Restaurant: GYOJASANG
Terms & Details:
2024-10-21 759 views
🇭🇰GYOJASANG·呢間韓國餐廳係銅鑼灣fashion walk個度 環境幾好✨而且佢既菜式係由韓國當地大廚主理研發 再用埋濟州新鮮既食材 滿足到睇完黑白大廚想食韓國野既慾望🤣🤣🤣·海膽紫菜包飯$380佢呢個紫菜包飯個樣超靚 食落去都好好食🤤佢下面係一個韓式飯捲 上面嘅生牛肉 肉質好新鮮 調味好好🐮配埋上面好甜嘅海膽 成個combo口感好好😌·烤泡菜五花肉$410 l 海鮮煎餅$188 l 海膽拌冷麵$290之後佢呢度係烤肉係會幫你烤埋既😈而且佢係有好多banchan同埋幾款蔬菜俾你包住食🥬之後佢個五花肉都烤到好脆身 不過佢呢度既五花肉係連皮嘅 我自己覺得口感微微冇咁好🐷🤣🤣另外佢個海鮮煎餅都好脆 好多海鮮 而且比較特別係佢上面有好多炸既細魚仔 食落去超鹹香🐟🐙之後個海膽拌冷麵都唔錯 不過佢個拌汁係偏甜少少嘅 我自己覺得個紫菜包飯好食啲😎·#rbyeat#rby韓國菜#rby銅鑼灣·📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
🇭🇰GYOJASANG
海膽紫菜包飯$380
#rbyeat
#rby韓國菜
#rby銅鑼灣
📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
the  night  begins
$815 (Dinner)
the  night  begins
呢間應該係我食過最好食嘅韓式海鮮煎餅因為呢佢唔會太油仲要煎到嗰邊係脆嘅上面除咗有海鮮仲有啲白飯魚成件事加埋口感非常之豐富點埋佢個汁真係Perfect 隔籬枱見到我哋個枱個海鮮煎餅好似好好食所以特登加單同埋我本身就好鍾意食海膽個海膽紫菜包飯一嚟到我哋兩個已經食晒同埋個海膽拌冷麵都好好食因為佢仲有啲紫菜同埋蛋同埋帶子撈埋一齊成件事好清新同埋蕎麥麵非常之健康配埋個烤泡菜五花肉真係一流最開心係唔使自己燒同埋嗰度服務態度都超級好又特登攞個大啲嘅籃俾我放我個袋又會將啲嘢幫我轉細碟成件事係一個幾好嘅Experience 啲嘢食又幾新鮮同平時出邊食嘅韓國嘢有啲唔同再加埋嗰兩杯菠蘿同埋荔枝梳打兩個人真係食到勁飽捧住個肚走
呢間應該係我食過最好食嘅韓式海鮮煎餅
同平時出邊食嘅韓國嘢有啲唔同
再加埋嗰兩杯菠蘿同埋荔枝梳打
兩個人真係食到勁飽
捧住個肚走
在銅鑼灣的Fashion Walk,GYOJASANG 교자상這間韓國餐廳以其精緻的菜式和高品質的食材吸引了不少食客。由韓國當地大廚主理,這裡的每一道菜都充滿了濟州新鮮食材的風味,讓人一試成主顧。海膽紫菜包飯:奢華的開胃菜 🌊海膽紫菜包飯除了新鮮的海膽,還有生牛肉他他和魚子醬,口感層次分明。海膽的鮮甜與牛肉的嫩滑相得益彰,魚子醬的鹹香更是為整道菜增添了奢華感。每一口都讓人感受到海洋的氣息,真是一道不容錯過的開胃菜!烤泡菜五花肉:燒烤的完美搭配 🔥烤泡菜五花肉,五花肉即席燒烤,油香四溢,搭配上他們特製的麻油鹽,味道更加出色。生菜包裹著五花肉,清新的口感讓人一口接一口,簡直是燒烤的完美搭配。這種吃法不僅健康,還能讓你享受到食材的原汁原味。海鮮煎餅:酥脆的美味 🥞海鮮煎餅外脆內嫩,裡面包裹著新鮮的海鮮,每一口都充滿了海的鮮味。這道菜的搭配醬汁也非常出色,讓整體味道更加豐富。海膽拌冷麵:清爽的主菜 🍜海膽拌冷麵配料中還有原粒帆立貝,讓人驚喜。冷麵的口感滑順,海膽的鮮味與帆立貝的甜味交織在一起,讓人感受到夏日的清爽。 精緻的雞尾酒:完美的搭配 🍹在飲品方面,我選擇了兩杯雞尾酒。第一杯是THE N

海膽紫菜包飯:奢華的開胃菜 🌊

烤泡菜五花肉:燒烤的完美搭配 🔥

海鮮煎餅:酥脆的美味 🥞

海膽拌冷麵:清爽的主菜 🍜

精緻的雞尾酒:完美的搭配 🍹

在飲品方面,我選擇了兩杯雞尾酒。第一杯是THE NIGHT BEGINS,酸酸甜甜的口感非常清新,與海鮮類的菜式相得益彰。第二杯Misang Jeju Citron Soju則是甜酸適中,搭配韓式燒烤都非常合適。

2024-10-13 302 views
呢度嘅野食都由韓國當地大廚主理研發菜式 用上濟州新鮮食材✿ 海膽紫菜包飯 $380這新鮮海膽與醋飯包裹在紫菜中 口感滑嫩 海味濃郁✿ 清燉牛肋骨 $358牛肋骨經過長時間慢煮 湯底清甜 搭配薑片和蔥的香氣 有著家的味道✿ 半半炸雞 (芝士/甜辣)$178外皮酥脆 內裡多汁 炸雞的調味恰到好處✿ 薯仔雞蛋煎餅 $168煎餅外脆內軟 薯仔香氣與雞蛋的鮮味交融 簡單卻讓人滿足✿ 荔枝蘇打 $48✿ 冷壓橙汁 $68清新酸甜開胃 橙味比想像中淡𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
呢度嘅野食都由韓國當地大廚主理研發菜式 用上濟州新鮮食材

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
朋友話由上次見到我食海膽紫菜包飯已經覺得好吸引😂再聽到話菜式係由韓國當地大廚主理研發,連食材都係用濟州新鮮食材,就更加想食🤩所以今次約食晚飯嘅地點好自然就係呢間韓式居酒屋😙餐廳嘅環境同食物都冇令佢失望😌🍣海膽紫菜包飯 ($380)專程為佢而嚟,又點可以唔叫😌海膽都係咁鮮甜,creamy又唔腥😋配搭生牛肉同魚籽醬,唔只為整個紫菜包飯嘅賣相加分,更令口感更豐富😙😙🥩烤泡菜五花肉 ($410)果然係高級居酒居,烤五花肉都可以做咁精緻🤭店員貼心地比我哋先打卡,再拎去工作枱即場烤☺️烤肉香氣撲鼻,令人好期待🤤🍕海鮮煎餅 ($188)煎餅有驚喜😍海鮮好多,鋪滿銀魚仔令煎餅更香口🤤煎餅表面香脆又乾身,一啲都唔油膩,餅底微煙靭,粉感又唔重👍🏻沾埋醬汁叫人停唔到口🤣🍜海膽拌冷麵 ($290)連冷麵都有海膽真係好奢侈😆將海膽拌勻冷麵,每啖都充滿海膽嘅香氣😌拌埋酸酸甜甜嘅冷麵汁,既creamy又清新🤤🍹柚子梳打 ($48)🍸荔枝梳打 ($48)

海膽紫菜包飯
🍣海膽紫菜包飯 ($380)

烤泡菜五花肉
🥩烤泡菜五花肉 ($410)

海鮮煎餅

🍕海鮮煎餅 ($188)

海膽拌冷麵

🍜海膽拌冷麵 ($290)

烤泡菜五花肉

🍹柚子梳打 ($48)
🍸荔枝梳打 ($48)

烤泡菜五花肉
銅鑼灣Fashion Walk一向都有不少時尚品味的店子,但其實都有不少特色餐廳,今次去到一間高級韓式居酒屋〔GYOJASANG교자상〕,餐廳主要供應多款新派韓式料理,而且由韓國當地大廚主理研發菜式,再用上濟州新鮮食材去烹調,除了裝潢高級雅致外,浪漫格調氣氛都拉滿,室外都有不少座位給客人享用,而且服務態度亦很有禮貌周到。【前菜】一入座店員會自動擺上3款韓式前菜。【海膽紫菜包飯】(HK$380)其實是衝著這個海膽紫菜包飯吸引而來,一看就有滿滿的奢華感,紫菜壽司包飯上放上了橙黃色的海膽、魚子醬及生牛肉,一啖放入口,新鮮的海膽入口鮮甜幼滑而略帶黏稠口感,加上生牛肉的鮮嫩,再有魚子矜貴加持,味道及鮮艷的視覺效果都令人難忘,推薦必食。【海膽拌冷麵】(HK$290)蕎麥冷麵份量十足,入口冷麵麵質口感都非常好,拌碟有海膽、帶子剌身、青瓜、蛋花及紫菜,帶子刺身用了醬油醃得入味,冷麵拌勻甘甜的海膽一起吃,冰涼清爽又解膩。【烤泡菜五花肉】(HK$410)店員會捧出來讓你看看及打卡,然後店員會拿開去即席烹調,五花腩烤得香脆,更有一盤生菜、芝麻葉、辣椒、蒜片、菠菜、泡菜、芽菜及燒肉醬可以配搭燒肉一起吃。【海鮮

【前菜】
一入座店員會自動擺上3款韓式前菜。

【海膽紫菜包飯】(HK$380)
海膽紫菜包飯
【海膽拌冷麵】(HK$290)

海膽拌冷麵
【烤泡菜五花肉】(HK$410)

烤泡菜五花肉
【海鮮煎餅】(HK$188)

海鮮煎餅相當大份,每啖都有不少餡料:香蔥、魷魚、青口仔及脆魚仔,整個餅邊位都煎得香脆可口,而且不油膩,沾上特製酸甜醬汁,味道特別惹味。
海鮮煎餅
【See You】(HK$108) (左)
Cocktail有個Sweet的名字,由番石榴泥、檸檬汁、蘋果蘇打水及韓國橘子燒酒調配而成,酒精味道不太濃,酸酸甜甜非常容易入口。

【The Night Begins】(HK$108)(右)
由青檸、蘋果醋、菠蘿汁和首爾夜李子燒酒調配而成,有微微的酸味,味道都平衡得很好,配烤五花肉一起吃一流。
〔GYOJASANG 교자상〕@gyojasang
🇭🇰香港銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
Shop C, G/F, Fashion Walk, 1-3 Cleveland Street, Causeway Bay, Hong Kong
2024-10-03
Type of Meal
Dinner
海鮮煎餅
高級新派韓式居酒屋被賣相精緻海膽紫菜包飯吸引到,果然冇令我地失望!! 傳統既kimbap上面鋪滿咗生牛肉他他同海膽,海膽既份量都唔少,生牛肉他他好嫩而海膽都好鮮甜,海膽紫菜包飯餡料有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃蘿蔔,上面放咗超新鮮和嫰滑嘅牛肉他他、鮮甜嘅海膽&魚子,味道好有層次,豐富味蕾 清燉牛肋骨燉煮得肉嫩滑可口, 啖啖肉香味夾埋蔥絲一起食更加好味半半炸雞一次個可以滿足,兩個口味我哋叫咗原味同埋洋蔥芝士炸雞,外脆內軟又多汁,沒有厚重的炸粉cocktail叫咗see you & the night begins配炸雞一流薯仔雞蛋煎餅 大推!煎得外脆內軟~ 外層脆卜卜,中間係好香又軟綿綿嘅薯仔蓉夾雜有口感嘅薯仔絲點酸醋食好正!

清燉牛肋骨
燉煮得肉嫩滑可口, 啖啖肉香味夾埋蔥絲一起食更加好味

半半炸雞一次個可以滿足,兩個口味

cocktail叫咗
see you & the night begins
炸雞一流

薯仔雞蛋煎餅 大推!

2024-09-26
Type of Meal
Dinner
  • 海膽紫菜包飯
  • 半半炸雞
  • 清燉牛肋骨
  • 海鮮煎餅
位於銅鑼灣的GYOJASANG,是我一直都很想來的店~GYOJASANG由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材,在醉人的晚上,品嚐高級獨特的食物♡⧐ 海膽紫菜包飯 HK$380 ⧏就是被這個海膽紫菜包飯吸引而來,終於都能吃到♡賣相也太吸引了吧,大家說對不對.ᐟ紫菜包飯上盛著份量不少的海膽,滿口都充斥著海膽香氣,在口腔中蔓延~紫菜包飯中還有青瓜和蘿蔔等蔬菜,十分清新♡⧐ 烤泡菜五花肉 HK$410 ⧏烤泡菜五花肉的份量很多,作為主菜也很合適~店員會先端出來讓你看看和打卡,然後會拿去燒,燒完之後再拿出成品出來就可以包裹生菜吃了♡五花肉烤得金黃色剛剛好,排列整齊的很治療~泡菜入口是先甜後辣的,這種味覺的變化很奇妙.ᐟ⧐ 海鮮煎餅 HK$188 ⧏我吃韓國菜很多時候都會點海鮮煎餅,因為容易share,而且基本上大家都喜歡♡這裡的海鮮煎餅可謂高水準,乾身不油膩,而且很香脆,搭配沾汁很美味~⧐ 海膽伴冷麵 HK$290 ⧏海膽控表示還不滿足,所以亦點了海膽伴冷麵~將海膽與冷蕎麥麵伴勻後便可以食用,每條冷麵都有濃郁的海膽味道,很滿足♡旁邊還有醬油帶子,十分奢華的一道~⧐ SEE YOU HK$
前菜
位於銅鑼灣的GYOJASANG,是我一直都很想來的店~
在醉人的晚上,品嚐高級獨特的食物♡
⧐ 海膽紫菜包飯 HK$380 ⧏

就是被這個海膽紫菜包飯吸引而來,終於都能吃到♡
賣相也太吸引了吧,大家說對不對.ᐟ
紫菜包飯上盛著份量不少的海膽,
滿口都充斥著海膽香氣,在口腔中蔓延~
紫菜包飯中還有青瓜和蘿蔔等蔬菜,十分清新♡
⧐ 烤泡菜五花肉 HK$410 ⧏

烤泡菜五花肉的份量很多,作為主菜也很合適~
店員會先端出來讓你看看和打卡,然後會拿去燒,
燒完之後再拿出成品出來就可以包裹生菜吃了♡
五花肉烤得金黃色剛剛好,排列整齊的很治療~
泡菜入口是先甜後辣的,這種味覺的變化很奇妙.ᐟ
⧐ 海鮮煎餅 HK$188 ⧏

我吃韓國菜很多時候都會點海鮮煎餅,
因為容易share,而且基本上大家都喜歡♡
這裡的海鮮煎餅可謂高水準,
乾身不油膩,而且很香脆,搭配沾汁很美味~
海膽伴冷麵
⧐ 海膽伴冷麵 HK$290 ⧏

海膽控表示還不滿足,所以亦點了海膽伴冷麵~
將海膽與冷蕎麥麵伴勻後便可以食用,
每條冷麵都有濃郁的海膽味道,很滿足♡
旁邊還有醬油帶子,十分奢華的一道~

THE NIGHT BEGINS
⧐ SEE YOU HK$108 ⧏
⧐ THE NIGHT BEGINS HK$108 ⧏

這樣精緻的美食少不了搭配合適的酒精飲品,
SEE YOU和THE NIGHT BEGINS都很適合佐餐,
清新的味道不會蓋過餐點,而是相輔相成的~
還有的是很喜歡THE NIGHT BEGINS這個名字♡
2024-10-02
$800 (Dinner)
前菜
海膽伴冷麵
THE NIGHT BEGINS
  • SEE YOU
開心星期五黎到銅鑼灣Fashion Walk搵好嘢食見到呢間有啲戶外座位都幾chill餐廳店員服務快速 如果叫肉嘅話會燒比你睇由韓國當地大廚主理研發菜式 用濟州新鮮食材整體用餐體驗唔錯 等天氣涼啲過嚟吹風飲返杯🍺.海膽紫菜包飯 $380餐廳招牌 款式比較特別 必點之選!牛肉海膽加啲黑松露 賣相已經好吸引🤩入口唔會好膩 鮮味十足.薯仔雞蛋煎餅 $168剪得剛剛好 絲絲薯仔好脆有咬口煎餅中心有隻蛋 好特別😂.清燉牛肋骨 $358牛肋骨燉得軟嫩唔會好韌 唔需要牙力都OK味道清淡 叫店員攞個韓式辣椒醬 好夾過癮.半半炸雞 $178See You $108The Night Begins $108韓國菜點可以唔食炸雞飲酒酒呢🤣最棒的下酒菜 今日叫了醬油味同甜辣味醬油味 醬汁十足唔會太乾 意外地味道濃郁👍🏻
開心星期五黎到銅鑼灣Fashion Walk搵好嘢食
見到呢間有啲戶外座位都幾chill
餐廳店員服務快速 如果叫肉嘅話會燒比你睇
由韓國當地大廚主理研發菜式 用濟州新鮮食材
整體用餐體驗唔錯
等天氣涼啲過嚟吹風飲返杯🍺
海膽紫菜包飯 $380
餐廳招牌 款式比較特別 必點之選!
牛肉海膽加啲黑松露 賣相已經好吸引🤩
The Night Begins $108
韓國菜點可以唔食炸雞飲酒酒呢🤣
最棒的下酒菜 今日叫了醬油味同甜辣味
醬油味 醬汁十足唔會太乾 意外地味道濃郁👍🏻

移居外地嘅老朋友放假返香港,佢特別鍾意食韓國菜,上OpenRice搵到呢間”GYOJASANG 교자상 “,睇食評話餐廳菜式由韓國當地大廚主理研發,食物用最新鮮嘅濟州食材,就去試吓!!!今日去食午市ᴛᴀꜱᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ,未食到最尾已感飽肚餐廳裝潢elegant有情調,服務態度nice入座之後先上三款前菜首先係「海膽」鮮甜,入口即化,配魚籽醬好味又矜貴,用紫菜包住飯團食口感豐富「韓式生牛肉」生牛肉嫩滑無比,入口又綿又鮮甜,將生雞蛋同所有材料攪勻,再連埋脆身嘅紫菜天婦羅係perfect match!朋友勁like「醬油海鮮」醬油鮑魚+ 醬油蝦 + 醬油帶子SET好鍾意食韓國料理嘅醬醃類,呢度有齊三款海鮮,真係一次滿足🙌 醬油蝦鮮甜得嚟有啲漿口,好有膠質;帶子超鮮甜;鮑魚意想不到一啲都唔韌「烤牛肉三合」睇相都見到塊牛肉色澤好新鮮好靚,實物再靚啲店員會用火槍燒至5成熟,再放帶子同蘑菇捲埋一齊,好有口感,牛肉軟腍牛味濃郁「牛骨湯」湯水顏色看似清淡但牛味十足,調味出手唔重,奶白色應該真係用大骨熬出嚟,有豐富嘅鈣質鍾意呢種清燉嘅味道,襯熱飲好舒服。牛肉份量大方,牛𦟌牛肉燉到啱啱好;入面仲有白蘿蔔

餐廳裝潢elegant有情調,服務態度nice

入座之後先上三款前菜

首先係「海膽」

「韓式生牛肉」

「醬油海鮮」
醬油鮑魚+ 醬油蝦 + 醬油帶子SET

「烤牛肉三合」
睇相都見到塊牛肉色澤好新鮮好靚,實物再靚啲

「牛骨湯」
鍾意呢種清燉嘅味道,襯熱飲好舒服。牛肉份量大方,牛𦟌牛肉燉到啱啱好;入面仲有白蘿蔔同薯粉,飽肚滿足

「泡菜炒飯」
炒飯粒粒分明不糊爛,微辣超開胃

「精選甜品
今日係Basque Cheesecake,蛋糕表層帶淡淡焦香,內層香滑鬆軟,芝士味好香濃,好味😋

ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ
(右)「The Night Begins」
由Seoul Night Soju燒酒、青檸汁、蘋果醋、菠蘿汁調製
(左)「See You」
由Misang Jeju Citron Soju燒酒、番石榴泥、檸檬汁、蘋果蘇打調製

味道酸甜清新💚🧡
2024-09-28 468 views
🍽️清燉牛肋骨 $358清燉嘅做法令牛嘅香味逼晒出尼,肉味香濃,食到最原汁原味嘅感覺🤤而且係肋骨附近嘅牛肉,肉質好爽滑👍🏻🍽️海膽紫菜包飯 $380尼個係我哋覺得今晚最鍾意嘅一道菜🥰入口先俾鮮甜嘅海膽味轟炸😝然後,慢慢會感受到軟滑嘅生牛肉,咬落仲有粒粒魚籽同青瓜帶嚟嘅豐富口感😋整體配搭非常出色💯🍽️半半炸雞(甜辣|洋蔥芝士) $178我哋試咗最大路嘅甜辣味同洋蔥芝士🥰前者味道偏甜,唔會太辣;另一款芝士味都幾香😌不過我哋都係鍾意有骨炸雞多啲,因為肉質會更加嫩滑🤤🍽️薯仔雞蛋煎餅 $168尼個煎到金黃色,勁香脆🤩好香薯仔味,咬落會feel到一條條薯條,口感幾得意😋🍹See You $108🍹The night begins $108服務費✅味道😋 9/10性價比💰 7/10環境🔎 8/10服務🫶🏻 8.5/10打卡指數📸 9/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10
🍽️清燉牛肋骨 $358

服務🫶🏻 8.5/10
打卡指數📸 9/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10

2024-09-28 276 views
上次嚟過已經好鍾意呢一間韓式居酒屋,控制真係快燒食材同埋由韓國當地嘅大廚研發嘅菜式🇰🇷見今次轉咗新嘅Menu再試下先海膽紫菜包飯 🖤($380)超豪華嘅配搭,海膽,牛肉他他同魚子醬嘅材料,而且賣相都幾精緻清燉牛肋骨 🐮($358)期間限定Menu,原本以為好普通點知出奇地好食,清燉都唔會好淡嘅,有肉味同鮮甜嘅味道,而且有彈性要咀嚼多幾下,但係同時個牛係會越嚟越出,配埋洋蔥絲超好食,牛肋骨已經切好食起上嚟啖啖肉,肉肉控福音🤩半半炸雞 🍗($178)可以試到兩種味道👅原味:有明太子醬汁,令味道有更多變化甜辣:推介❤️,點解醬汁係均勻包裹煮炸雞,而且肉質比較滑薯仔雞蛋煎餅 🥔($168)簡單嘅材料做出嚟嘅效果比預期中好,薯仔絲做煎餅,做到好香脆,食落好香口,一定要趁熱食享受酥脆嘅口感See you 🍹($108)酸酸甜甜,幾啱女仔飲The night begins 🍹($108)酒精度會高啲,同埋加左果酸都幾酸,去油膩感一流

上次嚟過已經好鍾意呢一間韓式居酒屋,

海膽紫菜包飯 🖤($380)

清燉牛肋骨 🐮($358)

半半炸雞 🍗($178)
可以試到兩種味道👅
原味:有明太子醬汁,令味道有更多變化
甜辣:推介❤️,點解醬汁係均勻包裹煮炸雞,而且肉質比較滑

薯仔雞蛋煎餅 🥔($168)

See you 🍹($108)
酸酸甜甜,幾啱女仔飲

The night begins 🍹($108)
酒精度會高啲,同埋加左果酸都幾酸,去油膩感一流

餐廳的菜式由韓國當地大廚主理研發,並用上濟州當地新鮮食材,難怪極受食客觀迎🇰🇷✨和友人品嚐了餐廳的午市ᴛᴀꜱᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ,款式多份量也足,吃得相當滿足❣️▫️❥$𝟯𝟮𝟬 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕚𝕟𝕘 𝕄𝕖𝕟𝕦 /ᴘᴇʀ ᴘᴇʀꜱᴏɴ 🥢~~~~~~~~~~~~~~~~海膽:鮮甜的海膽用了魚籽醬作點綴,賣相矜貴吸睛😻 香脆的紫菜包著飯團一口吃下美味得很🍙💕✂︎韓式生牛肉:生牛肉拌入蛋黃及各式配料,又鮮又滑😚 配搭香香脆脆的紫菜天婦羅,口感極豐富👅✂︎醬油海鮮:分別有軟糯的大蝦、爽彈的鮑魚和嫩滑的帶子,三款都很新鮮美味💖✂︎烤牛肉三合:一整片油脂分佈相當迷人😍 用火槍燒至五成熟,包上帶子、蘑菇和蔥花🍄‍🟫 一卷一口大滿足🤤👍🏻✂︎泡菜炒飯:放入泡菜微微的辣度相當滋味🌶️ 拌上一顆橙黃色的太陽蛋,讓人吃不停口🫶🏻✂︎牛骨湯:除了牛肉外,湯中還有不少的薯粉🍲 熱騰騰的牛骨湯中加了胡椒,喝著暖乎乎味道不俗👅✂︎精選甜品:香滑的芝士蛋糕不會過於甜膩🧀~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟭𝟬𝟴 ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ❥$𝟭𝟬𝟴 ᴛʜᴇ ɴɪɢʜᴛ ʙᴇɢɪɴꜱ餐廳的ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ系列,味道清新🍹
▫️
~~~~~~~~~~~~~~~~
海膽:

韓式生牛肉:

醬油海鮮:

烤牛肉三合:

泡菜炒飯:

牛骨湯:

精選甜品
香滑的芝士蛋糕不會過於甜膩🧀

~~~~~~~~~~~~~~~~
❥$𝟭𝟬𝟴 ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ
❥$𝟭𝟬𝟴 ᴛʜᴇ ɴɪɢʜᴛ ʙᴇɢɪɴꜱ
餐廳的ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ系列,味道清新🍹

2024-09-26 240 views
由韓國當地大廚主理研發菜式,用濟州新鮮食材,炮製出今晚無與倫比嘅晚餐♥️如果滿分係100我會俾101😌唔知係咪肚餓 總之今晚呢餐太好味✨海膽紫菜包飯將新鮮的海膽與醋飯完美結合。每一啖都食到海膽的鮮甜,搭配細膩的紫菜,口感層次豐富。紫菜的脆感與海膽的柔滑形成了絕妙對比。✨清燉牛肋骨牛肋骨味道鮮美,肉質鮮嫩、醇厚。牛肋骨經過長時間的燉煮,肉質軟嫩,輕輕一撥即可脫骨,完美釋放出肉汁的濃郁香氣。✨半半炸雞炸雞金黃酥脆的外皮同多汁嘅雞肉,令人難以抗拒。每一啖都散發著香氣,外皮的香脆與內部的嫩滑形成鮮明對比,另外佢可以選擇兩種口味,我就揀咗芝士味同韓式甜辣味✨薯仔雞蛋煎餅香脆既煎餅外層包裹著柔軟嘅雞蛋,口感豐富。雞蛋嫩滑。✨ Cocktail:See youThe night begins

✨海膽紫菜包飯

✨清燉牛肋骨

✨半半炸雞

✨薯仔雞蛋煎餅
香脆既煎餅外層包裹著柔軟嘅雞蛋,口感豐富。雞蛋嫩滑。

✨ Cocktail:
See you
The night begins
2024-09-22 242 views
平時比較少過嚟Fashion Walk嗰度食,都係朋友帶我過嚟呢間韓國嘢話幾好食,過到嚟個感覺都幾舒服,感覺好似一個小區咁,見到都幾乎滿座,好多人收工過嚟呢度食嘢傾計聚會~幾有氣氛😎-海膽紫菜包飯 $380係我最愛嘅海膽🥰🥰見到一定要叫!海膽又鮮甜又入口即溶🥹下層有啲生牛肉幾嫩仲有酸黃瓜係食落超清新本身同朋友一半都想食埋佢嗰份🤪- 清燉牛肋骨 $358平時都唔太鍾意食啖啖肉嘅嘢但係呢個真係肥瘦適中一啲都唔韌炆到啱啱好最緊要係佢個甜甜地嘅汁又入味又嫩口不太愛吃肉的我竟然食咗一半有多!今餐真係超啱胃口🤓- 半半炸雞 🍗 $178蔥蒜醬油、甜辣其實係我朋友極力推介話炸雞都好好食平時食得太多炸得過火嘅炸雞本身都冇乜希望但係佢係可以外脆內嫩仲有啲肉汁流緊落嚟食到呢度已經覺得連炸雞都炸得咁好食真係不得了可以望吓張圖真係唔老😋平時鍾意食甜辣多啲呢間反而鍾意食蔥蒜醬油個味道又幾特別- 薯仔雞蛋煎餅 $168首先薯仔真係冇得輸佢個炸粉又係好薄佢係將薯仔切到一條條再整到好似pizza咁超薄又超脆雖然都係有少少邪惡但係呢個真係好誘惑送酒又一流喎😎- THE NIGHT BEGINS $108、SEE YOU

海膽紫菜包飯 $380

但係呢個真係肥瘦適中
一啲都唔韌炆到啱啱好
最緊要係佢個甜甜地嘅汁
又入味又嫩口
不太愛吃肉的我竟然食咗一半有多!
今餐真係超啱胃口🤓

超薄又超脆
雖然都係有少少邪惡
但係呢個真係好誘惑
送酒又一流喎😎

THE NIGHT BEGINS $108、SEE YOU $108
前者就比較酸,fresh啲適合配肉食
後者果味重啲、酸酸甜甜、但係甜就重多少少易入口啲

店員最後都有問我哋啲嘢食啱唔啱我地口味,
有介紹係由韓國當地大廚主理研發菜式,用既都係濟州新鮮食材😋😋