2020-07-31
如果一家人想出街食飯,推薦位於長沙灣嘅名煌金閣,餐廳裝修充滿古色古香嘅擺設,但又有現代感,環境舒適菜式選擇非常多,我地一家人都係選擇困難症患者,淨係點單都用左30分鐘風味醬鮑魚雞煲上枱個時仲係出緊白煙,即叫即整,用葱、蒜、薑等等配料爆香,雞肉嫩滑仲保留肉汁,鮑魚口感彈牙,非常惹味蜜桃京都骨京都骨平時食得多,但配蜜桃嘅真係第一次試,蜜桃香甜,京都骨吸收晒果香,無肥肉,配飯一流百合雲耳炒勝瓜媽媽要求嘅菜,好重鑊氣,夠哂火喉黑松露蝦球賽螃蟹蝦肉大大粒,非常彈牙爽口,加入黑松露嘅香味,成碟菜變得無咁單調,主角賽螃蟹口感嫩滑魚米之鄉必叫鎮店之菜,不枉加$60升級做兩斤嘅沙巴奶白色嘅魚湯好原汁原味,飲落鮮甜,魚肉嫩滑,配上脆口米脆增添口感,兩斤大魚瞬間就比我地一家四口清哂生磨蛋白杏仁茶本身我對杏仁嘅味道係非常抗拒,但店員非常推薦,杏仁味並唔強烈,試過發現店員無呃我有杏仁味但唔濃烈,仲食到蛋白
風味醬鮑魚雞煲
蜜桃京都骨
百合雲耳炒勝瓜
媽媽要求嘅菜,好重鑊氣,夠哂火喉
黑松露蝦球賽螃蟹
魚米之鄉