Restaurant: Gonpachi (One Peking)
Terms & Details:
2023-04-13 380 views
權八銅鑼灣店食過好多次,知道佢係1月中時係尖沙咀開咗新分店,就決定同朋友去試吓新餐廳。上網見到佢新店有sushi omakase, 一於決定同朋友去試吓新嘢🤩今次去食dinner, 有茶碗蒸、前菜7款、料理2款、壽司7件、卷物1件、湯、甜品,menu非常豐富。每位$1380,每兩位叫呢個dinner set仲送一支300ml sake🍶師傅會每道菜都講解幾句,等我哋知道自己食緊d咩嘢,唔洗食完都唔知食咗d咩🤣今次食咗嘅item:- 茶碗蒸(入面有魷魚仔、帶子)✨- 小柱+水雲- 北海道毛蟹肉- 熟成吞拿魚刺身- 長崎生蠔刺身- 白身魚&象拔蚌刺身- 鮟鱇魚肝最中餅✨- 煮魷魚- 炭燒帶子✨- 天婦羅(白子、粟米、番薯)- 梭子魚壽司- 燒吞拿魚腦天- 鳥貝壽司- 中拖羅壽司- 大蜆壽司✨- 赤海膽壽司- 黑鱸壽司- 醬油漬赤身壽司- 鯖魚卷壽司- 玉子燒✨- 海鮮湯- 甜品:綠茶雪糕mochi最中餅✨數數吓有22樣嘢食🤭Menu入面好多都係我第一次品嘗嘅美食😋而且全部都好新鮮、好好食💯師傅話每兩至三星期就會轉一轉menu,換吓時令item嘅同時又保持吓新鮮感,今次好食嘅item下次未必

今次食咗嘅item:
- 茶碗蒸(入面有魷魚仔、帶子)✨
- 小柱+水雲
- 北海道毛蟹肉
- 熟成吞拿魚刺身
- 長崎生蠔刺身
- 白身魚&象拔蚌刺身
- 鮟鱇魚肝最中餅✨
- 煮魷魚
- 炭燒帶子✨
- 天婦羅(白子、粟米、番薯)
- 梭子魚壽司
- 玉子燒✨
- 海鮮湯
- 甜品:綠茶雪糕mochi最中餅✨

數數吓有22樣嘢食🤭

師傅話每兩至三星期就會轉一轉menu,換吓時令item嘅同時又保持吓新鮮感,今次好食嘅item下次未必有🥹每道菜都令人充滿期待💓

好期待下次再去權八食sushi omakase❤️‍🔥

赤海膽壽司
鯖魚卷壽司
玉子燒
綠茶雪糕mochi最中餅
今次叫咗2個set lunch,1個係A5和牛壽喜燒($498),大大塊牛肉,雪花好靚,點埋蛋汁食好滑溜。底下仲有好多菜,索埋d湯煮到好冧好好食另外仲叫咗8件壽司定食($288),入面有我最鍾意嘅海膽、拖羅同帶子,食落好鮮甜,唔錯🤭坐近燒爐吧附近見到班師傅不停係度燒串燒,我都比佢哋吸引到,之後叫咗蔥鹽牛舌串燒🐮($78),爽口彈牙,有炭燒香氣,推薦👍最後仲有呢個野菜沙律伴大閘蟹膏醬🦀($198),價錢係有d貴,但有好大兜蟹膏同五顏六色嘅蔬菜,將蟹膏「筆」落去d蔬菜上面度食,感覺好邪惡但真心好食🥹今次食lunch餐廳安排咗窗邊位,出面就係超靚維港海景,加上天氣好好,最適合影靚相打卡💕如果夜晚嚟就更加正😝

2023-02-14
Type of Meal
Lunch
  • 蔥鹽牛舌
假期約咗好耐冇見嘅朋友諗住搵間居酒屋 飲下酒食吓串燒chill下朋友本身推薦咗呢間嘅銅鑼灣分店咁啱冇位就過咗尖沙咀一出電梯即刻見到一個超靚嘅維港夜景即刻有種塞翁失馬嘅感覺🤩🤩————————————————————————睇Menu見到呢間居酒屋嘅價錢都偏貴 嗰日叫咗七樣嘢食 同埋幾款酒試下 整體食物質素都唔錯 值得一試1. 西京燒銀鱈魚銀鱈魚本身肉質就比較滑身 配埋甜甜地嘅西京燒汁 非常好味2. 鹽燒牛舌牛舌偏向厚身 食落Juicy彈牙 3. 明太子玉子燒呢度嘅玉子燒係甜味既 個人比較鍾意加埋白蘿蔔蓉同豉油 令到明太子同埋蛋香更加突出4. 三色壽司首先有新鮮嘅海膽 巨量吞拿魚蓉 仲有粒粒都非常飽滿嘅三文魚子 一口落去就係一個鮮字5. 豚肉芝士薯球呢個反而係咁多嘢食入邊比較普通既一款 冇咩特別之後仲有叫咗雞泡魚乾同埋清酒煮蜆 不過唔記得影相兩樣都係非常之好味 份量都OK就方面嗌咗一杯Fuji Mountain 非常易入口另外都嗌咗一杯梅酒 同埋一杯柚子酒酒精濃度都係比較低 好適合女仔小酌
假期約咗好耐冇見嘅朋友

就方面嗌咗一杯Fuji Mountain 非常易入口
另外都嗌咗一杯梅酒 同埋一杯柚子酒
酒精濃度都係比較低 好適合女仔小酌
2023-04-02 273 views
去到訂咗枱又搵咗好耐都未見有,備註窗邊位置又無。😥終於入座,無人理,menu又無茶又無。😓舉手問侍應都等咗一段時間先有。😡😡睇完想落單又幾個餐都話無,然後入座前又無講。想食的幾款全部賣哂!侍應唔好意思都無句,一句就話無,然後就走開。😡😡其實呢間野定價都唔平,點解可以態度咁麻麻?其實職員數量唔少,都無人serve,配唔起呢個定價。仲要加一,明明咩服務都無。😡😡大家如果想要零服務可以去!🤬
去到訂咗枱又搵咗好耐都未見有,備註窗邊位置又無。😥
終於入座,無人理,menu又無茶又無。😓
舉手問侍應都等咗一段時間先有。😡😡
大家如果想要零服務可以去!🤬
1K
2023-04-02 275 views
讚1 卷蛋都算好味既 滑得黎夠濕潤彈1 大部份菜式都有進步空間,汁煮牛筋係硬身既 串燒係唔熱既 而且燒得好乾身 泡菜豚肉鍋上檯時真係嚇一嚇 就咁泡菜放係堆生豬肉上黎 連上湯都無滾起 然後個爐仲要無氣2 唔好食都可以睇景啩 但呢度啲玻璃窗污糟到一個點 望出去好似低清畫面咁3 嘢飲貴到呢 啤酒八九十蚊得平時既半杯 叫杯highball就連冰都得兩三粒茶記冰粒4 人金

1 卷蛋都算好味既 滑得黎夠濕潤

4 人金

2023-04-02 261 views
攪笑地在WeChat - 影音號內看到由內地人推介這間可以睇住維景用餐嘅好去處,睇睇餐牌及食評覺得可以-試 🤔亦碰巧家姐、契妹正在想搵個地方同我預㊗️生日😜電梯門打開向左看已經見到-排很長玻璃窗,向前行便可以睇到無敵海景 😍 幸好訂位時有備註想坐近窗口,坐位對正中/上環👍🏽👍🏽👍🏽餐廳食材 👍🏽 價錢屬中上,但比咁嘅你不可挑剔😉美中不足嘅係:1. 員工不夠專業,忙嘅在忙,吾忙嘅企埋一邊傾計仲背向用餐區都吾望下顧客有冇其他需要;2. 用完正餐上甜品前只懂得幫你收走主食碟/筷子,並沒有替你抹-下枱面才放甜品碟,如果係-家小店我不會介意,但我相信「權八」定位並非走平民餐廳路綫,連shabu shabu 都幫客人煮冇理由連哩啲培訓都吾做🤔講下食評先 🤓前菜1. 宮崎豚肉胡麻沙律 $168 👍🏽👍🏽👍🏽豚肉-點都吾柴亦不膩,ok 好味2. 炸鮮蟹肉餅 $138/@ - 偏貴及有點失望 👍🏽 雖然有-絲絲🦀️肉但蟹味淡只食到薯蓉味,-定不會再 order 🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️魚生1. 極上刺身拼盤 $768 內有中拖羅、金目鯛、深海池魚、劍魚腩、油金魚腩,帶子、牡丹蝦各2件,食材新鮮、大件冇叫錯 👍🏽👍🏽
亦碰巧家姐、契妹正在想搵個地方同我預㊗️生日😜

餐廳食材 👍🏽 價錢屬中上,但比咁嘅你不可挑剔😉

講下食評先 🤓
前菜

魚生
1. 極上刺身拼盤 $768 內有中拖羅、金目鯛、深海池魚、劍魚腩、油金魚腩,帶子、牡丹蝦各2件,食材新鮮、大件冇叫錯 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
2. 極上三色卷 $438/4件 -次過食到三文魚子、海膽、吞拿魚蓉嘅卷物,上面仲有黑魚子及金箔點綴,賣相吸引;唯-美中不足嘅係紫菜吾脆吾知係咪-早卷定?扣咗一個 like 但都係全晚最喜歡 😍 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽

壽司
3. 火炙左口魚邊壽司 $88 我家姐話好味道 👍🏽👍🏽👍🏽
4. 金目鯛壽司 & 深海池魚壽司$58/@ 食材 👌🏽 最值得讚係飯團吾會太大舊 真係-口壽司,男仕們可能覺得攝牙罅 😅 👍🏽👍🏽👍🏽

燒物/炸物
1. 燒芝士 $58 味道濃厚,如果吾係芝士迷可能會覺得溜 👍🏽👍🏽
2. 露筍豚肉卷 $68 好味😋 䐁肉雖然薄,但🔥得香之餘並吾乾 👍🏽👍🏽👍🏽
3. 蔥鹽牛舌 $78 + 燒宮崎蕃薯🍠 $48 - 不過不失
4. Tempura- 天婦羅拼盤 $288 都相當豐富內有🦐蟹鉗、冬菇、秋葵、茄子、粟米芯,最特別係紫蘇葉包住饀料嚟炸 👍🏽👍🏽👍🏽 不過比咗3個調味鹽又吾講下係乜來頭/味道?點配搭?叫人點試 🙄

甜品
1. 椰汁南瓜白玉子 $78 味道香濃、口感豐富、吾會太甜 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
2. 心太軟+黑芝麻雪糕 $88 味道可以不過不失 👍🏽👍🏽👍🏽
如果肚仔吾爭氣要二選-,-定要先試選椰汁南瓜白玉子 😜

食完埋單仲送你8張 $100 coupon 下次每消費$300 可用1張,不過只限 Mon-Thur 冇我份 🤷🏽‍♀️

要提提咁大間餐廳竟然冇提供為生日者送小小心意….. 那怕是一球雪糕旁邊寫上 happy birthday 🎊 又吾係啲乜嘢錢但人家會好開心可以影番張生日相

宮崎䐁肉胡麻沙律
天婦羅拼盤
椰汁南瓜白玉子
心太軟+黑芝麻雪糕
2023-04-01
$890 (Dinner)
Celebration
Birthday
極上三色卷
極上刺身拼盤
椰汁南瓜白玉子
  • 極上三色卷、極上刺身拼盤、椰汁南瓜白玉子、宮崎䐁肉胡麻沙律
對住海景食嘢會好食啲嘅話咁的確幫佢加咗唔少分數日式居酒屋裝修風格會好食啲嘅話咁又再幫佢加多咗幾分🤣服務好加樓底高地方闊落會好食啲嘅話個飲食體驗會高分就係根據上面講嘅嚟嘅就咁講呢個下午茶嘅嘢食就唔多合格啦每人有一杯嘢飲同無限清麥茶如果要free flow 就另外加錢嘢食分開冷盤熱食同甜點首先冷盤同熱食嘅溫度差得唔遠如圖所見選材亦冇邊樣特別高級直頭可以話係有食兒童餐嘅感覺牛油果卷同舊呑拿魚腩碎什至係有少少腥份量唔會話食到好飽兩個人啱啱好甜品嘅組合就更加普通大福/奶凍/蕨餅/芝士蛋糕/水果我記憶中嘅呢啲都係冇特別之餘有啲似食完飯餐廳會送俾你嘅飯後甜品咁其實諗諗吓呢個餐可能幾啱帶小朋友去食同埋幾欣賞餐廳可以諗到呢個set可以喺下午茶呢個落場時段吸到客或者食返午晚市嘅質素會好啲🤫Afternoon Tea Set HKD 498For 2 persons (未含加一服務費)HKD 99 for 90 minutes wine free flowFrom 14:30-17:30 (last order by 17:00)
對住海景食嘢會好食啲嘅話

同埋幾欣賞餐廳可以諗到呢個set
可以喺下午茶呢個落場時段吸到客
或者食返午晚市嘅質素會好啲🤫

Afternoon Tea Set HKD 498
For 2 persons (未含加一服務費)
$300 (Tea)
2023-03-30 212 views
今日難得悠悠閒喺尖沙咀度行街,行到有點累便想起食個下午茶,諗起北京道1號有間新嘅日本餐廳有一個好抵食嘅下午茶,首先對著維港的景色已經不得了,我們坐低叫了一個二人下午茶,下午茶的內容極豐富,有冷盤包括香蔥吞拿魚腩鍋巴,脆脆嘅鍋巴加上香蔥吞拿魚實在絕配,權八太卷,穴子牛油菓卷真係要比個like再接著就有熱食和甜點,甜點中的十勝紅豆乳酪甜度剛剛好適合一啲唔太喜歡太甜嘅人,下午茶仲包埋有兩杯飲品,其實這下午茶對我來說份量真的相等一個午餐!實在太滿足,我一定要多來幾次欣賞美景之餘要試多啲唔同的食品!
男朋友生日,book咗望到維港海景嘅高級餐廳 - 權八居酒屋,佢位於北京道1號28樓。全間餐廳都係落地玻璃,可以飽覽維港美景😍本身諗住可以同男朋友渡過一個浪漫嘅夜晚,所以特登book咗窗邊位,但好可惜嘅係,佢哋玻璃出邊超污糟🥹完全冇辦法欣賞到夜景,係懵查查一片。。。唔知係我嗰日咁岩係咁樣定係平時都係咁呢🥹.講返啲嘢食先,感覺上都係okay的,但係冇乜特色,冇嘢特別到令我留下深刻印象。因為餐廳新開,部份餐點係有discount.嚴選A5和牛西冷(HK$488)👍🏻燒到啱啱好!見到入邊嘅紋理就知好正,食落油脂咁啱啱好😍😍枱面有鹽可以自己落提味!份量都唔會話好少!.銀鱈魚西京燒 (HK$288)係正常出色居酒屋整到嘅水準,不過我覺得調味偏淡。魚肉識落多汁嫩滑。.雞腿肉串 (HK$55)調味啱啱好😍連埋雞皮燒到脆卜卜,好正
嚴選A5和牛西冷(HK$488)👍🏻
銀鱈魚西京燒 (HK$288)
雞腿肉串 (HK$55)
調味啱啱好😍連埋雞皮燒到脆卜卜,好正

2023-03-29 170 views
岩岩個星期6下午天落雨濕濕, 唔係好岩出去戶外, 早上BOOK左呢間新開係北京道一號嘅日本餐廳食TEA. 好彩仲有位!餐廳環境好正,28樓景觀光猛開揚, 大海景, 正對面就係灣仔中環, 天陰都一流。餐廳夠闊落,所以就算靜,都唔驚隔離台聽到自己講咩!!我哋叫咗一份HK$499嘅下午茶set,2杯野飲 + 3大盒野食: 兩盒鹹+一盒甜 (handle 唔到純甜品tea set XD)。2人食算好夠, 但唔會話食完撐住個肚走...去相 環境:鹹點:好多唔同款式嘅小食。鹹嘅小食有:  超嫩炸雞, 日本腸, 吉列蟹餅, 魚製品, 雞翼, 栗米。另外一碟係蟹子沙律, 壽司, 吞拿魚米通, 枝豆. 全部都好好食。甜點:小蛋卷, 一口芝士蛋糕, 紅豆糕, 呢3樣會甜少少~ 仲有雜果盤, 蕨餅, 大福& 南瓜蓉杯 (好中意!!! 唔會過甜, 連vanilla cream + 紅豆+小丸子係好夾!!!!) 整體黎講,食物嘅質素很不錯,份量都夠~下次會再黎!!!!!!!!!

環境:

鹹點:

甜點:

整體黎講,食物嘅質素很不錯,份量都夠~
下次會再黎!!!!!!!!!
2023-03-25
上星期一行5人去咗尖沙咀食新張既權八係間日式餐廳黎既~一出𨋢門轉出黎就見到成間餐廳成排L型既落地大玻璃窗~~成個海景一覽無遺~~超開揚超好心情!order咗2個和風下午茶 5人食都完全夠皮!包冷盤,熱食同甜品~唔同既菜色都係的的色色細細兜但份量岩岩好:)我地正好就係樣樣都想食啲既人XD冷盤有我每次去食日本野都會叫類似既蟹肉飛魚子沙律 唔錯!大兜D就更好HAHA穴子牛油果卷食落好搭 牛油果好香~吞拿魚腩鍋巴都新鮮!如果上碟有比埋WASABI就更好了~~(習慣食魚生一定要點WASABI)至於熱食呢,唐揚雞柳有驚喜~表面香脆~咬落去入面肉汁又仲有係到~蟹肉餅都有食到一絲絲蟹肉 亦有濃濃既忌廉味~之後就係燒雞翼!~亦係我覺得最好食既~佢係鹽燒處理 唔會過咸或者太重味!栗米唔會乾柴柴 甜甜的~番薯食落唔係我期望中既好軟糯既口感 佢係偏實淨少少但絕對唔係乾硬 都可以!魚餅同黑豚肉腸就正正常常~甜點都幾甜下XD不過樣樣細細份 唔會咁大罪惡感🤣椰汁南瓜白玉子果杯食到停唔到面層椰汁好甜 但下面既南瓜蓉又中和返 好CREAMY~後勁淡淡南瓜香XD總括黎講就係:會再黎食!
上星期一行5人去咗尖沙咀食新張既權八
係間日式餐廳黎既~
一出𨋢門轉出黎就見到成間餐廳成排L型既落地大玻璃窗~~
成個海景一覽無遺~~超開揚超好心情!

order咗2個和風下午茶 5人食都完全夠皮!
包冷盤,熱食同甜品~唔同既菜色都係的的色色細細兜
但份量岩岩好:)我地正好就係樣樣都想食啲既人XD

冷盤有我每次去食日本野都會叫類似既蟹肉飛魚子沙律
唔錯!大兜D就更好HAHA
穴子牛油果卷食落好搭 牛油果好香~
吞拿魚腩鍋巴都新鮮!

至於熱食呢,唐揚雞柳有驚喜~
表面香脆~咬落去入面肉汁又仲有係到~
蟹肉餅都有食到一絲絲蟹肉 亦有濃濃既忌廉味~
栗米唔會乾柴柴 甜甜的~
魚餅同黑豚肉腸就正正常常~

甜點都幾甜下XD
不過樣樣細細份 唔會咁大罪惡感🤣
椰汁南瓜白玉子果杯食到停唔到

總括黎講就係:會再黎食!
2023-03-18
$200 (Tea)
  • 燒雞翼
  • 唐揚雞柳
權八的北京道最新分店 裝修華麗 滿有江戶時代風味🎌夜晚book枱黎二人世界 個維港夜景盡收眼底🌃- 權八料理長精選櫻花祭 -《前菜 — 櫻花蝦梅子汁沙律》上碟色澤鮮豔 鋪滿炸脆既櫻花蝦櫻花蝦既鮮味 同梅子汁既微酸味道完美融合每啖都係清新既口感.《刺身 — 吞拿魚腩、櫻鯛及赤貝》吞拿魚腩肉質柔軟 帶有淡淡的魚油香氣櫻鯛細嫩爽滑 入口滲出甜味赤貝口感爽脆 鮮甜可口.《煮物 — 櫻花磯煮鮑魚》鮑魚一d都唔韌 爽嫩易咬充滿了湯汁的鮮美同清香.《季節の天婦羅 — 廣島蠔伴昆布山葵醬、豚肉蓮藕餅、露筍》蠔既炸衣好薄🦪 仍然食到本身既肥美豚肉蓮藕餅天婦羅外皮酥脆 內裡爽彈露筍天婦羅保持水份 味道清甜搭配上山葵醬 為味蕾帶黎微微刺激.《蒸物 — 松葉蟹肉海鮮茶碗蒸》茶碗蒸湯汁濃郁 味道鮮美松葉蟹肉同海鮮既鮮味融合係柔嫩既蒸蛋入面.《炭燒 — 自家製汁燒櫻葉免治雞肉軟骨棒 配生宮崎太陽蛋》免治雞肉串就食得多 用櫻葉包住既就第一次櫻葉既獨特香氣令成件唔覺得漏🥚加上宮崎生蛋黃濃郁香滑 讓味道更加豐富.《炭燒 — 一口和牛伴福岡青椒》和牛肉質鮮嫩多汁 軟腍到近乎入口即化最緊要搭埋一片片炸蒜一齊食 味道更加分唔

權八的北京道最新分店
裝修華麗 滿有江戶時代風味🎌
夜晚book枱黎二人世界 個維港夜景盡收眼底🌃

- 權八料理長精選櫻花祭 -

《前菜 — 櫻花蝦梅子汁沙律》
上碟色澤鮮豔 鋪滿炸脆既櫻花蝦
櫻花蝦既鮮味 同梅子汁既微酸味道完美融合
每啖都係清新既口感

刺身 — 吞拿魚腩、櫻鯛及赤貝》
吞拿魚腩肉質柔軟 帶有淡淡的魚油香氣
櫻鯛細嫩爽滑 入口滲出甜味
赤貝口感爽脆 鮮甜可口

《煮物 — 櫻花磯煮鮑魚》
鮑魚一d都唔韌 爽嫩易咬
充滿了湯汁的鮮美同清香

《季節の天婦羅 — 廣島蠔伴昆布山葵醬、豚肉蓮藕餅、露筍》
蠔既炸衣好薄🦪 仍然食到本身既肥美

白玉丸子柔軟煙韌🍡 配上綿密紅豆🫘
香甜既椰汁南瓜露中仲有一球雪糕🍨
好想食多杯既呢
2023-03-27 194 views
我最近幫襯咗一家日式料理店,呢度嘅菜色非常豐富多樣,包括冷盤、熱食以及甜品,每一道菜都有其獨特的風味和口感。在冷盤方面,他們的蟹肉飛魚子沙律混合了鮮美的蟹肉和飛魚子,搭配沙律醬汁,味道好鮮美!此外,他們的枝豆和香蔥吞拿魚腩鍋巴都非常好吃,特別是鍋巴的口感十分獨特,讓人回味無窮。而熱食方面,我最鍾意嘅係燒宮崎黑豚肉腸和燒野菜魚餅。黑豚肉腸肉質鮮嫩,口感十分順滑,搭配店家獨家嘅醬汁,味道好獨特!而野菜魚餅都非常好食,魚肉鬆軟,搭配上新鮮的蔬菜,吃起來帶有清新的口感,真係好開胃。當然,甜品都係呢家店的一大亮點。我推薦的是綠茶蕨餅和芝士蛋糕,兩款甜品都十分美味,綠茶蕨餅口感軟綿,味道清香,而芝士蛋糕則是口感濃郁,非常適合喜歡甜食的人。總體而言,這家日式料理店的菜色豐富,味道唔錯,服務周到,環境雅緻,讓人感到非常舒適,而且還有270度無敵海景👍。如果你喜歡日本料理,這家店值得一試。

2023-03-19
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-03-27 123 views
北京道1號28樓 - 權八有驚喜的日式下午茶,從未試過如此豐盛飽肚及美味的日式下午茶。卷物正常發揮,炸物中蟹餅是尤其出色,甜品更是驚喜萬分:十勝紅豆奶凍紅豆味濃沃,椰汁南瓜白玉子更是喜出望外!這家是 權八 新的分店,景靚食物美味必定要重來!
北京道1號28樓 - 權八
之前日日見到有唔少人嚟食飯打卡原來佢有lunch set即刻同同事去試下因為我哋成2點多先到所以有幸坐到窗邊位餐廳好大其實窗邊位都多望住個海景食lunch真係好正好舒服唯獨係呢排天氣落毛毛雨又有D濕如果天氣好真係正到核爆午市套餐有D買一送一都幾抵全部lunch set 都包咗湯、沙律、小食、甜品同飲品但我哋最後都係叫咗D唔係買一送一😂😂仲叫多咗份半價的牡丹蝦刺身好新鮮好味做到3月31日渣前菜鰻魚飯幾特別第一次食鰻魚飯𥚃面有咸菜同免治雞肉好大碗我哋share食但最後都係食唔曬朋友唔食牛所以叫左個泡菜豆腐豚肉鍋豆腐好有心思用火炙過豚肉有5-6片到服務員都細心幫我哋較細D火以免佢瀉出嚟下次要食佢買一送一的和牛壽喜燒
之前日日見到有唔少人嚟食飯打卡

望住個海景食lunch真係好正好舒服
唯獨係呢排天氣落毛毛雨又有D濕
如果天氣好真係正到核爆

午市套餐有D買一送一都幾抵
全部lunch set 都包咗湯、沙律、小食、甜品同飲品
但我哋最後都係叫咗D唔係買一送一😂😂

服務員都細心幫我哋較細D火以免佢瀉出嚟

下次要食佢買一送一的和牛壽喜燒

泡菜豆腐豚肉鍋

2023-03-22
$250 (Lunch)
牡丹蝦刺身
蒲燒鰻魚高菜麵免治雞肉定食