2022-09-19 110 views
👬朋友👭話好耐冇成班出去食火鍋,其中有人提議來禾牛薈,因為呢度種類選擇特別多,可以適合唔同加入口味😋♥️鮑魚,肉質鮮嫩而且頗為大隻,好新鮮感覺到鮮味十足🤤♥️松露蟹皇包包,蟹皇🦀將調校而成嘅內餡,味道鹹鮮,加上每一口都滲透濃濃的松露香味,超級正♥️冬菇釀墨滑,冬菇又香又滑,加上用料超足的🦑墨魚滑,真的很鮮甜彈牙,爽口又滿足♥️珍寶豬骨煲,湯底入邊有好多🐖豬骨同蔬菜配料,基本上唔使再叫菜,豬骨味又香又大件多肉👏🏻值得一提係呢度VIP房,冇限制時間同最低消費,🤗食物方面價錢又大眾化,真係好適合成班朋友聚餐🥢
♥️鮑魚,肉質鮮嫩而且頗為大隻,好新鮮感覺到鮮味十足🤤

2022-09-19 95 views
🔥火鍋就食得多,但係想食得刁鑽少少,可以嚟試吓呢間禾牛薈,呢度嘅🐂牛肉同平時火鍋店唔同,提供好多唔同嘅部位💯👍牛拼盤-拼盤包括牛脷扣 、牛胸爽、特級雪花牛柳粒,牛肉油香味濃郁,鮮嫰碌到全熟都唔會鞋👍海參-爽口軟滑彈牙,完全冇腥味口感十足👍鮮茄坑腩薯仔濃湯-🍅湯頭鮮甜濃郁,🥔🐂坑腩夾落去紮實唔會散晒,半肥瘦有根有肉,食落又淋又有爽嘅感覺👍珊瑚蚌-肉質爽口彈牙非常鮮甜,用嚟火鍋實在太正整體食物令人十分滿意,質素一啲都唔求其,👏🏻而且服務態度良好,🍴成晚都食得開心滿足😍
👍海參-爽口軟滑彈牙,完全冇腥味口感十足
👍珊瑚蚌-肉質爽口彈牙非常鮮甜,用嚟火鍋實在太正

2022-09-16 157 views
無論乜嘢☀️天氣都冇阻我打邊爐既決心,今次就同男朋友💑試吓呢間近期人氣之選-禾牛薈😚1:封門柳,油花較少肉味香濃,肉質軟腍口感十足🐂2:牛胸爽,質感較爽口,又香又爽脆嘅口感,香而不膩😍3:三式餃,肉汁同油份鎖住晒係啲餃子入邊,一咬落去好juicy,粒粒都皮薄餡靚,勁高質🥟4:瑤柱XO醬,火鍋調味架上有XO醬,原來係佢哋自家製 ,試過之後勁好味又足料,見有得賣就買樽返屋企😚👏🏻試過之後覺得性價比超高,👍食物質素有水準,而且價錢合理,食過嘅人都讚不絕口,難怪成為最近人氣之選
1:封門柳,油花較少肉味香濃,肉質軟腍口感十足🐂
2:牛胸爽,質感較爽口,又香又爽脆嘅口感,香而不膩😍

2022-09-16 112 views
之前一直好想🍴lunch time打邊爐,原來禾牛薈午市推出了一人火鍋,今日同👩‍❤️‍👩同事一於一齊試吓湯底(四選一):我揀咗😋滋味清湯,好清可以食到牛嘅鮮味。同事就揀咗😚經典沙嗲,好香濃沙嗲啱晒重口味人士😍肉類(三選一):🐂我哋都揀咗特級手切肥牛,鮮嫩牛肉有豐富油香,又濃又滑又有牛味👏🏻另外仲有一份🥬雜錦配料,種類都有很多,再配麵食有稻庭烏冬同🍜公仔麵選擇這個火鍋套餐很豐富對我來說,👏🏻份量超級足夠,價錢經濟實惠,🤤最重要質素有所保證,以後lunch想打邊爐有好去處👍
湯底(四選一):
肉類(三選一):

2022-09-15 106 views
我同朋友都好鍾意打邊爐,於是我哋就去咗尖沙咀一向好評既禾牛薈火煱館度一齊烚吓烚吓!果然佢哋既食物係非常之高水準最,係非常出色!👍🥩牛胸爽!牛胸爽係比較矜貴啲食材!平時係一般嘅火鍋店好少食到!呢度嘅牛胸爽非常之白薄切,成塊充滿着牛嘅油脂香,咬落去入口即溶!☺️🥩特級雪花牛肉粒!同樣非常之好食😋每粒肥瘦適中,油脂均勻分佈!淥兩淥啲牛味就出晒黎,仲要非常多汁嫩滑,好好食😋🥟三色餃!都非常之好食😋每粒都大大粒,皮薄餡靚!每粒都非常多肉,淥完咬落去肉汁咇晒出嚟,好正!不得不提既仲有珊瑚蚌!份量大大份之餘,仲要非常新鮮!咬落去非常之爽口彈牙!我同朋友食完一塊又一塊!🥰🥰

🥩牛胸爽!

🥩特級雪花牛肉粒!

🥟三色餃!

2022-09-15 94 views
今日難得早放,於是放左工之後就同同事去左尖沙咀禾牛薈火煱館到食咗個午市火煱!佢唔單止超抵有八折之餘,仲要野食係非常之好味😋冬菇釀墨滑❤️大大隻嘅冬菇釀咗新鮮手打既墨魚滑!墨魚滑非常之彈牙,配合埋啲厚身冬菇一齊食,口感非常之豐富!鮑魚❤️完全冇諗過午市會有鮑魚食!鮑魚非常之新鮮大隻!有半隻手掌錦大!絕對真材實料,放落去個湯底淥完之後啲鮮味出晒嚟!非常好食😋炸鯪魚球❤️鯪魚球大大粒!炸得非常之香脆!炸完一啲腥味都冇,入口仲有陣陣嘅鯪魚嘅鮮味!我同同事都對佢讚口不絕珍寶豬骨煲❤️湯底有非常大大件嘅豬骨!豬骨非常之冧同啖啖肉!肉汁非常Juicy!而湯底有豐富嘅豬骨香味,味道非常濃郁!放啲嘢食落去淥非常之不得了,我哋食到最尾差唔多飲晒成個湯底!

冬菇釀墨滑❤️

鮑魚❤️

炸鯪魚球❤️

珍寶豬骨煲❤️

2022-09-14 90 views
我朋友一向都鍾意食打邊爐🥰朋友搵咗間喺尖沙咀非常出名嘅禾牛薈火煱館,我哋放假就約埋一齊去試吓啦!我地一行8個人,侍應俾咗間VIP房我哋!我地坐得非常舒服!間房完全無限時,無最低消費,非常抵坐同抵食!🥰我地全部人都好鍾意食牛!我地先整左碟招牌手切肥牛!肥牛賣相非常之吸引,每件顏色鮮艷,而入口味道當然無得頂!牛既鮮味同油脂係嘴入面散發晒出嚟!之後我地再點左個封門柳,同樣牛味濃郁,淥完軟冧冧非常好味😋 我哋唔夠喉再黎一個牛胸爽!正都不得了,每啖都有滿滿油脂!正到已經無法用文字表達😋食完一輪牛我地就食下其他野!三色餃每粒大每粒鮮!好好食😋珊瑚蚌爽滑清甜!😆最後我地仲食左個刺身拼盤!有三文魚海膽有頭甜蝦同帶子,每樣刺身都非常新鮮!食到我哋流晒口水!😋

2022-09-14 73 views
有朋友嚟緊升職加薪!於是咁我哋就同佢一齊去咗尖沙咀嘅禾牛薈火鍋會一齊賀一賀佢啦!🤩侍應見我哋好多人,於是安排咗既VIP 房俾我哋!間房夠大乾淨之餘,仲要冇限制時間同最低消費!咁我哋梗係有咁夜就食到咁夜啦!之後我哋就開始嗌食物!❤️我哋先食咗一個「重慶香辣蟹」蟹非常之大隻新鮮!啖啖肉同有好多蟹膏,而且炒得好香,辣辣地好惹味!食完蟹之後我哋就開始食火鍋啦我哋叫咗個❤️「招牌禾牛薈」湯底嘅材料非常之豐富!有牛肚,牛蒡,牛筋同埋大腸,湯底非常味道非常濃郁!啲嘢食未嚟我哋都飲咗啲湯差唔多一半!☺️嗰啲火鍋配料同樣出色!我哋先黎一份❤️「招牌手切肥牛」哇!啲肥牛簡直靚到不得了!非常之鮮紅!脂肪同牛肉比例均勻!咬落去牛味非常之濃郁,入口充滿陣陣脂香!另外個鮑魚亦都同樣好好食😋大大隻之餘亦都好彈牙!淥完之後非常之鮮甜!好食到我地要再encore多一碟!🥰

尖沙咀禾牛薈火煱館一向多人食難book位!今日有幸終於成功訂枱,我同朋友當然起勁錦食!我同朋友好鍾意食辣,於是我地點左個四川麻辣湯底!湯底未黎到已經聞到陣陣辣椒味!湯底辣味濃郁,辣得黎又容入口!非常之正!🥘係咁正既湯底之下我地就叫左個:1️⃣招牌手切肥牛!肥牛非常靚,牛味濃郁!仲有個禾牛薈亦同樣好食😋牛腩,牛肚,牛筋同大腸炆得非常入味軟身!放落去打邊爐十分好食😋2️⃣脆豚牛卷炸得外脆內軟,脆卜卜而肉非常多汁,口感非常豐富!仲有黎度飲酒唔洗開瓶費,岩晒鍾意飲酒既我地!下次一定會再黎試其他野食!

係咁正既湯底之下我地就叫左個:

今日同老公放假去拍拖👫於是我哋就去咗尖沙咀禾牛薈火鍋館度一係一齊食打邊爐啦!😆😆我哋坐低就嗌咗個咸菜牛肚做湯底!雖然有咸菜,但完全唔會令到個湯底鹹之餘,反而仲好開胃!再加埋啲爽滑嘅牛肚去熬製,令到個湯底非常之鮮味!🥘🥘 我地叫左個招牌手切肥牛,好食到不得了🥰🥰牛味非常香濃無酥味!入口齒夾留香!之後我地再食珊瑚蚌!每塊都非常大片同厚身,入口滑嘟嘟同爽口鮮甜!一個字正!最後不得不讚既係佢既三式餃!每粒都脹卜卜,同打師父打得每好彈牙!我哋好鍾意食!點埋個瑤柱XO醬一齊食仲好好食😋😋

今日已經係第N次黎尖沙咀禾牛薈火煱館都打邊爐!除左湯底非常出色之餘,火鍋配料每次都係非常新鮮同好味😋鮮枝花膠⭐️花膠非常大隻同厚身,有豐富既骨膠原,淥完之後非常滑嘟嘟都彈牙,每次打邊爐都必定要嗌!桂花蚌⭐️非常新鮮有光澤!每塊都非常爽滑彈牙!淥完之後都好滑嘟嘟,我同朋友都好鍾意食!招牌手切肥牛⭐️呢個每次係必食之選!每塊肥牛都充滿均勻既雪花!入口即刻融化左,非常好味😋新鮮豬腳筋⭐️好難得可以係打邊爐既時候食到!非常煙韌,佢啲豬腳筋含豐富既膠原蛋白,岩晒我呢啲貪靚既港女!🌝

鮮枝花膠⭐️

桂花蚌⭐️

招牌手切肥牛⭐️

新鮮豬腳筋⭐️

2022-09-13 41 views
今日難得唔晒返工!專誠一人去左尖沙咀既禾牛薈煱都食一人一鍋!個邊爐非常抵只需88蚊,係88蚊就可以打邊爐!🥰我二話不說就點左個滋味清湯!果然非常滋味,湯底有蔬菜既清甜味,非常好飲!😋而火鍋配料份量非常多,有肥牛,雞同豚肉三揀一,我就揀左肥牛!肥牛唔會因為午市將貨就貨,同樣係新鮮靚料,肉味非常濃郁!😋😋😋除左肥牛🥩仲有廣島蠔,吊桶仔,韮菜餃,🍡貢丸,芝士獅子狗,🍄鮮冬菇,芝士腸,蜂巢凍豆腐,鮮蕃茄同唐生菜!每樣份量都非常多,同好新鮮好好味!而且佢仲有稻庭烏冬同出前一丁揀!我就揀左出前一丁!麵當然好好食😋仲同飲品送,一個人食真係好抵食!!我食到好飽好滿足!❤️❤️

2022-09-09 110 views
未到月尾已經差唔多糧尾!為左慳錢就去食平啲啦!聽朋友講尖沙咀既禾牛薈煱既午市邊爐只需88蚊就食到!錦無咩錢但又想食好野既我當然就去食啦!果然無介紹錯,湯底有好多唔同既選擇!我就揀左經典沙底鍋!沙嗲味濃郁,好正呀!😋湯底可以揀之餘,仲有肉都可以揀!!我揀左特級手切肥牛!肥牛非常靚切!牛味濃郁同大大份,非常抵食!而且個配料仲有吊桶仔,韮菜餃,廣島蠔,,貢丸,芝士獅子狗,鮮冬菇,蜂巢凍豆腐,芝士腸,唐生菜鮮蕃茄!再加埋一個出前一丁同一包飲品,份量多到我叫多兩個朋友一齊食都仲得!而且每樣都好好味😋最後我買左個瑤柱XO醬!因為佢非常之惹味,一定要帶佢返屋企!☺️

2022-09-09 101 views
鍾意打邊爐既我今日忍唔住再去尖沙咀既禾牛薈火煱館度打邊爐!點解?因為佢實在太好味同抵食🥰完全無得彈!先要講下個🫕四川麻辣鍋🫕,🌶辣椒滿滿係個鍋度!辣味非常香濃,岩晒我鍾意食辣既人!最過癮係淥完N輪食物之後辣味依然都係度!🤤🤤火鍋配料亦十分讚👍先講下(鴨血)鴨血非常厚切大大件,入口完全唔腥同非常嫩滑!非常好食!而鑽石蜆亦大大粒好彈牙,淥左吸收晒湯底既精精同辣味,仲要依然脹卜卜,食到流晒口水!🤤最後一定要叫既係(碟花膠筒)唔好睇佢以為好硬,但淥完之後非常較滑,咬落好非常之口感同煙韌!仲要大大件,真係好抵食!🥰下次一定會黎同叫埋朋友一齊食!

下次一定會黎同叫埋朋友一齊食!
2022-09-08 82 views
今日同事Last Day,點都Book返一次去試試😆今次我哋人多所以帶咗兩個湯底,包括健脾養顏椰子雞湯同花鵰醉雞鍋。椰子雞湯味道鮮,雞湯相當清澈,加了椰子汁之後味道更甘醇香甜!完全不油膩非常清爽開胃,作湯底一流!同樣用雞處理的花鵰醉雞鍋,雞肉嫩滑,充滿花雕的酒香!配料包括有招牌手切肥牛(封門柳)+ 招牌手切肥牛$398 (例)邊爪🐮肉味超濃郁,吃起來有嚼勁,牛肉品質絕對有保證!雪花紋理分佈平均,肉質軟嫩,加上價錢公道,cp值高!😍😍牛胸爽都新奇一試,白色一片片看似肥膏嘅佢,其實係胸腔肋骨中間的軟骨部位,只要滾5秒左右就立即食得。出奇地入口爽口,而且仲有陣陣香濃牛味,非常突出。😋白鱔片肉質細嫩、肥美香口,個人認為同椰子雞湯嘅配搭會比較合適一啲🤤有興趣同朋友過嚟飲返兩杯嘅留意啦😁 禾牛薈火煱館係唔收開瓶費😏今日賀個同事真係好開心啊🤭不醉無歸