2024-06-14 164 views
今日行街行到攰攰地搵個地方食下午茶, 經過呢間 茶餐廳.嚐味 啲下午茶都好似唔錯所以入去試下, 我食咗個炸雞髀沙律, 雞髀比較細隻😅, 不過 冇所謂啦下午茶都夠食, 雞皮炸得甘香, 但肉質比較鞋, 唔夠嫩滑, 沙律不過不失係 薯仔沙律, 而檸檬茶 , 出現好多餐廳已經改用 沖劑檸檬茶 , 而呢間茶餐廳仍然見到檸檬都開心嘅 😂, 但茶味唔夠香濃 😅整體嚟講 都比較細份, $45嘅茶餐嚟講 唔算好抵食另外見到餐牌 有任食火鍋好似好抵食, 下次 試下佢嘅火鍋 睇下好唔好食😂
2023-11-06 1285 views
🍗深水埗抵食火鍋🥤------------------------------💛任飲任食火鍋(沙嗲&椰子雞湯)-💵188沙嗲湯底味道好濃味☺️牛肉同豬肉都幾有驚喜😃食落都好味道唔似係平價肉😍椰子雞湯就係清甜為主🤩配搭住一啲丸類係好夾😋可以值得一試👍🏻💛阿華田雪山杯飲品好大杯🥰好有驚喜😍阿華田配雞乳酸又幾夾🫣加上有阿華田粉鋪滿整杯嘢飲🧃💛原味乳酸一杯好大杯嘅益力多🥳打邊爐飲住啲甜嘅飲品直係停5到口😝------------------------------🤤好味度:8.5/10🧚🏻回頭率:7.5/10嚐味 (深水埗)🇭🇰深水埗大埔道52號中正大廈地舖#旺角 #足料 #多款 #香港餐廳推介 #旺角美食 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #旺角好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger #必食之選
🍗深水埗抵食火鍋🥤
💛任飲任食火鍋(沙嗲&椰子雞湯)-💵188

💛阿華田雪山

💛原味乳酸
一杯好大杯嘅益力多🥳打邊爐飲住啲甜嘅飲品直係停5到口😝
🤤好味度:8.5/10
🧚🏻回頭率:7.5/10

嚐味 (深水埗)
🇭🇰深水埗大埔道52號中正大廈地舖

2023-11-05 864 views
黎到時間已經好夜了,我地今晚只點烤魚,白飯+任飲!! 嚐味呢間烤魚即叫即整,烤得剛剛好,外皮酥脆而內裡保持了魚肉的鮮甜,酸菜、泡椒配料非常之豐富,越吃越入味,最重要是魚肉和調味料的搭配恰到好處,讓人回味無窮。飲品無論是汽水、茶還是果汁,我們試了罐裝冬瓜茶,很特別,不會太過甜,一邊吃辣一邊可以隨意自取享用。餐廳的環境舒適,設有多個卡位,坐得比較舒適,員工服務態度也很好、熱情友善,提供了快速而有效的服務。下次會試試他們的雞煲😋😋
黎到時間已經好夜了,我地今晚只點烤魚,白飯+任飲!!

下次會試試他們的雞煲😋😋
2023-10-12 488 views
一早起身去找姑姑去食點心以外的早餐🤣,就係茶餐廳早餐。是日平日,可能太早的關係食肆裏面沒有人頭湧湧,與酒樓飲早茶成好大對比。餐牌上有唔同款嘅醒晨早餐例如:人氣粉麵系列,歐陸早餐系列,珍寶早餐系列。🍳沙茶牛肉米粉 配牛乳炒蛋+丹麥多士+熱檸茶本身比較想食米粉,所以原先即食麵轉米粉;牛肉腍,沙茶味濃可惜偏咸左少少,混合埋米粉食都覺得味重;炒蛋唔夠滑;丹麥多士軟熟,好味。🗯️🗯️🗯️偶爾一次茶餐廳早餐,可以感受當下氣氛都唔錯。
一早起身去找姑姑去食點心以外的早餐🤣,就係茶餐廳早餐。

🍳沙茶牛肉米粉
配牛乳炒蛋+丹麥多士+熱檸茶

🗯️🗯️🗯️偶爾一次茶餐廳早餐,可以感受當下氣氛都唔錯。

沙茶牛肉米粉
2023-10-04
$39 (Breakfast)
假日優哉悠哉,去深水埗逛街,行行吓發覺呢間小店有得打邊爐,$158/位,任飲任食,好似幾抵食啵。店內好多卡位,座位夠寬敞,店員仲介紹我哋仲有小菜選擇,不過最尾都係揀返抵食邊爐。仲有得加$20有任食,同埋加$68烤魚原條,不過擔心眼闊肚窄,今次還是淨係打邊爐先。鴛鴦湯底(麻辣湯底+椰子雞)冰火交戰的感覺👍🏽辣到㷫烚烚🔥+甜甜的椰子🥥超多款食材選擇,新鮮食材、蔬菜🥬,白菜豬肉餃好味👍🏽調味料區整齊整潔,有十款選擇😮任飲區

假日優哉悠哉,去深水埗逛街,行行吓發覺呢間小店有得打邊爐,
$158/位,任飲任食,好似幾抵食啵。

鴛鴦湯底(麻辣湯底+椰子雞)
冰火交戰的感覺👍🏽
辣到㷫烚烚🔥+甜甜的椰子🥥

超多款食材選擇,
新鮮食材、蔬菜🥬,白菜豬肉餃好味👍🏽

調味料區整齊整潔,有十款選擇😮
任飲區
2023-09-19 304 views
朋友喺太子站附近工作,放工話想食雞煲,我當然樂於奉陪啦,之前喺沙田吃過一間叫「嚐味」的也不錯,見喺太子站行5分鐘都有分店,就行過嚟試吓,今日試了微辣的原隻雞煲😄呢個雞煲其實係重慶雞煲來的,有濃郁的重慶風味,散發出誘人的香氣,配料有很多辣椒、洋蔥及香料等,辣而不燒口,香而不失本真。上枱時雞肉其實已經過長時間的悶煮,完全入味,但能保持鮮嫩多汁,與富有層次感的湯汁配合,十分惹味,能彰顯出獨特的口感,令人回味。總而言之,原隻重慶雞煲是一道令人難以忘懷的美食。它的味道濃郁,色澤誘人,烹飪技巧獨特。無論是否喜歡重慶菜的人,都是值得一試的菜品。

2023-09-16 96 views
🤩以海南雞飯為主嘅嚐味,最近推出全新晚市任食火鍋🍲,提供多款配料之餘,價格仲夠晒吸引💝,由下午5時半開始無限時火鍋時段,成人$188/位、小童$78/位;晚上7時半前埋單成人仲可以減到$158/位,持樂悠卡長者更可享有老友記👵🏻👴🏼優惠$118/位,快啲帶埋阿爸阿媽去啦任食火鍋🍲仲有其他加配項目,包括:+$20重慶雞煲(任食) / +$68麻辣泡椒烤魚/原味蔥燒烤魚🐟新推出💁🏻‍♂️雪山華田,唔單止香濃好味😋,仲含有五種天然穀物營養、膳食纖維🌾,好飲得嚟又健康📣打邊爐又點少得飲返杯呢~日本銷量第一嘅Suntory神泡生啤🍻現時以至抵價發售:$38/杯(400ml)及$168/啤酒塔(2L)

我哋今次係食佢哋嘅任飲任食火鍋($188)咁首先講咗佢哋嗰個雞煲先啦(因為我個朋友生咗痱滋,所以我哋今次揀咗唔辣😅😅)但係食落去到好惹味👍👍而且我冇諗過係有咁多雞😱😱(基本上我哋食曬呢個雞煲已經半飽)雞肉食落去亦都好嫩滑配埋啤酒一齊食就更加正咁之後就講吓湯底同埋牛肉啦我哋加咗$30要鴛鴦湯底(椰子雞湯/冬蔭功湯)兩個湯底食落去都真係好濃郁❤️❤️(特別係冬蔭功湯酸同辣嘅比例真係幾啱啱好)美國肥牛食落去牛肉味都幾重而幾特別嘅係佢哋有提供牛骨髓🤔🤔呢個食落去口感幾滑咁之後就講吓其他打邊爐配料啦我自己就幾鍾意佢哋嘅豬頸肉🥰🥰因為食落去真係好煙靭、爽口而水魷魚同埋青口食落去都幾新鮮另一個我覺得幾唔錯嘅就係嗰個白菜豬肉餃子因為佢真係好足料😋😋而且嗰個皮唔會好容易就爛曬除此之外佢哋嘅雞柳都好值得試值得一提嘅係佢哋依家做緊限定優惠只要夜晚去幫襯佢哋嘅任食火鍋真係會送一杯夏日特飲🥳🥳(有唔同口味可以揀:華田雪山、原味乳酸、芒果乳酸七喜、草莓乳酸七喜午市後亦都可以加$8升級夏日特飲)
我哋今次係食佢哋嘅任飲任食火鍋($188)

咁首先講咗佢哋嗰個雞煲先啦
(因為我個朋友生咗痱滋,所以我哋今次揀咗唔辣😅😅)
但係食落去到好惹味👍👍
而且我冇諗過係有咁多雞😱😱
(基本上我哋食曬呢個雞煲已經半飽)
雞肉食落去亦都好嫩滑
配埋啤酒一齊食就更加正

咁之後就講吓湯底同埋牛肉啦
我哋加咗$30要鴛鴦湯底(椰子雞湯/冬蔭功湯)
兩個湯底食落去都真係好濃郁❤️❤️
(特別係冬蔭功湯酸同辣嘅比例真係幾啱啱好)
美國肥牛食落去牛肉味都幾重
而幾特別嘅係佢哋有提供牛骨髓🤔🤔
呢個食落去口感幾滑

咁之後就講吓其他打邊爐配料啦
我自己就幾鍾意佢哋嘅豬頸肉🥰🥰
因為食落去真係好煙靭、爽口
而水魷魚同埋青口食落去都幾新鮮
另一個我覺得幾唔錯嘅就係嗰個白菜豬肉餃子
因為佢真係好足料😋😋
而且嗰個皮唔會好容易就爛曬
除此之外佢哋嘅雞柳都好值得試

值得一提嘅係佢哋依家做緊限定優惠
只要夜晚去幫襯佢哋嘅任食火鍋
真係會送一杯夏日特飲🥳🥳
午市後亦都可以加$8升級夏日特飲)
2023-08-26 96 views
🟠 無骨海南雞($64)小菜配左白飯一碗、椰子雞湯或加錢轉飲品既選擇。海南雞既份量頗多,一個人就算係男仔,都一定食得飽。海南雞肉質嫩,配埋細汁食,一流😽🟡菠蘿生炒排骨($64)生炒排骨都一樣好多份量,排骨外脆,入面都仲保持到juicy👍🏻配料有洋蔥、菠蘿同椒,特別有少少驚喜既係,多數生炒骨都係配青椒,但呢到係配尖椒,辣辣地都幾過癮😎小菜係$68一款,二款就$128,三款就$188,如果唔加配野飲,仲會跟餐有椰子雞湯送tim☺️🟢華田雪山($25/單點,加配價$8)咁熱既天氣,當然想飲夏日特飲啦,呢到叫餐加$8就可以有特飲😻杯飲品黎到既時候,嚇左一嚇,超級大杯🤡飲落非常之濃既華田味,而且好襯雪山呢個名,因為野飲面有好多既胚芽,就妹似一座山咁☺️🔵草莓乳酸七喜 ($25/單點,加配價$8)呢杯特飲夠哂fresh,好開胃,而且色彩繽紛,好多唔同既雜果,非常好味😋呢間餐廳唔只得小菜食,原來仲有任食火鍋,而且食火鍋仲免費送特飲🤩即刻約定左個朋友下次試下😂環境方面,餐廳既氣氛幾好,感覺都幾舒服。服務方面,不得不說職員態度好好,而且會好主動咁問你有無野需要👍🏻
🟠 無骨海南雞($64)

🟡菠蘿生炒排骨($64)

🟢華田雪山($25/單點,加配價$8)

🔵草莓乳酸七喜 ($25/單點,加配價$8)

環境方面,餐廳既氣氛幾好,感覺都幾舒服。

2023-08-24 120 views
昨天下班後不想去太遠,意外地在家附近發現了一家提供烤魚的餐廳,於是立刻決定去試一試。原來這家餐廳提供任飲任食的火鍋,每位只要188港元,另外再加68港元可以點一份烤魚。我們選擇了他們的招牌麻辣泡椒烤魚,並點了一些火鍋配料。由於烤魚需要現點現做,所以等了一小段時間才上桌。一上桌,整個餐桌都瀰漫著誘人的香氣。我們夾起一塊烤魚肉,立刻品嘗到了它麻辣泡椒的美味,每一口都充滿著辣味和麻感。魚肉鮮嫩多汁,我們迅速享用完整條魚,非常過癮。接下來是火鍋的配料上場,每一樣配料的份量都非常豐富。尤其是鮮牛肉和牛骨髓,味道鮮美,口感十分滿意。總的來說,這家餐廳的烤魚給我留下了深刻的印象。任飲任食的火鍋價錢實惠,烤魚的味道麻辣可口,而且火鍋的配料種類繁多,每一樣都非常美味。如果你想在附近找一家簡單又美味的餐廳,這家烤魚餐廳是個不錯的選擇。

2023-08-21
Type of Meal
Dinner
2023-08-13 106 views
佢個椰子雞湯好好味,所以成日都會嚟, 有杯阿華田雪山好大杯好吸引,所以都會嚟飲,跟餐有個激嚐優惠套餐加23蚊會升級個杯阿華田雪山同埋有一個小食,但佢D 員工閱讀理解真係有啲問題,堅持話要食夠50蚊先至可升級一份,明明係寫住叫任何套餐就可以升級,而升級送畀你嘅嘢係總值超過50蚊先, 但係佢就唔比我加要話要夠五十蚊先可加一份,夠一百蚊先可以加兩份, 最好笑係其實我本身有真係已經夠一百蚊但係佢就點都唔准我加兩份話唔可以咁叫,那位四眼員工, 仲要係好冇禮貌咁講你兩個下午茶夠50嘅咋喎, 跟住我話不如你問下你老闆嗰個優惠嘅意思先啦,佢一於當聽唔到
2023-08-13
$68 (Tea)
2023-08-11 82 views
早餐當然去到邊就食到邊,車泊邊度食邊度。咁岩見到大埔道有位,入去試吓啦⚠️叫咗個西式牛扒餐,賣相原本都唔錯!叫阿姐比一杯水嚟洗吓啲刀叉,都好似唔係好情願,又冇紙巾提供🙄,呢一點就唔合格啦,疫情剛過去,點都有啲嘢提供下抹下啲嘢啩🥹!由於肚餓即刻試吓啲牛扒,要成口梳打粉味,又冇汁!有種反胃嘅感覺,於是同阿姐講,佢都費事睬您!香港果然係咁嘅態度,只係鍾意好評不接受差評!冇計,由於肚餓,叫多一碗淨面,試吓將牛扒嘅梳打粉味,掩蓋!結果當然係唔得啦,$63就咁食咗個好無謂牛扒餐😞錢都唔係一個問題,主要問題係,啲餐廳都唔願意接受意見!
早餐牛扒餐111
熊熊姐妹黎個久違的麻甩date! 今次黎到位於太子同深水埗中間既嚐味Gusto 諗住試曬佢地既雞煲同邊爐放題😆❕火鍋 ➕雞煲 ➕免費特飲❕-🌟-▪️任食雞煲 (成人)($188)雞煲我地叫左少辣 對於唔食得辣既我地黎講剛剛好~ 裏面好足料 用足成隻雞 而且非常嫩滑!另外佢地既紫洋蔥都好甜好入味 超解膩😆 所以low key希望可以再俾多啲🤣▪️任食火鍋 (成人)($188)食雞煲食到一半就請店員幫我加水打邊爐😆基本上standard既火鍋配料都齊全 我地特別試左喺出面比較少見既牛骨髓 口感都幾得意😂 可以一試🤭▫️華田雪山▫️原味乳酸除左一般既汽水同茶 依家晚市食任食邊爐仲可以免費嗌特飲🥹 選擇都唔少㗎 白熊既原味乳酸有雜果粒粒係入面增加口感 夏天飲好清爽😆 而啡熊既華田雪山都超大杯 而且甜度適中 唔會話太淡~-🌟-依家惠顧任食雞煲+$20就有得任加雞肉 都算幾抵!17:30開始就無限時任食 啱曬朋友聚會😆

火鍋雞煲 ➕免費特飲❕
-🌟-

▪️任食雞煲 (成人)($188)

▪️任食火鍋 (成人)($188)

▫️華田雪山
▫️原味乳酸

-🌟-
2023-07-29 84 views
深水埗近太子有間小店的任食火鍋🍲好吸引, 而且加$68 仲有原條烤魚啦!口味更可選擇:麻辣泡椒烤魚🌶️ / 原味蔥燒烤魚 , 無論愛🌶️辣與否都一定選到心頭好!火鍋🍲有多款美國🇺🇸肥牛、蔬菜🥬任選, 食完烤魚後便開始進行火鍋任食 ,超正!另外因為我係晚市任食火鍋,更限定送特飲優惠呢!我點了夏日特飲的華田雪山 以及原味乳酸味, 大大杯好配火鍋熱騰騰的時候!而且有火鍋任食早鳥價$158 ,長者優惠$118、及小童價 使我同家人老人家享受優惠價,又食到烤魚, 性價比確實不錯👍📍嚐味 地址: 九龍深水埗大埔道52號地舖

📍嚐味
地址: 九龍深水埗大埔道52號地舖

2023-07-14 79 views
任飲任食火鍋先$158,加20蚊仲可以有無限任食嘅雞煲,加68蚊有就一條烤魚,勁抵食。上次叫左烤魚,所以今次就試下佢嘅雞煲!✏️雞煲整體不錯,我地叫左小辣,兩個人食就已經上原隻雞,而雞煲醬嘅味剛剛好,少少辣幾惹味,而且啲雞都入味,雞件都容易入口,完全唔會老✏️今次仲叫左佢嘅特色飲品,阿華田雪山同七喜乳酸多多,勁大杯,同個花樽一樣大,所以飲得好爽,個人覺得性價比極高。而且都幾好飲。✏️其他火鍋配料同飲品都係任食,包括牛肉,雞肉,羊肉,豬頸肉,菜,麵,汽水等等