😂
今日係閒日,人唔多,呢到一個價錢由朝燒到晚
野食任食!飲品包水同一罐野任
可以自費另買啤油🍻

有好多for小朋友玩嘅設施,小朋友可以玩盡一日
仲有賽車game、撈金魚🤩🤩🤩

我最鍾意去呢種燒烤場
幫你開埋爐包你一包炭
夠玩半日♥️

野食方面全部獨立包裝
好方便又乾淨👍🏻

丸同腸嘅選擇都好多
台灣腸、墨魚丸、燒賣、牛丸、貢丸
乜都齊🙌🏻

各款嘅扒,牛扒、雞扒、豬扒都有♥️
雞翼都好多味道選擇
蒜香!麻辣!香辣!
仲有多春魚、魷魚、金沙骨、蜜汁叉燒

推介下:雞翼、魷魚、叉燒都好好味♥️
Other
  • 雞翼
  • 魷魚
  • 蜜汁叉燒
  • 台灣腸
2018-12-14 867 views
近日天氣急劇下降,久坐家裡覺得份外寒冷,家中壯男紛紛外遊渡過白色聖誕,只剩下女士們瑟縮家中,在飢寒交迫之際,母親突然忽發奇想說想燒烤,嚴寒冬天總覺得穿不夠吃不飽的我馬上興高采烈地答應! 2人立即向附近富泰燒烤場進發富泰燒烤樂園鄰近富泰邨旁邊,由富泰邨步行大約只需5分鐘路程。晚上到訪,正門的霓虹招牌份外明亮,遠處的我們也容易被燈光引導以去入口旁除了張貼營業時間及顧客注意事項外,原來燒烤場還提供預訂乳豬及租用鋼架套裝服務價目表亦張貼在旁,星期一至五與星期六、日及假期的收費有所不同,但開爐費同樣50元進入燒烤場前必先經過購票處,付款後會取得1張飲品卷、用具卷及開爐卷,然後憑卷取所需用品,每爐更送一包炭地方乾淨寬敞,爐與爐之間有足夠距離和空間,設有蓋與無蓋燒烤區,有蓋燒烤區內更有電視播放,電視撈飯的我倆必選有蓋區,選好位置放好個人物品後已經急不及待去拿用具及食物開始燒烤!🔥憑用具卷可索取燒烤叉、膠碟、廁紙及叉子,還可自行取蜜糖與豉油在飲品部可領取每日每枝水及2罐飲品,飲品種類繁多,罐裝飲品已經大約有10款食物種類亦不缺,蔬菜及丸類各有8款,而肉類大約有10-14款,每款醃製肉類都以真空包裝放於

食物種類亦不缺,蔬菜及丸類各有8款,而肉類大約有10-14款,每款醃製肉類都以真空包裝放於凍櫃,還清晰標明食物包名稱,不但乾淨衛生還方便自取

職員替我倆搬爐到所選擇的位置並開爐,火力均勻以足夠,第一輪之快熟食物都烤得皮脆沒有焦,但其後自行加炭發覺炭包內的炭較零碎,媽媽與我輪流加炭,不善於加炭的我倆也弄得一臉骯髒,我們互相取笑對方同時也互相替對方燒食物。回想起上一次與家人燒烤已經是數年前的事了,現在圍著爐邊,有說有笑的時光感覺份外溫暖

我倆同樣覺得燒烤場除了重視衛生與舒適度外,食物的種類基本上大概相同,要脫穎以出,我相信食物醃料亦是關鍵之處,品嚐了多款食物後,個人推介以下幾款:
廚師腸」 - 雖然廚師腸已經停產,但仿佛「廚師腸」已經成為這類型腸仔的名字而不是品牌名,該腸仔較廚師腸淡味,這反而更適合用作燒烤,可中和其他醃製食物的咸味
芝士腸 - 比豬麥牌小了點咸更多了一份芝士香,而且咬下時頗多芝士漿爆出
豆卜 - 個人超級喜愛燒豆卜,搽上蜜糖的豆卜燒至外皮脆內裡軟,咬下時熱烘烘煙霧冒出,味道帶點甜與豆味很搭
燒賣 - 脆燒賣皮包裹著熱騰騰軟綿綿的魚肉,搽上蜜糖後該甜味帶動了魚肉味,而燒賣在提供前有被解凍,否則燒賣未熟前已在燒烤叉裂開
雞翼
燒烤場提供蒜香、南乳及麻辣味雞中翼,個人推薦蒜香和南乳口味,淡淡蒜香或南乳味剛好不會過咸同時不會覺得溜,略賺不夠入味,醃料味只限於在雞皮

咖喱魷魚
呈菱形,燒後魷魚質感爽嫩易咬開,明顯嚐出咖哩味

金牌叉燒粒

香濃叉燒醬非常入味,叉燒粒肉質鬆軟如豬頸肉,而且細細粒不會容易覺溜

記起小時候的自己與家人燒烤感覺快悶死,大人們只坐著爐邊閒談,而我只可坐在一旁等食。但現在燒烤場除了燒烤外,還提供多款遊戲及設施給小孩,如吹氣彈床,小朋友也會享受與家人燒烤的時光

那晚聽著小孩的歡笑聲,圍在爐邊暖烘烘的對話,在旁人眼中可能只是普通的2人燒烤,但我知道在我倆心中這是一個既難忘又特別的晚上
—————
整體評語:
味道-所有醃製之食物均入味而且濃度剛好不會太咸,加上食物尺寸偏小,所以不容易覺得飽,可以多吃並消磨大半日,而丸類與蔬菜類都有足夠解凍
服務-自助燒烤場所提供之服務甚少,難以評價
衛生-所用之餐具都乾爽潔淨,醃製食物更是獨立包裝,既方便又衛生
環境-燒烤場寬敞,爐與爐之間有充足距離走動,而小朋友可以在大人燒烤同時在場內玩樂設施嬉戲,非常適合家庭樂
抵食-抵食指數甚高,燒烤場沒有時間限制,大伙兒可以由中午任燒任食所有食品至晚上也不成問題,而且食物質素、味道、尺寸及種類都令人滿意,燒烤場內更有兒童玩樂設施,非常適合大人細路消磨一整天,是聚腳好地方
2018-12-08
雞翼
咖喱魷魚
金牌叉燒粒
2018-12-01 1793 views
見天氣開始凍凍地,梗係想燒吓嘢食啦,因為朋友住喺附近嘅關係所以就提議到嚟呢度近近地燒嘢食。佢哋收費唔算貴,如果你提前預訂亦都可以有乳豬俾你食添,另外佢都會有啲網架可以租比你用,而佢哋本身就已經包左一個爐,每人一支燒烤叉,每人一隻碟,每人一支飲料同埋好窩心嘅有卷紙巾俾你添。一入到去就已經見到呢一個遊樂場,所以其實好啱大人帶小朋友過嚟玩一路燒嘢食一路玩開心時日過得好快。不過佢哋就有啲調味料就要俾錢嘅不過都唔算貴。方包對燒嘢食來講就梗係唔少得啦。佢哋呢一個區域就係俾你出去拎嘢食返嚟燒,都幾多嘢食款俾你揀範圍亦都好大。最值得推薦嘅就係佢哋啲肉食係會有獨立包裝,佢會幫你pack好一包有一至兩塊,入面亦都有腌料,唔怕唔入味之餘亦都好講衛生。啲肉食其實唔止咁少㗎,單單係雞翼已經有好多種口味俾你選擇,值得推薦。總括嚟講佢哋都算唔錯,因為食物款式好多,如果你係駕駛人士的話,佢哋亦都有得免費泊車,車位亦都唔算少,所以其實都算幾方便架。

不過佢哋就有啲調味料就要俾錢嘅不過都唔算貴。

方包對燒嘢食來講就梗係唔少得啦。

2018-11-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-11-20 259 views
突然間好想去BBQ ,一於就去近近地既富泰燒烤樂園,貪佢交通便利,就喺富泰村隔離👍🏻價錢仲要好抵食,大人$110/小童$90,任食,飲品就包一罐汽水及一支水,雖然燒野食一定唔夠飲,但再買汽水都係$8/一罐,唔算貴😜都好多食物揀場地好大肉類係獨立包裝,非常衛生,仲要我至愛既雞亦有四款不同口味,最好食係麻辣雞亦,十分野味👍🏻咖哩魷魚夠爽口,豬扒都唔差,肉質好淋,仲有金牌叉燒好好食丸類同腸仔都有仲有小朋友設施

都好多食物揀

場地好大