2018-08-23 3180 views
走進中環其實好多特色西餐小店,餐廳環境幾舒適,燈光微暗,檯上仲有發光燈夠今次呢間仲設有新鮮蠔吧區,等食客經可挑選新鮮生蠔當天生蠔做緊優惠,叫半打仲有一杯白酒送添啊,叫了3款不同的蠔款共半打(Coffin Bay、Roumegous、Gillardeau)3款各有千秋,有鮮甜帶海水味的。也有肥大肉厚啖啖肉,仲會配上3款汁醬,帶一款仲帶有一點點辣幾夾牛油果蝦肉他他,原來可以咁好食,牛肉果嘅香滑加上蝦肉鮮味做成他他醬,配埋玉米片同食好夾生蠔送的白酒飲完就叫了一杯cocktail,酸酸甜甜酒味都濃燒牛舌係厚切來的,燒得幾白咬落好鮮嫩,配埋個燒汁仲正燒安格斯肉眼扒,扒身幾厚仲燒得好靚啊,切開仲係粉嫩,牛脂夠香肉仲好嫩腍甜品係這款Tiramisu有驚喜,平常係會一整件上的,但這餐廳把Tiramisu分拆成不同部份,由浸滿香濃咖啡酒的手指餅、脆片、餅乾碎所組成,配上Cream蘸來食的,真係幾特別又美味~

今次呢間仲設有新鮮蠔吧區,等食客經可挑選新鮮生蠔

燒牛舌係厚切來的,燒得幾白咬落好鮮嫩,配埋個燒汁仲正

2018-08-09
$500 (Dinner)
2018-08-22 184 views
工作忙碌過後,好想好好獎勵吓自己,慰勞自己最好嘅方法就係去豪食一餐,呢晚同朋友約咗去中環食大餐。之後前聽同事講呢度啲蠔做緊買6送1杯白酒優惠,呢晚都仲有優惠。如果星期六嚟叫1打蠔,仲免費送1隻龍蝦。我哋叫咗6隻蠔,送咗1杯白酒,白酒係比較 fruity,飲落比較甜,配生蠔唔錯! 生蠔我哋叫咗3款,分別係American Pearl、Kumamoto同Scottish Rock,店員教我哋淡味開始食到濃味,全部蠔都好新鮮,食到海水味,個人最鍾意Kumamoto,雖然size係最細,但好鮮味爽口,令人回味! 小食要咗 Grilled Italian Sausages,意大利腸烤得好香,食到粒粒豬肉粒,好有咬口,配埋烤汁或鹽食,更能提鮮,好味! 另外,我哋叫咗Crab Cakes,蟹餅外層香脆,裡面有好多蟹肉,伴有粟米沙律,加埋少少檸檬汁,一啲都唔覺得膩。主菜我要咗 Grilled U.S. Black Angus Rib-eye 五成熟,牛扒食落好 juicy,肉味濃郁有牛油香,配上烤汁,令炭烤味更濃。朋友要咗店員推介嘅 Roasted Kurobuta Prok Chop,店員話黑毛豬唔

如果星期六嚟叫1打蠔,仲免費送1隻龍蝦。

朋友要咗店員推介嘅 Roasted Kurobuta Prok Chop,店員話黑毛豬唔駛全熟,我哋就依佢建議生熟程度,呢件豬扒真係食完有叮一聲嘅感覺,豬肉呈粉紅色,切開好多肉汁,食落鮮味有脂香,肉質爽彈,一啲都唔嚡,面頭鋪有香草脆脆,令豬肉多一份香味同解膩,就咁食都好香好夠味,真係好正!

呢餐食物水準好高,真係好滿足,餐廳仲有1++韓牛供應,食完仲有coupon送,下次經過會再嚟試吓其他食品。

2018-08-08
$600.5 (Dinner)
2018-08-20 1007 views
這間Glow - Oyster Bar & Grill就在蘭桂芳的小巷安和里入面,位置方便格,局開陽。枱上放了一個會夢幻變色的月亮,增添氣氛。餐廳Daily提供不同的生蠔,我們選擇了店員recommended的其中2種French 75 & American Pearl,味道也挺濃郁,海水及金屬的味道,鹹淡適中,有甜韻留香。Avocado & Shrimp Tartar牛油果蝦肉墨西哥片的蝦肉配清新檸檬汁,更加提鮮也配合得好好,酸甜可平衡一下膩感。Grilled Beef Tougus對於烤製來說算是嫩滑而且汁潤,牛舌厚身,外層燒得似乾身,入口軟腍而多汁,不需點醬汁。French Fries惹味特別,灑上少許海鹽有提味作用。Grilled Live Lobster我們叫了炭燒波士頓龍蝦,龍蝦非常厚肉,皮脆帶焦香,配菜有火箭菜、車厘茄和已燒過的薯仔,糯軟清甜。GLOW Tiramisu必點甜品!它把平常的Tiramisu分拆成不同部份,手指餅沾上了濃濃咖啡酒,味道有質有驚喜,很特別。

枱上放了一個會夢幻變色的月亮,增添氣氛。

Grilled Beef Tougus

French Fries
惹味特別,灑上少許海鹽有提味作用。

Grilled Live Lobster

GLOW Tiramisu

2018-08-13 152 views
做朋友公司附近吃飯,朋友推介這間餐廳的海鮮不錯,吃的海鮮都很有水準,決定到這裡晚餐。很多菜式都有一點海鮮元素,我們選擇了很多餐廳也有的蟹餅$118,這裏的蟹餅百多元,size可以,一人吃一件也蠻飽肚的,蟹餅內除了手拆蟹肉絲,還有薯仔和香草(芫茜?),薯仔的分量比較多,薯味幾出,香草味道也較搶,如果不太喜歡香草味的朋友便要考慮一下了。旁邊的粟米沙沙,粟米粒粒清甜,中和了蟹肉薯餅的膩。很喜歡湯品的我,叫了一個海鮮湯$108,來的時候店員會在一個小茶壺中倒出熱湯,碟中則放有原隻蟹鉗,蝦肉,青口和蜆。一百元左右的價錢,可以吃到這麼多海鮮的海鮮湯,算是十分化算,海鮮湯的味道濃郁,濃到有點像醬汁,感覺不太像湯,如果清淡一點或更容易入口。海鮮方面,蜆和蟹特別出色,吃得出的鮮活味道,也煮得剛剛好,不會老。為了飽肚我們選擇了一個帶子寬條麵$188作結,帶子有三大粒,切半放在一旁。帶子是刺身級,可以製作成半生熟的,新鮮得來有一點煎了的香味,十分不錯。醬汁應該是海鮮汁,十分濃郁,味道稍鹹,寬條麵有點像HANDMADE,頗有質感。果然是一間海鮮出名的餐廳,海鮮材料都相當不錯。星期四來喝酒、吃生蠔,十分抵呢!等

很多菜式都有一點海鮮元素,我們選擇了很多餐廳也有的
很喜歡湯品的我,叫了一個

為了飽肚我們選擇了一個
果然是一間海鮮出名的餐廳,海鮮材料都相當不錯。

星期四來喝酒、吃生蠔,十分抵呢!

等食物來的時間有點稍長,適合準備慢慢享受晚餐,而環境方面有點吵,可能今晚多人,旁邊的人聊天聲音夾在一起就幾大聲,所以我們都沒聊太多,專注享受食物了。
2018-08-12 308 views
友人是位幼兒園教師,平日工作非常繁瑣,難得放暑假,相約我一敘,順便一起去參觀「大館」。看過展覽,當然要與朋友坐低歎美食,分享觀後感。講真喺中環搵食,選擇甚多。記得蘭桂坊有間食泰式串燒同海南雞飯嘅餐廳,位置方便,本來打算同朋友去試下,點知原來好友看中了同街嘅另一間以燒烤、海產為主的小酒館,睇過門口嘅 Set Lunch 餐牌,午餐竟然有波士頓龍蝦供應,實在非常吸引,所以決定即時轉軚。餐廳位於和安里 9 號地下 B 舖,踏進店,地方雖然不算很大,但環境幽靜,感覺開揚舒適。進門左手邊設有一列吧檯位,中間以六人檯為主,右手邊放有一張長梳化,而最盡頭就係 Oyster Bar,裝潢甚有格調,看來是談心的好地方。先拿起餐牌細看,午市套餐選擇不多,只有五款,定價由最平 $98 到最貴 $398 不等,視乎所選的主菜及份量而定。同朋友商量過後,決定揀 Char-grilled Live Boston Lobster 同 Char-grilled U.S. Black Angus Rib-Eye 各一份,然於大家 Share 來吃。兩份套餐都配有菠菜沙律同蒜蓉包。菠菜沙律非常醒胃,入口無渣又唔苦澀,好清
兩份套餐都配有菠菜沙律同蒜蓉包。菠菜沙律非常醒胃,入口無渣又唔苦澀,好清新,中間伴有芝士粒同合桃粒,令口感更加豐富。蒜蓉包同樣出色,以木盤承托,一客竟然有成三片,份量十足,而且上桌時仍熱辣辣,就算用紙包住,都聞到蒜蓉的香味。馬上嚐一口,不但外脆內軟,而且仲有好香牛油味,反而蒜蓉味就唔太濃,不過記住要趁熱食!
食完沙律同蒜蓉包,是時候端上主菜,Char-grilled Live Boston Lobster 一磅重嘅烤原隻新鮮波士頓龍蝦 ($298)。燒烤海鮮是餐廳的得意之作,而這道菜亦做得非常之有水準,龍蝦新鮮彈牙,肉質爽脆,而且被烤得香氣四溢,入口盡是鮮甜滋味,跟墊底的幼滑薯蓉,口感很夾,龍蝦 fans 絕對值得一試,一於同朋友每人半隻唔使爭!
至於另一款主菜 Char-grilled U.S. Black Angus Rib-Eye ($168/150g)  亦色香味俱全,牛扒上桌時已切件,肉色呈粉紅,肉味濃郁,既嫩滑又有肉汁,非常 juicy,而且啖啖肉,細嚼下更可嚐到陣陣焦香,加上脂肪比例均勻,吃後不會滿嘴油花,一點也不膩口,反而留有餘香,如果閣下是愛牛一族,應該會食得開心滿意。
餐飲點了凍檸茶凍咖啡,要特別一提就係餐廳非常支持環保,響應唔用飲管,直接用杯飲,做法好有誠意,絕對值得加分,希望無飲管文化變成潮流,大家齊齊為環保盡一分綿力。
2018-08-11
$256 (Lunch)
2018-08-10 1558 views
和朋友在蘭桂坊附近逛逛,決定在這裏吃晚餐,然後再去蘭桂芳飲野,我們找到一間西餐廳,看上去氣氛蠻好的,也很多人很熱鬧,想必質素也不差,看真一點,原來這間餐廳有很多不同的海鮮,包括新鮮生蠔,我們也就決定一試。枱上放了一個會變色的月亮,好夢幻。欣賞這餐廳支持無飲管,其實很多時飲管也不是必須,只為了一時之方便,為地球製造一件難分解的垃圾,不值得。Kumamoto $45@夜晚餐廳提供七種不同的生蠔,可是有兩種已經售罄,包括我最喜歡的Grillardeau,我們選擇了其中一種店員說較細小但較甜的生蠔作一個嘗試, 生蠔雖然細小,但是味道也挺濃郁,可以感受到海水及金屬的味道,味道挺複雜的,喜不喜歡便因人而異了。由於看到餐廳每逢星期四酒水及生蠔都會半價,所以感覺今天不是星期四的話不是太化算,所以叫兩隻嘗試一下是否新鮮便算了,嘗試過後下次應該會待星期四再來挑戰。Avocado & Shrimp Tartar$88叫了一個openrice不少人推薦的牛油果蝦肉墨西哥片,來到時可以看到牛油果醬中有一點點的蝦肉,嘗試過後感受到醬汁中撈有檸檬汁,但是知道有什麼其他配料了,反正有點清新的味道,也配合得好好,平常不
枱上放了一個會變色的月亮,好夢幻。

Kumamoto $45@

Kumamoto

Avocado & Shrimp Tartar$88

叫了一個openrice不少人推薦的牛油果蝦肉墨西哥片,來到時可以看到牛油果醬中有一點點的蝦肉,嘗試過後感受到醬汁中撈有檸檬汁,但是知道有什麼其他配料了,反正有點清新的味道,也配合得好好,平常不愛吃墨西哥片,但這樣吃特別惹味,總括來說比在其他餐廳吃到的牛油果墨西哥片更為出色,值得推介的一個菜式。

Grilled Live Lobster $498

到了今天的重點,我們叫了炭燒波士頓龍蝦,價錢不便宜,龍蝦卻肉非常之厚,size很足夠,而且是新鮮游水的。蝦膏因為比較易燒焦,所以燶了一點,而蝦肉沒燒得太乾,但是有較明顯的焦味,喜不喜歡就見人見智,但它本身是鮮味的,吃其龍蝦鉗就知道。
配菜有烤過的小薯仔、車厘茄和火箭菜,選料都不錯,靚貨。

看到這裏的廣告是星期六叫一打生蠔便會送龍蝦,不知道是不是這一隻龍蝦,如果是便很抵食了。
Grilled Live Lobster
2018-08-10 523 views
今日同朋友約好去中環食西餐,黎到中環和安里Glow - Oyster Bar & Grill入到去店員好快安排好座位個環境係幾舒適既,感覺唔錯睇食咩時間間鋪有埋OYSTER做店名梗係要叫蠔啦我地就叫左american pearl,kumamoto,scottish rock每人兩隻因為8點前叫仲有杯免費chardonnay送俾我地另外加左個Grilled italian sausage ,crab cake with corn salsaroasted kurobuta pork chop grilled angus ribeyeamerican pearl,kumamoto,scottish rockamerican pearl-淡淡地口但都好鮮味kumamoto-細細隻但鮮味非常夠鮮夠甜scottish rock-3隻中味最濃又夠晒大隻,係幾好食既chardonnay--唔會太嗆喉易入口,配合蠔一流Grilled italian sausage --幾濃味既腸,係幾好味,香口野味crab cake with corn salsa--入面熱辣辣好香蟹肉既味道,另外沙律都好freshr
入到去店員好快安排好座位

個環境係幾舒適既,感覺唔錯
睇食咩時間
間鋪有埋OYSTER做店名梗係要叫蠔啦
因為8點前叫仲有杯免費chardonnay送俾我地
american pearl-淡淡地口但都好鮮味
kumamoto-細細隻但鮮味非常夠鮮夠甜
chardonnay
chardonnay--唔會太嗆喉易入口,配合蠔一流
Grilled italian sausage
crab cake with corn salsa
roasted kurobuta pork chop
roasted kurobuta pork chop --我點左全熟,入面好多肉汁,完全鎖住係塊黑毛豬入面,味好好..香草令到扒鮮味提升左好多
grilled angus ribeye
grilled angus ribeye--好香牛既味道,有炭燒過既香味
2018-08-08
$600 (Dinner)
chardonnay
Grilled italian sausage
crab cake with corn salsa
  • scottish rock oyster
  • kumamoto oyster
2018-08-07 97 views
老友生日,她又喜歡吃蠔,知道這間店生蠔正在做優惠,半打有一杯白酒送,所以二話不說就約訂此店。坐下馬上叫了半打😄,Kumamoto: 小巧,但味道清甜。Scottish Rock: 有海水味帶creamy。Gillardeau: 肥美大隻, 更加creamy。Avocado and Shrimp Tartar非常美味的Tapas、味道帶酸好開胃。脆片有點鹹味好配合Tartar的酸甜,值得推介。喜歡吃牛油果,再加上蝦肉絕配,混了洋葱碎,松子,tartar醬,味道帶酸少許辣,配Tapas食,非常之好味道😋👍。Crab Cake蟹肉味濃厚。吃一個也很飽滯。French Seabass Fillet w/Roasted Cherry Tomatoes & Arugula Salad 脆帶焦香,而魚肉算是嫩滑,滴上檸檬汁更加提鮮。伴碟有火箭菜、車厘茄和已燒過的薯仔。火箭菜新鮮帶有獨特的香味香,車厘茄清甜可,清新囗感。每逢星期四晚蠔是半價,喜歡食蠔的朋友不要錯過。

坐下馬上叫了半打😄,Kumamoto: 小巧,但味道清甜。
Scottish Rock: 有海水味帶creamy。
Gillardeau: 肥美大隻, 更加creamy。

Avocado and Shrimp Tartar

Crab Cake
蟹肉味濃厚。吃一個也很飽滯。

每逢星期四晚蠔是半價,喜歡食蠔的朋友不要錯過。

Type of Meal
Dinner
  • Avocado and Shrimp Tartar
2018-08-04 97 views
朋友在中環上班,今日約他下班後一同食午餐。星期六的下午,依然人來人往,很快走到近蘭桂芳一條內街。海鮮吧放著生蠔、龍蝦等,還有個大酒吧,好多美酒。餐廳主打生蠔,星期六也有午市套餐,所以選擇了食安格斯肉眼扒餐。套餐有梨配核桃沙律,很清新,很清甜,很健康。飲品竟然不是一杯,而是一壼,好開心。肉眼扒因爲是炭燒,所以有橫紋,幾香口,蘸海鹽剛剛好。朋友要了龍蝦餐,從未試過食那麼好味的龍蝦,很新鮮,很彈牙,很肥美。今天的下午,真是很快活。

套餐有梨配核桃沙律,很清新,很清甜,很健康。

飲品竟然不是一杯,而是一壼,好開心。

肉眼扒因爲是炭燒,所以有橫紋,幾香口,蘸海鹽剛剛好。

今天的下午,真是很快活。
2018-08-04
$256 (Lunch)
2018-08-01 86 views
今次係超浪漫嘅晚餐, 我哋每人都食到好飽,仲有好多種類嘅食物。 首先我哋叫咗兩隻american pearl oyster, 同埋各一隻new zealand rock and kumamotoAmerican Pearl最鮮甜,kumamoto最有蠔味然後我地叫咗avocado and shrimp tartar, 口感非常豐富,因為上面有啲 好脆嘅薯片,配埋下面嘅蝦肉一齊食 ,而且味道方面好有層次感,甜甜地, 又有啲酸味,真係好特別好fresh 。我哋仲叫咗個crab cake ,裏面真係啖啖蟹肉 ,估唔到會畀咁多蟹肉我哋, 所以食完呢個已經飽飽哋。 而且我鍾意佢夠熱 ,所以食落去有好舒服嘅感覺。 另外我哋叫咗佢嘅海鮮湯, 海鮮湯真係好特別 ,因為佢係即場同我倒落碗湯裏面,而且上面嘅材料好足,有蝦,有龍蝦肉仲有青口添 。湯有好新鮮嘅龍蝦味, 所以我都好鍾意呢個湯。另外我哋叫咗個炸魷魚圈, 炸得好好味,而最特別食到有明太子味,少少辣, 配埋魷魚圈就真係好夾。 最後我哋叫咗個海鮮拼盤,有好大隻虎蝦 ,啲蜆同埋青口都好大隻,仲有 烤魷魚同埋烤魚添,全部都燒得好美味 ,分量又好足夠。 我哋

我哋仲叫咗飲品㖭 ,其中一杯係有火龍果味,而且仲有少少荔枝味,有好清新嘅感覺。

呢間餐廳嘅環境唔錯,坐得好舒服, 服務員嘅態度都好好, 如果想好浪漫嘅食第一次美味嘅晚餐就一於喺度食啦。
2018-08-01 70 views
估唔到蘭桂坊都有啲可以食餐咁好嘅晚餐,以為嗰度淨係多數得酒吧,原來都有啲餐廳可以提供更高級,咁高質嘅晚餐。 我哋叫咗好多唔同類型嘅食物。首先係叫咗shrimp tartar,佢所用嘅食物材料好特別,亦都好新鮮。裏面包含咗蝦肉, 上面都加咗啲薯片,口感意想不到地豐富。crab cake都好特別,外型似一個蛋糕,食落去熱辣辣,蟹肉都好有鮮味。魷魚圈份量好多,又炸得好好味,配埋明太子醬真係一流。我地仲叫咗生蠔添,好多都好大隻,隻隻都好肥美,好有鮮味,仲有好多配料俾我地調味,真係幾特別㗎。另外我地有叫signature seafood soup, 我明白點解佢係signature, 因為真係我飲過最好味嘅海鮮湯。 海鮮湯上有咁多料真係第一次見。有龍蝦,又青口,又有蝦肉,龍蝦湯係新鮮熱辣辣整出嚟,裏面仲有好多龍蝦嘅鮮味。我哋仲叫咗個海鮮拼盤, 我最欣賞嘅就係 裏面嘅虎蝦,虎蝦煎得彈牙爽口,而且仲好大隻,食落去啖啖肉。除咗虎蝦之外,仲有烤魚烤魷魚青口同埋大大隻蜆肉添。真係好抵食。當然 我哋仲叫咗一杯飲品, 裏面有少少薄荷,椰青水,仲加咗啲青瓜入去,有好清新嘅感覺。

魷魚圈份量好多,又炸得好好味,配埋明太子醬真係一流。

另外我地有叫signature seaf

3K
2018-07-31 65 views
蘭桂坊最近做完啤酒節,熱鬧末有減退,依然夜夜笙歌,今晩帶了移民己久的老朋友去威一晚,友人非常興奮。行了一圈感受氣氛,順道選擇了一間餐廳晚飯。既是酒吧又是餐廳,由於在窄巷內,靜中帶旺,環境不錯。蠔吧擺放了多款生蠔,半打送白酒一杯,一場來到無理由唔食啦⋯⋯我是蠔痴吖嘛。點選了三款:Kumamoto ,好的骰好可愛,味道鮮甜。Scottish Rock, 有濃厚海洋味道,質感淸爽。Gillardeau,味道濃郁帶creamy,口感實在,好正!Avocado and Shrimp Tartar非常美味的Tapas、味道帶酸好開胃。脆片有點鹹味好配合Tartar的酸甜,值得推介。Crab Cake絲絲蟹肉味道濃厚。好喜歡伴醬的Corn Salsa, 配合蟹餅可減低飽滯感。U.S Beef Short Ribs牛肉煮得軟腍有點似炆煮牛腩,肉味香濃,啖啖滋味!原來每逢星期四晚蠔是半價,下星期四約多兩三個友人一於來個蠔門宴先。

點選了三款:
Kumamoto ,好的骰好可愛,味道鮮甜。
Scottish Rock, 有濃厚海洋味道,質感淸爽。

Avocado and Shrimp Tartar

Crab Cake

U.S Beef Short Ribs
牛肉煮得軟腍有點似炆煮牛腩,肉味香濃,啖啖滋味!

2018-07-30
$600 (Dinner)
2018-07-30 74 views
厨師(梳辫大額)哪位,公然跟同事大聲討論食客,講唒粗口。表現非常不禮貌。我深信這间位於中環區的餐厅,未至於員工工作態度比大家樂還差吧。中環區選擇哪麼多,不需要來這间貼錢買爛受吧。really bad manner of the staffs, they will complain how trouble of the customers in the public, and speak really loud. soooo rude!!!!!!!!!!!
2018-07-30
$250 (Dinner)
2018-07-29 76 views
朋友知我鐘意食生蠔,所以推介左呢間餐廳比我餐廳環境唔錯佢而家做緊食半打生蠔送白酒既優惠咁我地都叫左半打餐廳有蠔吧,啲蠔睇住佢開夠哂新鮮生蠔淡至濃味咁食分別叫左Scottish Rock,Roumegous,Gillardeau送白酒Potato chip呢個薯片真係用薯仔一片片咁炸出黎味道脆得黎又帶點煙韌,上面仲有啲洋蔥醬幾特別whole seabass原條鱸魚咁食味道唔錯唔會腥之餘個皮仲帶點脆身同燒過既香味肉質好嫩滑,魚都幾大條,2個人食絕對夠
朋友知我鐘意食生蠔,所以推介左呢間餐廳比我
餐廳環境唔錯

佢而家做緊食半打生蠔送白酒既優惠

咁我地都叫左半打

餐廳有蠔吧,啲蠔睇住佢開夠哂新鮮

生蠔淡至濃味咁食
送白酒

Potato chip

呢個薯片真係用薯仔一片片咁炸出黎
味道脆得黎又帶點煙韌,上面仲有啲洋蔥醬幾特別

whole seabass

原條鱸魚咁食味道唔錯
唔會腥之餘個皮仲帶點脆身同燒過既香味
肉質好嫩滑,魚都幾大條,2個人食絕對夠
2018-07-29 67 views
This place is called Glow - Oyster Bar & Grill so how could I not order an oyster.I had the roumegous oyster to begin with and I chose this as it had the strongest taste.It definitely did not disappoint as it was full of flavour with a hint of creaminess.I was craving for more oysters after that which means their oysters were good.I was also there for parpadelle because it looked good on sociai media.The sauce was rich and creamy so each strand was flavoured and hung the sauce well hence I was q

The sauce was rich and creamy so each strand was flavoured and hung the sauce well hence I was quite stuffed after finishing it.
My friend had the burger bites and chicken liver pate.
The pate was quite heavy which would go well with wine.

To summarize, the oysters and pastas are recommended.