2016-09-24
由於個午餐食得太飽,起旺角落完堂之後,就四處走盪,甚至已經到左食飯既時間!起佐敦見到間店有好多名人食過既照片,仲有好多美食的圖片,就咁就被吸引左入去!餐牌店員好細心咁介紹自己店中的特色食物,今日又返左什麼新鮮材料!!起佢既建議下,都落左兩隻生蠔試下!左邊:南非生蠔,右邊:法國生蠔蠔係由淡味到濃味而食,所以就由左至右食啦!落左檸檬,再加埋茄醬,其實對於初學者的我,好難分得出淡濃味!不過,材料新鮮呢一點真係無可置疑,初頭既味道的確會被醬料蓋過,但到食底卻係蠔既鮮甜味!呢間野一直都以海謄出名而吸引不少粉絲,估唔到佢地仲有另一招,生蠔都同樣出色!好唔夠喉的雞皮串! 並沒有烤得太脆,所以食到雞油香!墨魚咀都好正! 之前起內地沿海城市就食過墨魚咀,不過佢地係用炒既方式,真得很好食非常爽口!返到香港就無見過墨魚咀呢個菜式了! 所以起餐廳見到都滿心歡喜!雖然用左炸既方法,有點不太喜歡,不過點左個沙律醬,還是可以卸下那份油膩感 !爽口的程度好岩同朋友送下酒!芝士從中間拉出黎,章魚餅既味好濃,食得出一粒粒的口感,真係章魚打出黎既餅,而不是落左幾粒章魚碎既餅!佢地自家制既手打奶茶! 滑就不在話下,但茶既味道
起佢既建議下,都落左兩隻生蠔試下!
生蠔
蠔係由淡味到濃味而食,所以就由左至右食啦!
雞皮串
墨魚咀
爽口的程度好岩同朋友送下酒!
芝士章魚餅
奶茶
我還是第一次喝用電膽泡作為器皿既飲品! 非常新鮮!