2020-05-15 533 views
上網睇到大圍開咗一間石板燒,即刻就嚟試下啦。 去到等咗約15分鐘就有位,落單係門口嘅自助落單形式,好似買拉麵咁,幾有日本feel。價錢都幾親民,百幾塊就有一塊牛。雖然無收加一,但侍應會幫你帶位,搵唔到餐具又會提你,服務都Ok。落完單,坐低,好快就有得食。上枱會有一塊廚房紙蓋住,避免啲油彈到周圍都係。等啲油無彈得咁犀利就打開,再幫塊牛肉翻翻身就食得。牛肉質素唔錯,朋友話比起大部分西餐廳嘅牛肉都好食。我地揀咗兩款,1.美國封門柳 200g 肉質嫩滑d,稔d,不過有少少騷味2.美國頂級牛肩胛 200g 牛肩胛比較有咬口,牛肉味重d,同埋油脂嘅香味比較多 餐廳自助區有米飯,羅宋湯和沙律。仲有多款醬汁,鹽同黑椒粉提供。羅宋湯好足料,幾好飲,米飯係珍珠米,沙律就無食到。嘢食係幾好食,但座位就唔多舒適啦,有啲逼狹,坐得有啲辛苦。抽風系統都OK,唔會話覺得好焗。整體而言係值得一試再試嘅,單為食一塊高質牛都值得忍受坐得唔係咁舒服嘅。

上網睇到大圍開咗一間石板燒,即刻就嚟試下啦。

價錢都幾親民,百幾塊就有一塊牛。

落完單,坐低,好快就有得食。

上枱會有一塊廚房紙蓋住,避免啲油彈到周圍都係。

等啲油無彈得咁犀利就打開,再幫塊牛肉翻翻身就食得。

牛肉質素唔錯,朋友話比起大部分西餐廳嘅牛肉都好食。

我地揀咗兩款,
1.美國封門柳 200g 肉質嫩滑d,稔d,不過有少少騷味

羅宋湯好足料,幾好飲,
米飯係珍珠米,沙律就無食到。

嘢食係幾好食,但座位就唔多舒適啦,有啲逼狹,坐得有啲辛苦。

抽風系統都OK,唔會話覺得好焗。

2020-04-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
2020-04-14 735 views
此石燒店想試好耐架喇,適逢賣甩左個囡,同老公即刻黎試一試,由於驚假期會多人,開門時間係1點,我大概1點鬆啲就到左,我去到已經有一枱客坐低左,好在早啲黎,因為陸陸續續就愈黎愈多人喇,所以假期黎大圍食野一定要早啲出門😏由於疫情關係,入座前都要先量體溫,同埋每張枱都隔得好遠,所以大家都食得安心。由於lunch嘅關係,直接order就可以喇,我印象中,都有大概8-9款套餐選擇,而價錢都係100蚊之內,套餐包括主菜,沙津,餐湯,飯。除左主菜,其他都係自助形式,無限派加,不過疫情關係,建議大家出去取食物時,都戴上口罩😷,咁大家就更加食得安心喇,整體店舖都好簡約整潔,所以都感覺舒服嘅。話咁快,我連湯都未飲,沙津都食完,牛扒已經黎到喇,先係老公之選:石燒西冷然後就到 me 之選:石燒肉眼唔好講笑,塊扒黎到真係令到我有少少措手不及,本人中意食3成熟嘅,係我完全未ready之下,我睇住塊扒係塊石上面慢慢咁熟,所以我建議大家要ready多一隻碟,可以將塊扒放係隻碟度,然後先慢慢煎塊扒,咁就可以控制自己想要幾成熟喇,我已經求其咁將塊扒放係個飯上面先架喇,但都已經救唔切喇,我同我老公唔駛食到最後,塊扒已經wel

石燒西冷

然後就到 me 之選:石燒肉眼
石燒肉眼

唔好講笑,塊扒黎到真係令到我有少少措手不及,本人中意食3成熟嘅,係我完全未ready之下,我睇住塊扒係塊石上面慢慢咁熟,所以我建議大家要ready多一隻碟,可以將塊扒放係隻碟度,然後先慢慢煎塊扒,咁就可以控制自己想要幾成熟喇,我已經求其咁將塊扒放係個飯上面先架喇,但都已經救唔切喇,我同我老公唔駛食到最後,塊扒已經well done左喇😭 。
論味道,當然以哩個價錢,唔會食到和牛咁嘅級數啦,但如果你想食肉味重的話,我會建議西冷。同埋,我覺得晚市嘅選擇同質素應該會更多更好的,所以下次有機會我會再試下晚市。
2020-04-12
$90 (Lunch)
2020-03-30 763 views
近期流行食石燒牛扒, 之前通常淨係喺旺區先至有旺角尖沙咀銅鑼灣等等都有, 而家 大圍都終於等到有石板燒。 Grill'er 係 大圍積信街, 由港鐵站行過去大概五分鐘左右。 餐廳都係以先付款形式運作, 然後再等店員送牛扒上枱。 呢度款式選擇都幾多, 由美國肉眼, 安格斯肉眼, 日本黑豚, 到不同種類的海鮮例如日本刺身帶子越南虎蝦等等 都有得選擇。喺等牛扒上枱時可以先到自助區 飲湯食沙律與及預備白飯, 個價錢已經包埋, 大食嘅可以裝多幾碗白飯嘅碗湯,超值。 另外亦都可以去醬汁區自助混醬, 由燒汁,黑椒汁,蒜蓉汁,到千島醬 芥末醬 等等都有供應, 勁多選擇。羅宋牛尾湯 個湯勁多配菜,足料程度,真係啖啖肉,牛肉味濃,湯頭香甜,絕對值回票價。 米飯 有埋飯素提供, 珍珠米飯口感軟糯。 美國安格斯肉眼 300克嘅安格斯肉眼, 大塊到差唔多年個石板都唔夠放。 石燒方式最開心係可以讓自己烹調熟成度, 安格斯肉眼肉汁豐富, 肉質軟淋不韌。 日本黑毛豬鞍 除咗有牛扒之外店家亦都提供特色豬類以供石燒。 今次就揀咗日本的黑毛豬鞍。 黑毛豬鞍要畀多少少時間塊石去燒, 而這塊黑毛豬鞍最引人入勝之處

羅宋牛尾湯

米飯

有埋飯素提供, 珍珠米飯口感軟糯。
美國安格斯肉眼

日本黑毛豬鞍

除咗有牛扒之外店家亦都提供特色豬類以供石燒。 今次就揀咗日本的黑毛豬鞍。 黑毛豬鞍要畀多少少時間塊石去燒, 而這塊黑毛豬鞍最引人入勝之處係肉質帶爽, 燒過後肉質仍然保持彈性同埋肉汁, 而且肉味都好濃添, 配白飯已經十分好食。
2020-03-27 592 views
呢度有多款不同牛扒、豬扒及海鮮可以選擇,我地就叫咗西冷牛扒及牛肩胛。首先喺自動售賣機點餐,然後拎張飛仔就可以等食。餐廳入面以自助形式為主,沙律、餐湯及飯係任食;而且仲有不同醬汁可供選擇:黑椒汁、燒汁、麻醬等等。食物好快就到,然後店員會好細心咁建議你燒幾耐。由於鐵板非常熱,所以牛肉相對地會好快熟。一嚟到你就要立即準備好,如果唔係老咗就唔好食。牛肩胛我覺得牛味好香而西冷牛扒就相對地多汁同肉質林啲,各有各好味。見到餐廳外賣套餐好抵,如果想買返屋企食,都係一個唔錯又經濟嘅選擇。

首先喺自動售賣機點餐,然後拎張飛仔就可以等食。

食物好快就到,然後店員會好細心咁建議你燒幾耐。

牛肩胛我覺得牛味好香
而西冷牛扒就相對地多汁同肉質林啲,各有各好味。

2020-03-19 503 views
好耐冇去沙田大圍,今日就入去探下朋友,順道去佢屋企附近的Grill'er石燒扒專門店,品嚐一下石燒食物。專門店主打熱石牛扒,先在店外售賣機點餐,除了多款牛扒外,還有供應黑毛豬、蝦和帶子。餐廳有自助區,自己拎沙律、羅宋湯、白飯、各式各樣醬汁和餐具。羅宋湯內有很多牛肉和蔬菜,味道濃郁香味。飯是用珍珠米,特別好味!全部都係任飲任食。西班牙黑毛豬鞍,師傅將黑毛豬燒至一成熟,再放上火山石上讓我自助煎扒。西班牙黑毛豬鞍200g,肉質軟稔帶橡果甘香,肥瘦均匀,口感嫩滑。最合我又要瘦又要滑又要鬆的口味。西班牙帶骨黑毛豬200g、日本刺身帶子、越南虎蝦。火山石熱辣辣,好快將食物煎熟,黑毛豬係厚切,肉味香濃,肉質較瘦有口感。帶子鮮甜,虎蝦大隻有膏,鮮味彈牙。
2020-03-18 403 views
美國頂級牛肩胛:牛肩胛成粒巨大骰仔咁,石燒牛肉特別多汁,因為真正鎖住牛肉汁,牛肩胛有些筋,只要切細細粒就可以,口感幾好!西班牙黑毛豬鞍:這款豬肉一定要燒全熟,全熟嘅豬肉不要以為好韌,黑毛豬真是黑毛豬,除咗食到豬肉香味之外還有豬油香。推介食之選!美國安格斯肉眼扒:九安士肉眼扒非常大件,建議石燒肉眼扒上枱時,一定要金睛火眼將肉眼扒及時反轉、切開再煎香,否則就會過熟。安格斯肉眼扒非常嫩,只要控制生熟得宜,必定食過返尋味!鮑魚海鮮餐:兩隻虎蝦、新鮮鮑魚和新鮮帶子光是上枱就能令人食指大動。虎蝦大隻啖啖肉、鮑魚同帶子鮮甜,一流!店內有白飯、雜菜湯、沙律和多款醬汁供食客自助任食,大胃王實在不用愁吃不飽!

2020-03-17 244 views
早段時間去試呢間大圍開既石燒專門店,排隊排左30分鐘左右終於有得入座,先喺門外點餐機入錢買野食及野飲後,就入去等,喺等扒到既時候可以自行添飯及湯(無限任添)。湯味道濃郁,飯可加上調味料配搭亦十分開胃。我點既係牛柳,份量大概係180g。肉味算濃,但唔算十分好吃,不過不失。環境上衞生情況不錯,但座位設計上麻麻,有種去「探監」既感覺😂😂不過店員及老闆態度良好,係一個加分位。新開期間好似係開到晚上10點半,9點定9點半後有買一送一優惠。(唔知到幾時完架)
早段時間去試呢間大圍開既石燒專門店,
排隊排左30分鐘左右終於有得入座,
先喺門外點餐機入錢買野食及野飲後,
我點既係牛柳,份量大概係180g。
肉味算濃,但唔算十分好吃,不過不失。
不過店員及老闆態度良好,係一個加分位。
2020-03-16 238 views
今日去咗喺大圍嘅Gill’er石燒扒專門店,新開張冇耐但已經係當區人氣食店。 咁嘅市道都仲要等位,真係好旺場呀!餐廳門口有自動售票機,揀啱想食嘅扒就入錢買票俾店員就可以入座。呢度以半自助形式用餐,可以無限添加沙律、湯同飯。沙律係【蔬菜沙律】,有椰菜、生菜、粟米、青瓜、番茄仔等,沙律醬料自己落。湯係【牛尾湯】,熬足九個鐘㗎,好好飲,我飲咗三碗~食完個扒再飲多一碗添!【白飯】亦係任裝,想冇咁齋可以落拌飯素。【美國黑安格斯肉眼400g $218】牛扒係放喺一塊超高溫燒到㷫嘅熱石板上面,出嚟嗰陣係一成熟。 店員教路,先每邊煎30秒,然後就切開按自己喜好調校生熟度。 黑安格斯肉眼脂肪豐富,煎嗰陣啲油流出嚟,香味四溢。 切第一件放入口,油香肉香迸發,好邪惡但好鬼正。 塊扒又大塊又厚,大滿足!另一份係【風乾熟成(28日)美國帶骨肉眼280g $338】,相比黑安格斯肉眼脂肪冇咁豐富,但肉味就更濃郁,各有千秋。 呢款就適合蘸醬汁,醬汁都係自助,有芥末、燒汁、黑椒汁等等,我覺得呢度嘅黑椒汁特別好味,不妨一試。石燒嘅好處就係自己鍾意幾熟就幾熟,甚至一塊扒自己由生試到熟都得,加上啲扒都幾高質,會再嚟嘅~

呢度以半自助形式用餐,可以無限添加沙律、湯同飯。

【白飯】亦係任裝,想冇咁齋可以落拌飯素。

2020-03-16 125 views
近期多了人吃石板燒,香港就有其中一間覺得做得好好又好味的餐廳。服務態度好好👍🏽👍🏽這部機係同日本一模一樣的,非常方便點餐👍🏽👍🏽餐廳內有各式各樣調味醬料給客人☺️美國頂級牛肩胛 200g $108(我其實第一次食牛肩😂200g都唔算太大塊,厚到就手指頭一半😁口感方面只是有d位編多根。加上因為牛肩所以咬落會編”韌”,所以想食牛肩嘗試不要燒太耐☺️)入到餐廳就可以自行隨便拎飯、湯、沙律☺️還要無限添加👍🏽西班黑毛豬鞍 200g $108(黑毛豬就真是不得了👍🏽👍🏽我一吃就愛上了,口感咬落軟彈彈咁,唔會韌易入口不會乾😋😋)我們都還有叫了,越南虎蝦 $19 / 日本刺身帶子 $25(店家好細心幫客人將蝦開了一刀,容易放入口☺️絕對新鮮蝦,燒完都唔會黐殼肉質唔老😋😋)(帶子方面就正正常常不會話太新奇😂)店家亦好細心提提大家注意事項👍🏽記得唔好玩手機將野食燒耐左呀😁😁

這部機係同日本一模一樣的,非常方便點餐👍🏽👍🏽

餐廳內有各式各樣調味醬料給客人☺️
美國頂級牛肩胛 200g $108

入到餐廳就可以自行隨便拎飯、湯、沙律☺️還要無限添加👍🏽

西班黑毛豬鞍 200g $108

我們都還有叫了,越南虎蝦 $19 / 日本刺身帶子 $25
(帶子方面就正正常常不會話太新奇😂)

2020-03-16 115 views
塊扒真喺用石燒架!出名多隱世食店🍴嘅大圍,最近開左間石燒扒專門店,用🌋火山石燒出原始味道,好過癮架!喺Grill’er 門口嘅自助販賣機🧾落單後,入去搵個靚位坐,熱辣辣嘅美食好快就送到喇!等候嘅期間,可以出去攞啲🥗沙律、🍚白飯、同埋🍎羅宋湯,任食架,白飯記得加飯素呀!羅宋湯好濃好足料,忍唔住飲多碗😋叫左🥩兩份牛扒、🍖一份黑毛豬同🦐一份海鮮,原本我以為係燒好後,再用熱石上菜,原來喺上到枱要🔥自己燒架🤣🤣 幾成熟自己話事,仲可以落啲🧂黑椒、鹽調味,熟左之後記得將塊扒移離舊石,如果唔係驚過熟😉🌟推薦菜式🌟🐂美國頂級牛肩胛牛味最濃的一個部位👍🏻👍🏻🥩美國黑安格斯肉眼扒多肉嫩口,大大塊好抵食👍🏻🐖西班牙黑毛豬鞍食得出嘅豬肉味,厚切有咬口😋🦐鮑魚海鮮餐大蝦、帶子、鮑魚,鮮甜味美!燒扒過程太刺激嘅關係,啲相影得麻麻地🙈 但呢個價錢食到咁高質素嘅扒,絕對食得過😍

🌟推薦菜式🌟
美國頂級牛肩胛

🐂美國頂級牛肩胛
牛味最濃的一個部位👍🏻👍🏻

美國黑安格斯肉眼扒

🥩美國黑安格斯肉眼扒
多肉嫩口,大大塊好抵食👍🏻

西班牙黑毛豬鞍

🐖西班牙黑毛豬鞍
食得出嘅豬肉味,厚切有咬口😋

鮑魚海鮮餐

🦐鮑魚海鮮餐
大蝦、帶子、鮑魚,鮮甜味美!

美國頂級牛肩胛
美國黑安格斯肉眼扒
西班牙黑毛豬鞍
鮑魚海鮮餐
2020-03-11 150 views
之前經過大圍已經比間新舖頭吸引到🤤❤️心血來潮就決定去試吓嗰晚都接近九點但都有條好長嘅人龍🤭大約等咗20min內都入倒座~想試又唔想等太耐嘅朋友可以早啲去!入門前係用自助機點餐🤣台灣嚟架過程中店員都係隔籬指導👏🏻仲會詳細推介精選套餐、份量等等🤤唔怕唔識用同揀啦付款取票後會再安排入座💯店舖內嘅裝修都幾簡潔舒服!空間都尚算寬躺👏🏻店員叫我哋裝定飯先🤣🤣所以等咗一陣啲嘢食都好快到👍🏻呢個係300g嘅澳洲肉眼+美國牛板腱($138)😝原來佢哋試業期間夜晚9時後買指定扒類送美國牛板腱一份😳去到3月13號咋要試就快啦切開少少都見到塊牛肉好鮮嫩多汁幾有口感 都不過不失架店員有建議秒數😋但生熟程度自己都可以決定另一份係200g日本黑毛豬鞍($118)🐷❤️真心推介大家試吓呢款食落口超級JUICY 😋完全冇乾身嘅感覺就咁落少少黑椒已經好好食因為嗰種豬肉味真係好香濃‼️食落都覺得幸福真係有啲意想不到~每份套餐都包任飲任食嘅珍珠米白飯、沙律同埋羅宋湯‼️覺得白飯有啲Dry可以落啲味素添真係要讚吓個羅宋湯好足料 好濃番茄味🥺❤️忍唔住fill咗幾碗Btw食咗咁多肉🥗食返個沙律去除返食肉後嘅油膩感👍🏻fit哂總括嚟講真係
之前經過大圍已經比間新舖頭吸引到🤤❤️心血來潮就決定去試吓

嗰晚都接近九點但都有條好長嘅人龍🤭
大約等咗20min內都入倒座~
想試又唔想等太耐嘅朋友可以早啲去!

入門前係用自助機點餐🤣台灣嚟架

過程中店員都係隔籬指導👏🏻
仲會詳細推介精選套餐、份量等等🤤唔怕唔識用同揀啦
付款取票後會再安排入座💯

店舖內嘅裝修都幾簡潔舒服!
空間都尚算寬躺👏🏻

店員有建議秒數😋但生熟程度自己都可以決定

食落口超級JUICY 😋完全冇乾身嘅感覺
就咁落少少黑椒已經好好食

因為嗰種豬肉味真係好香濃‼️食落都覺得幸福
真係有啲意想不到~
每份套餐都包任飲任食嘅珍珠米白飯、沙律同埋羅宋湯‼️

覺得白飯有啲Dry可以落啲味素添

總括嚟講真係可以去試吓👍🏻加上佢仲做緊買一送一好抵食
同朋友仔食吓都幾過癮😜
2020-03-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
2020-03-09 286 views
上網見到大圍新開了一間石板燒,咁岩朋友又有興趣,於是就相約朋友來試下啦。地點位置:方便易搵住開大圍呢頭,地點都唔算難搵,總之行到尾就會搵到,如果係大圍火車站a出口就大約行10分鐘到就到。裝修:企理,但較逼餐廳裝修企企理理,大約有30個位左右,不過我就覺得比較逼,尤其佢有張8人枱就近出菜位前面既,其中一邊坐四人既,最好就四個人自己識既坐埋一邊,如果唔係坐最入果兩位都唔知點樣行出去好落單: 一部自助機,簡單方便重點來,點解我話要行出去呢,因為此餐廳現時營運模式係自助式的,靠自己搵位,搵完位就出去門口有部自助機自己揀食咩,自己入錢,10-500紙幣都會收(個次去唯一有個問題就係,本人用500元,但找續時找100元紙時會卡住係左上邊,無跌落黎,唔知而家有冇解決問題,不過建議大家別用500元,直接用100元就好,如果唔係要搞一段時間就唔好<---得一部機,卡住既話又會阻住後面既人。食物選擇:一個扒餐+ (任食:白飯,羅宋湯,沙律)係自助機到會每款扒分唔同份量(180g/300g),唔同種類供大家選擇,價錢大約在$90-380。(見到我面有個食$98既牛舌<--得5-6塊,而且用石
地點位置:方便易搵
裝修:企理,但較逼

落單: 一部自助機,簡單方便

食物選擇:一個扒餐+ (任食:白飯,羅宋湯,沙律)
係自助機到會每款扒分唔同份量(180g/300g),唔同種類供大家選擇,價錢大約在$90-380。(見到我面有個食$98既牛舌<--得5-6塊,而且用石板燒唯一覺得唔好既係,牛舌不宜太熟,見到只不過係黎左一次五分鐘都無,就燒到熟晒,想試牛舌既人就記得自己注意一下)

食物味道:一般
個人感覺肉眼無咁韌,西冷就好韌(不過我朋友係燒左好耐先食),係呢到不得不讚佢既羅宋湯係好好飲,好開胃,飲多幾碗都得,而沙律就係用椰菜絲,車厘茄,粟米,配胡麻醬,我感覺沙律就麻麻地,係呢到提提大家千其唔好好似當食鐵板咁係到落甘多汁落去塊扒上面,我個朋友個日就係咁落汁,然後d汁就係咁爆出黎,彈到周圍都係,仲要彈到去對面,場面勁尷尬。

綜合來說,如果貪方便又想食下扒,又自命自己對於控制牛扒既熟度有一手既都可以不妨一試。額外提一提,餐廳都有鼓勵大家叫自取,因為見到佢都有$68 ,180g肉眼 外賣自取<----目測最平

2020-03-04
$160 (Dinner)
2020-03-06 357 views
窮遊香港-香港最抵石燒牛扒?最近做緊新開優惠 特定牛買一送一‼️優惠由今日起至3月13日⭐️9點後叫$78以上嘅扒餐都會免費送Grill’er精選$78😱仲要任食 沙律 湯 飯 人均$39?真係抵到痴哂線仲有外賣優惠 澳洲肉眼180g 連湯飯汽水沙律都係$68真係平過屋企自己煮 原價都唔貴⭐️勁推介 難怪外面keep住有人等.講講野食 餐廳有自助區自己拎 沙律 湯 飯 餐具 醬汁特別講講 👍🏻湯係有唔少牛肉嘅羅宋湯👍🏻飯粒 用珍珠米 可以自己爆落 飯素 正⭐️Grill’er精選 美國牛板腱$78 (180g)😱勁爆多肉汁 切開會爆出黎 (可睇影片)肉感既牛扒 食唔出有腱位⭐️美國黑安格斯肉眼$178 (300g)😱勁大塊 仲大塊過塊熱石板部位比較多層次 可以見到一層肥 一層肉口感軟腍.仲叫左 汽水$8 同雜菌$15(補充:‼️Grill’er精選 係會因為來貨而改變既 所以送既扒就睇番當日有咩新鮮來貨啦).整體評價真係好高 推介比牛魔王 黎試試. #Griller石燒牛扒專門店地址:大圍積信街77-83A號積善樓地下B號舖營業時間:星期一至五:17:00-22:30星期六、日:13:00-22:
窮遊香港-香港最抵石燒牛扒?
最近做緊新開優惠 特定牛買一送一
⭐️勁推介 難怪外面keep住有人等
講講野食 餐廳有自助區自己拎 沙律 湯 飯 餐具 醬汁
特別講講 👍🏻湯係有唔少牛肉嘅羅宋湯
👍🏻飯粒 用珍珠米 可以自己爆落 飯素 正
⭐️Grill’er精選 美國牛板腱$78 (180g)
😱勁爆多肉汁 切開會爆出黎 (可睇影片)
肉感既牛扒 食唔出有腱位
⭐️美國黑安格斯肉眼$178 (300g)
😱勁大塊 仲大塊過塊熱石板
環境:3/5 枱偏細 餐廳人多比較迫
服務:4.5/5 有介紹牛扒
抵食:5/5 爆抵 唔多講
2020-03-06 251 views
聽朋友講,大圍積信街開左間石燒扒,終於唔使出九龍啦,今晚早少少收工就黎啦,要排隊,有位就去門口買飛,自動售賣機列晒全部扒類,牛扒、豬鞍、帶子刺身、虎蝦、雜菇,價錢好抵喎等20分鐘就有位。座位唔大,排排坐,order 10分鐘就上枱,好快手,石上到枱熱到芝芝聲,細心有張紙巾喺扒面防止彈油好細心,加分,職員哥哥仔教每面燒2分鐘度,再切開燒自鐘意既熟度,夠熟就放碟慢慢食,如果一直放石面好快熟晒,咁就浪費左,5-7成已經好正!美國西冷300g 先$168,好抵食囉,有我手掌咁長,厚身,肉味濃,juicy又有口感,加黑椒汁食好夾,少少黑椒味帶出鮮味,又唔會搶走肉味。美國牛柳 300g $188夠份量,呢款肉質較淋,更juicy,大大啖肉好滿足自動任飲羅宋湯、任食雜菜沙律同白飯$30,點可以無汽水,$8罐,一次過買食物時買就得,好方便。唔知點燒,照住步驟就得

座位唔大,排排坐,order 10分鐘就上枱,
好快手,石上到枱熱到芝芝聲,細心有張紙巾
喺扒面防止彈油好細心,加分,
職員哥哥仔教每面燒2分鐘度,
再切開燒自鐘意既熟度,夠熟就放碟慢慢食,
如果一直放石面好快熟晒,咁就浪費左,
5-7成已經好正!

美國牛柳 300g $188
夠份量,呢款肉質較淋,更juicy,大大啖肉好滿足

自動任飲羅宋湯、任食雜菜沙律
同白飯$30,點可以無汽水,$8罐,
一次過買食物時買就得,好方便。

唔知點燒,照住步驟就得
2020-03-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
2020-03-05 192 views
朋友通知我,大圍新開左一間石燒扒,牛扒仲要好抵食,我咁鍾意牛扒,點都要試下,未夠七晚已經滿座,乖乖排隊,唔使半小時已經好位!門口有自動售賣機,所有扒類、價錢一目了然,入座10分鐘已經有得食,上枱牛扒‘Chi chi’ ,石夠熱,每面燒2分鐘,再切開幾件,自由燒到自己喜愛熟度,正!Grill’er 肉眼 300g $138喜歡肉眼啖啖肉無根,肉質非常細嫩,肉汁好豐富。美國牛柳 300g $188大件夠肉味,快速兩邊煎兩分鐘去煎封,肉汁保留得更好,軟身又juicy。+$30 有套裝,任飲牛骨熬煮9個鐘嘅羅宋湯、任食雜菜沙律同白飯,食到好飽呀!醬汁都有十幾款,喜歡原味,加喜馬拉雅山鹽就剛好,下次會再來!
朋友通知我,大圍新開左一間石燒扒,
牛扒仲要好抵食,我咁鍾意牛扒,
點都要試下,未夠七晚已經滿座,乖乖排隊,
唔使半小時已經好位!

Grill’er 肉眼 300g $138
喜歡肉眼啖啖肉無根,
肉質非常細嫩,肉汁好豐富。

美國牛柳 300g $188
大件夠肉味,快速兩邊煎兩分鐘去煎封,
肉汁保留得更好,軟身又juicy。

+$30 有套裝,任飲牛骨熬煮9個鐘嘅羅宋湯、

任食雜菜沙律同白飯,食到好飽呀!

醬汁都有十幾款,

喜歡原味,加喜馬拉雅山鹽就剛好,

下次會再來!
2020-03-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)