Restaurant: Genki Sushi
Info:

如果你哋都同我一樣係💯蟹迷🦀嘅話去元氣壽司 🦀品嘗【松葉蟹祭】全新餐目就啱曬喇我自己就特別鍾情呢💫6款新品:🦀 DIP DIP龍蝦湯🦞松葉蟹卷以紫菜天婦羅 ➕ 蟹柳小卷搭配而成面層再加上啖啖鮮味松葉蟹肉😋原來仲有✨獨家隱藏食法~❤️先試一口♨️溫暖嘅龍蝦濃湯品嚐龍蝦湯嘅原汁原味想令蟹柳小卷及紫菜天婦羅味道變得更豐富只要喺鮮味濃郁嘅龍蝦湯上DIP一DIP仲即時有助提鮮 為味蕾帶嚟另類新體驗🤤單吃松葉蟹肉可品嘗到最原始鮮嫩口感混入龍蝦濃湯之中亦可令龍蝦湯口感更豐富你哋都一齊創造屬於自己嘅獨門食法喇🦀 炙燒蟹膏味噌松葉蟹棒松葉蟹棒屬松葉蟹最經典嘅部位,食落啖啖肉,味道非常鮮甜,大小朋友都鍾意😍。經炙燒後嘅蟹棒與面層濃郁嘅蟹膏味噌鮮味一併爆發,雙重鮮味令人回味無窮😋🦀 蟹雙式 ─ 松葉蟹鉗 ‧ 蟹味噌松葉蟹鉗 ➕ 蟹味噌飛魚籽軍艦可以一次過滿足雙重願望🤩原隻松葉蟹鉗 啖啖肉😋份量十足 味道鮮甜蟹味噌飛魚籽軍艦以蟹味濃郁嘅蟹味噌及味道鮮美嘅飛魚籽組合而成再配搭爽脆清新嘅青瓜片🥒口感豐富 味道亦富層次 絕對一吃愛上😍🦀 雙式松葉蟹軍艦柚子醋果凍 味道酸酸甜甜 加上鮮甜蟹肉味道出奇搭配🌈 創新食法🌱 清
如果你哋都同我一樣係💯蟹迷🦀嘅話

去元氣壽司 🦀品嘗【松葉蟹祭】全新餐目就啱曬喇

我自己就特別鍾情呢💫6款新品:

🦀 DIP DIP龍蝦湯🦞松葉蟹卷

以紫菜天婦羅 ➕ 蟹柳小卷搭配而成

面層再加上啖啖鮮味松葉蟹肉😋

原來仲有✨獨家隱藏食法~

❤️先試一口♨️溫暖嘅龍蝦濃湯

鮮甜味美嘅松葉蟹肩肉同蟹棒肉

將烏冬拌勻同吃 每一啖都滿載蟹肉鮮味😋

加上炸香咗嘅天婦羅脆粒 口感香脆又豐富

令人食唔停口🤭

款款抵食又新鮮,值得推介!
2023-11-30
$100 (Lunch)
  • 蟹雙式 ─ 松葉蟹鉗 ‧ 蟹味噌,
  • 雙式松葉蟹軍艦、
  • 炙燒蟹膏味噌松葉蟹棒
2023-08-17 121 views
北角呢間元気成日都好多人排隊唔想排隊就要early dinner 先食到😆今日食完壽司食左2個甜品又唔錯喎😊壽司就正正常常,不過不失特濃朱古力蛋糕 $22又真係好濃朱古力味係細件左少少要細細啖細細啖先可以慢慢食😂唔錯幾好食!千層蛋糕 $21家人食左呢個試左啖都ok唔錯舖頭用經典火車軌上菜小朋友見到實鐘意另外,有小朋友既記得埋單可以攞小禮物試過有元気圖畫既扇、膠紙、小圖書等等小朋友攞到小禮物特別開心❤️我地通常平日五點幾六點黎有位唔駛等就算2個人都會照俾坐卡位舒舒服服又唔會趕你走,讚!👍🏼
北角呢間元気成日都好多人排隊
唔想排隊就要early dinner 先食到😆

今日食完壽司食左2個甜品
又唔錯喎😊
壽司就正正常常,不過不失

特濃朱古力蛋糕 $22

家人食左呢個
試左啖都ok唔錯

舖頭用經典火車軌上菜
小朋友見到實鐘意
另外,有小朋友既記得埋單可以攞小禮物
試過有元気圖畫既扇、膠紙、小圖書等等
小朋友攞到小禮物特別開心❤️

我地通常平日五點幾六點黎有位唔駛等
就算2個人都會照俾坐卡位
舒舒服服又唔會趕你走,讚!👍🏼

特濃朱古力蛋糕
千層蛋糕
特濃朱古力蛋糕
千層蛋糕
夏日🌞天氣熱辣辣🥵 搞到經常無晒胃口不過一講起壽司🍣 就幾時都令人食指大動最近見到元氣壽司 推出咗主打 三文魚 嘅 全新餐目對於我呢啲鍾意試新品嘅朋友仔嚟講梗係不容錯過喇🤩原來一系列🎏「三文魚祭」餐目均選用嚟自澳洲🇦🇺塔斯曼尼亞嘅三文魚製作而成眾所周知塔斯曼尼亞一向以優質無污染純淨水域見稱 唔怪得三文魚都特別鮮甜肥美😋❣️極品厚切三文魚腩 🍣增量20%塔斯曼尼亞三文魚 口感豐富又肥美食落滿口油脂甘香 入口即溶化 大愛😍❣️牛油🧈味噌燒極品厚切三文魚🍣醬汁以日本🇯🇵味噌醬及蒜牛油🧈調製炙燒後 散發出陣陣油脂香氣 令人垂涎欲滴🤤面層灑上自家製七味米紙脆脆增添香脆口感 同時惹味誘人❣️洋風極品厚切三文魚🍣配搭上紫洋蔥、牛油果🥑及鹹香芝士🧀️創意日式🇯🇵洋風為味蕾帶嚟另類滋味😋香濃惹味又帶幾分清新🌱 唔會膩實屬炎夏之選✔️❣️極品三文魚生春卷🍣用上米紙卷包裹清新爽脆嘅日本水菜🥬及黃椒 賣相帶幾分越式風味咬落仲有滿滿牛油果🥑同肥美三文魚刺身多重口感 配搭新鮮 滿載驚喜🤩加上酸甜開胃嘅日式沙律汁🥗開胃又清爽 絕對係夏日必點之選個人私心推介俾大家💕❣️洋風極品三文魚刺身 (香蒜蕃茄風味)🍅有大量新鮮爽脆蔬菜🥬作伴
夏日🌞天氣熱辣辣🥵 搞到經常無晒胃口

炙燒後 散發出陣陣油脂香氣 令人垂涎欲滴🤤

面層灑上自家製七味米紙脆脆

增添香脆口感 同時惹味誘人
❣️洋風極品厚切三文魚🍣

配搭上紫洋蔥、牛油果🥑及鹹香芝士🧀️

創意日式🇯🇵洋風為味蕾帶嚟另類滋味😋

一改傳統三文魚刺身俾人嘅印象

香蒜蕃茄🍅風味亦夠創新

鍾意刺身嘅朋友仔 一定唔可以錯過🤩
❣️極品三文魚芝士🧀️油揚天婦羅🍤

呢款創作天婦羅用上日本🇯🇵傳統油揚包裹三文魚 + 軟滑忌廉芝士🧀️

食嘅時候沾上酸甜開胃醬汁

帶嚟全新口感 令人再三回味

想品嘗到最佳味道同口感 記得趁熱食😚
2023-06-23
$100 (Lunch)
  • 極品厚切三文魚腩,
  • 牛油味噌燒極品厚切三文魚,
  • 極品三文魚生春卷,
  • 洋風極品三文魚刺身 (香蒜蕃茄風味),
2023-06-06 85 views
尋日路過北角唔知食乜好,最後又入咗元氣,元氣有到好,就係……就算你唔係好想食嘢,淨係叫一碟,你都可以慢慢坐,坐好耐又唔會限時,最後都食咗幾多唔同款嘅食物,例如:鹽燒黑椒熟蝦、鹽燒珍寶帝王蟹柳、次次都食嘅日式海鮮茶碗蒸、同埋佢新餐單嘅三文魚親子、醬油蝦、同埋蝦貝三點有螺片,赤貝同埋甜蝦,最重要係叫埋三文魚湯,我次次都有飲嘅,另外亦都叫咗麻薯金川燒(吉士味),佢外皮有元氣logo煙煙韌韌嘅麻糬 甜品 (不過忘記影相)Ps:我要投訴佢!🙈😢😢😢今次個玉子太細舊好小家!我成日都幫襯佢🙈都係咁話!咁樣好冇競爭力㗎!要改一下啦!
尋日路過北角
唔知食乜好,

坐好耐又唔會限時,
佢外皮有元氣logo
煙煙韌韌嘅麻糬 甜品 (不過忘記影相)

Ps:我要投訴佢!🙈😢😢😢今次個玉子太細舊好小家!

我成日都幫襯佢🙈都係咁話!咁樣好冇競爭力㗎!
要改一下啦!
2K
餐廳:元気寿司地點:炮台山電氣道餐牌:新出左期間限定,特別係角落小夥伴款式,餐牌都乘機加價芝士蟹柳粟米蛋奄列 $12 另加一芝士蟹柳粟米蛋奄列係印左可愛角落小夥伴公仔既奄列蛋包住蟹柳粟米沙律加芝士,入面都有飯。三色腐皮壽司 $13 另加一雖然個角落小夥伴公仔唔係咁易見到,不過係印左可愛公仔樣既腐皮包住熱三文魚沙律,玉米沙律同飛魚籽。芝士冬甩串 $25 另加一芝士冬甩串一客三串,每串一粒,炸得外皮香脆,入面真係有芝士流心,另配煉奶可稍稍降溫,甜甜地,味道口感都唔錯。價錢少貴。極上厚切鰻魚 $15 另加一極上厚切鰻魚真係幾厚切,質感好正,唔洗加汁都夠味。柚子胡椒鰈魚 $16 另加一柚子胡椒鰈魚一客兩件,面頭柚子胡椒比較鹹。塊魚無特別。魷魚咀唐揚 $30 另加一第一次食魷魚咀唐揚,都有少少似炸雞軟骨,不過無雞軟骨咁脆,都幾好食,不過較鹹,面頭加上一片檸檬,不過加完檸檬汁都鹹。厚切長鰭吞拿魚腩 $12 另加一厚切長鰭吞拿魚腩一客一件,都幾厚身,算唔錯啦。味噌壽司三點 $29 另加一味噌壽司三點我試左炙燒帆立貝同三文魚軍艦。炙燒帆立貝炙燒味道好香,都厚肉。三文魚軍艦就正常。不過唔覺太味噌。燒左口
餐廳:元気寿司
地點:炮台山電氣道
餐牌:新出左期間限定,特別係角落小夥伴款式,餐牌都乘機加價
芝士蟹柳粟米蛋奄列

芝士冬甩串

芝士冬甩串 $25 另加一
極上厚切鰻魚

極上厚切鰻魚 $15 另加一
極上厚切鰻魚真係幾厚切,質感好正,唔洗加汁都夠味。
柚子胡椒鰈魚

柚子胡椒鰈魚 $16 另加一
柚子胡椒鰈魚一客兩件,面頭柚子胡椒比較鹹。塊魚無特別。
魷魚咀唐揚

魷魚咀唐揚 $30 另加一

厚切長鰭吞拿魚腩

厚切長鰭吞拿魚腩 $12 另加一
厚切長鰭吞拿魚腩一客一件,都幾厚身,算唔錯啦。
味噌壽司三點

味噌壽司三點 $29 另加一
燒左口魚裙邊軍艦

燒左口魚裙邊軍艦 $19 另加一
燒左口魚裙邊軍艦一客兩件,係切碎燒左口魚裙邊放係飯上面,左口魚裙邊入口即溶,紫菜都仲脆脆地。
赤海蝦

赤海蝦 $29 另加一
赤海蝦一客三隻,好大隻,都鮮脆,質素唔錯。
炙燒黑松帆立貝

炙燒黑松帆立貝 $19 另加一
炙燒黑松露帆立貝一客一件,帆立貝又厚肉又鮮甜,上面加左適量黑松露醬,再炙燒吓,啖啖肉,正!
油甘魚蓉軍艦

油甘魚蓉軍艦 $18 另加一

油甘魚蓉軍艦一客兩件,油甘魚蓉都好滑溜,味道都算鮮,面頭加上少少七味粉。
軟殼蟹手卷

軟殼蟹手卷 $28 另加一

軟殼蟹手卷都有大大件炸軟殼蟹,沙律醬同少量飛魚籽。

牛油煮蜆 $27 另加一
牛油煮蜆一客有好多連殼蜆,個湯牛油味好香,加上少少京蔥同葱花。
芝士焗雜菌

芝士焗雜菌 $21 另加一
芝士焗雜菌芝士拉絲,而雜菌有金菇,蟹味菇,燶左芝士更香,好味道!
日本芝士蛋糕

日本芝士蛋糕 $20 另加一
日本芝士蛋糕賣相平平,不過個忌廉芝士又滑溜又軟又香,下底就係一層薄薄蛋糕底,好食!
鹽檸焦糖蛋糕

鹽檸焦糖蛋糕 $21 另加一
鹽檸焦糖蛋糕個蛋糕底食落好似日本芝士蛋糕,又滑溜又軟又香。面頭有焦糖同兩片鹽檸。
唔理好唔好食,小朋友見到角落小夥伴菜式已經好開心!
2023-04-29
油甘魚蓉軍艦
芝士焗雜菌
鹽檸焦糖蛋糕
2023-01-30 125 views
今次试了刺身寿司🍣午市套餐,非常不错👍,台面上有寿司酱,芥末酱,还有生姜片加上寿司上一同入口,超级美味!鸡蛋羹也很不错,里面还放了海鲜。我个人特别喜欢生姜片,薄薄的盖在寿司上让不那么爱生食的我都觉得很美味。
中午時間過黎, 唔洗點等拎左票5分鐘就有位。中意呢度壽司款式多,嘢食又OK,職員服務又好,平平哋想食壽司,我覺得呢間《元氣》唔錯👍🏻呢度比較多一家大細帶小朋友嚟,我覺得用㗎車仔送壽司都幾得意,初初唔知,仲要個職員走來提醒攞嘢食,好搞笑😁😁唔洗10分鐘, 野食全到齊😋😋壽司還可以,我好中意飲呢度既綠茶, 好有茶味, 另外特別一提牛肉烏冬,湯有牛肉味,性價比高👍🏻埋單去counter, 快捷👍🏻
中午時間過黎, 唔洗點等拎左票5分鐘就有位。

唔洗10分鐘, 野食全到齊😋😋

埋單去counter, 快捷👍🏻

2K
原本無咁早食晚餐,點知忽然落大雨,所以黎呢間元気寿司食。星期日5點有好多位。又有期間限定新款式可以試試。麻糬今川燒 $17麻糬今川燒係新口味,係日本直送,可惜得吉士味。外皮印有元氣logo,暖笠笠上枱,入面果然勁多吉士醬,仲咬到煙煙韌韌麻糬,口感味道超正。即刻encore返一件。赤海蝦蟹膏 $14赤海蝦蟹膏一客兩件,赤海蝦好鮮,蟹膏都鹹香。鹽昆布海苔青瓜沙律 $17青瓜條上面加上紫菜碎同白芝麻粒,下底有少少昆布。好香麻油味,不過較鹹。牛油煮蜆 $27牛油煮蜆份量比張相少,不過蜆味道都唔錯,富牛油香,上面加上少量京蔥同蔥花。軟殼蟹配龍蝦芝士醬 $33軟殼蟹配龍蝦芝士醬係季節限定。軟殼蟹得幾舊,唔熱既,差。個龍蝦芝士醬就ok。腐皮脆脆配煙燻沙律醬 $19腐皮脆脆配煙燻沙律醬係季節限定。腐皮脆脆反而就熱辣辣炸起,食落脆口好似薯條,中間腐皮甜甜地,配鹹鹹地既煙燻沙律醬好夾。焦糖南瓜冰布甸 $22焦糖南瓜冰布甸係季節限定,賣相普通,布甸質感散散d,又無南瓜味,焦糖偏苦。其他食物就不嬲都有。池魚 $11長崎縣池魚一客一件,新鮮有魚味,上面加上蔥花同薑蓉。炙燒黑松露帆立貝 $17 炙燒黑松露帆立貝一
麻糬今川燒

麻糬今川燒 $17
赤海蝦蟹膏
赤海蝦蟹膏 $14
赤海蝦蟹膏一客兩件,赤海蝦好鮮,蟹膏都鹹香。
鹽昆布海苔青瓜沙律

腐皮脆脆配煙燻沙律醬

腐皮脆脆配煙燻沙律醬 $19
焦糖南瓜冰布甸
焦糖南瓜冰布甸 $22

其他食物就不嬲都有。
池魚
池魚 $11
長崎縣池魚一客一件,新鮮有魚味,上面加上蔥花同薑蓉。
炙燒黑松露帆立貝 $17
日本鯛魚

日本鯛魚 $22

日本鯛魚一客兩件。鮮味。
北海道玉米
北海道玉米 $11
北海道玉米一客兩件。小朋友鍾意。
玉子
玉子 $11

玉子一客兩件。小朋友至愛。
吞拿魚三點

吞拿魚三點 $28

吞拿魚三點就好麻麻,赤身都尚可,藍鰭吞拿魚都係一咬即開。拖羅好瘦。
鹽葱拖羅
鹽葱拖羅 $22

鹽葱拖羅一客兩件,呢個正。真係有吞拿魚味,上面加上蔥花。
青森蘋果汁
青森蘋果汁 $15一包
青森蘋果汁當然係好好飲!大人細路都鍾意飲!

呢間分店既高速綫係等你攞完食物之後自動返歸,唔洗人手㩒制。以上價錢再加一。
2022-09-18
麻糬今川燒
赤海蝦蟹膏
腐皮脆脆配煙燻沙律醬
池魚
鹽葱拖羅
2021-08-25 304 views
個人比較細食,所以壽司有時真係首選今日黎元氣見到有lunch set就諗住試下見壽司款都多就揀左都有成8舊壽司,兩隻蛋又有沙律同麵豉湯,好過散叫原來黎到係一碟碟仲以為會全部壽司一齊上,所以都係條lane度自動送過黎,其實都唔緊要,d野都係係咗樣食$80加一都真係幾抵食,仲試左d我平時唔會食既壽司,估唔到個燒汁牛肉壽司勁好食上黎仲大舊過張相,入口即熔。柚子油甘魚蓉壽司第一口食落去已經食得出柚子味,好fresh啊 真係唔錯
個人比較細食,所以壽司有時真係首選
今日黎元氣見到有lunch set就諗住試下
壽司款都多就揀左
都有成8舊壽司,兩隻蛋又有沙律同麵豉湯,好過散叫

原來黎到係一碟碟

上黎仲大舊過張相,入口即熔。

柚子油甘魚蓉壽司第一口食落去已經食得出柚子味,
好fresh啊 真係唔錯

2021-08-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2021-08-01 295 views
近排先食過元気,經過見到元気咁快有新野,即刻入去試吓先。芝士焗日本蠔 $26一隻:好邪惡,芝士蓋又厚又拉絲,食落好好味又鹹鹹哋又酸酸哋咁,入面隻蠔又新鮮又多汁,加左碎洋蔥粒更好味。今餐最驚喜!雙重鰻魚流心芝士 $14一件:有兩塊鰻魚上面再加一大舊炙燒過嘅花畑牧場卡門貝爾芝士,唔錯,幾抵食。柚子油甘魚蓉軍艦 $17兩件:油甘魚蓉好滑溜,份量勁多,紫菜就唔多脆。柚子皮就可有可冇,仲灑左啲七味粉喺上面。好抵食。柚子醬油漬鰹魚 $12兩件:勁抵食,鰹魚好新鮮,又大塊,食落有正常嘅燶味,寫明係静岡縣產。上面嘅柚子皮可以平衡返鰹魚嘅鹹味。黑松露吉列蠔 $20兩隻:吉列蠔比焗日本蠔係細隻啲,但係吉列嘅脆炸皮食落別有一翻滋味。黑松露醬則太多,兼且冇乜黑松露味。大拖羅 $19一件:一共試左四件,件件都冇筋,好肥美又油香四溢。青森富士蘋果芝士蛋糕 $22:原來得上面嗰啲一粒粒係芝士蛋糕,下面主要係忌廉同蘋果粒,最下底係海綿蛋糕。貨不對辦,其實係忌廉蛋糕而唔係芝士蛋糕。赤海蝦刺身 $42:一客五隻連蝦頭。赤蝦大大隻又鮮甜又啖啖肉,蝦頭都好多汁啜。炙燒黑松露帆立貝 $17一件:帆立貝又厚肉又鮮甜,上面加左適量
近排先食過元気,經過見到元気咁快有新野,即刻入去試吓先。
芝士焗日本蠔

大拖羅

青森富士蘋果芝士蛋糕

赤海蝦刺身

炙燒黑松露帆立貝

炙燒黑松露帆立貝 $17一件:帆立貝又厚肉又鮮甜,上面加左適量黑松露醬,再炙燒吓,啖啖肉,正!

青森蘋果汁柚子味 $15一包:當然係好好飲!大人細路都鍾意飲!
北海道粟米

北海道粟米 $12兩件
青瓜卷

青瓜卷 $12:一客六件
2021-08-01
$308 (Lunch)
芝士焗日本蠔
雙重鰻魚流心芝士
柚子油甘魚蓉軍艦
柚子醬油漬鰹魚
黑松露吉列蠔
大拖羅
赤海蝦刺身
2020-05-16 529 views
因為元氣壽司🍣做緊會員 30%優惠, 今晚就來食下,我哋 21:00 到都好 full, 排隊攞飛, 大約 10分鐘左右就有位。店舖環境一般衞生整潔,見到職員不停消毒清潔。食物質素維持水準,大板章魚燒夠熱值得一讚,三文魚湯味道十分好。我一定要讚這兒的服務員工,不論是安排位置的識員及送餐的員工都非常有禮貌,投入工作,最重要會回應客人及跟進訂餐單,十分難得,我哋到過不同的元氣壽司分店,這間的員工服務態度值得讚揚👍
2020-05-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Coupon
2020-02-27 299 views
本身係元氣嘅會員,一直覺得佢啲壽司都幾抵食,仲可以一件件咁買來食,咁就有quota,可以試多幾款唔同嘅壽司,加上元氣每兩三個月就增添一啲新嘅食物,好有新鮮感,記得佢之前推出過一款芝士蛋糕,真係幾好食,可惜好快就轉左啦,今次冇試新野,反而係食咗佢嘅中午定食。中午定食套餐連加一大概$100 ,幾鍾意佢座位旁可以自己沖綠茶,姜就要另外問佢攞。今日揀咗特上元氣刺身丼套餐套餐內容都好豐富,有一個凍飲、海鮮蒸蛋、兩粒炸蝦丸、同一個刺身飯。炸蝦丸都幾彈牙,蝦肉十足。成個套餐最好食係佢嘅海鮮蒸蛋,鮮味十足,蒸蛋應該有特別調味,同啲海鮮好夾。刺身飯比上刺身反而份量唔係好多,帶子好似唔係太新鮮,同埋非常細粒,整體來講味道一般。全餐飯再有驚喜嘅,反而係自然會主動比個透明膠袋你,去裝住個口罩,服務質素真係高👍🏻

炸蝦丸

炸蝦丸都幾彈牙,蝦肉十足。

特上元氣刺身丼套餐

2019-08-29 401 views
元氣前排出左高速線壽司送餐,最近又出左幾款新既壽司ITEMS,岩岩今日去左試。叫左幾款都係新野豪快海老二點 $22、北海道帆立貝牛油燒 $17、海膽配厚切墨魚 $14、三色海鮮卷 $20、焗檸檬芝士蛋糕 $19。逐一評下豪快海老二點 $22:兩款唔同的蝦壽司, 仲有魚子。北海道帆立貝牛油燒 $17:帆立貝同牛油個味道不嬲都好夾,加上帆立貝夠大粒。海膽配厚切墨魚 $14:啲海膽配厚切墨魚配搭好新鮮!三色海鮮卷 $20:上面有好多細細帶子同蝦。焗檸檬芝士蛋糕 $19:最後一定要食甜品!元気出名cheese cake,而家出左焗檸檬芝士蛋糕,🍰芝士味好濃,仲多左陣檸檬既味道,好清新又夾到,最喜歡呢個呀。
逐一評下
豪快海老二點 $22:兩款唔同的蝦壽司, 仲有魚子。
海膽配厚切墨魚 $14:啲海膽配厚切墨魚配搭好新鮮!
三色海鮮卷 $20:上面有好多細細帶子同蝦。
2019-08-18
Dining Offer
Coupon
  • 焗檸檬芝士蛋糕
  • 北海道帆立貝牛油燒
2019-07-03 237 views
發現做左元氣會員,可以用手機落單真係好方便👅 用手機App可以睇到仲有幾多張枱就到自己,於是等左一陣,好快就有位了🤠第一時間梗係叫我嘅最愛—三文魚湯!不過今次碗湯魚嘅份量就有啲少,得一舊😢😢另外仲叫左唔同嘅壽司🍣 作為元氣嘅老顧客,一排無食,發現元氣卷嘅質素好似差左😭😭而且細舊左添同埋個特大帆立貝,感覺同普通帆立貝壽司冇咩大分別🤕話雖如此,個炸蝦壽司都係熱騰騰,巧味道的最後,當然唔少得味道濃郁嘅芝士蛋糕啦

第一時間梗係叫我嘅最愛—三文魚湯!
不過今次碗湯魚嘅份量就有啲少,得一舊😢😢
另外仲叫左唔同嘅壽司🍣
同埋個特大帆立貝,感覺同普通帆立貝壽司冇咩大分別🤕
話雖如此,個炸蝦壽司都係熱騰騰,巧味道的

最後,當然唔少得味道濃郁嘅芝士蛋糕啦
2019-06-28 176 views
Have you ever tried Genki sushi? It is not an ordinary sushi shop, it's a conveyor belt sushi shop that is very convenient. I went to the North Point location in Hong Kong. It was very clean, offered many dishes to choose from, and had quick, amazing service. The restaurant had beautiful lighting and comfy seats, it made the restaurant very cozy! It had many good places to sit too! You can sit alone on bar tables or sit with friends on full tables watching the sushi roll by, or even sit away fro

I went to the North Point location in Hong Kong. It was very clean, offered many dishes to choose from, and had quick, amazing service. The restaurant had beautiful lighting and comfy seats, it made the restaurant very cozy! It had many good places to sit too! You can sit alone on bar tables or sit with friends on full tables watching the sushi roll by, or even sit away from the conveyor-belt.

You can call the food or take it straight from the belt! I had the deep fried shrimp roll, it was crunchy and tasted good. It had many layers that complimented each other well. I ate the salmon roll and salmon nigiri, they looked exactly like the pictures on the menu and had a large portion of fish. The rice was a good temperature, they were definitely worth the price. I also had the scallop nigiri, it was fresh and a generous size for the price.

Overall, the food was delicious and appetizing, but it would be nice to have a button to call the waiter or waitress, I often had to wait a long time for someone to come to my table.
Other Info. : They have lunch and tea set menus.
2019-06-28