Restaurant: Gyu Gyu Shabu Shabu (Harbour North Phase 2)
Info:

2021-04-14 324 views
去開北角見到有呢間👉🏻牛牛日式火鍋放題👈🏻 又見唔使排隊,就入咗去試下👅..🗣呢到係一人一火鍋,環境寛敞又舒服,而且有窗口位,仲可以見到個海架,都幾正👀 講返野食先... 我就點咗個”大地鰹魚湯底”好清甜 ,朋友就點咗”壽喜燒湯底” 味道甜甜哋➰..“日本產頂級黑毛和牛90mins 放題套餐”(HK$338) 包括咗多款嘅肉類: 日本產頂級黑毛和牛、美國產極選牛小排、澳洲穀飼牛、美國頂級牛肉、嚴選特級牛肉、紐西蘭草原羊肩肉、日本產極級豚肉、丹麥皇冠豚肉...🙋🏻‍♀️個人最推介就係日本產黑毛和牛,油脂分布平均,肉質嫩滑,忍唔住自己食左3盤牛肉呢‼️..🤩留意番...牛肉係無限量添加,上菜都好快,外面更有蔬菜區、醬料區同自助飲品區,選擇都好豐富〰️ 飲品區更有冷泡茶,完全冇糖、冇添加,啖啖濃郁茶味🍵..甜品區竟然有Mövenpick 雪糕🍦Oreo 雪條 同大腳板 ,仲要係任食㗎,正🥰.

2021-04-14 361 views
北角匯新商場入面開咗間好正嘅火鍋餐廳, 60分鐘午市火鍋放題套餐都係$118/位起, 一人一鍋夠曬衛生, 仲有八款湯底選擇♥️澳洲穀飼牛同埋牛小排肉質非常優質, 肉味重, 比較多肉汁, 最緊要上菜速度非常快, 大胃王嘅小編表示全程keep住冇停手咁烚下烚下👍🏻🥩放題自助區嘅食材選擇有唔同款式嘅丸類, 蔬菜, 粉麵, 甜品雪糕等, cp值非常高💓黎緊4月24-25號舉辦「牛の戀大胃王比賽」, 記得一定要參加呀, 頭獎係ipad pro11😳😎.@gyugyu_shabushabu~~~~~📍牛牛日式火鍋放題北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖~~~~~

@gyugyu_shabushabu
~~~~~
📍牛牛日式火鍋放題
北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
~~~~~
Gyu Gyu Shabu Shabu♨️ All You Can Eat🥢..北角都有一間牛牛Gyu Gyu🐮,係正我愛既商場北角匯裡面,一人一鍋火鍋♨️,衛生又乾淨。趁住Weekend 來個Shabu Shabu🥢,90mins 任食放題,好豐富食得真係好滿足啊🥳。而且大玻璃窗卡位,下午陽光充沛,餐廳通透感十足,有陽光既地方☀️ 食飯特別醒神啊。今次同朋友分別點選左:日式蕃茄鍋🍅 & 牛牛秘見鍋🐮 (濃濃甜甜)。.l放題]l $198✨澳洲穀飼牛✨美國頂級牛肉✨嚴選特級牛肉✨紐西蘭草原羊肩肉✨丹麥皇冠豚肉.牛肉🐮質素不錯,而且無限添加。上菜速度好快,而其他配菜🌽🍅🥦🥬🥒🥕 亦可以自助形式添加,食材都好新鮮呢。雪糕🍨 亦有MovenPick 3款口味 & Oreo 雪條,總括食得好開心又滿足啊。仲有我細個食既大腳叭啊。最後肚皮滿滿地離開。..靜情情話你知。。餐廳最近會於 24/4 - 25/4將舉辦「牛の戀大胃王比賽」🥳,自問係一枚大胃王可以一戰參加啊啊啊。or 唔食都可以一齊支持下架。哈哈..×××火鍋放題 -Gyu Gyu Shabu Shabu]××ש北角渣華道123號北角匯2期1

今次同朋友分別點選左:
日式蕃茄鍋🍅 & 牛牛秘見鍋🐮 (濃濃甜甜)。

l[穀飼牛套餐 (90mins) 放題]l $198
✨澳洲穀飼牛
✨美國頂級牛肉
✨嚴選特級牛肉
✨紐西蘭草原羊肩肉
✨丹麥皇冠豚肉

仲有我細個食既大腳叭啊。最後肚皮滿滿地離開。

×××[牛牛日式火鍋放題 -Gyu Gyu Shabu Shabu]×××
©北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
辭工後終於可以安心四出吃喝玩樂, 今晚丫妹放工約我去食一人一鍋火鍋放題。牛牛日式火鍋放題 北角店, 離北角地鐵站出口只係一條馬路之隔, 交通方便。餐廳門外以色彩繽紛霓虹燈做裝飾, 很eye-catching。8款湯底+多款火鍋肉類套餐選擇, 更可自選加錢追加海鮮/清酒任飲餐廳樓底高, 感覺沒有壓迫感, 每個座位下都放有籃子放置個人物品, 可以舒舒服服打邊爐。醬料、飲品、丸類、蔬菜、雪糕設有自助區, 補給都幾快, 未出現過吉盤。飲品方面有罐裝汽水、冰茶我地揀左美國產特級牛肉放題套餐湯底方面就揀左比較清嘅牛牛秘見鍋、大地鰹魚鍋肉類以QR code落單, 每款均為薄切, 稍為焯幾秒就食得, 岩哂限時放題可掃多幾碟美國頂級牛肉 相比 嚴選特級牛肉 油花多dd, 肉比例較多, 嫩滑度較低, 但因為揀左比較清嘅湯底, 細味都食到淡淡肉香。羊肩肉: 有陣陣羊羶味, 不過唔會太濃烈, 易入口豚肉: 色澤粉嫩, 脂肪偏少, 質地幾嫩然後我地再Order第二round, 不過質素比起第一round好似有d出入還是主攻自助區, 配料中其一必食就係特長蟹柳, 味道鮮甜, 另外, 芝士腸中心真係有爆芝ga!90

飲品方面有罐裝汽水、冰茶

我地揀左美國產特級牛肉放題套餐
湯底方面就揀左比較清嘅牛牛秘見鍋、大地鰹魚鍋
牛牛秘見鍋
大地鰹魚鍋

美國頂級牛肉
嚴選特級牛肉

羊肩肉: 有陣陣羊羶味, 不過唔會太濃烈, 易入口

豚肉: 色澤粉嫩, 脂肪偏少, 質地幾嫩
豚肉

還是主攻自助區, 配料中其一必食就係特長蟹柳, 味道鮮甜,
另外, 芝士腸中心真係有爆芝ga!

90分鐘食到飽飽, 滿足~
2021-04-12
$240 (Dinner)
2021-04-13 194 views
最近去咗一間火鍋店覺得好唔錯同大家分享吓~..........我哋今次叫咗最頂級嗰個set日本產頂級黑毛和牛放題套餐一坐低就會上咗和牛先佢哋啲和牛好好食入口即溶 好香油脂味另外嗰啲牛肉肉質亦都非常好新鮮冇雪藏味 厚薄亦都剛剛好超級推薦呢個set..........之後我哋都有出去拎其他火鍋配料雖然佢呢度嘅火鍋配料唔算多但係質量來講都算唔錯九類基本上都幾好食 冇乜中伏嘅菜亦都好新鮮甜品嗰邊佢有Mövenpick 雪糕仲比我見到有Oreo雪條 我好鍾意食😂..........整體來講 佢比起我想像中質素好和牛質素真係唔錯 性價比算幾高👍🏻👍🏻餐廳環境闊落坐得都舒服❤️牛牛日式放題地址: 北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
最近去咗一間火鍋

性價比算幾高👍🏻👍🏻
餐廳環境闊落坐得都舒服❤️

牛牛日式放題
地址: 北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖

今日同女朋友食完lunch已經話夜晚想打個日式邊爐放題,發現原來除左銅鑼灣之外東區嘅日式火鍋選擇原來唔多。傍晚黎到位於北角匯嘅牛牛火鍋,之前搭巴士已經係北角匯外牆見到餐廳人山人海,今晚一於試試! 餐廳門面色彩繽紛,7點鬆d已經有人等緊位餐廳主要提供90分鐘嘅晚市放題,根據不同肉類嘅質素有不同價錢,另外加錢仲可以有幾種海鮮放題包括蝦、青口同鮑魚仔============================== 澳洲產頂級長期穀飼牛放題套餐 $258牛肉係以機切,切得夠薄身,牛肉可以入到湯底嘅味道 由於一人一鍋,我叫左最愛嘅壽喜燒湯女朋友揀左蕃茄湯,一人一銅好處除左衛生外湯式亦會比較快滾,90分鐘相對會比較鬆動,試過一大鍋因為滾得慢所以90分鐘食唔切。 肉類喺店員為客人送上,醬料、蔬菜同其他丸等配料係自助形式。 蔬菜配料吧選擇非常豐富,配料應有盡有。 飲品吧選擇亦非常多,有汽水、果汁亦有自家製冷泡茶可供選擇~ 甜品方面都有movenpick雪糕任食,抵! 牛牛日式火鍋放題📍北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
餐廳門面色彩繽紛,7點鬆d已經有人等緊位

澳洲產頂級長期穀飼牛放題套餐 $258

牛肉係以機切,切得夠薄身,牛肉可以入到湯底嘅味道

肉類喺店員為客人送上,醬料、蔬菜同其他丸等配料係自助形式。
蔬菜配料吧選擇非常豐富,配料應有盡有。
飲品吧選擇亦非常多,有汽水、果汁亦有自家製冷泡茶可供選擇~

甜品方面都有movenpick雪糕任食,抵!

牛牛日式火鍋放題
📍北角渣華道123號北角匯2期1樓110-111號舖
$280 (Dinner)
2021-04-09 127 views
前幾日又去左食火鍋!係北角匯牛牛日式火鍋放題GyuGyu Shabushabu😁同朋友揀左澳洲穀飼牛套餐 90分鐘晚市放題 $ 238套餐可免費追加:澳洲產長期穀飼牛🐂美國頂級牛肉🐂嚴選特級牛肉🐂丹麥皇冠豚肉🐖每款牛肉質都有質素,特別係澳洲產長期穀飼牛,肉味香濃,油花分佈均勻。豚肉肉香軟嫩,入口即溶。廚師將牛肉同豬肉片都切得好薄,放落鍋滾5秒就食得,眨吓眼就清左一碟,無限任添,適合食肉獸~自助放題區仲有多款選擇,擺放得井井有條,新鮮得來又乾淨衛生👍🏻有肉類、丸類、菇類及蔬菜🥬等。當中成晚食得最多就係羽衣甘藍,非常有營養價值,出面街市買都唔平😹~食返夠本!美人豆乳鍋以香醇細滑的豆乳配上日本醬油調製成的滋潤鍋,美人鍋顧名思義就係有美肌功效,最岩女士食用😏黃金酸菜鍋酸酸辣辣好過癮😆放啲粉皮同金菇落去,吸晒湯底精華,超好味!自助區還提供鰹魚湯,俾我地煲到咁上下就以自行可加湯底,非常方便。仲有醬料區,生蒜頭、醬油、蔥、辣椒、香菜、芫荽,麻醬樣樣齊。另外竟然有溏心蛋、咖喱飯,滷水,樣樣都好吃。多款飲品同啤酒🍻成個櫃俾你慢慢揀。仲有MovenPick雪糕🍦都係任食,共有三款,有朱古力、雲尼拿、士多啤
前幾日又去左食火鍋

嚴選特級牛肉🐂

丹麥皇冠豚肉🐖

美人豆乳鍋

黃金酸菜鍋

酸酸辣辣好過癮😆放啲粉皮同金菇落去,吸晒湯底精華,超好味!

仲有MovenPick雪糕🍦都係任食,

共有三款,有朱古力、雲尼拿、士多啤梨味,三種經典味道都好好吃😻見到周圍嘅細路都食得好開心!

2021-04-03 4306 views
今晚同一位北角人食飯,佢話北角滙有一間牛牛日式火鍋放題都幾多人幫襯,大家都好喜歡shabu shabu, 所以就去試下。呢間牛牛都幾半自助式,除咗蔬菜丸類飲品雪糕同其他日式火鍋一樣都係自己出去拎,呢度連加湯都可以自助,點肉類海鮮就可以掃QR code落單,好方便。我哋揀咗價錢最貴嘅美國牛小排牛舌放題,火鍋時間係90分鐘,揀呢個主要係因為佢有海鮮欽點,仲有清酒同Asahi啤酒任飲,啱晒酒鬼嘅朋友。蔬菜丸類小食嘅種類十分多,睇圖啦唔講咁多,我最欣賞係佢嘅羽衣甘藍係有紫色嗰隻,係好味好多㗎 !我哋夾咗勁多來食。飲品有自家炮製嘅茶或者罐裝飲品,梗有幾款啱你。呢度嘅上菜速度都幾快,當我哋未夾完蔬菜,壽喜燒湯底、兩碟牛、牛舌、海鮮(有剝左殼嘅蝦、鮑魚、扇貝、青口)、墨魚滑已經到齊。全部牛小排肥瘦適中,勁有牛味,我覺得好好食,絕對值得比多幾十蚊去upgrade。而且佢哋水準穩定,第一碟牛小排同之後嚟嘅都係一樣質素咁好。牛舌都唔錯,另外我哋都叫咗豬梅肉,又係好味道,一啲都唔肥。海鮮亦都唔差,他已經剝咗殼, 食時好方便,而且係新鮮爽口的。鮑魚我哋encore左幾次,好彈牙好正。扇貝大大粒,同青口一樣都好

我哋揀咗價錢最貴嘅美國牛小排牛舌放題火鍋時間係90分鐘,揀呢個主要係因為佢有海鮮欽點,仲有清酒同Asahi啤酒任飲,啱晒酒鬼嘅朋友。

飲品有自家炮製嘅茶或者罐裝飲品,梗有幾款啱你。

海鮮亦都唔差,他已經剝咗殼, 食時好方便,而且係新鮮爽口的。鮑魚我哋encore左幾次,好彈牙好正。扇貝大大粒,同青口一樣都好新鮮。

墨魚滑好大盒,個盒有啲難開,不過搵咗姐姐幫我哋開,佢都好幫手,出盡九牛二虎之力終於都開到,辛苦晒佢。不過我哋兩個人食唔晒咁大盒墨魚滑,如果可以細盒啲就唔使浪費。

我哋好努力咁係咁刷係咁刷,轉眼就食咗一個鐘有多,係時候食甜品啦!

甜品就有movenpick雪糕、大腳板薯條同埋Oreo雪條揀,我就梗係movenpick啦, my favorite呀!
2021-03-31
$330 (Dinner)
越做越差的分店,復活之前和朋友在這裏吃飯,點了298海鮮任吃的套餐。但居然沒有八寸長蟹柳,原本海鮮任吃有鮑魚提供,現在卻變了海螺和八爪魚,這個落差實在太大。問服務員為什麼沒有了八寸長蟹柳,他們居然說因為中午的時候賣光了所以沒有貨。這藉口真的是大話連篇哦,我曾經中午的時候去過他們說中午是不提供八寸長蟹柳的。可見價錢依舊,但食物質量卻下降了,最貴的兩種食物都不提供。而飲品也缺少了冷泡茶這特色飲品實在讓我非常生氣。不過食物還是有質素,無論扇貝鳳尾蝦青口海螺八爪 都是非常新鮮而且無限添加,而且下單後食物也很快端出來。另外牛舌和牛小排也很嫩滑,再加上甜品有奧利奧冰條和雀巢大腳八,整體還是非常划算的,祇不過服務實在有待改善。

2021-04-01
$328 (Dinner)
2021-03-29 159 views
今天來到北角滙吃晚飯,這個貴為全港尺價最高的樓盤,樓下的商場裝修確實非常好,而且對著北角碼頭 海景的景色,在香港來說確實是難得。晚飯選了這家牛牛日式火鍋,298 有四款海鮮和頂級美國牛肉任吃,而且日式清酒和asahi任飲。湯底選了日式番茄鍋,坦白說湯底沒有什麼特別。不過這裏的配菜做得十分好,有咖哩飯,滷水牛雜和溫泉蛋。醬料又選用了日式燒烤汁和日本酸汁。咖哩飯和溫泉蛋非常好吃。另外配料最喜歡有 八寸長蟹腳,羽衣甘藍和響零卷。其他的則一般。海鮮有扇貝鮑魚 鳳尾蝦和青口。四款海鮮質量都非常不錯很新鮮。另外還有一支魚滑味道還可以。牛肉特別喜歡吃牛舌和美國牛小排,屬於入口即溶的類別。羊肉和豚肉感覺比較一般。但整體食物質素還算可以 而且環境全落地玻璃也比較舒服。但這裏的服務員 真的需要改善。問他們會員卡有什麼用 他說可以當作積分現金使用。問他們多少分當一元使用他們完全不知道。完全不知道他們怎麼推介會員卡。而且 基本紙巾濕紙巾又不主動提供。服務絕對扣分。

2021-03-29
$328 (Dinner)
2021-02-27 419 views
今天試了個基本牛肉 60 分鐘,價錢 $88 加一共 $97牛肉好過"牛一",同"牛涮煱" 差唔多,份量都正常。湯底 "骨膠原豬骨鍋",好差👎未開始先試了一口,完全冇肉味又冇骨味,同洗米水一樣米白色。自助區都多選擇,但冇豆腐對我是嚴重扣分,估計這間牛肉放題是冇供應。花椒油~加分日本醬油超鹹~扣分 Movenpick 雪糕 ~ 加分大豆芽菇 (唔知學名) ~ 加分啤酒 ~ 加分因為要去北角才試試,不算"乃"野,但冇野值得回頭。

牛肉好過"牛一",同"牛涮煱" 差唔多,份量都正常。
自助區都多選擇,但冇豆腐對我是嚴重扣分,
估計這間牛肉放題是冇供應。
花椒油~加分
日本醬油超鹹~扣分
Movenpick 雪糕 ~ 加分
大豆芽菇 (唔知學名) ~ 加分
啤酒 ~ 加分

因為要去北角才試試,不算"乃"野,但冇野值得回頭。

大豆芽菇

2021-02-26 251 views
有時喺屋企真係好悶😢所以好好珍惜每次出去食晚飯🥣所以今次我選擇左北角牛牛日式火鍋聽講呢度商場又新環境又靚啲牛仲好好食添🤭今次第一次嚟原來呢度有好多種牛選擇有平有貴我當然急不及待食隻最貴嘅和牛🤭海鮮仲可以任食👍第一次嚟原來呢度落地玻璃望出去嘅環境真係好靚好舒服,食野都特別開胃🥳首先我叫咗個牛牛秘製湯底🥳再講吓出面原來都好多海鮮食物,飲品都可以自助形式任拎,例如平時成日打邊爐蟹柳,蔬菜,響鈴等等平時打邊爐種類都有👍重點當然就係和牛啦我哋一次過叫咗八碟黑毛和牛😍每一碟牛都有好靚嘅雪花睇落去就知道係頂級🤭食落去簡直係食唔停非常之好味仲好重口味冇得頂👍👍👍飲品我叫咗四季春佢嗰樽非常之靚好想攞返屋企做手信🤭🤭🤭
飲品我叫咗四季春佢嗰樽非常之靚好想攞返屋企做手信🤭🤭🤭
2021-02-26 199 views
任食火鍋好多!點解要揀牛牛?因為佢有黑毛和牛肩胛任食$398🤭脂肪均勻♥️入口即溶♥️牛味仲非常豐富🤤有圖有真相🤣而極級豚梅肉都係可以任食,鐘意食豬的朋友就唔好錯過😁牛牛有個好處係一人一煲,各自食自己鐘意食的湯!而家最近抗炎行動,鼓勵叫外賣仲有好多外賣優惠!一人火鍋幾十蚊就有,真係好過自己出去買料!方便勁多!慳好多時間,而且買滿$800左右仲送埋個煲比你!真係唔話得!你見到最平$68嗰個都有成10種配料,真係非常吸引!♥️♥️重點:北角分店望出去個景觀好開陽!好靚!食好嘢望住個靚景!一流!
而極級豚梅肉都係可以任食,鐘意食豬的朋友就唔好錯過😁
牛牛有個好處係一人一煲,各自食自己鐘意食的湯!
而家最近抗炎行動,鼓勵叫外賣仲有好多外賣優惠!
Lunch 想食日式火鍋?又想有個大既窗景?今次就揀咗呢一間係北角匯嘅牛牛火鍋!(其實似台式多啲😳)佢哋都有出樽裝茶,有阿里山茶同四季春🤭呢度係一人一鍋嘅,你可以揀你鍾意嘅湯底,一人一個,唔使驚傳染啦!我地叫左個$178 餐,有幾款肉你可以嗌,咁梗係咩都叫,試吓個分別啦! 最抵食梗係最貴個隻啦,今次d牛嘅質素同上次比係靚d既,肉質唔錯,咬落去都有牛味。Encore左好幾次!啲豬都唔錯。朋友食羊,估唔到佢嘅羊肉嘅騷味又唔係大,可惜我都係不好羊😅最尾既重點係雪糕! 同第一次飲罐裝清熱號😳
Lunch 想食日式火鍋
又想有個大既窗景?
今次就揀咗呢一間係北角匯嘅牛牛火鍋
(其實似台式多啲😳)

佢哋都有出樽裝茶,有阿里山茶同四季春🤭

啲豬都唔錯。

朋友食羊,估唔到佢嘅羊肉嘅騷味又唔係大,可惜我都係不好羊😅

最尾既重點係雪糕! 同第一次飲罐裝清熱號😳
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2021-01-25 263 views
水準下降, 可惜沒拍照。我跟朋友是放題火煱店捧場客, 這店在我家附件, 自開張以來經常光顧。上年的食物質素是好的。可從20年後半年以來, 很參差。自助櫃的款式不多, 所以點叫肉就成為主角。不論是晚上去, 還是閒日午市, 肉都是時厚時薄。像今天午市, 點了178 九十分鐘放題(另收加一), 2人共點了4 客豚肉片,頭三客都薄得沒1/4 mm厚, 薄得機器切不好, 破破爛爛的, 一次烚三片吃, 才有點咬口。到第四客, 樣子跟頭3客明顯不同, 肉片完整圓滑, 接近1mm厚。雖然仍是沒肉味, 但多了一點咬口。羊肉片也是頭幾客是薄薄碎碎的, 沒味。後來有一客厚點, 也是沒味。牛肉片比較正常。給參考, 兩個月停晚市前晚上吃了+48海鮮放題, 是雪藏的, 但性價比算合理。我不會再去了。
水準下降, 可惜沒拍照。

上年的食物質素是好的。
可從20年後半年以來, 很參差。
自助櫃的款式不多, 所以點叫肉就成為主角。

牛肉片比較正常。

我不會再去了。