最近天寒地凍,就梗係就同朋友去打邊爐暖吓個胃啦。呢次去咗旺角呢間阿爺八鮮鍋,地點就腳,星期一去都勁爆人,好彩一早book咗位啫🤟🏻🤟🏻⭐️兩個半鐘頭任食火鍋雞煲放題係$368 一開始先黎個雞煲,有三款可以揀,包括韓式芝士雞煲,泰式酸辣雞煲,四川麻辣雞煲。我哋呢次就試咗泰式酸辣雞煲🥘 用咗泰式辣醬,加埋海量檸檬芫荽🌿真係好惹味☺️⭐️接著上既係刺身拼盤同超級海鮮盤🦞🦀🐠有原隻游水鮑魚、蟶子、龍躉片、海蟹、海蝦🦐、蠔🦪同扇貝。想講啲海鮮真係超級新鮮,黎到枱既時候啲鮑魚仲識郁😝😝啲蟹仲要勁多膏嘅😍😍🤩之後打邊爐,我哋要咗個海鮮湯底,就叫左啲打邊爐配料,有河鮮桂花魚、台灣白鱔片、安格斯牛肉、招牌手帶蟹籽蝦滑、河鮮魚標、萵筍片,淮山片、蟹柳、白鱔、生根、粟米🌽、蕃茄。因為海鮮真係太出色啦呢度,所以我哋打邊爐都叫咗好多幾輪海鮮一齊去烚吓烚吓😂😂 最後餐廳仲要送咗個Tiramisu比我地,真係好滿足嘅一餐😋🏠環境:7/10🌟味道:8/10💰性價比:8/10🙇🏻服務:8/10 阿爺八鮮館📍旺角登打士街43H號登打士廣場3樓 #hkfood#hkfoodie#852food#hkmk#iloveshabu s

⭐️兩個半鐘頭任食火鍋雞煲放題係$368

🏠環境:7/10
🌟味道:8/10
💰性價比:8/10
🙇🏻服務:8/10

阿爺八鮮館
📍旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

#hkfood#hkfoodie#852food#hkmk#iloveshabu shabu#yummy#相機食先#旺角美食#打邊爐#打邊爐🍲 #雞煲邊爐#刺身拼盤#海鮮#生猛海鮮吃到飽#活海鮮餐廳

#MC帶你去旺角.最近天氣嚴寒,依啲天氣最啱打邊爐啦🤤!今次依間放題火鍋店,淨係無限量任食海鮮,已經值回票價‼️.✨ 阿爺八鮮鍋主打2.5小時海鮮火鍋放題,雞煲、新鮮刺身拼盤、活海鮮拼盤👍🏻,最後仲可以Encore任點生猛海鮮、火鍋配料,CP值極高‼️.🥢 時令燉湯開餐前,會送上一壺用茶壺盛載嘅燉湯🍵,有小火爐一路熱住燉湯♨️,飲得熱笠笠之外,仲好清甜完全無味精😋。.🥢 雞煲有三款雞煲口味,包括泰式酸辣、韓式芝士、四川麻辣。雞件大小適中,仲有大量配菜︰薑蒜、紫洋蔥、芫荽,吸曬啲雞煲啲汁,惹味到爆😝!雞煲份量唔算多,食完唔會好飽☺️。如果份量唔夠,可以再Encore再食都得,好貼心🫶🏻!.🥢 新鮮刺身拼盤刺身一啲雪味都無,非常新鮮‼️✅ 希靈魚 ✅ 北寄貝✅ 象拔蚌 ✅ 牡丹蝦✅ 蟹腳 ✅ 海蜇.🥢 特色湯底有三款口味,藥膳、海鮮、麻辣,任君選擇。.🥢 霸王海鮮盤(活海鮮拼盤)店鋪設有海鮮缸🐠,所有海鮮即點即撈即割,所以非常新鮮‼️上枱時,仲見到蝦腳、鮑魚仍然好活躍,證明十分新鮮😍,完全是活海鮮‼️食落極為軟嫩、鮮美彈牙。虎蝦、奄仔蟹超多膏💦,龍蝦肉質結實彈牙👍🏻!✅ 越南大虎蝦 ✅ 澳洲大龍
#MC帶你去旺角

✨ 阿爺八鮮鍋
主打2.5小時海鮮火鍋放題雞煲、新鮮刺身拼盤、活海鮮拼盤👍🏻,最後仲可以Encore任點生猛海鮮、火鍋配料,CP值極高‼️
時令燉湯

🥢 時令燉湯

🥢 雞煲
新鮮刺身拼盤

🥢 新鮮刺身拼盤
刺身一啲雪味都無,非常新鮮‼️
✅ 希靈魚 ✅ 北寄貝
✅ 象拔蚌 ✅ 牡丹蝦
✅ 蟹腳 ✅ 海蜇
🥢 特色湯底
有三款口味,藥膳、海鮮、麻辣,任君選擇。
霸王海鮮盤

🥢 霸王海鮮盤(活海鮮拼盤)
✅ 越南大虎蝦 ✅ 澳洲大龍蝦
✅ 蘇格蘭蟶子 ✅ 蘇格蘭大元貝
✅ 臺山奄仔蟹 ✅ 新鮮鮑魚
🥢 任點生猛海鮮、新鮮河鮮
任點海鮮、河鮮嘅種類都幾多,一啲都唔吝嗇😝。
✅ 游水鮑魚 ✅ 龍躉片 ✅ 蟶子
✅ 龍躉頭腩 ✅ 珍珠蠔 ✅ 海蟹
✅ 海蝦 ✅ 大蜆
✅ 桂花魚 ✅ 鱸魚 ✅ 鯇腩
✅ 羅非魚 ✅ 黃骨魚 ✅ 鯇片
✅ 大魚頭 ✅ 白鱔片 ✅ 魚標

🥢 火鍋配料
牛、豬、雞肉、自家製餃類、自家製蝦滑、自家製墨魚滑等等配料超過4️⃣0️⃣款,仲可以點半份或者全份。其中比較少見啲肉類部位都有得提供😱,牛骨髓、豬天梯、雞紅、雞腸都有得食🥰。
🥢 加$20任飲飲品
加$20任飲汽水、健康工房和淳茶社。
2024-01-24
$400 (Dinner)
時令燉湯
  • 時令刺身拼盤
  • 任食海鮮
  • 蟶子
2024-01-24 92 views
昨天天氣寒冷,我和朋友去了旺角的阿爺八鮮鍋吃火鍋🥘,我們點選了他們的自助火鍋,它集合了刺身拼盤、麻辣雞煲🐔、任食海鮮火鍋🦞🦀🦐,真的是好吃到讓我欲罷不能,抱著飽飽的肚子離開! 首先我們品嚐了阿爺八鮮鍋的刺身拼盤。刺身的新鮮程度讓人驚艷,令人回味無窮。熱身過後,便是我期待的麻辣雞煲,真的非常好吃,每一口都帶著麻麻辣辣的辣椒味,配上嫩滑多汁的雞肉,真是美味絕頂。這道菜不僅辣味十足,還有豐富的香料讓它更加特別。之後便是主角出場,超級海鮮火鍋,我們選擇了海鮮味湯底,配以各式海鮮,更是豐盛美味,我不禁在途中多喝了幾碗海鮮湯。不得不讚,這裏的所有海鮮都非常新鮮,包括螃蟹、大蝦、鮑魚、蚌蚶等令人垂涎欲滴。而台山蠔、龍躉片和大蜆也是這道菜餚的亮點,它們的鮮甜味道帶給人們濃郁的海鮮風味。 不僅如此,我們還加入了脆肉鯇魚腩和手切安格斯牛這兩種肉類,使得這個火鍋更具深度和層次感。脆肉鯇魚腩的香脆口感與魚腩的鮮嫩結合,令人驚艷;而手切安格斯牛則是滿口肉香,咀嚼時肉汁四溢。 如果你是一位喜愛吃豬肉的人,那麼西班牙黑豚肉絕對不可錯過。這種豬肉的肉質嫩滑、油脂分佈均勻,入口即化,帶給人們無比的幸福感。 墨魚滑與蝦滑

墨魚滑與蝦滑亦是我的至愛,墨魚的鮮味與滑嫩質感相結合,又彈牙,好味極了!

此外,鍋中的讃岐烏冬配上豐盈的湯底和其他新鮮蔬菜,給我們帶來了無比的飽足感和滿足感。

最後,我們以布甸作為結尾,這道甜點清涼爽口,帶給舌尖一絲清甜,讓人倍添食欲。

綜上所述,阿爺八鮮鍋真是一頓好味的專屬享受。無論是刺身拼盤的海鮮鮮美,還是各式海陸珍饈的豐盛,每一樣都能讓你滿足。
生日食餐好,找個中間點,來到旺角吃火鍋放題。這裡每位$398可享用2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題,加$20升級汽水、紙包飲品任飲。店員推介我們先吃雞煲,然後再吃火鍋。雞煲有三種選擇,我們選了韓式芝士雞煲,芝士味濃郁,雞肉嫩滑。吃過雞煲後,我們先喝時令燉湯,用茶壺盛載,以火保持溫度,細心的安排。燉湯應是雞湯,清甜可口。吃火鍋前,店員先提供醬料,有辣椒、炸蒜、生蒜、芫荽、蔥和辣椒油。刺身包括生蝦、希靈魚、鮑魚、螺肉和蚌,各樣都很新鮮,生蝦不小且清甜,希靈魚難得沒有腥味,和鮑魚及蚌同樣爽口,螺肉彈牙。火鍋湯底選吃藥膳湯,一點都不馬虎,有杞子、無花果、蜜棗和當歸,充滿養生的味道。我們打算叫火鍋配料,店員說先吃大大盆的海鮮盤,再叫配料還未遲。不久,海鮮盤來了,看到它就明白店員的意思,有澳洲大龍蝦、越南大虎蝦、蘇格蘭蟶子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹和新鮮鮑魚。澳洲大龍蝦及台山奄仔蟹尺寸很大,龍蝦啖啖肉十分爽口,奄仔蟹肉一梳梳清甜可口。其他的海鮮也非常新鮮,只吃這個海鮮盤已十分滿足。火鍋配料竟然有魚鰾,店員還很窩心提醒我們先剪穿才烹煮。魚鰾新鮮,沒有腥味,嚼勁十足。蔬菜也很新鮮,清洗潔淨。響鈴卷內裏有
生日食餐好,找個中間點,來到旺角吃火鍋放題

火鍋配料竟然有魚鰾,店員還很窩心提醒我們先剪穿才烹煮。魚鰾新鮮,沒有腥味,嚼勁十足。蔬菜也很新鮮,清洗潔淨。響鈴卷內裏有紫菜,尺寸大且香口。

用餐後還附送每人一杯紫薯慕絲,紫薯味香濃,口感順滑,為此餐劃上完美句號。

以上價格需另加一服務費
$450 (Dinner)
經ig發現有優惠 book 9點 準時去到門口 個Staff話出邊等陣 跟住到過咗半個鐘之後另外一個Staff到咗要搵佢哋講 我哋話我哋晨早流流到咗 佢先識驚冇咁串 入到去點嘢食個Staff拎走咗我哋將點菜紙之後擺番落我哋枱面以為點咗餐等咗三個字再 問佢話未落單而家幫我地落 我哋10點先有得食 明明我哋book九點 last order 11點 唔知係咪專登 根本唔夠時間 雞煲係正常嘅 牛肉同海鮮完全冇味 跟住啲Staff勁冇禮貌 有啲就乜都唔識 最尾人均298 食吉邊好過

2024-01-21 62 views
阿爺八鮮鍋 @grandpa8383 使用最新鮮食材以合理價錢品嚐到新鮮活海鮮 實現海鮮自由高品質的精緻任食火鍋 9pm後入座更免加一2.5小時食盡海鮮 河鮮 刺身 雞煲 火鍋放題及時令燉湯🧃加$20仲可以升級任飲飲品添·🦪單點海鮮入座後店員介紹當日時令海鮮 以優惠價加購例如長腳蟹 象拔蚌 鮑魚 台山蠔等 每日不同最後決定追加$108五隻台山蠔🫶🏻物有所值冬天的台山蠔特別肥美 飽滿多汁 煮完不縮水·🥘四川麻辣雞煲雞煲共有韓式芝士/泰式酸辣/四川麻辣三款最後揀咗四川麻辣(小辣) 雞肉厚身嫩滑入味花椒那種麻麻的獨特感覺不斷刺激味蕾 好爽還有辣椒的辣勁相當惹味🌶️比坊間多汁juicy.🦞霸王海鮮盤超豪華的海鮮拼盤 有齊澳洲大龍蝦 大虎蝦蟶子 活鮑魚 大元貝 奄仔蟹 新鮮蠔 相當豐富當中奄仔蟹更爆橙色膏 龍蝦和虎蝦肉質爽彈→任食海鮮/河鮮食完濃味雞煲 就改叫清甜嘅海鮮鍋底打邊爐必點推介:原隻游水鮑魚(水準同併盤一樣)蟶子 海蝦 海蟹 大蜆 龍躉片 蝦滑 墨魚滑·🥩任食火鍋配料雖然食海鮮已經食飽 但記得留肚試其他野必點推介:安格斯牛肉 鮮滑牛 黑豚肉片潮州牛筋丸 多款牛/豬/雞內臟 食得好刁鑽·🍲
阿爺八鮮鍋 @grandpa8383 使用最新鮮食材
蟶子 活鮑魚 大元貝 奄仔蟹 新鮮蠔 相當豐富
當中奄仔蟹更爆橙色膏 龍蝦和虎蝦肉質爽彈
→任食海鮮/河鮮
食完濃味雞煲 就改叫清甜嘅海鮮鍋底打邊爐
必點推介:原隻游水鮑魚(水準同併盤一樣)
蟶子 海蝦 海蟹 大蜆 龍躉片 蝦滑 墨魚滑
🍠甜品
食完仲有飯後甜品 紫薯慕絲 小小一杯有驚喜
將紫薯過篩後口感細滑 味道香濃 全部都滿意
2024-01-19 44 views
返工辛苦左一輪想食好啲,就去左依間餐廳,會真係幾抵食,同正🤤佢先比我地揀雞煲,我地叫左麻辣雞煲!佢一出副黎就覺得好香,食落都好夠味,佢既麻辣小辣,所以唔會食到好辛苦🤤我地都覺得個汁好正👍🏻佢like 社交平台仲有刺身送,刺身比想像中多,仲要好好味,又有長腳蟹🤤好正!到食火鍋了🍲,佢係有一盤好精美既海鮮,有龍蝦、扇貝、聖子皇等。佢menu上面仲有得加海鮮、同埋好多款野食,例如菜、牛、豬、雲吞等等😌咁多野食!真係食得好開心😁佢食完仲有一個小甜品送,真係好滿足咁離開🤤

佢食完仲有一個小甜品送,真係好滿足咁離開🤤
2024-01-19 46 views
好抵‼️阿爺八鮮鍋任食放題7點前離座只需$368🤩服務員熱心招呼我哋,服務有善,環境舒適😌一坐低,即刻送上一壺老火燉湯,入口清甜,好飲😋雞煲可選擇以下一款👇🏻💟四川麻辣💟韓式芝士💟泰式酸辣四川麻辣雞煲底嗌咗小辣,醬汁惹味帶有輕微麻辣,唔食得好辣嘅朋友都可以試吓,好開胃👍🏻雞肉口感嫩滑,份量挺多湯底可有以下其中一款👇🏻💟麻辣湯💟海鮮湯💟藥膳湯對於女士來說藥膳湯偏健康,聞落藥材味濃郁,但味道偏淡,可能中間溝咗少少水🙈新升級霸王海鮮盤海鮮食材包括越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子和大元貝、臺山奄仔餐和新鮮鮑魚😍虎蝦厚肉鮮甜,好正除咗拼盤,仲可以任加其他海鮮,龍躉片、海蝦、蟹🦀等及其他蔬菜和肉類✨超級推介龍躉片和龍蝦🤩龍躉好嫩滑,口感又爽又彈牙,龍蝦新鮮甜又爽口最後甜品每人送一杯迷你紫薯慕絲,有驚喜喎😍有香濃紫薯味,口感軟滑細膩+$20 任飲升級汽水和包裝飲品另收加一服務費📍阿爺八鮮鍋(旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場3樓
一坐低,即刻送上一壺老火燉湯,入口清甜,好飲😋

雞煲可選擇以下一款👇🏻

💟藥膳湯

新升級霸王海鮮盤

+$20 任飲升級汽水和包裝飲品

另收加一服務費

📍阿爺八鮮鍋(旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓
「雞煲+打邊爐任食放題」性價比高極高任食放題,只係398元,就可以享受2.5小時無限點菜,吃到飽‼️套餐包括雞煲和活海鮮火鍋。另可加20元,即可享受無限暢飲汽水、健康工房和淳茶社。點菜的方式非常環保,每張點菜單都有膠套保護,顧客可以使用白板筆在上面點菜。食完可以再重複點菜,任點任食~當然係食得曬先好叫,唔好浪費食物。🙋🏻‍♀️首先選擇雞煲口味,有三種口味可選擇:泰式酸辣、四川麻辣和韓式芝士最後我揀左極邪惡芝士雞煲,雞肉切成細小塊狀,肉質嫩滑。配上洋蔥,與芝士一起炒熱後散發濃郁芝士🧀香氣。濃濃的芝士在雞肉上融化,每一塊肉都怖滿芝士,芝士拉絲好邪惡🤤🤤🤤每一啖都充滿住芝士既香味,啖啖芝士,好好味…食完雞煲,如果想再食,係可以再叫,無限添加‼️可以試其他雞煲口味也可‼️餐廳隨即送上刺身及湯☺️餐廳好特別,用茶壺🫖裝住D湯。今日湯係:鹿茸燉雞湯,好清甜。個人建議趁熱飲用‼️凍左無咁好飲~刺身正正常常。食完雞煲就到左最令人期待既~🦞活海鮮拼盤海鮮盤有:虎蝦🦐、🦪蠔、龍蝦🦞、大蜆、聖子、大元貝、🦀蟹和新鮮鮑魚等豪華海鮮。海鮮盤擺盤精美,全部表現得相當新鮮‼️ 龍蝦肉質鮮嫩彈牙,珍珠蠔肥美可口,而且奄仔蟹有好多膏
雞煲+打邊爐任食放題

🙋🏻‍♀️首先選擇雞煲口味,有三種口味可選擇:
泰式酸辣、四川麻辣和韓式芝士

餐廳隨即送上刺身及湯☺️

食完雞煲就到左最令人期待既~🦞活海鮮拼盤
海鮮盤有:虎蝦🦐、🦪蠔、龍蝦🦞、大蜆、聖子、大元貝、🦀蟹和新鮮鮑魚等豪華海鮮。海鮮盤擺盤精美,全部表現得相當新鮮‼️ 龍蝦肉質鮮嫩彈牙,珍珠蠔肥美可口,而且奄仔蟹有好多膏~真心好高質!!

另外,餐廳仲提供左各種火鍋食材供選擇,包括肉類、蔬菜和手打魚滑/丸等。特別推薦手切安格斯牛肉和手打黑松露墨魚滑,魚滑好彈牙入味!安格斯牛肉的油脂均勻,牛味濃郁,非常值得叫多幾碟。

放題成日食~但好難搵到咁高質出色‼️一啲都唔伏‼️$398食到咁多野,好值‼️呢間餐廳完全好驚喜。由頭盤到主菜打邊爐,樣樣都好好食~價格合理,食材新鮮豐富,店員服務也很貼心,服務好好!強烈推薦試極邪惡芝士拉絲雞煲+豪華活海鮮盤‼️‼️
2024-01-17
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 龍蝦海鮮拼盤
  • 安格斯牛肉
  • 蟶子
  • 任食海鮮
又想食刺身,又想食雞煲,又想打邊爐,又想食到新鮮嘅海鮮,一次過滿足幾個願望。一嚟到就有個靚靚嘅刺身拼盤,有蚌片、翡翠螺、螺片仲有蟹腳,樣樣都好新鮮。仲有壺新鮮嘅燉湯,勁好飲勁鮮甜,而且有個爐仔暖住,好細心,入口好舒服。跟住就有雞煲,有幾種口味可以揀,而今次就揀左韓式芝士口味,濃濃嘅芝士包住炒香咗既雞件,趁熱食每件都可以拉絲架,超正。食過刺身又食過雞煲,係時候打邊爐。一嚟就有個海鮮拼盤,有大虎蝦、大龍蝦、大元貝、大大隻蟶子、奄仔蟹同鮑魚,樣樣都好新鮮,勁鮮味。湯底就有幾款唔同嘅選擇,想同時感受海鮮嘅鮮味同補身,就同時揀左海鮮同藥膳湯底,同海鮮一齊食勁match。除左海鮮拼盤,仲有任點任食嘅火鍋食材,有海鮮同河鮮不在話下,自家制嘅餃子同魚滑都相當飽滿同爽口彈牙。仲有唔同嘅牛肉選擇。愛好內臟嘅我,呢度竟然仲有新鮮雞腸同豬潤,仲洗得好乾淨同處理得好好,真係十分難得。以呢個價錢真係相當之抵食,超級滿足。

以呢個價錢真係相當之抵食,超級滿足。
【旺角•阿爺八鮮鍋】@grandpa8383ππππππππππππππππππππππππππππππ旺角人氣阿爺火鍋 勁多海鮮勁多選擇任飲任食雞煲連埋有湯飲!晚市黃金時段每人都係398蚊 2.5個鐘任飲任食! +20$仲可以任飲汽水飲品先嚟過泰式酸辣雞煲 然後再揀咗個藥膳鍋底 同埋大大個海鮮拼盤 之後仲可以任揀高質海鮮肉類等火鍋配料 泰式酸辣雞煲這道菜有濃厚的泰式風味,酸中帶甜,麻辣鮮香,配料十足,有青檸檬等配料,絕對可以將傳統嘅雞煲煥然一新,帶俾你一種新鮮嘅感覺!霸王海鮮盤 (越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹、新鮮鮑魚)呢盤海鮮真是豪華啊!越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹,以及新鮮鮑魚,每一種都是頂級美味的海產。虎蝦和龍蝦的鮮甜,聖子和大元貝的鮮嫩,奄仔蟹和鮑魚的鮮美,應該會每一位海鮮愛好者都會喜歡!每一口都是享受啊!另外叫既火鍋配料:聖子王、海中蝦、生蠔、脆肉鯇魚腩、牛骨髓、豬腰、蝦滑、黃骨魚每一樣都是高級食材。牛骨髓和豬腰則是提供了濃郁的肉香。蝦滑和黃骨魚則是增添了多樣的口感和風味。每一樣配料都帶著豐富的風味!餐廳環境:
【旺角•阿爺八鮮鍋】@grandpa8383
旺角人氣阿爺火鍋 勁多海鮮勁多選擇任飲任食雞煲連埋有湯飲!

泰式酸辣雞煲

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 930(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #阿爺八鮮鍋 #web3旺角
阿爺八鮮鍋
2024-01-12 32 views
最近見人介紹這間阿爺八鮮鍋,非常吸引🤩不單止可以一個價錢吃到飽,還可以一次過滿足我們多個願望(雞煲+海鮮+火鍋任吃)❤️ 當然要約朋友一同去試試~💝收費入座時間👇🏻17:00-19:30:$368 (須於19:30前離坐)19:00-21:30:$39821:00後:$398(免加一)🔺限時2.5小時💝燉湯一開始會送上一壺燉湯,燉湯沒有味精,非常清甜,好喝😋💝雞煲雞煲有以下3款選擇👇🏻:🔹泰式酸辣雞煲🔸韓式芝士雞煲🔹四川麻辣雞煲我們叫了比較特別和少見 - 泰式酸辣雞煲,味道甜辣,帶少少酸味,很開胃雞肉嫩滑,就算是雞胸也不會很柴~💝湯底湯底有以下3款選擇👇🏻:🔹麻辣湯🔸海鮮湯🔹藥膳湯我們選了藥膳湯,湯底帶藥材味,味道濃郁~💝新升級霸王海鮮盤海鮮盤有多款海鮮,包括:越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔餐和新鮮鮑魚等,全部都很新鮮~💝火鍋配料多款火鍋配料可供選擇,包括:🔹生猛海鮮:鮑魚、蟶子、珍珠蠔、蝦和蟹等🔸新鮮河鮮:桂花魚、白鱔和脆肉鯇等🔹牛類🔸豬類🔹雞類🔸阿爺自家製🔹其他配料🔸蔬菜整體選擇不少,海鮮還可以任吃😆😆💝飲品吃火鍋怎麼可以沒有飲品,+$20升級任飲汽水、健
最近見人介紹這間阿爺八鮮鍋,非常吸引🤩

💝收費
入座時間👇🏻
17:00-19:30:$368 (須於19:30前離坐)
19:00-21:30:$398
21:00後:$398(免加一)

🔺限時2.5小時

💝燉湯
一開始會送上一壺燉湯,
燉湯沒有味精,非常清甜,好喝😋

💝雞煲
雞煲有以下3款選擇👇🏻:
🔹泰式酸辣雞煲
🔸韓式芝士雞煲
🔹四川麻辣雞煲

我們叫了比較特別和少見 - 泰式酸辣雞煲
味道甜辣,帶少少酸味,很開胃
雞肉嫩滑,就算是雞胸也不會很柴~

💝湯底
湯底有以下3款選擇👇🏻:
🔹麻辣湯
🔸海鮮湯
🔹藥膳湯

我們選了藥膳湯,
湯底帶藥材味,味道濃郁~

💝新升級霸王海鮮盤

💝火鍋配料
多款火鍋配料可供選擇,包括:
🔹生猛海鮮:鮑魚、蟶子、珍珠蠔、蝦和蟹等
🔸新鮮河鮮:桂花魚、白鱔和脆肉鯇等
🔹牛類
🔸豬類
🔹雞類
🔸阿爺自家製
🔹其他配料
🔸蔬菜

整體選擇不少,海鮮還可以任吃😆😆

💝飲品
火鍋怎麼可以沒有飲品,
+$20升級任飲汽水、健康工房和淳茶舍~

🔱另收加一服務費
上次👦🏻👧🏻嚟阿爺八鮮鍋食$398 2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題,有得任食雞煲、海鮮及多款火鍋配料,仲有升級霸王海鮮拼盤!上次覺得食完雞煲覺得好好味同海鮮新鮮又有得任食好正,所以今次帶埋屋企人一齊嚟食。雞煲有3️⃣款口味選擇,泰式酸辣雞煲/韓式芝士雞煲/四川麻辣雞煲,食完可以再添!我地先食四川麻辣雞煲🌶️,雞件炒得香口嫩滑,雞皮爽彈,醬汁惹味鹹香帶輕微麻辣,唔食得辣嘅我地都食得到😍👍🏻!跟住食韓式芝士雞煲🧀,大量芝士灑上雞件上面,炒完變咗熱熔芝士包住雞件,越食越滋味啊😋!加$20升級汽水、包裝飲品任飲。升級霸王海鮮拼盤拼盤入面有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、 蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹同新鮮鮑魚。澳洲大龍蝦肉質柔軟Q彈🦞,味道鮮甜多龍蝦膏,好正💯!越南大虎蝦蝦肉厚身爽甜🦐!仲有海鮮、肉類、蔬菜等多款火鍋配料!海鮮方面,超級推介龍躉頭腩同海蟹!龍躉頭腩口感爽彈牙🐬,魚肉好嫩滑。海蟹新鮮多膏🦀,甘香鮮甜。食完有甜品送,每人一杯紫薯慕絲,紫薯味香濃,慕絲打得軟滑細膩,無諗到呢度嘅甜品幾好食!📍 阿爺八鮮鍋 (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

升級霸王海鮮拼盤

📍 阿爺八鮮鍋 (旺角)
2024-01-03
Type of Meal
Dinner
2024-01-05 30 views
今日去咗呢間位於旺角嘅阿爺八鮮鍋同朋友gathering試咗佢個雞煲同火鍋。一黎到就試左佢個雞煲先,因為同行友人不食得太辣,就叫左個原味,兩個人食岩岩好,雞煲份量唔算多,雖然可以任加,不過要留肚打邊爐,所以都叫一煲就夠了。 之後點左個鹿茸藥膳湯,可以單獨清飲,好濃味,係唔錯既。點左個新升級霸王海鮮盤🧡有越南大虎蝦🦐、澳洲大虎蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚,另外點左個生蠔🦪好肥好生猛,海鮮超新鮮,即叫即起,隻鮑魚仲郁緊架之後叫左啲打邊爐火鍋料安格斯牛肉、豬粉腸、萵筍、黃沙潤、雞腎、紫菜響鈴。不得不提係佢個招牌手打黑松露墨魚滑,超彈口,黑松露個味道都勁出,好滿足既一餐。最後仲送Tiramisu 做甜品比我地,真係好貼心,推薦比大家😋😋。
今日去咗呢間位於旺角嘅阿爺八鮮鍋同朋友gathering試咗佢個雞煲火鍋。一黎到就試左佢個雞煲先,因為同行友人不食得太辣,就叫左個原味,兩個人食岩岩好,雞煲份量唔算多,雖然可以任加,不過要留肚打邊爐,所以都叫一煲就夠了。

之後點左個鹿茸藥膳湯,可以單獨清飲,好濃味,係唔錯既。

經歷實證Openrice真係好多打手~ 理解唔到點解咁嘅質素都比人吹到上天😓 大家唔信,歡迎上門挑戰,真係衰過兆萬。 希望呢個實評可以拯救蒼生,咪上當🙏🏻今晚食左398加一海鮮火鍋放題,除左首上嘅海鮮盒(只上一次)及其後可任點的鮑魚,其餘基本係劣食。既然餐廳專做海鮮,我們以下就只談海鮮吧,其餘的講黎都無謂,都係差。首先,任食的蝦,不是海蝦,是河蝦🥲 中規中矩,無好大隻。其次,個蟶子先經典,係bb蟶子,即係街市40蚊4斤個啲🥲 值得表揚的係冇沙再者,個蠔錄咗唔夠一分鐘就變咗蜆肉的大小🥲🥲真係諗唔到有咩其他可以讚嘅地方,轉做海鮮的火鍋店,海鮮質量卻是奇差 😆 用嘅貨基本上是街市的賣剩貨,根本不值398加一。看見其他好評狂讚贈送的雞煲,真的可笑,上的雞翼尖比雞肉多,雞的肥膏令我肯定是籠養的雞。最後,我對此餐廳的放題評價總括得五字,「真係搞唔掂」,還望餐廳好好檢討,一係價格一係唔好做放題,謝謝。

首先,任食的蝦,不是海蝦,是河蝦🥲 中規中矩,無好大隻。

再者,個蠔錄咗唔夠一分鐘就變咗蜆肉的大小🥲🥲