2019-03-12
有一段時間無食泰國野,今日口痕同朋友去九龍城試新野。餐廳係同一條街有兩間鋪,入面都唔細,平日食都滿座,證明都好食。去骨白雲鳳爪($55)完全被佢外表呃左,食第一舊辣味即刻攻上來,但另外一個食得辣既朋友就覺得少少辣,可以接受。鳳爪爽口,分量作為前菜就剛剛好。椰青($32)椰汁好清甜,配辣野,椰肉好易刮出來食,而且好滑,我連個椰蓋都唔放過,刮晒出來食。蝦餅 ($52 /4件)炸得剛好,上菜時仍然是熱辣辣,外皮炸粉薄薄一層,入面蝦肉份量都好飽滿,旁邊醬汁都特別,是甜醬加辣椒,我都KO 左大半碟。串燒($12一串)我地點左雞肉,豬肉,雞腎,雞軟骨,魷魚,12蚊一串真係好抵食,重要每件都厚身,不會將貨就價。雞腎係最出色之一,食得出燒烤味,熟度控制剛好,可以保留到肉汁,魷魚大小切到剛剛好,可以一口咬到。旁邊既醬汁入面有少少花生粒,配理串燒味道好夾。呢間泰國嘢都唔錯,價錢又不算貴,是心水之選。
去骨白雲鳳爪($55)
椰青($32)
蝦餅 ($52 /4件)
串燒($12一串)
呢間泰國嘢都唔錯,價錢又不算貴,是心水之選。