2016-09-24 367 views
由於個午餐食得太飽,起旺角落完堂之後,就四處走盪,甚至已經到左食飯既時間!起佐敦見到間店有好多名人食過既照片,仲有好多美食的圖片,就咁就被吸引左入去!餐牌店員好細心咁介紹自己店中的特色食物,今日又返左什麼新鮮材料!!起佢既建議下,都落左兩隻生蠔試下!左邊:南非生蠔,右邊:法國生蠔蠔係由淡味到濃味而食,所以就由左至右食啦!落左檸檬,再加埋茄醬,其實對於初學者的我,好難分得出淡濃味!不過,材料新鮮呢一點真係無可置疑,初頭既味道的確會被醬料蓋過,但到食底卻係蠔既鮮甜味!呢間野一直都以海謄出名而吸引不少粉絲,估唔到佢地仲有另一招,生蠔都同樣出色!好唔夠喉的雞皮串! 並沒有烤得太脆,所以食到雞油香!墨魚咀都好正! 之前起內地沿海城市就食過墨魚咀,不過佢地係用炒既方式,真得很好食非常爽口!返到香港就無見過墨魚咀呢個菜式了! 所以起餐廳見到都滿心歡喜!雖然用左炸既方法,有點不太喜歡,不過點左個沙律醬,還是可以卸下那份油膩感 !爽口的程度好岩同朋友送下酒!芝士從中間拉出黎,章魚餅既味好濃,食得出一粒粒的口感,真係章魚打出黎既餅,而不是落左幾粒章魚碎既餅!佢地自家制既手打奶茶! 滑就不在話下,但茶既味道

餐牌

起佢既建議下,都落左兩隻生蠔試下!
生蠔
左邊:南非生蠔,右邊:法國生蠔

蠔係由淡味到濃味而食,所以就由左至右食啦!

雞皮串
好唔夠喉的雞皮串! 並沒有烤得太脆,所以食到雞油香!
墨魚咀

爽口的程度好岩同朋友送下酒!
芝士章魚餅
奶茶
佢地自家制既手打奶茶! 滑就不在話下,但茶既味道會濃郁D!!

我還是第一次喝用電膽泡作為器皿既飲品! 非常新鮮!
2016-09-19
墨魚咀
芝士章魚餅
奶茶
2016-09-21 102 views
中午的海膽炒飯係咪咁?晚餐會唔會都係咁?我見其他相都有一些海膽係飯面頭,但我的炒飯只見到一點點好似芝麻咁細的海膽係飯入面,唔係好食到海膽味。好似同人地差咁遠既?真係覺得好失望
2016-09-18 126 views
平時食開串燒都去開同一間食,諗住試下新野啦,之前經過門口見到有點心郁郁想試,結果試完後,後悔黎試...首先第一樣,舖頭冇廁所、要去公廁,呢樣已經扣左分,繼而睇menu,發現選擇唔算多,而且價錢亦算貴,食左幾樣、其中一樣、流心巨菇,味道係唔差既,但$48一個我覺得超級唔值,亦唔覺得佢有幾巨。海膽多士,我完全食唔到有海膽味。燒茄子,細到完全冇野食。燒韮菜,得個咸字,除左咸,都係咸..總然之...食完完全都唔覺得自己有食過野,嬲嬲地再殺過去食開果間再食過!真心覺得呢間野完全唔抵食,除非你果期好有錢,又或者你係純粹口痕想搵野咬下,否則都可以唔洗黎,極之失望,從來未寫過食評,但呢間令我食完忍唔住要寫食評!因為真係好唔值!

結果試完後,後悔黎試...

2016-09-17
今天特登去到佐敦食海膽,這間店在雜誌看過,想食很久。本來滿心歡喜來食,但食的過程中講真唔太舒適,環境比較吵耳,可能是因為負責人不停在對員工指指點點,有時又會突然大聲"指點",以致成餐飯都好吵耳。其實食物是不錯的,如果不介意環境因素,還是可以一試塔門柴貝天葵(涼茶)$28因為我本身喉嚨有點痛,所以當職員介紹這杯飲品時,我就二話不說要一杯。基本上味道酸酸甜甜的,挺開胃,完全喝不出是涼茶,比較像是山楂搗碎後加水,是好喝的。塔門手打奶茶 $28奶味挺濃,茶香,質感幼滑。日本芝士年糕 $28外脆內軟,芝士量多,芝士味夠,年糕炸得金黃色,一口咬下去,芝士"必"出來。但如果可以做到不膩更好,因為食了兩口就覺得飽飽地。流心海膽大啡菇 $48成碟只有一隻菇,感覺不能滿足,勝價比不高,因為$48 我預期會大隻點。芝士無拉絲效果,比較失望,味道不太食到海膽味,可能芝士味蓋過了。搭門招牌海膽炒飯 $98成程飯講真這個炒飯是最好食的。整個飯都炒得金黃食,可能是海膽把飯都染上了黃色。飯面頭上有一堆好吸引人的海膽呀,半生熟狀態令成件事更完美,因為生的海膽最能食出本身的味道。搭門海膽鮮甜,和馬糞海膽不同之處在於它顏色
塔門柴貝天葵(涼茶)
塔門柴貝天葵(涼茶)$28

塔門手打奶茶
塔門手打奶茶 $28

奶味挺濃,茶香,質感幼滑。
日本芝士年糕
日本芝士年糕
日本芝士年糕 $28

流心海膽大啡菇
海膽流心大啡菇
流心海膽大啡菇 $48

搭門招牌海膽炒飯
搭門招牌海膽炒飯 $98

成程飯講真這個炒飯是最好食的。整個飯都炒得金黃食,可能是海膽把飯都染上了黃色。飯面頭上有一堆好吸引人的海膽呀,半生熟狀態令成件事更完美,因為生的海膽最能食出本身的味道。搭門海膽鮮甜,和馬糞海膽不同之處在於它顏色比較深,味甜。馬糞海膽則以甘味取勝,各有好食的地方。我本身比較喜歡甘味的馬糞海膽,但原來甜味的搭門海膽也不錯。
鹽燒活飽魚
鹽燒活飽魚
鹽燒活飽魚$88

一上枱第一 個感覺是好貴,得三隻,跟平時在街市$50蚊一蘿5-6隻的大細差不多。上面舖滿蒜蓉是一大敗筆,因為蒜蓉味酸,令成隻鮑魚味道變得酸酸的。我完垡食不出是鹽燒的,食落似清蒸,好令人失望,又貴又唔好食。
海膽薯蓉 $68

薯蓉應該是用攪拌機打的,所以可以做到好creamy,但機打有個唔好處,就是會令薯蓉變得水水的,上面有好多海膽,令成件事加了不少分數,因為海膽味甜,配以淡淡的薯蓉,更能突出海膽味。但芝士都是沒有做到拉絲的效果,比較失色。
有人留了位,因為店內空間比較細,最好來食要先留位。
還有其他以搭門風味或海鮮做主打的菜式。
有澳洲生蠔供應,這次我沒有食。
店內掛有一張這樣的相。難道店內海鮮都是由這幾位姐姐出海捉回來的?hahahaha~
2 毎人食了$425!講真食物質素okay的,但埋單時不能用credit card 付款好不方便,尤其這裡食物又不是便宜。希望店主考慮收card。
2016-09-16
$212 (Dinner)
塔門手打奶茶
搭門招牌海膽炒飯
  • 塔門手打女奶茶
2016-09-16 142 views
我們好有期望的去,但實在太失望,份量太少,那海膽是主打,海膽汁焗扇貝,3只,連加一經已250元,老實說一般,似有D 沙律汁燒,沒有想像中的驚喜,OH MY GOD,那鱔一串,只有3小粒,燒茄子份量較少,只有單一邊,LIKE完之後話送個小食,龍蝦丸,嘩...出奇的驚訝,2粒開邊,4面加了炸粉,我們完全地食完好像沒有食,都已是7百元,我們很快走了,只有出去再搵食。我真的唔明,海鮮可以有噤貴咩,份量可唔可以正常些。
2016-09-14
$240 (Dinner)
  • 沒有
我一向愛吃海膽,偶爾路過發現佐敦多了間以海膽主打的食店,當然二話不說拉著為食同事等收工一起去朝聖啦! 在佳佳甜品旁的塔門仔海膽燒非常平民,店面不大但光猛企理! 食物除了主打的海膽,也有刺身、生蠔、串燒、炒飯等等,種類不少啦! 塔門紫貝天葵 $28/ 支 先來一枝紫貝天葵,燈泡造形的瓶子很可愛,紅紅的紫貝天葵味道有點像山楂酸酸甜甜,開胃解渴。 南非生蠔 $38/隻 沒有Gillardeau所以點了南非生蠔,海水味較重令蠔味不夠突出,幸好蠔身飽滿,口感不錯。 流心海膽大啡菇 $48 店員推介的大啡菇非常厚身,咬下香軟多汁,面層的海膽混合了沙律醬也很惹味,若海膽分量再多一點會更正! 海膽焗多士 $38/ 4件 香脆多士上是烤得微焦的海膽醬,散出微微海膽香氣,頗香口。 燒牛仔骨 $48/ 3件 燒牛仔骨肉質軟稔無筋,口感是好的,用來佐酒一樓。若調味能再減淡一些就不會蓋過太多牛味,尚有進步空間 塔門招牌海膽炒飯 $98 金黃色的炒飯上是大大團海膽,海膽味濃郁而且色澤更誘人,飯粒炒得乾身鑊氣夠,完全是這晚的亮點。 海膽炒飯令人回味,以後想吃海膽不愁吃不到了!

在佳佳甜品旁的塔門仔海膽燒非常平民,店面不大但光猛企理!

塔門紫貝天葵 $28/ 支

南非生蠔 $38/隻

流心海膽大啡菇 $48

海膽焗多士 $38/ 4件

香脆多士上是烤得微焦的海膽醬,散出微微海膽香氣,頗香口。

燒牛仔骨 $48/ 3件

塔門招牌海膽炒飯 $98

海膽炒飯令人回味,以後想吃海膽不愁吃不到了!
2016-08-30
$272 (Dinner)
  • 塔門招牌海膽炒飯
2016-09-10 195 views
友人介紹我去聽見海胆又是燒已經心郁看一下blog不能自拔因為好多fans 拍攝其燒扇貝照我只有一個選擇1 或2只1隻78元老實的我看過圖片非吃不可2只稍平148元下次我會要2只比較大開2半仍然濃郁肉厚有很大效應因為多肉多汁味甜新鮮扇貝大而不致老來貨好一等品抵真好吃也好看色香味都一級99分跟隨來的燒金蚌就比下去貝比蚌人比人皆無好結果因為扇貝本身太大太鮮金蚌失色但58蚊2只也是甜美富海鮮風味的只是海胆海鮮醬混合廚師調味燒焗的工藝在廚子耐性烹製下一分錢一分貨其實金蚌也十分滋味雖然略微硬年輕人才易咬開但味道奇鮮我把汁都喝完85分点都有。把金蚌2隻的肉堆成一齊可見蚌肉較削不夠頂肚看來自己太精明極為推薦若你光顧應該試一試海胆燒扇貝拍一張馳名塔門仔麻辣汁真夠麻痺辣到出汁好麻辣必食
友人介紹我去

馳名塔門仔麻辣汁

真夠麻痺辣到出汁

好麻辣必食

2016-08-31
$140 (Tea)
  • 海膽汁焗扇貝
2016-09-06 130 views
前排成日賣海膽廣告,搞到我見到想食,有次朋友同我講有次經過佐敦見到間野叫塔門仔海膽燒,佢就話去個到試下,叫得海膽燒都係主打海膽架啦點知一黎到,出面已經多多人排隊,其實外邊都有座位,不過當日太熱,所以我地都係選擇坐室內,因為有冷氣!咁冇辦法,係出面等下都要,等下個時咪睇下張Menu諗定食咩先與此同時都見到外邊有部電視,仲有好多有關雜誌宣傳,至知海膽燒真係每日新鮮海膽作菜,確實係採用塔門紫海膽,仲有牆上貼滿菜式照,見到一心想試試呢到既海膽如何終於到我地入座,裡面座位唔算好多,櫈亦係近年好流行既置物櫈,手上太多野亦可以放野落櫈裡面因為事先睇好食咩既關係,我地再三睇多次即刻迅速下單,只可惜當日既海膽薯蓉已賣光,至愛既薯蓉沒了,是不是太受歡迎的關係?呢到除左海膽菜,其實仲有唔同既串燒小食,主食都有幾款,如果同唔好食海膽既朋友黎都唔怕冇野岩食,所以我地除左點呢到既特色海膽菜,都試埋其他唔同小食,唔知水準又如何呢?我就叫左金菇牛肉卷 ($48)、脆炸墨魚咀 ($48)、海鮮炒烏冬 ($48)、塔門紫貝天葵 ($28)金菇牛肉卷不得不提佢牛肉醃得好入味,而且牛肉一D都唔韌口,仲係好Juicy,啖啖都有

仲有牆上貼滿菜式照,見到一心想試試呢到既海膽如何

金菇牛肉卷不得不提佢牛肉醃得好入味,而且牛肉一D都唔韌口,仲係好Juicy,啖啖都有肉汁,食牛肉最怕有筋又韌咬唔爛。

金菇份量多,我自己都好鍾意食金菇,而且又有益,平常自己下廚都常常煮金菇!呢到既金菇睇落我估都係同牛肉一齊醃,所以食落去一樣出味,牛肉又包到金菇實一實,每一舊食落都冇散開,最怕金菇散到周圍都係
脆炸墨魚咀大大粒,起初以為好似平常食到個D細粒墨魚咀,點知黎到係呢個樣,又可以試到新野!

佢外身炸到好脆,而且好香口,應該有落到五香粉呢D調味,味道好出,就連同入面墨魚咀都一樣惹味,唔會只得外層有味內層啖茂茂,搞到食唔停口。

墨魚咀咬落有咬口,對於冇咩牙力既黎講都要D時間咀嚼,但是能接受的範圍。
海鮮炒烏冬入面有幾種海鮮:青口、帶子、蜆等等,面頭上仲有木魚絲,蔬菜當然少不了,有雜菜同雞脾菇!

雞脾菇厚切,冇草青味,唔會太乾亦不太濕,再加埋雜菜好清新健康。青口兩隻冇沙,帶子軟林,蜆肉食到鮮甜味,到現在仍感回味❤️
塔門紫貝天葵,見到係燈泡裝,好可愛,又見個名咁有趣,一向鍾意挑戰周圍試所以就決定要點呢個

我仲走去問店員究竟呢個紫貝天葵係乜東東,佢地形容係好似利賓納咁,酸酸甜甜地,係涼茶黎。

心諗似利賓納應該都唔會伏得去邊啦,係咪?

黎到一試,確實好似利賓納,但再飲真D,比利賓納更酸一點點,感覺有少少似涼茶咁,有些少寒涼,但確實不錯
最後仲偷食左D朋友既招牌海膽炒飯,炒飯粒粒都乾身
海膽雖然唔係好香個種,但入口鮮甜,好想食多幾啖,不過朋友話我食得多佢冇得食,所以只好收口了
2016-09-05 197 views
想食海膽炒飯,仲邊洗去到塔門咁遠,佐敦都有得食最近呢個鋪頭都幾熱門,IG有唔少人介紹一場黎到梗係食海膽炒飯炒飯以原鑊上,中央放置左為數不少既海膽正常黎講,應該自己都撈撈,撈勻海膽同炒飯但心急既我,未撈就已經偷食左啖海膽海膽新鮮,無腥苦味因本身炒飯味道都較淡,所以撈勻既飯,每啖都有淡淡海膽香味,味道夾另外,試左燒白鱔,燒得幾香,肉質厚實酒上甜甜的燒魚汁,會更惹味鱔唔多串燒鋪有得食,所以都值得一食
想食海膽炒飯,仲邊洗去到塔門咁遠,佐敦都有得食

最近呢個鋪頭都幾熱門,IG有唔少人介紹
一場黎到梗係食海膽炒飯
炒飯以原鑊上,中央放置左為數不少既海膽

正常黎講,應該自己都撈撈,撈勻海膽同炒飯

但心急既我,未撈就已經偷食左啖海膽

海膽新鮮,無腥苦味

另外,試左燒白鱔,燒得幾香,肉質厚實
酒上甜甜的燒魚汁,會更惹味

鱔唔多串燒鋪有得食,所以都值得一食
2016-08-07
$150 (Dinner)
2016-09-02 176 views
呢期最流行莫過於海膽料理,緊追潮流下,當然要來品嘗一下,餐廳位置就係佐敦地鐵站附近,地方唔係好大,但都算環境乾淨。 食物方面大部分都係燒物和炸物,亦有海鮮可供選擇,叫左幾樣炸物,海膽炸雞, 炸雞熱辣辣,淋上特製海膽醬汁,有點像芝士奶油再加上海膽味道,配上炸雞,食到停唔到口。 炸墨魚嘴脆卜卜,每一口都金黃香脆,帶點胡椒醬和七味粉調味,超級美味!必嘗美食! 燒芝士波波腸和蟹籽丸,比較普通,不過燒烤食物一定唔少得!而且唔貴! 海膽炒飯,炒得金黃色,令我諗起電視劇裡的「金鑲銀炒飯」,從蛋包飯變成了海膽包飯,不會太油太咸,味道特別,喜歡海膽既朋友絕對可一試! 是夜品嚐各種炸物及燒物,未嚐及海鮮,下次有機會絕對會再嚐!
呢期最流行莫過於海膽料理,

緊追潮流下,當然要來品嘗一下,

餐廳位置就係佐敦地鐵站附近,

地方唔係好大,但都算環境乾淨。

是夜品嚐各種炸物及燒物,未嚐及海鮮,下次有機會絕對會再嚐!
2016-08-29 208 views
事源係. 朋友同我講不如去食塔門仔海膽燒, 我真係以為係去塔門仔的但原來係一間係佐敦的食店黎..哈哈雖然呢間店唔係好大, 但佢既野食種類都唔少~我地叫左一個, , 豚肉露荀卷同辣汁焗花甲王海膽炒飯炒得好乾身, 飯上面有加左新鮮的海膽, 撈埋D海膽一齊食, 有好香的蛋白味同好鮮甜, 而且個炒飯入面加左翠肉瓜係到, 食落口唔會濟另外, 燒茹子雖然係一d好普通既食物, 但佢燒得岩岩好, 好多汁, 另加左蒜頭同醬汁去燒, d味入晒去茄子入面, 酸酸地, 少少辣, 係好醒胃...!!! 辣汁焗花甲王份量都幾多, 而且好鮮甜, 雖然佢醬汁好多, 但絕對唔會搶左花甲既鮮味!豚肉露荀卷 加了少少的燒汁上去, 薄薄的豚肉包住露荀去食, 味道好夾而且唔會肥膩而且店員跟我地講, 佢地會因季節同時令而入咩本地海鮮~呢個值得一讚

但原來係一間係佐敦的食店黎..哈哈
雖然呢間店唔係好大, 但佢既野食種類都唔少~

我地叫左一個, , 豚肉露荀卷同辣汁焗花甲王

而且個炒飯入面加左翠肉瓜係到, 食落口唔會濟

燒茄子
辣汁焗花甲王
豚肉露荀卷
而且店員跟我地講, 佢地會因季節同時令而入咩本地海鮮~

呢個值得一讚
2016-07-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$121 (Dinner)
燒茄子
辣汁焗花甲王
豚肉露荀卷
兔小妹是個不折不扣的海膽控,對海膽的鐘愛,可以用 “瘋狂”來形容。早前看到開飯的 < 港飲港食 >,有篇推介10間本地吸睛海膽店的專題報導,記得當中有間吃海膽燒的食店介紹,看得兔小妹心癢癢,食指大動,想著有天定要吃一次!今日,兔小妹和友人經過佐敦,見到傳說中的海膽燒專門店 “ 塔門仔海膽燒” ,當然要進去朝聖,挑戰 “膽”量!餐廳面積不大,座位不多,裝潢簡單,牆上掛了幾幅照片,是一間平民小店。不過,汽油桶的櫈子很特別,而且內有玄機 – 揭開櫈面,可放入袋子衣物,挺方便的。菜式方面,除了有餐廳主打的海膽燒外,還有海鮮﹑串燒﹑小食﹑冷盤和飯類,選擇也不少,而且每樣都是即叫即做的。既然前來是為了美味的海膽,當然要點這裡的塔門招牌海膽炒飯 ($98) ﹑海膽汁焗扇貝 ($148/2隻) 和流心海膽大啡菇 ($48)~ 老闆推介盬燒金蚌 ($58/ 2隻) 也很不錯,也依她的點了一份。因是即叫即燒的,需要多點耐心等候。約十多分鐘,熱騰騰的招牌海膽炒飯送到~ 以小鐵鑊盛著的炒飯,香氣撲鼻,熱力十足。炒飯炒得乾身,粒粒分明,每粒都被金黃的海膽包裹著,味道甘香,海膽味香澴。飯面有一大塊

招牌海膽炒飯
飯面有一大塊海膽膏,口感軟腍,鮮味可口,用來拌飯,味道更好。
跟著再送上盬燒金蚌和海膽汁焗扇貝。

金蚌的外觀有點像迷你版的象拔蚌,細細隻,但肥美肉厚。簡單的把金蚌燒熟,再灑上盬花和香蔥調味,蚌肉新鮮爽口,鮮甜多汁,將海鮮的原始味道表露無遺,十分讚!
盬燒金蚌
至於海膽汁焗扇貝,光是中間又圓又巨型的帶子肉,已非常吸睛!
海膽汁焗扇貝

扇貝肉鮮嫩肥美,肉汁鮮甜,配上獨特的海膽醬汁,味道更出眾!
最後送上流心海膽大啡菇。厚厚的大啡菇切開,清香的菇汁瞬即流出,非常吸引。大啡菇肉質爽口清甜,配上濃郁的芝士海膽醬,味道獨特,一試難忘!
流心海膽大啡菇
對兔小妹而言,能在“塔門仔海膽燒”品嚐海膽,的確是一次難忘的體驗。
2016-08-17
$80 (Lunch)
盬燒金蚌
2016-08-24 128 views
系Openrice見到呢間主打食海膽既燒烤店,中意食海膽既我梗係要黎試下!一出佐敦地鐵站行五分鐘左右就到!叫左碗塔門仔銀針粉,有冬菇、蝦米、蛙蛙菜絲...湯底好濃郁既鮮甜味銀針粉好得意,真係好似支針咁,口感好得意,唔會好粉,小小爽口落埋個麻辣汁真係好正!第一次見到餐廳有麻辣汁,仲要真係好麻好惹味!辣酒煮花螺好大粒花螺,肉質好實,淡淡酒香好配合花螺,辣味唔會好重。多士平時就食得多,海膽多士真係第一次!多士表面焗至金黃色,咬落去香脆,除左海膽仲有d牛油香。鹽燒金蚌必食!!非常非常鮮甜爽口!!仲好大隻下,連佢既汁我都飲埋脆炸墨魚咀好爽口!外層炸到好香脆!加左少少辣粉更加惹味,送啤酒佳品!辣汁焗花甲王,佢地既辣汁我係第一次食到呢隻味,辣得好惹味,花甲又大粒又厚肉
一出佐敦地鐵站行五分鐘左右就到!
鹽燒金蚌必食!!
非常非常鮮甜爽口!!仲好大隻下,連佢既汁我都飲埋
Type of Meal
Dinner
  • 塔門艇仔銀針粉
2016-08-23 140 views
佐敦新開冇耐既塔門仔海膽燒,之前已經打電話去了解過,原來可以自帶食材去俾佢地整,同朋友一早訂定位準時到達,帶左鵝肝去俾佢地幫手處理,只係收返小小制作費,自帶鵝肝,整得好好味店家話係新加菜式凍蟹,$98兩隻,好正鹽燒油甘魚鮫 都唔錯,不過個人比較鐘意食魚鰭鹽燒白鱔都好正,其他普通串燒就唔多講啦,打字打到累自己落去試啦雖然鋪頭比較細,但環境幾好,干淨企理,服務員態度亦不錯我地食到後期店裡冇咁多人唔忙既時候,店員重過黎同我地傾左陣偈
佐敦新開冇耐既塔門仔海膽燒
,之前已經打電話去了解過,原來可以自帶食材去俾佢地整
自帶鵝肝,整得好好味
店家話係新加菜式凍蟹,$98兩隻,好正
鹽燒油甘魚鮫 都唔錯,不過個人比較鐘意食魚鰭
鹽燒白鱔都好正,其他普通串燒就唔多講啦,打字打到累
自己落去試啦

雖然鋪頭比較細,但環境幾好,干淨企理,服務員態度亦不錯
2016-07-18
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 凍蟹
2016-08-19 129 views
今次經過呢間燒烤店,正是食飯時間,就嚟試下。為名海膽燒,當然要試下海膽嘅食物,我們嗌左海膽炸雞。好多,好熱辣辣,好香口,海膽汁加上芝士,很濃郁嘅芝士味,海膽味都有嘅,不過吾太濃,幾正幾好食丫!之後嗌左雞軟骨串,都好平下,加左鹽鹹鹹地,都吾錯嘅,幾好食。幾香脆,都係即嗌即整。最後嗌左個肥牛炒飯,成個煱咁上,炒得好香,粒粒分明,又會太咸,岩岩好,好惹味,不錯。整體都幾好食,服務都好好,只係地方較細。
今次經過呢間燒烤店,正是食飯時間,就嚟試下。

整體都幾好食,服務都好好,只係地方較細。