2018-04-18
八海山附近有好多酒吧同小食店地理位置都方便! 門面都好大!入到去個個已經係用日文交流同打招呼 好明顯係日本人既集中地!同埋入面好多都係日文 我好似文盲咁😂入面有張台擺哂日本報紙同雜誌(偷偷睇左一本)編輯都有介紹八海山比係香港住既日本人試!佢有個牌都係寫低左有咩時令菜式 刺身 但價錢對草根如講我講有小小較貴😂一坐底 已經有毛巾同小食!佢係金菇浸左d汁!好有日本味道!我叫左好多卷物! 每一款都咁高質啊! 特別係佢既牛油果軟殼蟹卷! 牛油果🥑配咩都咁好味! 平時出面食哩款 個蟹一定係軟哂 完全吾脆口! 今次哩個睇得出 師傅既功架啊! 個蟹炸到岩岩口 吾會好熱身 都吾會太凍 配埋牛油果 好脆 可以解到個油膩感! 仲叫左個鰻魚牛油果卷! 鰻魚係面前即場用火槍燒 食落入口即溶 完全係高質鰻魚 對得住個價錢啊!餐牌入面既野食都係小食!選擇好多 飯或者面類選擇吾算多!似係居酒屋為主!(一入門就見到好多存酒) 而家仲做緊$88酒放題! 岩哂d想飲酒既朋友仔😆😆