2019-07-13
今晚黎到中環,想去食下生蠔豪下,就選左呢間生蠔店試下!佢地有專屬既生蠔專區。Oyster:American Pearl $55- 比較creamy 偏淡海水味,如果你係比較淡味少少既話,呢隻好岩你。Shimonoseki $65- 比起American Pearl,呢隻食起上黎更加甜同厚身,好新鮮,正👍Lambert $65- 呢款係我最鐘意既,海水味係3隻最重,但絕對唔係咸,有時就算去自助餐食到死咸既生蠔,今晚呢隻完全贏9條街,另外呢隻係最厚身,食落口感一流,強烈推薦!Crab cake $118 - 滿滿既蟹肉,調味岩岩好,加埋栗米沙律🥗 一齊食口感更豐富Assorted seafood - $328King Prawns- 超大隻蝦,蝦肉新鮮有彈性,唔係急凍野。Octopus - 係香港好少會以煎既煮法咁整八爪魚🐙煎得香,肉質唔un。Seabass - 用新鮮既魚加埋香草黎煎,已經好好味👍Mussels & clams - 用料新鮮,煮既火喉岩岩好,好高質。
佢地有專屬既生蠔專區。
Oyster:
Assorted seafood - $328
Seabass - 用新鮮既魚加埋香草黎煎,已經好好味👍